ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : شروع کار با لینوکس

صفحه ها : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13

hamedjanam
22-12-2011, 17:20
البته توی ویندوز اگه از فایروال استفاده کنید باعث افت سرعت میشه ولی توی لینوکس فایروالها سرعت اینترنت رو کم نمیکنه

اوبونتو واسه شروع خوبه ولی اگه میخوای حرفه ای کار کنی باید بعد از یه مدت دیگه از توزیع های حرفه ای تر استفاده کنی

من می خوام لینوکس نصب کنم ولی خیلی کم در موردش می دونم ، این سوالا رو اگر جواب بدید ممنون میشم :

1-کدوم لینوکس رو نصب کنم ؟ خودم یه جورایی نظرم روی Ubuntu هستش ولی مطمئن نیستم

2-من بیشتر کارم دانلود و اینترنت و فیلم و موسیقی هستش و اصلا برنامه نویسی و بازی کارای گرافیکی و از این جور کارا نمی کنم اوبونتو این امکانات رو بدون نصب برنامه خودش داره ؟ دانلود منیجیر و کلاینت تورنت (مثل uTorrent ) رو میشه روش نصب کرد؟ می تونه اکثر فرمت های تصویری وصوتی رو پخش کنه ؟ یا لینوکس دیگه ای بهتر هستش ؟

3-من چون تو کار دانلودم (شغلمه یه جورایی ) ممکنه سیستم چند ماه خاموش نشه همین الان که تو ویندوزم می تونم بگم سیستم 2-3 ماه خاموش نشده یعنی اگر خاموش بشه یا گیر کنه ممکنه کلی ضرر کنم یعنی یکی از دلایلی که می خوام لینوکس نصب کنم همینه چون ویندوز رو بعد از هر چند مدت یه بار چون گیر میکنه باید ریست کرد پس بازم یه لینوکس می خوام که زیاد گیر نداشته باشه چی میگن بهش ...باگ ؟؟ :31: (بابا نخندید یادم نیست اسمشو)

4-زیاد هم سیستم نخواد البته من سیستمم بالاس (رمم 2 گیگه )ولی چون همیشه هم درحال دانلودم هم فیلم پخش میشه هم مثلا دارم سی دی رایت می کنم هم 500 تا صفحه اینترنت بازه یه جورایی توی ویندوز کم میاورد سیستمم.
در آخر هم ظاهرش بدک نباشه حالا خیلی هم لازم نسیت ژیگول باشه.
می دونم شاید همه چیزایی که گفتم برای یه سیستم عامل نامعقول باشه ولی لطفا بهترین رو بهم معرفی کنید،اولویت هم با شماره 2 بعد هم 3 هستش.

باتشکر فراوان.مسعود

این سوال خوبیه اما کسی جوابشو نداد یکی راهنمایی کنه !

در ضمن من از دیروز از صفحه 1 شروع کردم دارم میخونم الانم صفحه 148 هیتم بعد اینکه رسیدم به 200 !! میام سوالامو میپرسم اینو از الان میگم چون تا الان 4 صفحه سوال نوشتم که بپرسم ! اساتید لینوکس آماده باشید :19:

hamedjanam
23-12-2011, 21:34
سلام دوستان بالاخره بعد 3 روز تونستم هر 200 صفحه رو با ظریب اطمینان 65 درصد بخونم و یه چیزایی دستگیرم بشه اما خوب این دلیل نمیشه سوالی در مرود این سیستم عامل نپرسم چون بعضی قسمتهایورمتوجه نشدم یا اصلا جوابی قانع کننده ندیدیم !
اینهکه حالا از استاتید لینوکس تقاضا دارم حداقل به حرمت این 200 صفحه ای که خوندنم یه ندا بدن و این سوالاتم رو پاسخ بدن .البته من میخوام تو هارد 500 ام یه ویندوز xpو یه 7 و در کنار اونها یه لینوکس ابونته مال پرند 2012 رو نصب کنم !!!
سیستمم نصبتا قوی هست 4 گیگ رم و هارد 500 و سی پی یو 2.8 و کارت گرافیکم هم جی فورسه تصمیم دارم اول یه خورده باهاش آشنا بشمو بعد یه مدت دیگه اگه باهام سازگار بود به قول دوستان کوچ کنم بیام تو این سیستم عامل نازنین با عوض شدم بکراندش که خیلی حال کردم !.
میخوام قبل از اینکه نصبش کنم تمام اطلاعتی رو که لازم دارم رو به دست بیارم تاکه بیشتر و آماده تر بشم برای شروع باهاش و چون همیشه به سلسله مراتب اعتقاد داشتم همه ی این 200 صفحه رو خوندم بنا به توصیه دوستان و نیز تنها توزیعی که به صورت حرفه ای دستم هست از آبونتو شروع میکنم و حالا سوالاتی که درست متوجه نشدم رو می پرسم:

1-من با دی وی دی لایو یه بار یه نگاه انداختم بهش و خوشم اومد ازش سوالم اینه که آیا تفاوتی بین اجرا به حالت لایو با اجرا در حالتی که نصب شده در کیفیت تصویر! و اجرا شدن فایلهای مثلا mp3 و امکانات دیگه وجود داره ؟؟چون اونطوری که خودش میگه تمام آخرین آپدیتهاش داخل دی وی دی هست ولی د ر حالت لایو که mp3 نخوند یعنی امکان داره اگه نصبش کنم اون قابلیتو بگیره !؟

2-آیا منظور از عوض کردن میز کار در آبونتو مثل همون عوض کردن تم در ویندوز هست ؟؟؟ یا یه چیز دیگه اس؟
3-آیا هر توزیع براخودش دسته نرم افزار های خاصی داره ؟؟یا همهی نرم افزار های نوشته شده برا لینوکس در تمام توزیع ها جواب میده برنامه هاشون به هم میخورن ؟؟یا برا هرتوزیع باید دنبال نرم افزار توزیع خودش بگردی ؟اگه جواب منفیه برای کدوم توزیع نرم افزار های بیشتری- قوی تری - بروز تری وجود داره؟؟
4-چون من در حال حتاضر دوتا ویندوز xp!! دارم و
مدل مدم من هم d- link 2640هست و بهصورت pppo!! نصبه بصورت لایو با نت رفتن مشکلی نداشتم آیا این نشون میده که اگه نصبشم کنم مشکلی نخوام داشت؟!؟!
5- آیا نرم افزار wine که بعضی نرم افزار های ویندوز رو میتونه نسب کنه و بعضی هاشو نمیتونه میخواستم بدونم اون دستهای رو که میتونه نسب کنه بعدا مشکل ساز کنه نمیشن یا اینکه چیز الکییه و بگیر نگیر داره (حداقل اون چیزی رو که نصب میتونه بکنه بعدا ازیت نکنه )و در ضمن اگه یه برنامه فرضا کرک یا کی گانی داشت که باید روش کلیک کنی و مثل exe هست که مشکل نداره در کل با کی گان هاو فایلهای کرک که برا فعال کردن نرم افزارها الزامیه باهاشون مشکل نداره که ؟؟؟
6-میدونیم که ویندوز اگه اورژینال باشه میتونه آپدیتهاشو از اینترنت خودش خودکار بگیره نیاز ی نیست بری دانلود کنی یا خودت اقدام کنی آیا آبونته هم ایننطوریه یا باید خودت دستی اقدام کنی برای آپدیت شدنش /؟؟
7-تو ویندوز یه برنامه رو مثلا یه بار نصب میکنی بعد حذف میکنی بعد همون و همون ورژنو نصب کنی تو بعضی نرم افزارها نمیزاره و بیاد مثلا از یه نرم افزاری مثل پرفکت آنستالر اینکارو بکنی آیا لینوکس هم اینطوریه ؟ و در مورد آپدیت شدن نرم افزارها هم بعضا میبینی داری مثلا چت میکنی یهو یه برنامه بالامیاد میگه میخوایی آپدیت کنی یانه میخواستم بدونم تو لینوکس هم اینطوریه ؟؟؟؟یا اونم باید خودت اقدام کنی ؟؟؟
8-آیا میشه لینوکس آبونته رو رو اکسترنال هارد نسب کرد ؟؟؟؟؟
9-من خودم یه چندتا وبلاگ دارم که توشون از فلش زیاد استفاده کردم با dvd لایو که رفتم اصلا فلش نشون نمیداد آیا تو لینوکس اگه سایتی با فلش باشه نمیشه دیدش یا نرم افزاری برای اینکار هم وجود داره ؟؟؟؟؟یعنی آبونته که با فلش مشکلی نداره فایلهای فلش رو چه تو خود سیسم چه تو وب نشون میده و میشه مشاهده کرد ؟؟؟؟
10-آیا برای لینوکس آنتی ویروس وجود داره ؟؟ و اگه داره یه آنتی ویراس مینوته برای تمام توزیع هاش کار کنه یا نه اونم باید بنابه توزیعی که داری انتخاب بشه ؟؟؟ و نیز آپدیت شدن این آنتی ویروس چطوریه دستیه یا میتونه از وب خودش بگیره ؟
11-الان که با لایو کار میکنم در این حالتش که نمیشه نرم افزاری توش نصب کرد درسته ؟؟؟بایدکامل نصب کنم تا بعد بشه نرم افزار نصب کرد روش درست میگم دیگه ؟؟؟
12-چون من خوره ی نرم افزارم هرچی دم دستم بیاد نصب خوام کرد میخواستم بدونم باید در هنگام نصب فضای کدوم قسمت رو زیاد بگیرم تا بعدا به مشکل برنخورم (درایو c من توایکس پی 70 گیگه! )
13-آیا سایت خاصی وجود داره که نرم افزارهای لینوکس رو بشه ازش دانلود کردو بشه روش به عنوان یه مرجع خوب برای نرم افزارهای لینوکس آبونته حساب کرد ؟؟یعنی هرچی نیاز بود بریم اونجا دانلود یا آپدیت کنیم (هرچند هنوزم با مفهوم کلمه ی مخزن نا آشنا هستم و نتونستم هضمش کنم که چی چیه!! )
وآیا تعداد نرم افزار های به درد بخور برای آبونته حداقل به اندازه ی نصف نرم افزارهای به درد بخور برای ویندوز هست ؟؟؟
14-من یه xp و یه ویندوز 7 خواهم داشت البته اگه خدا بخواد میخواستم بدونم اگه بعد اینا که کامل درایورهاشون رو هم نصب کردم بیام لینوکس نصب کنم آیا برای لینوکس هم باید درایورهارو نصب کنم یا دیگه نیازی نیست (این سوال رو در مورد ویندوز 7 که بعد xpنسب خواهم کرد هم دارم !!)
15-آیا برای لینوکس آبونته کلمه ی افکتهای ویژ که میگن همون تم در ویندوزه؟؟
16-تا اونجایی که متوجه شدم اگه من 5 تا درایو داشته باشم و تو 3تای اولشون به ترتیب xp -سون -آبونته نصب کنم وقتی با xpو یا ویندوز 7بالا بیام اونوقت به خاطر اینکه فرمت پارتیشن درایوی که آبونته توش نصبه براشون نا آشناست اون درایو دیده نمیشه و من عملا 4 تا درایو رو میتونم مشاهده کنم درسته ؟؟؟؟اما وقتی با لینوکس بالا میام اگه فرمت پارتیشنها ntfs باشه همشونو لینوس میبینه درسته ؟؟ ! البته تا اونجایی که متوجه شدم تو لینوکس درایو مفهموی نداره و فضا است که دیده میشه یا محاسبه میشه یا در نظر گرفته میشه !! درسته ؟؟
17-آیا لینوکس آبونته مثل ویندوز ریستور پوئنت داره ؟؟یا نرم افزاری که این کارو براش بکنه ؟؟ که اگه تنظیماتشو زدیم داغونش کردیم برگردیم سر جای اولش؟؟؟
18-در مورد اون نرم افزار open office که شبیه officeمایکرو سافت هست اگه مثلا من توش یه سندی رو آماده کردم و بخوانم ببرمش تو یه چاپ و تکثیری که فقط افیس مایکروسافت رو داره چاپش کنم آیا پسوندش قابل شناسایی برای ویندوز هستش ؟؟در مرود فونتهاش چطور ؟؟
19 - تااونجایی که متوجه شدم میشه فنتهای ویندوز رو کپی کرد و انداخت و لینوکس آبونته و مشکلی نداره و به هم سازگاری دارن درسته ؟؟؟

میدونم تعداد سوالات زیاده اما اگه به همشون جواب بدین خیلی ممنون میشم چون کسی که تازه میخواد با لینوکس آشنا بشه مثل من مجبور نشه بره از اول 200 صفحه رو بخونه !لطفا اگه سوالی کردم که خیلی تکراری بود یا به نظرتون خیلی خیلی مبتد ی در حدی که نیازی به توضیح نمیبینید هست لطفا با این وجود بهش جواب بدیدن چون کسایی که میخوان وارد لینوکس بشن خیلی سوال دارن حتی اگه خیلی مبتدی و .. بود! بازم جواب بدین چون مطمئن شدن از یه چیزایی د رشروع کار خیلی مهمه .
فقط خواهش میکنم به همهی سوالات پاسخ بدیم من 200 صفحه رو خوندم دیگه اینجا حق آب و گل دارم پس خواهشن راهنمایی کنید .

Open-Source
24-12-2011, 01:26
سلام دوستان بالاخره بعد 3 روز تونستم هر 200 صفحه رو با ظریب اطمینان 65 درصد بخونم و یه چیزایی دستگیرم بشه اما خوب این دلیل نمیشه سوالی در مرود این سیستم عامل نپرسم چون بعضی قسمتهایورمتوجه نشدم یا اصلا جوابی قانع کننده ندیدیم !
اینهکه حالا از استاتید لینوکس تقاضا دارم حداقل به حرمت این 200 صفحه ای که خوندنم یه ندا بدن و این سوالاتم رو پاسخ بدن .البته من میخوام تو هارد 500 ام یه ویندوز xpو یه 7 و در کنار اونها یه لینوکس ابونته مال پرند 2012 رو نصب کنم !!!
سیستمم نصبتا قوی هست 4 گیگ رم و هارد 500 و سی پی یو 2.8 و کارت گرافیکم هم جی فورسه تصمیم دارم اول یه خورده باهاش آشنا بشمو بعد یه مدت دیگه اگه باهام سازگار بود به قول دوستان کوچ کنم بیام تو این سیستم عامل نازنین با عوض شدم بکراندش که خیلی حال کردم !.
میخوام قبل از اینکه نصبش کنم تمام اطلاعتی رو که لازم دارم رو به دست بیارم تاکه بیشتر و آماده تر بشم برای شروع باهاش و چون همیشه به سلسله مراتب اعتقاد داشتم همه ی این 200 صفحه رو خوندم بنا به توصیه دوستان و نیز تنها توزیعی که به صورت حرفه ای دستم هست از آبونتو شروع میکنم و حالا سوالاتی که درست متوجه نشدم رو می پرسم:

1-من با دی وی دی لایو یه بار یه نگاه انداختم بهش و خوشم اومد ازش سوالم اینه که آیا تفاوتی بین اجرا به حالت لایو با اجرا در حالتی که نصب شده در کیفیت تصویر! و اجرا شدن فایلهای مثلا mp3 و امکانات دیگه وجود داره ؟؟چون اونطوری که خودش میگه تمام آخرین آپدیتهاش داخل دی وی دی هست ولی د ر حالت لایو که mp3 نخوند یعنی امکان داره اگه نصبش کنم اون قابلیتو بگیره !؟

2-آیا منظور از عوض کردن میز کار در آبونتو مثل همون عوض کردن تم در ویندوز هست ؟؟؟ یا یه چیز دیگه اس؟
3-آیا هر توزیع براخودش دسته نرم افزار های خاصی داره ؟؟یا همهی نرم افزار های نوشته شده برا لینوکس در تمام توزیع ها جواب میده برنامه هاشون به هم میخورن ؟؟یا برا هرتوزیع باید دنبال نرم افزار توزیع خودش بگردی ؟اگه جواب منفیه برای کدوم توزیع نرم افزار های بیشتری- قوی تری - بروز تری وجود داره؟؟
4-چون من در حال حتاضر دوتا ویندوز xp!! دارم و
مدل مدم من هم d- link 2640هست و بهصورت pppo!! نصبه بصورت لایو با نت رفتن مشکلی نداشتم آیا این نشون میده که اگه نصبشم کنم مشکلی نخوام داشت؟!؟!
5- آیا نرم افزار wine که بعضی نرم افزار های ویندوز رو میتونه نسب کنه و بعضی هاشو نمیتونه میخواستم بدونم اون دستهای رو که میتونه نسب کنه بعدا مشکل ساز کنه نمیشن یا اینکه چیز الکییه و بگیر نگیر داره (حداقل اون چیزی رو که نصب میتونه بکنه بعدا ازیت نکنه )و در ضمن اگه یه برنامه فرضا کرک یا کی گانی داشت که باید روش کلیک کنی و مثل exe هست که مشکل نداره در کل با کی گان هاو فایلهای کرک که برا فعال کردن نرم افزارها الزامیه باهاشون مشکل نداره که ؟؟؟
6-میدونیم که ویندوز اگه اورژینال باشه میتونه آپدیتهاشو از اینترنت خودش خودکار بگیره نیاز ی نیست بری دانلود کنی یا خودت اقدام کنی آیا آبونته هم ایننطوریه یا باید خودت دستی اقدام کنی برای آپدیت شدنش /؟؟
7-تو ویندوز یه برنامه رو مثلا یه بار نصب میکنی بعد حذف میکنی بعد همون و همون ورژنو نصب کنی تو بعضی نرم افزارها نمیزاره و بیاد مثلا از یه نرم افزاری مثل پرفکت آنستالر اینکارو بکنی آیا لینوکس هم اینطوریه ؟ و در مورد آپدیت شدن نرم افزارها هم بعضا میبینی داری مثلا چت میکنی یهو یه برنامه بالامیاد میگه میخوایی آپدیت کنی یانه میخواستم بدونم تو لینوکس هم اینطوریه ؟؟؟؟یا اونم باید خودت اقدام کنی ؟؟؟
8-آیا میشه لینوکس آبونته رو رو اکسترنال هارد نسب کرد ؟؟؟؟؟
9-من خودم یه چندتا وبلاگ دارم که توشون از فلش زیاد استفاده کردم با dvd لایو که رفتم اصلا فلش نشون نمیداد آیا تو لینوکس اگه سایتی با فلش باشه نمیشه دیدش یا نرم افزاری برای اینکار هم وجود داره ؟؟؟؟؟یعنی آبونته که با فلش مشکلی نداره فایلهای فلش رو چه تو خود سیسم چه تو وب نشون میده و میشه مشاهده کرد ؟؟؟؟
10-آیا برای لینوکس آنتی ویروس وجود داره ؟؟ و اگه داره یه آنتی ویراس مینوته برای تمام توزیع هاش کار کنه یا نه اونم باید بنابه توزیعی که داری انتخاب بشه ؟؟؟ و نیز آپدیت شدن این آنتی ویروس چطوریه دستیه یا میتونه از وب خودش بگیره ؟
11-الان که با لایو کار میکنم در این حالتش که نمیشه نرم افزاری توش نصب کرد درسته ؟؟؟بایدکامل نصب کنم تا بعد بشه نرم افزار نصب کرد روش درست میگم دیگه ؟؟؟
12-چون من خوره ی نرم افزارم هرچی دم دستم بیاد نصب خوام کرد میخواستم بدونم باید در هنگام نصب فضای کدوم قسمت رو زیاد بگیرم تا بعدا به مشکل برنخورم (درایو c من توایکس پی 70 گیگه! )
13-آیا سایت خاصی وجود داره که نرم افزارهای لینوکس رو بشه ازش دانلود کردو بشه روش به عنوان یه مرجع خوب برای نرم افزارهای لینوکس آبونته حساب کرد ؟؟یعنی هرچی نیاز بود بریم اونجا دانلود یا آپدیت کنیم (هرچند هنوزم با مفهوم کلمه ی مخزن نا آشنا هستم و نتونستم هضمش کنم که چی چیه!! )
وآیا تعداد نرم افزار های به درد بخور برای آبونته حداقل به اندازه ی نصف نرم افزارهای به درد بخور برای ویندوز هست ؟؟؟
14-من یه xp و یه ویندوز 7 خواهم داشت البته اگه خدا بخواد میخواستم بدونم اگه بعد اینا که کامل درایورهاشون رو هم نصب کردم بیام لینوکس نصب کنم آیا برای لینوکس هم باید درایورهارو نصب کنم یا دیگه نیازی نیست (این سوال رو در مورد ویندوز 7 که بعد xpنسب خواهم کرد هم دارم !!)
15-آیا برای لینوکس آبونته کلمه ی افکتهای ویژ که میگن همون تم در ویندوزه؟؟
16-تا اونجایی که متوجه شدم اگه من 5 تا درایو داشته باشم و تو 3تای اولشون به ترتیب xp -سون -آبونته نصب کنم وقتی با xpو یا ویندوز 7بالا بیام اونوقت به خاطر اینکه فرمت پارتیشن درایوی که آبونته توش نصبه براشون نا آشناست اون درایو دیده نمیشه و من عملا 4 تا درایو رو میتونم مشاهده کنم درسته ؟؟؟؟اما وقتی با لینوکس بالا میام اگه فرمت پارتیشنها ntfs باشه همشونو لینوس میبینه درسته ؟؟ ! البته تا اونجایی که متوجه شدم تو لینوکس درایو مفهموی نداره و فضا است که دیده میشه یا محاسبه میشه یا در نظر گرفته میشه !! درسته ؟؟
17-آیا لینوکس آبونته مثل ویندوز ریستور پوئنت داره ؟؟یا نرم افزاری که این کارو براش بکنه ؟؟ که اگه تنظیماتشو زدیم داغونش کردیم برگردیم سر جای اولش؟؟؟
18-در مورد اون نرم افزار open office که شبیه officeمایکرو سافت هست اگه مثلا من توش یه سندی رو آماده کردم و بخوانم ببرمش تو یه چاپ و تکثیری که فقط افیس مایکروسافت رو داره چاپش کنم آیا پسوندش قابل شناسایی برای ویندوز هستش ؟؟در مرود فونتهاش چطور ؟؟
19 - تااونجایی که متوجه شدم میشه فنتهای ویندوز رو کپی کرد و انداخت و لینوکس آبونته و مشکلی نداره و به هم سازگاری دارن درسته ؟؟؟

میدونم تعداد سوالات زیاده اما اگه به همشون جواب بدین خیلی ممنون میشم چون کسی که تازه میخواد با لینوکس آشنا بشه مثل من مجبور نشه بره از اول 200 صفحه رو بخونه !لطفا اگه سوالی کردم که خیلی تکراری بود یا به نظرتون خیلی خیلی مبتد ی در حدی که نیازی به توضیح نمیبینید هست لطفا با این وجود بهش جواب بدیدن چون کسایی که میخوان وارد لینوکس بشن خیلی سوال دارن حتی اگه خیلی مبتدی و .. بود! بازم جواب بدین چون مطمئن شدن از یه چیزایی د رشروع کار خیلی مهمه .
فقط خواهش میکنم به همهی سوالات پاسخ بدیم من 200 صفحه رو خوندم دیگه اینجا حق آب و گل دارم پس خواهشن راهنمایی کنید .

به نام خدا.

امیدوارم مفاهیمی مانند سیستم عامل و بعد از اون هسته سیستم عامل و پوسته سیستم عامل رو باهاش آشنایی داشته باشی و اگر نداری بهتر که یه سر به ویکی پدیا برنی:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ولی من با یه توضیح ساده و اجمالی از این مفاهیم بحث رو ادامه میدم.
سیستم عامل پل ارتباطی بین سخت افزار و کاربر سیستم میباشد و میتوان وظیفه سیستم عامل را کار کشیدن از سخت افزار موجود دانست ( یعنی اگر سیستمی (سخت افزاری) فاقد سیستم عامل باشد با یک تکه سنگ فرق چندانی ندارد:biggrin:).
سیستم عامل ساختار لایه ای دارد (ساختار لایه ای کره زمین که توی ابتدایی میخوندیم رو تجسم کن:27:) ، که در پایین ترین سطح (داخلی ترین لایه) هسته سیستم عامل (Kernel) وجود دارد که وظیفه ارتباط مستقیم با سخت افزار را بر عهده داشته و ساز و کار هایی را فراهم میاورد تا لایه های در سطح بالا تری (لایه های بیرونی تر) بدون هیچ دغدغه ای از سخت افزار کار بکشند (بوسیله متدهایی که کرنل فراهم میاورد). که لینوکس نام یک کرنل میباشد .
در سطح بعد از هسته ، پوسته (shell) قرار میگیرد که بطور مستقیم با کاربر در ارتباط است یعنی رابط بین کاربر و هسته ، shell میباشد. که به shell ، رابط کاربر (User Interface) نیز گفته میشود که به دو صورت متنی (CLI) و گرافیکی (GUI) میباشند. بنیاد GNU یکسری ابزار حیاتی پوسته را مهیا کرده و با ترکیب این ابزار با هسته Linux سیستم عامل کاملی را بوجود آوردند که به آن Gnu/Linux گفته میشود. (هسته لینوکس ، پوسته گنو).

و اما بعد...

۱. نه خیر. تفاوتی بین حالت نصب شده با حالت لایو وجود ندارد و کیفیت تصویر منوط بر شناسایی درست کارت گرافیکی شما میباشد.(که قاعدتا بعد از تصب سیستم عامل بر روی سیستم اقدام به نصب درایور های مورد نیاز میکنیم) . علت عدم پخش فایل mp3 شما نبود کدک مورد نیاز شما در سی دی اوبونتو میباشد و ربطی به حالت اجرای آن ندارد. (که میتوان کدک های مورد نیاز را از طریق اینترنت نصب کرد).

۲. همانطور که در بالا شاره کردم ، رابط کاربری به دو صورت متنی و گرافیکی میباشد و بصورت یک برنامه جانبی روی سیستم اجرا میشود ، که به این برنامه جانبی گرافیکی که رابط کاربری را برای ما فراهم میاورد دسکتاپ یا میزکار گفته میوشد. که دسکتاپ های مخلفی برای گنو/لینوکس موجود میباشد و کاربر بسته به نیاز و سلیقه خود از آنها استفاده میکند ، حتی ممکن است که کاربر حالت متنی را به دسکتاپ های گرافیکی ترجیح دهد (عمولا در سرور ها بدین گونه است). از جمله معروفترین دسکتاپ های گرافیکی KDE و Gnome میباشد که اوبونتو بطور پیشفرض از دسکتاپ گنوم استفاده میکند.

۳. نه خیر. هر توزیع نرم افزار خاص خود را ندارد و نرم افزار مد نظر شما در همه توزیع ها قابل اجراست.
- غالبا برای نصب نرم افزار در لینوکس ، سورس آن را دریافت و بعد از کامپایل کردن آن ، آنرا استفاده میکنیم. (این روش در همه توزیع ها و برای همه پکیج ها واحد است).
- میتوان پکیج های از پیش کامپایل شده را دریافت و از آنها استفاده نمود ، در این روش حجم بسته های دریافتی کم میشود و از زمان کامپایل (که قت گیرست) ، فاکتور گرفته میشود. (تقریبا همه توزیع ها قابلیت اجرای پکیج های از پیش کامپایل شده را دارا میباشند ولی نمیتوان همه پکیج ها را بصورت از پیش کامپایل شده یافت ، در نتیجه باید از حالت اول نیز بهره برد).
- بعضی توزیع ها پکیج های از پیش کامپایل شده را به علاوه بعضی از وابستگی ها و یا تنظیماتی ، درون پک هایی قرار میدهند (مانند فایل های installer در ویندوز) و بوسیله package manager اقدام به نصب آنها میکنند که package manager وظیفه ی نصب نرم افزار ، بهنگام سازی دیتابیس سیستم و حذف پکیج هایی در صورت لزوم ، بر عهده دارد. مثلا در توزیع دبیان پک های deb توسط package manager ی با نام APT و یا در توزیع فدورا پک های rpm توسط yum مورد استفاده قرار میگیرند (در این روش پک هایی که توسط یک package manager خاص پشتیبانی میشوند ، توسط سایر package manager ها قابل استفاده نیستند بدین معنی که اگر توزیعی از یک package manager خاص استفاده میکند فقط قادر است که پک هایی که قابل استفاده توسط آن package manager هستند را پشتیبانی کند [ولی جای نگرانی نیست ، با روش های مختلفی میتوان از پک های مختلف در توزیع های مختلف استفاده کرد:34:] ).
-خلاصه در گنو/لینوکس مشکی به اسم عدم سازگاری نرم افزار در توزیع های مختلف عملا وجود ندارد.:10:

۴. نه ، هیچ مشکلی نیست.

۵. در مورد wine من زیاد با هاش کار نکردم چون استفاده از اون رو منطقی نمیدونم ، چونکه اگه میخواستم از نرم افزارهای ویندوزی استفاده کنم همون ویندوز رو بدون هیچ غصه ای (:wac:) استفاده میکردم و غالبا برای نرم افزارهای تجاری که توی ویندوز موحود هست ، معادل آزادش پیدا میشه. ولی در کل wine فایل های اجرایی ویندوز رو در صورت وجود کتابخونه های مورد نیازش بدون دردسر اجرا میکنه.

۶. البته توی همون ویندوز هم تا خودت مجوز بهش ندی الکی چیزی آپدیت نمیشه. توی اوبونتو هم میتونی نحوه آپدیت رپ خودت مشخص کنی (مثل همون ویندوز - مثلا بصورت دستی و یا اتوماتیک و یا در زمانی خاص و ...).

۷ . چون توی ویندوز چیزی به اسم ریجستری داریم و تنظیمات توی اون ذخیره میشه برای حذف نرم افزار نیاز به نرم افزار های خاصی مثل همون که نام بردی پیدا میشه تا بصورت کامل تنظیمات اون نرم افزار رو از رو سیستم و رجیستری پاک کنه ولی در سیستم های unix-like (که لینوکس هم توی همین دسته قرار میگیره) تنظیمات همه در فایل های متنی و ساده ای قرار میگیرن و خیلی راحت میتوان با پاک کردن فایل های یک نرم افزار اون رو بصورت مطلق از روی سیستم حذف کرد ، یکی علل های پایداری سیستم های unix-like نسبت به ویندوز همین موضوع هستش.

۸ . بله میشه ، خیلی راحت میشه اونو روی دیسک های usb نصب کرد.

۹. چون فلش تحت یک لایسنس تجاری ارائه میشه ، این پلاگین بصورت پیشفرض روی توزیع های رسمی لینوکس موجود نیست ،‌شما میتونی با قبول لایسنس اون ، اونو روی سیستمت نصب و استفاده کنی. (مشکل خاصی توی این زمینه نیست).

۱۰ . اصلا نیازی به آنتی ویروس نداری چون اولا تعداد ویروس هایی که برای لینوکس موجوده به تعداد انگشتان یه دست هم نمیرسه (میشه گفت که ویروسی در کار نیست) ، ثانیا به دلیل ساختار لینوکس در مورد اجرای فایل های اجرایی در سطوح مختلف ،‌ آنتی ویروسی نیاز نیست. (ولی میتونی در صورت لزورم از فایروال های مختلف استفاده کنی). در مورد قسمت دوم سوالت در بالا توضیح داده شد.

۱۱. چرا میشه ولی بعد از ریبوت دیگه در کار نیستند ،‌پس نصب نرم افزار در حالت لایو منطقی نیست. بله.

۱۲. بستگی داری که چجوری تقسیم کنی و چه درایو هایی رو به چه دایرکتوری هایی اختصاص بدی ولی در حالت عادی فرض میکنیم که یه درایو داری و root ت روی
اون قرار داره پس هرچی حجم درایوت بیشتر بشه بهتره.

۱۳. همونطور که بالا اشاره کردم روش های مختلفی برای نصب نرم افزار هست که توضیع های مختلف ، با توجه به package manager شون ،‌ پک هایی روی یه مشت سرور و یا هاست داردند که package manager در صورت نیاز به یک پک خاص به اون سرورها مراجعه و اونا رو بعد از دانلود نصب میکنه .(اصطلاحا به این سرورها یا هاست ها که پک های مورد استفاده اون توزیع روشون قرار داره مخرن میگن). بهترین راه نصب نرم افزار توی یک توزیع استفاده از package manager اون هستش چون package manager در هنگام نصب یه نرم افزار در صورت نیاز به وابستگی (dependency) خاص اون ها رو هم نصب مکنه که اگه خود ما بخواهیم به صورت دستی یه نرم افزار رو نصب کنیم ممکنه ساعت ها وقتمون رو برای مهیا مردن وابستگی هاش تلف کنیم. پس چیزی به اسم یه سایت برای دانلود نرم افزا و نصب آفلاین اون منطقی نیست مگر در مواردی که بنا به هر دلیلی اون پکیج خاص توی مخازن موجود نباشه در اینصورت میشه اون پکیج رو از سایت سازنده دریافت و استفاده کرد.
- بله ، n برابر ویندوز براش نرم افزار هست (البته بجای n عدد صحیح و مثبت قرار بده).:16:

۱۴. کلا وقتی برای یه سیتم عامل درایور نصب میکنی ،‌فقط برای همون نصب کردی و حتی اگه n تا سیستم عامل مشابه همون روی سیستم داشته باشی باید بصورت جدا روی هر کدام نصب کنی (این در مورد xp , 7 که سوال داشتی).
و درایورهایی که توی ویندوز استفاده میکنی توی لینوکس قابل استفاده نیستند.

۱۵ . نه ، اگه دیده باشی یه سری نرم افزار خاص رو میشه روی ویندوز نصب کرد که یه سری ویژگی ها رو به دسکتاپ ما میده (مثلا چرخش و ...) ،‌ بطور پیشفرض پکیج هایی روی اوبنتو نصب هست که یه سری ویژگی ها افکت ها رو در اختیار دسکتاپ ما قرار میده.

۱۶. درسته.

۱۷. در جریانش نیستم. (دوستان اوبونتو کار جواب بدن:10:)

۱۸. بله میتونید خروجیش رو بعنوان فایل آفیس مایکروسافت ذخیره کنید و در مورد فونت هم هیچ مشکلی ندارید.

۱۹ . نه مشکل خاصی نداره.

thelastblack
24-12-2011, 14:06
دوست عزیز در مورد برنامه‌ها بگم که تو اوبونتو ما USC یا همون Ubuntu Software Center رو داریم که توش پر از برنامه هست... هر چی بخواهی می‌تونی از اونجا دانلود کنی، بدون هیچ نگرانی در مورد نرم‌افزار...
واسه بک‌آپ هم می‌تونی بعد از نصب با یه دستور ساده‌ی dd از کل پارتیشن لینوکس بک‌آپ بگیری که اگه مشکلی پیش اومد دوباره همه چی رو برگردونی...

hamedjanam
24-12-2011, 18:01
Open-Source عزیز واقعا ممنونم که این همه وقت گذاشتی و به همه ی سوالاتم دونه به دونه جواب دادی واقعا ممنوم فک نمیکردم به این زودی ها به همشون برسم مرسی :10:
thelastblack عزیز از شما هم ممنونم.
اگه بازم سوالی پیش اومد مزاحمتون میشم فعلا باید برم یه خورده با اینا ور برم تا برام تفهیم بشه :31:

j.siahboomi
27-12-2011, 09:25
سلام به همه.
من کاربر جديد لينوکس هستم.نرم افزارهايي با پسوند .tar.gz دانلود کردم، بعضيشو تونستم نصب کنم.از ./configure و make و make install ولي اکثرشونو نميتونم. يا ./configure جواب نميده و يا اگه پيکر بندي شد make و make install جواب نميده.readme رو هم خوندم چيز درست و حسابي دستگيرم نشد. توي بسته ها install.sh نيست.لطفا راهنمايي کنيد.:20:

Open-Source
27-12-2011, 23:19
سلام به همه.
من کاربر جديد لينوکس هستم.نرم افزارهايي با پسوند .tar.gz دانلود کردم، بعضيشو تونستم نصب کنم.از ./configure و make و make install ولي اکثرشونو نميتونم. يا ./configure جواب نميده و يا اگه پيکر بندي شد make و make install جواب نميده.readme رو هم خوندم چيز درست و حسابي دستگيرم نشد. توي بسته ها install.sh نيست.لطفا راهنمايي کنيد.:20:

خوب ممکنه وابستگی های (dependency) مورد نیازش فراهم نباشه.
در ضمن اگه پیغام خطایی رو که میگری بزاری بهتر میشه کمک کرد.

همونطور که توی چندتا پست قبل گفتم ، راحترین و بدون دغدغه ترین راه برای نصب یه پکیج توی یه توزیع استفاده از package manager اونه.

:10:

ahwaz88
01-01-2012, 13:31
سلام دوستان
من تازه با این سیستم عامل آشنا شدم.نصبش هم کردم در کنار ویندوز یه اوبانتو نصب کردم. حالا چند تا سوال دارم
1-پسوند نرم افزارها چیه؟
2-نحوه نصب نرم افزارها
3-نحوه دیدن درایوها
4-یه کتاب آموزشی خوب؟
اگه شماره پست هایی که جواب منو دارند رو بدید متشکر می شم خیلی گشتم جوابی نگرفتم
متشکرم

danial_848
01-01-2012, 23:08
سلام

سلام دوستان
من تازه با این سیستم عامل آشنا شدم.نصبش هم کردم در کنار ویندوز یه اوبانتو نصب کردم. حالا چند تا سوال دارم
1-پسوند نرم افزارها چیه؟
برای فایلهای اجرایی پسوندی وجود نداره

2-نحوه نصب نرم افزارها
بستگی داره

3-نحوه دیدن درایوها
یعنی چی؟

4-یه کتاب آموزشی خوب؟

گوگل!!

MrGee
02-01-2012, 22:14
سلام دوستانمن تازه با این سیستم عامل آشنا شدم.نصبش هم کردم در کنار ویندوز یه اوبانتو نصب کردم. حالا چند تا سوال دارم1-پسوند نرم افزارها چیه؟2-نحوه نصب نرم افزارها3-نحوه دیدن درایوها4-یه کتاب آموزشی خوب؟اگه شماره پست هایی که جواب منو دارند رو بدید متشکر می شم خیلی گشتم جوابی نگرفتممتشکرم معمولا برنامه ها رو با پكيج منيجر خود اوبونتو نصب مي كننبراي ديدن درايوهاي ntfs ويندوز از بسته ntfs-3g استفاده كنيدبراي كتاب آموزشي هم مي تونيد به اينجا مراجعه كنيد[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

behii
05-01-2012, 12:11
سلام دوستان
من قبلا روی کامپیوتر ام اوبونتو داشتم و یکمی باهاش کار کردم اما الان روی لپ تاپ می خوام همچین کاری کنم .
حالا اوبونتو می تونه وایرلس و بلوتوث رو شناسایی کنه ؟ (یعنی بتونم از اینترنت وایرلس استفاده کنم و از بلوتوث هم استفاده کنم .)

یه سوال دیگه این که قبلا تو هر بار بوت شدن لینوکس اگرمی خواستم به نت کانکت بشم باید یک دستور خاص رو می زدم و چند مرحله رو طی می کردم راهی نیست که مثل ویندوز کانکشن بسازم و از اونا استفاده کنم ؟

ممنون

Open-Source
05-01-2012, 12:56
سلام دوستان
من قبلا روی کامپیوتر ام اوبونتو داشتم و یکمی باهاش کار کردم اما الان روی لپ تاپ می خوام همچین کاری کنم .
حالا اوبونتو می تونه وایرلس و بلوتوث رو شناسایی کنه ؟ (یعنی بتونم از اینترنت وایرلس استفاده کنم و از بلوتوث هم استفاده کنم .)

یه سوال دیگه این که قبلا تو هر بار بوت شدن لینوکس اگرمی خواستم به نت کانکت بشم باید یک دستور خاص رو می زدم و چند مرحله رو طی می کردم راهی نیست که مثل ویندوز کانکشن بسازم و از اونا استفاده کنم ؟

ممنون

بله میتونی.

بله میتونی.
میتونی از networkmanager استفاده کنی.

persian0
06-01-2012, 15:29
بهترین ورژن لینوکس برای شروع کدام هست؟

MrGee
06-01-2012, 22:35
به نظر خودم اگه از اوبونتو استفاده بكنيد بهتره چون منابع فارسي زيادي براش هست و اگه به مشكلي بر خورديد سريعتر مي تونيد مشكلتون رو حل كنيد

GHORME
07-01-2012, 03:19
من به خاطر تعریفایی که شنیده بودم یه مدت اوبونتو نصب کردم اونم با چه دردسری اما دردسرهای بعدش بیشتر بود مجبور شده ویندوز نصب کنم

Xeoc
08-01-2012, 00:12
میخوام روی سیستمی که مجهز به پردازنده core i5ه دیبان نصب کنم. خوب حالا به کدوم نسخه احتیاج دارم؟ باید amd64 رو دانلود کنم؟

MrGee
08-01-2012, 09:48
بله بايد همين نسخه رو دانلود كنيد[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

afterpc
08-01-2012, 18:55
سلام
من تازه شروع کردم لینوکس رو و میخوام از اون به جای ویندوز استفاده کنم. (البته برای برنامه نویسی با سی شارپ مجبورم برم ویندوز)
من دیدم مینت رتبه یک هست،‌ اونو زدم. ولی الان میخوام برم دبیان،‌ ولی میگن سخته واسه تازه کارها. ترمینال رو تا حد لازم بلدم و نصب نرم افزار ها با سورس رو هم دارم یاد میگیرم. به نظرتون چقدر دیگه باید یاد بگیرم که برم دبیان؟ یا اصلا برم دبیان یا نه؟

MrGee
08-01-2012, 21:08
سلامچرا شما از اوبونتو يا همون مينت استفاده نمي كنيد؟ چرا مي خواييد از دبيان استنفاده كنيد؟از كدوم نسخه دبيان مي خواييد استفاده كنيد پايدار يا تستينگ؟نسخه پايدارش كه مال سال قبله و قديمي و نسخه تستينگ هم هفتگي بيرون مياد كه برنامه هاي جديد داره ولي كمي ناپايدارهمن خودم از دبيان تستينگ استفاده مي كنم فقط به اين خاطر كه هر برنامه اي رو كه خواستم بتونم سريع نصب و اجراش كنم و همون طور كه گفته شد دردسرهاي خاص خودش رو هم داره و كمي هم ناپايداره اگه حوصله چرخ زدن تو فرومهاي انگليسي و توان دانلود نه يا ده تا دي وي دي رو داريد مي تونيد از همين توضيع استفاده بكنيد در غير اين صورت همون اوبونتو رو پيشنهاد مي كنمدر ضمن براي برنامه نويسي با سي شارپ هم مي تونيد از مونو استفاده كنيد تا احتياجي به ويندوز هم نباشه

afterpc
08-01-2012, 22:06
این مینت که من الان توش هستم، باگ های زیادی داره و مخصوصا زیاد هنگ میکنه. مثلا همین یکی دو ساعت پیش که یه آهنگ و فایرفاکس و ترمینال و پی دی اف ریدر باز بودن، همین طور داشتم یه تب رو میبستم که هنگ کرد. وقتی هم هنگ میکنه، چیزی مثل تسک منیجر ویندوز نداره که یه Ctrl + Alt + Delete رو بزنم و اکسپلورر رو ریستارت کنم. توی لینوکس همچین چیزی نیست (شاید هم من نمیدونم)
من کلا از دبیان خوشم میاد. نمیدونم چرا! البته فدورا هم خیلی خوشم میاد. ولی با اوبونتو و توضیع هایی مثل اون، کمی مشکل دارم.
در مورد مونو هم باید بگم که من امتحانش کردم. ولی کامل نیست. منظورم از کامل نیست اینه که بیشتر از نصف کلاس ها و توابع توش نیستن!

MrGee
09-01-2012, 10:35
شما مينت رو آپديت مي كنيد؟ چون معمولا باگها سريع رفع مي شنبه جاي تسك منجر هم يه برنامه به اسم system monitor داره ابزارهاي خط فرمان هم كه زيادناين رو هم بگه كه اوبونتو از دبيان مشتق شده و مينت هم از اوبونتو.من خودم از فدورا استفاده نكردم ولي وقتي يه بررسي از يكي از نسخه هاش رو خوندم به اين نتيجه رسيدم كه فدورا با اون مشكلاتي كه داره بيشتر به درد يه گيك مي خوره تا يه كاربر عاديبراي برنامه نويسي هم گزينه هاي ديگه اي مثل wine يا vmware هم هستند

---------- Post added at 11:35 AM ---------- Previous post was at 11:32 AM ----------

ببخشيد چون با موبایل پست مي دم متن ناجور مي شه

afterpc
10-01-2012, 12:39
ممنون. یه کلید میانبر واسه این system monitor هست؟
راستی، دو تا مشکل دارم من:
کرومیوم رو نصب کردم، نوشته های فارسی رو به صورت مربع نشون میده. فایرفاکس هم زیاد هنگ میکنه. (از اون هنگ های چند لحظه‌ای که فقط میتونه حرص بده!) حالا چیکار کنم؟
چطور میشه با vlc از ترمینال یه دایرکتوری باز کرد؟ همون که از محیط گرافیکی به این شکل هست:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیددر مورد فدورا هم بگم که من میخوام گیک بشم دیگه! :d

MrGee
10-01-2012, 13:23
نمي دونم ميانبر هست يا نه ولي خودتون مي تونيد يكي بسازيددر مورد فارسي هم من خودم سري جديد كه نصب كردم اين طور شده احتمالا به اين خاطره كه فونتي كه برنامه ازش استفاده مي كنه فارسي نداره براي فايرفاكس هم اگه تو تاپيك خودش بپرسيد زودتر به جواب مي رسيد براي vlc بايد document هاش رو بخونيد ببينيد همچين امكاني هست يا نه البته با خود bash هم شايد بشه يه كاري كرد ولي دردسر داره

afterpc
10-01-2012, 16:29
یه مشکل دیگه! :d
چه زبان های برنامه نویسی هست که بدون تغییر یا با کمی تغییر ازشون هم بشه توی ویندوز استفاده کرد و هم لینوکس؟ (البته گرافیکی، نه مثل پایتون)
این کلید میانبر ساختن به چه دستوری میشه؟ توی ویندوز که از پروپرتیز هست. ولی اینجا نمیدونم.

rootnt
10-01-2012, 16:54
یعنی چی نه مثل پایتون؟!
اگر منظورتون از گرافیکی برنامه نویسی gui هست که باید بگم پایتون هم داره
کتابخونه های زیادی هم برا ی این کار داره
برای ساخت کلید میانبر روی فایل مورد نظرت کلیک راست کن و make link رو بزن (تو گنوم)
توی ترمینال هم با دستور ln انجام می‌شه

afterpc
10-01-2012, 22:33
پایتون هم داره؟ چطور؟ اگه بشه یه منبع آموزشی هم بگین.
ممنون

davod_danger666
10-01-2012, 22:36
کسی پی دی اف اموزشی کار با لینوکس یا نصب لینوکس رو داره؟

afterpc
10-01-2012, 23:10
نصبش رو اگه سرچ کنی پیدا میکنی، ولی واسه آموزشش یه تاپیک داریم کتابای زیادی داره. من خودم با اون جلو میرم.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

afterpc
11-01-2012, 22:56
آقا باز این لینوکس هنگ کرد! امروز 3 بار هنگ کرده! نمیدونم چرا! آپدیت هم کردم. هرکاری میکنم حل نمیشه! یکی کمک کنه!

afterpc
12-01-2012, 17:42
سلام دوباره
من یه مشکلی با اسکریپ نویسی داشتم. وقتی میخوام مثلا این کد رو توی یه اسکریپ به کار ببرم:

از من پسورد میخواد. ولی من اون موقع سر کامپیوترم نیستم. حالا چطور پسورد رو بزنم؟

rootnt
12-01-2012, 18:45
تو اسکریپتت sudo نزار و کلا اسکریپت رو با sudo اجرا کن

arashsard
14-01-2012, 10:51
دوستان من وقت نکردم مطالب قبلیو بخونم. من دیروز اوبنتو در کنار ویندوزم نصب کردم. با سیستم عامل اوبنتو که اومدم بالا اصلا درایو CD ROM معلوم نبود.CD هم گذاشتم تو درایور اما سی دی اجرا نشد؟؟؟!!! باید چی کار کنم. در ضمن اینترنتم که با کارت شبکه وصل میشه باید سی دی کارت شبکه رو نصب کنم؟؟؟ یا خودش شناسایی میکنه؟؟ چون اصلا به نت وصل نمیشد.میخواستم سی دی شو نصب کنم که سی دی اصلا بالا نمیومد!!!

rootnt
14-01-2012, 11:26
دوستان من وقت نکردم مطالب قبلیو بخونم. من دیروز اوبنتو در کنار ویندوزم نصب کردم. با سیستم عامل اوبنتو که اومدم بالا اصلا درایو CD ROM معلوم نبود.CD هم گذاشتم تو درایور اما سی دی اجرا نشد؟؟؟!!! باید چی کار کنم. در ضمن اینترنتم که با کارت شبکه وصل میشه باید سی دی کارت شبکه رو نصب کنم؟؟؟ یا خودش شناسایی میکنه؟؟ چون اصلا به نت وصل نمیشد.میخواستم سی دی شو نصب کنم که سی دی اصلا بالا نمیومد!!!

توی توزیع هایی مثل اوبونتو معمولا خودش اتوماتیک سی‌دی رو مونت می‌کنه اما اگر نشد یا می‌خوای خودت مونت کنی به صورت زیر عمل کن:
یه پوشه توی mnt/ یا media/ بساز
sudo mkdir /mnt/cdrom
بعد با دستور زیر سی‌دی رو مونت کن توش
sudo mount -t iso9660 /dev/cdrom /mnt/cdrom
بعد می‌تونی محتویات سی‌دی رو در mnt/cdrom/ ببینی

شما در مورد گنو/لینوکس اشتباه فکر می‌کنید یا اشتباه شنیدید
همه سخت افزارها معمولا اتوماتیک شناخته می‌شن و حتی احتیاج به نصب درایور نیست مگر اینکه سخت افزار خاصی باشه مثل وین‌مودمها که اساسا برای ویندوز طراحی شدند
به هر‌حال من تا حالا ندیدم که یک کارت شبکه معمولی شناخته نشه
فقط کافیه در قسمت تنظیمات شبکه آدرس های ip رو ست کنید

afterpc
16-01-2012, 11:31
من دایرکتوری home خودم رو به یه پارتیشن دیگه زدم، ولی از اون به بعد هر دفعه که کامپیوتر رو روشن میکنم باید با یه یوزر دیگه برم و اون پارتیشن رو mount بکنم. راه حلی واسه mount خودکار در استارت آپ هست؟

rootnt
16-01-2012, 12:52
توی فایل etc/fstab/ باید تنظیمش کنی که هنگام بوت اتوماتیک مونتش کنه

afterpc
16-01-2012, 13:03
تنها کاری که باید بکنم اینه که آدرسش فایلی که باید mount بکنه و محلش رو بزنم یا چیزای دیگه‌ای هم هست؟

MrGee
16-01-2012, 13:46
این خط رو به آخر اون فایل اضافه کنید

xx و fsname رو با سیستم خودتون هماهنگ کنید.

afterpc
18-01-2012, 10:18
ممنون به خاطر همه کمک‌هایی که به من کردین و میکنین!
اگه بشه یه راهنمایی درمورد نصب KDE هم بدین. ممنون

MrGee
18-01-2012, 16:59
نصب کردنش کاری نداره من خودم فکر کنم با این دستور نصبش کردم

apt-get install kde*‎
فکر کنم کافیه بسته‌های kde-standard و kde-plasma-desktop رو نصب کنید.

afterpc
19-01-2012, 14:27
من یه هارد اکسترنال وصل میکنم به کامپیوتر، ولی لینوکس چیزی نشون نمیده! مشکل از کجاست؟

Farshid72
19-01-2012, 20:20
مشکل از فرمت هاردتون هست

MrGee
19-01-2012, 23:51
با دستور mount امتحان كرديد؟

afterpc
20-01-2012, 11:42
نمیدونم کدوم رو باید mount بکنم. ولی بیشتر از نصفشونو امتحان کردم (اونایی که توی پوشه dev هستن) هیچ کدوم نبود. اگه بگین کدوم رو باید mount بکنم، شاید بشه. شاید هم همونطور که جناب فرشید گفتن مشکل از فرمت هارد باشه. باید به اونم یه نگاهی بندازم، ولی کدوم فرمت رو پشتیبانی نمیکنه لینوکس؟
ممنون
=====
اون سوتیم رو درست کردم! :d

rootnt
20-01-2012, 13:16
از دستورات زیر برای دیدن مشخصات دیسک‌های سیستم استفاده کن:
ls -la /dev/disk/by-id
و
fdisk -l

afterpc
20-01-2012, 15:03
fdisk -l رو زدم چیزی نیومد. ولی اون ls رو زدم، اینا رو آورد:

این رو چیکارش کنم؟

afterpc
20-01-2012, 15:31
یه پیشرفت‌هایی دیده شد. وقتی به صورت گرافیکی یه فولدر باز میکنم، سمت چپ هارد رو میاره. ولی با کلیک mount نمیشه. هنوزم نمیدونم کدوم رو باید mount کنم؟
=====
فکر کنم پیدا کردم کدوم رو باید mount کنم. اسم هارد FreeAgent هست و جلوش نوشته sdb و sdb1. ولی وقتی اونا رو mount میکنم، میگه:
mount: can't find sdb in /etc/fstab or /etc/mtab
mount: can't find sdb1 in /etc/fstab or /etc/mtab
مشکل از کجاست؟

MrGee
20-01-2012, 16:58
احتمالا دستور رو درست وارد نکردید
با اینها امتحان کنید.
umount /dev/sdb1
mount.ntfs-3g /dev/sdb1 /media/dirname
اگه فرمت درایوتون ntfs نبود اون قسمت ‎.ntfs-3g رو حذف کنید.

afterpc
20-01-2012, 17:14
ممنون! درسته که یه صفحه رو گرفت، ولی بالاخره شد! جالب اینجاست که من این کار رو با پارتیشن‌های خودم میکنم، ولی اصلا یادم نبود! توی این هارد یه فیلم هست که سه چهار روزه میخوام نگاش کنم و حوصله ویندوز رو ندارم. به هر حال. ممنون از کمک‌هاتون!

afterpc
21-01-2012, 23:39
کسی روشی میشناسه که از ساکس پروکیسی توی لینوکس استفاده کنم؟ دو نفرش رو خریدم، واسه من و یکی از فامیلام. اون داره استفاده میکنه، من نمیدونم با لینوکس چطور از استفاذه کنم؟

rootnt
21-01-2012, 23:53
کسی روشی میشناسه که از ساکس پروکیسی توی لینوکس استفاده کنم؟ دو نفرش رو خریدم، واسه من و یکی از فامیلام. اون داره استفاده میکنه، من نمیدونم با لینوکس چطور از استفاذه کنم؟

منم به همین مشکل خوردم :31:
واقعا ضعف داریم تو این زمینه :41:
البته مشکل از بسته بودن سورس و نبودن متندات سرور هست وگرنه من خودم می‌خواستم با پایتون یه اسکریپتی حداقل درست کنم
سرور ccproxy هست نمی‌دونم چطور کار می‌کنه
مثلا خوب ساکس یه پروتکل استاندارد هست و اگر ساکس بود مشکلی نبود
در واقع ما بهش داریم می‌گیم ساکس ------ اما با اون برنامه ویندوزیه ------ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو انتخاب می‌کنیم
خلاصه نمی‌دونم چطوریه

hidensoft
23-01-2012, 12:26
tsocks یا torify جواب نمی ده ؟

MrGee
23-01-2012, 15:12
فکر نمی کنم با اونها بشه

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدهمون طور که دوستمون گفتن اینها از ساکس استندارد استفاده نمی کنن و از [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] proxy استفاده می کنند.
که اون برنامه ها هم فقط از ساکس پشتیبانی می کنن

MrGee
23-01-2012, 15:51
من با برنامه proxychains تونستم وصل بشم.
اطلاعات حساب رو تو فایل ‎/etc/proxychains.conf بزارید و بعد برنامه رو با proxychains اجرا کنید.

rootnt
23-01-2012, 17:52
اطلاعات حساب رو تو فایل ‎/etc/proxychains.conf بزارید و بعد برنامه رو با proxychains اجرا کنید.

امتحان کرده بودم اینو
کار نکرد
شاید جایی اشتباه کردم
بیشتر توضیح بده لطفا

MrGee
23-01-2012, 18:49
همون طور که توضیح داده باید اطلاعات اکانت رو با فرمت type host port [user pass]‎ تو همون فایل بزاری.
type که نوع سرویسه مثل socks5 یا socks4 یا http هاست هم آدرس سرور و ... چندتا مثال از همون فایل

البته تو خط اول خودش یکی رو برای تور گذاشته که شما باید اون رو پاک کنی
بعد از ذخیره فایل کافیه یه برنامه رو با proxychains اجرا کنی. مثلا
proxychains firefox
البته مشکلی که داره اینه که سرعتش پایینه و احتمالا به خاطر برنامه‌اس و باید با برنامه‌های دیگه هم امتحان کنم.
اگه کسی تست کرد نتیجه رو بگه ببینیم سرعتش چه طوره؟

rootnt
23-01-2012, 23:13
همون طور که توضیح داده باید اطلاعات اکانت رو با فرمت type host port [user pass]‎ تو همون فایل بزاری.
type که نوع سرویسه مثل socks5 یا socks4 یا http هاست هم آدرس سرور و ... چندتا مثال از همون فایل

البته تو خط اول خودش یکی رو برای تور گذاشته که شما باید اون رو پاک کنی
بعد از ذخیره فایل کافیه یه برنامه رو با proxychains اجرا کنی. مثلا
proxychains firefox
البته مشکلی که داره اینه که سرعتش پایینه و احتمالا به خاطر برنامه‌اس و باید با برنامه‌های دیگه هم امتحان کنم.
اگه کسی تست کرد نتیجه رو بگه ببینیم سرعتش چه طوره؟

آره اینا که مشخصه اما من امتحان کردم نشد
نوع سرویس رو چی زدی؟

afterpc
23-01-2012, 23:16
من یه چیزایی پیدا کردم، ولی در حال حاضر کمی کار دارم و نمیتونم امتحان بکنمش. اگه بشه شما یه نگاهی بهش بندازین:

MrGee
24-01-2012, 10:58
اگه منظورت type هست این به نوع سرویس بستگی به سرویسی که فروشنده می ده داره

که اگه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] proxy می ده باید http زد اگه ساکس 4 می ده باید socks4 وبرای ساکس 5 از socks5 استفاده کن.

کار نکرد
چه جوری کار نکرد؟ اروری؟ چیزی؟

من یه چیزایی پیدا کردم، ولی در حال حاضر کمی کار دارم و نمیتونم امتحان بکنمش. اگه بشه شما یه نگاهی بهش بندازین:

ممنون ولی ایشون برای حالتی گفتن که توش از یوزرنیم و پسورد استفاده نمی شه
مثلا شما از سرور شخصی تون به عنوان ساکس استفاده می کنید ولی چون این سروریس‌ها رو می فروشن و از یوزر و پسورد استفاده می کنن دردسر کار می ره بالا.

MrGee
24-01-2012, 11:01
حذف شود... تکراری

MrGee
24-01-2012, 11:45
تکراری...
از دست این اینترنت.....

afterpc
27-01-2012, 15:07
من میخوام رنگ بک‌گراند ترمینال رو عوض کنم (وقتی مکسیمایزش میکنم، رنگ سفیدش نمیذاره کارمو بکنم!) و میدونم که این کارو باید از پروفایل بکنم، ولی هیچ چی رو توی پروفایل نمیتونم عوض کنم! چیکار باید بکنم؟

afterpc
28-01-2012, 23:30
یکی بیاد کمکم! هر دفعه که با فایرفاکس یه صفحه رو باز میکنم، باز میکنه، بعد این ارور رو میده:

اولاش کاری به کارش نداشتم و اوکی میزدم میرفت، ولی الان دیگه حرصمو داره در میاره!

afterpc
29-01-2012, 19:47
دو تا سوالم بی جواب مونده! حالا میرسیم به سومی و چهارمی!
یکی این که مینت من دیگه بوت نمیشه! (فکر کنم واسه دستکاری هایی که کردم! :d) ولی میتونم با ترمینال کار کنم. مشکل من هم فکر کنم توی اون fstab هست. ولی وقتی با روت میرم و بازش میگم، میگه Read Only هست! من قبلا اونو ویرایش کرده بودم، ولی الان با روت میرم و نمیشه!
سوال بعدیم اینه که من رفتم دبیان رو دانلود کنم، توی صفحه اصلی بالا یه لینک گذاشته بود. اونو دانلود کردم. ولی الان که یه فایل اگزه رو باز کردم و مثل یه برنامه ساده نصبش کردم، توی منوی بوت یه چیزی هست برای اینستال کردن دبیان! یکی دو مرحله که میرم جلو، میگه پس سی‌دی کو؟ حالا فکر کنم باید یه چیز دیگه دانلود میکردم، ولی نمیدونم چی رو؟ چون به نظرم حجمشون خیلی زیاده! کدوم رو باید دانلود کنم؟

afterpc
02-02-2012, 02:00
فایرفاکس دیگه اون ارور رو نمیده. لینوکسمو هم درست کردم. دبیان هم زیاد علاقه ندارم، چون مثل اینکه دیگه جا ندارم واسه یکی دیگه! ولی حالا یه مشکل در مورد kde دارم. ترمینال کجاست؟

MrGee
02-02-2012, 17:54
ولی حالا یه مشکل در مورد kde دارم. ترمینال کجاست؟اسمش konsole هست که تو منو می تونید پیداش کنید.

من میخوام رنگ بک‌گراند ترمینال رو عوض کنمتو kde یا گنوم؟ تو kde علاوه بر تغییر رنگ می شه راحت ترمینال رو transparence (اگه درسته نوشته باشم) کرد.

فایرفاکس دیگه اون ارور رو نمیده.اگه برنامه رو با ترمینال باز می کردید احتمالا دلیل این ارور نامشخص معلوم می شد.

ولی وقتی با روت میرم و بازش میگم، میگه Read Only هست! من قبلا اونو ویرایش کرده بودم، ولی الان با روت میرم و نمیشه!احتمالا کل فایل سیستم read only مونت شده.

وی صفحه اصلی بالا یه لینک گذاشته بود. اونو دانلود کردم. ولی الان که یه فایل اگزه رو باز کردم و مثل یه برنامه ساده نصبش کردم، توی منوی بوت یه چیزی هست برای اینستال کردن دبیان!اسم اون برنامه احتمالا wubi بوده اینم توضیحاتش

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید که دیبان هم از این برنامه استفاده می کنه مطالعه بیشتر
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Fwiki%2FWubi_%2528Ubuntu_installer%2529)

کدوم رو باید دانلود کنم؟فرقشون بین برنامه هایی هست که دارن نسخه dvd برنامه های بیشتری داره

در ضمن شما که تو تبریز زندگی می کنید توصیه می کنم به جلسات لاگ تبریز برید چون اونجا می تونید مطالب رو یاد بگیرید و تجربیات خوبی کسب کنید.

afterpc
03-02-2012, 14:26
ممنون. من konsole رو پیدا نکردم، حتی خودش هم وقتی چیزی رو میگیم با اون باز کنیم، میگه konsole یافت نشد! منم رفتم از تنظیمات کنسول پیش فرض رو XTerm کردم.
من خودمم میخوام به اون جلسات برم، ولی فکر نکنم با این سنم بتونم برم! 12 سالمه!

melenium
09-02-2012, 01:30
سلام
من یه اوبونتوی 10 نصب کردم
اما متاسفانه شبکه وایرلس رو نمیشناسه
قبلا که با سی دی بوت میکردم وایرلس رو میشناخت
حالا من یه سی دی دارم که درایور مودم و درایورهای مربوط به شبکه برای لینوکس روش هست
اما من نمی دونم که اونا رو باید چجوری نصبشون کنم
اصلا نمیدونم کدوم به درد من میخوره
لطفا من رو راهنمایی کنید
ممنون

MrGee
09-02-2012, 11:57
من یه اوبونتوی 10 نصب کردم

این اوبونتو مال یکی دو سال پیشه
در اولین فرصت حتما جدیدترین نسخه اوبونتو که 11.10 رو نصب کنید.

اما من نمی دونم که اونا رو باید چجوری نصبشون کنم
احتمالا پسوند فایل‌های رو سی دی deb هست که در این صورت اگه برنامه gdebi نصب کافیه فایلهای رو با اون برنامه باز کنید در غیر این صورت باید ترمینال رو با کنید بعد تایپ کنید

حتما بعد از ‎-i یه فاصله بزارید حالا فایل deb رو به ترمینال درگ کنید و اینتر رو بزنید.
بعد از وارد کردن پسورد روت و زدن اینتر اون فایل نصب می شه

اصلا نمیدونم کدوم به درد من میخوره
شما باید اسم کارت شبکه‌تون رو بدونید و بین فایل‌های سی دی دنبالش بگردید.

melenium
09-02-2012, 15:53
دوباره سلام
ممنون از راهنماییتون
ولی پسوند فایل rpm هست
بدون اینترنت چجوری میشه نصبش کرد؟
یه فایل SETUP.TGZ هم داره 

MrGee
09-02-2012, 18:36
rpm مال فدوراست و TGZ هم مال مال یه توزیعه که اسمش رو دقیق نمی دونم با هیچ کدوم از اینها نمی تونید درایور رو راه بندازید باید پسوند بسته deb باشه

اگه تو اینترنت سرچ بکنید به نتابج خوبی می رسید یه سایت هم هست کلا راجع به نصب درایورها رو تو لینوکس
اگه تو دور و برتون یه لینوکسی باشه می تونه کارتون رو را بندازه در ضمن کانال‌های irc هم هستند و از همه بهتر فروم اوبونتوی فارسی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

afterpc
10-02-2012, 18:19
من تا به حال برنامه‌ای کامپایل نکردم. (البته برای نصب) چون هیچ وقت لازم نشده بود! هر دفعه میگفتم وقتی لازم بشه یاد میگیرم، و امروز لازم شد و من یاد نگرفتم! :d من برای Dev-C++ رو دانلود کردم، ولی هر کاری کردم نتونستم. اگه کسی بیاد و بگه چطور باید کامپایل و نصبش بکنم، خیلی عالی میشه. اگه توضیح اون کدهایی رو که میگین هم بنویسین که دیگه ...!

MrGee
10-02-2012, 18:39
من تا به حال ۸۰ درصد مواقع خیلی خوب و راحت کد رو کامپایل کردم بدون هیچ مشکلی عموما هم از روش مشخصی استفاده نکردم هر کدوم رو با یه دستور کامپایل کردم.

فقط کافیه فایل readme و install همراه بسته رو بخونید اونجا دستورات مورد نیاز برای کامپایل توضیح داده شده.
موقع کامپایل هم اگه اروری داد متن ارور رو بخونید ببینید چی نوشته اگه نوشته بود یه چیزی نیست اون چیز رو پیدا و نصب کنید اگه یه چیز دیگه گفت تو گوگل سرچ کنید احتمالا به جواب می رسید.

thelastblack
12-02-2012, 13:58
من تا به حال برنامه‌ای کامپایل نکردم. (البته برای نصب) چون هیچ وقت لازم نشده بود! هر دفعه میگفتم وقتی لازم بشه یاد میگیرم، و امروز لازم شد و من یاد نگرفتم! :d من برای Dev-C++ رو دانلود کردم، ولی هر کاری کردم نتونستم. اگه کسی بیاد و بگه چطور باید کامپایل و نصبش بکنم، خیلی عالی میشه. اگه توضیح اون کدهایی رو که میگین هم بنویسین که دیگه ...!

اکثر مشکل‌هایی که من تو کامپایل دیدم مربوط به نصب نبودن بسته‌های پیش‌نیاز هست. شما دقیقا ببین همه رو نصب کردی یا نه.
در ضمن این برنامه معروف هست. تو گوگل سرچ کنید احتمالا روش کامپایلش رو پیدا میکنین.

afterpc
12-02-2012, 16:10
من هرکاری کردم نشد. البته الان میخوام با ایمکس بنویسم، ولی بودن این ضرری نداره و نصبش هم برای تجربه خوبه. فایلی به نام install رو آپلود کردم:
دو تا مشکل دیگه:
چطور از ترمینال یه فایل رو با یکی از فرمت‌های gz, bz2, zip و rar (اگه درست باشن) فشرده بکنم؟
راه سریعی واسه کامپایل برنامه‌های سی ++ با ایمکس هست؟ چون زیاد دوست ندارم هر دفعه از منو برم و انتخاب کنم و اینتر رو بزنم و بعد با M-! دستور اجرا رو بزنم و ... !

afterpc
12-02-2012, 23:03
یه سوال دیگه: برنامه‌ای مثل unity 3d واسه لینوکس میشناسین که بشه باهاش بازی‌های سه بعدی ساخت؟

MrGee
13-02-2012, 23:45
راه سریعی واسه کامپایل برنامه‌های سی ++ با ایمکس هست؟شما چرا از qt استفاده نمی کنید؟
یه نقل قول از خود سایت برنامه

چطور از ترمینال یه فایل رو با یکی از فرمت‌های gz, bz2, zip و rar (اگه درست باشن) فشرده بکنم؟برای gz از این دستور استفاده کنید:
tar czf file.tar.gz files
برای bzip2 هم از این
tar cjf file.tar.gz files
برای zip هم
zip -r file.zip files‎/‎
rar هم که غیر آزاده اصلا حرفش رو نزنید:31:
البته اگه صفحه man این دستورات رو ببینید راحت‌تر و بهتره

یه سوال دیگه: برنامه‌ای مثل unity 3d واسه لینوکس میشناسین که بشه باهاش بازی‌های سه بعدی ساخت؟یه سرچی بکنید راحت پیدا می شه. فکر کنم تو گوگل فارسی هم پیدا بشه.

نصبش هم برای تجربه خوبهاگه شما به تجربه علاقه‌مندی بشین کرنل یا یه برنامه بزرگ رو کامپیایل کن:21:

hiiva1
14-02-2012, 13:41
سلام
من اوبونتو در کنار وین 7 داشم. اوبونتو حذف کردم حالا توی وین 7 درایوی که روش اویونتو بوده بالا نمی اد و با پارتیشن مجیک برای ساختش این میاد:

hiiva1
14-02-2012, 21:29
من از کجا میتونم دبیان رو با کل نرم افزاراش دانلود کنم؟//!!1

اصلا نرم افزارای دبیان ( یا توزیع های دیگه) به صورت کامل وجود دارن؟ (مثل lord)

afterpc
14-02-2012, 21:32
بله. شما میتونین از خود سایت دبین (debian.org) همه چیزش رو دانلود کنین! ولی باید بگم که حجمش واقعا خیلی زیاده! فکر کنم بیشتر از 20 گیگ!

hiiva1
14-02-2012, 21:35
من 100 گیگم باشه مشکلی ندارم!!!!!!!

این 20 گیگ نرم افزارم توش هست؟

بگیرم کلک کندست؟

-------------------
همین الان رفتم گیج شدم.. لینک میدید لطفا.
------------------

منظورم لینکی که همشون بذارم دان

تک تک باشن ادم دیوونه میشه

afterpc
14-02-2012, 22:33
باید اول 10 تا DVD داشته باشین. بعد برین این قسمت:
اونجا هرچی که هست دانلود کنین. بعد فایل‌های iso رو به dvd بزنین. دی وی دی های آپدیت اجباری نیستن، ولی باگ‌ها و این چیزا رو رفع میکنن. من تا حالا نصبش نکردم. ولی این لینک آموزشش رو میده:
اگه هم خواستین بخرین، این لینک کمکتون میکنه، ولی خوبیش اینه که به صورت مالتی مدیا هست:

MrGee
14-02-2012, 23:22
من خودم از این دیبان استفاده می کنم و dvd هاش رو یکی برام دانلود کرده.

چون که حجم دانلود زیاده لطفا قبل از دانلود دقت کنید. یکی از بچه ها دو سه روزه فقط داره dvd یک رو می گیره وقتی رفتم دیدم نسخه اشتباه رو دانلود کرده.
کل این 10 dvd برنامه‌اس. البته اگه نسخه تستینگ رو می گیرین مراقب باشید چون ممکنه زیاد با باگ مواجه بشید.
تو ایران هم دوتا فروشگاه اینترنتی هستند که محصولات لینوکسی می فروشند. دیبان هم دارن اگه خواستید می تونید سفارش بدید بیارن.

hiiva1
15-02-2012, 00:02
مرسی از جوابتون

اگر ubuntu هم مثل دبیان 10 تا dvd داشت خوب میشد! من مبتدیم. میترسم نصب کنم گیج شم.

اقا دمتون گرم همه ی جوابام رسیدم.

فقط این دبیان 64 بیت من نمی بینم تو سایتش یا کلا همین یکیه که بالا صفحه debian.org سمت راسته؟!

-------------------------------------------

و این dvd هایی که لطف کردید ادرس دادید برای 64 بیت هستن؟ (64 بیت میخوام)

و یا فرق ندارن؟

-------------------

afterpc
15-02-2012, 00:08
نه
اون یه اینستالره
اگه بخوای 64 بیت رو، برو به این لینک:

hiiva1
15-02-2012, 00:25
این 2 تا لینکی دادید باهم چه فرفی میکنن؟

و برای اینکه من debian 64 bit دانلود کنم به همراه پکیج های کاملش باید کدومارو بگیرم؟

خیلی تشکر

afterpc
15-02-2012, 00:37
اولی 32 بیته دومی 64
هر دو پکیج های کامل دارن همراهشون

hiiva1
15-02-2012, 01:06
داخل dvd 1 دبیان برای نصب هست یا باید جدا دانلود بشه؟

MrGee
15-02-2012, 08:10
اگر ubuntu هم مثل دبیان 10 تا dvd داشت خوب میشد!

اتفاقا داره...
همون فروشگاههایی که گفتم دارن. به احتمال زیاد برنامه‌های دیبان روی اوبونتو هم نصب و اجرا می شن.
در ضمن اگه می خوایید نسخه پایدار یا همون 6 رو بگیرید بگم که این نسخه مال یه سال پیشه و برنامه‌هاش قدیمی شدن.

pcsoft
15-02-2012, 13:26
سلام دوستان.
هر موقع من اومدم به لینوکس فکر کنم این فلسفه "برای هر کاری کد بزن" اعصاب من رو ریخت بهم.:31:
وگرنه از لینوکس خوشم میاد ولی چرا یه نسخه نیست که این قضیه کد زدن توش نباشه؟
محیط گرافیکی و عالیست ولی چرا مثل ویندوز راحت و دم دست نیست؟ مزایا که لینوکس خیلی داره ولی این قضیه کد زدن واقعا رو اعصابه.
من مثلا کار ضروری دارم برای یه کاری توی لینوکس. باید برم بگردم تا کدشو پیدا کنم؟(مثلا برای کاری که کد نیازه)
تجربه کار با اوبونتو هم داشتم ولی من بیشتر از یه کاربر معمولی نتونستم کار دیگه ای باهاش بکنم.
اونم برای اینه که دستوراتشو نمی دونم و اصلا علاقه ای هم ندارم که بدونم.
اینجا هم اومدم که بپرسم. برای این قضیه کد زدن فکری شده یا خواهد شد؟

MrGee
15-02-2012, 14:56
اوبونتو که ادعاش خیلی زیاده، به طوری که ترمینال رو اصلا جزو برنامه‌های favorites قرار نداده.

اوبونتو و مینت و هدفشون کاربرای دسکتاپه و فکر نمی کنم لازم باشه زیاد توش کد زد عموما هم اگه نیاز به کد زدن باشه نیازی برای یادگیریش نیست مثلا برای کامپایل و نصب یه برنامه هم کدها دقیقا نوشته شدن.
...

afterpc
15-02-2012, 15:53
سلام دوستان.
هر موقع من اومدم به لینوکس فکر کنم این فلسفه "برای هر کاری کد بزن" اعصاب من رو ریخت بهم.:31:
وگرنه از لینوکس خوشم میاد ولی چرا یه نسخه نیست که این قضیه کد زدن توش نباشه؟
محیط گرافیکی و عالیست ولی چرا مثل ویندوز راحت و دم دست نیست؟ مزایا که لینوکس خیلی داره ولی این قضیه کد زدن واقعا رو اعصابه.
من مثلا کار ضروری دارم برای یه کاری توی لینوکس. باید برم بگردم تا کدشو پیدا کنم؟(مثلا برای کاری که کد نیازه)
تجربه کار با اوبونتو هم داشتم ولی من بیشتر از یه کاربر معمولی نتونستم کار دیگه ای باهاش بکنم.
اونم برای اینه که دستوراتشو نمی دونم و اصلا علاقه ای هم ندارم که بدونم.
اینجا هم اومدم که بپرسم. برای این قضیه کد زدن فکری شده یا خواهد شد؟
نه. هیچوقت اینطور نیست. من توی مینت میتونم بدون کد زدن همه‌ی کارام رو بکنم. ولی فرقی نداره توی داس یا ترمینال، کلا توی خط فرمان (که البته مطمئنا ترمینال خیلی قوی‌تر از داس ویندوز هست!) کارها خیلی سریع‌تر میشه که بشن و برای مثال من هرچی گشتم دانلود منیجر گرافیکی مثل IDM یا FlashGet برای لینوکس پیدا نکردم. به همین خاطر هم رفتم و از ترمینال استفاده کردم که هزار برابر کارای بیشتر از IDM میشه کرد باهاش. توی سایتمون هم آموزشش رو گذاشتم.

hiiva1
15-02-2012, 16:00
من cd 1 دانلود کردم

حالا محیطش اینه :

یک میز کار دیگه نداره ؟ مثلا kde

afterpc
15-02-2012, 17:01
خوب میتونی نصبش کنی. ولی به نظر من بهترین دسکتاپ، Xfce هست. البته نه از نظر گرافیک یا سادگی. بخاطر کمتر بودن باگ‌ها. واقعا گنوم و kde باگ‌های زیادی دارن (حداقل برای من)

MrGee
15-02-2012, 17:04
برای مثال من هرچی گشتم دانلود منیجر گرافیکی مثل IDM یا FlashGet برای لینوکس پیدا نکردم. به همین خاطر هم رفتم و از ترمینال استفاده کردماینجا رو ببنید:
دانلود منیجرهای دنیای لینوکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] blog.com%2Fpost%2F16)
تو همین انجمن هم یه تاپیک در مورد دانلود منجرها هست.
البته خودم هم از همون خط فرمان برای دانلود استفاده می کنم ;)

cd یا dvd؟
اگه نسخه dvd باشه می تونید با این دستور kde رو هم نصب کنید.(البته اگر نصب نیست.)
apt-get install kde*‎

قابل توجه جناب ‎‏pcsoft: بدون زدن این دستور هم می شه میزکار kde رو نصب کرد ولی برای اینکار ایشون اولا باید برن برنامه مدیربسته رو اجرا کنن بعد از بین کلی بسته، بسته kdeplasma (یه همچین چیزی) رو پیدا و نصب کنن که در این صورت فقط میزکار نصب می شه و بقیه چیزها و برنامه‌های مفید نصب نمی شن ولی با این دستور خیلی از بسته‌های مربوط به این میزکار نصب می شن و می شه ازشون استفاده کرد. لینوکس به خاطر همین قدرت و سرعتی که خط فرمان داره ازش جدا نمی شه.

البته نه از نظر گرافیک یا سادگی. بخاطر کمتر بودن باگ‌ها. واقعا گنوم و kde باگ‌های زیادی دارن (حداقل برای من)
انعطاف پذیری kde اون قدر بالاست که می شه از باگ‌هاش رو نادیده گرفت.
system settingش بهشته!
از طرفی هر روز هم داره تعداد باگ‌هاش کمتر و کمتر می شه.
اولا که ازش استفاده می کردم دم به دقیقه کرش می کرد ولی الان خیلی بهتر شده

afterpc
15-02-2012, 21:49
منم این مطلب دانلود منیجرها رو دیده بودم. ولی بیشترشون رو امتحان کردم، یا سرعت کم داشتن، یا زمان بندی نمیشدن و یا هزار تا مشکل دیگه! الانم aria2 استفاده میکنم. چون هر وقت با wget دانلود میکنم، صبح میبینم فقط یکی از دانلودام شدن! هرچند سرعت و امکاناتش عالین!

afterpc
15-02-2012, 23:03
من cd 1 دانلود کردم

حالا محیطش اینه :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] F06037192204724032149.png)

من هنوزم که هنوزه موندم شما چطور این همه رو میخواین دانلود کنین؟

afterpc
16-02-2012, 09:11
کسی میدونه از دسکتاپ xfce چطور به vpn وصل میشه؟

MrGee
17-02-2012, 09:20
من اون دسکتاپ رو ندارم ولی فکر نمی کنم سخت باشه

تو همون قسمت network manager باید یه گزینه برای vpn داشته باشه

Jokerlady
17-02-2012, 11:18
سلام
میخوام در کنار ویندوز اصلی سیستمم به لینوکس هم مجهز بشم
چی کار باید بکنم؟!

MrGee
17-02-2012, 13:35
شما یکی از درایوها تون رو خالی کنید (ترجیحا درایو آخر) بعد سیستم رو با اوبونتو بوت کنید و مراحل نصب رو دنبال کنید فقط تو قسمت پارتیشن بندی حتما گزینه custom یا manual رو انتخاب کنید و از اونجا درایوی رو که خالی کرده بودید حذف کنید و اوبونتو رو روی اون نصب کنید.

البته توضیحات زیاده بهتره یه سرچی تو گوگل بکنید و یه آموزش نصب اوبونتو رو پیدا کنید.

afterpc
17-02-2012, 21:19
من اون دسکتاپ رو ندارم ولی فکر نمی کنم سخت باشه

تو همون قسمت network manager باید یه گزینه برای vpn داشته باشه
من چیزی به اسم Network Manager نمیتونم پیدا کنم! یه چیزی به اسم Network Connections هست، ولی از اون فقط ویرایش میشه کرد!

MrGee
17-02-2012, 21:45
به احتمال زیاد برنامه مربوطه نصب نیست یکی از برنامه‌های Wicd یا Network Manager باید نصب باشه

melenium
18-02-2012, 00:26
سلام
یه سوال دارم نمیدونم کجا باید مطرح کنم
من Android SDK رو روی اوبونتو نصب کردم
حالا دنبال DDMS و ADT میگردم که بهش اضافه کنم
اما سایت اصلیش از کشور ما در دسترس نیست!
توی سایتای ایرانی هم نسخه ویندوزش هست(برای لینوکس چیزی وجود نداره)
اگه ممکنه منو راهنمایی کنید یا بگید سوالمو کجا مطرح کنم بهتره
ممنون

MrGee
18-02-2012, 00:44
خب با یه قندشکن به سایت اصلیش برید و اون دوتا رو دانلود کنید.

afterpc
18-02-2012, 20:42
میدونین چطور محل یه برنامه رو با ps به دست میشه آورد؟

MrGee
19-02-2012, 14:35
اینو بزن

ps auxf
که آرگومان f مسیر رو نشون می ده.
البته با دستور whereis هم می شه محل برنامه رو پیدا کرد.

hiiva1
22-02-2012, 12:35
ba tavajo b in moshakhasat mitoonid komakam konid va yek link baraye cart sedam bedid bezzaram down?

bas@debian:~$ cat /proc/asound/cards
PCH ]: HDA-Intel - HDA Intel PCH
HDA Intel PCH at 0xf7b00000 irq 22

MrGee
22-02-2012, 13:05
پکیج asla-driver رو نصب کنید شاید درست شد.

اگه نشد تو سوالتون رو تو کانال‌های ‎#technotux و ‎#debian بپرسید.

afterpc
22-02-2012, 16:03
من میخوام توزیع لینوکسم رو عوض کنم، یعنی خیلی وقته که میخوام! هرچقدر گشتم چیزی پیدا نکردم که هم باگش کم باشه، هم سرعتش زیاد و هم نرم افزار زیادی داشته باشه. ولی مثل اینکه CentOS خوبه! نظر شما چیه؟

MrGee
22-02-2012, 18:09
اوبونتو و مینت هم باگشون کمه هم سرعتشون زیاده و هم برنامه‌هاشون زیاده

CentOS یه توزیع برمبنای ردهت(مطمئن نیستم) هستش که تو سرورها استفاده می شه فکر نمی کنم به درد شما بخوره

afterpc
22-02-2012, 18:33
یعنی برای دسکتاپ زیاد خوب نیست؟ خوب، پس سوزه چطوره؟ من لایوش رو دارم. میخوام امروز امتحان بکنم. تا حالا حوصله ریستارت رو نداشتم! :d

MrGee
22-02-2012, 19:09
یعنی برای دسکتاپ زیاد خوب نیست؟

راستش نمی دونم چون لینوکس اون قدر انعطاف پذیره که هر کاری توش می شه کرد.

سوزه چطوره؟
متاسفانه از سوزه اطلاعات زیادی ندارم

من لایوش رو دارم. میخوام امروز امتحان بکنم. تا حالا حوصله ریستارت رو نداشتم!
چرا از ویژوال باکس استفاده نمی کنی؟

afterpc
22-02-2012, 22:18
فکر کنم ویژوال باکس نیست، virtual box هست. ولی من کلا از این زیاد خوشم نمیاد. یه بار نصب کردم، بعد از یه مدت، هر از گاهی کامپیوتر یهو خاموش میشد! بعد حذفش کردم، درست شد!

MrGee
22-02-2012, 22:27
فکر کنم ویژوال باکس نیست، virtual box هست.

درسته!

بعد از یه مدت، هر از گاهی کامپیوتر یهو خاموش میشد!
من که روش 7 و جنتو نصب کردم و کلی iso رو باهاش امتحان کردم مشکلی پیش نیومده

afterpc
22-02-2012, 22:53
خوب! این اوپن سوزه، برپایه چیزی مثل ردهت یا دبین نیست؟ در ضمن، اگه بشه حدود ده تا از توزیع هایی که برپایه دبین هستن بنویسین. چون من به این نتیجه رسیدم که بهتره برپایه دبین باشن، ولی اوبونتو و مینت رو زیاد خوشم نمیاد. در واقع به نظرم بهترینش همین دبینه، ولی کی میخواد 15 تومنم بهش بده؟ :d کاش یه نسخه‌ای داشت که مجبور نمیشدم اینهمه رو بخرم یا دانلود کنم!

MrGee
22-02-2012, 23:11
اینجا رو ببینید
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] angig.com%2F82%2FGldt.svg)
برای استفاده از دیبان لازم نیست همه dvd هاش رو داشته باشید اگه dvd اول یا حتی cd اول رو هم داشته باشید کافیه.

hiiva1
22-02-2012, 23:52
من مبتدی ام
برای نصب این alsa-driver یه دستور نیست توی ترمینال بزنم؟

MrGee
23-02-2012, 09:13
این دستورات رو وارد کنید

sudo apt-get install alsa-base
sudo apt-get install alsa-firmware-loaders

thelastblack
23-02-2012, 12:07
خوب! این اوپن سوزه، برپایه چیزی مثل ردهت یا دبین نیست؟ در ضمن، اگه بشه حدود ده تا از توزیع هایی که برپایه دبین هستن بنویسین. چون من به این نتیجه رسیدم که بهتره برپایه دبین باشن، ولی اوبونتو و مینت رو زیاد خوشم نمیاد. در واقع به نظرم بهترینش همین دبینه، ولی کی میخواد 15 تومنم بهش بده؟ :d کاش یه نسخه‌ای داشت که مجبور نمیشدم اینهمه رو بخرم یا دانلود کنم!

اگه واقعا دنبال سرعت هستید بهتون Arch Linux رو پیشنهاد می‌کنم. این توزیع حجم اولیش ۳۰۰مگ هست و هیچ دسکتاپی نداره.
در وافع، همه‌چی رو خودتون باید نصب کنید. یعنی هرچی که نیاز دارید نصب می‌کنید و این یعنی چیز اضافی ندارید و این یعنی سرعت!
البته این لینوکس یه ویکی فوق‌العاده داره که واقعا کامل هست و تو هر جایی به درد میخوره.
یه سری توزیع هم هستن که برپایه‌ی آرچ هستن. اونا هم خوبن(اسمی یادم نیست)

afterpc
23-02-2012, 12:30
من خودمم بهش فکر میکنم. چیزایی که ساده هستن، مثل اینکه بهترن. مثل FreeBSD. ولی در عوض کمی سخت ترن. کلا یکی از بزرگترین مشکلام توی لینوکس اینه که تا حالا نتونستم برنامه‌ای رو کامپایل کنم! اگه بگین این آرچ، چه فرمتهایی از بسته ها رو پشتیبانی میکنه، خیلی خوب میشه. چون انگار حالا حالا ها من قرار نیست چیزی رو کامپایل بکنم!
در ضمن، به جای apt-get یا yum چیزی هست توی آرچ؟

MrGee
23-02-2012, 14:31
یکی از بزرگترین مشکلام توی لینوکس اینه که تا حالا نتونستم برنامه‌ای رو کامپایل کنم!

کامپایل برنامه که کاری نداره، نمی دونم چرا شما به مشکل بر می خورید

در ضمن، به جای apt-get یا yum چیزی هست توی آرچ؟
بله هست اسمشم pacman ـه

این آرچ، چه فرمتهایی از بسته ها رو پشتیبانی میکنه
ظاهرا پسوند پکیج‌هاش pkg.tar.xz هست.

hiiva1
23-02-2012, 16:08
این دستورات رو وارد کنید

sudo apt-get install alsa-base
sudo apt-get install alsa-firmware-loaders

دستور اول زدم مثل اینکه میگه نصبه

دستور دوم این می اد

root@debian:/home/bas# sudo apt-get install alsa-firmware-loaders
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Unable to locate package alsa-firmware-loaders

hiiva1
23-02-2012, 16:15
و یک چیز دیگه این عکس دسکتاب\ منه

به نظر شما چون گرافیک نصب نیست این قد تاره

گرافیک nvidia داره لب تابم

منم درایورشو لینوکسیشو دارم ولی برای نصبش توی دبیان بلد نیسم محیط x رو خاموش کنم

MrGee
23-02-2012, 17:47
من موندم شما که به قول خودتون مبتدی هستید چرا دیبان رو نصب کردید اون هم یه نسخه که مال یه سال پیشه.
تو دیبان تستینگی که من نصب کردم همه چیز خیلی راحت شناخته شد و مشکلی نبود.
احتمالا کارت صدای شما شناخته شده و به خاطر mute بودن یا این جور چیزاس که این طور شده. موقع پخش آهنگ تو پلیر اروری نمی ده؟
راستش من هم تو عکس مشکلی نمی بینم ولی برای نصب کارت گرافیک تو synaptic کلمه nvidia رو سرچ کنید.
چرا برای نصب درایور باید x سرور رو خاموش کنید؟ فایل موقع نصب درایور چه مشکلی پیش میاد؟
اگه لپ تاپ شما دو تا کارت گرافیک داره که یکیش اینتل و یکی هم nvidia هست خیلی مراقب باشید و اگه لازم نیست درایور رو نصب نکنید.

hiiva1
23-02-2012, 21:34
گرافیک چند نفر کفتن بی خیال شم منم ولش کردم

ولی این صدا مشکلی چیزی داره

mute نیست

با هنزفری کار میکنه ولی همین جوری نه

بلیر هم ارور نمیده

MrGee
23-02-2012, 21:42
خروجی این دستور رو به همراه مدل کار صدا رو اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) بزارید و لینک رو بدید

lsmod;lspci

hiiva1
23-02-2012, 22:23
lsmod :

bas@debian:~$ lsmod
Module Size Used by
nls_utf8 1208 1
isofs 27480 1
udf 66612 0
crc_itu_t 1307 1 udf
i915 256094 0
parport_pc 18855 0
ppdev 5030 0
lp 7462 0
parport 27954 3 parport_pc,ppdev,lp
sco 7225 2
acpi_cpufreq 5571 1
bridge 39646 0
stp 1440 1 bridge
bnep 9427 2
cpufreq_conservative 5162 0
cpufreq_powersave 902 0
cpufreq_userspace 1992 0
cpufreq_stats 2740 0
rfcomm 29629 0
l2cap 24752 6 bnep,rfcomm
nfsd 254782 11
lockd 57619 1 nfsd
nfs_acl 2031 1 nfsd
auth_rpcgss 33508 1 nfsd
sunrpc 161621 10 nfsd,lockd,nfs_acl,auth_rpcgss
exportfs 3170 1 nfsd
binfmt_misc 6431 1
uinput 6376 1
fuse 50924 1
loop 11799 0
snd_hda_codec_idt 42513 0
snd_hda_intel 20035 3
snd_hda_codec 54244 2 snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
arc4 1274 2
btusb 9913 0
snd_hwdep 5380 1 snd_hda_codec
snd_pcm 60487 2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
ecb 1841 2
snd_seq 42881 0
snd_timer 15598 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 4493 1 snd_seq
dell_laptop 1985 0
bluetooth 41827 7 sco,bnep,rfcomm,l2cap,btusb
ath9k 249976 0
nouveau 353128 0
mac80211 137372 1 ath9k
ttm 40162 1 nouveau
ath 8006 1 ath9k
drm_kms_helper 20369 2 i915,nouveau
drm 142279 4 i915,nouveau,ttm,drm_kms_helper
uvcvideo 52127 0
cfg80211 101496 3 ath9k,mac80211,ath
videodev 30041 1 uvcvideo
i2c_i801 7830 0
v4l1_compat 11442 2 uvcvideo,videodev
psmouse 49937 0
snd 46526 14 snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_ hwdep,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
v4l2_compat_ioctl32 8474 1 videodev
led_class 2433 1 ath9k
i2c_algo_bit 4209 2 i915,nouveau
video 17445 1 i915
rfkill 13044 4 dell_laptop,bluetooth,cfg80211
evdev 7352 22
i2c_core 15819 7 i915,nouveau,drm_kms_helper,drm,videodev,i2c_i801, i2c_algo_bit
serio_raw 3752 0
pcspkr 1699 0
output 1692 1 video
wmi 4323 0
button 4650 2 i915,nouveau
dcdbas 5048 1 dell_laptop
soundcore 4598 1 snd
snd_page_alloc 6249 2 snd_hda_intel,snd_pcm
ac 2192 0
processor 29935 5 acpi_cpufreq
battery 4998 0
ext4 288382 2
mbcache 5050 1 ext4
jbd2 67079 1 ext4
crc16 1319 2 l2cap,ext4
sg 24069 0
usb_storage 40217 0
sr_mod 12602 1
sd_mod 29937 4
crc_t10dif 1276 1 sd_mod
cdrom 29415 1 sr_mod
ehci_hcd 32097 0
ahci 32870 4
xhci 33993 0
r8169 36840 0
libata 133776 1 ahci
usbcore 123122 6 btusb,uvcvideo,usb_storage,ehci_hcd,xhci
mii 3210 1 r8169
nls_base 6377 4 nls_utf8,isofs,udf,usbcore
scsi_mod 126725 5 sg,usb_storage,sr_mod,sd_mod,libata
thermal 11674 0
thermal_sys 11942 3 video,processor,thermal

:lspci

bas@debian:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Sandy Bridge DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Sandy Bridge PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Sandy Bridge Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Cougar Point HECI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Cougar Point High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 5 (rev b5)
00:1c.7 PCI bridge: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 8 (rev b5)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Cougar Point LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Cougar Point 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Cougar Point SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0df5 (rev a1)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation Device 0bea (rev a1)
05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
09:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
0b:00.0 USB Controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04)

MrGee
23-02-2012, 22:58
۱- خودتون رو به گروه audio اضافه کنید.
۲- برنامه alsamixer رو از ترمینال اجرا کنید و صدا کانال‌ها رو زیاد کنید( با دکمه F6 می تونید کارت صدا رو انتخاب کنید.)
۳- دستور pulseaudio رو تو ترمینال اجرا کنید و نتیجه رو اعلام کنید.
۴- بلندگوها روشن هستند؟
۵- دستور زیر رو یه بار به عنوان کاربر معمولی و یه بار هم به عنوان روت اجرا کنید و ببینید صدایی شنیده می شه یا نه
aplay /usr/share/sounds/alsa/Noise.wav
۶- تمام بسته‌های oss4 نصب شده رو پاک کنید.
برای اعمال تغییرات تو بعضی از گزینه‌ها شاید لازم به لاگ‌اوت و لاگین دوباره باشه.

afterpc
24-02-2012, 00:15
داشتم به این بحث آخری نگاه میکردم، یه سوال یادم اومد! مدیاپلیری تحت ترمینال وجود داره؟ البته mplayer خیلی مضخرفه، اصلا اونو نگین که یه آهنگ باز کردم فقط خش خش شنیدم! بهترینش اینه که همون VLC تحت ترمینال اجرا بشه، بدون هیچ پنجره گرافیکی!

MrGee
24-02-2012, 13:32
mplayer کجاش مضخرفه؟ برنامه به این خوبی. اکثر مدیاپلیرهای لینوکس از همین برنامه سرویس می گیرن. من که خیلی باهاش حال می کنم.

مدیاپلیر تحت خط فرمان زیاده کافیه که یه سرچی تو مدیر بسته بکنید.

afterpc
24-02-2012, 14:14
اصلا! من یه آهنگ معمولی باز کردم، یه لحظه که صداش بلند میشد، فقط خش خش میومد! البته شاید مشکل از کامپیوتر من باشه، ولی با vlc همچین مشکلی ندارم! من یه سرچی کرده بودم، cplay اومده بود. ولی الان (نمیدونم چرا!) دیگه کار نمیکنه!
راستی، توی Xfce چطور میشه switch user کرد؟ البته هیچکس اینجا با Xfce کار نکرده، ولی حداقل یه راهی میدونین که مثلا از طریق ترمینال switch user بشه؟

MrGee
24-02-2012, 14:34
برنامه‌های MPC, XMMS2, Draai, splay, mpg321, mpc123, plait, yauap, yatm, bplay چند موزیک پلیر تحت ترمینال هستند.
نمی شه switch کرد؟...
از دستورات su و sux استفاده کنید.

afterpc
24-02-2012, 20:02
ممنون. میشه بپرسم شما چه مدتیه لینوکس استفاده میکنین؟
یه چیز دیگه. من میخوام فردا آرچ رو نصب کنم. ولی یه سوال دارم:
اگه بخوام به محیط گرافیکی برم، تنها چیزی که لازم دارم یه دسکتاپ هست یا چیز دیگه‌ای هم میخواد؟

MrGee
24-02-2012, 20:56
میشه بپرسم شما چه مدتیه لینوکس استفاده میکنین؟دوماه

تنها چیزی که لازم دارم یه دسکتاپ هست یا چیز دیگه‌ای هم میخواد؟اصولا یه x server هم می خواد. حالا نمی دونم این x server جزو وابستگی‌های دسکتاپ هست که بخواد به طور خودکار نصب بشه یا نه باید جدا نصبش کرد.

afterpc
24-02-2012, 23:09
مرسی. یعنی بعد از اینکه این دو رو نصب بکنم، دیگه میتونم از محیط گرافیکی استفاده کنم؟
در ضمن، یه مشکل بزرگ پیش اومده برام. وقتی یه ویدیویی رو میخوام نگاه کنم، بعضی وقتا وسطش یهو تموم میشه! یعنی اون نشانگری که پایین هست، میگه هنوز بیشتر از نصفش مونده، ولی دیگه هیچ کاری نمیشه کرد! البته بعضی وقتا یعد از مثلا یه ربع درست میشه، ولی من مطمئنا از این خوشم نمیاد! اینو هم بگم که انگار به هیچ پلیری ربط نداره.
=====
جالبه که توی دو ماه این همه پیشرفت داشتین!

MrGee
25-02-2012, 08:02
یعنی بعد از اینکه این دو رو نصب بکنم، دیگه میتونم از محیط گرافیکی استفاده کنم؟تا اونجایی که من دونم آره

در ضمن، یه مشکل بزرگ پیش اومده برام. وقتی یه ویدیویی رو میخوام نگاه کنم، بعضی وقتا وسطش یهو تموم میشه! یعنی اون نشانگری که پایین هست، میگه هنوز بیشتر از نصفش مونده، ولی دیگه هیچ کاری نمیشه کرد! البته بعضی وقتا یعد از مثلا یه ربع درست میشه، ولی من مطمئنا از این خوشم نمیاد! اینو هم بگم که انگار به هیچ پلیری ربط نداره.پلیر رو از خط فرمان اجرا کنید. احتمالا موقعی که قطع می شه یه اروری می ده اون ارور رو اینجا بزارید.

thelastblack
25-02-2012, 15:55
ممنون. میشه بپرسم شما چه مدتیه لینوکس استفاده میکنین؟
یه چیز دیگه. من میخوام فردا آرچ رو نصب کنم. ولی یه سوال دارم:
اگه بخوام به محیط گرافیکی برم، تنها چیزی که لازم دارم یه دسکتاپ هست یا چیز دیگه‌ای هم میخواد؟

کلا بگم. شما نیاز به سرور X و یک محیط دسکتاپ(کی‌دی‌ای، گنوم،...) و احتمالا درایور گرافیکت داری.
مدل گرافیکت چیه؟ اگه AMD یا NDIVIA داری احتمالا باید درایور رو جدا دانلود و نصب کنی.
اگه هم میخوای از درایورهای آزاد استفاده کنی میتونی با خود آرچ بنصبی. ولی درایورهای آزاد خوب نیستن، بهتره از خود سایت گرافیکت درایور رو بگیری و بنصبی.
اگه هم میخوای دقیق بدونی، صفحه‌ی زیر رو ببین. تو این صفحه توضیحات کلی + لینک برای هر محیط هست:

afterpc
25-02-2012, 17:03
با vlc بازش کردم، ارور این بود:

=====
الان من یه سوال به ذهنم اومد. احتمالا اولین کاری که بعد از باز کردن آرچ باید بکنم اینه که به وایرلس وصل بشم. چون باید چند تا پکیج دانلود کنم. این کار از طریق ترمینال چطور انجام میشه؟
در ضمن، توی اون لینکی که داده بودین، من چیزی ندیدم که گفته باشه باید درایور گرافیکی باشه! اگه بشه کلا کدهایی رو که در نصب آرچ لازمه بگین. احتمالا فردا نصبش میکنم.

MrGee
26-02-2012, 09:45
الان من یه سوال به ذهنم اومد. احتمالا اولین کاری که بعد از باز کردن آرچ باید بکنم اینه که به وایرلس وصل بشم. چون باید چند تا پکیج دانلود کنم. این کار از طریق ترمینال چطور انجام میشه؟
از دستورات ifconfig و iwconfig استفاده کنید.

thelastblack
26-02-2012, 13:31
با vlc بازش کردم، ارور این بود:

=====
در ضمن، توی اون لینکی که داده بودین، من چیزی ندیدم که گفته باشه باید درایور گرافیکی باشه! اگه بشه کلا کدهایی رو که در نصب آرچ لازمه بگین. احتمالا فردا نصبش میکنم.

دوست عزیز، شما تو ویکی آرچ بگردی همه چی هست. تو ویکی آرچ سرچ کن وایرلس. همه چه رو بهت میگه، موبه‌مو

afterpc
28-02-2012, 21:08
اه! مثل اینکه درست دانلود نشده، باید 400 مگ رو دوباره دانلود کنم! :41:
راستی، یه ادیتور خوب واسه پایتون (تحت ترمینال و نه مثل اکلیپس یا ایمکس، مثل ipython یا خود پایتون) میشناسین؟ مشکل ipython اینه که وقتی یه آرایه رو میزنم، همشو با یه سطر فاصله برام میاره

tajrobenik
28-02-2012, 23:23
نرم افزار vlc چرا به صورت آفلاین نیست!!!؟ اگر هست لطفا لینک بدین... یک فایروال قوی و دانلود منیجر ( نصب به صورت آفلاین باشه) ...

afterpc
29-02-2012, 00:41
چرا نیست؟ توزیع اوبونتو داری اگه برو به Download Center اونجا سرچ کن vlc بعد دانلود کن! یا برو به سایت خودش. فایروال رو زیاد نمیدونم، ولی دانلود منیجر پیشنهاد میکنم از همین منیجرهای ترمینال (مثل wget یا aria2) استفاده کنی. من که دنبال دانلود منیجرهای گرافیکی رفتم یه مدت، چیز خوبی نبود. ولی اگه گرافیکی بخوای، UGet هست که سرعتش کمه. DownThemAll هست که تا جایی که من دیدم کمی قاطی داره توی ذخیره کردن. FatRat، Tucan و چندتای دیگه هم هستن که به نظرم هیچکدوم به wget و aria2 نمیرسن.

afterpc
29-02-2012, 01:27
لینک مطلب آموزشی ساخت دانلود منیجر در ترمینال:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]ساخت-دانلود-منیجر-شخصی-به-وسیله-ترمینا/#more-60

tajrobenik
29-02-2012, 13:57
چرا نیست؟ توزیع اوبونتو داری اگه برو به Download Center اونجا سرچ کن vlc بعد دانلود کن!

دقت کنید : به صورت آفلاین می خوام نصب کنم ..!!! یعنی به اینترنت سیستم وصل نیست ( یک چیزی شبیه به ستاپ نرم افزار در ویندوز) اگه داره لینک بدین؟

rootnt
29-02-2012, 15:34
راستی، یه ادیتور خوب واسه پایتون (تحت ترمینال و نه مثل اکلیپس یا ایمکس، مثل ipython یا خود پایتون) میشناسین؟ مشکل ipython اینه که وقتی یه آرایه رو میزنم، همشو با یه سطر فاصله برام میاره
vim ..........

tajrobenik
29-02-2012, 18:34
چرا نصب نرم افزار آفلاین در لینوکس به راحتی ویندوز نیست. ( و گاهی اصلا امکان پذیر نیست!) این نرم افزار ها: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

afterpc
29-02-2012, 20:46
برای نصب آفلاین اول باید دانلودش کنی! خوب گفتم که، برو سایت خودش و فایل deb رو دانلود کن.

به نظر ایمکس بهتر از پی آی هست، ولی من کلا نمیخوام اونطور باشه. نمیخوام به صورت یه تکست ادیتور باشه. میخوام مثل iPython، سطر به سطر کد رو بدیم و اجرا کنیم.

rootnt
29-02-2012, 21:37
برای نصب آفلاین اول باید دانلودش کنی! خوب گفتم که، برو سایت خودش و فایل deb رو دانلود کن.

به نظر ایمکس بهتر از پی آی هست، ولی من کلا نمیخوام اونطور باشه. نمیخوام به صورت یه تکست ادیتور باشه. میخوام مثل iPython، سطر به سطر کد رو بدیم و اجرا کنیم.

نمی دونم اینطوری زیاد کار نکردم و به نظرم خوب و بدرد بخور هم نیست
مثلا چی کار می‌کنی و تو محیط interactive چطوری کار می‌کنی؟

tajrobenik
29-02-2012, 23:29
.
این فایل کجاست دانلود کنم؟ (لینک دانلود)
و چه طوری نصب کنم؟

afterpc
01-03-2012, 00:09
مثل اینکه پکیج deb نداره. پس یا باید با apt-get دانلود و نصبش بکنی، و یا باید سورسش رو دانلود و کامپایل کنی. برای کامپایل کردنش از دوستان کمک بگیر، من تا حالا چیزی کامپایل نکردم! :d
=====
مثلا وقتی میخوام یه کد جدیدی رو امتحان کنم، فکر نکنم زیاد خوب باشه که از این ادیتورا استفاده کنم. یا مثلا یه جایی مثل این:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]یک-دلیل-کوچک-برای-استفاده-از-لینوکس-و-پا/

tajrobenik
01-03-2012, 00:21
چرا vlc هم واسه ویندوز داره و هم مک اما واسه لینوکس کامپایل نکرده ...
دلیل خاصی داره؟

afterpc
01-03-2012, 00:46
به نظرم دلیلش اینه که برای ویندوز فقط exe هست و احتمالا مک یه چیز دیگه، ولی لینوکس بسته‌هایی مثل deb و rpm داره. البته شاید اونا فکر نکرده باشن که بعضی‌ها توی ایران هستن که یه دفعه رو هم نمیتونن درست حسابی دانلود کنن، چه برسه به اینکه هر دفعه توزیع عوض میکنن، بیان vlc دان کنن! ولی من دلیل درستی نمیبینم. معمولا بسته‌های deb و rpm وجود دارن. به هر حال، اگه آدم بتونه کامپایل کنه، بهترینش همین سورسشه، چون میشه ویرایشش کرد.

afterpc
01-03-2012, 07:19
وقتی برای دانلود بعضی توزیع‌ها مثل جنتو میرم، میبینم که کنار amd64 و x86 و اینا، یکی هم هست به اسم sh. این همون shی هست که خودمون میشناسیم؟ یعنی توی ترمینال میزنیم sh فلان و جنتو نصب میشه؟

tajrobenik
04-03-2012, 13:11
دانلود از سایت sourceforge.net رو برای ایران محدود کردن؟

afterpc
04-03-2012, 16:18
آره متاسفانه. من یه نامه هم بهشون زدم، ولی جوابی نگرفتم. البته بعضی‌ها رو میشه دانلود کرد. تعداد خیلی کمشون رو.

MrGee
04-03-2012, 19:46
راه برای دور زدن sourceforge زیاده تو گوگل بزنید زیاد میاره

یکی از راه‌ها هم استفاده از سایت fastun.com هست که یه جوری به عنوان ------ کار می کنه.

وقتی برای دانلود بعضی توزیع‌ها مثل جنتو میرم، میبینم که کنار amd64 و x86 و اینا، یکی هم هست به اسم sh. این همون shی هست که خودمون میشناسیم؟ یعنی توی ترمینال میزنیم sh فلان و جنتو نصب میشه؟

نه ssh یه چیز دیگه‌اس و به sh ربطی نداره.

rootnt
05-03-2012, 09:48
برای دانلود از sf.net از آیینه زیر استفاده کنید:

بچه‌ها دارم یه کاری می‌کنم نیاز به دعا دارم
خواهشا برام دعا کنید موفق باشم :37::40:

afterpc
05-03-2012, 16:25
ممنون. من یه لحظه sh رو دیدم جوگیر شدم! ولی گفتم کار از محکم کاری عیب نداره و amd64 رو دانلود کردم. هرچند اونم مثل اوپن سوزه و اوبونتو و ... توی یه فولدر نشسته خاک میخوره! :D

من دعام رو کردم، ولی جریان چیه؟ چیکار داری میکنی؟

---------- Post added at 06:25 PM ---------- Previous post was at 06:23 PM ----------

راستی، کسی لینک دانلود JDeveloper برای لینوکس و یا از اون بهتر نسخه جاواش رو داره؟ فیلم آموزشی wxpython چطور؟ یا PyGTK؟

ztczt328
05-03-2012, 17:26
سلام دوستان ببخش یه سوال دارم من تازده ubuntu رو نصب کردم و قصد دارم از از ویندوز مهاجرت کنم حالا من یک سری برنامه ها از ubuntu software center دانلود کردم و الان نصب هست روی سیستمم فکر کنم این برنامه ها توی یه جایی ذخیره بشه اگر اینجوری محل اون کجاست ؟ اخه میخوام برنامه ها رو نگه دارم که اگر سیستم عامل رو خراب کردم دوباره نخوام دانلود کنم ممنون میشم از راهنماییتون :40:

MrGee
05-03-2012, 18:59
سلام دوستان ببخش یه سوال دارم من تازده ubuntu رو نصب کردم و قصد دارم از از ویندوز مهاجرت کنم حالا من یک سری برنامه ها از ubuntu software center دانلود کردم و الان نصب هست روی سیستمم فکر کنم این برنامه ها توی یه جایی ذخیره بشه اگر اینجوری محل اون کجاست ؟ اخه میخوام برنامه ها رو نگه دارم که اگر سیستم عامل رو خراب کردم دوباره نخوام دانلود کنم ممنون میشم از راهنماییتون

بسته‌ها تو مسیر ‎‎/var/cache/apt/archives/‎ هستند.

ztczt328
06-03-2012, 01:32
سلام دوستان من وقتی میخوام درایور گرافیک رو دانلود کنم با این خطا روبه رو میشوم نمیدونم چکار کنم ممنون میشم از راهنماییتون

MrGee
06-03-2012, 01:52
عکس دیده نمی شه

ztczt328
06-03-2012, 02:15
عکس دیده نمی شه

ztczt328
06-03-2012, 03:14
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Fimages%2Fpixt-1-ff436d68c6cbbc5b847d9ab47996bc04.png)

سلام بازم یک مشکل دیگه من اخر گرافیک رو اپدیت کردم ولی دیگه اوبونتو بالا نمیاد :41: نمیدونم چی شد ولی شکل میاد منم یوزر و پسورد رو میزنم ولی بالا نمیاد دیگه باید الان چه خاکی بریزم تو سر خودم بازم باید از اول نصبش کنم ؟ یعنی هیچ راحی نداره درست بشه

لینک عکس در صورت باز نشد ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ig.com%2Fubuntu%2F06032012013.jpg)

ممنون میشم راهنمایی کنید من رو

البته من کلمهdo-release-upgradeرو که مینویسم شروع میکنه یه کارایی میکنه فکر کنم خودشو اپدیت میکنه یعنی میشه مشکل از این باشه که 10.10 بوده و الان گرافیک رو اپدیت کردم روش باید ورژنش بیاد روی 11.04 ممکنه از این باشه ؟ راهنمایی کنید ممنون میشم

ztczt328
06-03-2012, 10:17
سلام بازم یک مشکل دیگه من اخر گرافیک رو اپدیت کردم ولی دیگه اوبونتو بالا نمیاد :41: نمیدونم چی شد ولی شکل میاد منم یوزر و پسورد رو میزنم ولی بالا نمیاد دیگه باید الان چه خاکی بریزم تو سر خودم بازم باید از اول نصبش کنم ؟ یعنی هیچ راحی نداره درست بشه

لینک عکس در صورت باز نشد ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ig.com%2Fubuntu%2F06032012013.jpg)

ممنون میشم راهنمایی کنید من رو

البته من کلمهdo-release-upgradeرو که مینویسم شروع میکنه یه کارایی میکنه فکر کنم خودشو اپدیت میکنه یعنی میشه مشکل از این باشه که 10.10 بوده و الان گرافیک رو اپدیت کردم روش باید ورژنش بیاد روی 11.04 ممکنه از این باشه ؟ راهنمایی کنید ممنون میشم

دوستان من اومدم با low graphic بالا و nvidia رو پاک کردم و ریستارت کردم و درست شد فقط اگر امکان داره جواب بدید بگید دلیل چی بوده که بعد از پاک کردن درست شده الان سیستم عامل درست هست و من دارم باهاش میام بالا :19:

MrGee
06-03-2012, 12:09
مشکل قبلی که چیز خاصی نبود ولی برای کارت گرافیک احتمالا شما لپ تاپ دارید که دوتا کارت گرافیک داره یکی اینتل و یکی هم nvidia وقتی که nvidia رو فعال می کنید این مشکل پیش میاد. بهترین راه حل هم نصب نکردن گرافیک nvidia هست.

ztczt328
06-03-2012, 13:45
مشکل قبلی که چیز خاصی نبود ولی برای کارت گرافیک احتمالا شما لپ تاپ دارید که دوتا کارت گرافیک داره یکی اینتل و یکی هم nvidia وقتی که nvidia رو فعال می کنید این مشکل پیش میاد. بهترین راه حل هم نصب نکردن گرافیک nvidia هست.

اره لپ تاپ من دوتا گرافیک داره یکی intel 128ddr5و یکی هم nvidia gt540 m ddr3

MrGee
06-03-2012, 17:30
وقتی شما گرافیک nvidia رو نصب می کنید گرافیک nvidia روشن می شه و سیستم با دوتا کارت گرافیک کار می کنه حالا برای اینکه این اتفاق نیفته باید یکی از کارت‌ها رو خاموش کرد تا این اتفاق نیفته.

ztczt328
06-03-2012, 18:04
وقتی شما گرافیک nvidia رو نصب می کنید گرافیک nvidia روشن می شه و سیستم با دوتا کارت گرافیک کار می کنه حالا برای اینکه این اتفاق نیفته باید یکی از کارت‌ها رو خاموش کرد تا این اتفاق نیفته.

چطوری و از کجا خاموش کنم یکی رو :20:

MrGee
07-03-2012, 00:30
راستش نمی دونم. سرچ کنید شاید چیزی پیدا بشه.

rootnt
07-03-2012, 09:26
اوه
لپتاپ منم از همیناست
متاسفانه تا چند وقت پیش که من دنبالش بودم راه حلی پیدا نکردم
الان واسه من نور lcd خیلی زیاده و نمیتونم تغییرش بدم
مشکل اینجاست که شرکت انحصار طلب nvidia نمیخواد درایورها و نرم افزارهای مربوط به این تکنولوژی که بهش میگن optimus رو در لینوکس داشته باشیم
البته بعضی از لپتاپها این امکان رو دارن که در بایوس یکی از کارت گرافیک ها رو غیر فعال کنید
اگر اینطوری بود nvidia رو غیر فعال کنید و از کارت گرافیک intel با درایور اپن سورسش لذت ببرید
وگرنه مثل من باید مشکلاتی که هست بسازید
یه چیز دیگه هم هست
یه پروژه ای هست روی github به نام bumblebee فکر کنم
این پروژه برای حل مشکلات این گرافیک ها بود
اون اوایل که من تو نخش بودم زیاد توسعه پیدا نکرده بود و حتی نصب هم نمی شد
بعد توسعش قطع شد و من دیگه دنبال نکردم
جدیدا شنیدم پروژه فورک شده و داره توسعه پیدا می کنه
شما اگر میخوای قضیه رو دنبال کنی به نظرم بهترین کار اینه که برید بگیرید و نصب و تستش کنید و اطلاعات بیشتری در موردش به دست بیارید
موفق باشید

MrGee
07-03-2012, 13:42
الان واسه من نور lcd خیلی زیاده و نمیتونم تغییرش بدممن هر وقت بخوام نور صفحه رو کم کنم از این دستور استفاده می کنم:
echo 500 > /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/drm/card0/card0-LVDS-1/intel_backlight/brightness
شاید برای شما هم کار کنه

اگر اینطوری بود nvidia رو غیر فعال کنید و از کارت گرافیک intel با درایور اپن سورسش لذت ببریدیعنی تو لینوکس نمی شه یه کارت گرافیک رو غیرفعال کرد؟

reza_khan2006
07-03-2012, 18:13
سلام یه نفر کمی در باره یونیکس توضیح بده ارزش داره یاد بگیرم یا لینوکس بهتره

rootnt
07-03-2012, 19:35
یعنی تو لینوکس نمی شه یه کارت گرافیک رو غیرفعال کرد؟
شدنش می شه
اما واسه من به مشکل خورد به خاطر این می گم
من ماژول nvidia رو غیر فعال کردم x رو که ریست کردم سیاه شد دیگه کار نکرد

Open-Source
07-03-2012, 22:44
سلام یه نفر کمی در باره یونیکس توضیح بده ارزش داره یاد بگیرم یا لینوکس بهتره

لینوکس در واقع از یونیکس زاده شده و تا حد بالایی با استاندارد POSIX تطابق داره. پس وقتی شما با لینوکس کار میکنید ، انگار دارید با یونیکس کار میکنید. (اصلا لینوکس همون یونیکسه :46:).

afterpc
07-03-2012, 23:12
من رفتم لینوکس آرچ رو نصب کردم ولی به اینترنت وصل نمیتونم بشم (ای دی اس ال وایرلس) در ضمن، Grub رو واسه بوت نصب کردم ولی نمیدونم مینت رو چطور باید بیارم اونجا. من مینت رو اول از ویندوز نصب کردم و الان توی sda11 که از اون پارتیشن های معمولی ویندوز هست قرار داره. اونجا یه فولدر linuxmint هست که توش اینا هستن:

الان من براساس آموزش سایت archlinux.ir مینت رو به grub اضافه کردم، ولی وقتی توی بوت اونو انتخاب میکنم، ارور میده. چیزایی که واسه اون نوشتم اینا هستن:

فقط سریع کمک کنین که بدجوری گیر کردم!

---------- Post added at 01:12 AM ---------- Previous post was at 01:10 AM ----------

راستی، ارور رو به خط دوم از آخر میده. ولی فکر کنم آخری هم غلط باشه!

ztczt328
08-03-2012, 06:14
سلام دوستان من بازم مشکل برخوردم من اومدم محیط QT رو روی اوبونتو نصب کردم بعد از نصب دیگه پارنیشنای هاردم توی اونونتو شناخته نمیشه ولی توی ویندوز همه پارتیشن ها رو دارم در ضمن کیبرد هم از کار افتاد الان کیبرد هم ندارم تا برم و qt رو غیر فعال کنم یعنی میخوام برم برای غیر فعال کردن ولی رمز میخواد کیبرد ندارم تا رمز رو بزنم حالا چکار کنم ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

afterpc
08-03-2012, 10:11
bebakhshid ba mobilam. farsi nadare.
boro ba commande mount una ro mount kon.
yeki behem bege daghighan chetor mishe ba khatte farman be ye adsl wireless ke password ham dare connect shod? faghat khahesh mikonam javab bedin!

tajrobenik
08-03-2012, 21:51
جواب این سوال سخت هست ؟ یا مکان مناسبی برای سوال انتخاب نشده ... اگه مناسب نیست پس کجا پرسیده بشه بهتر است؟

afterpc
10-03-2012, 07:02
man se ta moshkel daram.
1. chetor be grub, linux minti ro ke az windows nasb shode ezafe konam?
2. keyboard farsi ro cheror faal konam?
3. in error vase chiye?

afterpc
13-03-2012, 12:51
مجبور شدم دوباره مینت رو نصب کنم! بخاطر مشکلاتی که هنوز هم نمیدونم چی هستن!
به هر حال. دو تا سوال:

1. به نظرتون واسه ویرایش فایل‌ها و برنامه نویسی (بیشتر با پایتون) ادیتور vi بهتره یا emacs؟ به نظرم ایمکس سریعتره، ولی امکان دستور نوشتن توی وی‌آی هم خیلی امکان خوبیه.

2. من یادمه برای اینکه هر دفعه که ترمینال رو باز میکنیم، یه متغیر تعریف بکنیم، میرفتیم توی یه فایل و اونجا مینوشتیم:

اون فایل کجاست؟

afterpc
13-03-2012, 22:08
یه مشکل بزرگ دارم. وقتی بلندر رو باز میکنم، سرعت حرکت در محیط و تغییرش خیلی کم شده! فرقی هم نمیکنه وقتی ریستارت میکنم یا یه دسکتاپ دیگه رو امتحان میکنم. خواهشا یه کمکی بکنین، سریع!

danial_848
13-03-2012, 22:16
1. به نظرتون واسه ویرایش فایل‌ها و برنامه نویسی (بیشتر با پایتون) ادیتور vi بهتره یا emacs؟ به نظرم ایمکس سریعتره، ولی امکان دستور نوشتن توی وی‌آی هم خیلی امکان خوبیه.
فکر میکنم کار با vi راحتتر هم باشه، البته برای برنامه نویسی از vim استفاده کنید (مثل همونه فقط سیسنتکش ها رو هم تشخیص میده و رنگی میکنه)

2. من یادمه برای اینکه هر دفعه که ترمینال رو باز میکنیم، یه متغیر تعریف بکنیم، میرفتیم توی یه فایل و اونجا مینوشتیم:

اون فایل کجاست؟
فایل .bashrc در مسیر خانگی. یعنی درواقع:

~/.bashrc

tajrobenik
14-03-2012, 12:59
چرا قبلا قسمت لینوکس خیلی فعال بود اما الان نه ؟

afterpc
14-03-2012, 17:58
ممنون.
یکی از فامیلامون رو به لینوکس کشوندم! ولی چون به کد نویسی علاقه زیادی نداره، میخوام یه دانلود منیجر گرافیکی بنویسم که در واقع فقط wget و aria2 و axel و این چیزا رو گرافیکی میکنه! ولی قبل از اون رفتم دنبال ساکس پروکسی، بالاخره پیدا کردم جواب رو! واسه آموزشش به این آدرس برین و خواهش میکنم اگه کار کنه یا مشکل داشته باشه یه تشکر یا انتقادی بکنین!

afterpc
14-03-2012, 20:40
یه سوال ساده درمورد ترمینال: چطور میشه توی یه نوشته، فقط کلمه اول همه خطوط رو چاپ کرد؟

---------- Post added at 10:40 PM ---------- Previous post was at 10:39 PM ----------

البته اونا عدد هستن و من میخوام میانگینشون رو به دست بیارم. در این مورد هم اگه تونستین کمکی بکنین.

MrGee
14-03-2012, 21:11
ولی چون به کد نویسی علاقه زیادی نداره، میخوام یه دانلود منیجر گرافیکی بنویسم که در واقع فقط wget و aria2 و axel و این چیزا رو گرافیکی میکنه! برای این برنامه‌ها تا دلت بخواد پوسته گرافیکی هست که خوب هم کار می کنن شما می تونی یکی از اونها رو توسعه بدید، این وسط فقط axel پوسته درست حسابی نداره که خود برنامه هم به غیر از افزایش سرعت قابلیت زیادی نداره و یکی می خواد خود برنامه رو توسعه بده

بالاخره پیدا کردم جواب رو! واسه آموزشش به این آدرس برین و خواهش میکنم اگه کار کنه یا مشکل داشته باشه یه تشکر یا انتقادی بکنین!من قبلا پیدا کرده بودم. البته این برنامه نسبتا سرعت برنامه اصلی رو پایین میاره و شنیدم برنامه‌های torsocks و tsocks بهتر عمل می کنن

چطور میشه توی یه نوشته، فقط کلمه اول همه خطوط رو چاپ کرد؟با دستورات tr و cut و مخصوصا grep همراه با regex می شه اینکار رو کرد

afterpc
14-03-2012, 21:53
احتمالا اون روز هنوز زیاد با ترمینال آشنا نبودم و نفهمیدم چطور اون /etc/proxychains.conf رو ادیت کنم. مشکل aria2 اینه که سرعتش خیلی کمه. طوری که سرعت 80 ما رو 20 میکنه! wget هم توی ذخیره کردن اینا مشکل داره کمی. تنها امکاناتی که من از یه دانلود منیجر میخوام اینه که سرعتش خوب باشه و قابلیت continue داشته باشه. حداقل برای من، بهترینش axel هست.
راستی، اگه بشه یه برنامه واسه دانلود torrent از ترمینال معرفی کنین که مثل این سه تا دانلود منیجر، بعد از دانلود خارج بشه، نه مثل rtorrent.

طریقه انجام اون کار با grep چطوره؟

MrGee
14-03-2012, 23:17
راستی، اگه بشه یه برنامه واسه دانلود torrent از ترمینال معرفی کنین که مثل این سه تا دانلود منیجر، بعد از دانلود خارج بشه، نه مثل rtorrentبه احتمال زیاد خود برنامه سوییچ برای این کار داشته باشه. این پست هم شاید مفید باشه
دانلود فایل‌های تورنت از طریق ترمینال ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] blog.com%2Fpost%2F125)

طریقه انجام اون کار با grep چطوره؟با این امتحان کنید.

afterpc
17-03-2012, 00:08
فید ریدری میشناسین واسه لینوکس که فی*تر نباشه؟

MrGee
17-03-2012, 00:42
من از گوگل ریدر استفاده می کنم.

afterpc
17-03-2012, 11:34
اون فی*تره! وگرنه من خودم از اون خوشم میاد.

MrGee
17-03-2012, 13:18
از [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به جای http استفاده کن

afterpc
17-03-2012, 13:58
اااا! شد! من قبلا روی سایتای دیگه امتحان میکردم نمیشد! مرسی. کاش این روی گوگل پلاس هم کار میکرد!

thelastblack
17-03-2012, 15:23
گوگل پلاس هم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] داره ها! نداره؟

afterpc
17-03-2012, 16:34
داره ولی بدون ------ و وی پی ان لود نمیشه

thelastblack
17-03-2012, 20:37
چرا بابا؟ من همیشه میرم که.....
البته یه چند روزی میشه نرفتم، تازگی‌ها اینطور شده؟

afterpc
18-03-2012, 14:15
اینم شد! :18: من دیروز یکی دو بار زدم تایم اوت میشد! الان دیگه بدون وی پی ان و ------ میشینم حال میکنم! :8: ممنون!

afterpc
18-03-2012, 15:00
کسی بازی فانتزی (از اون فکری‌ها) میشناسه واسه لینوکس؟

afterpc
18-03-2012, 20:20
توی ویندوز، نرم افزارهایی مثل FL Studio هستن واسه آهنگ سازی. همچین نرم افزاری واسه لینوکس میشناسین؟

afterpc
18-03-2012, 22:21
صدای کامپیوترم در نمیاد! alsamixer رو هم کامل چک کردم. کسی میدونه مشکل از کجاست؟

MrGee
18-03-2012, 23:25
lsmod و lspci رو بزن ببین اونجا هست یا نه.

afterpc
19-03-2012, 11:43
lspci:

lsmod:
Module Size Used by
hid_a4tech 12590 0
usbhid 41905 0
hid 77367 2 hid_a4tech,usbhid
bnep 17923 2
rfcomm 38408 8
parport_pc 32114 0
ppdev 12849 0
binfmt_misc 17292 1
vesafb 13489 1
snd_hda_codec_hdmi 31426 4
joydev 17393 0
nvidia 10390874 34
snd_hda_codec_realtek 254125 1
uvcvideo 67271 0
videodev 85626 1 uvcvideo
arc4 12473 2
snd_hda_intel 24262 8
snd_hda_codec 91754 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_i ntel
snd_hwdep 13276 1 snd_hda_codec
snd_pcm 80468 5 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
btusb 18160 2
bluetooth 148839 23 bnep,rfcomm,btusb
snd_seq_midi 13132 0
snd_rawmidi 25241 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
snd_seq 51567 3 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
psmouse 73673 0
serio_raw 12990 0
i7core_edac 23254 0
edac_core 46858 3 i7core_edac
ath9k 112711 0
mac80211 272785 1 ath9k
snd_timer 28932 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
ath9k_common 13599 1 ath9k
ath9k_hw 293893 2 ath9k,ath9k_common
ath 19387 2 ath9k,ath9k_hw
cfg80211 172392 3 ath9k,mac80211,ath
snd 55902 25 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_i ntel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,s nd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 12600 1 snd
snd_page_alloc 14115 2 snd_hda_intel,snd_pcm
sony_laptop 39681 0
video 18908 0
lp 17455 0
parport 40930 3 parport_pc,ppdev,lp
firewire_ohci 35854 0
ahci 21634 9
libahci 25727 1 ahci
firewire_core 56937 1 firewire_ohci
sky2 49317 0
sdhci_pci 13658 0
sdhci 27360 1 sdhci_pci
crc_itu_t 12627 1 firewire_core

afterpc
19-03-2012, 11:44
دو بار اومده این پست

MrGee
19-03-2012, 16:05
ظاهرا از اینجا مشکلی نیست. با خط فرمان یه پلیر رو باز کنید و ببیند موقع پخش فایل اروری می ده یا نه

afterpc
20-03-2012, 08:30
رفتم امتحان کردم، با یوزرهای دیگه میشد. بعد رفتم هرچی فایلی که توی دایرکتوری خانه بود و هیدن بود (اولش دات بود) به یه پوشه منتقل کردم و بعد امتحان کردم، شد. مثل اینکه مشکل از دایرکتوری pulse یا pulse_cookie بود.

afterpc
20-03-2012, 11:20
من میخوام یه عکسی رو به وسیله ترمینال و فقط با یه اسکریپت آپلود کنم به سایت خودمون. میتونم برای این کار یه صفحه php بسازم که با متد post آدرس اون عکس رو بگیره و آپلود کنه. (یعنی من نمیتونم، یکی از دوستای پی اچ پی کارم میتونه) ولی چطور میتونم این کار رو بکنم با ترمینال؟ منظورم اینه که چطور میتونم از متد post استفاده کنم؟

MrGee
20-03-2012, 13:59
‎با wget

‎--post-data=string
--post-file=file
Use POST as the method for all HTTP requests and send the specified data in the request body. --post-data sends string
as data, whereas --post-file sends the contents of file. Other than that, they work in exactly the same way. In
particular, they both expect content of the form "key1=value1&key2=value2", with percent-encoding for special
characters; the only difference is that one expects its content as a command-line parameter and the other accepts its
content from a file. In particular, --post-file is not for transmitting files as form attachments: those must appear as
"key=value" data (with appropriate percent-coding) just like everything else. Wget does not currently support
"multipart/form-data" for transmitting POST data; only "application/x-[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]". Only one of --post-data and
--post-file should be specified.

Please be aware that Wget needs to know the size of the POST data in advance. Therefore the argument to "--post-file"
must be a regular file; specifying a FIFO or something like /dev/stdin won't work. It's not quite clear how to work
around this limitation inherent in [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] Although [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] introduces chunked transfer that doesn't require knowing
the request length in advance, a client can't use chunked unless it knows it's talking to an [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] server. And it
can't know that until it receives a response, which in turn requires the request to have been completed -- a chicken-
and-egg problem.

Note: if Wget is redirected after the POST request is completed, it will not send the POST data to the redirected URL.
This is because URLs that process POST often respond with a redirection to a regular page, which does not desire or
accept POST. It is not completely clear that this behavior is optimal; if it doesn't work out, it might be changed in
the future.

This example shows how to log to a server using POST and then proceed to download the desired pages, presumably only
accessible to authorized users:

# Log in to the server. This can be done only once.
wget --save-cookies cookies.txt \
--post-data 'user=foo&password=bar' \

# Now grab the page or pages we care about.
wget --load-cookies cookies.txt \
-p [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

If the server is using session cookies to track user authentication, the above will not work because --save-cookies will
not save them (and neither will browsers) and the cookies.txt file will be empty. In that case use
--keep-session-cookies along with --save-cookies to force saving of session cookies.

MrGee
21-03-2012, 22:35
تبدیل Socks Proxy به HTTP Proxy با Polipo در گنو لینوکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

ztczt328
28-03-2012, 21:15
سلام دوستان من تا دیروز از اوبونتو 11.04 استفاده میکردم ولی امروز اومدم اوبونتو 11.10 رو نصب کردم حالا من توی 11.04 وی پی ان رو که ست میکردم راحت استفاده میکردم الان هم در 11.10 همون کار رو انجام میدم و وی پی ان رو ان میکنم و لی به محض اینکه مرورگر اینترنت رو باز میکنم وی پی ان دیسکانکت میشه دلیلش چیه ؟ ممنون میشم سوالم رو جواب بدید و پاکش نکنید

afterpc
30-03-2012, 10:26
من توی ویندوز که از کروم استفاده میکردم، مشکلی با فارسی نداشتم. ولی کرومیوم فارسی رو خوب نشون نمیده. یعنی نشون میده، ولی وقتی یه چیز انگلیسی یا یه لینک وسط نوشته میاد، یکی دو تا کلمه میره توی کلمه انگلیسی و نمیشه خوندشون! راهی افزونه‌ای چیزی هست واسه این؟

MrGee
30-03-2012, 11:05
شما چرا از همون کروم استفاده نمی کنی؟

afterpc
30-03-2012, 14:52
من میخواستم از همون مخازن دبین نصبش کنم، دیدم کرومیوم هست، گفتم حتما همونه و دانلودش کردم. ولی هنوزم نمیدونم این دو تا چه فرقی دارن؟

MrGee
30-03-2012, 15:03
کرومیوم نسخه آزاد کرومه. خود کروم رو باید از مخازن گوگل دانلود کنید.

deb [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] stable main

البته به خاطر تحریم‌ها باید از قندشکن استفاده کنید.

afterpc
31-03-2012, 23:05
نگاه کردم دیدم توی مخازن دبین هم با اسم google-chrome وجود داره! انگار دانلود کروم هم برای ایران آزاد شده! (تازگیا)
من shuckwave رو توی کروم غیرفعال کردم. الان جایگزینی واسش هست؟ مثلا همین فلش اصلی! چون shuckwave تنها کاری مه میکنه اینه که کامپیوتر هنگ میکنه! درواقع دلیل اصلی هنگ‌های مکرر این بود!

MrGee
01-04-2012, 01:55
تو ایترنت نحوه نصب پلاگین فلش رو برای کروم جستجو کنید.

afterpc
01-04-2012, 13:19
انگار توی دبین امکان این هست که پکیج‌های rpm رو نصب کرد. توی ردهت و فدورا و اوپن سوزه، امکان استفاده از پکیج‌های deb هست؟

afterpc
01-04-2012, 15:43
مثل اینکه با برنامه alien این کاری که گفتمو میشه کرد. انگار با نصب apt هم میشه.
ولی یه مشکل دیگه برام پیش اومده. از یه دی وی دی به یه فیلم دارم نگاه میکنم. فرمتش vob هست و تکه تکه شده. 4 قسمت. من تکه اولش رو بدون مشکل نگاه کردم، ولی توی دومی بخاطر زیرنویس نتونستم. یه راهی واسه کانورت vob به mkv یا همچین چیزی هست؟

MrGee
01-04-2012, 20:21
زیر نویس رو می تونید عقب جلو کنید تا به اون قسمت دوم برسه. برای تبدیل هم می تونید از ffmpeg یا mencoder استفاده کنید.

afterpc
01-04-2012, 20:25
با ffmpeg کردم، وسط راه ارور داد! mencoder رو هم نفهمیدم چیکار کنم!
اگه بخوام زیرنویس رو اونطور درست کنم باید 40 دقیقه انگشتم روی کیبرد باشه! :(

MrGee
01-04-2012, 20:31
با ffmpeg کردم، وسط راه ارور داد! mencoder رو هم نفهمیدم چیکار کنم!

تو گوگل بگردید.

اگه بخوام زیرنویس رو اونطور درست کنم باید 40 دقیقه انگشتم روی کیبرد باشه! :(
کافیه فقط ۳۰ ثانیه دست‌تون روی دکمه جلو بردن زیرنویس باشه.
mplayer هم همچین سویچی داره:

‎-subdelay <sec>
Delays subtitles by <sec> seconds. Can be negative.‎

tajrobenik
01-04-2012, 21:09
وقتی بخوایم help دستورات رو در ترمینال ببینیم باید از چه دستوری استفاده کنیم؟
مثلا دستور dir توضیحاتش.... چه طوریست؟

MrGee
01-04-2012, 21:23
چدتا راه هست:
۱- اجرای دستور با آرگومان ‎--help یا ‎ -hکه خلاصه اطلاعات دستور رو نشون می ده. مثلا dir --help
۲-استفاده از دستور man که راهنمای کامل دستور رو نشون می ده. مثلا man dir
۳-گوگل.

tajrobenik
02-04-2012, 01:29
با این که یوزر در حالت ادمین هست گاهی نمی‌تونم فایلی رو در پوشه هایی کپی کنم ( مثلا از یوزری به یوزر دیگر)
باید چی کار کنم در حالتی باشه که هیچ گونه محدودیت واسه یوزر وجود نداشته باشه...

MrGee
02-04-2012, 02:01
بیشتر توضیح بدید از چه دستوری برای کپی استفاده می کنید؟ به چه پوشه‌ای؟

اگه با دستور su -‎ وارد بشید کل سیستم دست شماست.

rootnt
02-04-2012, 14:19
مثل اینکه با برنامه alien این کاری که گفتمو میشه کرد. انگار با نصب apt هم میشه.
ولی یه مشکل دیگه برام پیش اومده. از یه دی وی دی به یه فیلم دارم نگاه میکنم. فرمتش vob هست و تکه تکه شده. 4 قسمت. من تکه اولش رو بدون مشکل نگاه کردم، ولی توی دومی بخاطر زیرنویس نتونستم. یه راهی واسه کانورت vob به mkv یا همچین چیزی هست؟

اینو بخون فکر کنم هنوزم بدرد بخوره:
برنامه avidemux خیلی باحاله خودم باهاش زیاد کار می‌کنم

tajrobenik
02-04-2012, 17:14
بیشتر توضیح بدید از چه دستوری برای کپی استفاده می کنید؟ به چه پوشه‌ای؟

اگه با دستور su -‎ وارد بشید کل سیستم دست شماست.

داخل ترمینال که نمی‌خوام کپی کنم ...
در محیط گرافیکی ... مثلا یک فایل فونت دارم می‌خوام بریزم قسمت فونت ها ... ( پوشه های سیستمی)...

MrGee
02-04-2012, 18:00
برای اینکار باید خود nautilus رو با یوزر روت اجرا کنید

gksudo nautilus

برای نصب فونت چرا از برنامه مخصوص خودش استفاده نمی کنید؟

tajrobenik
03-04-2012, 11:19
برای اینکار باید خود nautilus رو با یوزر روت اجرا کنید

gksudo nautilus

برای نصب فونت چرا از برنامه مخصوص خودش استفاده نمی کنید؟

با کپی و پیس مگه مشکلی پیش می‌یاد؟
در کل یوزر ادمین مگه مدیر نیست پس چرا یوزر روت وجود داره > در صفحه لوگین می‌شه با کاربر روت وارد شد؟

MrGee
03-04-2012, 11:55
با کپی و پیس مگه مشکلی پیش می‌یاد؟

چون که تو مقصد اجازه نوشتن ندارید آره.

در کل یوزر ادمین مگه مدیر نیست پس چرا یوزر روت وجود داره > در صفحه لوگین می‌شه با کاربر روت وارد شد؟
من یوزر ادمین رو ندیدم ولی تو لینوکس کل سیستم دست root هست و هر کاری که بخواد می تونه بکنه.
بستگی به توزیع داره. تو اوبونتو و مینت به خاطر امینت این قابلیت وجود نداره و فقط از sudo می شه استفاده کرد ولی تو توزیع‌های دیگه می شه.

afterpc
03-04-2012, 19:34
چرا! حداقل توی مینت، هم su هست و هم توی صفحه ورود یه قسمتی هست که میگه خودت یوزرنیم و پسورد یوزر رو بنویس. اونجا میتونیم بنویسیم root و پسورد هم که پسورد ریشه

afterpc
06-04-2012, 14:54
من یه مشکل بزرگ سرعت دارم توی بلندر! طوری که حتی حرکت دادن دوربین هم چند ثانیه طول میکشه! جالب هم اینجاست که وقتی سرعت اون کمه، سرعت نرم افزارهای دیگه عادیه. رفتم توی System Monitor نگاه کردم، دیدم چهارصد و خرده مگ از مموری استفاده میکنه! ولی حتی فایرفاکس با حدود 20 تا تب باز به اون نمیرسه! در ضمن، این مشکل سرعت یکی دو هفتست که به وجود اومده.

reza_nejat
06-04-2012, 22:04
سلام دوست عزيز

من تازه اوپن سوزه رو نصب كردم

لطفا نحوه اتصال به اينترنت رو ( با ADSL ) ياد بديد.

متشكرم:11:

MrGee
07-04-2012, 08:26
تو انجمن زیاد راجع به این موضوع بحث شده اگه سرچ کنید پیدا می شه.

اینجا هم شاید مفید باشه:
اتصال به اینترنت از خط فرمان لینوکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

MrGee
08-04-2012, 07:22
دوستانی که لپ‌تاپ‌شون دوتا کارت گرافیک داره و با گرافیک nvidia مشکل دارن این‌کارها رو انجام بدن ببینن مشکل‌شون حل می شه یا نه. اگه شد لطفا اطلاع بدن.

نصب و راه‌اندازی Bumblebee، معادل لینوکسی Nvidia Optimus ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

rootnt
08-04-2012, 07:52
این دوستمون خیلی خوب رفته تو بحر کار ایول
امروز تستش می کنم
من مشکلم فقط کنترل نور هستش وگرنه کار سنگین گرافیکی انجام نمی دم
حالا ببینیم چی می شه

rootnt
08-04-2012, 07:52
این دوستمون خیلی خوب رفته تو بحر کار ایول
امروز تستش می کنم
من مشکلم فقط کنترل نور هستش وگرنه کار سنگین گرافیکی انجام نمی دم
حالا ببینیم چی می شه

afterpc
08-04-2012, 15:26
من بعضی وقتا که دلم میخواد با مرورگر تحت ترمینالی مثل lynx یا w3m بیام اینترنت. ولی ترمینال فارسی رو ساپورت نمیکنه. چیکار کنم؟

MrGee
08-04-2012, 15:40
ترمينال kde كه با فارسي مشكلي نداره

afterpc
08-04-2012, 16:25
منظورت konsole هست؟ توی اون امتحان کردم باز مشکل داره.

MrGee
08-04-2012, 16:50
به طور پيش فرض آره ولي تو تنظيماتش يه گزينه هست كه مي شه اين قابليت رو فعال كرد

afterpc
08-04-2012, 18:01
چیزی غیر از Encoding واسه این کار پیدا نکردم. کدوم گزینه رو باید انتخاب کنیم؟ اونایی که فکر میکردم درست باشن رو امتحان کردم، کار نکردن

afterpc
08-04-2012, 18:15
دو تا سوال برام پیش اومد:
یکی اینکه چرا همه میگن فدورا برای دسکتاپ بهتر از سنتوس هست؟
دومی هم اینه که چطور میتونم فایرفاکس رو دو بار نصب کنم؟ یعنی بتونم با دو تا فایرفاکس مجزا به اینترنت وصل شم؟ چون میخوام با یکیش به ------ وصل شم و اونیکی هم که معمولی. توی ویندوز محل نصب رو عوض میکردیم، ولی اینجا نمیدونم

MrGee
08-04-2012, 19:38
چیزی غیر از Encoding واسه این کار پیدا نکردم. کدوم گزینه رو باید انتخاب کنیم؟ اونایی که فکر میکردم درست باشن رو امتحان کردم، کار نکردن
تو قسمت پروفایل و تب advance نوشته
Enable Bi-Directional text rendering

یکی اینکه چرا همه میگن فدورا برای دسکتاپ بهتر از سنتوس هست؟
من خودم یه vps سنت‌او‌اس خریدم واقعا تو ریپوزیتی هاش هیچ برنامه‌ای نبود و فقط مجبور بودم به دنبال ریپوزیتی جدید برای نصب اون برنامه باشم
دلیلش هم معلومه چون سنت‌او‌اس توزیع‌ مخصوص سرورهاست و برای اونها بهینه سازی شده و فدورا هم برعکس اون توزیع دسکتاپه و برای اون طراحی شده.

دومی هم اینه که چطور میتونم فایرفاکس رو دو بار نصب کنم؟ یعنی بتونم با دو تا فایرفاکس مجزا به اینترنت وصل شم؟ چون میخوام با یکیش به ------ وصل شم و اونیکی هم که معمولی. توی ویندوز محل نصب رو عوض میکردیم، ولی اینجا نمیدونم
دستور dpkg یه همیچین آپشنی داره

‎--root=<directory> Install on a different root directory.‎

afterpc
08-04-2012, 21:59
اونی که خریدین سی دی بود یا دی وی دی؟ چون توی سایت سنتوس یه نسخه دی وی دی داره و یه نسخه minimal که 200 مگه!
من کلا سنتوس رو به این خاطر دوست دارم که همه چیز توی فدورا تست میشه و بعد به ردهت آورده میشه و سنتوس هم که کپی ردهته!
=============
مثل اینکه همین دبین از همه بهتره! من الان میخوام دانلودش کنم. گفته بودین سی دی اول کافیه، نه؟ در ضمن، نسخه stable رو دانلود کنم؟

MrGee
08-04-2012, 23:25
اونی که خریدین سی دی بود یا دی وی دی؟ چون توی سایت سنتوس یه نسخه دی وی دی داره و یه نسخه minimal که 200 مگه!

منظورم از vps سرور مجازی بود که همه چیز روش نصب بود.
البته با اضافه کردن ریپوزیتی‌های فدورا به CentOS احتمالا بشه مشکل برنامه رو حل کرد.

مثل اینکه همین دبین از همه بهتره! من الان میخوام دانلودش کنم. گفته بودین سی دی اول کافیه، نه؟ در ضمن، نسخه stable رو دانلود کنم؟
احتمالا آره. stable نه wheezy یا همون تستینگ که هم بسته‌هاش جدیدتره و هم رولینگ هست.

afterpc
08-04-2012, 23:34
منظورتون از رولینگ این هست که وقتی یه بار نصب کردم، دیگه واسه آپدیت نیاز به دانلود سی دی جدید از سایتش ندارم و فقط لازمه بزنم اپدیت بشه، نه؟ راستی، در مورد باگ چطور؟ تستینگ دبین باگ زیادی که نداره؟

MrGee
08-04-2012, 23:39
بله در واقع یه بار نصب می کنید و تمام عمر ازش استفاده می کنید و مثل اوبونتو نیست که هر چند ماه یه بار مجبور به نصب نسخه جدید باشید.

مدت زیادی طول می کشه تا بسته‌ها از نسخه ناپایدار به تستینگ برسن مثلا همین یه ماه پیش تازه kde 4.7 وارد مخازن شد در حالی که یه ماه قبلش kde 4.8 بیرون اومده بود. در کل تعادل خوبی بین آپدیت بودن و پایداری وجود داره.

ztczt328
10-04-2012, 03:37
سلام دوستان من داشتم توی این سایت مطلبی رو دربارهی 3d کردن دکستاپ میخوندم که این دستور unity --replaceرو زدم و کل دکستاپ پرید الان هیچی ندارم باید چکار کنم اوبونتو 11.10 هست برای من

اینم عکس دکستاپ