مشاهده نسخه کامل
: شروع کار با لینوکس
صفحه ها :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
سلام خدمت دوستان عزیز
با عرض معذرت از سوالهای مبتدیانه .. من هنوز با لینوکس کار نکردم و تازه میخوام باهاش کار کنم البته یه بار نصب کردم اما به دلیل عدم موفقیت پاک کردم اما دوباره مصمم شدم که باهاش کار کنم اما قبلش یه چند سوال ابتدایی دارم البته خیلی از مطالب این تایپیک رو خوندم اما جواب خودم رو پیدا نکردم و البته به دلایلی هم موفق به خوندن تمام تایپیک نشدم دیگه گفتم سوالم رو بپرسم زودتر به نتیجه می رسم
1- کارت گرافیک رو چطور میشه نصب کرد من لینوکس فدورا نصب کردم کارت صدا رو شناخت اما گراف رو نه منم خواستم از سی دی را انداز اونو نصب کتم اما هر چه سعی کردم این ارور می داد انگار اصلا با exe کاری نداره ؟؟
2- ایا نرم افزاری جایگزین فتوشاپ در لینوکس وجود داره ؟؟؟
3- ایا نرم افزاری nc تحت لینوکس وجود داره ؟؟؟ اخه من با یه نرم افزاری کار دارم که تحت داس هست و نیاز به nc دارم تا اجرا کنم از لینوکس ایا راهی داره ؟؟؟؟
و در اخر سوال مهم اینکه من لینوکس رو واسه دو کار میخوام که بالا اشاره کردم یکی فتوشاپ دوم هم یه برنامه که با محیط داس کار میکنه که ما با nc کار میکنیم تو ویندوز البته < حالا به نظر دوستان من از چه نوع لینوکسی استفاده کنم بهتر و مفیدتر و البته راحت تره ؟؟؟
ممنون میشم از دوستان اگه راهنمایی کنن
Ahmad-Ra
17-09-2008, 01:01
سلام خدمت دوستان عزیز
با عرض معذرت از سوالهای مبتدیانه .. من هنوز با لینوکس کار نکردم و تازه میخوام باهاش کار کنم البته یه بار نصب کردم اما به دلیل عدم موفقیت پاک کردم اما دوباره مصمم شدم که باهاش کار کنم اما قبلش یه چند سوال ابتدایی دارم البته خیلی از مطالب این تایپیک رو خوندم اما جواب خودم رو پیدا نکردم و البته به دلایلی هم موفق به خوندن تمام تایپیک نشدم دیگه گفتم سوالم رو بپرسم زودتر به نتیجه می رسم
1- کارت گرافیک رو چطور میشه نصب کرد من لینوکس فدورا نصب کردم کارت صدا رو شناخت اما گراف رو نه منم خواستم از سی دی را انداز اونو نصب کتم اما هر چه سعی کردم این ارور می داد انگار اصلا با exe کاری نداره ؟؟
2- ایا نرم افزاری جایگزین فتوشاپ در لینوکس وجود داره ؟؟؟
3- ایا نرم افزاری nc تحت لینوکس وجود داره ؟؟؟ اخه من با یه نرم افزاری کار دارم که تحت داس هست و نیاز به nc دارم تا اجرا کنم از لینوکس ایا راهی داره ؟؟؟؟
و در اخر سوال مهم اینکه من لینوکس رو واسه دو کار میخوام که بالا اشاره کردم یکی فتوشاپ دوم هم یه برنامه که با محیط داس کار میکنه که ما با nc کار میکنیم تو ویندوز البته < حالا به نظر دوستان من از چه نوع لینوکسی استفاده کنم بهتر و مفیدتر و البته راحت تره ؟؟؟
ممنون میشم از دوستان اگه راهنمایی کنن
سلام.
در ابتدا لینوکس کلا سخت افزار کار گرافیک رو اتوماتیک میشناسه مگر اینکه بخواین از امکانات بیشتر گرافیک بهره ببرید که لازمه درایور گرافیک رو نصب کنی. فایل های exe هم در لینوکس کار نمیکنه چون این فرمت مخصوص سیستم عامل ویندوز هست. برند کارت گرافیکتون چی هست ؟
برنامه هایی که نصب شده به گستردگی فتوشاپ فکر نمیکنم تو ویرایش باشه مگر اینکه پروژه ای باشه که من خبر ندارم!
Gimp رو داریم که نسبتا خوبه!
به این مقالات نگاه بندازید :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
باید رابطی وجود داشته باشه ، من با nc کار نکردم احتمالا دوستان بدونن کمک میکنن.
اول: اگر منظورتون از nc همون norton commander معروف هست، بله نرم افزاری شبیه اون وجود داره به نام GNU midnight commander
اما همانطور که می دونید nc کلا یک فایل منیجر هست، و به همین دلیل اجرای اون در لینوکس به معنای امکان اجرا شدن یک برنامه ی تحت داس در لینوکس نیست!
یعنی پلتفرم داس متفاوت است از لینوکس و این با یک فایل منیجر که نهایتا یکسری امکانات جانبی به شما می ده ولی برای اجرای هر چیز از سیستم استفاده می کنه قابل حل نیست.
دوم:به نظر من اگر فقط با فوتوشاپ و اون برنامه که تحت ویندوز (یا داس) هست کار دارید، و برای این دو فقط می خواهید کوچ کنید، کار عاقلانه ای نیست! چون فوتوشاپ یک نرم افزار قدرتمند هست در ویندوز بی شک و خوب اون یکی نرم افزارتون هم که داره کار می کنه!
شما نگفتید نام نرم افزار دوم چیست! و اگر یک نرم افزار اختصاصی باشه، اصولا در اجراش در لینوکس به مشکل برخواهید خورد!
و البته با توضیحاتتون من فرقی در توزیع های لینوکس برای استفاده ی شما نمی بینم چون خیلی کلی می خواهید استفاده کنید و در کلیت اکثر توزیع ها برابرند.
پیروز باشید
milky way
22-09-2008, 14:49
آقا میخوام کد C بزنم تو لینوکس بهترین نسخه چیه کسی اگر Ide درست درمونم میشناسه بگه .
m a j r i x
22-09-2008, 15:46
آقا میخوام کد C بزنم تو لینوکس بهترین نسخه چیه کسی اگر Ide درست درمونم میشناسه بگه .
سلام
بهترین کد نویسی C رو شما میتونی تحت شل یا خط فرمان انجام بدی و با gcc کامپایل کنی که فرقی نداره از کدام توزیع استفاده میکنی
ولی اگر بخواهید با IDE کار کنید من به شما اوپن سوزه رو پیشنهاد میکنم
IDEهای که میتونید کار کنید Kdevelp - Anjuta - Eclipse
mohammad.y1993
22-09-2008, 20:45
سلام.
خوب من دوستان خيلي لم مي خواد با لينوكس كار كنم ولي اصلي ترين مسئله اينكه من يك سري نرم افزار دارم كه بي برو برگرد بايد اجرا بشن :
1. 3ds max
2. auto cad
3. starry night
4. visual studio
خوب من يك بار به صورت ليو لود كردم و بعش به صورت حرفه اي كف كردم :18::18: نه درايوي بود نه منو استارتي از اين گذشته من اصلا بلد نيستم با لينوكس كار كنم . راستي چه طوري ميشه از طريق لينوكس مموري كارتمو فرمت كنم من كه روي درايو مموري كليك كردم فرمتي نديدم :14::14:
ميشه منو راهنمايي كنيد . من به صورت بسيار حرفه اي در لينوكس آماتور هستم :20::20:
راستي من همچين لينوكسي دارم :
Ubuntu 5.10 Live
يك cd ديگه هم دارم كه براي نصبه راستش نمي دونم همينه يا نه ؟؟؟ راستي اين نسخه خوبه ؟؟؟
ممنون:11:
Ahmad-Ra
22-09-2008, 20:57
سلام.
خوب من دوستان خيلي لم مي خواد با لينوكس كار كنم ولي اصلي ترين مسئله اينكه من يك سري نرم افزار دارم كه بي برو برگرد بايد اجرا بشن :
1. 3ds max
2. auto cad
3. starry night
4. visual studio
سلام.
این نرم افزار ها مخصوص سیستم عامل ویندوز هست٬ پس چه انتظاری هست که روی سیستم عامل های لینوکس هم جواب بده!؟؟!
به جای 3DMax میتونی نرم افزارهای قدرتمندی مثل Blender رو امتحان کنی که قابل رقابت هست با 3d.
برای جایگزین Starry night هم خیلی چیز ها میتونه باشه. مثل Kstars و یا Stelarium که لینکس این ۲ تا در بخش معرفی نرم افزار ها هم هست.
اتو کد هم مثل اینکه یه نرم افزار جایگزین داره
توی قسمت نرم افزار ها معرفی شده
آخریه هم اصلا نمی دونم چی هست
درضمن
ubuntu 5.10 خیل قدیمیه
نسخه جدیدترشو بگیر و نصب کن
سلام.
1. 3ds max
2. auto cad
3. starry night
4. visual studio
خوب من يك بار به صورت ليو لود كردم و بعش به صورت حرفه اي كف كردم :18::18: نه درايوي بود نه منو استارتي از اين گذشته من اصلا بلد نيستم با لينوكس كار كنم . راستي چه طوري ميشه از طريق لينوكس مموري كارتمو فرمت كنم من كه روي درايو مموري كليك كردم فرمتي نديدم :14::14:
ميشه منو راهنمايي كنيد . من به صورت بسيار حرفه اي در لينوكس آماتور هستم :20::20:
راستي من همچين لينوكسي دارم :
Ubuntu 5.10 Live
يك cd ديگه هم دارم كه براي نصبه راستش نمي دونم همينه يا نه ؟؟؟ راستي اين نسخه خوبه ؟؟؟
ممنون:11:
دوست عزیز میدونید این توزیعی که دارید چقدر قدیمیه ؟!؟!؟ بهتره از Ubuntu 8.04.1 استفاده کنید !
این نرم افزار هایی که گفتی شاید از طریق شبیه ساز wine در لینوکس قابل اجرا باشه و اگر هم اجرا بشه هیچ تظمینی نیست که خیلی خوب و بدون ایراد کار کنه ! بنابراین بهتره که کم کم به سمت نرم افزار های قدرتمند لینوکسی و اپن سورس حرکت کنید !
mohammad.y1993
22-09-2008, 23:05
سلام.
خوب حدس مي زدم كه شايد خيلي قديمي باشه :13::13:
خوب حالا مي رم گير مي يارم . ولي شما فكر مي كنيد براي يك مهندس معمار كه روزي بيشتر از 8-9 ساعت با 3ds max و اتوكد كار مي كنه ميشه كه ول كنه و بره يك نرم افزار جديد رو بگيره :41::41:( خودم مهندس نيستم يكي از بزرگترين مشكلاتم اينكه كامپيترو با خواهرم كه مهندسه شريكم و نمي تونم خيلي از كارها كه خطرناك باشه رو روي PC انجام بدم ( مثلا وقتي 98 بوت مي كنم كلي بدنم ميلزه كه اشتباهي فرمتي / fdisk ي چيزي نكنم . )
راستي فكر ميكنيد قدرت گرافيكي starry night 6.0.4 رو داره ( Kstars و یا Stelarium) چون تا اونجا كه من ميدونم هيچ آسمان نمايي مثل starry night قوي و با گرافيك و حرفه اي نيست :21::21:
راستي Microsoft visual studio هم كه ديگه علومه چيه ( C++ , c# .visual basic ) و بعضي زيان هاي ديگه همه رو از اين طريق اجرا مي كنن ( اگر راه ديگه اي هم باشه من كه بلد نيستم :23:)
خوب حالا كه قرار برم جديد بگيرم چي پيش نهاد مي كنين همين نوع از لينوكس خوبه ؟؟؟ در ضمن من بايد چه طوري وقتي لينوكس رو بالا مي يارم بقيه درايوام رو ببينم ؟؟؟
ممنونم دوستان :11::11::11:
همونطور که من و دوستان دیگه گفتیم
شما هم می تونی از نرم افزارهای معادل استفاده کنی هم می تونی همونها رو با برنامه wine نصب کنی
از نظر برنامه نویسی هم خیالت راحت باشه به هیچ مشکلی بر نخواهی خورد
Ahmad-Ra
23-09-2008, 00:57
سلام.
خوب حدس مي زدم كه شايد خيلي قديمي باشه :13::13:
خوب حالا مي رم گير مي يارم . ولي شما فكر مي كنيد براي يك مهندس معمار كه روزي بيشتر از 8-9 ساعت با 3ds max و اتوكد كار مي كنه ميشه كه ول كنه و بره يك نرم افزار جديد رو بگيره :41::41:( خودم مهندس نيستم يكي از بزرگترين مشكلاتم اينكه كامپيترو با خواهرم كه مهندسه شريكم و نمي تونم خيلي از كارها كه خطرناك باشه رو روي PC انجام بدم ( مثلا وقتي 98 بوت مي كنم كلي بدنم ميلزه كه اشتباهي فرمتي / fdisk ي چيزي نكنم . )
راستي فكر ميكنيد قدرت گرافيكي starry night 6.0.4 رو داره ( Kstars و یا Stelarium) چون تا اونجا كه من ميدونم هيچ آسمان نمايي مثل starry night قوي و با گرافيك و حرفه اي نيست :21::21:
راستي Microsoft visual studio هم كه ديگه علومه چيه ( C++ , c# .visual basic ) و بعضي زيان هاي ديگه همه رو از اين طريق اجرا مي كنن ( اگر راه ديگه اي هم باشه من كه بلد نيستم :23:)
خوب حالا كه قرار برم جديد بگيرم چي پيش نهاد مي كنين همين نوع از لينوكس خوبه ؟؟؟ در ضمن من بايد چه طوري وقتي لينوكس رو بالا مي يارم بقيه درايوام رو ببينم ؟؟؟
ممنونم دوستان :11::11::11:
خب، این یه واقعیت هست که در حال حاظر ممکنه یکسری از نرم افزارهای ویندوز با توجه به تعدا کاربری قوی تر باشه. من خودم با starrynight کار کردم هم با kstar. شاید دیتابیس starry night گسترده تر باشه ولی kstar هم کم نمیاره شاید در پاره از از موارد ممکنه ضعیف تر مقداری عمل کنه ولی نرم افزار هایی هم داریم که حتی قدرتمند تر هستند.
در مورد نصب و ایجاد مشکل هم شما با دیسک زنده یه مقدار کار کن و اطلاعاتت رو بالا ببر تا زمان نصب قطعی دچار مشکلی نشی.
میتونی هم از پارسیکس استفاده کنی هم ابونتو.
سلام
خیلی وقت بود که می خواستم لینوکس رو رو کامیوترم داشته باشم ولی فرصتش رو نداشتم.
من تقریبا هیچی از لینوکس بلد نیستم و تازه میخواتم واردش بشم....
چه توزیعی رو پیشنهاد میکنید؟
- حتما می خوام ویندوزم نصب باشه و انو کنار ویندوز نصب کنم
- ترجیحا نمیخوام نسخه لایو باشه و می خوام رو هاردم نصب بشه
- حداکث میتونم یه درایو رو واسه نصبش خالی کنم (19 گیگ - کافیه؟)
- میخوام بیشتر باهاش php و پایتون برنامه نویسی کنم.(من خودم از اوبونتو خوشم اومده
- حجم درایورهاش مثل مودم و برنامه های جانبیش خیلی زیاد نباشه که نتونم با اینترنت دایل آپ دانلود کنم
- بیشتر میخوام باهاش php و python بنویسم....
خب حالا چیو پیشنهاد میکنید.
سلام
من برای اولین بار هوس کردم که لینوکس نصب کنم
حالا نمیدونم با کدوم توضیع شروع کنم
ابونتو یا suse یا گنو؟
سلام
خیلی وقت بود که می خواستم لینوکس رو رو کامیوترم داشته باشم ولی فرصتش رو نداشتم.
من تقریبا هیچی از لینوکس بلد نیستم و تازه میخواتم واردش بشم....
چه توزیعی رو پیشنهاد میکنید؟
- حتما می خوام ویندوزم نصب باشه و انو کنار ویندوز نصب کنم
- ترجیحا نمیخوام نسخه لایو باشه و می خوام رو هاردم نصب بشه
- حداکث میتونم یه درایو رو واسه نصبش خالی کنم (19 گیگ - کافیه؟)
- میخوام بیشتر باهاش php و پایتون برنامه نویسی کنم.(من خودم از اوبونتو خوشم اومده
- حجم درایورهاش مثل مودم و برنامه های جانبیش خیلی زیاد نباشه که نتونم با اینترنت دایل آپ دانلود کنم
- بیشتر میخوام باهاش php و python بنویسم....
خب حالا چیو پیشنهاد میکنید.
سلام
خودت جواب خودتو دادی
همون اوبونتو خوبه
خودتم که خوشت اومده پس حله
سلام
من برای اولین بار هوس کردم که لینوکس نصب کنم
حالا نمیدونم با کدوم توضیع شروع کنم
ابونتو یا suse یا گنو؟
شما هم همینطور
پارسیکس ، اوبونتو یا کوبونتو بنا به سلیقتون پیشنهاد می شه
لایو هم هست، و قبل از نصب می تونید با محیطش آشنا بشید
سلام
خودت جواب خودتو دادی
همون اوبونتو خوبه
خودتم که خوشت اومده پس حله
شما هم همینطور
پارسیکس ، اوبونتو یا کوبونتو بنا به سلیقتون پیشنهاد می شه
لایو هم هست، و قبل از نصب می تونید با محیطش آشنا بشید
سلام
مرسی از جوابت.
کوبونتو آخرین نسخش تو پایتخت پیدا میشه؟
پایتخت و نمی دونم
ولی میتونی از دو فروشگاه
یا
به راحتی خریداری کنی
mohammad.y1993
23-09-2008, 17:42
همونطور که من و دوستان دیگه گفتیم
شما هم می تونی از نرم افزارهای معادل استفاده کنی هم می تونی همونها رو با برنامه wine نصب کنی
از نظر برنامه نویسی هم خیالت راحت باشه به هیچ مشکلی بر نخواهی خورد
سلام.
از نظر برنامه نويسي هم مي دونم چون يكي از دلايل مهمي كه من مي خوام برم تولينوكس همينه .:8: اگه اگه خدا بخواد مي رم اين شبيه سازه رو امتحان مي كنم .
خب، این یه واقعیت هست که در حال حاظر ممکنه یکسری از نرم افزارهای ویندوز با توجه به تعدا کاربری قوی تر باشه. من خودم با starrynight کار کردم هم با kstar. شاید دیتابیس starry night گسترده تر باشه ولی kstar هم کم نمیاره شاید در پاره از از موارد ممکنه ضعیف تر مقداری عمل کنه ولی نرم افزار هایی هم داریم که حتی قدرتمند تر هستند.
در مورد نصب و ایجاد مشکل هم شما با دیسک زنده یه مقدار کار کن و اطلاعاتت رو بالا ببر تا زمان نصب قطعی دچار مشکلی نشی.
میتونی هم از پارسیکس استفاده کنی هم ابونتو.
آره خوب بايد نرم افزاري رو كه ميگي امتحان كنم ( ولي من نمي دونم شما آيا با starry night 6.0.4 كار كردي يا نه ولي خداييش تو نشون دادن جزئيات سيارات كه خيلي عالي كار كردن . ولي من از نظر محاسباتي ( و خيلي از منجمني كه ميشناسم ) starry night pro 3 رو بيشتر قبول داريم . البته بايد بيشتر روي 6 كار كنم )
خوب من مسلما به دنبال نصبش نمي رم و از ديسك زنده استفاده مي كنم. راستي فرقشون چيه و اينكه اين فروش گاه ها كدوم نوع ( نصب يا ديسك زنده رو به ما ميدن) راستي ببخشيد منظور از سیستمهای i386 چيه ؟؟؟
توي سايت نوشته بود لينوكس براي سیستمهای i386 :23:
خيلي حرف زدم از همه تون ممنونم فعلا ...
موفق باشيد:40::11::11:
Ahmad-Ra
23-09-2008, 17:56
سلام.
از نظر برنامه نويسي هم مي دونم چون يكي از دلايل مهمي كه من مي خوام برم تولينوكس همينه .:8: اگه اگه خدا بخواد مي رم اين شبيه سازه رو امتحان مي كنم .
آره خوب بايد نرم افزاري رو كه ميگي امتحان كنم ( ولي من نمي دونم شما آيا با starry night 6.0.4 كار كردي يا نه ولي خداييش تو نشون دادن جزئيات سيارات كه خيلي عالي كار كردن . ولي من از نظر محاسباتي ( و خيلي از منجمني كه ميشناسم ) starry night pro 3 رو بيشتر قبول داريم . البته بايد بيشتر روي 6 كار كنم )
خوب من مسلما به دنبال نصبش نمي رم و از ديسك زنده استفاده مي كنم. راستي فرقشون چيه و اينكه اين فروش گاه ها كدوم نوع ( نصب يا ديسك زنده رو به ما ميدن) راستي ببخشيد منظور از سیستمهای i386 چيه ؟؟؟
توي سايت نوشته بود لينوكس براي سیستمهای i386 :23:
خيلي حرف زدم از همه تون ممنونم فعلا ...
موفق باشيد:40::11::11:
سلام.
والا من تا نسخه ۴.۵ کار کردم. درسته ولی این دوتا نرم افزار لینوکس هم روز به روز در حال پیشرفت هستند.
فرقشون کاملا مشخصه شما از امکانات سیستم عامل در حالت لایو هم میتونی استفاده کنی ولی با حالت نصب اصلی یه مقدار دستت بیشتر بازه!
شما تو این فروشگاه هایی که اینترنتی هست میری نوشته شده نسخه لایو یا اصلی. اگر عبارت Live نوشته شده نباشه یعنی دیسک عمومی و اصلی.
سیستم های i386 بستگی داره کدوم منظورت باشه.
مثلا سی پی یو های ۳۲ بیتی بهتره با نو عx86 یا i386 سازگاری داشته باشه.
سی پی یو های ۶۴ بیتی هم بهتر هم با نسخه های x86_64 نصب بشوند. به هر حال الان پیکره بندی های ۶۴ بیتی رو به گسترش هستن. فعلا شما هر نسخه ای میگری i386 باشه موردی نداره و بهتره.
سلام
رفتم اوبونتو خریدم.
ولی توش یه dvd و یه cd بود خود فروشنده هم تعجب کرده بود!
dvd لایو بود ولی تو cd هم لایو بود و هم یه گزینه داره به عنوان install inside windows این جریانش چیه؟
پارسیکس هم گرفتم.
ممنون
Ahmad-Ra
23-09-2008, 20:48
شاید سی دی کارش اینه که اتوماتیک لینوکس رو در کنار ویندوز نصب کنه اگر اینطور باشه بهتر هست که باز هم دستی و با کمک دوستان خودتون نصب کنید.
کمی با پارسیکس کار کنید بعد برید سراغ اوبونتو
persianmahdi
23-09-2008, 21:26
سلام دوستان
یه چند تا سوال مبتدی داشتم ممنون می شم پاسخ بدین
1- چند نوع سیستم عامل لینوکس داریم ؟
2- چه تفاوتهایی با هم دارند ؟
3- من که تازه می خوام وارد لینوکس بشم ، ابتدا کدوم سیستم عامل لینوکس را باید نصب کنم ؟
4- این سیستم برای کار با لینوکس کافی هست یا نه
cpu 2.40GHz
Ram 256
VGA 64
5 - برای نصب چه مقدار فضا از درایو را باید بهش اختصاص بدم
ممنون می شم کامل پاسخ بدین
mohammad.y1993
23-09-2008, 21:30
سلام.
والا من تا نسخه ۴.۵ کار کردم. درسته ولی این دوتا نرم افزار لینوکس هم روز به روز در حال پیشرفت هستند.
فرقشون کاملا مشخصه شما از امکانات سیستم عامل در حالت لایو هم میتونی استفاده کنی ولی با حالت نصب اصلی یه مقدار دستت بیشتر بازه!
شما تو این فروشگاه هایی که اینترنتی هست میری نوشته شده نسخه لایو یا اصلی. اگر عبارت Live نوشته شده نباشه یعنی دیسک عمومی و اصلی.
سیستم های i386 بستگی داره کدوم منظورت باشه.
مثلا سی پی یو های ۳۲ بیتی بهتره با نو عx86 یا i386 سازگاری داشته باشه.
سی پی یو های ۶۴ بیتی هم بهتر هم با نسخه های x86_64 نصب بشوند. به هر حال الان پیکره بندی های ۶۴ بیتی رو به گسترش هستن. فعلا شما هر نسخه ای میگری i386 باشه موردی نداره و بهتره.
سلام.
ممنون . راستي منظورم فرق نسخه لايو با نسخه نصبي نبود منظورم اينكه چه فرقي بين نسخه مثلا فرق ابونتو یا suse یا گنو با هم چيه ؟؟؟ ميشه يه لينك بدين كه واسه همه مدل ها گفته باشه :43:
خوب من تصميم گرفتم نسخه ليو رو بگيرم و شروع كنم ( البته اول بايد ببينم كدوم رو بايد بگيرم ).
خيلي ممنون از شما :11::40::11:
Ahmad-Ra
23-09-2008, 21:55
سلام دوستان
یه چند تا سوال مبتدی داشتم ممنون می شم پاسخ بدین
1- چند نوع سیستم عامل لینوکس داریم ؟
2- چه تفاوتهایی با هم دارند ؟
3- من که تازه می خوام وارد لینوکس بشم ، ابتدا کدوم سیستم عامل لینوکس را باید نصب کنم ؟
4- این سیستم برای کار با لینوکس کافی هست یا نه
cpu 2.40GHz
Ram 256
VGA 64
5 - برای نصب چه مقدار فضا از درایو را باید بهش اختصاص بدم
ممنون می شم کامل پاسخ بدین
سلام.
۱. بگو توزیع از این به بعد. والا زیاده ولی اون دسته از توزیع های لینوکس که واقعا کمک شایانی به جامعه لینوکس کردن میشه به Redhat و opensuse و debian اشاره کرد. و بقیه بیشتر جنبه کاربری و استفاده دارند.
برای اطلاعات بیشتر :
۲. در سطح کاربری و میز کار ها چندان تفاوتی دیده نمیشه. شاید در امنیت سیستم عامل و چند مورد جزیی تغییراتی داشته باشند.
۳. میتونی از نسخه های لایو لینوکس مثل اوبونتو و پارسیکس استفاده کنی.
۴. به نظرم خوبه.
۵. اگر میخوای لایو استفاده کنی که فضایی نمیخوای. ولی اگر برای نصب میخوای کار کنی لا اقل ۱۵ الی ۲۰ گیگ بذار کنار.
موفق باشی
Ahmad-Ra
23-09-2008, 21:59
سلام.
ممنون . راستي منظورم فرق نسخه لايو با نسخه نصبي نبود منظورم اينكه چه فرقي بين نسخه مثلا فرق ابونتو یا suse یا گنو با هم چيه ؟؟؟ ميشه يه لينك بدين كه واسه همه مدل ها گفته باشه :43:
خوب من تصميم گرفتم نسخه ليو رو بگيرم و شروع كنم ( البته اول بايد ببينم كدوم رو بايد بگيرم ).
خيلي ممنون از شما :11::40::11:
ببین فرق ها در حالت جزیی هست. مثلا سیستم فایل برای به روز راسنی درکنسول از طریق اینترنت هست یا فرمت پکیج های نرم افزاری.
برای به روز رسانی در سوزه از ابزار yast استفاده میشه و در اوبونتو که بر پایه دبیان هست از apt-get.
یا فرق بین نسخه های کرنل و یا میز کار ها.
ولی سطح کاربری عموما یکی هست.
راستی گنو هم نمیشه بذاری تو دسته سیستم عامل ها. گنو خودش یه پروژه نرم افزاری هست که این امکان رو ایجاد میکنه که بتونی از نرم افزار های متن باز استفاده کنی. که لینوکس هم این هدف رو دنبال میکنه به همین خاطر هم میگن گنو لینوکس.
اینجا رو ببین :
persianmahdi
23-09-2008, 22:24
سلام.
۱. بگو توزیع از این به بعد. والا زیاده ولی اون دسته از توزیع های لینوکس که واقعا کمک شایانی به جامعه لینوکس کردن میشه به Redhat و opensuse و debian اشاره کرد. و بقیه بیشتر جنبه کاربری و استفاده دارند.
برای اطلاعات بیشتر :
۲. در سطح کاربری و میز کار ها چندان تفاوتی دیده نمیشه. شاید در امنیت سیستم عامل و چند مورد جزیی تغییراتی داشته باشند.
۳. میتونی از نسخه های لایو لینوکس مثل اوبونتو و پارسیکس استفاده کنی.
۴. به نظرم خوبه.
۵. اگر میخوای لایو استفاده کنی که فضایی نمیخوای. ولی اگر برای نصب میخوای کار کنی لا اقل ۱۵ الی ۲۰ گیگ بذار کنار.
موفق باشی
سلام
ممنون بابت توضیحات (چون تازه عضو شدم دکمه تشکر هنوز فعال نشده)
می بخشید سوالاتم مبتدی هست اخه همون طور که می دونید تازه می خوام وارد لینوکس بشم .
1- بیشتر منظورم لینوکس هایی هست که الان اکثرا دارن باهاشون کار می کنند . مثلا در مورد ویندوز اکثرا الان دارن از ویندوز xp و ویستا استفاده می کنند . می خوام بدونم بیشتر کاربرا کدوم نوع توزیع را دارن استفاده می کنند ؟
2 - لایو به چه صورتی هست ؟
حجمش چقدره ؟ و نحوه استفاده اون به چه صورتی هست ؟ ایا با نسخه های نصبی تفاوتی داره یا نه ؟
در صورت امکان لینک دانلود را هم محبت کنید .
3- اگه بخوام یه لینوکس نصبی داشته باشم پس به نظر شما بهتره ابتدا از ابونتو شروع کنم ؟
ممنون
شاید سی دی کارش اینه که اتوماتیک لینوکس رو در کنار ویندوز نصب کنه اگر اینطور باشه بهتر هست که باز هم دستی و با کمک دوستان خودتون نصب کنید.
کمی با پارسیکس کار کنید بعد برید سراغ اوبونتو
ولی به نظر که چیز بدی نیست!
اولش تو محیط ویندوز ازم خواست که درایو و میزان فضایی که میخوای به لینوکس اختصاص بدی رو تعیین کن بعدش یه یوزر ادمین ساخت بعد هیچ ایرادی هم تو پارتیشن ها ایجاد نشد و خیلی خیلی راحت نصب شد!!
الان تو استارت سیستم یه ubuntu اضافه شده که راحت میتونم برم توش!
فرمت درایو رو هم عوض نکرد ولی یجا تو نصبش دیدم که نوشته داره فرمت میکنه به ext3 فکر کنم همون 8 گیگ رو فرمت کرد(عجیبه!)
در کل برای افراد تازه کاری مثل من فکر کنم بهتر از لایو باشه.
ممنون
Ahmad-Ra
23-09-2008, 22:42
سلام
ممنون بابت توضیحات (چون تازه عضو شدم دکمه تشکر هنوز فعال نشده)
می بخشید سوالاتم مبتدی هست اخه همون طور که می دونید تازه می خوام وارد لینوکس بشم .
1- بیشتر منظورم لینوکس هایی هست که الان اکثرا دارن باهاشون کار می کنند . مثلا در مورد ویندوز اکثرا الان دارن از ویندوز xp و ویستا استفاده می کنند . می خوام بدونم بیشتر کاربرا کدوم نوع توزیع را دارن استفاده می کنند ؟
2 - لایو به چه صورتی هست ؟
حجمش چقدره ؟ و نحوه استفاده اون به چه صورتی هست ؟ ایا با نسخه های نصبی تفاوتی داره یا نه ؟
در صورت امکان لینک دانلود را هم محبت کنید .
3- اگه بخوام یه لینوکس نصبی داشته باشم پس به نظر شما بهتره ابتدا از ابونتو شروع کنم ؟
ممنون
اشکلال نداره مبتدیانه باشه. ما خودمون هم که دانشمند نیستیم!:31:
لینوکس های پر کاربر مثل فدورا که خودم استفاده میکنم و دبیان و اوبونتو و پارسیکس و سوزه.
لایو سی دی یه حالت portable داره. تو سیستم عامل ویندوز هم دیدی همین قضیه صادقه. بدون نصب هست . فقط باید بوتش کنید و از امکانات استفاده کنید. فقط رم سیستم هر چی بالا تر باشه بهتره. تفاوتش این هست که اطلاعات ذخیره نمیشه و پارتیشنی هم ایجاد نمیشه فقط به صورت زنده استفاده میکنید که البته قابلیت نصب هم دارند اگر شما بخواید.
برای تهیه میتونید به سایت هایی مثل sito.ir و linuxshop.ir مراجعه کنی و سفارش بدی.
۳. بله. اوبونتو و پارسیکس. پارسیکس هم با توجه به نصب از پیش کدک ها و رابط گرافیکی و راحتی کار هم خوبه. پارسیکس توزیع ایرانی هست. :20:
Ahmad-Ra
23-09-2008, 22:46
ولی به نظر که چیز بدی نیست!
اولش تو محیط ویندوز ازم خواست که درایو و میزان فضایی که میخوای به لینوکس اختصاص بدی رو تعیین کن بعدش یه یوزر ادمین ساخت بعد هیچ ایرادی هم تو پارتیشن ها ایجاد نشد و خیلی خیلی راحت نصب شد!!
فرمت درایو رو هم عوض نکرد ولی یجا تو نصبش دیدم که نوشته داره فرمت میکنه به ext3 فکر کنم همون 8 گیگ رو فرمت کرد(عجیبه!)
ممنون
جالبه!
ex3 فرمت فایل پارتیشن لینوکس هست که نسبت به ex2 هم سرعتش بیشتره و امنیتش هم بالا تر.
واسه این گفتم که دستی نصب کنید که خودتون پارتیشن جدا کنید. الان ۸ گیگ برای چه پارتیشنشی رفته!؟؟
الان پارتیشن swap ایجاد شده؟ یا دیگر پارتیشن ها؟؟
مرسی
این همان wubi معروف خودمون هست که اگر اشتباه نکنم از 7.10 با اوبونتو همراه شد، گرچه سیستمش برای تازه کارها خوبه، ولی به دو علت استفاده ازش توصیه نمی شه!
اول: همه ما هم ابتدا تازه کار بودیم، و این چیزها که نبود هیچ، حتی برای نصب خبری از محیط های گرافیکی هم نبود! ولی با خوندن چند مقاله، نهایتا تماشای فیلم های آموزشی آنلاین و یک دو سه باری آزمون و خطا وارد شدیم، پس شما هم خیلی راحت وارد خواهید شد.
دوم: این سیستم اوبونتو رو مانند یک برنامه در ویندوز نصب می کنه! یعنی شما می تونید اوبونتو رو در قسمت add/remove ویندوز حتی پاک کنید! که این یک بدی داره! اگر ویندوز شما مشکل پیدا کنه! لینوکس شما هم مشکل پیدا می کنه! که این وابستگی اصلا خوب نیست!
=================
یک نکته هم برای دوستی که گفته بود سیستمش خوب هست یا نه!
دوست عزیز رم 256Mb در حال حاضر واقعا کم هست! و حتی خیلی از سیستم ها اجازه ی نصب به شما نمی دهند و یا اخطاری جدی به شما می دهند! توجه کنید رم 256Mb مال زمان حدودا سال 2002 هست، و الان دیگه اون سیستم جوابگوی شما نیست، و حتی اگر یک سیستم هم بوت کنید بقدری کند خواهد بود که دچار مشکلات فراوان خواهید شد.
به نظر من ارتقا رم نه هزینه ای داره و نه نیازمند کاری خاص هست، رم خودتون را لااقل تا 512Mb افزایش بدید.
persianmahdi
24-09-2008, 09:59
دوست عزیز رم 256Mb در حال حاضر واقعا کم هست! و حتی خیلی از سیستم ها اجازه ی نصب به شما نمی دهند و یا اخطاری جدی به شما می دهند! توجه کنید رم 256Mb مال زمان حدودا سال 2002 هست، و الان دیگه اون سیستم جوابگوی شما نیست، و حتی اگر یک سیستم هم بوت کنید بقدری کند خواهد بود که دچار مشکلات فراوان خواهید شد.
به نظر من ارتقا رم نه هزینه ای داره و نه نیازمند کاری خاص هست، رم خودتون را لااقل تا 512Mb افزایش بدید.
ممنون از پاسختون
راستش قبول دارم سیستمم خیلی پایین هست . اما همین سیستم را هم دارم باید خدا را شکر کنم . امان از بی پولی
همون هزینه ای هم که میگید واقعا ندارم که بدم و یه ram بگیرم . دستم به طرز فجیعی خالی هست .
ببینم چی می شه . فعلا از همون نسخه لایو پارسیکس شروع می کنم تا ببینم چی می شه .
یه 256 هم کنارش ببندم کفایت می کنه دیگه ؟
یه چند تا سوال مبتدی دیگه :31:
وقتی از نسخه لایو استفاده می کنم به درایوهام دسترسی دارم یا نه ؟
نسخه های نصبی اسم خاصی دارند یا همون نسخه نصبی بهشون گفته می شه .
پارسیکس اخرین نسخه اش چنده ؟
فرق اینا با هم چیه ؟ اصلا مهم هست که به اینا توجه کنیم .
Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD
Parsix 1.5 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.0 r1 Ramon amd64 CD
ممنون از پاسختون .
به پیشنهاد دوستان اوبونتو کاملشو نصب کردم!!
خیلی عالی هست.
همه نرم افزار های مورد نیاز رو داره حتی package installer
فقط هنوز با نصب مودم یکمی مشکل دارم که اونم ایشالا درست میشه.
این همان wubi معروف خودمون هست که اگر اشتباه نکنم از 7.10 با اوبونتو همراه شد، گرچه سیستمش برای تازه کارها خوبه، ولی به دو علت استفاده ازش توصیه نمی شه!
اول: همه ما هم ابتدا تازه کار بودیم، و این چیزها که نبود هیچ، حتی برای نصب خبری از محیط های گرافیکی هم نبود! ولی با خوندن چند مقاله، نهایتا تماشای فیلم های آموزشی آنلاین و یک دو سه باری آزمون و خطا وارد شدیم، پس شما هم خیلی راحت وارد خواهید شد.
دوم: این سیستم اوبونتو رو مانند یک برنامه در ویندوز نصب می کنه! یعنی شما می تونید اوبونتو رو در قسمت add/remove ویندوز حتی پاک کنید! که این یک بدی داره! اگر ویندوز شما مشکل پیدا کنه! لینوکس شما هم مشکل پیدا می کنه! که این وابستگی اصلا خوب نیست!
=================
آره دقیقا همینه!
ولی من به توصیه شما همون اصلیشو نصب کردم.
ولی یه سوال؟!
من یه درایو 19 گیگی رو خالی کردم واسه لینوکس
موقع نصب هم رو همون درایو انستال کردم
اگه فرمتش عوض شده پس چرا تو ویندوز xp هنوز اون درایو شناخته میشه و فرمتش ntfs هست ولی حجمش شده 3 گیگ؟
مرسی
ممنون از پاسختون
راستش قبول دارم سیستمم خیلی پایین هست . اما همین سیستم را هم دارم باید خدا را شکر کنم . امان از بی پولی
همون هزینه ای هم که میگید واقعا ندارم که بدم و یه ram بگیرم . دستم به طرز فجیعی خالی هست .
ببینم چی می شه . فعلا از همون نسخه لایو پارسیکس شروع می کنم تا ببینم چی می شه .
یه 256 هم کنارش ببندم کفایت می کنه دیگه ؟
یه چند تا سوال مبتدی دیگه :31:
وقتی از نسخه لایو استفاده می کنم به درایوهام دسترسی دارم یا نه ؟
نسخه های نصبی اسم خاصی دارند یا همون نسخه نصبی بهشون گفته می شه .
پارسیکس اخرین نسخه اش چنده ؟
فرق اینا با هم چیه ؟ اصلا مهم هست که به اینا توجه کنیم .
Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD
Parsix 1.5 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.0 r1 Ramon amd64 CD
ممنون از پاسختون .
توی به همه پارتیشن ها دسترسی دارید
نه
پارسیکس فقط لایو هست ولی همونم می تونید نصب کنید
خیلی از توزیعها اینطورین
Parsix 1.5 r1
اینها معماری های مختلف cpu هست
دوستمون توضیح دادن
مثلا برای سیستم های ۳۲ بیتی i386 و برای 64 بیتی ها amd64
persianmahdi
24-09-2008, 12:16
توی به همه پارتیشن ها دسترسی دارید
نه
پارسیکس فقط لایو هست ولی همونم می تونید نصب کنید
خیلی از توزیعها اینطورین
Parsix 1.5 r1
اینها معماری های مختلف cpu هست
دوستمون توضیح دادن
مثلا برای سیستم های ۳۲ بیتی i386 و برای 64 بیتی ها amd64
خیلی ممنون از مدیر عزیز
قسمت ابی رنگ برام مهم بود . ممنون :11:
سلام دوستان عزیز
یه سری سوال دیگه از اساتید
خب من الان روی سیستمم 6 تا پارتیشن دارم .
که دو تا ویندوز یکی در درایو C و دیگری در درایو G نصب هست . که به صورت بوت دوگانه هم زیستی مسالمت امیزی در کنار هم دارند .
و اما سوالم :
فایل سیستم مربوط به درایوهای من همه از نوع NTFS هست . اما همون طور که می دونید فایل سیستم پارسیکس از نوع ext3 هست .
حالا من چه طوری می تونم فایل سیستم یکی از پارتیشن ها را به ext3 تغییر بدم برای نصب پارسیکس
چون من قصد ندارم با پارسیکس پارتیشن بندی انجام بدم . قصد دارم یکی از همین پارتیشن ها را به اون اختصاص بدم .
ایا موقع فرمت کردن پارتیشن توسط پارسیکس امکان تغییر فایل سیستم از NTFS به ext3 وجود دارد .
همون طور که می دونید توی ویندوز xp موقع نصب می شه فایل سیستم ها را از NTFS به FAT32 و بلاعکس تغییر داد .
موفق باشید .
بله
موقع نصب پارسیکس هم همینطوره
یه نرم افزار قوی پارتیشن بندی داره
شما یه فضایی برای لینوکست در نظر می گیری و پاتیشنهاتو درست می کنی و توش لینوکس رو نصب می کنی
persianmahdi
24-09-2008, 12:49
شما یه فضایی برای لینوکست در نظر می گیری و پاتیشنهاتو درست می کنی و توش لینوکس رو نصب می کنی
ممنون
این یه تیکه را متوجه نشدم
من نمی خوام پارتیشنی درست کنم .
من می خوام یکی از پارتیشن ها را خالی کنم و شروع به نصب پارسیکس کنم و موقعی که از من یه درایو برای نصب می خواد می خوام اون درایو را بهش بدم .
و همون طور که شما گفتید موقع فرمت کردناون درایو توسط پارسیکس ، فایل سیستم اون هم تغییر می کنه .
Ahmad-Ra
24-09-2008, 12:54
ممنون
این یه تیکه را متوجه نشدم
من نمی خوام پارتیشنی درست کنم .
من می خوام یکی از پارتیشن ها را خالی کنم و شروع به نصب پارسیکس کنم و موقعی که از من یه درایو برای نصب می خواد می خوام اون درایو را بهش بدم .
و همون طور که شما گفتید موقع فرمت کردناون درایو توسط پارسیکس ، فایل سیستم اون هم تغییر می کنه .
خب چرا نمیای از میزان فضای خالی موجود روی سیستمت پارتیشن لینوکسی ایجاد کنی ؟
چرا نمیخوای درست کنی و تبدیل کنی؟ درست کنی که راحت تری
چون شما (مخصوصا با این رمت) حداقل به ۲ تا پارتیشن احتیاج داری
یکی به اندازه ۲× مقدار رمت به عنوان swap
و یکی هم پارتیشن اصلی /
Ahmad-Ra
24-09-2008, 13:17
پارتیشن boot رو هم جدا ایجاد کن.
وااااای!!!
دیوونه شدممم!
ببخشید! اعصابم خیلی خورده خیلی خسته شدم - دیشب تا 3 بیدار بود امروز هم از صبح تاحالا دارم ور میرم!
مودمم hcf هست همه کارا رو انجام دادم حتی کانکت هم میشه ولی وقتی با فایرفاکس browse میکنم انگار نه انگار که به انترنت کانکتم!
هیچی
هیچی نمیاره و میگه کانکت نیستی!
از pppconfig و کانکشن خود اوبونتو هم استفاده کردم در هر دو حالت همینجوره!!
لطفا کمکم کنید!
lord_ashkan_z
24-09-2008, 14:39
من اصلا تا به حال با linux كار نكرده ام...
اين Konsole چيه؟ همون Cmd خودمونه؟ كجا هست؟
dimah2005
24-09-2008, 15:13
سلام دوستان
من هم پيوستم
ميگم چه طوري ميشه باهاش كانكت شد ؟
موقع كانكت شدن ارور مودم ميده
اصلا ميشه با لايوزش كانكت شد ؟
مي خواستم با خودش پست بدم كه نشد
Ahmad-Ra
24-09-2008, 16:18
وااااای!!!
دیوونه شدممم!
ببخشید! اعصابم خیلی خورده خیلی خسته شدم - دیشب تا 3 بیدار بود امروز هم از صبح تاحالا دارم ور میرم!
مودمم hcf هست همه کارا رو انجام دادم حتی کانکت هم میشه ولی وقتی با فایرفاکس browse میکنم انگار نه انگار که به انترنت کانکتم!
هیچی
هیچی نمیاره و میگه کانکت نیستی!
از pppconfig و کانکشن خود اوبونتو هم استفاده کردم در هر دو حالت همینجوره!!
لطفا کمکم کنید!
سلام.
یک نکته ریز.
آیا در منوی File چک کردی که تیک offline mode نخورده باشه؟؟
یک مشکل دیگه هم ممکنه وجود داشته باشه اینه که dns ها شناخته نشه.
هر چند که جای این سوال در تاپیک مودم ها در انجمن هست که بهتره اونجا مطرح کنی.
Ahmad-Ra
24-09-2008, 16:19
من اصلا تا به حال با linux كار نكرده ام...
اين Konsole چيه؟ همون Cmd خودمونه؟ كجا هست؟
آره. یه همچین چیزی.
Utilities > Terminal
Ahmad-Ra
24-09-2008, 16:20
سلام دوستان
من هم پيوستم
ميگم چه طوري ميشه باهاش كانكت شد ؟
موقع كانكت شدن ارور مودم ميده
اصلا ميشه با لايوزش كانكت شد ؟
مي خواستم با خودش پست بدم كه نشد
سوالتون رو در بخش مودم در انجمن مطرح کنید
سلام.
یک نکته ریز.
آیا در منوی File چک کردی که تیک offline mode نخورده باشه؟؟
یک مشکل دیگه هم ممکنه وجود داشته باشه اینه که dns ها شناخته نشه.
هر چند که جای این سوال در تاپیک مودم ها در انجمن هست که بهتره اونجا مطرح کنی.
سلام
درست شد!!
از pppgnome استفده کردم حل شد!
این FF هم ظاهران قاطی داره! وقتی ofline work رو تیک زدم تازه فعال شد! (برعکسه کارش!)
مرسی از همه
مشکل دوم:
وقتی ویندوزهای باز شده تو محیط gnome رو maximize میکنم یه حالت عجیبی میشه بعضی از قسمت های تصویر محو میشه و وقتی میرم روش دوباره ظاهر میشه!! امکان داره به خاطر نصب نبودن کارت گرافیک باشه؟
ممنون
Ahmad-Ra
24-09-2008, 20:30
مشکل دوم:
وقتی ویندوزهای باز شده تو محیط gnome رو maximize میکنم یه حالت عجیبی میشه بعضی از قسمت های تصویر محو میشه و وقتی میرم روش دوباره ظاهر میشه!! امکان داره به خاطر نصب نبودن کارت گرافیک باشه؟
ممنون
بیشتر توضیح بدید ...
persianmahdi
24-09-2008, 21:35
سلام
اقا ما همه جا را زیر و رو کردیم هیچ جا پارسیکس پیدا نشد .
اگه بخوام سفارش بدم باید این نسخه را سفارش بدم دیگه ؟ درسته ؟
Parsix 1.5r1 i386 Viola Live 1*CD
ممنون
m a j r i x
24-09-2008, 21:53
سلام
ممنون
سلام
آره دیگه سفارش بده
:10:
سلام
ممنون
از دو سایت linuxshop.ir یا sito.ir میتونی سفارش بدی !
اگر سیستمت ۳۲ بیت هست همون نسخه رو بگیر ولی اگه ۶۴ بیت هست نسخه ی amd 64 رو بگیر ( به جای i386 )
سلام
ممنون
شما مگه تهران نیستی؟
اینجا که پارسیکس دارن!
توی نسخه های live cd چطوری میشه تغییرات رو طوری ذخیره کرد که سری بعد نیاز به انجام دوبارش نباشه؟
persianmahdi
26-09-2008, 10:20
خب چرا نمیای از میزان فضای خالی موجود روی سیستمت پارتیشن لینوکسی ایجاد کنی ؟
چرا نمیخوای درست کنی و تبدیل کنی؟ درست کنی که راحت تری
بلاخره مجبور شدم همین کار را بکنم
شما مگه تهران نیستی؟
اینجا که پارسیکس دارن!
نه متاسفانه
یه چند تا سوال دیگه از اساتید
فرض می کنیم من 6 تا پارتیشن روی سیستم دارم .
من قصد دارم با استفاده از خود پارسیکس یک پارتیشن لینوکسی ایجاد کنم .
وقتی من با استفاده از دکمه Resize/Move قصد دارم یک فضای خالی ایجاد کنم هنگامی که فضای خالی را ایجاد می کنم کدام یک از درایو های من کوچک می شوند
ایا همه درایوها به یک اندازه کوچک می شوند یا فقط درایوی که از اون دارم کم می کنم و فضای خالی
ایجاد می کنم کم می شه ؟
ایا اطلاعات کل درایوهام ممکنه از بین بره یا اطلاعات اون درایوی که ازش دارم کم می کنم و فضای خالی برای پارتیشن لینوکس ایجاد می کنم ممکنه از بین بره ؟
ایا من می تونم موقع پارتیشن بندی ب لینوکس همون جا یکی از درایوهای خودم که از نوع NTFS هست و 10 گیگ فضا داره را Delete کنم و اونا تقسیم کنم به 2 پارتیشن از نوع لینوکس ؟
به نظر شما با این اوصاف که من 6 پارتیشن از نوع فایل سیستم NTFS دارم بهتره یه پارتیشن برای لینوکس درست کنم یا اینکه حداقل 2 پارتیشن برای لینوکس درست کنم بهتره ؟
یعنی چیزی تو مایه های یه پارتیشن که ویندوز xp توش نصبه و یه پارتیشن که لینوکس توش نصب می شه
با 3 پارتیشن برای ویندوز xp و یک پارتیشن جدا هم برای لینوکس داشته باشم .
با تشکر
persianmahdi
26-09-2008, 11:02
چند تا سوال دیگه
ممنون می شم دقیق جواب بدید
اگر من نوع پارتیشن لینوکس را از نوع primary انتخاب کنم وقتی با لینوکس بالا میام دیگه درایو ویندوز من قابل مشاهده نخواهد بود
درسته ؟
به نظر شما من بهتره موقع پارتیشن بندی کردن درایو لینوکس را primary انتخاب کنم یا لاجیکال؟
در مورد پارتیشن swap
من از هارد 80 مقداری فضا برای ویندوز xp و درایوهاش اختصاص دادم . و بقیه ظرفیت را هم برای لینوکس و درایوهاش اختصاص دادم
ایا من باید 512 مگابایت هم فضا برای پارتیشن swap نگه دارم ؟ چون ram من 256هست
چه موقع باید اقدام به ساخت پارتیشن swap کنم ؟ بعد از ساخت تمام پارتیشن های لینوکس ؟
با تشکر
فرض می کنیم من 6 تا پارتیشن روی سیستم دارم .
1 . من قصد دارم با استفاده از خود پارسیکس یک پارتیشن لینوکسی ایجاد کنم .
وقتی من با استفاده از دکمه Resize/Move قصد دارم یک فضای خالی ایجاد کنم هنگامی که فضای خالی را ایجاد می کنم کدام یک از درایو های من کوچک می شوند
ایا همه درایوها به یک اندازه کوچک می شوند یا فقط درایوی که از اون دارم کم می کنم و فضای خالی
ایجاد می کنم کم می شه ؟
2 . ایا اطلاعات کل درایوهام ممکنه از بین بره یا اطلاعات اون درایوی که ازش دارم کم می کنم و فضای خالی برای پارتیشن لینوکس ایجاد می کنم ممکنه از بین بره ؟
3 . ایا من می تونم موقع پارتیشن بندی ب لینوکس همون جا یکی از درایوهای خودم که از نوع NTFS هست و 10 گیگ فضا داره را Delete کنم و اونا تقسیم کنم به 2 پارتیشن از نوع لینوکس ؟
4 . به نظر شما با این اوصاف که من 6 پارتیشن از نوع فایل سیستم NTFS دارم بهتره یه پارتیشن برای لینوکس درست کنم یا اینکه حداقل 2 پارتیشن برای لینوکس درست کنم بهتره ؟
یعنی چیزی تو مایه های یه پارتیشن که ویندوز xp توش نصبه و یه پارتیشن که لینوکس توش نصب می شه
با 3 پارتیشن برای ویندوز xp و یک پارتیشن جدا هم برای لینوکس داشته باشم .
با تشکر
1. خیر فقط درایوی که دارید روش عملیات انجام می دید تحت تاثیر هست و نه کل هارد شما.
2. احتمالش که هست، ولی اگر دقت کنید احتمالش خیلی کم میشه، اگر کاربر ویندوز هستید، partition magic کار شما رو با دقت بالایی انجام میده.
3. بله، اینکار رو هم می تونید انجام بدید، چه با Partition magic و چه در هنگام نصب لینوکس.
4. ببینید، اصولا فضای 8 گیگ می تونه کافی کافی باشه برای شما، ولی swap هم هست.
چند تا سوال دیگه
ممنون می شم دقیق جواب بدید
1 . اگر من نوع پارتیشن لینوکس را از نوع primary انتخاب کنم وقتی با لینوکس بالا میام دیگه درایو ویندوز من قابل مشاهده نخواهد بود
درسته ؟
2 . به نظر شما من بهتره موقع پارتیشن بندی کردن درایو لینوکس را primary انتخاب کنم یا لاجیکال؟
در مورد پارتیشن swap
3 . من از هارد 80 مقداری فضا برای ویندوز xp و درایوهاش اختصاص دادم . و بقیه ظرفیت را هم برای لینوکس و درایوهاش اختصاص دادم
ایا من باید 512 مگابایت هم فضا برای پارتیشن swap نگه دارم ؟ چون ram من 256هست
4 . چه موقع باید اقدام به ساخت پارتیشن swap کنم ؟ بعد از ساخت تمام پارتیشن های لینوکس ؟
با تشکر
2 1. فرقی نمی کنه، می تونید پارتیشن ویندوز و لینوکس رو هر دو رو primary کنید، ولی توجه کنید پارتیشن لینوکستون logical زیر ویندوز نباشه.
3 4. بله swap قطعا نیاز هست، و ساختنش هم همزمان با دیگر پارتیشن ها هست در هنگام نصب.
البته 256 مگ بسیار کم هست، و حتی برخی توزیع ها به شما اجازه ی نصب هم نمی دهند، فکر کنم بتونید با یک هزینه ی اندک 6000 - 7000 تومانی یک رم 256 دیگه هم به سیستمتون اضافه کنید، اونطور بهتر هست.
توی نسخه های live cd چطوری میشه تغییرات رو طوری ذخیره کرد که سری بعد نیاز به انجام دوبارش نباشه؟
از اونجا که سی دی یک حافظه ی فقط خواندنی هست، راهی برای اینکار نیست، و شما با هر بار ریستارت تمام تنظیمات و ... رو از دست می دید، اگر دنبال بوت لایو هستید و می خواهید تنظیمات ذخیره شوند، USB flash drive بهترین راه هست که توزیعهای زیادی هم این قابلیت رو دارند حتی توزیع اوبونتو:
lord_ashkan_z
26-09-2008, 13:04
اگر بخواهيم نرم افزارهاي جديد را روي اين سيستم عامل داشته باشيم بايد چه كار كنيم؟ چون اصولا برنامه هاي خودش خيلي عتيقه اند.
روي سايت خودش نرم افزارهاي جديد را براش ميزاره؟ مثلا office 2007!
شنيده ام كه برنامه اي هست كه مي تونه كاري كنه كه برنامه هاي موجود براي xp و ... روي linux هم نصب بشه! اسم اين برنامه چيه؟
با تشكر ...
Ahmad-Ra
26-09-2008, 13:33
اگر بخواهيم نرم افزارهاي جديد را روي اين سيستم عامل داشته باشيم بايد چه كار كنيم؟ چون اصولا برنامه هاي خودش خيلي عتيقه اند.
روي سايت خودش نرم افزارهاي جديد را براش ميزاره؟ مثلا office 2007!
شنيده ام كه برنامه اي هست كه مي تونه كاري كنه كه برنامه هاي موجود براي xp و ... روي linux هم نصب بشه! اسم اين برنامه چيه؟
با تشكر ...
در مورد سوال اول یعنی منظورت این هست که بسته های موجود در لینوکست رو به روز کنی؟
با استفاده از ابزار apt-get
بله هست. Wine. ولی هیچ تضمین ۱۰۰ درصد نیست که تمامی برنامه های ویندوز رو در لینوکس نصب کنه.
HoJJaT_007
26-09-2008, 13:46
و البته یه نرم افزارد یگم هست که میتونید توی لینوکس ویندوز نصب کنید .
lord_ashkan_z
26-09-2008, 19:52
با تشكر ...
اقا من الان Linux fedora را نصب كردم، ولي هيچ چيزي به اسم utility پيدا نكردم كه توش konsol را پيدا كنم!؟...
danial_848
26-09-2008, 20:34
گنوم یا kde؟! تو kde که خوب کلیک راست کن بیار روی کنسول!! یا از KMenu برید تو run command بنویسید xterm
تو گنوم هم از بخش Accessories ترمینال را انتخاب کنید.
Ahmad-Ra
26-09-2008, 20:53
با تشكر ...
اقا من الان Linux fedora را نصب كردم، ولي هيچ چيزي به اسم utility پيدا نكردم كه توش konsol را پيدا كنم!؟...
در کدام میز کار؟؟
در میز کار KDE در Menu navigation دنبال زیر منویی به نام Utility و سپس روی Terminal کلیک کن.
xTerm هم هست که فکر نمیکنم در kde جدید تو منو ها باشه برای فراخونیش میتونی اینطور عمل کنی:
Alt+F2 و بزن xterm.
persianmahdi
27-09-2008, 15:53
سلام
بچه ها شما می تونید وارد سایت sito.ir بشید ؟
من از دیروز هر کاری می کنم اصلا این سایت را برام نمی یاره :41:
دلیلش چیه ؟
Ahmad-Ra
27-09-2008, 17:47
سلام
بچه ها شما می تونید وارد سایت sito.ir بشید ؟
من از دیروز هر کاری می کنم اصلا این سایت را برام نمی یاره :41:
دلیلش چیه ؟
مشکل نداره میاد بالا.
از linuxshop.ir هممیتونی استفاده بکنی.
سلام
من از امروز تازه اومدم تو لینوکس
بی نهایت آماتورم
لینوکس:اوبونتو
سوالات :
چطور در لینوکس کانکشن بسازیم و از کجا کانکت شیم؟
فعلا اینو جواب بدید بعد خدمت می رسیم
ممنون
سلام
من از امروز تازه اومدم تو لینوکس
بی نهایت آماتورم
لینوکس:اوبونتو
سوالات :
چطور در لینوکس کانکشن بسازیم و از کجا کانکت شیم؟
فعلا اینو جواب بدید بعد خدمت می رسیم
ممنون
اگر منظورت dialup هست, اول ببین مودمت نصب هست یا نه ! به پست زیر مراجعه کنید :
برای ساخت کانکش و وصل شدن به اینترنت از برنامه ی gnome ppp استفاده کن.
برای بقیه سوالاتت اول به پست زیر مراجعه کنید. خیلی از سوالات قبلا جواب داده شده !
در نهایت جستجو در انجمن و گوگل فراموش نشه.
SIMON137
02-10-2008, 23:44
آقا من می خواستم بدونم کدوم ورژن رو نصب کنم که کامل باشه و به کارم بیاد ؟ یکی گفت ubuntu
کدومش بهتره ؟
بعد چجوری می تونیم تغییرش بدیم ؟ باید زبان خاصی بلد باشیم؟
چجوری می تونم لینوکس رو درکنار ویستا یا xp روی یک درایو بریزم؟
با سپاس
Ahmad-Ra
03-10-2008, 00:45
آقا من می خواستم بدونم کدوم ورژن رو نصب کنم که کامل باشه و به کارم بیاد ؟ یکی گفت ubuntu
کدومش بهتره ؟
بعد چجوری می تونیم تغییرش بدیم ؟ باید زبان خاصی بلد باشیم؟
چجوری می تونم لینوکس رو درکنار ویستا یا xp روی یک درایو بریزم؟
با سپاس
سلام.
معمولا پیشنهاد میشه برای تازه کار ها توزیع ارسیکس یا اوبونتو استفاده بشه.
چه چیزش رو تغییر بدی ؟؟
شما برای اینکه جفتش رو با هم داشته باشی ابتدا ونیدوزت رو نصب کن و بعدش توزیع لینوکست رو.
موقع نصب لینوکس از فضای خالی موجود روی سیستمت استفاده کن و پارتیشن بساز که حداقل به پارتیشن های زیر نیاز داری :
home/
usr/
boot/
swap/
/
که برای حجم swap مقدار 2.5 برابر رم سیستمت قائل شو.
aaaammmm87
04-10-2008, 08:15
من ميخواهم روي سيستمم لينوكس نصب كنم ولي متاسفانه سيستمم قديميه (CPU2.4 CELERON,RAM256 ,GRAPHIC 64) حالا به نظر شما كدوم نسخه از لينوكس رو ميتونم نصب كنم كه مشكلي نداشته باشه ! و در اخر اگه ميشه در مورد نصبش هم راهنماييم كنيد .
اکثر توزیع ها روی سیستم شما نصب میشه ، مگر این که بخواید از گرافیک های خاص لینوکس که طبعا سنگین تره استفاده کنید ( سیستم من از شما ضعیف تره ( 1.7=cpu ) و اصولا یکی از نقاط قوت لینوکس همین اجرا شدن روی سیستم های ضعیف هست .
فقط توصیه می کنم اگر علاقمندید از جلوه های گرافیکی خاص لینوکس استفاده کنید ، رم سیستمتون رو به 512 افزایش بدین .
برای شروع می تونین از توزیع پارسیکس استفاده کنین که یک توزیع ایرانی است ، دیسک زنده است ( با بوت از روی سی دی وارد محیط پارسیکس میشین ) و کتاب راهنمای فارسی خوبی هم داره .
غیر از پارسیکس ، توزیع های اوبونتو ، فدورا و خیلی از توزیع های دیگه هم قابل استفاده است .
Michael Ropy
04-10-2008, 10:14
همانطور که سرامیک جان گفت تقریبا همه ی توزیع ها نصب میشن و کلا لینوکس روی سیستم های ضعیف هم کار میکنند. من برای شما اوبونتو را پیشنهاد می کنم.
aaaammmm87
04-10-2008, 10:28
دوستان از همگي متشكرم من گرافيك خيلي واسم مهمه الان يه نسخه به نام كانوپيكس (به صورت اوتوران اجرا ميشه احتياجي به نصب نداره ) رو دارم ولي گرافيكش افتضاست
MeHrDaD_MeNaY
04-10-2008, 12:07
درود به همه ی لینوکس باز های حرفه ای
کاملا با لینوکس بیگانه ام
چند تا کتاب خوب بهم معرفی کنید برای یادگیری لینوکس
زبون اصلی هم بود اشکال نداره
Ebook هم باشه خوبه
ممنون
انتخاب سیستم با خود شماست و همانطور که دوستان گفتند پارسیکس و یا اوبونتو توزیعهای مناسبی هستند.
لطف کنید ادامه ی بحث و کلا سوالات شروع کار را در تاپیک مربوطه بپرسید:
Ahmad-Ra
04-10-2008, 13:41
درود به همه ی لینوکس باز های حرفه ای
کاملا با لینوکس بیگانه ام
چند تا کتاب خوب بهم معرفی کنید برای یادگیری لینوکس
زبون اصلی هم بود اشکال نداره
Ebook هم باشه خوبه
ممنون
بهترین راه سرچ در گوگل
m a j r i x
04-10-2008, 16:57
سلام
تاپیک شما بسته و در تاپیک شروع کار با لینوکس ادغام خواهد شد
alizshah
11-10-2008, 04:22
سلام من Parsix رو دانلود کردم
حالا بگین چجوری نصب کنم .....
البته اقای taia بود فکر کنم قبلا منو راهنمایی کردن ولی اون موقع امکان چنین چیزی نبود
دیگه گزاشتم واسه الان
راستی چجوری رو سی دی Parsix رو بوت کنم
که بعدش نصب کنم ؟
سلام من Parsix رو دانلود کردم
حالا بگین چجوری نصب کنم .....
البته اقای taia بود فکر کنم قبلا منو راهنمایی کردن ولی اون موقع امکان چنین چیزی نبود
دیگه گزاشتم واسه الان
راستی چجوری رو سی دی Parsix رو بوت کنم
که بعدش نصب کنم ؟
فایلی که شما دانلود کرده اید قاعدتا یک فایل با پسوند ایزو است ( iso. )
این فایل را بدون این که باز کنید ، به صورت ایمیج روی یک سی دی رایت کنید .
بوت سیستم خود را روی سی دی قرار بدهید و با آن بالا بیایید .
بعد از این که کاملا وارد محیط پارسیکس شدید ، گزینه ی نصب پارسیکس را از روی دسکتاپ انتخاب کنید و وارد مرحله ی نصب شوید.
مهم ترین بخش کار تخصیص پارتیشن به پارسیکس است که اگر دقت کنید و توضیحات را با حوصله بخوانید مشکلی پیش نخواهد آمد .
من پیشنهاد می کنم برای نصب پارسیکس حدود 10 گیگ از فضای موجود خود را آزاد و Unpartitioned کنید .
یا این که با برنامه ی پارتیشن مجیک یکی از پارتیشن های خود را ری سایز کنید و ده گیگ را به یک پارتیشن جدید با پسوند ext3. تبدیل کنید .
گزینه ی بوت را هم می توانید روی پارتیشن پارسیکس و هم روی پارتیشن ویندوز قرار بدهید . در هر حال بعد از نصب و ری استارت شما گزینه ی انتخاب بین دو سیستم عامل را خواهید داشت .
alizshah
11-10-2008, 14:10
فایلی که شما دانلود کرده اید قاعدتا یک فایل با پسوند ایزو است ( iso. )
این فایل را بدون این که باز کنید ، به صورت ایمیج روی یک سی دی رایت کنید .
بوت سیستم خود را روی سی دی قرار بدهید و با آن بالا بیایید .
بعد از این که کاملا وارد محیط پارسیکس شدید ، گزینه ی نصب پارسیکس را از روی دسکتاپ انتخاب کنید و وارد مرحله ی نصب شوید.
مهم ترین بخش کار تخصیص پارتیشن به پارسیکس است که اگر دقت کنید و توضیحات را با حوصله بخوانید مشکلی پیش نخواهد آمد .
من پیشنهاد می کنم برای نصب پارسیکس حدود 10 گیگ از فضای موجود خود را آزاد و Unpartitioned کنید .
یا این که با برنامه ی پارتیشن مجیک یکی از پارتیشن های خود را ری سایز کنید و ده گیگ را به یک پارتیشن جدید با پسوند ext3. تبدیل کنید .
گزینه ی بوت را هم می توانید روی پارتیشن پارسیکس و هم روی پارتیشن ویندوز قرار بدهید . در هر حال بعد از نصب و ری استارت شما گزینه ی انتخاب بین دو سیستم عامل را خواهید داشت .
یعنی کلا باید یک درایو رو فرمت کنم و بدم به این ؟
Ahmad-Ra
11-10-2008, 15:12
یعنی کلا باید یک درایو رو فرمت کنم و بدم به این ؟
شما اگه فضای خالی تو هاردت داری که unpartitioned هست لازم نیست درایو ویندوزت رو هم پاک کنی و...
با استفاده از از گزینه custom layout از فضای خالی پارتیشن با فایل سیستم ext3 بساز که حال امثلا شامل home باشه و یا usr و /
mohammad_77
16-10-2008, 15:21
با سلام .
من تازه میخواهم از ویندوز فاصله بگیرم و به سمت لینوکس بروم .
برای همین چند تا سئوال دارم .
میخواهم فقط یک درایو 5 گیگی رو به لینوکس اختصاص بدهم برای بررسی و امتحان . نسخه کم حجمش ÷یدا میشه ؟
چه نسخه ای رو پیشنهاد میکنید که برای مبتدی کارایی داشته باشه ( بشتر میخواهم به اینترنت وصل شوم و فعلا قصد نصب نرم افزار ندارم .
برنامه ای که روی یک نسخه نصب میشه روی نسخه های دیگه هم نصب میشه ؟ (فدورا- رد هت ...)
gigabyte:7IXE4
AMD Athlon 1.0GHz
RADEON 9200 SE AGP 64.0 MB
و ....
mahdi7610
16-10-2008, 16:16
با سلام .
من تازه میخواهم از ویندوز فاصله بگیرم و به سمت لینوکس بروم .
برای همین چند تا سئوال دارم .
میخواهم فقط یک درایو 5 گیگی رو به لینوکس اختصاص بدهم برای بررسی و امتحان . نسخه کم حجمش ÷یدا میشه ؟
چه نسخه ای رو پیشنهاد میکنید که برای مبتدی کارایی داشته باشه ( بشتر میخواهم به اینترنت وصل شوم و فعلا قصد نصب نرم افزار ندارم .
برنامه ای که روی یک نسخه نصب میشه روی نسخه های دیگه هم نصب میشه ؟ (فدورا- رد هت ...)
gigabyte:7IXE4
AMD Athlon 1.0GHz
RADEON 9200 SE AGP 64.0 MB
و ....
سلام
5 گیگ یه مقدار کم هستش . اما اگه فضای کافی نداری می تونی فعلا به صورت لایو استفاده کنی .
برای شروع کار پارسیکس می تونه بهترین گزینه باشه که یک توزیع ایرانی هستش . از ابونتو هم می تونید استفاده کنید
نصب برنامه ها فکر نکنم مشکلی داشته باشه .
در مورد سخت افزارها هم بیشترین اهمیت را رم داره . که هر چقدر بالا باشه بهتره .
موفق باشید .
younes_ysf
22-10-2008, 00:34
سلام. من یه مشکل دارم با توزیع suse و همچنین توزیع knoppix. اونم اینه که بعد از نصب دیگه وارد محیط گرافکی نمیشه و باید از اول نصب کنم که باز روز از نو روزی از نو. یه چند روزی درسته و دوباره همونجور. لطفا بهم کمک کنید
P A R M I S
28-10-2008, 19:08
شب بخیر
یه سوال فنی:
فدورا وسوزه وماندرایو از مدیریت بسته های rpm استفاده میکنه
دبیان وابونتو وپارسیکس از deb استفاده میکنه
ومی دونم که این دوتاپسوند راحت بهم تبدیل میشند
ایا دیگر سیستم عاملهای گنولینوکس ازچی استفاده میکنند؟؟؟
ایاغیرازاین دوتا (ارروی سورس منبع روهم میدونم)چیز دیگه ای هست؟؟؟
اگرهست سیستم عاملهایی که باانها سازگارند چی نام دارند؟؟
غیر از توزیع های rpm base و debian base خیلی از توزیع های دیگه از سیستم های مدیریت بسته های مختلفی غیر از rpm و deb استفاده می کنند. مثلا Slackware , Vector و Zenwalk از بسته های pkg استفاده می کنند. البته هر کدام از توزیع ها از ابزارهای خودشون برای مدیریت بسته های مثلا rpm استفاده می کنند. به عنوان مثال suse از ابزار zypp و fedora از ابزار yum برای نصب و مدیریت بسته های rpm استفاده می کنند. برای روشن شدن موضوع , مقالات Linux package management cheatsheet رو در لینک های زیر نگاه کن :
P A R M I S
29-10-2008, 07:08
غیر از توزیع های rpm base و debian base خیلی از توزیع های دیگه از سیستم های مدیریت بسته های مختلفی غیر از rpm و deb استفاده می کنند. مثلا Slackware , Vector و Zenwalk از بسته های pkg استفاده می کنند. البته هر کدام از توزیع ها از ابزارهای خودشون برای مدیریت بسته های مثلا rpm استفاده می کنند. به عنوان مثال suse از ابزار zypp و fedora از ابزار yum برای نصب و مدیریت بسته های rpm استفاده می کنند. برای روشن شدن موضوع , مقالات Linux package management cheatsheet رو در لینک های زیر نگاه کن :
مرسی حسین اقا
mojtaba_sa
30-10-2008, 15:08
سلام
من به تازگي قصد دارم از ايكس پي استفاده نكنم. خواستم ببينم اين لينوكس چيه اينم يه سيستم عامله ديگه ؟ مني كه ميخوام نصبش كنم و خيلي با ايكس پي كار كردمو بهش عادت كرده بودم ، اين لينوكس مشكلي برام ايجاد نميكنه؟ براي نصب بازي ها چطور ، نصب ميشن آخه من شنيدم نرم آفزاراش فرق ميكنن گفتم شايد بازيهاش هم فرق كنن...!!!!
ممنون
يا علي
Ahmad-Ra
30-10-2008, 15:34
سلام
من به تازگي قصد دارم از ايكس پي استفاده نكنم. خواستم ببينم اين لينوكس چيه اينم يه سيستم عامله ديگه ؟ مني كه ميخوام نصبش كنم و خيلي با ايكس پي كار كردمو بهش عادت كرده بودم ، اين لينوكس مشكلي برام ايجاد نميكنه؟ براي نصب بازي ها چطور ، نصب ميشن آخه من شنيدم نرم آفزاراش فرق ميكنن گفتم شايد بازيهاش هم فرق كنن...!!!!
ممنون
يا علي
سلام.
بله سیستم عاملی به نام لینوکس.
ببین یاد گیری لینوکس برای کسی کلا تا حالا با کامپیوتر کار نکرده خیلی راحت تره تا کسی که قبلا ویندوز کار کرده و بخواد کوچ کنه به لینوکس. در لینوکس خیلی چیزا فرق داره. از نصب برنامه بگیر تا امنیت!
نصب برنامه به ترتیبی نیست که بخوای روی فایل setup کلیک کنی. در محیطی به نام terminal باید نصب رو انجام بدی که کاری خیلی خیلی ساده هم هست.
امنیت در لینوکس فوق العاده بیشتر هست از ویندوز.
ویندوز ناپایداره و مجبوری هر چند وقت نزدیک مجدد نصبش کنی. ولی لینوکس خیلی خیلی کم این حالت هست و خیلی stable (پایدار) هست...
برای نصب بازی کلا بهتره بیخیال این بشی که بازی های ویندزو رو در لینوکس نصب کنی.
ولی یه emulator هست به نام Wine که کارش این هست که برنامه ها و بازی های ویندوز رو در لینوکس اجرا کنه. البته تضمین ۱۰۰ درصد هم نیست.
من خودم تونستم gta4 رو در لینوکس بیارم بالا...! و...
نرم افزاری مثل Open office یه ابزار office هست که عالیه. معادل تقریبی photoshop در لینوکس gimp.
یا ابزار قوی طراحی انیمیشن blender یه ابزاری هست که رغیب 3dmax میتونه بشه و الانم هست به نظرم.
و...
موفق باشی
mojtaba_sa
31-10-2008, 23:26
سلام
با اين قضايا منو ترسوندي ..!! پس چطور تو كشور قراره اين سيستم عامل جاي ويندوز رو بگيره (تو يه روزنامه خوندم )؟؟؟ به نظر من استقبال نميشه ، ولي در كل ميخوام يك بار تجربه كنم.حالا لطف كن يه مختصر در مورد نصبش بگو. مثلا چه مقدار فضا رو هارد ميگيره و آيا از پايين بايد نصبش كرد نميدونم هر چيزي كه يه كسي براي بار اول بايد بدونه براي نصبش . يه چيز ديگه ...با اين سيستم عامل به راحتي ويندوز ميشه بري تو اينترنت..؟؟!!!
ممنون . يا علي
شما فکر میکنید توی ادارات دولتی کدوم بهتره؟.....کدوم ایمن تره؟؟ کدوم ارزانتره؟؟......خیلی خنده داره ولی نهادهای امنیتی کشور هم به خاطر بی سوادی از ویندوز استفاده میکنن....بعد از امنیت هم حرف میزنن؟؟؟؟؟؟
شما اگه سخت افزار سیستمتون خوب هست میتونین از VM استفاده کنید و ویندوز رو توی اون نصب کنید...یعنی ویندوز رو توی لینوکس نصب کنین.....حسنش اینه که...اول) لینوکس خبره این کاره یه کرنل مخصوص داره واسه این کار مثلا شما کرنل فلانتون رو با گرایش Xen نصب میکنین این باعث میشه که تقریبا افت کیفیتی و سرعت در ویندوز نصب شده در داخل لینوکس احساس نکنین در حالی که تصور نصب سیستمی مشابه توی ویستا...غم انگیزه
دوم) امنیت دارین و مشکل ویروس هم ندارین
سوم) ویندوز و لینوکس را باهم داره و میتونین از مزایای بیشمار لینوکس استفاده کنین در حالی که ویندوز رو هم دارین
چهارم) توی ادارات دولتی قرار نیست که بازی کنن...
پنجم) واسه برتریهای لینوکس مراجعه کنید به مقاله فارسی "21 دلیل بر برتری لینوکس"
ششم) لینوکس سیستم عامل هکرها و سرورها بوده و چندسالی هست که وارد عرصه دسکتاپ شده تقریبا 4 5 سال و توی این مدت کم در همه زمینه ها بجز "بازی" تقریبا از لینوکس جلوتره و پیش بینی هم میشه که در آینده با افزوده شدن تعداد کاربرهای بازی دوست توی لینوکس شرکتهای بازی ساز نسخه های تحت لینوکس شون رو هم ارائه کنن الان در زمینه نرم افزارهای تخصصی شرکتها این کار رو انجام میدن
هفتم) شرکتهای نرم افزرای بنا به دلایلی که اینجا جاش نیست بیشتر دوست دارن واسه لینوکس برنامه بنویسن چون ارزان تر و به لحاظ فنی هم کارشون رو راحت میکنه هم توسعه ش راحتتره و هم نرم افزارهاشون کمتر مشکل پیدا میکنن اما بزرگترین سد در مقابلشون تعداد کم کاربراست که امروزه فقط در عرصه بازی این مشکل بجاست ولی در بقیه زمینه ها این موضوع یا برعکسه یا خیلی کمرنگه
Ahmad-Ra
01-11-2008, 11:36
سلام
با اين قضايا منو ترسوندي ..!! پس چطور تو كشور قراره اين سيستم عامل جاي ويندوز رو بگيره (تو يه روزنامه خوندم )؟؟؟ به نظر من استقبال نميشه ، ولي در كل ميخوام يك بار تجربه كنم.حالا لطف كن يه مختصر در مورد نصبش بگو. مثلا چه مقدار فضا رو هارد ميگيره و آيا از پايين بايد نصبش كرد نميدونم هر چيزي كه يه كسي براي بار اول بايد بدونه براي نصبش . يه چيز ديگه ...با اين سيستم عامل به راحتي ويندوز ميشه بري تو اينترنت..؟؟!!!
ممنون . يا علي
سلام.
من به فضای موجود اگاهت کردم.
دلیل به اصطلاح ترست اینه که ویندوز تنبلت کرده.
اگر نصبش کنی+player ها + مودم دیگه کیف میکنی از لینوکس...
فعلا در مرحله فرهنگ سازی ... الان توزیع های لینوکس ایرانی هم داریم مثل پارسیکس و لینوکس شریف ... خب این خیلی خوبه.
برای نصب اول باید ویندوز داشته باشی بعد شروع به نصب لینوکس کنی. بعد از روی لینوکست بوت میکنی...(در تنظیمات بایونس بوت رو میذاری رو سی دی)
برای نصب باید پارتیشن بسازی ... به نظرم من پارتیشن های زیر لا اقل ضروری هست :
/usr حجم ۱۰ گیگ
/ یا روت حجم ۶ یا ۷گیگ
/home حجم ۴ گیگ
/swap حجم ۲.۵ برابر مقدار رم
/boot حجم ۱۰۰ مگ
تغییرات حجم دست شماست ولی کمتر از یکی دو گیگ نباشه.
برای شروع اگر میخوای توزیع رو نصب کنی رو هاردت از توزیع اوبونتو استفاده کن که برای یک کابر تازه کار بهتره. الان نسخه جدید اوبونتو هم منتشر شده.
از اینترنت دانلود کن. لینکش تو تاپیک اوبونتو هست.
یا اینکه اگر نسخه جدید رو سایت های فروش توزیع های لینوکس مثل sito.ir اورده باشن میتونی بخری.
راستی... شما میتونی از دیسک های زنده هم استفاده کنی که نیاز به نصب ندارن..مثل پارسیکس... کافیه که فقط بوتش کنی...
برای رفتن به اینترنت راحت ترین راه اینه که مودمی که استفاده میکنی اکترنال باشه.. ولی من خودم اینترنال هم نصب کردم... تو اینترنت هم درایور هاش هست. حال اباید ببینی کدوم نوعه. hcf یا hsf. اگر وصل بشی خیلی راحته. مرورگر هم فایر فاکس هست. من خودم الان دارم از طریف فایر فاکس پست میدم. خیلی بهتره...
m a j r i x
01-11-2008, 20:23
سلام
ممنون . يا علي
سلام
دوست عزیز اصلا شما نباید برای شروع سراغ نصب لینوکس برید
یکی از مزایای لینوکس استفاده از حالت live یا زنده هست
در این حالت سیستم بجای اینکه از روی هارد بوت بشه
از طریق DVD یا flash memory بوت میشه
عزیز ببخشید میشه که لینک مستقیم برای دانلود لینکوکس اوبونتو رو بزارین .
آخه من نمیتونم از سایتهایی مثل راپیدشر و یا مثل اون دانلود کنم ...
اگه میتونین بزارین .
مرسی .
عزیز ببخشید میشه که لینک مستقیم برای دانلود لینکوکس اوبونتو رو بزارین .
آخه من نمیتونم از سایتهایی مثل راپیدشر و یا مثل اون دانلود کنم ...
اگه میتونین بزارین .
مرسی .
P A R M I S
05-11-2008, 19:02
سلام
من یه فونت ازاد میخوام شبیه tahoma
سرچ کردم پیدانکردم
ممنون میشم راهنماییم کنید
با عرض سلام
چندتا سوال برام پیش اومده:
1- یک عده فایل در ویندوز دارم میخام ببرمشون توی سوزه چطور این کار رو بکنم(بدون اینکه رایت شون کنم رو دی وی دی,مشکل فضای خالی هم ندارم)؟
2-چرا هر برنامه واسه لینوکس اینجوریه؟؟؟؟
میخام یه برنامه نصب کنم برای هر لینوکس جداست از اون گذشته برای هر ورژن همون لینوکس جداست؟
آیا با هم کار نمی کنن
مثلا من نرم افزاری برای سوزه 11 دانلود کنم می تونم روی 9.2 نصبش کنم؟
3- اگه من کار با سوزه رو یاد بگیرم می تونم با دبیان کار کنم؟
4- با تشکر
P A R M I S
09-11-2008, 19:37
با عرض سلام
چندتا سوال برام پیش اومده:
1- یک عده فایل در ویندوز دارم میخام ببرمشون توی سوزه چطور این کار رو بکنم(بدون اینکه رایت شون کنم رو دی وی دی,مشکل فضای خالی هم ندارم)؟
2-چرا هر برنامه واسه لینوکس اینجوریه؟؟؟؟
میخام یه برنامه نصب کنم برای هر لینوکس جداست از اون گذشته برای هر ورژن همون لینوکس جداست؟
آیا با هم کار نمی کنن
مثلا من نرم افزاری برای سوزه 11 دانلود کنم می تونم روی 9.2 نصبش کنم؟
3- اگه من کار با سوزه رو یاد بگیرم می تونم با دبیان کار کنم؟
4- با تشکر
سلام
1-درایوهاروراحت لینوکسهای جدید شناسایی (یا مونت )میکنند پس نیازی به رایت نداری
2-جدابودنش براساس نوع فرمتهاشه مثلا برای فدورا باید پسوند rpm باشه یا tz ،برای دبیان وابونتو وپارسیکس باید پسوند بسته ها deb باشه وازروی کدمنبع هربرنامه ای رودرهر لینوکسی میتونی نصب کنی
برای سوزه 11هسته لینوکس احتمالا تغییر کرده واین بسته براساس هسته ی جدیده وشاید نیاز به یه سری پیش نیازها باشه وشایدم نه بستگی داره چی باشه
میتونی با دستور وابزار alien پسوندهای مختلف روبه همدگیه تبدیل کنی
3-سوزه براساس ردهته وخیلی شیک ویادگیریش هم به همون اندازه سخت
براساس دبیان که نیست
درکل منوها وکاربالینوکسهای مختلف تقریبا شبیه همه ولی نه دقیقا
میخوای دبیان یادبگیری برو اوبونتو یا پارسیکس
4-موفق باشی
سلام
من یه فونت ازاد میخوام شبیه tahoma
سرچ کردم پیدانکردم
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام دوستان
میخواستم ببینم برای نصب Ubuntu حتما file system باید fat32 باشه دیگه درسته ؟
اگر اره لطف کنید و اون دستوری رو که توی cmd باید برای کانورت یک درایو بزنیم ، برای کانورت به fat32 یا ntfs لطفا بزارید ..
ممنون
نه
باید ext3 یا reiserfs یا xfs یا jfs یا ... باشه :دی
نه
باید ext3 یا reiserfs یا xfs یا jfs یا ... باشه :دی
:31:
ممنون
خب میشه بگید چطوری کانورت کنم درایو رو ؟
ممنون
فکر نمی کنم بشه پارتیشن ویندوزی رو به لینوکسی تبدیل کرد
پارتیشن مجیکو امتحان کن ببین می شه
mahdi7610
10-11-2008, 22:38
:31:
ممنون
خب میشه بگید چطوری کانورت کنم درایو رو ؟
ممنون
سلام
برنامه پارتیشن مجیک را نصب کن و یکی از درایوهات را باهاش پاک کن و یه درایو با همون پارتیشن مجیک درست کن و موقع انتخاب فایل سیستم اونا از نوع linux ext3 انتخاب کن
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یه درایو هم درست کن برای پارتیشن swap که تقریبا 2 برابر رم مقدارش را انتخاب کن
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
فقط موقع کارکردن با برنامه پارتیشن مجیک مواظب باش . درایوی که توش اطلاعات داری را تبدیل نکنی . اول اطلاعات درایو را خالی کن و بعد کارهای گفته شده را انجام بده .
موفق باشی .
ممنون
من یه هارد 80 دارم برای لینوکس فقط ..
ترسی از از دست رفتن اطلاعات ندارم .. همونو میدم دستش ..
ممنون
با عرض سلام
کتابی هست که لینوکس رو به صورتی که از صفر شروع کنه
بگه kde چیه،مونت کردن چیست و نحوه اتصال به اینترنت و ...
بعد مثلا چگونگی کامپایل و این موضوعات رو هم بگه و این جور مسائل رو
کپی رایت نداشته باشه
فارسی یا انگلیسی
(تاپیک مقالات رو دیدم که دوستان خیلی زحمت کشیدن ولی پراکنده هست و انسجام نداره)
با تشکر
Ahmad-Ra
11-11-2008, 10:19
ممنون
من یه هارد 80 دارم برای لینوکس فقط ..
ترسی از از دست رفتن اطلاعات ندارم .. همونو میدم دستش ..
ممنون
ولی به هیچ وجه توصیه نمیکنم که پارتیشن های لینوکس رو با پارتیشن مجیک بسازید.
اگر به صورت default بذاری خود لینوکس واست بسازه یا اینکه خودت به صورت custom بسازی خیلی خیلی بهتره.
Ahmad-Ra
11-11-2008, 10:21
با عرض سلام
کتابی هست که لینوکس رو به صورتی که از صفر شروع کنه
بگه kde چیه،مونت کردن چیست و نحوه اتصال به اینترنت و ...
بعد مثلا چگونگی کامپایل و این موضوعات رو هم بگه و این جور مسائل رو
کپی رایت نداشته باشه
فارسی یا انگلیسی
(تاپیک مقالات رو دیدم که دوستان خیلی زحمت کشیدن ولی پراکنده هست و انسجام نداره)
با تشکر
کتاب هست ولی قابل دسترس ما نیست !!
ولی مقالات فراوان در اینترنت + همین انجمن. یعنی سرچ داخل همین انجمن!
راستی دوستان من اوبونتو رو از توی همون ویندوز نصب کردم که از توی ویندوز بالا میاد .. برای اون مدل باید چیکار کنم .
اخه نصب کردم اما وقتی ریبوت کردم اوبونتو بالا نمیومد ....
kiuhnmgtrdcv
12-11-2008, 22:21
من یه کاربر تازه کار اینوکس هستم میخواستن ببیینم چطوری میتونم برنامه ها رو تو لینوکس نصب کنم؟مرسی
Ahmad-Ra
12-11-2008, 23:03
من یه کاربر تازه کار اینوکس هستم میخواستن ببیینم چطوری میتونم برنامه ها رو تو لینوکس نصب کنم؟مرسی
سلام.
ببینید نصب برنامه در لینوکس مثل ویندوز نیست که بخواید روی فایل setup ای کلیک کنید و مسیر رو انتخاب کنید و تمام!
در لینوکس راه نصب به طرق مختلف دیگری هست که بیشتر از طریق محیط ترمینا با چند دستور ساده صورت میگیره.
در ضمن ممکنه برای یک برنامه خاص نسخه مختلف یعنی به صورت سورس و یا باینری مثل rpm یا deb وجود داشته باشه...
در حالت سورس روی اکثر لینوکس ها نصب عمومی هست ولی حالت باینری روی تعدادی از لینوکس ها با توجه به پشتیبانی از فایل منیجر خود....
*alimachal*
13-11-2008, 00:32
اگه لینوکس رو روی یک سیستم که ویندوز داشته باشه نصب کنید بعد اگه لینوکس رو پاک کنید فایلهای سیستمی ویندوز هم می پره و ویندوز رو هم باید از اول نصب کنید
کلاً لینوکس با توجه به همه مشکلاتش :2: به درد کسی میخوره که فقط بخواد از لینوکس استفاده کنه و بدرد کاربران ویندوز نمی خوره
Ahmad-Ra
13-11-2008, 10:56
اگه لینوکس رو روی یک سیستم که ویندوز داشته باشه نصب کنید بعد اگه لینوکس رو پاک کنید فایلهای سیستمی ویندوز هم می پره و ویندوز رو هم باید از اول نصب کنید
کلاً لینوکس با توجه به همه مشکلاتش :2: به درد کسی میخوره که فقط بخواد از لینوکس استفاده کنه و بدرد کاربران ویندوز نمی خوره
سلام.
شما خیلی زود قضاوت میکنی و نتیجه میگیری! عدم آگاهی!
ببینید ویندوز سیستم عاملی هست که قابلیت داشتن چند سیستم عامل رو نداره و نمیتونه برای BootLoader سیستم یعنی MBR تعریف کنه.
ولی یکی از مزایای لینوکس این هست که از چندین سیستم عامل پشتیبانی میکنه و به خاطر همین بوت لودر GRUB این خاصیت رو داره که شما هم ویندوز داشته باشید هم لینوکس.
اصلا اصلا نیازی نیست که بعد از پاک کردن لینوکس ویندوز رو هم پاک کنید!!!
با یه دستور ساده خیلی راحت میشه بوت لودر MBR رو باز نویسی کرد بدون اینکه کار اضافه تری بکنید.
همه میدونن در قسمت Recovery console مربوط به صفحه نصب ویندوز اگر دستور fixmbr رو بزنید همه چی حل میشه.
یا اگه دیسک بوت ۹۸ یا ۲۰۰۰ داشته باشید در سر حط فرمان بنویسید fdisk /mbr همه چی حله. ویندوز هم خیلی راحت بالا میاد.
اگر شما در این حالت با لینوکس مشکل داری خب باید از دیسک های زنده استفاده کنی تا کمی تجربه شما درلینوکس بالا بره و بعد شروع به نصب لینوکس رو سیستمت کنی.
اصلا چه دلیلی هست که کاربر تازه کار لینوکس رو نصب کنه وقتی میتونه در حالت Live ازش استفاده کنه.
مرسی...:11:
kiuhnmgtrdcv
13-11-2008, 15:29
توزیع Fedora با ubuntu چه تفاوت هایی داره؟
P A R M I S
13-11-2008, 17:22
توزیع Fedora با ubuntu چه تفاوت هایی داره؟
تفاوتش دراینه که
1-ابونتو جامعه ی کاربری بزرگتری داره که باعث میشه اگر به مشکلی بربخوری راحت تربه جواب برسی
2-ویکی ها ومنابع فارسی بهتری داره
3-نصب برنامه هادراون اسونتره چون ازمدیریت بسته ی deb استفاده میکنه ولی فدورا از rpm که بدردنخوره
4-محیط گرافیکیش خیلی شیک تر وپیشرفته تر ازفدوراست
5-من دشمن سرسخت فدوراهستم :31:چون بیچاره ام کرد:41:
شما اگرمیخوای ازاول شروع کنی فدورارو انتخاب نکن:5:
تفاوتش دراینه که
1-ابونتو جامعه ی کاربری بزرگتری داره که باعث میشه اگر به مشکلی بربخوری راحت تربه جواب برسی
3-نصب برنامه هادراون اسونتره چون ازمدیریت بسته ی deb استفاده میکنه ولی فدورا از rpm که بدردنخوره
5-من دشمن سرسخت فدوراهستم :31:چون بیچاره ام کرد:41:
شما اگرمیخوای ازاول شروع کنی فدورارو انتخاب نکن:5:
بنده کاملا با شما مخالفم
1-کاملا مشخصه که لینوکس های ردهت(و از سال 2003 به بعد فدورا ) با این همه سابقه، جامعه کاربری بزرگتری رو نسبت به یه توزیع های دیگه داره (وهمینطور پشتیبانی بهتری)
2- شما اگه خوب بگردید و دید تعصبیتون رو کنار بزارید می بینید که حتی یه کتاب فارسی هم برای اوبونتو نیست(شاید هم هست اما هنوز من که ندیدم) در حالیکه شما به راحتی میتونید کتاب های آموزش نسخه های مختلف ردهت و فدورا رو از نویسندگان و انتشارات مختلف بخرید و یا E-Book هاش رو به سادگی دانلود کنید(منظورم فارسیه)
3- اینو که دیگه هر لینوکس کاری میدونه قدرت و سادگی بسته هایrpm یعنی چی
4- در مورد محیط گرافیکی اوبونتو (اگه از اشکالات Xserver اون بگذریم)تا حدی باشما موافقم اما کی حاضره کارایی رو فدای محیط گرافیکی کنه
5- من طرفدارهیچ توزیع خاصی نیستم (چون هدف تمام اونا یه چیزه) اما از بین توزیع های مختلف لینوکس اوبونتو،کوبونتو،سوزی و فدورا رو امتحان کردم
هیچ کدوم مثل فدورا برام جالب و راحت نبود
تازه از نظر تکنولوژی، محصولات ردهت حداقل یکی دو سال از توزیعات دیگه جلوتره و همینطور از نظر امنیت(مثال بارزش همین SELinux که بعد از این همه وقت تازه تو اوبونتو 8.04 اونم فقط برای cups پیاده سازی شده)
danial_848
13-11-2008, 18:46
به نظرم برعکس این جمله درست تره!
P A R M I S
13-11-2008, 19:12
به نظرم برعکس این جمله درست تره!
من میدونم که پارسیکس که خیلی شباهت داره با اوبونتو از فدورا خیلی شیک تر از فدوراست پس اوبونتوهم بهتره
گفتم که من دشمن درجه یک فدورا هستم:5::5::5:
Ahmad-Ra
13-11-2008, 21:54
تفاوتش دراینه که
:
این = کاربر تنبل که میخواد همه چی واسش فراهم باشه!
شما چه استبناطی داری که deb از Rpm بهتره! (نظر من اینه که هیچ ربطی به هم ندارن برای مقایسه ) !!!!!!!
Ahmad-Ra
13-11-2008, 21:56
من میدونم که پارسیکس که خیلی شباهت داره با اوبونتو از فدورا خیلی شیک تر از فدوراست پس اوبونتوهم بهتره
گفتم که من دشمن درجه یک فدورا هستم:5::5::5:
ما اینجا یک هدف رو دنبال میکنیم. پیشتیبانی و گسترش گنو/ لینوکس!
این چه حرفی هست که دشمن هستید؟؟!!!
دلیل نمیشه تا اگر شما در مسئله ای بد شانس بودی یا مشکلی پیش اومده اون توزیع به درد نخور باشه! پس این همه کاربر که استفاده میکنند چی میشه!!!
Ahmad-Ra
13-11-2008, 21:57
نمیشه درجه محبوبیت یک توزیع رو فقط به ظاهر دونست!
خیلی مسائل مهم تر هم وجود داره. چون ظاهر رو خیلی راحت میشه با چند برنامه مثلا مثل Compiz یا Noulva و... حلش کرد!
Ahmad-Ra
13-11-2008, 21:58
تازه از نظر تکنولوژی، محصولات ردهت حداقل یکی دو سال از توزیعات دیگه جلوتره و همینطور از نظر امنیت(مثال بارزش همین SELinux که بعد از این همه وقت تازه تو اوبونتو 8.04 اونم فقط برای cups پیاده سازی شده)
کاملا درسته :20:
تکنولوژی کمپانی ردهت و زیر مجموعه خیلی جلوتر هست!
P A R M I S
13-11-2008, 22:02
این = کاربر تنبل که میخواد همه چی واسش فراهم باشه!
شما چه استبناطی داری که deb از Rpm بهتره! (نظر من اینه که هیچ ربطی به هم ندارن برای مقایسه ) !!!!!!!
deb اگربسته ای قبل ازنصب بسته ی موردنیازشمابهش نیازباشه بهت اخطارمیده وراهنمایی میکنه که بروفلان بسته رونصب کن
ولی
rpm (باکمال شرمنگی)خنگه فقط میگه من نمیتونم نصب کنم حالاتو باید پیرت دربیادتابفهمی قبل از مثلا نصب wine باید libwineبه عنوان مثال بایدنصب باشه
این بزرگترین دلیلشه
مگرهمه برنامه نویس وبرنامه سازند ک بدونند چی پیش نیازچیه؟؟:19:
این دلیل بهترین استدلاله
ربطی به تنبلی نداره موقعی یک راه اسون هست چرا بریم خودمون روتوچنگ rpm اسیرکنیم
البته مدیران اگرفکرمیکنند این بحث به بیراهه رفته بگند تادیگه دنبالش رونیاریم وهمین جاتمومش کنیم
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:09
deb اگربسته ای قبل ازنصب بسته ی موردنیازشمابهش نیازباشه بهت اخطارمیده وراهنمایی میکنه که بروفلان بسته رونصب کن
ولی
rpm (باکمال شرمنگی)خنگه فقط میگه من نمیتونم نصب کنم حالاتو باید پیرت دربیادتابفهمی قبل از مثلا نصب wine باید libwineبه عنوان مثال بایدنصب باشه
این بزرگترین دلیلشه
این دلیل بهترین استدلاله
البته مدیران اگرفکرمیکنند این بحث به بیراهه رفته بگند تادیگه دنبالش رونیاریم وهمین جاتمومش کنیم
این یه تیکه واقعا خیلی خیلی جالبه!!!!!!!!!!! کاملا در اشتباهی!
این اصلا با منطق هم جور در نمیاد که rpm رو بخوای نصب کنی قبلش پیشنیاز رو نصب نکنه. یعنی طراحان این نوع سیستم فایلی به فکر همچین چیزی در توزیعی مثل فدورا نیافتاده اند؟
حتی موقعی که من مثلا دستور yum install smplayer رو میزنم که از طریق مخازن اینترنت برنامه رو بگیره همیشه نوشته Requirements و مثلا قبلش باید mplayer رو نصب کرد!!!
اگر به حرف من شک داری برو از بقیه بچه های انجمن بپرس یا حتی انجمن های دیگه!!
در صورت که مثلا بنویسی rpm -ivh packagename.rpm -nodeps (آپشن nodeps) اون موقع از dependecies ها صرفنظر میکنه نه در حالت عادی !
امیدوارم قبول کرده باشی!
----------------------------
همیشه راه آسون بهترین راهه؟؟
به نظر شما اگر کمی فعالیت بیشتر بشه تجربه های کاری هم بالا نمیره؟؟!! خب معلومه که بالا میره.
نه بحث خوبه. چون مطلبی که گفتید یه مقدار اشتباهه و ممکنه کاربر هم به اشتباه بیافته...
:11::11:
P A R M I S
13-11-2008, 22:11
1-منظورمن پشتیبانی فارسی بود.من فدورای 9روگرفتم ویک ماه باکمک دوستان توانجمن سعی کردم یه صدایی ازش دربیارم نشد که نشد صدانداشتم 2بارهم کارت صداخریدم وتکنولوژی جدید پارسیکس همون ابتداصداروبه من داد
دلیل نمیشه هرچی قدیمی تره بهترباشه
2-منظورمن ازجامعه ی کاربری وپشتیبانی خوب جامعه ی کاربری ایرانی وپشتیبانی ایرانی بود سایت وانجمن بسیارخوبی برای اوبونتو هست که به خوبی همین انجمنه وکلی مطالب علمی وعملی(عملی رودقت کنید)درمورد اوبونتودراختیارشمامیزاره
کاری که برای فدورا نشده وجای خاصی برای اون وجودنداره
3-همین فدورای 9 خیلی بدازکارداومده بود واکثراتوصیه میکردند برید فدورای 7یا8
4-من فقط نظرم روگفتم یکی عاشق یه سیستم عامل میشه مثل شما ویکی ازش خوشش نمیاد مثل من بادلایل خاص خودم
5-شب خوش
P A R M I S
13-11-2008, 22:13
این یه تیکه واقعا خیلی خیلی جالبه!!!!!!!!!!! کاملا در اشتباهی!
این اصلا با منطق هم جور در نمیاد که rpm رو بخوای نصب کنی قبلش پیشنیاز رو نصب نکنه. یعنی طراحان این نوع سیستم فایلی به فکر همچین چیزی در توزیعی مثل فدورا نیافتاده اند؟
حتی موقعی که من مثلا دستور yum install smplayer رو میزنم که از طریق مخازن اینترنت برنامه رو بگیره همیشه نوشته Requirements و مثلا قبلش باید mplayer رو نصب کرد!!!
اگر به حرف من شک داری برو از بقیه بچه های انجمن بپرس یا حتی انجمن های دیگه!!
در صورت که مثلا بنویسی rpm -ivh packagename.rpm -nodeps (آپشن nodeps) اون موقع از dependecies ها صرفنظر میکنه نه در حالت عادی !
امیدوارم قبول کرده باشی!
----------------------------
همیشه راه آسون بهترین راهه؟؟
به نظر شما اگر کمی فعالیت بیشتر بشه تجربه های کاری هم بالا نمیره؟؟!! خب معلومه که بالا میره.
نه بحث خوبه. چون مطلبی که گفتید یه مقدار اشتباهه و ممکنه کاربر هم به اشتباه بیافته...
:11::11:
منظورمن نصب ازروی بسته بودنه اینترنت اقا احمد
وتشخیص درست بودن بحث من وشما هم به عهده ی مدیراین انجمنه نه من یاشما:18:
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:18
1-منظورمن پشتیبانی فارسی بود.من فدورای 9روگرفتم ویک ماه باکمک دوستان توانجمن سعی کردم یه صدایی ازش دربیارم نشد که نشد صدانداشتم 2بارهم کارت صداخریدم وتکنولوژی جدید پارسیکس همون ابتداصداروبه من داد
دلیل نمیشه هرچی قدیمی تره بهترباشه
2-منظورمن ازجامعه ی کاربری وپشتیبانی خوب جامعه ی کاربری ایرانی وپشتیبانی ایرانی بود سایت وانجمن بسیارخوبی برای اوبونتو هست که به خوبی همین انجمنه وکلی مطالب علمی وعملی(عملی رودقت کنید)درمورد اوبونتودراختیارشمامیزاره
کاری که برای فدورا نشده وجای خاصی برای اون وجودنداره
3-همین فدورای 9 خیلی بدازکارداومده بود واکثراتوصیه میکردند برید فدورای 7یا8
4-من فقط نظرم روگفتم یکی عاشق یه سیستم عامل میشه مثل شما ویکی ازش خوشش نمیاد مثل من بادلایل خاص خودم
5-شب خوش
من کاملا قبول دارم که فدورا 9 باگ زیاد داره. ولی فقط همین نسخه اون به دلایلی. نسخه 8 یا 7 خیلی پایداره و به اصطلاح Stable هست.
در رابطه با مورد 2 شما مطمئن هستید ؟؟
خب بهتر دیگه؟:20:
اتفاقا من خودم تو خوبه اوبونتو هم نصب دارم و گه گاه ازش استفاده میکنم.
من از اپن زوزه هم خیلی خوشم میاد ولی هنوز امتحان نکردم.
از sabayon و... هم همینطور. ولی نباید این طرز تفکر و دشمنی با یه توزیع رو داشته باشی. :27:
مرسی:11:
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:19
منظورمن نصب ازروی بسته بودنه اینترنت اقا احمد
وتشخیص درست بودن بحث من وشما هم به عهده ی مدیراین انجمنه نه من یاشما:18:
بالاخره نصب به صورت باینری یا tarball ؟؟
اون درسته ولی وقتی بحث بحث فنی باشه باید روش بحث بشه.
P A R M I S
13-11-2008, 22:21
راه اسون؟؟
دنیای لینوکس داره برای کاربرپسندبودن جلومیره وچراماباید به فکرایجادتجربه درخودمون باشیم
چراازنجربه ی دیگران استفاده نکنیم؟؟//
اگرهرکسی بخوادخودش تجربه بدست بیاره که همه پس رفت میکنیم!!!!!
اگراین طوریه پس باید هرکدوممون بریم برای اختراع دوباره ی برق چون تجربه ساخت برق برامون بهتره؟؟؟!!!!؟؟؟!!!!
وبحث به بیراهه رفته
ولی
این بزرگترین دلیلشه
این دلیل بهترین استدلاله
بهتون بر نخوره اما من فکر کنم شما از تمام لینوکس فقط با GUI کار کردید در حالی که به نظر من قدرت لینوکس تو خط فرمانشه و این بزرگترین برتریشه نسبت به OS های دیگه که خوب برای تازه کارا و غیر حرفه ای ها دردسره:31:
اما به حر حال من خودم چند روز پیش که virtual box رو تو فدورا نصب کردم بسته ی وابسته رو بهم گفت و همینطور محل گزارشات نصب و دستوری که بعد از نصب بسته وابسته اجرا کنم تا virtual box نصبش کامل بشه
حالا این یه مثال بود (واسه همه بسته ها همینطوره)
نمی دونم شما چطوری از این rpm استفاده می کنید که بهش میگید خنگ؟؟؟؟
من از اون با هوش تر فقط yum رو دیدم دیگه هیچی
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:25
ببینید من اصلا نمیخوام بحث به بیراهه بره.
اگر قرار از یه مسئله ای دفاع بشه باید در حیطه خود بحث باشه نه مثال برق!
ببخشید خیلی رک می گم.
اگر بحثی بشه که منطق توش نباشه و یا به اشتباه باشه من خیلی هم مصمم برای اثبات میارم و سرش به بحث و تبادل اطلاعات میپردازم.
P A R M I S
13-11-2008, 22:29
این انجمن فدوراروبرو وباانجمن اوبونتومقایسه کن
ببین چی به چیه!!!
دراینجااجازه تبلیغ سایت دیگه ای نیست
فقط کافیه تعداد پستهای این دوتاانجمن ویا تعداد اعضاشونو سرچ کنی
من روزانه بیشتراز2ساعت تواینترنت وگوگل میچرخم یه بارهم به این سایت برنخوردم ولی روزی چندبارنتیجه ی جستجوی گوگل میره به سمت اوبونتو
دیسک تکمیلی هماهم برای اوبونتو هست
دشمنی خاصی ندارم بادلایل منطقی ازش بدم میاد وپنهان نمیکنم این تنفررو
----
اگربخوای دلایل منطقی موبراتون میگم ولی فردا صبح
الان باید برم
شب خوش
P A R M I S
13-11-2008, 22:32
اخرین مثال
اولا به قول یه بنده خدایی اگربرق نبود این کامپیوترماهم نبود
خوب بهتره میگفتم همه بشینیم دوباره هسته ی لینوکس روبنوسیم
این بهتره چون میدونیم چی توهسته هست وتجربه ی عالیه یی خواهدبود
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:35
این انجمن فدوراروبرو وباانجمن اوبونتومقایسه کن
ببین چی به چیه!!!
دراینجااجازه تبلیغ سایت دیگه ای نیست
فقط کافیه تعداد پستهای این دوتاانجمن ویا تعداد اعضاشونو سرچ کنی
من روزانه بیشتراز2ساعت تواینترنت وگوگل میچرخم یه بارهم به این سایت برنخوردم ولی روزی چندبارنتیجه ی جستجوی گوگل میره به سمت اوبونتو
دیسک تکمیلی هماهم برای اوبونتو هست
دشمنی خاصی ندارم بادلایل منطقی ازش بدم میاد وپنهان نمیکنم این تنفررو
----
اگربخوای دلایل منطقی موبراتون میگم ولی فردا صبح
الان باید برم
شب خوش
اره انجمن اوبونتو تعداد بازدیدش زیاده ولی دلیل نمیشه.
ولی من 2 یا 3 سال پیش که این انجمن لینوکس میومدم فقط فدورایی بود و خیلی اماز بازدید بالا.
دلایل اینکه اوبونتو الان محبوبیت بیشتری داره رو اگر بخوای میتونم تو یه مثال دیگه بزنم واست....
P A R M I S
13-11-2008, 22:47
یادم رفت بگم که
:
منظورمن این بود که یه کاربرتازه کارنره سراغ فدورا
من مجبوربودم رفتم سراغ یک سیستم عامل دیگه ازگنولینوکس یکی دیگه اگرمشکلات فدورابربخوره که احتمالشم زیاده (مثل نداشتن صدا . شناخته نشدن فلش و موبایل ...)بیخیال گنولینوکس میشه میره ودیگه پشت سرشم نگاه نمیکنه
نمونه اش همون دوستی که اومده بود نوشته بودبعدازپاک کردن لینوکس ویندوزمن رفته
همون اشتباهی که من هم انجام میدادم ودوباره ویندوزنصب میکردم
واگرواقعامجبورنبودم بیخیال لینوکس میشدم
Ahmad-Ra
13-11-2008, 22:52
یادم رفت بگم که
:
منظورمن این بود که یه کاربرتازه کارنره سراغ فدورا
من مجبوربودم رفتم سراغ یک سیستم عامل دیگه ازگنولینوکس یکی دیگه اگرمشکلات فدورابربخوره که احتمالشم زیاده (مثل نداشتن صدا . شناخته نشدن فلش و موبایل ...)بیخیال گنولینوکس میشه میره ودیگه پشت سرشم نگاه نمیکنه
نمونه اش همون دوستی که اومده بود نوشته بودبعدازپاک کردن لینوکس ویندوزمن رفته
همون اشتباهی که من هم انجام میدادم ودوباره ویندوزنصب میکردم
واگرواقعامجبورنبودم بیخیال لینوکس میشدم
آهان این شد حالا یه چیز!:31:
خب معلومه. یه کاربر تازه کار باید بره سراغ دیسک زنده!!!
اون دوست هم اینطور بود که خیلی زود نتیجه گرفت و شکیبا نبود!
:11:
P A R M I S
14-11-2008, 07:06
صبح بخیر
من هنوز سرحرفم هستم
1-اگرتکنولوژی فدورا پیشرفته تره چراباید نسخه ی 9 خوبتریاحتی مساوی نسخه های قبلی خودش نباشه؟؟؟مابقی نسخه هاپیش کش
2-من همون اول هم گفتم که اگراون دوستمون برای باراوله که سراغ لینوکس میاد فدوراروانتخاب نکنند
3-روزخوش
P A R M I S
14-11-2008, 07:17
بهتون بر نخوره اما من فکر کنم شما از تمام لینوکس فقط با GUI کار کردید در حالی که به نظر من قدرت لینوکس تو خط فرمانشه و این بزرگترین برتریشه نسبت به OS های دیگه که خوب برای تازه کارا و غیر حرفه ای ها دردسره:31:
اما به حر حال من خودم چند روز پیش که virtual box رو تو فدورا نصب کردم بسته ی وابسته رو بهم گفت و همینطور محل گزارشات نصب و دستوری که بعد از نصب بسته وابسته اجرا کنم تا virtual box نصبش کامل بشه
حالا این یه مثال بود (واسه همه بسته ها همینطوره)
نمی دونم شما چطوری از این rpm استفاده می کنید که بهش میگید خنگ؟؟؟؟
من از اون با هوش تر فقط yum رو دیدم دیگه هیچی
1-سلام
2-گرخواهی نشوی رسواهمرنگ جماعت باش
زمانی که طراحان اصلی دارند پشت سرهم رابط گرافیکی درست میکنند چرا هنوزهم دلیل برتری روفقط خط فرمن نام ببریم
دلایل برتری بهتری وجودداره مثل امنیت سرعت ازادی واکثرارایگان بودن اینها ایادلایل بهتری نیست؟؟؟
((من خودم ازخط فرمان بیشترخوشم میادچون سریعترازرابطهای گرافیکیه وبایدهنوزبرای طراحی بهتررابط های گرافیکی منتظربمونیم))
3-apt-get خیلی باهوشتراز yum , rpm هستش .اگرندیدید برید ببینید:46:
1-سلام
2-گرخواهی نشوی رسواهمرنگ جماعت باش
زمانی که طراحان اصلی دارند پشت سرهم رابط گرافیکی درست میکنند چرا هنوزهم دلیل برتری روفقط خط فرمن نام ببریم
دلایل برتری بهتری وجودداره مثل امنیت سرعت ازادی واکثرارایگان بودن اینها ایادلایل بهتری نیست؟؟؟
((من خودم ازخط فرمان بیشترخوشم میادچون سریعترازرابطهای گرافیکیه وبایدهنوزبرای طراحی بهتررابط های گرافیکی منتظربمونیم))
1-سلام
2- منظورتون رو نفهمیدم
3-این که گفتم قدرت لینوکس تو خط فرمانه به این دلیله که شما با خط فرمان اون تمام ابزار های مدیریتی رو (حتی ویرچوال ماشین ها رو دارید) و الزاما نیاز نیست تا در محیط گرافیکی باشید مثلا تو ویندوز کافیه یکی از فایلهای مربوط به گرافیک آسیب ببینه و شما نتونید وارد حساب کاربری خودتون بشید و مجبور باشید ویندوز رو عوض کنید(به همین سادگی و حتی ساده تر) اما تو لینوکس خیلی ساده اگه محیط گرافیکیتون آسیب دیده اگه فضای لازم برای نصب محیط گرافیکی ندارید و... میتونید همون لینوکس رو داشته باشید که قوی ترین کامپیوتر ها دارند و با تمام قدرت بر هر جای سیستم مدیریت کنید:7:
Ahmad-Ra
14-11-2008, 11:47
صبح بخیر
من هنوز سرحرفم هستم
1-اگرتکنولوژی فدورا پیشرفته تره چراباید نسخه ی 9 خوبتریاحتی مساوی نسخه های قبلی خودش نباشه؟؟؟مابقی نسخه هاپیش کش
2-من همون اول هم گفتم که اگراون دوستمون برای باراوله که سراغ لینوکس میاد فدوراروانتخاب نکنند
3-روزخوش
دلایل اینکه این نسخه باگ داره رو من خودم نرفتم دنبالش بدونم چیه.
Ahmad-Ra
14-11-2008, 11:52
بابا مساپل خیلی خیلی مهم تر وجود داره تا مقایسه پیش پا افتاده yum یا apt-get. اینا همش خوبن.
مثلا yum با یه پیشنیاز میشه حالت گرافیکی هم بشه.
ولی باز هم فرقی نمیکنه.
سطح کاربری خیلی چیزای دیگه هست....
P A R M I S
14-11-2008, 12:22
1-سلام
2- منظورتون رو نفهمیدم
3-این که گفتم قدرت لینوکس تو خط فرمانه به این دلیله که شما با خط فرمان اون تمام ابزار های مدیریتی رو (حتی ویرچوال ماشین ها رو دارید) و الزاما نیاز نیست تا در محیط گرافیکی باشید مثلا تو ویندوز کافیه یکی از فایلهای مربوط به گرافیک آسیب ببینه و شما نتونید وارد حساب کاربری خودتون بشید و مجبور باشید ویندوز رو عوض کنید(به همین سادگی و حتی ساده تر) اما تو لینوکس خیلی ساده اگه محیط گرافیکیتون آسیب دیده اگه فضای لازم برای نصب محیط گرافیکی ندارید و... میتونید همون لینوکس رو داشته باشید که قوی ترین کامپیوتر ها دارند و با تمام قدرت بر هر جای سیستم مدیریت کنید:7:
سلام مجدد
منظورم این که اکثرکاربران محیط گرافیکی رودوست دارند واززمانی که محیط گرافیکی لینوکس پیشرفت کرده تعداد کاربران عادی اون بیشترشده
من ازویندوز خوشم نمیاد ولی بدم هم نمییاد چون خیلی ازنیازهای روزانه مون برطرف میکنه
من نگفتم لینوکس خوب نیست
من ازلینوکس قبل ازاین که کامپیوتربخرم خوشم مییومد وزمانی که کامپیوتررومیخواستم بخرم چند مغازه که رفتم شرطم برای خرید قطعات وسرهم کردن اونها نصب لینوکس درکنارویندوز بود
به عبارتی زمانی که هنوز نمیتونستم کامپیوتر روشن وخاموش کنم به لینوکس علاقه داشتم
CuriousTux
18-11-2008, 17:15
اوه اوه اوه اوه!
پست بالایی خراب شد!
نمی دونم چرا نمی تونم ویرایشش کنم؟
آقا این لینک سایت، خودتون برید ببینید:
اوه اوه اوه اوه!
پست بالایی خراب شد!
نمی دونم چرا نمی تونم ویرایشش کنم؟
آقا این لینک سایت، خودتون برید ببینید:
با سلام
کدوم پست؟:blink:
یه پست داده بودن که خراب شده بود و چون بزرگ بود من پاکش کردم (خودشم نوشته خراب شده بود)
کد هسته لینوکس باچه زبانی نوشته شده
شاید بهتر است سوال را اینگونه مطرح کنم
من میخواهم در کد لینوکس تغییراتی ایجاد کنم و کلا اول کدش را ملاحظه کنم
باید چه کاری انجام دهم
با تشکر
Ahmad-Ra
22-11-2008, 20:09
فقط میدونم هسته لینوکس با زبان سی نوشته شده.
البته یه سری اسکریپت هم وجود داره برای کامپایل هسته به زباونهای دیگه مثل پرل یا شل.
با لینوکس کار نکردم ولی تعریفش رو شنیدم
mahdi7610
23-11-2008, 22:47
با لینوکس کار نکردم ولی تعریفش رو شنیدم
پس بهتره هر چه زودتر دست به کار بشید و باهاش کار کنید .
mahyar49
24-11-2008, 00:05
سلام
بنده علاقه بسیار زیادی به لینوکس دارم و دوست دارم شروع کنم...
بیشتر هم علاقه به یادگیری مسائل شبکه ، کار با سرورها ،نفوذ به سرورها ، امنیت سرورها دارم...
البته می دونم راه زیادی در پیش دارم اما برام مهم نیست.
می خواستم بپرسم بهترین توزیع لینوکس برای کاری که من می خوام انجام بدم به نظر شما چی هستش؟
ubuntu می تونه جوابگوی نیازهای من باشه؟
بنده علاقه بسیار زیادی به لینوکس دارم و دوست دارم شروع کنم...
بیشتر هم علاقه به یادگیری مسائل شبکه ، کار با سرورها ،نفوذ به سرورها ، امنیت سرورها دارم...
البته می دونم راه زیادی در پیش دارم اما برام مهم نیست.
می خواستم بپرسم بهترین توزیع لینوکس برای کاری که من می خوام انجام بدم به نظر شما چی هستش؟
ubuntu می تونه جوابگوی نیازهای من باشه؟
خوشحالم كه ميخواي كار با لينوكس رو شروع كني (تازه بعد از كار با لينوكس لذت استفاده از كامپيوتر رو مي فهمي)
خوب بهتره اول شروع به كار و ياد گرفتن لينوكس كني و بعد وارد مسايل پيشرفته تر، اما واسه كارايي كه شما گفتيد بهترين نسخه redhat Enterprise هستش كه نسخه رايگان اون با نام Cent OS قابل دانلوده اما بهتره اول كار رو با Fedora Core آغاز كني
راستي يادم رفت بگم
اول اينكه اصلا لينوكس رو از ديسك زنده نصب نكن(نمي گم ديسك زنده استفاده نكن، ميگم اگه خواستي رو هارد نصب كني فقط از dvd استفاده كن) چون بتوني يه سري نرم افزار رو هم بدون نياز به اينترنت و... نصب كني
دوم اينكه اگه بار اولته مي خواي نصب كني خييييييلييييييي مراقب باش كه همه هاردت فرمت نشه(اگه در مراحل نصب تمام راهنمايي ها رو بخوني اين اتفاق برات نمي افته)
موفق باشي
samaneh87
26-11-2008, 15:11
سلام
کسی یه بسته ی tar.gz با حجم کم سراغ نداره که حتما نیاز به دستور ./configure داشته باشه وکامپایل این دستور زیاد طول نکشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون
سلام
کسی یه بسته ی tar.gz با حجم کم سراغ نداره که حتما نیاز به دستور ./configure داشته باشه وکامپایل این دستور زیاد طول نکشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون
برو تو سايت sourceforge.net و يه بسته دانلود كن(سورس بسته رو دانلود كن)
mahdi100
27-11-2008, 08:46
سلام
من می خواستم ببینم که رنگهایی که در قسمت open terminal وقتی که ls می گیریم چه معنی دارند ؟ و واسه چی رنگهای مختلفی بکگار میروند و کاربرد آنها چیست؟ رنگها عبارتند از (قرمز-آبی پررنگ -آبی فیروزه ای یا کمرنگ - سبز (زرد یا سفید یا سیاه)- قهوه ای - صورتی)
در لینوکس توزیع پارسیکس بعد از گرفتن ال اس فایلها با رنگهای مختلف نشان داده میشوند چرا و به چه معنی هستند؟
ممنونم.
imakbari
27-11-2008, 15:09
سلام دوستان.
من همین امروز با تبلیغاتی که از دوستام شنیدم Linux Ubuntu رو ریختم.
5 تا DVD بود. اما برای نصب فقط از یکی از DVD هاش استفاده کرد.
هیچ فایل Exe ای رو باز نمی کنه...
اگه راهی پیشنهاد می کنید، لطفاً بگید.
اگر نه لطفاً یاد بدید حذفش کنم. یا حداقل یه کار کنم که تو بوت اولش، ویستا انتخاب اصلی باشه و 8 ثانیه بعد بالا بیاد، نه اوبونتو.
سلام
من می خواستم ببینم که رنگهایی که در قسمت open terminal وقتی که ls می گیریم چه معنی دارند ؟ و واسه چی رنگهای مختلفی بکگار میروند و کاربرد آنها چیست؟ رنگها عبارتند از (قرمز-آبی پررنگ -آبی فیروزه ای یا کمرنگ - سبز (زرد یا سفید یا سیاه)- قهوه ای - صورتی)
در لینوکس توزیع پارسیکس بعد از گرفتن ال اس فایلها با رنگهای مختلف نشان داده میشوند چرا و به چه معنی هستند؟
ممنونم.
خوب معلومه دیگه
شما ببین چه فایلهایی رو با چه رنگهایی نشون می ده
قرمز نشوندهنده فایلهای فشرده شده
آبی ، دایرکتوری
اون آبی فسفریه برای لینک هستش
سبز فایلهای اجراییه
زرد برای بلوکهای دیوایسهاست و توی دایرکتوری dev/ خیلی زیاده
سفید فایلهای متنی
سیاه ... اون سیاه نیست یعنی بیرنگ و فایلها و فرمتهایی که رنگ ندارن
قهوه ای تا حالا ندیدم شرمنده
صورتی یا بنفش هم برای فایلهای عکس و ویدئو هستش
سلام دوستان.
من همین امروز با تبلیغاتی که از دوستام شنیدم Linux Ubuntu رو ریختم.
5 تا DVD بود. اما برای نصب فقط از یکی از DVD هاش استفاده کرد.
هیچ فایل Exe ای رو باز نمی کنه...
اگه راهی پیشنهاد می کنید، لطفاً بگید.
اگر نه لطفاً یاد بدید حذفش کنم. یا حداقل یه کار کنم که تو بوت اولش، ویستا انتخاب اصلی باشه و 8 ثانیه بعد بالا بیاد، نه اوبونتو.
شما یک سیستم عامل کاملا متفاوت رو نصب کردید و فایل های exe به صورت پیش فرض توسط اوبونتو قابل شناسایی نیست ! اوبونتو از فایل های deb استفاده می کنه. یکی از راههای نصب برنامه در اوبونتو استفاده از برنامه ی Synaptic است. پیشنهاد می کنم آموزش زیر رو در این زمینه بخونید:
برنامه های خیلی زیاد و خوبی برای لینوکس وجود داره که خیلی از نیازهای شما رو برآورده میکنه. سری به تالار " نرم افزار هاي گنو لينوكس " بزنید:
برای اجرای برنامه های ویندوز در لینوکس ( اوبونتو ) باید از شبیه ساز Wine استفاده کنید که این برنامه رو میتونید از طریق Synaptic نصب کنید. همچنین تاپیک مروبط به این برنامه رو مطالعه کنید:
برای تغییر سیستم عامل پیش فرض , این راهنما رو بخونید:
در ضمن سوالات خود را در تاپیک اوبونتو مطرح کنید و به این نکته توجه کنید که خیلی از سوالات قبلا مطرح شده !
salam dustan man fonte farsi nadashtam omidvaram moshkeli bara khundanesh nadashte bashid
aval inke man mikham karamo ba linux shuru konam va nemidunam ba kodum dovom inke aslan fekr mikonam in system amel bara barname nevisas bekhatere hamin mikham ke bedunam man ke tu barname nevisi o code gozari o ... Hichi baram nist mitunam shuru konam ya aslan bayad bikhialesh sham o ba in widows o microsoft zoghali besazam
dovom inke age mitunam shuru konam ba kodum version va chikar konam va kasi hast ke komakam kone
mamnoon az inke vaghtetuno be man daddid thnx
سلام ابتدا لطف کنید از فونت فارسی استفاده کنید تا هم کار ما اسان شه هم کار خودتون
دوما این برداشت کاملا غلط هست و سیستم عامل لینوکس هم مانند دیگر سیستم عاملها کاربردهای فراوانی داره از جمله مدیریت یک دستگاه خانگی. بنابراین با خیال راحت نصب کنید.
ولی باید توجه کنید که در ابتدا ممکن سخت بنظر بیاد چون شما به ویندوز عادت دارید و ترک عادت هم سخت هست،پس اگر واقعا می خواهید کار کنید باید واقعا تلاش هم کنید.
در مورد توزیع ها با توزیع های زنده شروع کنید مانند اوبونتو، پارسیکس و یا فدورا و بعد از مدتی (۲-۳ روز)نصب کنید، طریقه ی نصب هم در تاپیک هر کدام از توزیع ها هست.
موفق باشید
khob aval ba kodum yeki az inayi ke moaefi kardi shuru konam va manzuret az tozi haye zende fekr konam in bud ke linux ro ru cd/dvd dashte basham va bedune nasb bazesh konam va bayad behetun begam ke man felan cd hichkodum av inayi ro ke goftid ro nadaram
مشکل فونت فارسی رو حل کنید که اینطور کار همه سخت می شه در انجمن ویندوز توضیحاتش هست.
========
در مورد سی دی هم شما چه سی دی در حال حاضر دارید؟
آیا دسترسی به اینترنت پر سرعت دارید؟ یا خیر؟
من به شخصه پارسیکس و یا اوبونتو را معرفی می کنم.
اگر می تونید دانلود کنید که هیچ در غیر اینصورت باید سی دی و یا دی وی دی آنها رو بخرید.
مشکل فونت فارسی رو حل کنید که اینطور کار همه سخت می شه در انجمن ویندوز توضیحاتش هست.
========
اگر می تونید دانلود کنید که هیچ در غیر اینصورت باید سی دی و یا دی وی دی آنها رو بخرید.
RedHat
Are
link dl
کسي ميتونه لينک برا فروش Linuxبده ؟
RedHat
Are
link dl
کسي ميتونه لينک برا فروش Linuxبده ؟
استفاده از ردهت رو به هیچ عنوان توصیه نمی کنم به دلایل خاص خودش(حداقل برای شروع)
لینک دانلود، کافی هست به سایت توزیع ها برید و لینک دانلود رو بگیرید مثلا برای اوبونتو:
برای فروش هم دو سایت در ایران هستند که فروش اینترنتی دارند
فروشگاه sito در آدرس:
فروشگاه linuxshop در آدرس:
استفاده از ردهت رو به هیچ عنوان توصیه نمی کنم به دلایل خاص خودش(حداقل برای شروع)
لینک دانلود، کافی هست به سایت توزیع ها برید و لینک دانلود رو بگیرید مثلا برای اوبونتو:
برای فروش هم دو سایت در ایران هستند که فروش اینترنتی دارند
فروشگاه sito در آدرس:
فروشگاه linuxshop در آدرس:
mishe ye link motmaen utorrent behem bedid
mishe id mano add konid ye chand ta soal dashta
Rasengan_chidori2003@yahoo.com
mishe ye link motmaen utorrent behem bedid
mishe id mano add konid ye chand ta soal dashta
rasengan_chidori2003@yahoo.com
مشکل فونت هم هنوز پا برجاست.
سوالاتتون رو همینجا یا به صورت پیام خصوصی و یا حتی در پروفایل دوستان می تونید مطرح کنید.
در ضمن وقتی سرورهای خود توزیع ها با قدرت و سرعت بالا هست چرا شما لینک های تورنت رو می خواهید؟
با سلام :11:
می خواستم :
1- توضیحی درباره ی نسخه های مختلف لینوکس و نوع کارکرد هر کدوم بهم بدید .
و 2- همچنین یه نسخred hat 9 چند سال قبل تهیه کردم که الان بر روی pc ام نصب کردم اگه مناسب نیست و برای شروع نسخه های دیگه ای بهتره معرفی کنید به همراه جدیدترین ورژن
3- و معرفی سایت برای خرید اینترنتی
البته نسخه های که قابل نصب روی هارد دیسک باشه نه نسخه های زنده مثل پارسیکس و ... و
با سلام :11:
می خواستم :
1- توضیحی درباره ی نسخه های مختلف لینوکس و نوع کارکرد هر کدوم بهم بدید .
و[/size] 2- همچنین یه نسخred hat 9 چند سال قبل تهیه کردم که الان بر روی pc ام نصب کردم اگه مناسب نیست و برای شروع نسخه های دیگه ای بهتره معرفی کنید به همراه جدیدترین ورژن
3- و معرفی سایت برای خرید اینترنتی
البته نسخه های که قابل نصب روی هارد دیسک باشه نه نسخه های زنده مثل پارسیکس و ... و
سلام...
۱. در مورد اینکه چه توزیع هایی داریم و چه نگارشهایی از اون توزیع بیرون اومده تا به امروز و همچنین فرق های تخصصی هر کدام از اونها به سایت زیر مراجعه کنید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چون واقعیتش این هست که توزیع ها خیلی متنوع هستند و نمیشه درباره ی اونها اینطور گسترده بحث کرد ولی البته می تونیم در مورد چند توزیع مادر صحبت کنیم که اون هم باز مشتقاتشون بعضا از خود تفاوت توزیع مادر با مادر، تفاوتشون بیشتر هست.
۲. برای شروع یکی از نسحه های پارسیکس یا اوبونتو و یا فدورا و یا هر کدام از آنچه خودتون بعد از گشتی در سایت بالا فکر کردید به کارتون می آید.
۳. برای خرید اینترنتی:
پست ۹۱۲ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در مورد نسخه های زنده، اکثر آنها قابلیت نصب رو هم دارند مانند اوبونتو و یا فدورا و ... پس جای نگرانی نیست.
P A R M I S
08-12-2008, 18:46
سلام
من دنبال یه چیزیم ولی پیداش نکردم
ایا مجوزی وجود داره که کپی ازاد باشه ولی فروش ممنون؟؟؟
یعنی ازروی یه سی دی یا دی وی دی یا یه مقاله به هرتعداد خواستند کپی کنند
ولی هیچ شرکت رسمی و دولتی ویاخصوصی حق فروش اون رونداشته باشه
همچین مجوزی ایا هست؟؟؟
m a j r i x
08-12-2008, 23:13
سلام
من دنبال یه چیزیم ولی پیداش نکردم
ایا مجوزی وجود داره که کپی ازاد باشه ولی فروش ممنون؟؟؟
یعنی ازروی یه سی دی یا دی وی دی یا یه مقاله به هرتعداد خواستند کپی کنند
ولی هیچ شرکت رسمی و دولتی ویاخصوصی حق فروش اون رونداشته باشه
همچین مجوزی ایا هست؟؟؟
فکر نکنم باشه
ولی میتونی یک مجوز جدید ایجاد کنی
بعدش برای بررسی بفرستی fsf.org
اگر تائید بشه میتونی استفاده کنی
P A R M I S
09-12-2008, 08:04
فکر نکنم باشه
ولی میتونی یک مجوز جدید ایجاد کنی
بعدش برای بررسی بفرستی fsf.org
اگر تائید بشه میتونی استفاده کنی
مرسی
ولی فکرنکنم بتونم انجامش بدم
زبان انگلیسی صفر-0-:41::41::13::13:
مرسی
ولی فکرنکنم بتونم انجامش بدم
زبان انگلیسی صفر-0-:41::41::13::13:
فکر کنم وجود داشته باشه با توجه به این جمله:
"The source codes are also available, feel free to copy, modify or distribute, but not to sell it for profit."
منبع هم اینجاست:
P A R M I S
09-12-2008, 09:31
فکر کنم وجود داشته باشه با توجه به این جمله:
"the source codes are also available, feel free to copy, modify or distribute, but not to sell it for profit."
منبع هم اینجاست:
دوست خوب من
این لینک همون مجوزه؟؟؟
من که زیاد زبانم خوب نیست ولی فکرکنم خودشه
میشه بیشتر راهنمایی کنید
مرسی
دوست خوب من
این لینک همون مجوزه؟؟؟
من که زیاد زبانم خوب نیست ولی فکرکنم خودشه
میشه بیشتر راهنمایی کنید
مرسی
لینک مربوط میشه به چندین بسته نرم افزاری که به دلایلی از آرشیو اینترنتی لینوکس بر داشته شده و حالا هر کدام با یک مجوز خاص بیرون آمده اند.
شما می تونید در آخر همون صفحه ببینید که چطور هر بسته ای برای خودش یک قانون گذاشته یکیش همین هست که سورس کد را تغییر بدید، به دیگران بدید ولی جهت درآمد به دیگران نفروشید!
P A R M I S
12-12-2008, 09:49
روزبخیر
لینوکس دراکثر سرورها استفاده میشه وکارایی داره
ولی میزکارهای گنوم و kde برای استفاده درروی این سیستم ها نیستند
یه میزکارسبک وجود داره یه جاخوندم که برای این سیستم ها خوبه ولی یادم رفته والان کنجکاوشدم بدونم چه میزکاریه!!!
میشه راهنماییم کنید
مرسی
روزبخیر
لینوکس دراکثر سرورها استفاده میشه وکارایی داره
ولی میزکارهای گنوم و kde برای استفاده درروی این سیستم ها نیستند
یه میزکارسبک وجود داره یه جاخوندم که برای این سیستم ها خوبه ولی یادم رفته والان کنجکاوشدم بدونم چه میزکاریه!!!
میشه راهنماییم کنید
مرسی
اصولا سرورهایی که واقعا سرور باشند! هیچ محیط گرافیکی رو به دلایلی زیاد و به خصوص امنیتی نصب نمی کنند!
و کلا یک سرور نیازی هم به محیط گرافیکی نداره!
ولی بر طبق برخی مقالات مانند:
محیط Xfce سبکترین رابط گرافیکی کاربری هست و البته بسیار زیاد هستند محیط های کاربری دیگر که نمی دونم هنوز هم استفاده می شوند یا خیر! xpdeُ، TWM, IceWM, Blackbox و بسیاری دیگر از این دست محیطها هستند
البته قابل توجه هم هست که با توجه به تمرکز اکثر توزیع ها روی ۳ محیط Gnome , KDE و Xfce دیگر محیطها دارای باگهای فراوان و گاها خطرناک هم باشند چون معمولا دارای بروزرسانی های خیلی کم هستند و به ندرت به آنها توجهی میشه.
P A R M I S
12-12-2008, 12:17
اصولا سرورهایی که واقعا سرور باشند! هیچ محیط گرافیکی رو به دلایلی زیاد و به خصوص امنیتی نصب نمی کنند!
و کلا یک سرور نیازی هم به محیط گرافیکی نداره!
ولی بر طبق برخی مقالات مانند --این مقاله-- ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ature%2f60203) محیط xfce سبکترین رابط گرافیکی کاربری هست و البته بسیار زیاد هستند محیط های کاربری دیگر که نمی دونم هنوز هم استفاده می شوند یا خیر! Xpdeُ، twm, icewm, blackbox و بسیاری دیگر از این دست محیطها هستند
البته قابل توجه هم هست که با توجه به تمرکز اکثر توزیع ها روی ۳ محیط gnome , kde و xfce دیگر محیطها دارای باگهای فراوان و گاها خطرناک هم باشند چون معمولا دارای بروزرسانی های خیلی کم هستند و به ندرت به آنها توجهی میشه.
مرسی عزیز
می دونم نصب محیط گرافیکی کاراشتباهیه و ازروی کنجکاوی پرسیدم
پارسیکس twm روداره وبای فهمیدن این که این چیه به این موضوع رسیدم
سوال بعدی این که :
اکثرسرورهای لینوکسی ازچه نسخه ای از لینوکس استفاده میکنند؟؟؟
Ahmad-Ra
12-12-2008, 13:58
فکر میکنم تو ایران سرور های redhat نظیر cent os زیاد باشن..
سرور های سوزی هم داریم...
فکر میکنم تو ایران سرور های redhat نظیر cent os زیاد باشن..
سرور های سوزی هم داریم...
نه در ایران فقط کلا در خیلی جاها گرایش به centOS زیاد شده! دلیلش رو هم نمی دونم! اگر به وب هاستینگ ها برید می بینید اکثرشون centOS ارائه می کنند، به هر جهت فعلا گرایش روی اون هست!
ولی توزیع های سرور زیادی داریم، فکر می کنم در آلمان زوزه حرف اول رو بزنه در ترکیه اوبونتو و خوب به طبع هر کشوری ممکن هست متفاوت باشه، آمریکا هم به طبع centOS را باید در رنک اول بدانیم.
و نکته ی بعدی اینکه سرورهای قدرتمند مانند مثلا گوگل معمولا یک توزیع خاص از لینوکس را به صورت کاملا خصوصی سازی شده و برای خدماتشون استفاده می کنند، یعنی اصولا یکی از توزیع های مادر را انتخاب و برای خود توزیع جدیدی می سازند که شاید هرگز هم در بیرون آنرا نبینید!
Ahmad-Ra
12-12-2008, 14:36
خب بستگی داره...
الان RHEL اگر شرکت ها به صورت قانونی خریداری کنن خیلی امنیت بیشتری داره تا centos. مشکل cent os اینه که دیر به روز میشه... معمولا از محیط گنوم با ورژن پایین و کرنل قدیمی تر... ولی اکثرا RHEL به روز تر و قوی تره!
جدیدا یه کیبورد usb گرفتم که توی grub اکثر مواقع کار نمیکنه ولی همه جا تو ویندوز و لینوکس کار میکنه.
کیبورد قبلی با پورت سریال کار میکرد.فکر کنم تبدیل usb به سریال مشکل رو حل میکنه.
جدیدا یه کیبورد usb گرفتم که توی grub اکثر مواقع کار نمیکنه ولی همه جا تو ویندوز و لینوکس کار میکنه.
کیبورد قبلی با پورت سریال کار میکرد.فکر کنم تبدیل usb به سریال مشکل رو حل میکنه.
در BIOS سیستمتون گزینه ی 'legacy USB support' را روشن کنید و البته احتمال از کار افتادن پرت PS2 بشود و البته همواره سعی کنید آخرین نسخه ی BIOS را داشته باشید، و اگر ندارید آن را آپدیت کنید.
در BIOS سیستمتون گزینه ی 'legacy USB support' را روشن کنید و البته احتمال از کار افتادن پرت PS2 بشود و البته همواره سعی کنید آخرین نسخه ی BIOS را داشته باشید، و اگر ندارید آن را آپدیت کنید.
چه طور میشه بایوس رو آپدیت کرد؟
پورت ps2 چیست؟
m a j r i x
15-12-2008, 19:19
چه طور میشه بایوس رو آپدیت کرد؟
پورت ps2 چیست؟
اول باید ببینی چه مدل مین بردی داری بعدش میری تو سایتش آخرین ورژن بایوس میگیری
در مورد پورت ps/2
من دو نسخه ی centos و ردهت9 را امتحان کردم اما هر دو در ری استارت مشکل دارند صفحه ی مشکی باز میشه و روی همون باقی می مونه در اون صفحه عبارت ری استارت سیستم به چشم می خوره...
میشه راهنمایی کنید؟
من دو نسخه ی centos و ردهت9 را امتحان کردم اما هر دو در ری استارت مشکل دارند صفحه ی مشکی باز میشه و روی همون باقی می مونه در اون صفحه عبارت ری استارت سیستم به چشم می خوره...
میشه راهنمایی کنید؟
خیلی کم اطلاعات دادید و البته نسخه هایی هم که استفاده می کنید زیاد برای کاربردهای خانگی جالب نیستند ولی در فایل زیر:
/etc/modules
خط زیر را اضافه کنید:
apm power_off=1
و البته فایل بالا را با دستور زیر می تونید باز کنید:
ابتدا:
su
و سپس
gedit /etc/modules
و البته برخی اوقات ردهت برنامه ی gedit را نداره که می تونید از ویرایشگر متنی لینوکس nano استفاده کنید:
nano /etc/modules
خبرش را بدید.
خیلی کم اطلاعات دادید و البته نسخه هایی هم که استفاده می کنید زیاد برای کاربردهای خانگی جالب نیستند ولی در فایل زیر:
/etc/modules
خط زیر را اضافه کنید:
apm power_off=1
و البته فایل بالا را با دستور زیر می تونید باز کنید:
ابتدا:
su
و سپس
gedit /etc/modules
و البته برخی اوقات ردهت برنامه ی gedit را نداره که می تونید از ویرایشگر متنی لینوکس nano استفاده کنید:
nano /etc/modules
خبرش را بدید.
با سلام
چه اطلاعات دیگری باید بنویسم؟
22-12-2008, 10:55
اول ببینید از طریق مسیر زیر میتونید تاچ پد رو تنظیم کنید تا این مشکل برطرف بشه یا نه ؟
دوم اینکه فایل menu.lst رو با کاربر روت ویرایش کنید:
اگر از میزکار gnome استفاده می کنید در دستور بالا به جای kate از gedit استفاده کنید.
کد زیر رو با فاصله به انتهای خط مربوط به kernel اضافه کنید:
باید شبیه خط زیر باشه:
فایل رو ذخیره کنید و سیستم رو ریست کنید.
-------------
لطفا سوالات مربوط به opensuse در تاپیک خودش مطرح بشه !
ممنون
ولی
من تازه کارم باید یکم سطح پایین تر توضیح میدادی
البته قسمت اول رو قبلا رفتم ولی درست نشد
Ahmad-Ra
22-12-2008, 18:55
ممنون
ولی
من تازه کارم باید یکم سطح پایین تر توضیح میدادی
البته قسمت اول رو قبلا رفتم ولی درست نشد
کاری نداره که... در ترمینال ( Terminal ) این دستورایی که حسین عزیز گفته اجرا کن...
ترمینال هم تو منوی اصلیت در قسمت utility موجوده...
فوقش میزنی alt+f2 بعد مینویسی terminal و بعد launch اش میکنی... دیگه نهایتش! :31:
با توجه به اینکه اگر از میز کار gnome استفاده کنی gedit استفاده کن...
به عنوان مثلا :
شما با برنامه ویرایشگر متنی gedit داری محتویان مسیر etc > x11 > xong.conf رو باز میکنی...
در این مثال هم همینه که حسین گفت... با دستور sudo kate /boot/grub/menu.lst شما محتویان menu.lst رو برای ویرایش باز میکنی که همنطور که حسین گفت تغییرات رو توش اعمال کن و بعدش save اش کن...
هادی سرابی
22-12-2008, 20:22
سلام,ببخشید دوستان من چطور میتونم لینوکس فدورا رو از روی درایو محلی نصب کنم؟
یعنی دی وی دی رام ندارم,میخوام از روی سرور محلی یا درایوی که فایلهای فدورا رو روش کپی کردم نصب کنم.
خیلی ممنون از راهنماییاتون.
سلام,ببخشید دوستان من چطور میتونم لینوکس فدورا رو از روی درایو محلی نصب کنم؟
یعنی دی وی دی رام ندارم,میخوام از روی سرور محلی یا درایوی که فایلهای فدورا رو روش کپی کردم نصب کنم.
خیلی ممنون از راهنماییاتون.
ابتدا لطف کنید سوالات مربوط به یک توزیع خاص رو در تاپیک اون توزیع بپرسید در مورد شما : تاپیک توزیع فدورا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در مورد سوالتون هم پست زیر را ببینید:
amsjavan
27-12-2008, 21:15
چه جوری تو slackware رابط گرافیکی رو عوض کنم؟ اصلا این کار امکان داره؟
Mehrdad-bx
28-12-2008, 11:44
سلام دوستان
یه سوال داشتم و اون این که چه طوری گوشی نوکیا رو یه لینوکس(اوبونتو یا سوزه ترجیحا) وصل کنم و کانکت شن؟
وقتی توی گراب ویندوز رو انتخاب میکنم ویندوز بالا نمیاد و مینویسه:
booting windows xp
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
NTLDR is missing
press to restart
توی ویندوز در درایو سی چندتا فایل hiden مثه autoexe.bat و.. اشتباها پاک شده و از اون به بعد اینطور شد.
وقتی توی فدورا فایل متنی گراب رو باز میکنم توی قسمت ویندوزش زیرش اینو نوشته:
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
اگه نشه ویندوز رو برگردوند باید ویندوز بریزم در این صورت اول ویندوز بوت میشه و گراب دیگه نمیاد راهی داره که ویندوز بریزم و بشه دوباره گراب رو برگردوند؟
amsjavan
28-12-2008, 17:08
سلا دوستان دو تا سوال داشتم:
1)چه جوری تو لینوکس نصب شده رابط گرافیکی رو عوض کنم؟ اصلا این کار امکان داره؟
2)من نسخه slackware رو در کنار ویندوز نصب کردم حالا می خواستم این تایمری که موقع بوت برای انتخاب سیستم عامل میاد رو کم کنم! چه جوری باید این کار رو انجام بدم؟
وقتی توی گراب ویندوز رو انتخاب میکنم ویندوز بالا نمیاد و مینویسه:
booting windows xp
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
NTLDR is missing
press to restart
توی ویندوز در درایو سی چندتا فایل hiden مثه autoexe.bat و.. اشتباها پاک شده و از اون به بعد اینطور شد.
وقتی توی فدورا فایل متنی گراب رو باز میکنم توی قسمت ویندوزش زیرش اینو نوشته:
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1
اگه نشه ویندوز رو برگردوند باید ویندوز بریزم در این صورت اول ویندوز بوت میشه و گراب دیگه نمیاد راهی داره که ویندوز بریزم و بشه دوباره گراب رو برگردوند؟
این مشکل هیچ ارتباطی به لینوکس و گراب نداره ! ویندوزتون دچار مشکل شده ! این مشکل رو در انجمن ویندوز ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مطرح کنید ...
برای برگرداندن گراب بعد از نصب ویندوز , بارها در انجمن صحبت شده:
سلا دوستان دو تا سوال داشتم:
1)چه جوری تو لینوکس نصب شده رابط گرافیکی رو عوض کنم؟ اصلا این کار امکان داره؟
2)من نسخه slackware رو در کنار ویندوز نصب کردم حالا می خواستم این تایمری که موقع بوت برای انتخاب سیستم عامل میاد رو کم کنم! چه جوری باید این کار رو انجام بدم؟
جواب سوال ۱ : اگر توزیع شما یک دسکتاپ داره , از طریق مخازن نرم افزاری آن توزیع می توانید میزکارهای دیگر را نصب کنید.
اگر در حال حاضر چندین دسکتاپ دارید , برای تغییر Desktop باید اول Logout کنید و در صفحه login در قسمت Session دسکتاپ مورد نظرتون رو انتخاب و لوگین کنید.
جواب سوال ۲ :
سلام دوستان
یه سوال داشتم و اون این که چه طوری گوشی نوکیا رو یه لینوکس(اوبونتو یا سوزه ترجیحا) وصل کنم و کانکت شن؟
اگر منظورتون نقل و انتقال فایل بین گوشی و کامپیوتر هست , از این برنامه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) استفاده کنید !
سلام دوستان
برای نصب لینوکس روی سیستم های 64 بیتی باید چه کار کرد چون cd که گرفته بودیم 32 بیتی بود و حتی پس از نصب لینوکس 32 بیتی با مشکل مواجه شدیم و صفحه ی مانیتور سیاه می شد راه حل چیست.
amsjavan
28-12-2008, 23:55
جواب سوال ۱ : اگر توزیع شما یک دسکتاپ داره , از طریق مخازن نرم افزاری آن توزیع می توانید میزکارهای دیگر را نصب کنید.
اگر در حال حاضر چندین دسکتاپ دارید , برای تغییر Desktop باید اول Logout کنید و در صفحه login در قسمت Session دسکتاپ مورد نظرتون رو انتخاب و لوگین کنید.
جواب سوال ۲ :
صفحه login ندارم. در واقع باید تو خط فرمان login کنم و بعد با دستور startx وارد desktop می شم. آیا دستوری تو خط فرمان برای تغییر رابط گرافیکی وجود داره؟
بوت لینوکسی که نصب کردم lilo است. این لینکی که شما دادید برای گراب رو توضیح داده!
می تونم بوت رو به گراب تغییر بدم؟
صفحه login ندارم. در واقع باید تو خط فرمان login کنم و بعد با دستور startx وارد desktop می شم. آیا دستوری تو خط فرمان برای تغییر رابط گرافیکی وجود داره؟
بوت لینوکسی که نصب کردم lilo است. این لینکی که شما دادید برای گراب رو توضیح داده!
می تونم بوت رو به گراب تغییر بدم؟
فایل زیر را باز کنید:
و سپس خط زیر را اضافه کنید در زیر خط label = ...
و یا (اگر اولی کار نکرد)
و فایل را دخیره کنید و سپس در ترمینال دستور زیر را اجرا کنید:
حتی پس از نصب لینوکس 32 بیتی با مشکل مواجه شدیم و صفحه ی مانیتور سیاه می شد راه حل چیست.
می شه بیشتر توضیح بدی؟
یعنی کامل نصب شد؟ بعد صفحه سیاه شد؟
دقیقا در چه مرحله ای این مشکل ایجاد می شه؟
سلام دوستان
برای نصب لینوکس روی سیستم های 64 بیتی باید چه کار کرد چون cd که گرفته بودیم 32 بیتی بود و حتی پس از نصب لینوکس 32 بیتی با مشکل مواجه شدیم و صفحه ی مانیتور سیاه می شد راه حل چیست.
البته من دانش سخت افزاریم زیاد نیست ولی بر طبق جدول زیر Sempron اصلا ۶۴بیتی نیست و ساختار ۳۲بیتی را دنبال می کنه.
mohammad110
02-01-2009, 13:11
البته من دانش سخت افزاریم زیاد نیست ولی بر طبق جدول زیر Sempron اصلا ۶۴بیتی نیست و ساختار ۳۲بیتی را دنبال می کنه.
سلام
sempron شصت و چهار بيتي هم وجود داره. من فكر مي كنم اون مشكل شما ربطي به cpu نداره. چون cpu هاي 64 بيتي ميتونن 32 بيتي رو run كنن. من خودم 64 بيتي دارم و فدوراي 32 بيتي روش ريختم و همچنين ويندوز 32 بيتي ...
پس مشكل جاي ديگه هست...:41:
mohammad110
02-01-2009, 13:14
سلام
من فدوراي 9 ريخته ام و حالا هم ميخوام برم سراغ ubuntu . عرضم به حضور شما كه اين نسخه Ubuntu 8.10 DVD i386 رو بايد بگيرم ؟
نسخه بعدي كه قرار نيست فردا بياد ؟؟ چون من وقتي فدوراي 9 رو نصب كردم، فرداش 10 اومد !!!!
با تشكر
سلام
من فدوراي 9 ريخته ام و حالا هم ميخوام برم سراغ ubuntu . عرضم به حضور شما كه اين نسخه ubuntu 8.10 dvd i386 رو بايد بگيرم ؟
نسخه بعدي كه قرار نيست فردا بياد ؟؟ چون من وقتي فدوراي 9 رو نصب كردم، فرداش 10 اومد !!!!
با تشكر
بله، فعلا همین جدیدترین نسخه هست فکر کنم 9.04 در ۲۳ ایپریل عرضه خواهد شد. و خوب هست بدونید اوبونتو هر ۶ ماه یکبار یک نسخه ی جدید بیرون می دهد و البته هر ۱۲ تا ۲۴ ماه یکبار هم یک نسخه با پشتیبانی دراز مدت عرضه می کند.
سلام دوستان !
بنده جدیدا با فروم شما آشنا شدم ! .... بنده علاقه ی خیلی خاصی به این سیستم عامل دارم ولی برای شروع هیچ چیز بلد نیستم ! و نمی دونم از کدام توزیع استفاده کنم !!!
اگه میشه دوستان در مورد توزیع ها یه توضیح مختصری بدن !
در ضمن برای من ظاهر کار خیلی مهمه !!! بلاخره من یه ویندوزی هستم !:20:
راستی جناب روتنت سلام علیکم ! کیف احوالکم !:21: ؟؟؟
یه سوال دیگه ! توی لیونکس فایل های صوتی و تصویری که اجرا میشه ؟
در ضمن اگه بخوام هر دو تا رو با هم داشته باشم می تونم ؟ یا نه !
با تشکر از شما !:11:
کدام توزیع برای من از همه بهتر است؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سلام، خیلی ممنون
بله اجرا می شه
بله می شه نصب کرد
شما گنو/لینوکس رو خیلی دست کم گرفتیا
می گم چرا این جا قابلیت تشکر نداره ؟
بعد یه سوال دیگه ! (که یک جای دیگه پرسیدم کسی بهم جواب نداد !)
این برنامه ی تبدیل گفتار به نوشتار ... روی لیونکس اجرا میشه ؟
یه سوال دیگه ! لیونکس یا لینوکس ؟ تلفظ صحیح کدامه ؟
ببخشید این قدر پشت سر هم پست می دم !!!
ولی خب چون پست هام تایید نشده قابلیت ویرایش رو ندارم !
اول می خواستم ببینم سیستم مورد نیاز توزیع های مختلف فرق می کنه ؟ کلا برای لینوکس سیستم بالایی لازمه ؟
بعد من یه سری از این نسخه های دیسک زنده رو سفارش دادم بیارن ! ولی خب ! توی بازار اگه خواستم تهیه کنم از چه شرکتی بگیرم ؟ منظورم هم دیسک زنده ش هست هم کاملش !
در ضمن این پارتیشن بندی های خاص رو از کجا کشف کنم ؟ یعنی خود سی دی یا دی وی دی توزیع خودش کار ها رو انجام میده یا خودم باید پارتیشن بندی ها رو انتخاب کنم ؟
ممنون !
باسلام به همه دوستان من تازه وارددنیای لینوکس شدم ubuntuشدم وسوالات زیادی دارم امیداست باکمک دوستان این مشکلات حل شود
یه سوال دیگه ! لیونکس یا لینوکس ؟ تلفظ صحیح کدامه ؟
دوست عزیز اینکه دیگه سوال نداشت!به نام خود انجمن هم نگاه می کردید مشخص بود! تلفظ Linux کاملا واضح هست که لینوکس هست!
چون پست های اولتون هست کاری نداریم ولی لطف کنید از اسپم دادن خودداری کنید!
ممنون
ببخشید این قدر پشت سر هم پست می دم !!!
ولی خب چون پست هام تایید نشده قابلیت ویرایش رو ندارم !
اول می خواستم ببینم سیستم مورد نیاز توزیع های مختلف فرق می کنه ؟ کلا برای لینوکس سیستم بالایی لازمه ؟
بعد من یه سری از این نسخه های دیسک زنده رو سفارش دادم بیارن ! ولی خب ! توی بازار اگه خواستم تهیه کنم از چه شرکتی بگیرم ؟ منظورم هم دیسک زنده ش هست هم کاملش !
در ضمن این پارتیشن بندی های خاص رو از کجا کشف کنم ؟ یعنی خود سی دی یا دی وی دی توزیع خودش کار ها رو انجام میده یا خودم باید پارتیشن بندی ها رو انتخاب کنم ؟
ممنون !
اصولا جای خاصی برای فروش خیابانی توزیع ها نیست ولی سایت های اینترنتی زیاد هستند که در تاپیک شروع کار با لینوکس و همچنین گروه گنو لینوکس در موردشون مفصل بحث شده در مورد sito و یا linuxshop یک جستجو در انجمن بکنید.
سیستم خاصی نمی خواهد البته سی دی های زنده به حداقل ۳۰۰+ رم نیاز دارند ولی برای نصب محدودیتی نیست، بدیهی هست هرچه سیستم قویتر کارایی بیشتر ولی محدودیتی نیست(البته دیگه با رم ۱۲۸ و پنتیوم ۲ و اینها نه!)
باسلام به همه دوستان من تازه وارددنیای لینوکس شدم ubuntuشدم وسوالات زیادی دارم امیداست باکمک دوستان این مشکلات حل شود
خوش آمدید، ما در خدمتیم فقط لطف کنید سوالات مربوط به اوبونتو در تاپیک خودش ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
ممنون
ممنون از پاسخگویی ... ! بنده تمام اصفهان رو زیر سر گذاشتم ! به جز یک مغازه هیچ جای دیگه رو ندیدم ! که اونم اپن سوزه رو داشت ... منم فکر کنم برای شروع بهتره با پارسیکس یا اوبنتو شروع کنم ... در نتیجه بیخیال این یک شدم ! البته اپن سوزهش هم live بود ....
بعدش رفتم و یک مغازه ی دیگه پیدا کردم که میندرا(اگه درست نوشته باشم !) و ردهت رو داشت ...
راستی قیمت اینا همش بالاهه ؟ چون اون اوبنتو رو می گفت 7 هزار تومن ...( سه حلقه سی دی با آموزش !) و رد هت خالی رو می گفت 8500 تومن !!!!!!!
یا نه این اصفهانی ها می خوان ما رو پیاده کنن ...؟
با این حال می خوام برم از سایت sito سفارش بدم ... قیمت هاش خوبه !
فقط یه سوال ! من دیدم که مثلا برای پارسیکس 2 تست 1 چند تا هست ! مثلا یکیش اینه !
AMD64 live 1*cd
و اون یکی اینه !
i386 live 1*cd
فکر کنم مربوط به سیستم و گرافیک و سی پی یو بشه ! ولی زیاد ازش سر در نمی آرم ! میشه یه توضیحی بدین که من که چه مدلی رو باید ور دارم ؟
سی پی یو : 2.8 celeron !
گرافیک: Geforse 5500
---------------------------
چرا گنو لینوکس ؟ گنو لینوکس با لینوکس خالی چه تفاوتی داره ! اخه بعضی ها هم فعال قسمت گنو/لینوکس هستند بعضی ها فعال قسمت لینوکس !
یه سوال دیگه !
linux gaming !
یعنی با لینوکس بازی ها هم اجرا میشه ؟
در ضمن این توزیع آوارتور شما یعنی دبیان چه طوره ؟؟؟ برای من محیط گرافیکی و زیبا ملاکه !!! از اوبنتو خوشم اومده !
راستی قیمت اینا همش بالاهه ؟ چون اون اوبنتو رو می گفت 7 هزار تومن ...( سه حلقه سی دی با آموزش !) و رد هت خالی رو می گفت 8500 تومن !!!!!!!
یا نه این اصفهانی ها می خوان ما رو پیاده کنن ...؟
با این حال می خوام برم از سایت sito سفارش بدم ... قیمت هاش خوبه !
فقط یه سوال ! من دیدم که مثلا برای پارسیکس 2 تست 1 چند تا هست ! مثلا یکیش اینه !
AMD64 live 1*cd
و اون یکی اینه !
i386 live 1*cd
فکر کنم مربوط به سیستم و گرافیک و سی پی یو بشه ! ولی زیاد ازش سر در نمی آرم ! میشه یه توضیحی بدین که من که چه مدلی رو باید ور دارم ؟
سی پی یو : 2.8 celeron !
گرافیک: Geforse 5500
---------------------------
چرا گنو لینوکس ؟ گنو لینوکس با لینوکس خالی چه تفاوتی داره ! اخه بعضی ها هم فعال قسمت گنو/لینوکس هستند بعضی ها فعال قسمت لینوکس !
لینوکس در واقع رایگان هست به غیر از توزیع های خاصی مانند همین ردهت! بنابراین حتی با فرض فروش،فروشنده فقط حق گرفتن هزینه ی سی دی و هزینه ی رایت سی دی را دارد، که نهایتا ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان میشه، در کل فکر می کنم انجمن لینوکس اصفهان خیلی فعال تر از این حرف ها باشند،شاید بتونید توزیع خودتون را از اعضای اون رایگان بگیرید اگر بتونید در دانشگاهها با اعضا آشنا بشید یا اگر سایتی باشه! که من در جریان نیستم.
در مورد این دو نسخه، یکی ۶۴بیت هست و یکی ۳۲بیت که شما باید نسخه ی ۳۲بیتی یا همون i386 رو دانلود یا خرید کنید.
ضمنا سایت sito هم سایت خوبی هست جز چند مورد اشکالی که اخیرا در انجمن گزارش کردند دوستان.
گنو نام پروژه ای بود همونطور که لینوکس! ولی سالها پیش ایندو با هم ادغام شدند.
اون مسئله ی عناوین هم صرفا دلبخواهی هست یعنی فرقی ندارند با هم همکاران و کاربران فعال همه مال همین بخش هستند.
یه سوال دیگه !
linux gaming !
یعنی با لینوکس بازی ها هم اجرا میشه ؟
در ضمن این توزیع آوارتور شما یعنی دبیان چه طوره ؟؟؟ برای من محیط گرافیکی و زیبا ملاکه !!! از اوبنتو خوشم اومده !
لینوکس هم مانند هر سیستم عامل دیگه،بازی های خودش را داره، که اتفاقا در برخی ژانر ها هیچ کمی هم نسبت به ویندوز نداره! در برخی ها ولی کاستی زیاد هست مانند فوتبال، بسکتبال، ماشین سواری ها و ...
و روی تمام توزیع ها شما می تونید بازی ها متنوعی نصب کنید، این توزیع خاص با جمع کردن بازی ها و نصب پیش فرض اونها به درد گیمر ها می خوره.
ضمنا سایت sito هم سایت خوبی هست جز چند مورد اشکالی که اخیرا در انجمن گزارش کردند دوستان.
لینوکس هم مانند هر سیستم عامل دیگه،بازی های خودش را داره، که اتفاقا در برخی ژانر ها هیچ کمی هم نسبت به ویندوز نداره! در برخی ها ولی کاستی زیاد هست مانند فوتبال، بسکتبال، ماشین سواری ها و ...
و روی تمام توزیع ها شما می تونید بازی ها متنوعی نصب کنید، این توزیع خاص با جمع کردن بازی ها و نصب پیش فرض اونها به درد گیمر ها می خوره.
میشه توضیح بیشتر بدین ! چون من که با این وضعیت دیال آپ نمی تونم که تمام پست ها رو چک کنم ببینم کی راضی بوده کی ناراضی !!!! :27:
یعنی واقعا بازی داره؟ منظورم بازی های معمولی نیست ... منظورم بازی های گرافیکی و بازی هایی مثل بازی های ویندوز هست ...
اون وقت یه سوال خیلی مهم ! فرق این لینوکس دکست تاپ و سرور چیه؟:20:
میشه توضیح بیشتر بدین ! چون من که با این وضعیت دیال آپ نمی تونم که تمام پست ها رو چک کنم ببینم کی راضی بوده کی ناراضی !!!! :27:
یعنی واقعا بازی داره؟ منظورم بازی های معمولی نیست ... منظورم بازی های گرافیکی و بازی هایی مثل بازی های ویندوز هست ...
اون وقت یه سوال خیلی مهم ! فرق این لینوکس دکست تاپ و سرور چیه؟:20:
بحث راضی بودن و نبودن نیست،بحث خرابی سایت هست! یعنی سایت مشکلاتی داره، که خوب حل میشه.
در مورد بازی، نمی دونم چرا الآن دیگه این تصور وجود داره! ۲ سال پیش در همین انجمن این تصور که لینوکس هیچی نداره بود ولی الآن دیگه کمی دور از انتظار هست این تصور.
به هر جهت بله بازی های گرافیکی هم داره ولی گفتم در برخی زمینه ها کاستی هست، برای اطلاعات بیشتر به تاپیک بازی های لینوکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) در زیر انجمن نرم افزارهای لینوکس برید.
دسکتاپ برای کاربران عادی هست که معمولا شامل محیط گرافیکی و چند بسته ی مفید کاربردی میشه، سرور که خوب از نامش پیداست برای سرورها هست، اصولا محیط گرافیکی نداره (برای امنیت بیشتر) و خوب با توجه به نبود بسته های غیر ضروری عموما دارای بیشترین سطح امنیت و کمترین تعداد سوراخ های امنیتی هستند.
بحث راضی بودن و نبودن نیست،بحث خرابی سایت هست! یعنی سایت مشکلاتی داره، که خوب حل میشه.
در مورد بازی، نمی دونم چرا الآن دیگه این تصور وجود داره! ۲ سال پیش در همین انجمن این تصور که لینوکس هیچی نداره بود ولی الآن دیگه کمی دور از انتظار هست این تصور.
به هر جهت بله بازی های گرافیکی هم داره ولی گفتم در برخی زمینه ها کاستی هست، برای اطلاعات بیشتر به تاپیک بازی های لینوکس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) در زیر انجمن نرم افزارهای لینوکس برید.
دسکتاپ برای کاربران عادی هست که معمولا شامل محیط گرافیکی و چند بسته ی مفید کاربردی میشه، سرور که خوب از نامش پیداست برای سرورها هست، اصولا محیط گرافیکی نداره (برای امنیت بیشتر) و خوب با توجه به نبود بسته های غیر ضروری عموما دارای بیشترین سطح امنیت و کمترین تعداد سوراخ های امنیتی هستند.
اهان پس مسئله ی خود سایت هست .. فکر نمی کنم زیاد مهم باشه ... ببینم از روش پرداخت استفاده می کنه دیگه ؟
من نگران این بودم که سی دی هاش مشکل داشته باشه !
عجب ! می گم این سایت که پارسیکس رو فقط نسخه ی زندش رو داره !!! کسی این جا اصفهانی نیست ؟
اهان پس مسئله ی خود سایت هست .. فکر نمی کنم زیاد مهم باشه ... ببینم از روش پرداخت استفاده می کنه دیگه ؟
من نگران این بودم که سی دی هاش مشکل داشته باشه !
عجب ! می گم این سایت که پارسیکس رو فقط نسخه ی زندش رو داره !!! کسی این جا اصفهانی نیست ؟
نسخه های زنده اکثرا قابلیت نصب دارند مانند همین پارسیکس و اوبونتو، جای نگرانی نیست.
ali zi zeperto
08-01-2009, 16:30
توی گنوم چطوری میشه منوی places رو ویرایش کرد؟
سوال بعدی هم اینکه چطوری میشه از یه فولدر shortcut ساخت؟
ممنون
نسخه های زنده اکثرا قابلیت نصب دارند مانند همین پارسیکس و اوبونتو، جای نگرانی نیست.
متوجه نمیشم ...!!!
یعنی می تونیم این دیسک زنده رو روی هارد نصب کنیم ؟ اون وقت کل لینوکس میشه یک سی دی ؟
اخه اون اپن سوزه یه دی وی دی بود !
----
خب پس اگه این طوری مشکلی نیست ! اون وقت به نظر شما نسخه ی 2.0 تست 1 رو بگیرم ! یا نسخه ی 1.5 رو ؟؟؟ پارسیکس رو می گم !:20:
توی گنوم چطوری میشه منوی places رو ویرایش کرد؟
سوال بعدی هم اینکه چطوری میشه از یه فولدر shortcut ساخت؟
ممنون
منظورتون از ویرایش چه کارهایی هست؟
==
در مورد شرتکات هم یک ترمینال باز کنید به مسیری که می خواهید شرتکات درش ساخته بشه بروید و بعد دستور زیر را بزنید:
ln -s folder-address name-of-link
مثلا من می خواهم روی دسکتاپ یک شرتکات به مسیری بسازم:
ابتدا در ترمینال به دسکتاپ می روم:
cd Desktop
بعد هم دستور زیر را می زنم:
ln -s '/home/joomla/language' lang
که lang میشود نام شرتکات من، و اون آدرس جایی که شرتکات می رود.
و عکسی اینگونه دارد:
متوجه نمیشم ...!!!
یعنی می تونیم این دیسک زنده رو روی هارد نصب کنیم ؟ اون وقت کل لینوکس میشه یک سی دی ؟
اخه اون اپن سوزه یه دی وی دی بود !
----
خب پس اگه این طوری مشکلی نیست ! اون وقت به نظر شما نسخه ی 2.0 تست 1 رو بگیرم ! یا نسخه ی 1.5 رو ؟؟؟ پارسیکس رو می گم !:20:
خوب بستگی به بسته هایی داره که نصب می کنه، اوبونتو مثلا سی دیش فقط بسته های ضروری را نصب می کنه در حدی که حتی فایلهای موسیقی رو هم پشتیبانی نمی کنه!
ولی دی وی دیش بسته های فراوانی رو نصب می کنه به طوری که بعد از نصب از دانلود و ... بی نیاز هستید.
ali zi zeperto
08-01-2009, 21:02
منظورتون از ویرایش چه کارهایی هست؟
==
بابت shortcut ممنون
منظورم از ویرایش اینه که می خوام یه فولدر که تو پوشه خانگی خودم هست رو بهش اضافه کنم تا دم دستم باشه و ۲ تا هم کم کنم چون خیلی باهاشون کار ندارم.اگه میشه این شرت کاته رو هم به اونجا اضافه کرد روشش رو بگید.
یه سوال دیگه : این پوشه example رو تو پوشه خونگی چطوری میشه پاکش کرد.
خیلی ممنون
اول این رو بگم با این اوضاع ترجیح میدم که اوبنتوی دی وی دی کامل رو بگیرم !!! البته یه پارسیکس هم می گیریم ! بد نیست !
--------------
فقط چند تا سوال در مورد پارتیشن بندی هارد ...
اول این که اصلا توضیحاتی در این مورد توی انجمن هست ؟ توی خود سی دیش چه طور ؟
(چون من توی یکی از همین صفحهات خوندم که باید براش پارتیشن و درایو های زیادی ایجاد کنم ....)
و بعدش هم این که اگه با پارتیشن مجیک پارتیشن بندی بکنم مشکلی پیش می آد ؟
این دو پست رو ببین:
از داخل فهرست : دی
اوه !!! پس من الان چی کار کنم ؟؟؟ من یه هارد 750 گیگی دارم که حدود 300 گیگش پره ! می خواستم اگه بشه با پارتیشن مجیک حدود 100 گیگش رو جدا کنم ! ببینم خودش میتونه بدون این که به فایل هام آسیبی برسونه هارد پارتیشن بندی شده رو دوباره پارتیشن بندی کنه ؟
اخه اگه هم بخوام بک آپ بگیرم ! 300 گیگ بک آپ رو روی چند تا دی وی دی کپی کنم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بابت shortcut ممنون
منظورم از ویرایش اینه که می خوام یه فولدر که تو پوشه خانگی خودم هست رو بهش اضافه کنم تا دم دستم باشه و ۲ تا هم کم کنم چون خیلی باهاشون کار ندارم.اگه میشه این شرت کاته رو هم به اونجا اضافه کرد روشش رو بگید.
یه سوال دیگه : این پوشه example رو تو پوشه خونگی چطوری میشه پاکش کرد.
خیلی ممنون
برای اون کار راحترین کار باز کردن یک صفحه ی nautilus هست و بعد به اون پارتیشنی که فولدر شما درش هست برید و سپس اون فولدر را درگ کنید به لیست سمت چپ پایین صفحه که نماینده ی Places هست.
برای مفهوم کردنش یک عکس در ضمیمه گذاشتم ببینید.
--
پوشه ی example رو با دستور chmod اجازه ی دسترسی بهش بدید :
chmod 777 -R /usr/share/example-content
وسپس مانند فایل و پوشه های دیگه پاکش کنید. توجه کنید بعد از پاک کردن فولدر اصلی به فولدر home برید تا اون شرتکات رو هم پاک کنید.
اوه !!! پس من الان چی کار کنم ؟؟؟ من یه هارد 750 گیگی دارم که حدود 300 گیگش پره ! می خواستم اگه بشه با پارتیشن مجیک حدود 100 گیگش رو جدا کنم ! ببینم خودش میتونه بدون این که به فایل هام آسیبی برسونه هارد پارتیشن بندی شده رو دوباره پارتیشن بندی کنه ؟
اخه اگه هم بخوام بک آپ بگیرم ! 300 گیگ بک آپ رو روی چند تا دی وی دی کپی کنم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
فکر کنم با اون پارتیشن مجیک بتونید resize کنید بدون از بین رفتن اطلاعات. باز برای اطمینان در انجمن نرم افزارهای ویندوز پیگیری کنید.
بله می دونم با پارتیشن مجیک میشه ... ولی همین طور که می دونید این یک برنامه ی ویندوز هست و به این پست یک نگاه بندازید !
P A R M I S
09-01-2009, 18:30
سلام
اگرمن با ویژال بوکس ویندوز درلینوکس نصب کنم چند درصد احتمال ویروسی شدنش هست؟؟؟
اخه فقط کارهام درویندوزه ونباید به هیچ وجه ویروس بگیره
اگربخوام تو لینوکس ویندوز بنصبم وبعد انتی ویروس که سرعتم صفر میشه...
ممنون
ali zi zeperto
09-01-2009, 18:38
یه سوال دیگه چطوری میشه درایو ویندوز رو کاری کرد که هر بار لینوکس بالا میاد خودش بشناسه.
در ضمن اون روش درگ کردن که فرمودید برای این شرت کاته کار نمی کنه.برای اون بایدچیکار کنم.
راستش من می خوام که یه شرت کات برای my documents ویندوز توی لینوکس داشته باشم که بی درد سر برم سراغش.برای همین می خوام که درایو ویندوز رو سیستم خودش بشناسه (مونت کنه) و این شرت کاته هم توی منو دم دست باشه.شما خودت نسخه مناسب رو تجویز کن.خیلی ممنون
بله می دونم با پارتیشن مجیک میشه ... ولی همین طور که می دونید این یک برنامه ی ویندوز هست و به این پست یک نگاه بندازید !
بله تو لینکی که دادید درست نوشته و پارتیشن مجبک(منظورم بوتیبلش هست) هیچ کدوم از درایو ها رو نمی تونه ریسایز یا هر تغییر دیگه ای توش اعمال کنه (وقتی پارتیشن لینوکسی داری رو هارد) واسه همین من از GParted استفاده کردم تا الانم که نه پارتیشن مجیک نه جی پارتد به اطلاعاتم آسیب نزدند اما این رو تضمین نمیکنم
خدمت P A R M I S عزیز هم عرض کنم تا جایی که من می دونم همون درصد احتمال داره که خود ویدوز احتمال ویروسی شدنش هست:31:
خد.ت ali zi zeperto هم عرض کنم برا ی سوار شدن خودکار درایو هات باید fstab رو ویرایش کنی که فکر کنم زیاد واسش بحث شده و باید سرچ کنی...
بله تو لینکی که دادید درست نوشته و پارتیشن مجبک(منظورم بوتیبلش هست) هیچ کدوم از درایو ها رو نمی تونه ریسایز یا هر تغییر دیگه ای توش اعمال کنه (وقتی پارتیشن لینوکسی داری رو هارد) واسه همین من از GParted استفاده کردم تا الانم که نه پارتیشن مجیک نه جی پارتد به اطلاعاتم آسیب نزدند اما این رو تضمین نمیکنم
خدمت P A R M I S عزیز هم عرض کنم تا جایی که من می دونم همون درصد احتمال داره که خود ویدوز احتمال ویروسی شدنش هست:31:
خد.ت ali zi zeperto هم عرض کنم برا ی سوار شدن خودکار درایو هات باید fstab رو ویرایش کنی که فکر کنم زیاد واسش بحث شده و باید سرچ کنی...
بله من میدونم که این که این ها به فایل ها آسیب بزند کم است ... ولی مسئله این جاست که من میخوام برای لینوکس قابل استفاده باشه یعنی لینوکس بتونه بشناسه ! بلاخره هر چه باداباد ! فعلا که از همین سایت sito سفارش دادم ... خدا بزرگه !
سلام
ممنون
هیچ فرقی بین نصب عادی و یا از طریق ماشین های مجازی وجود نداره، ویندوز امکان ویروسی شدن رو داره، و چون در لینوکس هست دلیلی بر امن بودنش نیست، یعنی در واقع فکر کنید یک ویندوز نصب کرده اید! پس نیاز به یک آنتی ویروس هم دارید. فکر هم نمی کنم زیاد مموری ببره، یک آنتی ویروس سبک مانند nod32 کار شما رو راه می اندازه.
بله من میدونم که این که این ها به فایل ها آسیب بزند کم است ... ولی مسئله این جاست که من میخوام برای لینوکس قابل استفاده باشه یعنی لینوکس بتونه بشناسه ! بلاخره هر چه باداباد ! فعلا که از همین سایت sito سفارش دادم ... خدا بزرگه !
دوست عزیز، شما به هر فرمتی که دوست دارید اون پارتیشن رو ایجاد کنید، بعدا در نصب خود توزیعتون پارتیشن رو به یکی از فرمت های مورد نظر شما (که عموما ext3 هست) تغییر می دهد.
لینوکس اکثر فایل سیستم ها رو پشتیبانی می کنه.
سلام
ممنون
هر چند که می دونم پستم ربط چندانی با این بخش نداره ! ولی خب فکر کنم کار شما رو راه بندازه !
شما می تونین از نرم افزار Microsoft Virtual PC استفاده کنید !
لینک دانلود :
جهت کسب اطلاعات بیشتر به پست های زیر مراجعه فرمایید !
ali zi zeperto
10-01-2009, 21:09
من برای مونت کزدن یه سرچی کردم و به این نتیجه رسیدم که باید تو فایل /etc/fstab یه تغییراتی از این قبیل داد
#/dev/sda1 /mnt/disk-1 vfat rw,umask=0000 0 0
این خط رو وسط محتویات فایل اضافه کردم اما جواب نداد.sda1 درسته.مشکلش چیه ؟
هر چند که می دونم پستم ربط چندانی با این بخش نداره ! ولی خب فکر کنم کار شما رو راه بندازه !
شما می تونین از نرم افزار Microsoft Virtual PC استفاده کنید !
لینک دانلود :
جهت کسب اطلاعات بیشتر به پست های زیر مراجعه فرمایید !
خب وقتی نرمافزار اوپن سورسی به نام VirtualBox ODE وجود داره، چرا دست به دامن اجنبیها میشین؟
من برای مونت کزدن یه سرچی کردم و به این نتیجه رسیدم که باید تو فایل /etc/fstab یه تغییراتی از این قبیل داد
#/dev/sda1 /mnt/disk-1 vfat rw,umask=0000 0 0
این خط رو وسط محتویات فایل اضافه کردم اما جواب نداد.sda1 درسته.مشکلش چیه ؟
میشه سوال رو بهتر بپرسین؟
اول هدفتون چیه (که فکر کنم آوتو مانت شدن درایو C وین۲ز باشه(؟))
فایل سیستم اون پارتیشن چیه؟ (Fat32 یا NTFS یا EX3)
از چه توزیعی استفاده میکنید؟
یه چیزی درباره ی این مونت شدن ! اوبنتو به طور اتوماتیک این کار رو می کنه !(لااقل super ubuntu که مطمئنم !)
ولی پارسیکس این کار رو نمی تونه بکنه !
یه مشکل !
اولیش مربوط به اوبنتو میشه ! که توی تاپیک خودش می گم !!! LOL !!!
و اما بعدیش ! می خواستم بدونم من که رم 1 گیگ دارم هم باید این swap رو پارتیشن بندی کنم ؟ چه اندازه ؟
اخه می ترسم الکی swap رو بسازم و بعد هم سرعت گیر باشه !(طبق گفته ی آموزش های پارسیکس ! اگر بیش از اندازه فضا برای این پارتیشن بذاریم ! مشکل ایجاد میشه !)
ssiavashh
18-01-2009, 00:06
سلام
من حدود دو سه روزه سی دی (یعنی دی وی دی ) های اوبونتو و سوزه(زوزه زوز سیوز یا هرچی دیگه رو!!) گرفتم
و 3 4 بار هم 2 3 تا سیستم عامل ریختم یعنی میشه 6 7 8 9 10 تایی (حدودا!!)
من کلا از این کار خوشم میاد!: دی
به هر حال تصمیم گرفتم فعلا xp رو کنار بزارم و تنها چیزی که جلوم رو میگرفت نداشتن درایور مودم برای ویستا بود که حل شد و منم ویستایی شدم(البته با ترس و لرز!!)
الان هم سوز (یا همونا!!) و ویستا دارم و اگه مشکل مودمم در اوبونتو یا سوزه (یا همونا) حل بشه احتمالا میرم سمت گنو/لینوکس و اپن سورس و این حرفا(البته من سرور سایتم لینوکس هست و همین باعث علاقه ی من به این سیستم عامل ها شد)
در ضمن من عاشق php هستم و یک ارتباط هایی بین لینوکس و اون (دورادور البته!!) دیدم! هم چنین دوست دارم خودم رو از دسته ی دزد ها یه کم جدا کنم!!!!
به هر حال خیلی حرف زدم!
لپ کلام اینکه من میخوام مودمم رو نصب کنم
مودمم هم اینه::motorola sm56
هیچ جوره هم نه میتونم adsl بگیرم(چون فیبر نوری هستیم)
نه میتونم وایرلس بگیرم(تو پوشش نیستیم!!)
و ...
به هر حال مودمم همینه که هست!
مرسی از راهنمایی کاملی که قراره بکنین!!
با بایی!!!
ali zi zeperto
18-01-2009, 12:58
میشه سوال رو بهتر بپرسین؟
اول هدفتون چیه (که فکر کنم آوتو مانت شدن درایو C وین۲ز باشه(؟))
فایل سیستم اون پارتیشن چیه؟ (Fat32 یا NTFS یا EX3)
از چه توزیعی استفاده میکنید؟
اول که چقدر خوب شد که شما یه توجهی کردی ممنون از شما.
من با ابونتو کار می کنم و آیکن درایو ویندوز رو هم دارم یعنی با یه کلیک مونت می شه.در ضمن یه شرتکات از my documents توی ویندوز رو توی لینوکسم درست کردم.قبل از اینکه شما بخوای از این شرتکات استفاده کنی یعنی وقتی روش کلیک می کنه بره به مسیر مقصدش باید درایو ویندوز رو روش یه کلیکی بنمایی تا مونت بشه.من می خوام که این کار رو اگه بشه اتوماتش کنم که هر بار لینوکس بالا میاد درایو ویندوزم مونت شده باشه تا از این شرتکاته راحت استفاده کنم.مشکل این چند تا کلیکیه که باید کرد.
دوم هم که یه سوال پرسیده بودم که چطوری میشه به منوی place چیزی اضافه و کم کرد که taia جان جواب دادن و گفتن که تو ناتیلوس درگ کنم روی قسمت سمت چپش اما این روش برای این شرتکاته جواب نمی ده .قبل هم مطرح کردم ولی جوابی نداشت شما اگه بلدی یه جوابی بده.خیلی ممنون :6:
سلام
من حدود دو سه روزه سی دی (یعنی دی وی دی ) های اوبونتو و سوزه(زوزه زوز سیوز یا هرچی دیگه رو!!) گرفتم
و 3 4 بار هم 2 3 تا سیستم ...
هر سوالی رو در تاپیک مربوط به خودش مطرح کنید ( دیدن فهرست تاپیک هم فراموش نشه)
اول که چقدر خوب شد که شما یه توجهی کردی ممنون از شما.
من با ابونتو کار می کنم و آیکن درایو ویندوز رو هم دارم یعنی با یه کلیک مونت می شه.در ضمن یه شرتکات از my documents توی ویندوز رو توی لینوکسم درست کردم.قبل از اینکه شما بخوای از این شرتکات استفاده کنی یعنی وقتی روش کلیک می کنه بره به مسیر مقصدش باید درایو ویندوز رو روش یه کلیکی بنمایی تا مونت بشه.من می خوام که این کار رو اگه بشه اتوماتش کنم که هر بار لینوکس بالا میاد درایو ویندوزم مونت شده باشه تا از این شرتکاته راحت استفاده کنم.مشکل این چند تا کلیکیه که باید کرد.
دوم هم که یه سوال پرسیده بودم که چطوری میشه به منوی place چیزی اضافه و کم کرد که taia جان جواب دادن و گفتن که تو ناتیلوس درگ کنم روی قسمت سمت چپش اما این روش برای این شرتکاته جواب نمی ده .قبل هم مطرح کردم ولی جوابی نداشت شما اگه بلدی یه جوابی بده.خیلی ممنون :6:
برای مونت شدن اوتوماتیک توجه کنید به استراکچر fstab
<device> <mountpoint> <filesystem> <mount options> 0 0
بنابراین اگر نوع پارتیشن شما fat هست و البته می خواهید همه کاربران دسترسی داشته باشند خطی این چنین اضافه کنید:
در مورد اون مطلب places من متوجه نمی شوم چرا شما می خواهید شرتکات رو در اونجا قرار بدید!؟
به محل اون فولدر برید و فولدر رو درگ کنید به اون گوشه، و خیلی عالی کار می کنه! من خودم ۲ تا فولدر اونجا دارم
یه چیزی درباره ی این مونت شدن ! اوبنتو به طور اتوماتیک این کار رو می کنه !(لااقل super ubuntu که مطمئنم !)
ولی پارسیکس این کار رو نمی تونه بکنه !
یه مشکل !
اولیش مربوط به اوبنتو میشه ! که توی تاپیک خودش می گم !!! LOL !!!
و اما بعدیش ! می خواستم بدونم من که رم 1 گیگ دارم هم باید این swap رو پارتیشن بندی کنم ؟ چه اندازه ؟
اخه می ترسم الکی swap رو بسازم و بعد هم سرعت گیر باشه !(طبق گفته ی آموزش های پارسیکس ! اگر بیش از اندازه فضا برای این پارتیشن بذاریم ! مشکل ایجاد میشه !)
بستگی به این داره که چی کار بخوای بکنی
من رم ۱ گیگ دارم و swap هم دارم چون با qemu یه سیستمم شبیه سازی می کنم و به رم بالایی احتیاج دارم
اگر کار سنگینی نمی کنی نمیخواد بسازی
سرعتتم بالاتر می ره
بستگی به این داره که چی کار بخوای بکنی
من رم ۱ گیگ دارم و swap هم دارم چون با qemu یه سیستمم شبیه سازی می کنم و به رم بالایی احتیاج دارم
اگر کار سنگینی نمی کنی نمیخواد بسازی
سرعتتم بالاتر می ره
به به همه هم توی روبوکاپ و شبیه سازی سررشته دارن !
نه احتمالا لازم میشه ! پس من 2 گیگ برای این swap گذاشتم !
طبق گفته ی خودش دو برابر رم ...
Ahmad-Ra
18-01-2009, 21:18
شما رمتون چقدره چون باید با توجه به مقدار رمتون حافظه swap رو در نظر بگیرید!
یه راه کلی این هست که 2.5 برابر رم بشه مقدار swap.
البته راه تئوری دقیق هم داره که یادم نیست! البته اینو یه جائی خونده بودم! :دی
به به همه هم توی روبوکاپ و شبیه سازی سررشته دارن !
نه احتمالا لازم میشه ! پس من 2 گیگ برای این swap گذاشتم !
طبق گفته ی خودش دو برابر رم ...
اون مسئله ی ۲ برابر برای زمانی بود که رم ۲۵۶ یک واقعیت دست نیافتنی بود! و ۵۱۲ مگ swap یک ایده آل دست یافتنی!
گرچه هنوز هم این مسئله رو خود سیستم رعایت می کنه، مانند اینکه اگر بگزارید خود سیستم براتون پارتیشن بندی کنه اگر رمتون ۲ گیگ باشه به شما ۵.۸ گیگ swap میده!! ولی شما اگر از قابلیت hibernate استفاده می کنی با رم ۱ گیگ حدود ۱.۵ گیگ swap کافیست، ولی اگر مانند من تا به حال دست به این دکمه نزدی و نخواهی زد، بی جهت هارد خودت رو هدر نده!
برای رم های بالای 1 'گیگ در صورت نیاز به swap کافی هست ۱ گیگ اختصاص بدید.
اوه ... خب با این اوضاع یعنی 1.5 گیگش کنم ؟ البته می گم من از نظر هارد مسئله ای ندارم ! یه هارد اکسترنال 750 گیگ گرفتم ! هر کاری می کنم پر نمیشه !!!! Lol !!! یه مدت بود ! از بس بیکار شده بودم ! کل اطلاعاتش رو دوباره روی خودش کپی کردم !!!! تازه شده 300 گیگ ! یعنی 400 گیگ خالی !( 50 تاش این وسط گم شده ! فکر کنم جریان همون بدسکتور و اینا !)
اولا که شروع کار با لینوکس رو به خودم تبریک می گم !
دوما با عرض خسته نباشید ! یه چند تا سوال داشتم ...
1.چرا بعضی از پوشه هام این شکلی هستن ؟ اون علامت قفل اون بالا چیه ؟
2.من یه دی وی دی سوپر اوبنتو دارم ... چه طوری می تونم برنامه های اون رو از توی دی وی دی به پارسیکس نصب شده منتقل کنم ؟ اصلا همچین چیزی میشه ؟اگه میشه کدوم یک از فایل های زیر به کارم می آد ؟
معنیش اینه که به اون پوشه دسترسی نداری
برای اطلاعات کامل:
نه نمی شه بسته های اون سوپر اوبونتو بسته های باینری اختصاصی برای اوبونتو هستش (البته اگر بسته ها جداگانه تو این دی وی دی باشه)
یه سوال خفن مهم !
اولا که من توی نرم افزار ها چرخ می زدم فقط برای اوبنتو و اپن سوزه و فدورا بود ! پس بقیه توزیع ها برنامه هاشون رو از کجا تهیه می کنن ؟؟؟؟؟؟؟؟
بعدش هم یه سوال دیگه !
این sourse ها رو چی کارش باید کرد ؟ آیا برنامه ای هست که باهاش محیط رو خودمون طراحی کنیم ؟ یا توی محیط تغییرات بدیم ؟ یه چیزی مثل visual basic !
راستی یه سوال ! یا یه درخواست !
همین طور که می دونین یکی از برنامه هایی که لینوکس رو بالا می آره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grub هست !
به دلیل این که بعضی از اوقات این هارد من قر می آد ! و نمیشناستش ! بنابراین یعنی grub بی grub و یعنی ! این که توی ویندوز هم نمی تونم برم ! در نتیجه ! می خوام ببینم می شه این grub رو روی یه دیسکتی چیزی ریخت تا بتونه بالا بیاره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته توی خود آموزش زده که خودش آخر کار ازت می خواد که اگه می خوای یه دیسکت بزار توی دستگاه و اوکی کن ! ولی نمی دونم چرا نخواست !
یه سوال خفن مهم !
اولا که من توی نرم افزار ها چرخ می زدم فقط برای اوبنتو و اپن سوزه و فدورا بود ! پس بقیه توزیع ها برنامه هاشون رو از کجا تهیه می کنن ؟؟؟؟؟؟؟؟
بعدش هم یه سوال دیگه !
این sourse ها رو چی کارش باید کرد ؟ آیا برنامه ای هست که باهاش محیط رو خودمون طراحی کنیم ؟ یا توی محیط تغییرات بدیم ؟ یه چیزی مثل visual basic !
معمولا توی مخازن تا ۹۰ درصد برنامه ها پیدا می شه
جواب سوال بعدی رو میتونی توی فهرست پیدا کنی
راستی یه سوال ! یا یه درخواست !
همین طور که می دونین یکی از برنامه هایی که لینوکس رو بالا می آره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grub هست !
به دلیل این که بعضی از اوقات این هارد من قر می آد ! و نمیشناستش ! بنابراین یعنی grub بی grub و یعنی ! این که توی ویندوز هم نمی تونم برم ! در نتیجه ! می خوام ببینم می شه این grub رو روی یه دیسکتی چیزی ریخت تا بتونه بالا بیاره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
البته توی خود آموزش زده که خودش آخر کار ازت می خواد که اگه می خوای یه دیسکت بزار توی دستگاه و اوکی کن ! ولی نمی دونم چرا نخواست !
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.