ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : شروع کار با لینوکس

صفحه ها : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13

rostamiani
01-10-2009, 15:44
سلام
خیلی وقت بود که می خواستم برم سراغ UBUNTU
ان شاالله وقتی جواب سوالامو بگیرم، کلا کارامو منتقل می کنم اونجا :31:

1الآن همه فایل های من روی NTFS هست و هر دفعه باید پارتیشین Moumt بشه .چطور می تونم اونا رو توی وقتی سیستم بالا میاد Mount کنم؟

2.می خوام کم کم فایلامو به پارتیشین های لینوکسی ببرم.ولی نمی دونم در صورت خرابی لینوکس به اون فایل ها دسترسی دارم یا نه؟ :13:

3. من الآن یک پارتیشین دارم.در صورتی که بخوام یکی دیگه اضافه کنم می تونم Mount Point اونو هر مقداری که خواستم بدم؟ مثلا /MyFiles ? در این صورت اگه چند تا لینوکس نصب باشه همه می تونن ازش استفاده کنن؟

4.چطور باید برنامه هایی که به صورت Source هستند نصب کرد؟یک سری دستور پیدا کردم ولی همیشه این دستورات رو فراموش می کنم چون نمی فهمم چکار می کنن ! :

./configure
make
sudo make install
clean install

اگه ممکنه یکم در مورد کار هر کدوم توضیح بدین.از همه عجیب تر ./configure هست که اصلا ازش سر در نمیارم ! اون ./ چیه ؟وقتی Make شد کجا میره؟ فایل bin درست میشه ؟ install از کجا میاد ؟ :31:

5.من یک ADSL شبانه دارم .توی ویندوز جوری تنظیم کردم که ساعت 1 اینترنت روزانه رو قطع کنه و Getright به اینترنت شبانه وصل بشه و شروع کنه به دانلود.چطوی می تونم یه همچین کاری تو لین.کس بکنم؟ حداقل قطع و وصل شدن به اینترنت

6.اگه بخوام برنامه ای رو با امکانات root اجرا کنم،از داخل ترمینال می دونم چکار کنم، ولی بعضی وقتا لازمه که توی محیط گنوم همچین اختیاری داشته باشم.آیا میشه اینجور وقتا به طور موقت root بشم؟ یه چیزی شبیه Run As توی ویندوز !

خیلی متشکرم :11:

danial_848
01-10-2009, 17:05
سلام
خیلی وقت بود که می خواستم برم سراغ UBUNTU
ان شاالله وقتی جواب سوالامو بگیرم، کلا کارامو منتقل می کنم اونجا :31:

1الآن همه فایل های من روی NTFS هست و هر دفعه باید پارتیشین Moumt بشه .چطور می تونم اونا رو توی وقتی سیستم بالا میاد Mount کنم؟

2.می خوام کم کم فایلامو به پارتیشین های لینوکسی ببرم.ولی نمی دونم در صورت خرابی لینوکس به اون فایل ها دسترسی دارم یا نه؟ :13:

3. من الآن یک پارتیشین دارم.در صورتی که بخوام یکی دیگه اضافه کنم می تونم Mount Point اونو هر مقداری که خواستم بدم؟ مثلا /MyFiles ? در این صورت اگه چند تا لینوکس نصب باشه همه می تونن ازش استفاده کنن؟

4.چطور باید برنامه هایی که به صورت Source هستند نصب کرد؟یک سری دستور پیدا کردم ولی همیشه این دستورات رو فراموش می کنم چون نمی فهمم چکار می کنن ! :

./configure
make
sudo make install
clean install

اگه ممکنه یکم در مورد کار هر کدوم توضیح بدین.از همه عجیب تر ./configure هست که اصلا ازش سر در نمیارم ! اون ./ چیه ؟وقتی Make شد کجا میره؟ فایل bin درست میشه ؟ install از کجا میاد ؟ :31:

5.من یک ADSL شبانه دارم .توی ویندوز جوری تنظیم کردم که ساعت 1 اینترنت روزانه رو قطع کنه و Getright به اینترنت شبانه وصل بشه و شروع کنه به دانلود.چطوی می تونم یه همچین کاری تو لین.کس بکنم؟ حداقل قطع و وصل شدن به اینترنت

6.اگه بخوام برنامه ای رو با امکانات root اجرا کنم،از داخل ترمینال می دونم چکار کنم، ولی بعضی وقتا لازمه که توی محیط گنوم همچین اختیاری داشته باشم.آیا میشه اینجور وقتا به طور موقت root بشم؟ یه چیزی شبیه Run As توی ویندوز !

خیلی متشکرم :11:
۱.با ویرایش fstab توهمین انجمن جستجو کنید هست
۲.بستگی داره منظور شما از خرابی لینوکس چی باشه به هر حال لینوکس هر چیش بشه با اطلاعات هارد شما کاری نداره
۳.مشکلی نداره لینوکس دیگه ای نصب کنین باید اون مونت پوینت رو بهش معرفی کنید
۴.باید فایل README یا اگر فایل INSTALL داره اونو بخونید ونحوه نصبش رو متوجه بشید ولی معمولا با همین دستورات که گفتید نصب میشه ./configure بررسی میکنه سیستم برای نصب این برنامه کم و کسری داره یا نه که اگه داشت بصورت ارور میگه واگه داشت بصورت ارور میگه. اون ./ به پوسته فرمان میگه که میخواید فایلی که دنباله ش مینویسید execute کنید که در اینجا فایل configure هست. با دستور make هم سورس کامپایل میشه(مرحله اصلی)باینری ها هم در همون مسیر سورس کد ها ایجاد میشه. make install بزنید بعد ازاون برنامه روی سیستم نصب میشه.
۵.با at میشه تو زمان مشخص دستوری رو اجرا کرد با ifup هم میتونید اتصالتون رو قطع ووصل کنید
۶.ترمینال و جای دیگه نداره شما میتونید تو همون ترمینال بزنید sudo firefox با دسترسی کاربر ریشه فایرفاکس درمیزکار گرافیکیتون(گنوم)لود میشه
:11:

rostamiani
01-10-2009, 17:18
۲.بستگی داره منظور شما از خرابی لینوکس چی باشه به هر حال لینوکس هر چیش بشه با اطلاعات هارد شما کاری نداره
۳.مشکلی نداره لینوکس دیگه ای نصب کنین باید اون مونت پوینت رو بهش معرفی کنید
۴.باید فایل README یا اگر فایل INSTALL داره اونو بخونید ونحوه نصبش رو متوجه بشید ولی معمولا با همین دستورات که گفتید نصب میشه ./configure بررسی میکنه سیستم برای نصب این برنامه کم و کسری داره یا نه که اگه داشت بصورت ارور میگه واگه داشت بصورت ارور میگه. اون ./ به پوسته فرمان میگه که میخواید فایلی که دنباله ش مینویسید execute کنید که در اینجا فایل configure هست. با دستور make هم سورس کامپایل میشه(مرحله اصلی)باینری ها هم در همون مسیر سورس کد ها ایجاد میشه. make install بزنید بعد ازاون برنامه روی سیستم نصب میشه.
۵.با at میشه تو زمان مشخص دستوری رو اجرا کرد با ifup هم میتونید اتصالتون رو قطع ووصل کنید
۶.ترمینال و جای دیگه نداره شما میتونید تو همون ترمینال بزنید sudo firefox با دسترسی کاربر ریشه فایرفاکس درمیزکار گرافیکیتون(گنوم)لود میشه

خیلی خیلی متشکرم

۲.البته که کاری نداره ! منظورم اینه که ممکنه مثل NTFS مشکل Permission \یدا کنه؟
۳.اسم فولدری که بهش میدیم اختیاریه یا حتما باید یکی از فولدر های تعریف شده باشه ؟
۴.خیلی کامل بود. کاملا متوجه شدم. خیلی متشکرم :10:
۵.خیلی جالب بود.راحت تر از ویندوز به نظر می رسه :31: .ولی من نتونستم با ifup اینترنت رو وصل و قطع کنم. از --Help هم چیزی نفهمیدم. اگه ممکنه یکم توضیح بدین
۶.چه جالب. ! متشکرم

danial_848
01-10-2009, 17:51
خیلی خیلی متشکرم

۲.البته که کاری نداره ! منظورم اینه که ممکنه مثل NTFS مشکل Permission \یدا کنه؟
۳.اسم فولدری که بهش میدیم اختیاریه یا حتما باید یکی از فولدر های تعریف شده باشه ؟
۴.خیلی کامل بود. کاملا متوجه شدم. خیلی متشکرم :10:
۵.خیلی جالب بود.راحت تر از ویندوز به نظر می رسه :31: .ولی من نتونستم با ifup اینترنت رو وصل و قطع کنم. از --Help هم چیزی نفهمیدم. اگه ممکنه یکم توضیح بدین
۶.چه جالب. ! متشکرم
خواهش میکنم
۲.منظورتونو نفهمیدم ولی بهرحال من که مشکلی نداشتم دراین مورد
۳.نه ولی چون خود سیستم دیوایسی رو بخواد مونت کنه مونت پوینت رو در مسیر /mnt یا بعضی توزیع ها /media یا... انتخاب میکنه معمولا کاربرا هم در همین مسیرها مونت پوینت رو انتخاب میکنند
۵.اصلا شاید نرم افزاری برای این کار باشه نمیدوتم! اتصال کارت شبکه رو میتونید با ifup <device name> وصل و ifdown <device name> قطع کنید مثلا ifup eth0

taia
01-10-2009, 21:04

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

rostamiani
02-10-2009, 10:39
یک سوال دیگه : چطور از شر بوق های PC Speaker راحت بشم؟
خیلی مقتا توی ترمینال تا یک Backspace اضافه می زنم بوق می زنه . خیلی میره رو اعصاب
اگه شب باشه ممکنه بیخودی همه رو بیدار کنم !

danial_848
02-10-2009, 11:06
برای حذف صدای بوق ترمینال در gnome-terminal کلیک راست کنید و بخش Profiles>Profiles preferences رو انتخاب کنید و تیک Terminal bell رو بردارید
در konsole و برنامه های دیگر هم تقریبا به همین طریق هست

rostamiani
02-10-2009, 18:18
سلام
با تشکر از همگی
من نمی تونم پرینتر HP 1020 رو نصب کنم
پرینتر رو می بینه و میگه باید پلاگین Printing Support رو نصب کنه ولی وقتی دکمه Install Plugin رو می زنم پنجره بسته میشه و هیچ اتفاقی نمی افته !

تصویر پنجره ها :

برای اسکنر باید چکار کرد؟ جایی برای تعریف کردنش پیدا نکردم !

متشکرم

rostamiani
02-10-2009, 18:37
وقتی برنامه ای رو با نصاب اوبونتو نصب می کنیم ُ اوبونتو پکیج هایی رو دانلود می کنه.

۱.این پکیج ها کجا میرن؟ میشه اونا رو برای آینده نگه داشت؟
۲.آیا پکیج های یک نسخه اوبونتو با نسخه بعدی اوبونتو سازگاره ؟ مثلا پکیج های 9.04 روی 9.10 نصب میشه ؟

متشکرم

rostamiani
02-10-2009, 21:11
یک مشکل ظاهرا جدی تر برام ئیش اومده
بعد از نصب کردن درایوی ATI از داخل خود برنامه نصب اوبونتو، وقتی سیستم بالا میآدتوی تصوبر یک سری پیکسل های رنگی میاد !

میشه درایور کارت گرافیک رو غیر فعال کرد؟

Mohammad King
05-10-2009, 16:55
تاریخچه سیستم عامل لینوکس

لینوکس (Linux)
نام لینوکس «Linux» از "Linux kernel" برگرفته شده است. که در سال 1991 توسط لینوس توروالدز آغاز گردید. منافع و کتابخانه های سیستم از سیستم عامل GNU می آیند که در سال 1983 توسط ریچارد استالمن آغاز شد . مشارکت و مداخلۀ GNU دلیل نام حاصلۀ Linux / GNU است. لینوکس که در زمنیۀ کاربردش در سرورها بسیار مشهور است ، توسط ادغاماتی نظیر Dell ، هولت پاکارد، Sun Micro system , Red Hat, Oracle corporation, Novel, IBM حمایت می شود. Linux به عنوان یک سیتسم عامل برای میزان وسیعی از سخت افزارهای کامپیوتری به کار می رود، نظیر کامپیوترهای Desktop ، ابر کامپیوترها ، سیستم های بازی ویدئویی نظیر پلی استیشن 2 و پلی استیشن 3 ، بازیهای arcade متعدد و دستگاههای تعبیه شده نظیر تلفن های همراه و ردیاب ها.
تاریخچه
سیستم عامل UNIX در دهۀ 1960 پر بار شد وگسترش یافت و برای اولین بار در سال 1970 به بازار آمد .موجودیت وسیع و قابلیت جابجایی آن بدین معنا بود که مورد توجه قرار گرفته وتوسط موسسات دانشگاهی ، تجارتخانه ها و غیره با طرح خود که بر تولید گران سیستم های دیگر اثر می گذاشت کپی و اصلاح شد.
ریچارد استالمن ، بنیانگذار طرح GNU ، که در سال 1984 آغاز به کار کرد ، هدف ایجاد یک سیستم نرم افزار کاملاً سازگار با NUIX را داشت که بطور کل از نرم افزار رایگان را داشت. در سال 1985 ریچارد استالمن بنیاد نرم افزار رایگان را بنا کرد و گواهینامۀ همگانی GNU ، را توسعه داد.( GNU GPL) بسیاری از برنامه های مورد نیاز در یک OS (نظیر کتابخانه ها ، همکاران ، ویرایشگرهای متنی ، یک UNIX Shell و یک سیستم پنجره ای ) در اوایل دهۀ 1990 کامل شدند ، گرچه عناصر سطح پایین نظیر device driver ها Daemon ها و kernel جایگاه نا تمام بودند. لینوس تور والذر گفته است که اگر kernel GNU در آن زمان موجود بود (1991) او تصمیم به نوشتن برنامۀ خود را اتخاذ نمی کرد.
MINIX
لینوس تور والذر ، خالق kernel Linux بود. MINIX یک سیستم مشابه Linux هدف استفادۀ دانشگاهی ایجاد شد، توسط آندرو. اس . تاننباوم در سال 1987 وارد بازار شد. در حالیکه رمز منبع برای سیستم موجود بود، اما اصلاح و توزیع مجدد آن با محدودیت روبرو بود. (که امروز این گونه نیست) . به علاوه ، طرح 16 بیتی MINIX به طور مناسب برای طرح 32 بیتی ساختار Intel 386 بسیار ارزان و عمومی برای کامپیوترهای شخصی اتخاذ نگردید. در سال 1991، تور والذر آغاز به کار برروی یک جایگزین غیر تجاری برای MINIX کرد. در حالیکه در دانشگاه هلسینکی حضور می یافت. درنهایت این عمل به Linux kernel ختم شد. در سال 1992، تاننباوم مقاله ای را به Usenet ارسال کرد که ادعا داشت Linux منسوخ است. در این مقاله ، وی از سیستم مذکور به جهت طرح یکپارچه آن و وابستگی و نزدیکی بسیارش به ساختار x86 آن انتقاد کرد و بنابراین چنانچه وی آنرا غیر قابل جابجایی یافت ،«یک اشتباه اساسی» نامید. او بیان کرد که افرادی که یک سیستم عامل مدرن می خواهند باید دنبال سیستمی باشند که بر اساس الگوی micro kernel است. این نامه پاسخ تور والذر و کن تامسون یکی از بنیانگذاران UNIX را می طلبید که سبب مذاکره ای معروف در مورد طرحهای micro kernel و monolithic kernel شد. Linux در ابتدا به فضای کاربردی MINIX وابسته بود. با رمزی از سیستم رایگان و موجود GNU ، این بسیار مزیت داشت اگر می شد آنرا با یک OS تازه وارد استفاده کرد. رمزی که تحت اختیار GNU GPL مجاز می شد را می توان در طرحهای دیگر تا زمانی به کاربرد که آنها هم تحت همان مجوز مطابق عرضه شده باشند . برای ایجاد یک Linux Kernel مطابق با اجزای طرح GUN ، تور والذر یک سوییچ را از گواهی اصلی خود ایجاد کرد که از توزیع مجدد تجاری آن جلوگیری می نمود به GNU GPL بود. توسعه گران Linux و GNU بر روی ادغام اجزای GNU با Linux کار کردند تا یک سیستم عامل کاملاً عملکردی و آزاد را ایجاد کنند.
ادراک تجاری و عمودی
امروزه Linux در حوزه های بیشماری کاربرد دارد، از سیستم های تعبیه شده گرفته تا ابر کامپیوترها و فضایی را در install ها . برقراری های سرور با تجهیزات کاربرد عمومی LAMP ایمن کرده است. تور والذر به هدایت توسعه Kernel ادامه می دهد . استالمن رئیس بنیاد نرم افزار رایگان است که سپس از اجزای GNU حمایت می کند در خاتمه، افراد و ادغامات اجزای شخص ثالث غیر GNU را توسعه می دهند این اجزای شخص ثالث ، مشمول یک میزان وسیع کار می شوند و بسیاری از آنها مقیاس ها و نمونه های Kernel و کاربردهای کاربران و کتابخانه ها را در بر دارند. فروشندگان و جامعه Linux Kernel ، اجزای GNU و اجزای غیر GNU را با نرم افزار مدیریت بسته بندی مضاعف به صورت توزیعات Linux ترکیب و توزیع می کنند.
طرح
Linux یک سیستم عامل مشابه UNIX است و قسمت عمدۀ طرحش را از اصول برقرار شده در UNIX در طول دهۀ 1970 و 1980 اقتباس می کند.Linux از یک Kernel یکپارچه و Linux Kernel استفاده می کند که کنترل پردازش ، شبکه سازی و دستیابی های سیستم فایلی و جانبی را به عهده دارد. Device driver ها مستقیماً با kernel آمیخته شده اند. بیشتر عملکرد سطح بالاتر Linux توسط طرحهایی مجزای فراهم شده است که با kernel سطح مشترک دارند. Gnu user land یک بخش مهم بیشتر سیستهای Linux است کهUNIX tool, shell هایی را فراهم می کند که بسیاری از امور سیستم عامل اصلی را انجام می دهند. از همه مهمتر این ابزار یک سیستم Linux را با سطح مشترک کاربر گرفیکی شکل می دهند که می تواند مورداستفاده قرار بگیرد و معمولاً در سیستم ویندوز عمل می کند.
توسعه
تفاوت نخست بین Linux و بسیاری از سیستم های عامل همزمان و معاصر عمودی دیگر این است که Linux kernel و اجزای دیگر نرم افزار منبع رایگان و آزاد هستند.Linux تنها سیستم عاملی نیست که این شرایط را دارد،گرچه معروف ترین و پر کاربرد ترین نوع است. برخی از گواهی های نرم افزاری منبع آزاد و رایگان بر اساس اصل copy left هستند، یک نوع عمل متقابل : هر اثری که از یک بخش copy left نرم افزار اتخاذ می شود هم باید خود copy left باشد. معروف ترین و رایجترین گواهی نرم افزاری آزاد ، GNU GPL برای Linux Kernel و بسیاری از اجزای طرح GNU به کار می رود. Linux به عنوان یک سیستم عامل که تحت رقابت با سیستم های عامل اصلی است ، نمی تواند بر یک مزیت انحصاری متکی باشد، برای این کهLinux برای کاربران راحت باشد، هدف قابلیت عملکرد بینابین با سیستم های دیگر و استانداردهای محاسباتی ایجاد شده را دارد. سیستم های Linux هر جا که ممکن باشد الحاق استانداردهای POSIX ،SUS ،ISO، ANSI می شوند، گرچه تا به امروز تنها یک توزیع POSIX.1 ,Linux مجاز شده که Linux –FT است.
طرحهای نرم افزاری رایگان گر چه به صورتی همکارانه توسعه یافتند اما اغلب به طور مستقل از هم ایجاد شده اند . با این وجود با این امر که مجوزهای نرم افزاری به طور صریح توزیع را مجاز می کنند، این امر برای طرحهای وسیعتر اساسی را ایجاد می کند که نرم افزار ایجاد شده توسط طرح های مستقل را جمع آوری کرده و آن را یکباره به شکل توزیع Linux موجود می سازد.
یک توزیع Linux که عموماً "distro" نامیده می شود، طرحی است که بر جمع آوری دور دست نرم افزاری بر اساس Linux مدیریت و برقراری یک سیستم عامل Linux را تسهیل می کند. توزیعات توسط افراد ، تیمهای loose- knit ، سازمانهای داوطلبانه و نمایندگیهای تجاری حفظ می شوند . آنها شامل نرم افزار سیستم و نرم افزار کاربرد به صورت بسته بندی هایی می شوند ، و نرم افزار مخصوص توزیع برای برقراری اولیۀ سیستم و پیکره بندی و همچنین upgrade ها و برقراری های بسته بندی بعدی. یک توزیع مسئول پیکره بندی ناقص سیستم های Linux نصب شده ، امنیت سیستم و به طور عمومی تر ، ادغام و هماهنگی بسته های نرم افزاری مختلف به طور منسجم است.
کپی رایت و نام گذاری
Linux kernel و بیشتر نرم افزارهای GNU توسط نسخۀ 2 مجوز عمومی GNU (GPL) مجاز می شوند. GPL نیاز بدین دارد که هر کسی که Linux kernel را توزیع می کند باید کد منبع (هر گونه اصلاحیه) موجود را برای گیرنده توسط همان مورد ایجاد کند. در سال 1997، لینوکس تور والذر گفت: "ایجاد Linux Gpld کاملاً بهترین کاری بود که تاکنون انجام داده ام" . اجزای کلیدی دیگر یک سیستم Linux ممکن است از مجوزهای دیگر استفاده کنند؛ بسیاری از کتابخانه ها از مجوز عمومی GNU lesser - LPGL استفاده می کنند، یک گونه مجاز تر دیگر از GPL و سیستم ویندوز از مجوز MIT استفاده می کند. تور والذر عموماً گفته که وی Linux kernel را به نسخه 3 GPL که در اواسط سال 2007 به بازار آمد تعویض نمی کنم ، و به طور خاص مفادی را در مجوز جدید بیان کرد که از کاربرد نرم افزار در مدیریت حقوق دیجیتالی جلوگیری می کند.
یک تحقیق Red Hat Linux 7.1 در سال 2001 پی برد که این توزیع شامل 30 میلیون خط مبدأ رموز می شد این تحقیق با استفاده از الگوی هزینۀ ساختاری برآورد کرد که این توزیع نیاز به حدود 8 هزار سال زمان توسعه دارد. بر طبق تحقیق اگر تمام این نرم افزار توسط اهداف اولویتی مرسوم توسعه یافته بود، حدود1.08 میلیون دلار (در سال 2000 دلار امریکا ) برای توسعه در ایالات متحده هزینه لازم داشت. بیشتر کد (71%) در زبان برنامه ریزی c نوشته شد، اما بسیاری از زبانهای دیگر هم شامل c++ ، Perl، Fortran، python و زبانهای خطی متعدد shell مورد استفاده قرار گرفتند. اندکی پس از آن نیمی از تمام خطوط کدها ، توسط GPL مجوز داشتند. خود Linux Kernel 2/4 میلیون خط کد یا 8% کل را دارا بود.
در یک تحقیق بعد ، همان تحلیل برای نسخۀ 4.0 Debian GNU/Linux صورت گرفت. این برآورد شامل بیش از 283 خط مبدأ کد بود و تحقیق برآورد کرد که توسعۀ آن توسط موارد مرسوم 4/5 بیلیون یورو هزینه خواهد داشت. در امریکا ،نام Linux یک نام تجاری ثبت شده برای Linus torvalds است. در ابتدا، هیچکس آنرا ثبت نکرد اما در 15 آگوست سال 1994 ، ویلیام آر دلار کروس . جی آ . برای آن فایل بندی کرد و سپس از توزیع کنندگان Linux تقاضای حق الامتیاز کرد در سال 1996، تور والذر برخی دیگر از سازمانهای تحت تأثیر وی را برای نام تجاری تعیین شده برای تور والذر متهم کردند و در سال 1997، آن مسئله خاتمه یافت .مجوز این علامت تجاری از آن پس در دست موسسۀ Linux Mark بوده است. تور والذر بیان کرده که وی این نام را تنها به آن جهت علامت تجاری کرد که کس دیگری نتواند از آن استفاده کند، اما در سال 2005 توسط قانون نام تجاری ایالات متحده برای اتخاذ سنجش های فعال جهت تقویت نام تجاری محدود شد. در نتیجه ، LMI نامه هایی رابه فروشندگان توزیع ارسال کرد که از آنها درخواست نمود یک حق الزحمه برای استفاده از این نام بپردازد و تعدادی از شرکتها موافقت کرده اند.
GNU / Linux
بنیاد نرم افزاری رایگان توزیعات Linux را وارسی می کند که از نرم افزار GNU بعنوان یک گونۀ GNU استفاده می کنند و می خواهند که به چنین سیستمهایی به عنوان GNU / Linux یا یک سیستم GNU براساس Linux ارجاع شود. با این وجود، رسانه و جمعیت به حدود وسیعی به این خانوادۀ سیستم های عامل به سادگی Linux اطلاق می کنند. در حالیکه برخی از توزیع گران یک نقطۀ کاربرد شکل متراکم را ایجاد می نمایند، از همه برجسته تر Debian با توزیع GNU / Linux Debian ، کاربرد این مورد خارج از جامعۀ مشتاق محدود است. تمایز بین Linux kernel و توزیعات بر اساس آن بعلاوۀ سیستم GNU یک مبدأ سر در گمی برای بسیاری از تازه واردان است و نامگذاری بصورت مباحثه ای باقی می ماند.

Mohammad King
05-10-2009, 16:57
لینوکس تعاریف وکار با آن

ابتدای کاربا
سیستمهای عاملهای یونیکس بیس مثل لینوکس نکات مهمی وجود دارد که دانستن آنها به هر
کاربر در امر آشناشدن با این سیستم عامل و فهمیدن مفاهیم پایه آن کمک میکند . در
این مقاله تصمیم دارم تعدادی از این مفاهیم را بصورت خلاصه برشمرده و شما را با
آنها آشنا نمایم :

1- فرامین و دستورات
در محیط سیستم عاملهای گنو / لینوکس به بزرگی و کوچکی حروف حساس یا باصطلاح
case sesitive‌
میباشند ، این بدان معناست که کلماتی چون Mozilla,
MOZILLA, mOzilla , mozilla
کاملا با هم متفاوت هستند و بعنوان چهار دستور جداگانه تلقی میشوند .و بصورت پیش
فرض فقط دستور
mozilla‌
برای اجرای مرورگر اینترنت موزیلا در محیط این سیستم قابل اجراست و بقیه دستورات
بدون نتیجه خواهد بود . همچنین کلمه عبور ورودی شما به سیستم و کلمه رمز عبور نیز
از این قائده پیروی میکنند .

2- نام فایلها در
لینوکس میتواند حداکثر شامل 256 کاراکتر باشد که این کاراکترها کلیه حروف و اعداد و
( - و _ و . ) و حتی تعدادی کاراکترهای غیر مصطلح دیگر باشد .

3- فایلهائی که نام
آنها با دات یا ( . ) آغاز میشود را نمیتوان با دستور
ls‌
یاdir
مشاهده و لیست نمود . چرا که سیستم تصور میکند این فایلها دارای
خصوصیت پنهان بوده و باید حتما از دستور ls
�a برای
مشاهده همه فایلهای موجود در مسیر جاری استفاده کرد . (a=all)

4- کاراکتر
/
در لینوکس مشابه همتای خود درداس یعنی
\‌
بوده و به معنای ریشه تمام دایرکتوریهای موجود در سیستم فایل لینوکس است . برای
مثال برای رفتن به یکی از دایرکتوریهای سیستم از دستور
cd /usr/doc
استفاده میشود .

5- در لینوکس همه
دایرکتوریها در زیر شاخه یک دایرکتوری اصلی بنام ریشه یا
root‌
قرار دارند و هیچگونه درایوی مثل داس یا ویندوز (c,d,e,f,�)
وجود ندارد . این بدان معناست که حتی درایوهای فیزیکی مثل هارد دیسکهای متعدد و یا
حتی درایوهای شبکه پس از اتصال به سیستم فایل لینوکس در زیر مجموعه دایرکتوری ریشه
root‌
قرار میگیرند .

6- در فایلهای
پیکربندی سیستمی لینوکس کلیه خطوط دستوری که با کاراکتر # شروع میشوند صرفا حاوی
توضیحاتی برای راهنمائی کاربران میباشند و در هنگام اجرای فایل پیکربندی نادیده
گرفته خواهند شد .

7- لینوکس بصورت
ذاتی یک سیستم چند کاربره میباشد و کلیه تنظیمات سیستمی و فایلهای متعلق به هر
کاربر در یک دایرکتوری اختصاصی وی در شاخه
/home/
قرار میگیرد . تنظیمات کاربری و کلمه شناسائی و سایر تنظیمات اختصاصی اعمال شده در
سیستم توسط هر کاربر در دایرکتوری
home‌
مخصوص وی و در فایلهائی قرار میگیرد که همگی با نقطه یا " . " آغاز میگردند .

8- فایلهای تنظیمات
عمومی سیستم در دایرکتوری
/etc
قرار دارند .

9- در لینوکس همچون
سایر سیستمهای عامل چند کاربره همه دایرکتوریها و حتی تک تک فایلها حاوی اطلاعات
مربوط به خصوصیات و سطح دسترسی قابل تعریف permissions
میباشند .

10- دستورات تکمیلی
هر فرمان اجرا شده در خط فرمان متنی با کاراکتر - و وقتی فرمان کمکی حاوی بیش
از یک کاراکتر باشد با - - آغاز میشوند. این مورد را میتوان با برخی سوئیچها
کمکی فرمان داس / مقایسه کرد .

11- هنگامی که
بخواهید یک فرمان در پس زمینه سیستم اجرا شود باید پس از تایپ دستور یا فرمان
مربوطه کاراکتر & را قرا

rostamiani
05-10-2009, 17:24
چطور میشه یک Process رو بست ؟
مثلا با خط فرمان
مثلا برنامه ای رو در \س زمینه اجرا کردیم و الآن می خواهیم ببندیمش !

danial_848
05-10-2009, 17:36
چطور میشه یک Process رو بست ؟
مثلا با خط فرمان
مثلا برنامه ای رو در \س زمینه اجرا کردیم و الآن می خواهیم ببندیمش !
اول باید بفهمید Process Numberش چی هست که میتونید به این شکل بفهمید

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
که به جای <process_name> کل یا بخشی از نام پروسه رو بنویسید ستون دوم خروجی prucess_num هارو نشون یده که میشه به این شکل اون هارو kill کرد

rostamiani
05-10-2009, 17:50
خیلی متشکرم
یک سوال دیگه هم دارم :

چطور میشه با apt-get برنامه ای رو نصب کرد ولی موقع نصب ازمون سوالی نپرسه و خودش همه جواب های پیشفرض رو قبول کنه ؟ می خوام با Scheduler برنامه ها رو نصب کنم.

rostamiani
05-10-2009, 17:55
من Apache2 رو نصب کردمُ ولی شاخه www رو پیدا نکردم!
آ\اچی کجا نصب میشه ؟

danial_848
05-10-2009, 18:15
چطور میشه با apt-get برنامه ای رو نصب کرد ولی موقع نصب ازمون سوالی نپرسه و خودش همه جواب های پیشفرض رو قبول کنه ؟ می خوام با Scheduler برنامه ها رو نصب کنم.

من Apache2 رو نصب کردمُ ولی شاخه www رو پیدا نکردم!
آ\اچی کجا نصب میشه ؟

rostamiani
05-10-2009, 18:25
[QUOTE=danial_848;4286532]

خیلی متشکرم
برای نصب کردن برنامه ها باید دسترسی root داشته باشم. ولی اگه بنویسم sudo apt-get -y ... ازم پسورد می خواد ! :13:

چه راهی پیشنهاد می کنید ؟
آیا برنامه Schedue Task می تونه دستور ها رو با سطح دسترسی ریشه اجرا کنه ؟ :20:

danial_848
05-10-2009, 18:59
[quote=danial_848;4286532]
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدخیلی متشکرم
برای نصب کردن برنامه ها باید دسترسی root داشته باشم. ولی اگه بنویسم sudo apt-get -y ... ازم پسورد می خواد ! :13:

چه راهی پیشنهاد می کنید ؟
آیا برنامه Schedue Task می تونه دستور ها رو با سطح دسترسی ریشه اجرا کنه ؟ :20:
راستش این برنامه رو ندارم ولی میتونید اون رو با دسترسی کاربر ریشه اجرا کنید(در خط فرمان) باید ببینید اسمش چیه و با sudo اجراش کنید

ali zi zeperto
07-10-2009, 01:09
سلام.
من برای ورود به mysql دستور sudo mysql -p رو میزنم.امروز این دستور mysql -u root -p رو دیدم و زدم که دیگه ازم پسورد روت رو نخواست..چرا؟

taia
07-10-2009, 07:00
سلام.
من برای ورود به mysql دستور sudo mysql -p رو میزنم.امروز این دستور mysql -u root -p رو دیدم و زدم که دیگه ازم پسورد روت رو نخواست..چرا؟

عدم استفاده از sudo باعث می شه شما وارد محیط root نشید و فقط به صورت مستقیم به کاربر رووت mysql متصل شوید، فرق خاصی هم نمی کنه براتون، خیلی موارد کمی هست که دچار مشکلتون بکنه، که اونم با استفاده از دستور sudo mysql -p می تونید ازشون جلوگیری کنید.

rostamiani
12-10-2009, 17:55
سلام
۱.از کجا می تونیم بفهمیم پهنای باند اینترنت رو چه برنامه ای داره مصرف می کنه ؟
۲.چطور می شه اینترنت رو سر ساعت های خاصی قطع و وصل کرد ؟

متشکرم

m a j r i x
12-10-2009, 22:39
سلام
۱.از کجا می تونیم بفهمیم پهنای باند اینترنت رو چه برنامه ای داره مصرف می کنه ؟

یک برنامه تحت ترمینال سبک و ساده jnettop

یک برنامه گرافیکی و با تنظیمات گسترده که در همه سیستم عاملها میشه اجراش کردWireshark

ali zi zeperto
14-10-2009, 10:17
سلام.
لیسانس LGPL چه فرقی با GPL داره؟

rostamiani
14-10-2009, 10:21
چطور میشه صفحه لاگین رو شبیه ویندوز کرد که به جای تایپ کردن اسم از یک لیست کاربر رو انتخاب کرد ؟

متشکرم

rostamiani
14-10-2009, 15:20
بهترین نرم افزار برای بازیابی فایل های حذف شده در لینوکس چیه ؟

Blossom
15-10-2009, 12:20
بهترین نرم افزار برای بازیابی فایل های حذف شده در لینوکس چیه ؟

والا بهترین رو نمی‌دونم ولی testdisk خیلی خوبه. من توی ویندوز هم گاهی ازش استفاده می‌کنم.

rostamiani
15-10-2009, 12:32
چطور میشه صفحه لاگین رو شبیه ویندوز کرد که به جای تایپ کردن اسم از یک لیست کاربر رو انتخاب کرد ؟

متشکرم

فکر می کنم دیگه این مورد نیازی نباشه. چون ظاهرا اوبونتوی ۹.۱۰ به طور پیش فرض اینجوریه :31:

ilius
18-10-2009, 08:45

متشکرم

فکر می کنم دیگه این مورد نیازی نباشه. چون ظاهرا اوبونتوی ۹.۱۰ به طور پیش فرض اینجوریه :31:

این به تم gdm بستگی داره.
توی اوبونتو برای تغییر تم gdm :
System -> Administration -> Login Window -> Local -> Theme
اون تم‌هایی که لیست کاربران رو داشته باشن، احتمالاً کلمهٔ List توی اسم تم نوشته شده.

sadeghrayan
19-10-2009, 21:40
با سلام لطفا بفرمایید که چرا وقتی که سیستم عامل لینوکس را نصب می کنیم و بعدش یک نسخه از ویندوز رو ، چرا دیگه لینوکس شناخته نمی شه و فقط بوت ویندوز بالا می یاد ؟ باید چه کار کرد ؟ ممنون

taia
20-10-2009, 06:57
با سلام لطفا بفرمایید که چرا وقتی که سیستم عامل لینوکس را نصب می کنیم و بعدش یک نسخه از ویندوز رو ، چرا دیگه لینوکس شناخته نمی شه و فقط بوت ویندوز بالا می یاد ؟ باید چه کار کرد ؟ ممنون

MAHY@R
21-10-2009, 20:04
برای شروع لینوکس کدوم نسخه لایو بهتره؟
از کجا میشه فایل iso ش رو دانلود کرد؟

sudotux
21-10-2009, 22:51
برای شروع لینوکس کدوم نسخه لایو بهتره؟
از کجا میشه فایل iso ش رو دانلود کرد؟

شما بهتره برای شروع از پارسیکس ۳ استفاده کنید که یک کتاب آموزشی کامل به زبان فارسی هم در خودش داره !

یا اینکه ۸ روز دیگه صبر کنید و اوبونتو ۹.۱۰ یا کوبونتو ۹.۱۰ رو نصب کنید !

Mandriva One 2010 رو هم شدیدا پیشنهاد می کنم , مخصوصا برای کاربران تازه کار ! این نسخه در تاریخ 3 November منتشر میشه !

---------------

* من قصد دارم بعد از ۴ سال از خانواده اوبونتو جدا بشم. Mandriva 2010 احتمال زیاد توزیع بعدی من خواهد بود :31::46:

ghermezeteh
22-10-2009, 15:41
من لینوکس(linux mandriva) که نصب می کنم و بعدش که ویندوز نصب می کنم دیگه لینوکس بالا نمیاد با اینکه از پارتیشن مجیک روی درایو پریماری نصبش کردم.
چجوری باید نصبش کرد تا بشه بعدش ویندوز هم نصب کرد؟

sudotux
22-10-2009, 16:42
من لینوکس(linux mandriva) که نصب می کنم و بعدش که ویندوز نصب می کنم دیگه لینوکس بالا نمیاد با اینکه از پارتیشن مجیک روی درایو پریماری نصبش کردم.
چجوری باید نصبش کرد تا بشه بعدش ویندوز هم نصب کرد؟

مشابه سوال شما چند تا پست عقب تر (1281 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ) جواب داده شده !

دلیل این موضوع این هست که ویندوز سیستم عامل های دیگر از جمله لینوکس رو به رسمیت نمیشناسه و فقط خودش رو قبول داره ! بنابراین وقتی که بعد از نصب لینوکس , ویندوز رو نصب می کنید , بوت لودر ویندوز جایگزین بوت لودر لینوکس (Grub) می شود. در واقع این مشکل ربطی به لینوکس نداره ... !
برای حل مشکل هم باید از طریق سی دی Live مندریوا یا هر توزیع دیگه , بوت لودر گراب را مجددا نصب کنید:

moslem.b
22-10-2009, 19:17
چرا این پیدجین مثل یاهو مسنجر وقتی واست میل میاد open mail رو میزنی مستقیم نمیره تو ایمیل حتما باید یوزر و پسورد وارد کنی :13:

Mr.Vahid
30-10-2009, 13:21
خسته شدم !

از دست ویندوز!

دیگه تکراری شده!

چه کار کنم؟!

می صرفه بزنم تو کار لینوکس؟!

البته یکبار هم زد سرم بزنم تو نخش ولی بچه ها پشیمونم کردن!

یکی میگفت درایوهاتو نمی شناسه یکی می گفت سخته یکی دیگه می گفت کامل نیست و.................

خواهشا راهنمایی کنید:11:

rostamiani
30-10-2009, 15:21
خسته شدم !

از دست ویندوز!

دیگه تکراری شده!

چه کار کنم؟!

می صرفه بزنم تو کار لینوکس؟!

البته یکبار هم زد سرم بزنم تو نخش ولی بچه ها پشیمونم کردن!

یکی میگفت درایوهاتو نمی شناسه یکی می گفت سخته یکی دیگه می گفت کامل نیست و.................

خواهشا راهنمایی کنید:11:
همینجوری نرید لینوکس نصب کنید. چون با محیطش آشنا نیستسد و ممکنه کاراتون لنگ بمونه

پیشنهاد می کنم یک مدت از برنامه هایی که فقط توی ویندوز کار می کنن استفاده نکنید و به جای اون برید سراغ برنامه هایی که توی ویندوز هم اجرا میشن
نحوه آدرس دادن به فایل ها رو هم توی لینوکس یاد بگیرید

بعد از مدتی یک لینوکس کنار ویندوزتون نصب کنیدو سعی کنید تا جایی که ممکنه کاراتونو توی لینوکس انجام بدید ولی ویندوز رو هم داشته باشید تا کارتون لنگ نمونه
کم کم کار کردن توی لینوکس دستتون میاد و می تونید کلا برید سراغ لینوکس
می تونید یک ویندوز XP توی Virtualbox نصب کنید برای گاهی وقتا که لازم میشه

این کاریه که من کردم و الآن دیگه دوست ندارم برگردم به ویندوز
الآن هم دارم با UBUNTU 9.04 کار می کنم

Farshadd
31-10-2009, 22:43
سلام.

من میخواهم اوبونتوو 9.10 رو نصب کنم.
اگر راهنمایی حرفی حدیثی نکته ای چیزی هست ممنون میشم بهم بگید.

:12:

moslem.b
31-10-2009, 22:57
سلام.

اگه واسه اولین باره که میخوای با لینوکس کار کنی mint نصب کن عزیز دل :10:

rostamiani
31-10-2009, 23:23
اگه واسه اولین باره که میخوای با لینوکس کار کنی mint نصب کن عزیز دل :10:
لینوکس Mint همون Ubuntu هست که میگن کار کردن رو باهاش یک مقدار ساده تر کردن. حد اقل ظاهرش که اینطور به نظر می رسه
Linux Mint Helena که از روی UBUNTU 9.10 ساخته میشه ماه دیگه میاد

sudotux
01-11-2009, 00:30
سلام.

درسته mint کمی کارها رو راحت کرده برای کاربران تازه کار , ولی با اوبونتو بیشتر لینوکس رو یاد می گیرید. در ضمن نسخه جدید mint که مبتنی بر اوبونتو ۹.۱۰ هست هنوز منتشر نشده ... بنابراین به نظر من بهتره همین اوبونتو ۹.۱۰ رو نصب کنید. درضمن نحوه پارتیشن بندی رو حتما بخونید:

----------

پیشنهاد می کنم راهنمای زیر رو حتما بخونید. در این راهنما کارهایی که بعد از نصب اوبونتو ۹.۱۰ میتوانید انجام بدید به طور مفصل شرح داده شده ...

Farshadd
06-11-2009, 14:00
درسته mint کمی کارها رو راحت کرده برای کاربران تازه کار , ولی با اوبونتو بیشتر لینوکس رو یاد می گیرید. در ضمن نسخه جدید mint که مبتنی بر اوبونتو ۹.۱۰ هست هنوز منتشر نشده ... بنابراین به نظر من بهتره همین اوبونتو ۹.۱۰ رو نصب کنید. درضمن نحوه پارتیشن بندی رو حتما بخونید:

----------

پیشنهاد می کنم راهنمای زیر رو حتما بخونید. در این راهنما کارهایی که بعد از نصب اوبونتو ۹.۱۰ میتوانید انجام بدید به طور مفصل شرح داده شده ...

یعنی برای نصب ابونتو9.1 باید تمام پارتیشن بندی خودمو به هم بریزم؟

taia
06-11-2009, 16:11
یعنی برای نصب ابونتو9.1 باید تمام پارتیشن بندی خودمو به هم بریزم؟

نه فرشاد جان.
شما یک پارتیشن خالی در نظر بگیر، و با همون کار کن! هیچ نیازی به تغییر در دیگر پارتیشن ها نیست.
در کل به صورت خیلی ابتدایی شما دو تا پارتیشن می خواهید، یکی برای نصب سیستم و یکی هم برای swap اگر رمتون زیاد بالا نیست و ممکن هست در زمان کار کم بیارید، swap رو دو برابر رمتون و حداکثر یک گیگ در نظر بگیرید، و پارتیشن اصلی رو هم هر چقدر که نیاز دارید، بهتون در حداقل 10 گیگ رو پیشنهاد می کنم!

فقط فرشاد جان حواست باشه در هنگام نصب یکجایی ازت سوال می کنه، که چطور پارتیشن بندی کنیم، شما manual رو انتخاب کن!
بقیه اش هم راحتر از اینهاست که بخوای حتی در موردش چیزی بخونی! همه چیز یک رابط گرافیکی کامل داره.

sudotux
07-11-2009, 12:52
در تکمیل صحبت های طاهای عزیز
در قسمت manual باید برای تک تک پارتیشن ها mount point درنظر بگیری تا بعد از نصب به پارتیشن هات دسترسی داشته باشی !

- برای پارتیشن اصلی که می خوای اوبونتو رو نصب کنی mount point باید / باشه , مثل عکس بالا.
- پارتیشن swap نیازی به mount point نداره
- نوع فرمت هر پارتیشن رو هم مثل عکس بالا باید مشخص کنی. مثلا ext4 , ntfs , fat32 و ...
- فقط دو پارتیشن اصلی و swap باید فرمت بشن !
- برای بقیه پارتیشن ها مسیر mount point رو به صورت زیر تعیین کن:

بقیش دیگه خیلی واضحه ...

sudotux
07-11-2009, 13:10
دوستانی که مایل هستند میتونن در گروه گنو/لینوکس عضو بشن:

rostamiani
07-11-2009, 16:58
در تکمیل صحبت های طاهای عزیز
در قسمت manual باید برای تک تک پارتیشن ها mount point درنظر بگیری تا بعد از نصب به پارتیشن هات دسترسی داشته باشی !

خیلی متشکرم
ولی اگه وقت نصب کردن هم mount نکنن می تونن بعدا هم mount کنن :31:
UBUNTU هم که خودکار همه Partition ها رو با یک کلیک Mount می کنه.از بقیه خبر ندارم :20:

Mr.Lover
09-11-2009, 19:54

سلام
من تا حالا چند بار درخواست عضویت کردم اما خبری نشده!

Behroux
09-11-2009, 20:03

سلام
من هم تقاضای عضویت داده ام اما هنوز توسط مدیر این گروه تایید نشده است

taia
09-11-2009, 21:15
سلام
من تا حالا چند بار درخواست عضویت کردم اما خبری نشده!

سلام
من هم تقاضای عضویت داده ام اما هنوز توسط مدیر این گروه تایید نشده است

ضمن تشکر از درخواستت هر دوتون.
همکار عزیزمون و البته مدیر انجمن به دلایلی چند وقتی است که به انجمن کمتر سر می زنند، و برای همین شاید برخی کارها کمی کند پیش بره، بنابراین اگر دوستان کمی صبر کنند، عضویتشون هم تایید می شه :46:

Devil Persian
10-11-2009, 16:25
برای شروع باید ببینی برای چی می خوای از لینوکس استفاده کنی ؟
من چون رشته ام نرم افزار.و بعدا می خوام حرفه ای کار کنم از فدورا استفاده می کنم .
اینکه این توزیع یا آن توزیع آسانتر من بهش اعتقاد ندارم .چون بعد از یک مدت که راه افتادی تغیر توزیعی که با اون کار می کردی سخت تره.

capitan black
12-11-2009, 13:21
سلام دوستان...من میخوام تازه لینوکس رو شروع کنم اگه ممکنه کمک بفرمایید..چند تا نکته واسم مهمه :

1-موقع نصب نیاز به فرمت پارتیشن نداشته و با فرمت ntfs هم سازگار باشه ( مثل اوبونتو )
2-نرم افزارهاش راحت پیدا بشه

حالا من خودم محیط کوبونتو رو بیشتر میپسندم چون زیباتره و از محیط کاری kde استفاده میکنه..البته نمیدونم واسه نصب کوبونتو نیاز به فرمت پارتیشن هست یا نه؟..به نظرتون من از چه توزیعی شرو ع کنم؟..

مرسی

Blossom
12-11-2009, 14:53
شما که خودت جواب دادی به خودت. با همه‌ی این توصیف‌ها Kubuntuی جدید رو نصب کن. البته اگه از KDE بگذری می‌تونم بهت Parsix رو هم پیشنهاد کتم (البته اگه اینترنت داری می‌تونی KDE رو هم روی Parsix نصب کنی)
در هر صورت به دنیای گنو/لینوکس خوش اومدی

capitan black
12-11-2009, 16:37
شما که خودت جواب دادی به خودت. با همه‌ی این توصیف‌ها Kubuntuی جدید رو نصب کن. البته اگه از KDE بگذری می‌تونم بهت Parsix رو هم پیشنهاد کتم (البته اگه اینترنت داری می‌تونی KDE رو هم روی Parsix نصب کنی)
در هر صورت به دنیای گنو/لینوکس خوش اومدی

چه جالب ×! :31:

پس یعنی میتونم کوبونتو جدید رو در کنار ویندوز داشته باشم بدون اینکه نیاز به فرمت پارتیشن باشه؟ مثل اوبونتو..مرسی

Blossom
12-11-2009, 23:49
کوبونتو با اوبونتو از نظر پیش‌نیاز ها و مراحل نصب تفاوتی با اوبونتو نداره دوست من

KING_DBS
20-11-2009, 15:59
چگونه باید با ویندوز لینوکس مان درایو 2009 کار کرد؟:19:
نیاز مند کمک فوری............:20:

DHT
21-11-2009, 12:23
سلام
دوست عزیز بهتره اول یه مطالعه ای میکردین بعد سوال می پرسیدین. (ویندوز لینوکس !!!!!!!!؟؟؟؟؟)

موفق باشین

Behroux
21-11-2009, 14:52
سلام
یکی از دوستام می خواد از نرم افزار gromacs، که از سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید قابل دانلوده، استفاده کنه و از من خواسته که اونو براش نصب کنم.
میگه این نرم افزار فقط روی ردهت خوب جواب می ده. چون من خودم از اوبونتو استفاده می کنم و هیچ تجربه ای از ردهت ندارم می خواستم بدونم آیا حتماً برای استفاده از این نرم افزار باید رد هت رو نصب کنم یا از اوبونتو هم می تونم استفاده کنم
با تشکر

DHT
21-11-2009, 15:12
سلام دوست عزیز برای توزیع های خانواده ردهت شما باید بسته های rpm را نصب کنید.و برای خانواده ابونتو باید بسته هایdeb را نصب کنید. البته میشه سورس کد یک برنامه را در همه ی لینوکس ها نصب کرد. موفق باشین

sia abedi
05-12-2009, 18:00
سلام بچه ها
من روي هارد اصليم ويندوز نصبه و روي هارد اكسترنالم مي‌خوام لينوكس نصب كنم وقتي نصب مي‌كنم بالا مياد ولي وقتي ري استارت مي‌كنم نه ديگه ويندوزم بالا مياد نه لينوكسم و اين ارور را ميده:
grub loading please wait:
error 21
اين سوال را من تابستون هم پرسيده بودم يكي از همكار هاي اين انجمن جواب بنده را داده بودند و گفته بودند كه بوت لودرت را دوباره نصب كن من اون موقع ديگه وقت نكردم دوباره نصب كنم حالا كه اومدم دوباره نصب كنم دوباره مشكل پيش اومد:وقتي دوباره نصب مي‌كنم(منظورم بوت لودر هست) هيچ تغييري به وجود نمياد)اصلا من وقتي توي ستاپ كامپيوترم هارد اكسترنال را ميزنم تا بوت كنه اصلا ميگه كه داخل اين هارد هيچ فايل بوتي وجود نداره مي‌خواستم ببينم كه چي كار بايد بكنم؟

DHT
09-12-2009, 11:13
این هارد اکسترنال شما با usb وصل میشه دیگه درسته؟؟؟؟؟
به نظر من وقتی که اکسترنال را وصل میکنی اون یکی هارد را slave کن ببین چی میشه.

موفق باشین

sastwhc
09-12-2009, 21:57
سلام بچه ها
من روي هارد اصليم ويندوز نصبه و روي هارد اكسترنالم مي‌خوام لينوكس نصب كنم وقتي نصب مي‌كنم بالا مياد ولي وقتي ري استارت مي‌كنم نه ديگه ويندوزم بالا مياد نه لينوكسم و اين ارور را ميده:
grub loading please wait:
error 21
اين سوال را من تابستون هم پرسيده بودم يكي از همكار هاي اين انجمن جواب بنده را داده بودند و گفته بودند كه بوت لودرت را دوباره نصب كن من اون موقع ديگه وقت نكردم دوباره نصب كنم حالا كه اومدم دوباره نصب كنم دوباره مشكل پيش اومد:وقتي دوباره نصب مي‌كنم(منظورم بوت لودر هست) هيچ تغييري به وجود نمياد)اصلا من وقتي توي ستاپ كامپيوترم هارد اكسترنال را ميزنم تا بوت كنه اصلا ميگه كه داخل اين هارد هيچ فايل بوتي وجود نداره مي‌خواستم ببينم كه چي كار بايد بكنم؟

مادربرد بوت از USB رو حمایت میکنه؟
اینجوری به مسئله نگاه کن که داری رویه یه فلش سیستم عامل نصب میکنی

tajrobenik
10-12-2009, 14:25
دوستان کار با این لینوکس راحته...؟

لایو هستش دیگه؟
بعد از دانلود ایمیج سی دی بوت در اختیارم می زاره و با گذاشتن سی دی راحت و بدون نصب می تونم باهاش کار کنم؟

در امکان نصب هم داره؟

با این که رایگانه نسخه اصلی هست و نیازی به ریجستیری ندا؟

و کار باهاش راحته ( من اصلا تا حالا با لینوکس کار نکردم)

ببخشید اگه سوالام مبتدی گونه بود...

rostamiani
10-12-2009, 15:12

لایو هستش دیگه؟
بعد از دانلود ایمیج سی دی بوت در اختیارم می زاره و با گذاشتن سی دی راحت و بدون نصب می تونم باهاش کار کنم؟

در امکان نصب هم داره؟

ببخشید اگه سوالام مبتدی گونه بود...
فکر می کنم جزو راحت ترین نسخه های لینوکس باشه.من که باهاش خیلی راحت تر از Fedora هستم
به هر حال چون برات جدیده ممکنه یه سری سوال برات پیش بیاد ولی نگران نباش. همینجا بپرس

هم لایو هست هم امکان نصب داره.می تونید از سی دی ایمیج هم بگیرید :31:
نه که نیازی به رجیستر کردن نداره.خودشونم گفتن هر چند تا خواستین ازش کپی بگیرین بدین به بقیه :10:

می تونی از linuxshop.ir هر نسخه لینوکسی رو که خواستی بخری. قیمتاشون خیلی مناسبه

sudotux
10-12-2009, 15:18

اوبونتو یکی از محبوب ترین توزیع های لینوکس هست که جامعه کاربری بزرگی در جهان و همچنین ایران داره ! مستندات و راهنماهای فارسی و انگلیسی خیلی زیادی هم داره.

لایو هستش دیگه؟

بله !

در امکان نصب هم داره؟

بله ! راهنمای نصب در همین انجمن و سایت های دیگه هست. کافیه فقط جستجو کنید.

اوبونتو کاملا رایگان و متن باز هست و نیازی به رجیستر و ... نداره.

اگر تا حالا فقط با ویندوز کار کرده باشید ، مطمئنا برای شروع کار کردن با آن کمی سخت هست. ولی با توجه به راهنماهای زیادی که وجود داره میتونید جواب تمام سوالای خودتون رو در همین انجمن یا سایت اصلی اوبونتو در ایران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و یا از طریق گوگل پیدا کنید.

برای شروع بهتره مقالات موجود در لینک های زیر رو بخونید:

اگر سوالی راجع به اوبونتو داشتید فقط در تاپیک اوبونتو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مطرح کنید !

farhad_realmadrid
31-12-2009, 10:31
سلام

یه درخواست فوری ،

قراره یه لپ تاپ بگیرم عصر از آمریکا سفارش میدم ، لپ تاپ دل هست، میخواستم بپرسم که اگر سیستم عامل redhat روش نصب کنم هیچ مشکلی پیش نمیاد؟ تو لپ تاپ سیستم عاملش ویندوز 7.

خواهشا کمک کنین خیلی نیاز دارم.

Ahmad-Ra
31-12-2009, 12:05
اصولا نباید مشکلی پیش بیاد. چون بعد از ویندوز میخوای لینوکست رو نصب کنی.. باید اول نصب کنی ببینی هاردت چجوریه و چقدر فضا داره و چقد برای ریکاوری ویندوز گذاشته و.. اما چرا redhat ؟؟؟ این همه توزیع کاربر پسند بیشتری هست! اگر کلا تو پایه های redhat بیس حال میکنی فدورا یا سوزه استفاده کن اگرم نه بقیه توزیع ها.

farhad_realmadrid
31-12-2009, 12:21
احمد جان،

اکثر آزمایشگاهای آمریکا، از ردهت استفاده میکنن نه از توزیعهای دیگر ، دلیلش رو نمیدونم خودت میدونی چرا؟

320 گیگ هارد داره فضای زیادیه، من نصب کردن ابونتو و کوبونتو رو روی دسکتاپ بلدم ولی توی لپ تاپ میترسم یه دفعه هارد بپره و خراب شه! من یک جا دیدم یکی داشت تو لپ تاپ لینوکس نصب میکرد به مشکل خورد !.

portal
31-12-2009, 12:45
سلام؛

من کلا چیز زیادی از لینوکس نمی دونم می خواستم بدونم لینوکس توزیعی داره که تمام نرم افزارهای و بخصوص بازی های ویندوز روش نصب بشه درضمن من شنیدم مئدم 56kb با لینوکس هماهنگی نداره درسته؟

ممنون

taia
31-12-2009, 13:23
احمد جان،

اکثر آزمایشگاهای آمریکا، از ردهت استفاده میکنن نه از توزیعهای دیگر ، دلیلش رو نمیدونم خودت میدونی چرا؟

320 گیگ هارد داره فضای زیادیه، من نصب کردن ابونتو و کوبونتو رو روی دسکتاپ بلدم ولی توی لپ تاپ میترسم یه دفعه هارد بپره و خراب شه! من یک جا دیدم یکی داشت تو لپ تاپ لینوکس نصب میکرد به مشکل خورد !.

ردهت توزیعی تجاری هست و پشتیبانی خوبی برای کاربرانش داره، ولی برای یک کاربر خانگی که پرداخت چند صد دلار به صرفه نیست ( ضمن اینکه با اون مقدار میشه یک ویندوز که مناسب تر است برای یک کاربر خانگی خرید ) استفاده از توزیع های آزاد با پشتیبانی آزاد جامعه ی کاربریش مناسب تر است.
ضمن اینکه توزیع های بومی هم بحثش هست، مثلا suse توزیعی هست که در کشوری مانند آلمان کاربران زیادی داره، خوب به طبع ردهت هم در منطقه ی خودش باید مطرحتر باشه!
در مورد نصب هم با خیال راحت و البته با مطالعه ی کافی نصب کنید بدون هیچ مشکلی

سلام؛

من کلا چیز زیادی از لینوکس نمی دونم می خواستم بدونم لینوکس توزیعی داره که تمام نرم افزارهای و بخصوص بازی های ویندوز روش نصب بشه درضمن من شنیدم مئدم 56kb با لینوکس هماهنگی نداره درسته؟

ممنون

نمی دونم شاید هم باشه، ولی شما بر روی هر توزیعی می تونید بازی ها و نرم افزارهای ویندوز را نصب کنید.
مراجعه کنید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در مورد مودم هم مراجعه کنید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

mefmef
30-01-2010, 15:09
چطوری می شه بوت لودر رو دوباره نصب کرد ؟

danial_848
30-01-2010, 16:29
چطوری می شه بوت لودر رو دوباره نصب کرد ؟
توزیعتون چیه؟ بعضی توزیع ها با رابط گرافیکی نصب کننده ش هم قابل انجامه
اما اگر نداره یه راهش اینه که با دی وی دی لینوکس بوت کنید بعد یک صفحه میاد ازونجا باید وارد بخش rescue mode یا همچین چیزی بشید یا همونجا اینو وارد کنید

بعد از اون نصب کننده به شما shell میده. اینو میزنید

جای /dev/sda باید پارتیشنی که mbr روشه بزارید
ولی معمولا همینه

hosseinmusicmaster
05-02-2010, 13:46
سلام و خسته نباشید
من میخوام کوبونتو 9.10 کنار ویندوز 7 نصب کنم .
می خواستم ببینم اگه آموزشی در این مورد هست بزارید یا نکته ای که هنگام نصب باید بلد باشم تا فایلای ویندوزم از بین نره بگین
و اینکه در هنگام بوت سیستم گزینه ی انتخاب داشته باشم بین ویندوز و لینوکس
ممنون

rostamiani
05-02-2010, 13:58
سلام و خسته نباشید
من میخوام کوبونتو 9.10 کنار ویندوز 7 نصب کنم .
می خواستم ببینم اگه آموزشی در این مورد هست بزارید یا نکته ای که هنگام نصب باید بلد باشم تا فایلای ویندوزم از بین نره بگین
و اینکه در هنگام بوت سیستم گزینه ی انتخاب داشته باشم بین ویندوز و لینوکس
ممنون
اینجا رو ببینید :

ali zi zeperto
09-02-2010, 19:40
سلام
یه سوال دارم.من php و apache رو روی سیستمم نصب کرده ام و هر بار هم که دستور apt-get install apache2 رو می زنم پیغام میده که آخرین ورژن نصب شده.این در مورد php هم همینطوره.اما هر چی می گردم این فولدر www رو پیدا نمی کنم.چطوریه؟اسمش چیز دیگه ای شده یا من اشتباه می کنم یا چیز دیگه ای.نمی دونم مشکل از کجاست.
همه چی نصب شده اما این فولدر رو من پیدا نمی کنم.دوستانی که اطلاع دارند می تونن راهنمایی کنن؟خیلی ممنون

BIKHIAL_ALL_75
09-02-2010, 20:16
سلام دوستان//
من هیچی از لینوکس نمیدونم و واسه اولین باره به پیشنهاد یکی از دوستان به جای ابنتو امدم نسخه ی جهانی Linux Mint 8 Helena رو که 1.04 گیگ بود دانلود کردم//
اولین سوالم اینه که این کدهایی که میدین کجا باید وارد کنم؟؟یا یه جا گفته این دستور رو تو ترمینال وارد کنید!منظور همون کدها و مخازنه که نمیدونم کجا باید واردشون کنم!!یه خورده گیج شدم!
بعدش این 2تا مشکل رو هم دارم:
1.اولا برای هاردم این پیغام خطا رو میده:
disk failur is imminet
2.بعدش هر کاری کردم نتونستم مودم dsl asus رو ره اندازی یا وصل کنم//
(البته به صورت بوت یا همون LIVE اجراش کردم و نصبش نکردم))

rostamiani
09-02-2010, 20:46
سلام
یه سوال دارم.من php و apache رو روی سیستمم نصب کرده ام و هر بار هم که دستور apt-get install apache2 رو می زنم پیغام میده که آخرین ورژن نصب شده.این در مورد php هم همینطوره.اما هر چی می گردم این فولدر www رو پیدا نمی کنم.چطوریه؟اسمش چیز دیگه ای شده یا من اشتباه می کنم یا چیز دیگه ای.نمی دونم مشکل از کجاست.
همه چی نصب شده اما این فولدر رو من پیدا نمی کنم.دوستانی که اطلاع دارند می تونن راهنمایی کنن؟خیلی ممنون

این فولدر اینجاست :

/var/[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

موفق باشید

---------- Post added at 08:46 PM ---------- Previous post was at 08:42 PM ----------

سلام دوستان//
من هیچی از لینوکس نمیدونم و واسه اولین باره به پیشنهاد یکی از دوستان به جای ابنتو امدم نسخه ی جهانی Linux Mint 8 Helena رو که 1.04 گیگ بود دانلود کردم//
اولین سوالم اینه که این کدهایی که میدین کجا باید وارد کنم؟؟یا یه جا گفته این دستور رو تو ترمینال وارد کنید!منظور همون کدها و مخازنه که نمیدونم کجا باید واردشون کنم!!یه خورده گیج شدم!
بعدش این 2تا مشکل رو هم دارم:
1.اولا برای هاردم این پیغام خطا رو میده:
disk failur is imminet
2.بعدش هر کاری کردم نتونستم مودم dsl asus رو ره اندازی یا وصل کنم//
(البته به صورت بوت یا همون LIVE اجراش کردم و نصبش نکردم))

برنامه ای به نام Terminal هست که محیط متنی لینوکس رو میاره.باید اونجا وارد کنید
در ضمن Linux Mint رو از روی Ubuntu ساختن.برای همین پیشنهاد می کنم سوالاتتون رو توی فروم Ubuntu.ir بپرسید.فکر می کنم اونجا زودتر و بهتر جواب بگیرید

موفق باشید :10:

ali zi zeperto
13-02-2010, 10:41
موقع بالا اومدن سیستمم یه قسمت هست که اینه؟
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
این کار اگر به اینترنت کانکت نباشم ۷ بار انجام میشه که مقدار آخرش یعنی تو مثال بالا فقط ۳ چند بار عوض میشه و می گرده نمی دونم دنبال چی ولی خیلی وقت رو میگیره.می خوام یه طوری بشه که یه بار امتحان کرد نبود ول کنه و وقت منو تلف نکنه.لطفا راهنمایی بفرمایید که چیکار کنم که این کار فقط یه بار انجام بشه.

rostamiani
13-02-2010, 11:31
موقع بالا اومدن سیستمم یه قسمت هست که اینه؟
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
این کار اگر به اینترنت کانکت نباشم ۷ بار انجام میشه که مقدار آخرش یعنی تو مثال بالا فقط ۳ چند بار عوض میشه و می گرده نمی دونم دنبال چی ولی خیلی وقت رو میگیره.می خوام یه طوری بشه که یه بار امتحان کرد نبود ول کنه و وقت منو تلف نکنه.لطفا راهنمایی بفرمایید که چیکار کنم که این کار فقط یه بار انجام بشه.
شما چطور به اینترنت وصل میشید؟
با مودم ADSL و با PPPOE ؟

ali zi zeperto
13-02-2010, 12:41
شما چطور به اینترنت وصل میشید؟
با مودم ADSL و با PPPOE ؟
با مودم adsl

rostamiani
13-02-2010, 12:50
با مودم adsl
فکر کنم بتونم مشکلتونو حدس بزنم ...

اگه با مودم ADSL کانکشن PPPOE بسازید مودم با HDCP SERVER خودش به سیستم شما یک آی پی میده تا بتونید به اینترنت وصل بشید .شاید به هر دلیلی این کار تو سیستم شما یکم طول می کشه

اگه نتونستید مشکل رو پیدا کنید می تونید کانکشن رو از نوع Bridge بسازید و PPPOE رو با خود لینوکس بسازید

ali zi zeperto
13-02-2010, 13:51
فکر کنم بتونم مشکلتونو حدس بزنم ...

اگه با مودم ADSL کانکشن PPPOE بسازید مودم با HDCP SERVER خودش به سیستم شما یک آی پی میده تا بتونید به اینترنت وصل بشید .شاید به هر دلیلی این کار تو سیستم شما یکم طول می کشه

اگه نتونستید مشکل رو پیدا کنید می تونید کانکشن رو از نوع Bridge بسازید و PPPOE رو با خود لینوکس بسازید
من اصلا نمی دونم کانکشن درست کردن چطوریه.من فقط مودم رو میزنم تو برق و خودش کانکت میشه و منم کارم رو می کنم.هیچ وقت کانکشن برای مودم adsl درست نکردم.اون آی پی هم که می بینی همش ۲۵۵ داره خودم زدم.موقع نصب دبیان یه آی پی برای dhcp می خواست که منم چون دیدم اگه نزنم ول نمی کنه همه رو زدم ۲۵۵ .همونطوری هم داره کار می کنه ولی من جایی نزدم که ۷ بار این پورت ها رو چک کنه برای پیدا کردن اتصال مودم.می خوام این ۷ بار رو بکنم ۱ بار.

rostamiani
13-02-2010, 14:03
من اصلا نمی دونم کانکشن درست کردن چطوریه.من فقط مودم رو میزنم تو برق و خودش کانکت میشه و منم کارم رو می کنم.هیچ وقت کانکشن برای مودم adsl درست نکردم.اون آی پی هم که می بینی همش ۲۵۵ داره خودم زدم.موقع نصب دبیان یه آی پی برای dhcp می خواست که منم چون دیدم اگه نزنم ول نمی کنه همه رو زدم ۲۵۵ .همونطوری هم داره کار می کنه ولی من جایی نزدم که ۷ بار این پورت ها رو چک کنه برای پیدا کردن اتصال مودم.می خوام این ۷ بار رو بکنم ۱ بار.
اگه اینجوریه که حتما ISP براتون کانکشن PPPOE درست کرده
شما خوبه این سوال رو تو فروم ubuntu.ir هم بپرسی :31: احتمالا اونجا زودتر جواب بگیری
موفق باشید

ali zi zeperto
13-02-2010, 14:09
اگه اینجوریه که حتما ISP براتون کانکشن PPPOE درست کرده
شما خوبه این سوال رو تو فروم ubuntu.ir هم بپرسی :31: احتمالا اونجا زودتر جواب بگیری
موفق باشید
من از وقتی با adsl کار می کنم هیچ وقت کانکشن درست نکردم چه با ubuntu چه با debian.اینکه isp درست کرده یا نه هم حداقل به من نگفتند:31:.

rootnt
13-02-2010, 16:30
خوب اگر ip رو دستی بهش بدی دیگه dhcp کار نمی کنه
فقط مواظب باش آدرس درست بدی
با برنامه تنظیمات شبکه این کارو بکن

ali zi zeperto
13-02-2010, 19:02
خوب اگر ip رو دستی بهش بدی دیگه dhcp کار نمی کنه
فقط مواظب باش آدرس درست بدی
با برنامه تنظیمات شبکه این کارو بکن
توی قسمت network که میرم dhcp روی اتوماتیکه ولی همونطور که گفتم موقع نصب دبیان در یه مرحله از نصب واسه همین dhcp آی پی می خواد.منم تو این دوباری که نصب کردم هر دوبار همین 255.255.255.255 رو زدم.همیشه هم کار کرده .ولی توی پنجره network روی اتوماتیکه.اینم عکسش

اما موقع بالا اومدن سیستم تو یه قسمت همونطور که تو پست اول گفتم اگر کانکت نباشم ۷ بار همین آی پی رو چک می کنه و اگر باشم همون بار اول تموم میشه و دیگه ادامه نمیده.مشکلی هم ندارم و نداره.فقط می خوام اگر کانکت نبود حداکثر یه بار چک کنه.چون این چک کردن خیلی زمان(تقریبا ۱۵ ثانیه) می بره.

rootnt
13-02-2010, 19:07
خوب از اتوماتیک در بیارش بزار رو دستی بعد تو ip address یه ip تو رنج ip مودم بده دومی رو با توجه به کلاس ip اولی انتخاب می کنی و سومی هم که آدرس خود مودم هست

درسته دیگه
میاد از dhcp سرور آدرس دریافت کنه سروری پیدا نمی کنه (چون مودم قطعه) ۷ بار هم سعی می کنه
نمی دونم کمتر می شه یا نه ولی اگر دستی بشه اصلا چک نمی کنه

ali zi zeperto
13-02-2010, 20:48
خوب از اتوماتیک در بیارش بزار رو دستی بعد تو ip address یه ip تو رنج ip مودم بده دومی رو با توجه به کلاس ip اولی انتخاب می کنی و سومی هم که آدرس خود مودم هست
ممنون.کاملا متوجه شدم:18:
رنج مودم چیه که من یه ip از توش بدم.
rootnt جان من تو اینکارای لینوکس صفر کیلومترم.اگه حوصله داری یه چند تا عدد بده که من بزنم بی دردسر ختمش کنیم.اگه نه که رازی به زحمت نیستم چون با توجه به حوصله ام و معلومات شبکه ای و لینوکسیم باید بگم حالا حالاها کار دارم.من گفتم لابد الان طبق معمول دوستان لینوکسی می گن برو فلان فایل رو باز کن یه جا هفت داره هفت رو بکن ۱.;)

rootnt
13-02-2010, 22:26
باید بدونی ip مودمت چیه
معمولا 192.168.1.1 هست (تو دفترچه مودم نوشته)
راههای دیگه هم هست برای فهمیدنش که توضیح بیشتر شاید گیچ کننده باشه
اگر همین بود آدرسها رو اینطوری بده
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1

ali zi zeperto
13-02-2010, 23:31
من به این ترتیب که در عکس هست تغییر دادم اما دیگه کانکت نشد.سیستم رو هم ری استارت کردم البته اون مورد که گفته بودم دیگه نیومد ولی خوب دیگه کانکت نبود.

ali zi zeperto
14-02-2010, 18:13
دیشب که امتحان کردم کار نکرد اما امروز گفتم دوباره برم سراغش یه کم سر و کله باهاش بزنم شاید کار کنه.بدون هیچ تغییری همون اولین بار کار کرد.
عجبا
rootnt ممنون.

mos2010
14-02-2010, 23:14
سلام
آقا من اوبونتو 9.10 ریختم تو لپتاپم
sony vaio cw-1 lfx
میخوام با وایرلس برم نت
تنظیماتش چجوریه؟
گزینه هاشو توضیح میدین
فایل cer میخواد چندتاش
اونیم که یوزر و پسورد میخواد بدون یوزر کار نمیکنه
(وایرلسم فقط پسورد داره)

jeremy28
23-02-2010, 23:43
با سلام به همگی

من هیچی از لینوکس نمی دونم و تا حالا نه محیطش رو دیدم و نه باهاش کار کردم!

ولی می خوام از حالا شروع به یادگیری کنم و توپ روش مسلط بشم

از سایت اوبونتو نسخه "ubuntu-9.04-desktop-i386" رو دانلود کردم و می خوام اون رو همراه با ویندوز xp و ویستا روی لپ تاپم نصب کنم

همه چی رو از لپ تاپم پاک کردم و می خوام شروع کنم این سه تا سیستم عامل رو بدون اشکال و بهینه نصب کنم، حجم هاردم حدود 300 گیگه!
به نظرتون اول کدوم سیستم عامل رو نصب کنم؟

سیستم من فعلا سه تا پارتیشن داره، آیا بهتره که هر سیستم عامل رو در یک درایو نصب کنم یا کلا پارتیشن ها رو از بین ببرم و فضا رو آزاد کنم( راستش می خوام به بهترین شکل و به طور کاملا بهینه این سه تا رو نصب کنم!)

وقت هم به اندازه کافی دارم و می خوام قبلش توسط شما اساتید به خوبی مشاوره بشم!

یه چیزای اولیه ای با سرچ ، در مورد اوبونتو خوندم، اکثرشون پیشنهاد استفاده از cd ی زنده و bootable رو می دادن!

حالا من که این سیستم عامل رو دانلود کردم و cd ی لایو ندارم چی کار باید بکنم؟

می دونم سوالام خیلی ابتداییه و احتمالا روی مخ بعضی از کاربران حرفه ای لینوکس راه می ره، ولی اگه کامل راهنماییم کنید واقعا لطف بزرگی کردید

راستش من برای شروع و دونستن تمام جزئیات اولیه نیاز به خوندن یک سری مقالات آموزشی دارم، ولی از بس تعداد مقالات زیاده واقعاً نمی دونم کدوم یکی رو باید بخونم و از کجا باید شروع کنم؟

اینه که از مدیران محترم این بخش تقاضا می کنم مقاله های کامل و اولیه رو به من معرفی کنن تا من شروع به کار کنم و بعد مشکلاتم رو به مرور تو اینجا مطرح کنم.

راستش من نیاز دارم که لینوکس رو در حد حرفه ای یاد بگیرم و احتمالا در آینده یه سری چیزا بهش اضافه کنم، به نظرتون این کار به طور متوسط چقدر وقت می بره؟

خواهش می کنم راهنماییم کنید

پیشاپیش ازتون ممنونم:20:

rostamiani
24-02-2010, 00:04
با سلام به همگی

من هیچی از لینوکس نمی دونم و تا حالا نه محیطش رو دیدم و نه باهاش کار کردم!

ولی می خوام از حالا شروع به یادگیری کنم و توپ روش مسلط بشم

از سایت اوبونتو نسخه "ubuntu-9.04-desktop-i386" رو دانلود کردم و می خوام اون رو همراه با ویندوز xp و ویستا روی لپ تاپم نصب کنم

همه چی رو از لپ تاپم پاک کردم و می خوام شروع کنم این سه تا سیستم عامل رو بدون اشکال و بهینه نصب کنم، حجم هاردم حدود 300 گیگه!
به نظرتون اول کدوم سیستم عامل رو نصب کنم؟

سیستم من فعلا سه تا پارتیشن داره، آیا بهتره که هر سیستم عامل رو در یک درایو نصب کنم یا کلا پارتیشن ها رو از بین ببرم و فضا رو آزاد کنم( راستش می خوام به بهترین شکل و به طور کاملا بهینه این سه تا رو نصب کنم!)

وقت هم به اندازه کافی دارم و می خوام قبلش توسط شما اساتید به خوبی مشاوره بشم!

یه چیزای اولیه ای با سرچ ، در مورد اوبونتو خوندم، اکثرشون پیشنهاد استفاده از cd ی زنده و bootable رو می دادن!

حالا من که این سیستم عامل رو دانلود کردم و cd ی لایو ندارم چی کار باید بکنم؟

می دونم سوالام خیلی ابتداییه و احتمالا روی مخ بعضی از کاربران حرفه ای لینوکس راه می ره، ولی اگه کامل راهنماییم کنید واقعا لطف بزرگی کردید

راستش من برای شروع و دونستن تمام جزئیات اولیه نیاز به خوندن یک سری مقالات آموزشی دارم، ولی از بس تعداد مقالات زیاده واقعاً نمی دونم کدوم یکی رو باید بخونم و از کجا باید شروع کنم؟

اینه که از مدیران محترم این بخش تقاضا می کنم مقاله های کامل و اولیه رو به من معرفی کنن تا من شروع به کار کنم و بعد مشکلاتم رو به مرور تو اینجا مطرح کنم.

راستش من نیاز دارم که لینوکس رو در حد حرفه ای یاد بگیرم و احتمالا در آینده یه سری چیزا بهش اضافه کنم، به نظرتون این کار به طور متوسط چقدر وقت می بره؟

خواهش می کنم راهنماییم کنید

پیشاپیش ازتون ممنونم:20:

سلام
اول از همه بهتون تبریک میگم برای پشتکار زیادتون :10:

1.چی شد UBUNTU 9.10 رو دانلود نکردین ؟ چون 9.10 از خیلی نظر ها بهتر شده
2.می تونید هر نسخه ای از لینوکس رو که خواستید با قیمت بسیار مناسبی از سایت Linuxshop.ir بخرید
3.بهتره با DVD اوبونتو کار کنید تا که پکیج های زیاد تری روش داره و بعد از نصب کم تر نیاز به دانلود پیدا می کنید
4.مقالات خیلی خوبی می تونید در سایت ubuntu.ir پیدا کنید حتما یک سری به بخش ویکی و انجمن این سایت بزنید.اونجا انواع آموزش و راهنمای نصب هم داره
5.باید اول XP و بعد Vista و بعد Ubuntu رو نصب کنید(البته من شدیدا توصیه می کنم به جای Vista از Windows7 استفاده کنید.چون هم سبک تره و هم سریع تر.در واقع نسخه اصلاح شده Vista هست :31:).چون Ubuntu همه ویندوز ها رو بهتر از خودشون شناسایی می کنه و در Boot Loader قرار میده ولی ویندوز ها Ubuntu رو نمی شناسن :)
6.در مورد پارتیشین فقط برای لینوکس بهتره قبل از شروع کار یک فضای Unallocated برای Ubuntu آماده کنید.هرچند که اگه این کار رو هم نکنید خودش به طور پیش فرض یکی از پارتیشین ها رو کوچیک می کنه و پارتیشین خودشو می سازه
7.بهتره قبل از نصب یک بار با دی وی دی UBUNTU بالا بیاید و گزینه Check disk for defects رو انتخاب کنید تا از سالم بودن دیسک مطمئن بشید (این کار رو ویندوز نمی کنه و دیسک به هر دلیلی مشکل داشته باشه وسط نصب ریستارت می کنه :31:)
8.سی دی و دی وی دی های UBUNTU همگی هم بوتیبل هستند و هم زنده ! کافیه با دیسک UBUNTU بالا بیاید و گزینه اول رو انتخاب کنید.در این حالت بدون اینکه تغییری توی سیستمتون ایجاد بشه می تونید با UBUNTU کار کنید ولی مسلما هیچ تنظیمی ذخیره نمیشه :) خوبه قبل از نصب یک بار از روی سی دی بالا بیاید تا با محیطش آشنا بشید

اگه مشکلی پیش اومد همینجا یا تو فروم ubuntu.ir بپرسید

Silence so loud
04-03-2010, 14:20
سلام و خسته نباشید بر زحمت کشان این خطه (;
من میخواستم بالاخره بعد از مدتها با لینوکس شروع بکار کنم ولی
برام یه سری سوال پیش اومد گفتم از شماها بپرسم
یکی اینکه KDE و Gnome رو میشه تو هر توزیعی بکار برد یا توزیع های مخصوص خود را دارند؟
یهنی میشه دبیان رو هم با KDE هماهنگ کرد و هم با Gnome؟
از کجا میشه فهمید با کدوم بهتره؟
کدوم توزیع برا کدوم محیط کار مناسبتره؟
برای نصبشون چقدر جا بذارم؟میخوام یه درایو مخصوص درست کنم و اونجا بریزم
20 GIGخوبه؟
این 3 تا رو یواش یواش قراره امتحان کنم:
دبیان -فدورا - اوبونتو

danial_848
04-03-2010, 16:11
سلام و خسته نباشید بر زحمت کشان این خطه (;
من میخواستم بالاخره بعد از مدتها با لینوکس شروع بکار کنم ولی
برام یه سری سوال پیش اومد گفتم از شماها بپرسم
یکی اینکه KDE و Gnome رو میشه تو هر توزیعی بکار برد یا توزیع های مخصوص خود را دارند؟
یهنی میشه دبیان رو هم با KDE هماهنگ کرد و هم با Gnome؟
از کجا میشه فهمید با کدوم بهتره؟
کدوم توزیع برا کدوم محیط کار مناسبتره؟
برای نصبشون چقدر جا بذارم؟میخوام یه درایو مخصوص درست کنم و اونجا بریزم
20 GIGخوبه؟
این 3 تا رو یواش یواش قراره امتحان کنم:
دبیان -فدورا - اوبونتو
هر میزکاری با نصب بسته های مربوطه روی هر توزیعی قابل اجراست
قاعدتا میزکاری که میزکار پیشفرض توزیعه برای اون توزیع بهتره
هرسه توزیع گفته شده میزکار پیشفرضشون گنوم هست

Moahammad_sdt
05-03-2010, 22:33
سلام
دوستان من نسخه ای از لینوکس برای تماشای فیلم و اینها( چیزی در حد win 7) می خواستم اگر نسخه ای معرفی کنید ممنون می شم

rostamiani
05-03-2010, 22:53
سلام
دوستان من نسخه ای از لینوکس برای تماشای فیلم و اینها( چیزی در حد win 7) می خواستم اگر نسخه ای معرفی کنید ممنون می شم

موفق باشید :)

hummer_1990
10-03-2010, 14:25
سلام دوستان
میخواستم بدونم الان بهترین OS مبتنی بر لینوکس چیه و از نظر سخت افزاری چه امکاناتی لازم داره؟

cpu=celeron 2.4 128K chace
ram=256MB 266 DDR
main=GIGA P4titan 8IR2003

رو این سیستمی که گفتم میشه لینوکس نصب کرد؟

rostamiani
10-03-2010, 14:29
سلام دوستان
میخواستم بدونم الان بهترین OS مبتنی بر لینوکس چیه و از نظر سخت افزاری چه امکاناتی لازم داره؟

cpu=celeron 2.4 128K chace
ram=256MB 266 DDR
main=GIGA P4titan 8IR2003

رو این سیستمی که گفتم میشه لینوکس نصب کرد؟

حتما !

البته هر توضیعی برای یک کاری مناسبه
ولی UBUNTU برای کاربرای خونگی مناسبه ولی بهتره اینترنت پر سرعت هم داشته باشی :) Mint رو هم از روی UBUNTU ساختن که امکانات جالبی بهش اضافه شده که من ندیدمش
Fedora هم برای سرور ها مناسب تره

سیستم مورد نیاز رو می تونید تو سایت ubuntu.com یا ubuntu.ir ببینید

موفق باشید

hummer_1990
10-03-2010, 14:37
و یه سوال دیگه (میبخشید در مورد لینوکس اطلاعاتم در حد 0 هست):
اگه لینوکس نصب کنم بازم به آنتی ویروس احتیاج دارم؟
آفیس روی لینوکس اجرا میشه؟
برنامه های مثل jet audio یا FL studio چی؟

---------- Post added at 02:33 PM ---------- Previous post was at 02:29 PM ----------

اینترنت من دایال آپ هست

---------- Post added at 02:33 PM ---------- Previous post was at 02:33 PM ----------

لینوکس با دایال آپ مشکل داره مگه؟

---------- Post added at 02:36 PM ---------- Previous post was at 02:33 PM ----------

راستی گرافیکم هم 64MB هست(خجالت کشیدم:31:)
برای پخش گرافیک ubuntu کم نیست؟

---------- Post added at 02:37 PM ---------- Previous post was at 02:36 PM ----------

خیلی ممنون

ali zi zeperto
14-03-2010, 09:11
سلام
من امروز یه یوزر جدید روی سیستمم درست کردم.حالا وقتی از طریق اون یوزر می رم سراغ فولدر خانگی خودم همه محتویات فولدرهای منو نشون میده.می خوام کاری کنم که اصلا اونا رو نشون نده.چیکار باید بکنم؟

rootnt
14-03-2010, 19:09
سلام
من امروز یه یوزر جدید روی سیستمم درست کردم.حالا وقتی از طریق اون یوزر می رم سراغ فولدر خانگی خودم همه محتویات فولدرهای منو نشون میده.می خوام کاری کنم که اصلا اونا رو نشون نده.چیکار باید بکنم؟

با chown مالک و مالکین اون پوشه رو می تونید تغییر بدید و با chmod سطح دسترسی تعیین کنید
چیزای دیگه هم هست اما فکر کنم همینا کافی باشه
برای اطلاعات بیشتر man chmod و man chown خیلی خوبه

KING OF P30WORLD
14-03-2010, 21:00
و یه سوال دیگه (میبخشید در مورد لینوکس اطلاعاتم در حد 0 هست):
اگه لینوکس نصب کنم بازم به آنتی ویروس احتیاج دارم؟
آفیس روی لینوکس اجرا میشه؟
برنامه های مثل jet audio یا FL studio چی؟

---------- Post added at 02:33 PM ---------- Previous post was at 02:29 PM ----------

اینترنت من دایال آپ هست

---------- Post added at 02:33 PM ---------- Previous post was at 02:33 PM ----------

لینوکس با دایال آپ مشکل داره مگه؟

---------- Post added at 02:36 PM ---------- Previous post was at 02:33 PM ----------

راستی گرافیکم هم 64MB هست(خجالت کشیدم:31:)
برای پخش گرافیک ubuntu کم نیست؟

---------- Post added at 02:37 PM ---------- Previous post was at 02:36 PM ----------

خیلی ممنون

وقتی شما لینوکس نصب کنید دیگه احتیاجی به آنتی ویروس ندارید چون تقریبا ویروسی برای این سیستم عامل وجود نداره.کلا از بابت ویروس خیالتون راحت می شه.

برنامه معادل آفیس روی لینوکس OpenOffice هست که زیاد دست کمی از مایروسافت آفیس نداره اما می تونید با نصب نرم افزار ( Wine) بیشتر برنامه های ویندوز مثل آفیس را روی لینوکس اجرا کنید.

لینوکس دارای نرم افزارهای خوبی برای اجرای فایل های چند رسانه ای هست. ( مثل MPlayer) و ... و فکر نکنم از این لحاظ هم مشکلی پیش بیاد.

بنده خودم هم از دایل آپ استفاده می کنم و هیچ مشکلی ندارم . ( فقط تعداد کمی از مودم های دایل آپ با لینوکس هم خوانی ندارند.)

سیستم من هم تقریبا مثل شماست( گرافیک ۶۴ و رم ۲۵۶).
نسخه های جدید لینوکس هایی که از میز کار KDE و GNOMEاستفاده می کنند مثل اوبونتو و کوبونتو ۹.۰۴ و ۹.۱۰ با این میزان رم مشکل دارند و پس از نصب خیلی کند اجرا می شن. ( من خودم امتحان کردم)
بهترین راه حل برای این مشکل استفاده از سیستم عامل هایی هست که از میزکار xfce استافده می کنند. مثل Xubuntu و ...

شعار من برای شما و خودم اینه:
اگه می خواهید از امکانات ۲۰۱۰ در کامپیوترتون استفاده کنید تنها راه لینوکسه!!! :11:

hummer_1990
15-03-2010, 00:05
این Xubuntu خوب هست ؟(کاراییش نسبت به ubuntu های جدید خیلی پایین تره؟)
از کجا میتونم دانلودش کنم؟
اگه میشه یه لینک صحیح و سالم rapidshare برام بذارید تا بتونم این Xubontu رو دانلود کنم( رفیقم اکانت permium rapidshare داره و برام دانلود میکنه)

خیلی ممنون.:10:

ali zi zeperto
15-03-2010, 00:44
اگه میشه یه لینک صحیح و سالم rapidshare برام بذارید تا بتونم این Xubontu رو دانلود کنم( رفیقم اکانت permium rapidshare داره و برام دانلود میکنه)

چرا xubuntu?
از اینجا داناود کن.

hummer_1990
15-03-2010, 01:25
چرا xubuntu?

آخه رم سیستم من 256 هست که برای ubuntu 9.10 کمه.
واسه همین یکی از دوستان گفت Xubuntu به دردت میخوره.

KING OF P30WORLD
15-03-2010, 08:28

سیستم عامل های خانواده اوبونتو همگی از یک ریشه( کرنل) استفاده میکنند و به همین خاطر بسیاری از امکاناتشون یکسان هست. تنها تفاوتشون رابط گرافیکی اون ها هست که البته Gnome بهتر از XFce هست ولی XFce هم اون قدرا بد نیست.
اگه یک وقت خواستید اوبونتو را نصب کنید آخرین نسخه ای که تقریبا روان اجرا می شه ۸.۰۴ هست. البته پیشنهاد من استفاده از نسخه های جدید لینوکس هست که برای سیستم شما راهحل استفاده از XFce هست.
( البته میز کارهای ضعیفتری مثل LXDE هم وجود دارند)

ali zi zeperto
15-03-2010, 13:27
به نظر من که به خاطر یه رم پایین کلاس خودت رو پایین نیار.شما می خوای وقت بذاری با لینوکس آشنا بشی و باهاش کار کنی و از امکاناتش هم استفاده کنی.همه انتخابهات رو خط بزنی واسه اینکه رم سیستمت پایینه.یه رم بخر و از بین این خوشگلها هر کدوم که دلت می خواد رو انتخاب کن.:31:(البته نه اینکه xubuntu خوشگل نیستا).من هم رم بالا نداشتم هم هارد بالا هم اینترنت سرعت بالا.الان هم خیلی بالا نیستن ولی در حد دبیان عزیزم هست و با هم مشغولیم. وقتی صحبت این نازنین هاست دیگه وسیله معنی نداره.مقصود مهمه.(کلی حرفای فلسفی زدم ها)

hummer_1990
15-03-2010, 14:38
سیستم عامل های خانواده اوبونتو همگی از یک ریشه( کرنل) استفاده میکنند و به همین خاطر بسیاری از امکاناتشون یکسان هست. تنها تفاوتشون رابط گرافیکی اون ها هست که البته Gnome بهتر از XFce هست ولی XFce هم اون قدرا بد نیست.
اگه یک وقت خواستید اوبونتو را نصب کنید آخرین نسخه ای که تقریبا روان اجرا می شه ۸.۰۴ هست. البته پیشنهاد من استفاده از نسخه های جدید لینوکس هست که برای سیستم شما راهحل استفاده از XFce هست.
( البته میز کارهای ضعیفتری مثل LXDE هم وجود دارند)

خیلی ببخشید من اصلا از این اصطلاحات که میگید سر در نمیارم.(گفتم که اطلاعاتم درباره ی لینوکس در حد 0 هست)
یعنی اگه ubuntu 9.10 رو بریزم و از میز کار XFec استفاده کنم مشکل رم حل میشه؟
فکر میکنم بهتره یه بار دیگه مشخصات سیستم رو بنویسم.

CPU=celeron 2GHz 128K cache L1
RAM=DDR 256MB 266
VGA=ATI 64MB
MAIN=GIGA P4Titan 8IR2003
HARD=80GB 5400

رم DDR با باس 266 که 256 به بالا باشه پیدا نمیشه و اگرم پیدا بشه قیمتی برابر رم های 4GB DDR2 داره و اصلا ارزش خریدن نداره.

در نتیجه من توزیعی از لینوکس رو میخوام که با این سیستم من سازگاری داشته باشه و روون (تا حد ممکن) اجرا بشه.

rootnt
15-03-2010, 15:54
دوست عزیز
لطف کن سوالاتو تو هر تاپیک ۱ بار کپی نکن. نظم انجمنو بهم می ریزه
۱ جا هم باشه همه می بینن
تو ۱ تاپیک سوالتو مطرح کن و پیگیری کن
تکرار کنی با عرض شرمندگی مجبورم پستهاتو پاک کنم

hummer_1990
15-03-2010, 16:02
دوست عزیز
لطف کن سوالاتو تو هر تاپیک ۱ بار کپی نکن. نظم انجمنو بهم می ریزه
۱ جا هم باشه همه می بینن
تو ۱ تاپیک سوالتو مطرح کن و پیگیری کن
تکرار کنی با عرض شرمندگی مجبورم پستهاتو پاک کنم

چشم حتما:10:

KING OF P30WORLD
15-03-2010, 20:28
خیلی ببخشید من اصلا از این اصطلاحات که میگید سر در نمیارم.(گفتم که اطلاعاتم درباره ی لینوکس در حد 0 هست)
یعنی اگه ubuntu 9.10 رو بریزم و از میز کار XFec استفاده کنم مشکل رم حل میشه؟
فکر میکنم بهتره یه بار دیگه مشخصات سیستم رو بنویسم.

CPU=celeron 2GHz 128K cache L1
RAM=DDR 256MB 266
VGA=ATI 64MB
MAIN=GIGA P4Titan 8IR2003
HARD=80GB 5400

رم DDR با باس 266 که 256 به بالا باشه پیدا نمیشه و اگرم پیدا بشه قیمتی برابر رم های 4GB DDR2 داره و اصلا ارزش خریدن نداره.

در نتیجه من توزیعی از لینوکس رو میخوام که با این سیستم من سازگاری داشته باشه و روون (تا حد ممکن) اجرا بشه.

ٓٓXubuntu در اصل همون اوبونتو هست با این تفاوت که رابط گرافیکی کاربر Xubuntu به جای گنوم ( که در اوبونتو) استفاده می شه XFce هست.
شما باید Xubuntu 9.10 را نصب کنید.

Squall Leonhart
17-03-2010, 18:06
آقا من میخواستم ببینم این لینوکس چه مزایایی نسبت به ویندوز اکس پی داره؟

به نظر میرسه که از لحاظ ساپورت نرم افزاری هم ضعیف هست.

آیا لینوکس کاربرد خاصی داره یا توی خونه هم به درد کارهای معمولی میخوره (مثل نصب گیم - اینترنت - اجرای فیلم و غیره)

در کل میخواستم بدونم کاربرد اصلیش چیه؟

aryan1423
17-03-2010, 18:20
سلام
من وقتی بعضی از سایت های فارسی را باز می کنم (مثل همین پی سی ورد) فونتهای فارسی به شکل زشتی نشون داده می شن! مثلن بعضی حروف جدا میفتن و ...
چاره چیه؟ :11:

rostamiani
17-03-2010, 20:20
سلام
من وقتی بعضی از سایت های فارسی را باز می کنم (مثل همین پی سی ورد) فونتهای فارسی به شکل زشتی نشون داده می شن! مثلن بعضی حروف جدا میفتن و ...
چاره چیه؟ :11:
سلام
چه لینوکسی و چه Browser ی ؟؟؟

rostamiani
17-03-2010, 21:02
آقا من میخواستم ببینم این لینوکس چه مزایایی نسبت به ویندوز اکس پی داره؟

به نظر میرسه که از لحاظ ساپورت نرم افزاری هم ضعیف هست.

آیا لینوکس کاربرد خاصی داره یا توی خونه هم به درد کارهای معمولی میخوره (مثل نصب گیم - اینترنت - اجرای فیلم و غیره)

در کل میخواستم بدونم کاربرد اصلیش چیه؟

سلام

اولا بگم وقتی این مقایسه درسته که داریم در مورد PC صحبت می کنیم.چون لینوکس بر خلاف ویندوز روی هر سخت افزاری قابل نصبه !از گوشی های موبایل تا ابر کامپیوتر ها :46:

1.از قبل از به وجود اومدن ویندوز 98 لینوکس تقریبا نه هنگ می کرد، نه هیچ وقت احتیاج به Restart کردن داشت و نه ویروسی میشد... :31: حتی بعد از نصب درایور جدید هم سخت افزار بلافاصله به کار میفته و نیازی به Restart نداره

2.لینوکس می تونه تا ده ها سال به طور مرتب کار کنه بدون اینکه سرعتش کم بشه یا مشکلی براش به وجود بیاد ... ولی ویندوز خیلی زودتر از اینا یا هنگ می کنه یا سرعتش کم میشه .برای همین لینوکس برای سرور ها خیلی مناسبه ...

3.میشه گفت برای لینوکس هیچ ویروسی وجود نداره .اگه هم داشته باشه بدون اجازه شما نمیتونه کاری از پیش ببره :27:

4.نرم افزار های لینوکسی برای کاربرای خونگی کم تر از ویندوزی هستن و این بیشتر تقصیر برنامه نویس هاست تا لینوک :31: ولی برنامه ای هست به نام WINE که بیشتر برنامه های ویندوزی رو می تونه توی لینوکس با سرعت خوبی اجرا کنه :20:. به هر حال احتمالا برای خیلی از برنامه های ویندوزیتون می تونید یک معادل خوب هم توی لینوکس پیدا کنید

5.اگه اهل بازی هستید همچنان باید یک ویندوز کنار لینوکستون داشته باشید، چون بازی ها و البته DirectX هنوز برای لینوکس نوشته نمیشن

6.تشاید تا 5-6 سال قبل لینوکس برای کاربرای معمولی به اندازه کافی کاربر پسند نبود، ولی توضیع هایی مثل UBUNTU این قضیه رو عوض کردن .UBUNTU می خواد تا چند سال دیگه از MAC OS X کاربر پسند تر بشه .دیگه ویندوز که جای خود داره :31:. ولی هنوز نه :13:

7.لینوکس و خیلی از برنامه های اون مجانی هستند و می تونید به راحتی اونا رو دانلود و آپدیت کنید

8.UBUNTU همراه خودش Firefox نصبه ... پس مشکلی برای اینترنت ندارید.. به جز سایت هایی که حتما باید توی Internet Explorer ازشون استفاده کنید :20:

9.محیط کار سه بعدی Compiz Fusion به همراه افکت های زیادش واقعا تجربه جالبیه ... باید ببینید ...

10.لینوکس می تونه بدون نصب شدن از روی Flash Memory یا CD به طور کامل اجرا بشه بدون اینکه تغییری تو سیستم به وجود بیاد ! (البته تو این حالت نمیشه برنامه نصب کرد !)

خود من ترجیح میدم اینترنت و خیلی از کارامو تو لینوکس انجام بدم و هر وقت مجبور شدم بیام تو ویندوز :31:

Squall Leonhart
18-03-2010, 00:49
از توضیحاتی کاملی که ارائه دادی واقعا ممنونم.

یه مسئله دیگه اینکه به نظرت کدوم یک از این دو تا ارزشش واسه دانلود بیشتره :

Linux_Mint_8_Helena_iso.5186214.TPB ---> 688 MB

Super_OS_9.10_DVD_Ubuntu-Linux_based_OS_[mininova] ---> 1 GB

rostamiani
18-03-2010, 00:57
از توضیحاتی کاملی که ارائه دادی واقعا ممنونم.

یه مسئله دیگه اینکه به نظرت کدوم یک از این دو تا ارزشش واسه دانلود بیشتره :

Linux_Mint_8_Helena_iso.5186214.TPB ---> 688 MB

Super_OS_9.10_DVD_Ubuntu-Linux_based_OS_[mininova] ---> 1 GB

راستش Super OS رو نمیشناسم . ولی Mint از UBUNTU مشتق شده .یعنی همون UBUNTU هست که تغییراتی توش دادن
من توصیه می کنم UBUNTU نصب کنید.چون هم کار باهاش راحته هم پستیبانی فارسی داره .تو سایت ubuntu.ir

توصیه می کنم اصلا دانلود نکنید ... دی وی دی های این لینوکس ها رو می تونید به قیمت خیلی مناسب از
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید بخرید. تقریبا هر نسخه از هر لینوکسی رو که بخواین دارن
اگه ubuntu خریدید و اینترنت درستی ندارید بهتره دیسک تکمییل هما رو هم بخرید. خیلی چیز هایی که حتما لازمتون میاد توی این دیسک گزاشتن که می تونید خیلی راحت روی ubuntu نصب کنید و نیازی به دانلود نباشه

در ضمن ... حدودا یک ماه دیگه UBUNTU 10.4 میاد و بعد از مدتی Mint بر اساس اون نسخه. توصیه می کنم از دستش ندین.باید چیز جالبی باشه :)

موفق باشید :))

dimah2005
18-03-2010, 21:28
سلام
من بلاخره تونستم با لینوکس کانت شم ُ‌وای خدای من

بعد از ۱.۵ سال انتظار ( چون مشکل مودم داشت لینوکس )

از الان منم به جامعه بزرگ لینوکس \یوستم ُ‌برم لینوکس هم نصبش کنم (فعلا لایوه )

---> برا شروع هم از بارسیکس دارم استفاده می کنم

یه سوال ---> چه جوری برا فیلمها زیر نویس با \سوند اس ار تی لود کنم؟‌هر کاری کردم نشد (‌با ساب ، ایندکس مشکلی نداره )

rostamiani
18-03-2010, 21:47
سلام

بعد از ۱.۵ انتظار ( چون مشکل مودم داشت لینوکس )

یه سوال ---> چه جوری برا فیلمها زیر نویس با \سوند اس ار تی لود کنم؟‌هر کاری کردم نشد (‌با ساب ، ایندکس مشکلی نداره )
خوش اومدین

اولا توی لینوکس دکمه حرف پ دکمه M انگلیسی هست. ظاهرا استانداردش همینه و مایکروسافت سرخود عوضش کرده !
پانیا با چه پلیری فیلم رو پخش می کنید ؟ VLC فکر کنم از بقیه مناسب تر یاشه :)

dimah2005
18-03-2010, 22:38
پانیا با چه پلیری فیلم رو پخش می کنید ؟ VLC فکر کنم از بقیه مناسب تر یاشه

با همون پلیر پیشفرض (وی ال اس )

rootnt
18-03-2010, 22:43
tools - preferences- all - video - subtitles/osd
در قسمت use subtitle file فایل زیرنویس مورد نظرتو بهش بده
مبارک باشه
پارسیکس واقعا عالیه
منم پارسیکس دارم الان

dimah2005
18-03-2010, 23:17
tools - preferences- all - video - subtitles/osd

این ادرسه کجاست ؟

والا من از
file-open file -use subtitle - brows
می رم
ُ‌فقط ساب ایندکس رو قبول می کنه اس ار تی رو نمی تونه بخونه !

---> این ویرگول کدوم دکمس ؟

hummer_1990
18-03-2010, 23:51
سلام

بعد از ۱.۵ سال انتظار ( چون مشکل مودم داشت لینوکس )

سلام خوش به حالت :31: من که هنوز تو نصب Xubuntu موندم:31:
اگه میشه بیا تو تاپیک ubuntu و دو 3 صفحه آخرو بخون و یه کمکی هم به من بکن تا منم مثل شما به جامعه بزرگ لینوکس:27: بپیوندم.
:10:

dimah2005
19-03-2010, 00:13
سلام خوش به حالت من که هنوز تو نصب Xubuntu موندم
اگه میشه بیا تو تاپیک ubuntu و دو 3 صفحه آخرو بخون و یه کمکی هم به من بکن تا منم مثل شما به جامعه بزرگ لینوکس بپیوندم.

خوب منخ ودم هنوز نصب نکردم دارم یکم هاردمو خونه تکونی می کنم تا یه دریوار براش خالی کنم .

الانم دارم از نسخه لایو \اپارسیکس استفاده میکنم ُ‌تو هم این کار رو کن تا دستت راه بیوفته !

hummer_1990
19-03-2010, 00:26
الانم دارم از نسخه لایو \اپارسیکس استفاده میکنم ُ‌تو هم این کار رو کن تا دستت راه بیوفته ! چه فرقی با بقیه توزیع های لینوکس داره؟ از کجا میشه دانلود کرد؟
به سیستم با گرافیک 64 و رو 256 میخوره؟

dimah2005
19-03-2010, 01:05
چه فرقی با بقیه توزیع های لینوکس داره؟ از کجا میشه دانلود کرد؟
به سیستم با گرافیک 64 و رو 256 میخوره؟

اره
سیستم من مال ۲۰۰۲ هست دیگه از مال من که قدیمی تر نیست

بعد هم من از یه سایته خریدم + دی وی دی نرافزار سرو که همه(خیلی از) نرافزار های لینوکس رو داره

فکر کنم این بود سایته

hummer_1990
19-03-2010, 01:12
نگفتی فرقش با بقیه توزیع ها چیه؟

dimah2005
19-03-2010, 01:23
نگفتی فرقش با بقیه توزیع ها چیه؟

نمی دونم فرق چیه راستشو بخوای

ولی اینو می دونم که چیزی از بقیشون کم نداره راحتره و برام منه مبتدی چیز عالیه

*من همین الان برای راه اندازی ای دی اس الم از دستور و العنلی که برا اوبنتو بود رفتم و راه افتاد

hummer_1990
19-03-2010, 01:29
خوبه ولی من قصد دارم یه کله از xubuntu شروع کنم .
دانلودش هم کردم ولی تو نصب مشکل دارم.:13:
نمیدونم چیکار کنم.:19:

DHT
19-03-2010, 02:05
خب مشکلتون چیه؟؟؟

hummer_1990
19-03-2010, 10:56
خب مشکلتون چیه؟؟؟

سلام مشکلمو تو 3 صفحه آخر تاپیک ubuntu نوشتم.

ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.:10:

rostamiani
19-03-2010, 11:04
سلام مشکلمو تو 3 صفحه آخر تاپیک ubuntu نوشتم.

ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.:10:
خب لینک بده عزیز :10:

hummer_1990
19-03-2010, 14:55
خب لینک بده عزیز [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

dimah2005
21-03-2010, 01:14
سلام

من الان یکی از درایو هامو خالی کردم برا نصب پارسیکس ، اما وقتی طریقه نصب رو از خود کتاب پارسیکس دیدم یکمی گیج شدم،

خواستم ریسک کنم ولی گفتم اول بیام اینجا بعد با راهنمایی شما شروع کنم

K1lou
24-03-2010, 11:14
با سلام
من يك نسخه از اوبونتو 9.10 را با محيط گرافيگي گنوم روي سيستم دارم ( يعني يكي از دوستان نصب كرده ) خودم دارم تازه با محيطش آشنا مي شم .
اول اينكه من اينترنت درست و حسابي ندارم كه بتونم كل اين تايپيكها و پستها رو بخونم پس اگه سوالم تكراري است عذرخواهي مي كنم
ميشه محيط گرافيكي kde رو هم من همراه با محيط فعلي خودم نصب كنم من يه عكس از اين محيط ديدم تقريبا شبيه به ويندوز بود و خيلي قشنگ ؟
با روش نصب نرم افزارها اشنا نيستم يه سي دي گرفتم كه توش نرم افزارهاي لينوكس بود ولي وقتي مي خوام اونو به قسمتي از سيستم عامل كه فكر كنم بهش ميگن مخزن . چيزي مثل synaptic با ارور مواجه ميشم
فرمت نرم افزارها حالت فشرده است tar
با تشكر

rostamiani
24-03-2010, 13:49
با سلام
من يك نسخه از اوبونتو 9.10 را با محيط گرافيگي گنوم روي سيستم دارم ( يعني يكي از دوستان نصب كرده ) خودم دارم تازه با محيطش آشنا مي شم .
اول اينكه من اينترنت درست و حسابي ندارم كه بتونم كل اين تايپيكها و پستها رو بخونم پس اگه سوالم تكراري است عذرخواهي مي كنم
ميشه محيط گرافيكي kde رو هم من همراه با محيط فعلي خودم نصب كنم من يه عكس از اين محيط ديدم تقريبا شبيه به ويندوز بود و خيلي قشنگ ؟
با روش نصب نرم افزارها اشنا نيستم يه سي دي گرفتم كه توش نرم افزارهاي لينوكس بود ولي وقتي مي خوام اونو به قسمتي از سيستم عامل كه فكر كنم بهش ميگن مخزن . چيزي مثل synaptic با ارور مواجه ميشم
فرمت نرم افزارها حالت فشرده است tar
با تشكر
برای اوبونتو راحت تره پکیج های deb رو نصب کنید. اون فایل tar نصب کردنش یکم مشکل تره.
می تونید دیسک تکمیلی هما برای اوبونتوی 9.10 رو از linuxshop.ir برای اوبونتو بخرید.این دیسک برنامه هایی که کاربرد زیادی دارن داره و نصب کردنشون هم خیلی راحته :)
امکان نصب کردن KDE و بقیه محیط ها هم برای اوبونتو هست.در این صورت می تونید وقت لاگین شدن محیط رو انتخاب کنید.ولی برای نصبش اینترنت درست و حسابی لازمه مگه اینکه پکیج هاش رو داشته باشید
اگه فقط KDE رو می خواین بهتره به جای UBUNTU دیسک KUBUNTU رو نصب کنید که به جای GNOME دسکتاپ KDE داره. KUBUNTU رو هم می تونید از linuxshop.ir تهیه کنید (ولی من GNOME رو ترجیح میدم :) )

K1lou
25-03-2010, 15:32
برای اوبونتو راحت تره پکیج های deb رو نصب کنید. اون فایل tar نصب کردنش یکم مشکل تره.
می تونید دیسک تکمیلی هما برای اوبونتوی 9.10 رو از linuxshop.ir برای اوبونتو بخرید.این دیسک برنامه هایی که کاربرد زیادی دارن داره و نصب کردنشون هم خیلی راحته :)
امکان نصب کردن KDE و بقیه محیط ها هم برای اوبونتو هست.در این صورت می تونید وقت لاگین شدن محیط رو انتخاب کنید.ولی برای نصبش اینترنت درست و حسابی لازمه مگه اینکه پکیج هاش رو داشته باشید
اگه فقط KDE رو می خواین بهتره به جای UBUNTU دیسک KUBUNTU رو نصب کنید که به جای GNOME دسکتاپ KDE داره. KUBUNTU رو هم می تونید از linuxshop.ir تهیه کنید (ولی من GNOME رو ترجیح میدم :) )

با تشكر
ديسكهاي تكميلي هما براي اوبونتو 9.10 در ادرس داده شده نيست . فكر كنم براي 9.4 هست . حالا همينو اگه بگيرم خوبه ؟
در مورد آموزش لينوكسي كه در 6 سي دي در همين سايتي كه معرفي كردين نظرتون چيه . ميتونه خريدش برام مفيد باشه؟
با تشكر .

rostamiani
25-03-2010, 15:42
با تشكر
ديسكهاي تكميلي هما براي اوبونتو 9.10 در ادرس داده شده نيست . فكر كنم براي 9.4 هست . حالا همينو اگه بگيرم خوبه ؟
در مورد آموزش لينوكسي كه در 6 سي دي در همين سايتي كه معرفي كردين نظرتون چيه . ميتونه خريدش برام مفيد باشه؟
با تشكر .
خیلی ببخشید ... اشتباه از من بود
ظاهرا دیسک تکمیلی 9.10 هنوز نیومده. و فکر نمی کنم نسخه 9.4 روی 9.10 نصب بشه !
در مورد آموزش هم نظری ندارم ...

ولی دیسک های تکمیلی دیگه ای هم برای اوبونتو ارائه میشه ولی فکر کنم بهتر باشه پکیج ها رو دانلود کنید ...
با این شرایط توصیه می کنم تا ماه آینده صبر کنید بعد پکیج های 10.4 رو دانلود کنید :)

taghi444
28-03-2010, 20:56
با اجازه یه نفر!:46:
باید برنامه اي تحت عنوان quantom espresso که حجم زيادي در حد1 dvd دارد رو رو نصب کنم.
اين برنامه روي linux Centos بايد نصب شود اما سولات:
1.ايا برنامه اي هست که نصب ان را در ويندوز ممکن سازد؟(با توجه به حجم بالا و سنگيني ان)
2.تفاوت CentOS 5.4 i386 و CentOS 5.4 x86-64 در چيست؟!
3.ساده ترين راه براي نصب اين linux cent چيست؟ به عبارتب ديگر من فقط ميخواهم اين برنامه اجرا شود و کاري به پارتيشن بندي و توزیع و ..ندارم و نداشته باشم.
4.ایا نوع لایو لینوکس با نوع نصبی ان تفاوتی دارد؟ یعنی هر برنامه ای را روی لایو نیز میتوان نصب و اجرا کرد؟؟
خواهشن هرکی بلده جواب بده که خیلیییییییییی حیاتیه.
ممنون

rostamiani
28-03-2010, 21:00
باید برنامه اي تحت عنوان quantom espresso که حجم زيادي در حد1 dvd دارد رو رو نصب کنم.
1.ايا برنامه اي هست که نصب ان را در ويندوز ممکن سازد؟(با توجه به حجم بالا و سنگيني ان)
3.ساده ترين راه براي نصب اين linux cent چيست؟ به عبارتب ديگر من فقط ميخواهم اين برنامه اجرا شود و کاري به پارتيشن بندي و توزیع و ..ندارم و نداشته باشم.
4.ایا نوع لایو لینوکس با نوع نصبی ان تفاوتی دارد؟ یعنی هر برنامه ای را روی لایو نیز میتوان نصب و اجرا کرد؟؟
ممنون
تو لایو نمیشه چیز خاصی نصب کرد !

taia
29-03-2010, 21:50
ممنون

1. فکر نمی کنم چنین برنامه ای وجود داشته باشه.
2. تفاوت این دو واضح هست از روی اسمشون، ولی برای سیستم های 32 بیتی و دومی برای سیستم های 64 بیتی هست که شما با توجه به سیستم خود انتخاب کنید گرچه 32 بیتی برای همه ی سیستم ها پیشنهاد میشه.
3.

4. خیر تفاوتی ندارند ولی نصب در سیستم لایو کمی مشکل هست چون در واقع برنامه ی نصب شده روی رم شما نصب میشه، پس انتظار نداشته باشید یک برنامه به حجم یک دی وی دی رو بتونید نصب کنید! :دی مگر اینکه یک 20 گیگی رم داشته باشید! :46: ولی نصب برنامه در سیستم لایو امکان پذیر هست تا جایی که رم شما اجازه بده.

rostamiani
30-03-2010, 14:08
این برنامه وجود داره
سایتش هم اینجاست :

:31:

K1lou
30-03-2010, 17:51
با سلام
دوستان ميتونن زحمت بكشن و به اين سوالات من جوا بدن
1 . مزيت محيط متني سيستم عاملهاي لينوكس نصبت به محيط گرافيگي و همچنين ويندوز چيه . يعني چه برتري در اين محيط متني وجود داره كه ختي در محيط گرافيگي خود لينوكس وجود نداره ؟
2 . اين دستورات خط فرمان لينوكس مخفف كلمات مختلف هستند .؟ اگر به اين صورت است ايا منبعي براي پيدا كردن اين كلمات وجود داره . چون اگر كلمات رو به صورت كامل بدونيم راحت تر ميشه دستورات را ياد گرفت جايي خوندم sudo مخفف سوپر يوزر ؟
3 . من براي نصب لينوكس به ايجا د چند درايو نياز دارم . يكي swap . يكي بايد درايو ريشه باشه ؟ و به درايوهاي ديگه هم نياز دارم ؟
با چه دستوري ميتونم به كاربر ريشه دسيابي پيدا كنم البته در محيط گرافيگي ؟
خيلي زياد شد سوالات ديگه هم دارم كه بعدا مطرح مي كنم
با تشكر

rostamiani
30-03-2010, 18:16
با سلام
دوستان ميتونن زحمت بكشن و به اين سوالات من جوا بدن
1 . مزيت محيط متني سيستم عاملهاي لينوكس نصبت به محيط گرافيگي و همچنين ويندوز چيه . يعني چه برتري در اين محيط متني وجود داره كه ختي در محيط گرافيگي خود لينوكس وجود نداره ؟
2 . اين دستورات خط فرمان لينوكس مخفف كلمات مختلف هستند .؟ اگر به اين صورت است ايا منبعي براي پيدا كردن اين كلمات وجود داره . چون اگر كلمات رو به صورت كامل بدونيم راحت تر ميشه دستورات را ياد گرفت جايي خوندم sudo مخفف سوپر يوزر ؟
3 . من براي نصب لينوكس به ايجا د چند درايو نياز دارم . يكي swap . يكي بايد درايو ريشه باشه ؟ و به درايوهاي ديگه هم نياز دارم ؟
خيلي زياد شد سوالات ديگه هم دارم كه بعدا مطرح مي كنم
با تشكر

1.اصل لینوکس محیط متنیه که نه هنگ می کنه نه -- میشه و تا سال ها می تونه بدون هیچ مشکلی یک سرور بزرگ رو به کار بندازه.برای همین همه سرور ها توی محیط متن کار می کنن.ویندوز که محیط متنی نداره :27:

3.توی یک درایو هم میشه نصبش کرد. swap هم اختیاریه. در واقع شبیه pagefile.sys توی ویندوزه ولی بهتره بسازینش.

bersam
31-03-2010, 09:38
دوستان خسته نباشید !

می خواستم بدونم نسخه ی آیتونز یا مشابه برای نصب برنامه ها و سینک کردن و این جور کار ها برای آیپاد و آیفون تحت لینوکس وجود داره یا نه ؟

K1lou
01-04-2010, 18:30
با سلام
براي اين سوالات كسي جواب نداشت

من الان مي خوام اوبونتو 9.10 رو نصب كنم پس 3 درايو رو مي خوام درست كم حجمها به چه صورت بايد باشه ؟
با تشكر

sastwhc
02-04-2010, 10:57
دوستان خسته نباشید !

می خواستم بدونم نسخه ی آیتونز یا مشابه برای نصب برنامه ها و سینک کردن و این جور کار ها برای آیپاد و آیفون تحت لینوکس وجود داره یا نه ؟

با سلام
براي اين سوالات كسي جواب نداشت

من الان مي خوام اوبونتو 9.10 رو نصب كنم پس 3 درايو رو مي خوام درست كم حجمها به چه صورت بايد باشه ؟
با تشكر

ای کاش مشخصات سیستمت رو میدادی
دو تا پارتیشن هم کافی است البته بهتره از سه پارتیشن استفاده کنی
برای SWAP از دوبرابر رم استفاده کن برای روت باید حداقل مقدار پیشنهادی رو رعایت کنی که میشه حدوده 4Gig

و بقیه برای Home
اما پیشنهاد میکنم کمی بیشتر برای Root اختصاص بدی

K1lou
02-04-2010, 20:46
با سلام و تشکر
سیستم از لحاظ سخت افزاری به اندازه کافی قوی هست و حدود 50 گیگ هم به صورت اختصاص داده نشده در هارد دارم . پس مشکلی از لحاظ فضا هم وجود نداره
پس سه پارتیشن home . root . swap ؟
خوب در عکس زیر من باید گزینه سوم رو انتخاب کنم که فضای پارتیشن بندی نشده برای نصب انتخاب بشه ؟
بعدش هم در این نصب چرا قسمتهای ساختن پارتیشن وجود نداره یعنی تا اینحجایی کخ من پیش رفتم .
من گزینه 3 رو انتخاب کردم و در اخر پیغامی مربوط به فرمت شدن اطلاعات بود که دیگه پیش نرفتم

rostamiani
02-04-2010, 20:50
با سلام و تشکر
سیستم از لحاظ سخت افزاری به اندازه کافی قوی هست و حدود 50 گیگ هم به صورت اختصاص داده نشده در هارد دارم . پس مشکلی از لحاظ فضا هم وجود نداره
پس سه پارتیشن home . root . swap ؟
خوب در عکس زیر من باید گزینه سوم رو انتخاب کنم که فضای پارتیشن بندی نشده برای نصب انتخاب بشه ؟
بعدش هم در این نصب چرا قسمتهای ساختن پارتیشن وجود نداره یعنی تا اینحجایی کخ من پیش رفتم .
من گزینه 3 رو انتخاب کردم و در اخر پیغامی مربوط به فرمت شدن اطلاعات بود که دیگه پیش نرفتم

اگه اون گزینه رو انتخاب کنید، خودش به صلاحدید خودش از فضای خالی استفاده می کنه
برای ساختن دستی پارتیشین ها باید Manual رو انتخاب کنید :)

K1lou
02-04-2010, 21:18
اگه اون گزینه رو انتخاب کنید، خودش به صلاحدید خودش از فضای خالی استفاده می کنه
برای ساختن دستی پارتیشین ها باید Manual رو انتخاب کنید :)
با تشکر
پس فقط از فضای خالی استفاده میکنه و به د رایوهای دیگه کاری نداره درسته ؟
یعنی به اطلاعات من اسیبی نمی رسه ؟
در مورد پارتیشنها هم درست گفتم همین سه پارتیشن home . root .swap هستند ؟
با این فضایی که در اختیار دارم به نظر شما اندازه پارتیشن ها رو اگه خودم بخوام در حالت manual اختصاص بدم چطور باید باشه ؟
با تشکر

Ahmad-Ra
03-04-2010, 12:11
دوست عزيز براي پارتيشن بندي به پارتيشن /usr هم احتياج داريد. در ضمن اگر خاموش موقت يا معادل swap در ويندوز مثل حالت hibrenate استفاده نداريد خيلي لزوم استفاده از اين پارتيشن نميره.
براي پارتيشن بندي هم در حالت custom layout بريد و دستي خودتون اضافه كنيد پارتيشن ها رو با استفاده از فضاي خالي.. اينطوري ديگه به پارتيشن اي ويندوزي هم آسيب نميرسونيد.. كار سختي هم نيست

K1lou
05-04-2010, 12:29
با سلام
من ديشب اوبونتو 9.10 رو براي اولين بار نصب کردم در حالت manual به پارتيشن بندي وارد شدم اما دو پارتيشن root و swap رو بيشتر نتونستم بسازم
آيا براي ساخت پارتيشن هاي مختلف بايد قبل از نصب لينوکس در محيط ويندوز مقدار فضايي رو که مي خواهيم به لينوکس اختصاص بديم بايد به صورت پارتيشن هاي جدا دراوريم
مثلا من قبل از نصب لينوکس 30 گيگ فضاي خالي رو توي ويندوز اماده مي کنم حالا اين فضا رو باز بايد به يک 4 گيگي براي swap و مثلا دو تا 10 گيگي براي root و home تقسيم کنم يا کل فضا هم به صورت يکجا باشه . توي خود لينوکس مي تونم تقسيم کنم
در محيط گنوم در اوبونتو ابزار شبيه به disk managment ويندوز وجود نداره که موقيعت پارتيشن ها رو بتونم ببينم يا تغيير بدم
با تشکر

rostamiani
05-04-2010, 12:36
با سلام
من ديشب اوبونتو 9.10 رو براي اولين بار نصب کردم در حالت manual به پارتيشن بندي وارد شدم اما دو پارتيشن root و swap رو بيشتر نتونستم بسازم
آيا براي ساخت پارتيشن هاي مختلف بايد قبل از نصب لينوکس در محيط ويندوز مقدار فضايي رو که مي خواهيم به لينوکس اختصاص بديم بايد به صورت پارتيشن هاي جدا دراوريم
مثلا من قبل از نصب لينوکس 30 گيگ فضاي خالي رو توي ويندوز اماده مي کنم حالا اين فضا رو باز بايد به يک 4 گيگي براي swap و مثلا دو تا 10 گيگي براي root و home تقسيم کنم يا کل فضا هم به صورت يکجا باشه . توي خود لينوکس مي تونم تقسيم کنم
در محيط گنوم در اوبونتو ابزار شبيه به disk managment ويندوز وجود نداره که موقيعت پارتيشن ها رو بتونم ببينم يا تغيير بدم
با تشکر
وجود داره و امکاناتشم بیشتره :)
اسمش هم GParted هست

قبل از نصب UBUNTU حتی لازم نیست فظا رو خالی کنید. با خود UBUNTU هم میشه وقت نصب یک پارتیشین رو کوچیک کرد و بعد هر چند تا لازم بود پارتیشین ساخت ! عجیبه که شما نتونستی !!!

K1lou
05-04-2010, 17:17
وجود داره و امکاناتشم بیشتره :)
اسمش هم GParted هست

قبل از نصب UBUNTU حتی لازم نیست فظا رو خالی کنید. با خود UBUNTU هم میشه وقت نصب یک پارتیشین رو کوچیک کرد و بعد هر چند تا لازم بود پارتیشین ساخت ! عجیبه که شما نتونستی !!!

با تشکر
بله اسم این gparted رو شنیده بودم اما این gparted در محیط گرافیگی گنونم که وجود نداره ؟ یا در محیط نصب هست ؟
خوب الن توی محیط گنونم اوبونتو چطور می تونم پارتیشنهام رو ببینم و تغییر بدم ؟
راستی از کدوم قسمت باید ببینم که وسایل سخت افزاریم نصب هست یا نه . مثل مودم و یا ... شبیه به device manager windows
با تشکر

dodor
06-04-2010, 20:47
سلام دوست عزیز!
چند تا نکته :
۱- شما براحتی می توانید در (اگر اهل ترمینال هستید!)terminal با دستور

تمام کارهای مربوط به پارتیشن بندی رو انجام بدبد.
۲- شما قطعات سخت افزاری همانند مودم رو باید به صورت دستی نصب کنید. برای کارت گرافیک هم می تونید از log ایکس تون در سیستم لوگ مطلع بشید . اونجا هر قسمت رو به طور جداگانه گفته. بعضی از داریور ها همانند کارت صدا در کرنل تعریف می شند بسته به نوع کرنلتون داره هر چه جدید تر بهتر. با این دستور می تونید از وضعیت کرنل سیستمتون آگاه بشید.

البته توجه کنید که کارت گرافیک نیاز به درایور خواهد داشت که شما باید بر حسب نوع برند کارت گرافیک اون رو نصب کنید. که به صورت دستی هم می تونید این کار رو انجام بدید.

K1lou
11-04-2010, 17:06
با سلام
چرا در نسخه قبلي اوبونتو 9.10 كه روي سيستم بود و يكي از دوستان نصبش كرده بود حالت باز كردن پنجره ها با اين نسخه اي كه من نصب كردم فرق داره
در نسخه قبلي وقتي مي خواستم يك پنجره را ماكزيمم كنم با حالت يك فشار قوي به چهار گوشه پرتاپ مي شد و ماكزيمم مي شد اما در نسخه جديد نصبي من به اين صورت نيست و خيلي عادي باز ميشه
با تشكر

rostamiani
11-04-2010, 17:22
با سلام
چرا در نسخه قبلي اوبونتو 9.10 كه روي سيستم بود و يكي از دوستان نصبش كرده بود حالت باز كردن پنجره ها با اين نسخه اي كه من نصب كردم فرق داره
در نسخه قبلي وقتي مي خواستم يك پنجره را ماكزيمم كنم با حالت يك فشار قوي به چهار گوشه پرتاپ مي شد و ماكزيمم مي شد اما در نسخه جديد نصبي من به اين صورت نيست و خيلي عادي باز ميشه
با تشكر
به طور پیشفرض Compiz Fusuin فعال نیست
باید اولکارت گرافبک رو نصب کنید بعد از اینجا فعالش کنید :

System -> Preferences -> Appearance -> Visual Effects

123list
12-04-2010, 18:51
با سلام
بنده امروز تونستم لینوکس اوبونتو 9.10 را در کنار ویندوز سون نصب کنم اما چند سوال دارم

لینوکس را من از مجموعه کینگ 16 تایی نصب کردم.

سوال اول: نسخه ویندوز سون من 64 بیتی است( البته انهم به خاطر 8 گیگ رم ) اما موقع نصب لینوکس گزینه ای که باشه من نسخه 32 یا 64 بیتی را انتخاب کنم پیدا نکردم البته بعد نصب توی لینوکس گشتم و دیدم لینوکسی که من نصب کردم 32 بیتی است

سوال دوم :مادربرد من گیگا مدل EP45 UD3P V 1.6 است وقتی سی دی مادربرد را گذاشتم توی سی دی هیچ چیزی را نشان نداد در واقع درایور را من میخواستم نصب کنم که نشد توی سایت گیگا هم درایوری برای لینوکس نبود

سوال سوم: درایور کارت گرافیکی را که برای لینوکس بود دانلود کردم اما نصب نشد
فعلا همین 3 تا بقیه اش هم برای بعد
با تشکر:46:

K1lou
12-04-2010, 21:37
با سلام
من که دارم ازلینوکس خسته می شم البته مشکل از لینوکس نیست تقصیر از منه که داشتن اینترنت پرسرعت گناه کبیره من محسوب میشه چرا که اینترنت فقط برای کفار و در بلاد کفر مجازه . ما اصلا نیازی نداریم به همچین چیزهایی که باعث گمراهی بنی بشر از دین و دنیا میشه . منم باید برم به معنویاتم برسم ( بزارین روحساب ناراحتی من با اینترنت 24 کیلو بیتی )

من که نه می تونم بدون اینترنت یک فایل mp3 در لینوکس اجرا کنم نه درایو کارت گرافیگم رو دارم و ... فکر کنم باید از لینوکس خداحافظی کنم
راستی نمیشه جای دیگه درایوها رو دانلود کرد و به صورت افلاین به سیستم داد ؟
با تشکر

dodor
12-04-2010, 22:01
با سلام
بنده امروز تونستم لینوکس اوبونتو 9.10 را در کنار ویندوز سون نصب کنم اما چند سوال دارم

لینوکس را من از مجموعه کینگ 16 تایی نصب کردم.

سوال اول: نسخه ویندوز سون من 64 بیتی است( البته انهم به خاطر 8 گیگ رم ) اما موقع نصب لینوکس گزینه ای که باشه من نسخه 32 یا 64 بیتی را انتخاب کنم پیدا نکردم البته بعد نصب توی لینوکس گشتم و دیدم لینوکسی که من نصب کردم 32 بیتی است

سوال دوم :مادربرد من گیگا مدل EP45 UD3P V 1.6 است وقتی سی دی مادربرد را گذاشتم توی سی دی هیچ چیزی را نشان نداد در واقع درایور را من میخواستم نصب کنم که نشد توی سایت گیگا هم درایوری برای لینوکس نبود

سوال سوم: درایور کارت گرافیکی را که برای لینوکس بود دانلود کردم اما نصب نشد
فعلا همین 3 تا بقیه اش هم برای بعد
با تشکر:46:
سلام دوست من!
در مورد سوال اولتون باید بگم شما از ابتدا باید نسخه ی ۶۴ بیتی رو نصب می کردید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدیعنی از ابتدا نسخه رو باید انتحاب کرده و آن رو نصب کرد.
سوال دومتون : شما چه چبز رو می خواهید از روی سی دی مادربوردتون نصب کنید ؟ اگر منظورتون کارن صدا یا شبکه و یا یو اس بی است اصلا نیازی نیست چون اونها در کرنل به صورت default هست و نصب میشن. اگر منظورتون چیز خاصی است لطفا بیان کنید.
و سوال سوم یرند کارت گرا فیک تون چیه؟ ati or nvidia . چه جوری نصبش می کنید و پیغام خطا چه چیز است. لطفا اینها را بگید تا راحتتر بشه تصمیم گرفت.
موفق باشید.

dodor
12-04-2010, 22:09
با سلام
من که دارم ازلینوکس خسته می شم البته مشکل از لینوکس نیست تقصیر از منه که داشتن اینترنت پرسرعت گناه کبیره من محسوب میشه چرا که اینترنت فقط برای کفار و در بلاد کفر مجازه . ما اصلا نیازی نداریم به همچین چیزهایی که باعث گمراهی بنی بشر از دین و دنیا میشه . منم باید برم به معنویاتم برسم ( بزارین روحساب ناراحتی من با اینترنت 24 کیلو بیتی )

من که نه می تونم بدون اینترنت یک فایل mp3 در لینوکس اجرا کنم نه درایو کارت گرافیگم رو دارم و ... فکر کنم باید از لینوکس خداحافظی کنم
با تشکر
سلام دوست من!
چه مشکلی براتون پیش اومده؟ شما کلا adsl ندارید ؟ بشما می تونید فایل ها رو از طریق کافینت دریافت کنید. و انشا الله برای adsl هم اقدام کنید. (البته اگر ندارید) چون من منظورتون رو متوجه نشدم.
شما از دوستاتون نمی تونید فایل ها رو بگیرید؟ من هم یک زمانی مثل شما بودم اما هیج وقت اینجوری نشدم! شما سعی خودتون رو بکنید.
در ضمن اگر شما خداحافظی از لیتوکستون بکنید آیا سیستم عامل دیگری(منظورم ویندوز!) هست که شما از اون خسته نشید ؟ آیا مشکلاتتون برطرف میشه؟! البته هر طور خودتون میدونید درست است همون کار رو انجام بدید.
موفق باشید

123list
12-04-2010, 22:15
من فکر میکردم مثل ویندوز خوش گزینه میاره که کدوم نسخه را میخواهید نصب کنید این نسخه هم که توی مجموعه کینگ بود 32 بیتی بود

کارت گرافیکی ati 4870 است درایور رو دانلود کردم
ایرادی که داد نوشته بود با یونی کد سازگار نیست UTF-8 و شما باید یونی کد را عوض کنی من هم راستش نمیدونستم کدام یونی را جایگزین کنم

اما برای مودم دی اس ال که من از لن اون استفاده میکنم کانکشن ایجاد کردم اما کانکت نشد و من هم مجبور شدم مودم را به صورت اتوماتیک دربیاورم که با روشن شدن سیستم خودش کانکت بشه البته این شمکلی نیست و بعد هم میشه حلش کرد

و ضمنا این مخزن ها را باید از کجا تهیه کرد و یا اینکه از کجا میشه دانلودش کرد

با تشکر

dodor
12-04-2010, 22:46
سلام دوست من!
می تونید لوگ فایل خطای نصب کارت گرافیکتون رو اینجا بذارید؟ چون نمی دونم دقیقا مشکل چی است؟
موفق باشید.

sudotux
12-04-2010, 23:15
با سلام

با تشکر

شما میتونید از توزیع هایی که همه ی کدک ها و برنامه های اضافه رو به صورت پیش فرض دارند استفاده کنید ، مثل super ubuntu ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) , Mint ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) , sabayon ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و ... تا کمبود اینترنت پرسرعت کمتر احساس بشه !

K1lou
13-04-2010, 10:15
سلام دوست من!
چه مشکلی براتون پیش اومده؟ شما کلا adsl ندارید ؟ بشما می تونید فایل ها رو از طریق کافینت دریافت کنید. و انشا الله برای adsl هم اقدام کنید. (البته اگر ندارید) چون من منظورتون رو متوجه نشدم.
شما از دوستاتون نمی تونید فایل ها رو بگیرید؟ من هم یک زمانی مثل شما بودم اما هیج وقت اینجوری نشدم! شما سعی خودتون رو بکنید.
در ضمن اگر شما خداحافظی از لیتوکستون بکنید آیا سیستم عامل دیگری(منظورم ویندوز!) هست که شما از اون خسته نشید ؟ آیا مشکلاتتون برطرف میشه؟! البته هر طور خودتون میدونید درست است همون کار رو انجام بدید.
موفق باشید
با سلام و تشکر
adsl بخوره تو سرم . من توي يه روستا زندگي مي کنم که حداکثر سرعت 24 کيلو بيت است ( قابل توجه وزير ارنباطات که ميگه اينترنت ما هيچ مشکلي نداره ) تازه اونم با چه هزينه اي . از adsl هم تا چند قرن بعد خبري نيست
پس من بايد به شهرهاي مجاور برم و درايوها رو اونجا دانلود کنم و به صورت افلاين به سيستم عامل بدم . در مورد پخش فايلهاي mp3 هم ميشه همون کدک يا چيزي که مي خواد براي پخش رو . از کافي نت بگيرم ؟
براي اهنمايي بيشتر دوباره مزاحم ميشم . چون الان dc ميشه
با تشکر

---------- Post added at 11:15 AM ---------- Previous post was at 11:11 AM ----------

K1lou
13-04-2010, 10:23
شما میتونید از توزیع هایی که همه ی کدک ها و برنامه های اضافه رو به صورت پیش فرض دارند استفاده کنید ، مثل super ubuntu ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 009%2F12%2F29%2Fsuper-os-9-10%2F) , Mint ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 009%2F11%2F29%2Flinux-mint-8-released%2F) , sabayon ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 3Fs%3Dsabayon) و ... تا کمبود اینترنت پرسرعت کمتر احساس بشه !

خوب کار کردن با اين توزيع ها که زياد مشکل نيست چون همونطور که مي دونيد من تازه دارم ياد مي گيرم . و شما کدوم توزيع رو براي من پيشنهاد مي کنيد ؟ اولين استفاده من از ubuntu 9.10 بوده
با تشکر

123list
13-04-2010, 15:20
با سلام

من نسخه 64 بیتی رو دانلود کردم و 32 بیتی راپاک و 64 را نصب کردم .

برای کارت گرافیکی من اکتیوش کردم و خودش انرا دانلود کرد ( چون هیچ برنامه ای برای عکس گرفتن از خطا نداشتم مجبور شدم این کار رو انجام بدم )

اما چند تا مشکلی که برام پیش امده
اولیش اینکه من فایرفاکس جدید و چند نرم افزار دیگه که برای لینوکس است را دانلود کردم توی همین لینوکس انها را اکستراکت کردم وقتی توی فایلها میروم تا انها را نصب کنم نمیدونم روی کدوم فایل کلیک کنم تا برنامه نصب بشه مثل ویندوز فایل exe نداره حالا من چطور باید انها را نصب کنم؟

من سی دی مخازن را نتونستم بخرم چونکه همچین چیزی توی هیچ فروشگاهی نبود الان من میخواهم لینوکس را اپدیت کنم روش اتوماتیک مشکلی نداره اما من میخواهم خودم انها به صورت دستی دانلود کنم تا بعدا از انها اگه لینوکس پاک شد دوباره استفاده کنم کدوم سرور و سایتی اپدیتها را داره ؟

من دیروز برای حل مشکل اینترنت سه تا فایل دانلود کردم تا مشکل کانکشن حل بشه که البته با نصب این سه تا فایل حل شد
اما یک فایل به صورت دوجور بود
یکی با این مشخصات network-manager_0.8-0ubuntu5~nmt5~karmic_i386.deb
و دیگری network-manager-dev_0.8-0ubuntu5~nmt5~karmic_i386.deb
این دو فایل چه تفاوتی باهم دارند هردوشون ظاهرا یکی هستند اما فایل دوم یک پسوند با dev داره؟

یک برنامه برای عکس گرفتن از دسکتاپ لازم دارم که نتونسته ام برای لینوکس پیدا کنم ؟

فعلا مشکلات من بودند البته برای دو روز با لینوکس خیلی زیاده اما خوب ادم چیزهای زیادی یاد میگیره که ارزششو داره
با تشکر

taia
13-04-2010, 17:12
خوب کار کردن با اين توزيع ها که زياد مشکل نيست چون همونطور که مي دونيد من تازه دارم ياد مي گيرم . و شما کدوم توزيع رو براي من پيشنهاد مي کنيد ؟ اولين استفاده من از ubuntu 9.10 بوده
با تشکر

سلام...
خیلی خوشحالم که پیگیر مشکلاتتون هستید.

ببینید توزیع هایی هستند که می تونید از اونها بدون داشتن اینترنت استفاده کنید، و یا توزیعی مانند اوبونتو در ایران براش یک ( یا چند ) سی دی به نام هما وجود داره که می تونید با خرید اونها نیاز خودتون رو به اینترنت محدود کنید به فقط و فقط آپدیت ها، توزیع هایی که همکار عزیزم حسین گفت خیلی خوب هستند، اوبونتو ( و خانوادش) هم خیلی خوبند ولی خوب شما به دیسک هما نیاز دارید - اگر اینترنت نداشته باشید.

یک مسئله رو هم دوستانه بهتون بگم، بعد از حدود 4-5 سال که از اولین تجربه ی لینوکسی من می گذره، راحت بگم، اگر می خواهید در لینوکس فقط به دنبال کارهای ساده ی ویندوزی بگردید ویندوز رو بهتر می بینید در آینده، اما اگر دنبال این هستتید که به عالم کامپیوتر و مخصوصا سیستم عامل به صورت تخصصی وارد بشید اون موقع هست که ویندوز رو در حد یک برنامه ی ساده خواهید دید.
بنابراین از همین اول تصمیمتون رو بگیرید. :46:

rostamiani
13-04-2010, 20:18
سلام
پیشتهاد می کنم اگه تازه می خواین لینوکس نصب کنید اینو بخونید بعد تا اومدن UBUNTU 10.4 صبر کنید :10:

چند هفته ابگه منتشر مببشه و می تونید تو linuxshop.ir سفارش بدید :31:

dodor
13-04-2010, 20:29
سلام دوست من!

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداصلا نیازی به برنامه نیست. شما تنها کافی است که از دکمه ی printscreen یا به عبارتی PRTSC بر روی کیبورد خودتون استفاده کنید. هنگام زدن به طور اتوماتیک تصویر از مجیط گرفته می شود و شما تنها کافی است آن را ذخیره کنید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدببینید دوست من! قرار نیست تمامی مراحل و روش های کار هماننند ویندوز باشد. بستگی داره به اینکه شما آیا سورس برنامه رو گرفتید یا باینری اون رو.
بعضی از پکیج ها هم هاستند که خودشون اجرا کننده ای همانند ویندوز دارند.
فرض کنیم شما سورس برنامه رو گرفتید. بعد از unpack کردن اون شما باید تحت روت از طریق ترمینال اون رو make کنید. هر فایل که شما می گیرید اگر سورس برنامه باشد هنگامی که اون رو unpack می کنید حاوی یک فایل متنی به نام INSTALL است که تو اون نحوی نصبش رو داده .
شما برای نصب هر بسته نیار به root دارید نا اجازه نصب به شما داده بشه.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدپکیح های که شامل dev هستند به صورت زیر تعریف میشند:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدموفق باشید.

dodor
13-04-2010, 20:43
با سلام و تشکر
adsl بخوره تو سرم . من توي يه روستا زندگي مي کنم که حداکثر سرعت 24 کيلو بيت است ( قابل توجه وزير ارنباطات که ميگه اينترنت ما هيچ مشکلي نداره ) تازه اونم با چه هزينه اي . از adsl هم تا چند قرن بعد خبري نيست
پس من بايد به شهرهاي مجاور برم و درايوها رو اونجا دانلود کنم و به صورت افلاين به سيستم عامل بدم . در مورد پخش فايلهاي mp3 هم ميشه همون کدک يا چيزي که مي خواد براي پخش رو . از کافي نت بگيرم ؟
براي اهنمايي بيشتر دوباره مزاحم ميشم . چون الان dc ميشه
با تشکر

---------- Post added at 11:15 AM ---------- Previous post was at 11:11 AM ----------
سلام دوست من!
آیا شما تاپیک مربوط به اینترنت و شبکه با آدرس زیر رو مشاهده کرده اید؟ شاید به دردتون بخوره.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیددر مورد پخش فایل های mp3 شما کافی است در ترمینال دستور

برای مثال :

که X نشان دهنده ی نام کاربری تون است.
امیدوارم موفق باشید.

K1lou
14-04-2010, 18:06
با سلام و تشكر از تمامي دوستان
من مي خوام تا اوبونتو 10.4صبر كنم . و ورژني كه الان دارم يعني 9.10 . هنوز سي دي هما براش وجود نداره
حالا كارت گرافيك من سافاير 4670 است چطور مي تونم درايو اون رو براي اين نسخه اوبونتو در كافي نت دريافت كنم و بعد در خونه به سيستم عامل بدم
من الان دوباره گشتم اين صفحه رو پيدا كردم درسته ؟

با تشكر

dodor
14-04-2010, 19:43
سلام دوست من!
بله کاملا درست است. شما دانلود کنید این هم آدرسش:

برای نصب هم تحت ترمینال این دستور رو بنویسید(البته باید ابتدا از روت لوگین بشین) :

برای لوگین شدن هم از این دستور:

موفق باشید.

K1lou
14-04-2010, 20:53
با سلام وتشکر
ابتدا باید وارد ترمینال شوم و دستور - su رو بنویسم ؟ بعدش دستور دوم شما رو بنویسم ؟
حالا باید من فایل دانلود شده رو کجا باید قرار بدم که با دستور دوم بتونه اونو بشناسه و همچنین در همون محل باید از حالت فشرده خارج کنم ؟
راستی ادرسی که شما دادین با ادرس من فرق میکنه می خواستم بدونم ادرس من هم درست است یا نه ؟ برای جستجوهای بعدی میگم که ببینم راه رو درست میرم یا نه ؟
در مورد کدکهای پخش فایلهای تصویری و mp3 . ایا اونها رو هم می تونم به همین روش در کافی نت بگیرم یا اینکه باید حتما در محیط سیستم عامل باشم و با خود برنامه ها بگیرم ؟
با تشکر از صبر و حوصله شما در جوابگویی

dodor
14-04-2010, 21:50
سلام دوست!
خواهش میکنم. بله شما در ابتدا هنگامی که ترمینال را اجرا میکنید با یوزر خودتون لوگین میشه بنابراین برای تعییر دادن شما کافی است :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدسپس دستور دوم را اجرا کنید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداصلا نیازی به untar و یا در جای خاص قرار دادن نیست. برای راحتی کار شما می تونید اون رو در داخل یک فولدر در home directory قرار بدید.
سپس بعد از اجرای دستور بالا آدرس اون فایل رو در ترمینال بهش بدبد.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکه در اون :
X: نام home تون است.
XX: نام folder مورد نظر که فایل رو داخلش گذاشتید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبله شما آدرس رو درست رفته اید من فقط در صفجه شما درایور جدیدش رو که با تاریخ ۲۰۱۰ بود انتخاب کردم و سپس اون لینک برای من امد . ومن هم همون رو برای گذاشتم.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبله دوست من! شما این ها رو هم می تونید از کافینت دریافت کنید .فقط قبلش حتما این سایت رو نگاه کنید و دستوراتش رو اجرا کنید ببینید چه چیزهایی احتیاج دارد.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید,و برای mediaplayer این :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدیادتون باشه برای بدست آوردن اینکه چه پکیح هایی باید گرفته بشه حتما دستورات رو با flag های :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداجرا کنید تا بتوانید نام و ورژن پکیج ها رو بدست آورید.
و یا از :

استفاده کنید.
هدف گرفتن نام فایل های مورد نیاز به همراه ورژن است تا شما به راحتی به صورت دستی دانلود کنید.
باز هم مشکلی بود بیان کنید.
موفق باشید.

123list
14-04-2010, 22:47
با سلام
من خودم وقتی برای کارت گرافیگی از ترمینال دستور نصب را میدهم بعد مدتی این پیفام میاید

You need to run this installer as the super - user

:41:

dodor
14-04-2010, 22:58
سلام دوست من!

با سلام
من خودم وقتی برای کارت گرافیگی از ترمینال دستور نصب را میدهم بعد مدتی این پیفام میاید

You need to run this installer as the super - user

شما باید در ترمینال به روت لوگین کنید . سپس دستور نصب را اجرا کنید. در بالا اون رو بیان کردم.
موفق باشید.

K1lou
15-04-2010, 15:40
بله دوست من! شما این ها رو هم می تونید از کافینت دریافت کنید .فقط قبلش حتما این سایت رو نگاه کنید و دستوراتش رو اجرا کنید ببینید چه چیزهایی احتیاج دارد.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید,و برای mediaplayer این :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدیادتون باشه برای بدست آوردن اینکه چه پکیح هایی باید گرفته بشه حتما دستورات رو با flag های :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداجرا کنید تا بتوانید نام و ورژن پکیج ها رو بدست آورید.
و یا از :

استفاده کنید.
هدف گرفتن نام فایل های مورد نیاز به همراه ورژن است تا شما به راحتی به صورت دستی دانلود کنید.
باز هم مشکلی بود بیان کنید.
موفق باشید.
با سلام
راستش حجم فايل زياد بود و نتونستم درايو كارت گرافيگ رو دانلود كنم ميزارم رفتم به يه شهر بزرگتر كه اينترنت پر سرعت داشته باشه
در مورد قسمت دوم من متوجه نشدم . من اگر از كافي نت بخوام فايلها رو براي mp3 و .. بگيرم روي سيستمهاي كافي نت لينوكس كه نصب نيست كه من بخوام دستورات رو اجرا كنم ؟:13:
يا من بد متوجه شدم
با تشكر

dodor
15-04-2010, 18:47
سلام دوست من!
شما باید این ها را در سیستم خودتون اجرا کنید تا به پکیج های لازم دسترسی پیدا کنید. بعد از انجام اون شما به راحتی خواهید تونست پکیج های لازم رو در کافینت دریافت کنید.
اسم فایل های لازم رو تو یک فایل متنی کپی کنید و اونها رو از اینترنت بگیرید.
بازم مشکلی بود بیان کنید.
موفق باشید.

123list
15-04-2010, 19:07
با سلام
من با فرمان - su نتونستم به روت لینوکس ابونتو وارد بشم بعد کمی جستجو با فرمان sudo -i توانستم وارد روت بشم
البته من لینوکس را هم اپدیت کردم تا کمتر به اشکال بر بخورم

اماوقتی ادم با این لینوکس کار میکنه یک حس بسیار عجیبی به ادم دست میده .حس یادگیری ادم را همچی تحریک میکنه که مدام میخواهد یک چیز جدید یاد بگیره بر خلاف ویندوز که همه چیز اماده است و ادم را تنبل بار میاره ولی این لینوکس ذهن ادم را به کار میاندازه . این چند روزه من ازش واقعا لذت برده ام

dodor
15-04-2010, 19:52
سلام دوست من!
دستور :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدمشکلی نباید داشته باشه. خوب حالا که تونیستید به روت لوگین بشید عالیه.
در مورد دستور بالا هنگام استفاده باید پسورد روت رو می زدید؟ آیا شما با پسورد روت اون کار رو انجام می دادید؟
البته به دلیل زیر شما قادر به استفاده از اون دستور نیستید(در یوبونتو):

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدمنظورتون همون

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداست. برای فعال کردنش لطفا لینک های زیر را ببینید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداین لینک به صورت تصویری هم نشان داده بود به خاطر همین این رو هم براتون گذاشتم.
و این هم یک نگاه بندازید خوبه . (تو لینک اول کامل توضیح داده شده است.)

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدموفق باشید.

123list
15-04-2010, 20:51
البته وقتی من فرمان - su را تایپ میکردم اون پسورد را از من میخواست اما مکانما قفل شده بود و هیچ چیزی را نمی شد تایپ کرد و وقتی اینتر را میزدی دستور پسورد اشتباه است را صادر میکرد اما با ان فرمانی که نوشتم بادادن پسورد براحتی وارد روت شدم

البته من این برنامه را نصب کرده ام و از لینکی برام گذاشته اید دارم کمک میگیرم تا تنظیمات را به ان صورت دربیارم فقط نمیدونم این کلید سوپر را چه جوری تعریف کنم زیرا بیشتر افکتها با این کلید کار میکنه و روی کیبرد حداقل این کلید وجود ندارد

با تشکر فراوان از شما

dodor
15-04-2010, 22:30
سلام دوست من!
خواهش می کنم. در مورد این قسمت :

ایم یکی از شگردهای امنیتی لینوکس در مورد فیدبک تایپ شما می باشد. در واقع اون قفل نمیشه بلکه اون طوری نمایش داده میشه که هیچی تایپ نمی کنه(مثلا!).
در مورد این قسمت :

شما باید ابتدا :

رو اجرا کنید. سپس تو اون صفحه روی هر ایتمی که بخواهید کلید می کنید. صفحه ی مربوط به اون ایتم بالا می آید. سپس تو همون صفحه شما می تونید کلید سوپر رو نعیین کنید. در واقع بعضی از اون ها کلید های ترکیبی خواهند شد که شما باید به کار ببرید.
موفق باشید.

K1lou
16-04-2010, 15:32
سلام دوست من!
شما باید این ها را در سیستم خودتون اجرا کنید تا به پکیج های لازم دسترسی پیدا کنید. بعد از انجام اون شما به راحتی خواهید تونست پکیج های لازم رو در کافینت دریافت کنید.
اسم فایل های لازم رو تو یک فایل متنی کپی کنید و اونها رو از اینترنت بگیرید.
بازم مشکلی بود بیان کنید.
موفق باشید.

با سلام
يعني من در اوبونتو دستور sudo apt-get install audacious رو اجرا كنم براي مديا پلير ؟
منظورتون از

یادتون باشه برای بدست آوردن اینکه چه پکیح هایی باید گرفته بشه حتما دستورات رو با flag های :
کد:
-dv
چيه و چطور بايد با اين flag ها اجرا كنم ؟
با تشكر

dodor
16-04-2010, 16:19
سلام دوست من!
بله شما باید اون دستور ها رو در ترمینال وارد کنید قبلش حتما باید به روت لوگین بشین(در ترمینال) با این دستور :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدپسورد روت سپس وارد میکنید و یا

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدپسورد کاربری تون رو وارد می کنید.
حالا هر کدوم از دستورات رو به شکل زیر اجرا کنید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکه فلگ :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو فلگ :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدیادتون نره شما ورژن و نام یگیج های لازم رو باید بدست آورید. برای vlc هم همین طور.
برای اطلاعات کاملتر به لینک زیر هم یک نگاه بندازید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدویا :

موفق باشید.

K1lou
16-04-2010, 16:24
با تشكر
البته من ديشب امتحان كردم و با دستور - su نتونستم با روت وارد بشم و امشب هم دستور دوم رو sudo -i رو امتحان مي كنم تا ببينم وارد ميشه يا نه

K1lou
17-04-2010, 08:34
با سلام
بالاخره من موفق شدم کارت گرافيک رو نصب کنم راستي اين درايور براي اوبونتو 10.4 که قرار بياد هم قابل نصب هست ؟

زبان فارسي روي اوبونتو 9.10 نصب نيست چطور بايد نصب کنم ؟

من دستور sudo apt-get -dv install audacious رو زدم پيامهاي زير اومد

javadk1lou@javadk1lou-desktop:~$ sudo -i
root@javadk1lou-desktop:~# sudo apt-get -dv install audacious
apt 0.7.23.1ubuntu2 for i386 compiled on Oct 15 2009 19:23:21
Supported modules:
*Ver: Standard .deb
*Pkg: Debian dpkg interface (Priority 30)
S.L: 'deb' Standard Debian binary tree
S.L: 'deb-src' Standard Debian source tree
Idx: Debian Source Index
Idx: Debian Package Index
Idx: Debian Translation Index
Idx: Debian dpkg status file
root@javadk1lou-desktop:~#
حالا بايد چه چيزي رو براي پخش فايلهاي mp3 و .. دانلود کنم ؟
با تشکر

amirkalak6
17-04-2010, 11:31
سلام

اساتید من می خوام روی سیستمم یه برنامه backtrack که روی لینوکس کارمیکنه نصب کنم چون از لینوکسو اینا سردر نمیارم باید چه سی دی بگیرم که البته سبک باشه هاردمو زیاد اشغال نکنه و فقط همین یه برنامه روش نصب بشه راحت این ubuntu چیه؟

DHT
17-04-2010, 11:57
سلام
تا اونجا که من میدونم backtrack برنامه نیست و یکی از توزیع های لینوکس است.مثل ubuntu.
شما هر توزیعی را که می خواهید استفاده کنین میتونین از سایت خود توزیع دانلود کنین یا از این فروشگاها سفارش بدین:

موفق باشین

dodor
17-04-2010, 12:19
سلام دوست من!

بالاخره من موفق شدم کارت گرافيک رو نصب کنم راستي اين درايور براي اوبونتو 10.4 که قرار بياد هم قابل نصب هست ؟ بسیار خوب!ان شاالله تو مراحل بعدی هم موفق میشد. بله این درایور بر روی اوبونتو جدید هم قابل نصب است . و هیچ گونه مشکلی ندارد.
و در مورد :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدشما ابتدا به این سایت مراجعه کنید و در قسمت دانلود farsifonts رو دانلود کنید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدسپس در داخل home folder خودتون در پوشه ای با نام :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبه نقطه(.) قبلش حتما توجه کنید.
سپس اون محتوی پوشه دانلود شده رو در اونجا کپی کنید . که شامل نمامی فونت های ttf هستند. سپس دستور :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدرا در ترمینال بزنید.
و یا در آدرس زیر اون پوشه فونت را کپی کنید:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدتوچه کنید که شاید پوشه ی فونت شما تفاوت داشته باشد.و یا مثلا در آدرس زیر باشد :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدپیغام های خروحی داده شده اصلا مطلوب نیستند. یعنی شما هیچ اسمی از پکیج و یا ورژن اون رو نمی بینید.. به تظر من شما این لینک رو نگاه کنید و با دقت مطالعه کنید:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو یا :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدمشکلی بود بیان کنید.
در ضمن این سایت میتونه خیلی کمکتون کنه کافی شما نام پکیح رو بدید اون برای تون پکیج های در ارتباط با اون رو نمایش میده.

موفق باشید.

amirkalak6
17-04-2010, 15:45
آقا ما هرچی میریم جلو میبینیم هیچی بارمون نیست از لینوکس
یکی یکم کمکم کنه
اول اینکه بگید چطوری میشه با xp لینوکس نصبید
بعد آخه این لینوکس چند مدله!!!!من روکدوم یکیش میتونم برنامه aitcrack رو بریزم یه لینوکسه سبکی چیزی

DHT
17-04-2010, 16:03
اول اینکه بگید چطوری میشه با xp لینوکس نصبید
فکر کنم یه برنامه است که بشه ubuntu را از ویندوز xp نصب کرد!

بعد آخه این لینوکس چند مدله!!!!من روکدوم یکیش میتونم برنامه aitcrack رو بریزم یه لینوکسه سبکی چیزی

لینوکس چندین توزیع داره!هر کدوم برای یه کاری و یکسری از کاربران درست شده است.این سلیقه ای است که چه کاربری از چه توزیعی استفاده کنه!!
این برنامه aircrack هم فکر کنم روی همه ی توزیع ها نصب میشه.اگه بسته ی rpm یا deb نداشته باشه که بعید میدونم! میتونید سورس کد آن را بگیری و کامپایل و نصب کنی.

K1lou
17-04-2010, 16:31
با سلام و تشكر

پیغام های خروحی داده شده اصلا مطلوب نیستند. یعنی شما هیچ اسمی از پکیج و یا ورژن اون رو نمی بینید.. به تظر من شما این لینک رو نگاه کنید و با دقت مطالعه کنید:
کد:

و یا :
کد:

مشکلی بود بیان کنید.
در ضمن این سایت میتونه خیلی کمکتون کنه کافی شما نام پکیح رو بدید اون برای تون پکیج های در ارتباط با اون رو نمایش میده.
کد:

راستش رو بخواهيد من انگليسيم زياد خوب نيست . در واقع منظور شما اينه كه من الان ورژن پكيجي كه لازمه تا در سيستم من movie player بتونه فايلهاي تصويري يا mp3 رو اجرا كنه نمي دونيم ؟ درسته ؟

اگه خود سيستم به اينترنت وصل باشه به راحتي خود نرم افزار پيدا مي كنه درسته ؟

اصلا چرا در خود لينوكس اين پكيج ها بر روي نرم افزار پخش نصب نيست ؟
فكر كنم بايد فعلا بي خيال پخش mp3 بشم

اين گزينه مخفف چيه كه در ابتداي همه دستورات نصب مياد /Apt-get ؟

دوست خوبم جناب dodor در اين زمينه پيشنهادي نداريد ( چطور ميشه دستورات خط فرمان را بهتر ياد گرفت )

با تشكر

dodor
17-04-2010, 17:11
سلام دوست من!

( چطور ميشه دستورات خط فرمان را بهتر ياد گرفت )و :

اين دستورات خط فرمان لينوكس مخفف كلمات مختلف هستند .؟ اگر به اين صورت است ايا منبعي براي پيدا كردن اين كلمات وجود داره . چون اگر كلمات رو به صورت كامل بدونيم راحت تر ميشه دستورات را ياد گرفت جايي خوندم sudo مخفف سوپر يوزر ؟بله تا خدود زیادی کاملا درست می باشد. توجه کنید دوست من شما باید از ابتدا(یعنی همین الان) تلاشتون رو بیشتر کنید تا بتوانید در آینده ی نه چندان دور کاربر ماهری بشوید.
شما باید از الان از همین دستورات کوچیک و به ظاهر ساده شروع کنید . لازم نیست که هم چیز را بدانید کافی است شما مواردی که مرتب با ان در ارتباط هستید رو به طور کامل بدونید. که شما بامطالعه لینک های مربوط به اپن اطلاعات خوبی بسته به نیازتون بدست می آورید.
در مورد

اين گزينه مخفف چيه كه در ابتداي همه دستورات نصب مياد /Apt-get ؟این کلمه مخفف :

می باشد . در واقع به طور خلاصه بک واسط کاربری برای نصب و یا حذف نرم افزار ها در توزیع های دیبیان( و لینوکس) می باشد. و با استفاده از اون شما این کارها و غیره رو انجام بدید .

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیددر مورد باید به شما بگم مه لینوکس به طور native فایل ها با پسوند :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدرو می تواند بخواند به اضافه یک سری از فرمت های دیگه. در مورد mp3 به دلایل حق کپی رایت و همچنین نداشتن حق امتیاز مجبور به برداشتن آن در لیتوکس شدند. کهالبته شما بعد میتونید اون رو به سیستمتون اضافه کنید. اما در مورد فرمت گفته شده این طور نیست یعنی هیچ patents یا همپن حق انحصار طلبی در مردش وجود نداره.
و در مورد :

در واقع منظور شما اينه كه من الان ورژن پكيجي كه لازمه تا در سيستم من movie player بتونه فايلهاي تصويري يا mp3 رو اجرا كنه نمي دونيم ؟ درسته ؟
اگه خود سيستم به اينترنت وصل باشه به راحتي خود نرم افزار پيدا مي كنه درسته ؟
بله کاملا درست است. به این دلیل که نمی دانید چه ورژنی باید نصب شود همین یک مشکل ایجاد کرده و اگر به اینترنت متصل شوید به راحتی با توجه به دیتابیس اون را از اینترنت می گیره و نصب می کنه.
موفق باشید.

K1lou
17-04-2010, 17:53
با سلام و تشكر از لطف شما
اين بحث رو من قبلا هم مطرح كرده بودم اما خوب نفهميدم
ميشه در مورد پارتيشن بندي در لينوكس كمي بيشتر توضيح دهيد
به چند پارتيشن نياز داريم ؟
پارتيشن هاي home - root هر كدام به چه منظور استفاده ميشوند ؟
من اگر اطلاعاتي رو داشته باشم كه بخواهم در دوره بعدي نصب سيستم عامل ( اگر مجبور به نصب مجدد بشم ) از اونا استفاده كنم بايد در كدام قسمت اونا رو ذخيره كنم كه پاك نشن
با تشكر

dodor
17-04-2010, 18:38
سلام دوست من!
ممنون از پیامتون.

به چند پارتيشن نياز داريم ؟برای پارتیشن بندی شما نیاز به ۳ پارتیشن دارید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکه پارتیشن swap شما باید :

پارتيشن هاي home - root هر كدام به چه منظور استفاده ميشوند ؟همون طور که از نامش پیداست پارتیشن روت به طور ساده محلی برای نگه داری و نصب پکیج ها و دستورات لود سیستم عامل و کلیه پروسه های لینوکستون از زمان بالا امدن و لوگین شدن توش انجام میشه تا زمان خارج شدن از اون.
و پارتیشن home هم در واقغ همون پروفایل ماربری تون است که شما از اون لوگین میشد و استفاده می کنید. و جای برای ذخیره فابل های خودتون و سایر موارد میتونید استفاده کنید. در پارتیشن روت به ازای احرای هر برنامه یک فایل مخفی با نام اون برنامه البته در بعضی از پوشه خاص بوحود میاد که مختص تنظیمات شما در مورد اون برنامه است.

من اگر اطلاعاتي رو داشته باشم كه بخواهم در دوره بعدي نصب سيستم عامل ( اگر مجبور به نصب مجدد بشم ) از اونا استفاده كنم بايد در كدام قسمت اونا رو ذخيره كنم كه پاك نشنبه نظرم نیازی نیست البته شما اگر در پارتیشن home در اون اطلاعاتی دارید باید از اون ها بک آپ تهیه کنید البته این در صورتی است که شما کلا پارتیشن های لینوکستون رو حذف کنید اما اگر پارتیشن home رو پاک نکنید اطلاعاتش برای شما باقی است و هیچ اتفاقی برای اون نمیوفته. چون فعلا شما هیج پکیجی رو دانلود نکردید لازم نیست چیزی خاصی از پارتیشن روت بک آپ تهیه کنید.
موفق باشید.

K1lou
18-04-2010, 12:29
با سلام و تشکر

همون طور که از نامش پیداست پارتیشن روت به طور ساده محلی برای نگه داری و نصب پکیج ها و دستورات لود سیستم عامل و کلیه پروسه های لینوکستون از زمان بالا امدن و لوگین شدن توش انجام میشه تا زمان خارج شدن از اون.
و پارتیشن home هم در واقغ همون پروفایل ماربری تون است که شما از اون لوگین میشد و استفاده می کنید. و جای برای ذخیره فابل های خودتون و سایر موارد میتونید استفاده کنید. در پارتیشن روت به ازای احرای هر برنامه یک فایل مخفی با نام اون برنامه البته در بعضی از پوشه خاص بوحود میاد که مختص تنظیمات شما در مورد اون برنامه است.

پس چرا خود پارتيشن home داخل همين پارتيشن root است ( البته اگه درست بگم )
پارتيشن home بايد مثل my document ويندوز باشه ؟
وقتي که من به سيستم وارد ميشم در پارتيشن home قرار مي گيرم و وقتي که با کاربري root از ترمينال وارد ميشم در پارتيشن root قرار مي گيرم ؟

به نظرم نیازی نیست البته شما اگر در پارتیشن home در اون اطلاعاتی دارید باید از اون ها بک آپ تهیه کنید البته این در صورتی است که شما کلا پارتیشن های لینوکستون رو حذف کنید اما اگر پارتیشن home رو پاک نکنید اطلاعاتش برای شما باقی است و هیچ اتفاقی برای اون نمیوفته. چون فعلا شما هیج پکیجی رو دانلود نکردید لازم نیست چیزی خاصی از پارتیشن روت بک آپ تهیه کنید.
اگه سيستم من کلا بالا نياد در اين صورت براي نصب مجدد ايا پارتيشنهاي قبلي که من ساختم ( root . home. swap ) در هنگام نصب سيستم عامل از روي دي وي دي قابل رويت هستند ( مثل ويندوز ) ؟
در نسخه قبلي من که سيستم عامل پاک شد من براي نصب مجدد چيزي از پارتيشنهاي قبلي نديدم که طبق گفته شما من مثلا بتونم پارتيشن home رو پاک نکم

به نظر شما يهترين اندازه و حجم براي 50 گيگ حجم خالي که من در سيستم دارم و به اون نيازي ندارم در نصب لينوکس چيه يعني چقدر از اين 50 گيگ براي root و چقدر براي home . و swap هم که تقريبا مشخص است ؟
يا اگر مثل ويندوز ميشه پارتيشنهاي بيشتري ساخت نوع ترکيب به چه صورت بايد باشه ؟
با تشکر

dodor
18-04-2010, 13:31
سلام دوست من!

پس چرا خود پارتيشن home داخل همين پارتيشن root است ( البته اگه درست بگم ) نه اینطور نیست. یعنی اصلا نیازی به این کار نیست که شما پارتیشن home رو در / تعریف کنید. شما اصلا برای هر کدام یک پارتیشن جداگانه در نظر بگیرید.

پارتيشن home بايد مثل my document ويندوز باشه ؟
وقتي که من به سيستم وارد ميشم در پارتيشن home قرار مي گيرم و وقتي که با کاربري root از ترمينال وارد ميشم در پارتيشن root قرار مي گيرم ؟دقیقا نمیشه گفت چون شما مثلا در ویندوز آیا در my document خود تون همه چیز رو قرار می دید! مسلما نه! بنابراین این home در واقع فضای کاری شما می باشد. و شما حالا با این فضا هر کار که می خواهید انجام بدید.
بله شما هنگامی که با نام کاربری خودتون وارد میشد وارد فضای کاری خودتون می شوید و باید به دانید که به فضای کاری روت دسترسی ندارید: یعنی :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدولی وقتی که شما

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو اما این :

به نظر شما يهترين اندازه و حجم براي 50 گيگ حجم خالي که من در سيستم دارم و به اون نيازي ندارم در نصب لينوکس چيه يعني چقدر از اين 50 گيگ براي root و چقدر براي home . و swap هم که تقريبا مشخص است ؟
يا اگر مثل ويندوز ميشه پارتيشنهاي بيشتري ساخت نوع ترکيب به چه صورت بايد باشه ؟اولا شما باید نگاه کنید که چه کارهای با لینوکستون انجام خواهید داد یعنی آیا فضای بیشتری برای home که فضای کاری تون است باید اختصاص بدید و یا برای شما فرقی نمی کنه. به نظر من شما می تونید این جوری پارتیشن بندی کنید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبا توجه به اینکه شما باید swap را نیز داشته باشید. چون انشاالله بعدا اگر به اینترنت پرسرعت دسترسی داشتید و خواستید لینوکس رو آپدیت کنید فضای کافی بر روی هاردتتون باشه(منظورم پارتیشن روت است). باز هم خودتون باید تصمیم بگیرید.

اگه سيستم من کلا بالا نياد در اين صورت براي نصب مجدد ايا پارتيشنهاي قبلي که من ساختم ( root . home. swap ) در هنگام نصب سيستم عامل از روي دي وي دي قابل رويت هستند ( مثل ويندوز ) ؟
در نسخه قبلي من که سيستم عامل پاک شد من براي نصب مجدد چيزي از پارتيشنهاي قبلي نديدم که طبق گفته شما من مثلا بتونم پارتيشن home رو پاک نکم
بله کاملا زیرا اون ها قبلا در جدول پارتیشن بندی شما وجود داره اما ار کلا هاردتون دوباره از اول پارتیشن بندی کنید تمامی پارتیشن های لینوکس هم از بین می رود. بنابراین اگر می خواهید مجدد از پارتیشن ها استفاده کنید کافی است ان هایی رو که نیاز به فرمت دارند رو فرمت کنید . همانطور که در نصب ویندوز شما به پارتیشن های دیگه کاری ندارید و فقط به درایو سی نیاز دارید.
موفق باشید.

K1lou
18-04-2010, 16:49
با سلام

سپس در داخل home folder خودتون در پوشه ای با نام :

کد:
.fonts
به نقطه(.) قبلش حتما توجه کنید.
سپس اون محتوی پوشه دانلود شده رو در اونجا کپی کنید . که شامل نمامی فونت های ttf هستند. سپس دستور :

کد:
sudo fc-cache -fv
را در ترمینال بزنید.
و یا در آدرس زیر اون پوشه فونت را کپی کنید:

کد:
/usr/local/share/fonts/
توچه کنید که شاید پوشه ی فونت شما تفاوت داشته باشد.و یا مثلا در آدرس زیر باشد :

کد:
/usr/share/fonts
پیغام های خروحی داده شده اصلا مطلوب نیستند. یعنی شما هیچ اسمی از پکیج و یا ورژن اون رو نمی

font. داخل پوشه home من وجود نداره
در موارد دیگه هم من ادرسها رو پیدا کردم یعنی پوشه font را . حالا باید فایل رو از حالت فشرده خارج کنم و فونتها رو در محل های گفته شده کپی کنم ؟
چون من در این محلها هیچ چیز رو نمی تونستم کپی کنم یعنی اصلا گزینه paste نداشت ؟
این دستور رو هم باید بعد از کپی فونتها در محلهای ذکر شده بالا در ترمینال بنوویسم یا فقط اگر از محیط font در home استفاده کردم باید بنویسم
البته من دستور رو هم نوشتم ولی ارور داد و الن که اودم توی ویندوز . به ارور دسترسی ندارم
راستی تعداد فونتها چرا چند عدد بیشتر نیست ؟
با تشکر

dodor
18-04-2010, 18:04
سلام دوست من!

font. داخل پوشه home من وجود نداره
شما باید خودتون چنین پوشه درست کنید. و محتوبات اون رو داخل اون بریزید و دستور گفته شده را باید تحت روت انجام بدید.

چون من در این محلها هیچ چیز رو نمی تونستم کپی کنم یعنی اصلا گزینه paste نداشت ؟
به خاطر اینکه شما تحت یوزر دارین در / پارتیشن کار می کنید. برای راختی کار شما از ابتدا با روت لوگین بشید و فولدر فونت را در پوشه پیدا شده فونت سیسمتون قرار بدید.

این دستور رو هم باید بعد از کپی فونتها در محلهای ذکر شده بالا در ترمینال بنوویسم یا فقط اگر از محیط font در home استفاده کردم باید بنویسم
بله این دستور شما تنها زمانی کاربرد دارد که شما خودتان پوشه :

را ایحاد کرده و فونت ها را داخال اون قرار می دید.

راستی تعداد فونتها چرا چند عدد بیشتر نیست ؟
شما خودتون هم می تونید فونت که خواستید کپی کنید ولی یادتون باشه هر فونتی ممکنه کار نکنه.
موفق باشید.

K1lou
18-04-2010, 18:15
با سلام و تشکر

به خاطر اینکه شما تحت یوزر دارین در / پارتیشن کار می کنید. برای راختی کار شما از ابتدا با روت لوگین بشید و فولدر فونت را در پوشه پیدا شده فونت سیسمتون قرار بدید.
نه من جند بار با یوزر root هم امتحان کردم ولی کپی نشد . البته الان دارم میرم توی لینوکس تا موارد دیگه رو امتحان کنم

K1lou
19-04-2010, 06:17
با سلام
من فکر کنم تونستم فونتها رو نصب کنم چون پيغامي که اومد مبني بر اين بود که fc يا fv با موفقيت نصب شد اما هنوز من در داخل سيستم با مشکل فونت فارسي مواجه هستم يعني در word من فونتهاي فارسي رو ندارم و يا در سيستم عامل قبلي که دوستم برام نصب کرده بود منوي انتخاب زبان بر روي panel بالايي صفحه دسکتاپ بود که من با انتخاب در اونجا بين فارسي و انگليسي سوئيچ مي کردم . اما الان اصلا جداي از فونت فکر کنم زبان فارسي نصب نيست . ايا مثل ويندوز نمي خواد ابتدا خود زبان فارسي رو نصب کنم و بعد فونتها رو ؟

برای پارتیشن بندی شما نیاز به ۳ پارتیشن دارید.

کد:
Swap,home,root
که پارتیشن swap شما باید :

کد:
دو برار مقدار فعلی رم باشه اما اگر رم بالایی استفاده می کنید لازم نیست دو برابر باشد.
نقل قول:
پارتيشن هاي home - root هر كدام به چه منظور استفاده ميشوند ؟
همون طور که از نامش پیداست پارتیشن روت به طور ساده محلی برای نگه داری و نصب پکیج ها و دستورات لود سیستم عامل و کلیه پروسه های لینوکستون از زمان بالا امدن و لوگین شدن توش انجام میشه تا زمان خارج شدن از اون.

نقل قول:
من اگر اطلاعاتي رو داشته باشم كه بخواهم در دوره بعدي نصب سيستم عامل ( اگر مجبور به نصب مجدد بشم ) از اونا استفاده كنم بايد در كدام قسمت اونا رو ذخيره كنم كه پاك نشن
به نظرم نیازی نیست البته شما اگر در پارتیشن home در اون اطلاعاتی دارید باید از اون ها بک آپ تهیه کنید البته این در صورتی است که شما کلا پارتیشن های لینوکستون رو حذف کنید اما اگر پارتیشن home رو پاک نکنید اطلاعاتش برای شما باقی است و هیچ اتفاقی برای اون نمیوفته. چون فعلا شما هیج پکیجی رو دانلود نکردید لازم نیست چیزی خاصی از پارتیشن روت بک آپ تهیه کنید.
موفق باشید.

در مورد پارتيشن بندي هم پارتيشن home من در داخل پارتيشن root و هر دو با يک حجم هستند يعني من قبلا بايد اين دو پارتيشن رو جدا از هم مي ساختم . در واقع فکر کنم من دو پارتيشن root و swap رو ساختم . حالا با اين اوصاف در تعويض سيستم عامل اين پارتيشن home واطلاعات اون هم پاک ميشه ؟
بهتر نيست من قبل از نصب سيستم عامل در فضاي خالي سه پارتيشن جدا از هم درست کنم و در هنگام نصب اونا رو home . root . swap . تخصيص بدم
با تشکر

K1lou
19-04-2010, 17:26
با سلام
عذر خواهي مي كنم كه اينقدر مزاحم ميشم . من دوباره به دليل نداشتن سيستم عامل از ديشب مجبور شدم دوباره اوبونتو رو نصب كنم البته ايندفعه فكر كنم بهتر شد چون پارتيشن home رو جدا از root ساختم .
مشكل دووباره اي برام پيش اومد اونم در نصب كارت گرافيك . دستور رو شبيه قبل اجرا كردم اما هيچ عكسالعملي در روت نشون داده نميشه

اين مشكل هم كه هنوز هست

من فکر کنم تونستم فونتها رو نصب کنم چون پيغامي که اومد مبني بر اين بود که fc يا fv با موفقيت نصب شد اما هنوز من در داخل سيستم با مشکل فونت فارسي مواجه هستم يعني در word من فونتهاي فارسي رو ندارم و يا در سيستم عامل قبلي که دوستم برام نصب کرده بود منوي انتخاب زبان بر روي panel بالايي صفحه دسکتاپ بود که من با انتخاب در اونجا بين فارسي و انگليسي سوئيچ مي کردم . اما الان اصلا جداي از فونت فکر کنم زبان فارسي نصب نيست . ايا مثل ويندوز نمي خواد ابتدا خود زبان فارسي رو نصب کنم و بعد فونتها رو ؟
چرا عكس نمايش داده نميشه :18:
ادرس
با تشكر از شما

dodor
19-04-2010, 17:30
سلام دوست من!

من قبل از نصب سيستم عامل در فضاي خالي سه پارتيشن جدا از هم درست کنم و در هنگام نصب اونا رو home . root . swap . تخصيص بدم بله کاری بسیار خوبی است ولی همان موقغ نصب هم شما می نوانید اینکار را انجام دهید.و به نظر من همان موقع پارتیشن بندی کنید.

بر روي panel بالايي صفحه دسکتاپ بود که من با انتخاب در اونجا بين فارسي و انگليسي سوئيچ مي کردم . اما الان اصلا جداي از فونت فکر کنم زبان فارسي نصب نيست . ايا مثل ويندوز نمي خواد ابتدا خود زبان فارسي رو نصب کنم و بعد فونتها رو ؟تنها کافی است که شما مراحل زیر رو انجام بدید:
شما باید از نوار ابزار بالای دسکتاپتون با استفاده از

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداین رو یعنی :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید رو انتخاب کنید. اون وقت با تنظیم

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو در قسمت

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبا اضافه کردن :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدمشکل بر طرف می شود.

داخل سيستم با مشکل فونت فارسي مواجه هستم يعني در word من فونتهاي فارسي رو ندارم
شما برای اطمینان باید فونت ها را در پوشه فونت سیستم کپی کنید. زیرا برنامه هایی همانند آفیس فونت ها را از اون پوشه دریافت می کنند.

دستور رو شبيه قبل اجرا كردم اما هيچ عكسالعملي در روت نشون داده نميشه
میشه بیشتر توضیح بدید.و یا لوگی از اون رو اینجا بذارید.
موفق باشید.

K1lou
19-04-2010, 18:14
با سلام
چرا من نمي تونم عكس بزارم در اين پستها
من در home . در پوشهاي به اسم a گذاشتم
دستور رو به صورت زير نوشتم
sh /home/javad/a/ ati-draiver
البته من الان توي عكس مي بينم كه يك sh بعد از نام پوشه a گذاشتم . ولي در دستورات قبلي من اين sh نبود چون زياد امتحان كردم و كپي و پست . فكر كنم در اخرين با اين اضافه شده
با تشكر

dimah2005
28-04-2010, 23:17

سلام دوستان

گویا رپید شیر فیتیله پیچ شده من نمی تونم ازش چیزی دانلود کنم فیتله شکن هم که جواب نمی ده پس من جویای علم در راه ماندم
بعد از این همه مدت با کلی ذوق و شوق لینوکس رو تونستم با کلی دردسر نصب کنم
حالا ....
اگه میشه یه جای دیگه اپ کنید ( لااقل اون چوگونگی نصب برنامه رو) یا یه برنامه فیتیله پیچ از طریق لینوکس معرفی کنی با طرقیه نصب چون ویندوزم خدا بیامورزتش در راه لینوکس جان داد

taia
29-04-2010, 09:05
سلام دوستان

گویا رپید شیر فیتیله پیچ شده من نمی تونم ازش چیزی دانلود کنم فیتله شکن هم که جواب نمی ده پس من جویای علم در راه ماندم
بعد از این همه مدت با کلی ذوق و شوق لینوکس رو تونستم با کلی دردسر نصب کنم
حالا ....
اگه میشه یه جای دیگه اپ کنید ( لااقل اون چوگونگی نصب برنامه رو) یا یه برنامه فیتیله پیچ از طریق لینوکس معرفی کنی با طرقیه نصب چون ویندوزم خدا بیامورزتش در راه لینوکس جان داد

اگر مقاله ی خاصی مد نظرتون هست لینک دقیقش رو بدید تا براتون همینجا آپ کنم. ولی آیا با 4 تا لینک اصلی که کل مقالات رو شامل میشه هم مشکل دارید؟ اونها در رپیدشر نیستند:

Articles - Part1 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] art1.rar)
Articles - Part2 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] art2.rar)
Articles - Part3 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] art3.rar)
Articles - Part4 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] art4.rar)

dimah2005
29-04-2010, 10:37
دستتون درد نکنه

من این ۴ تا لینک رو ندیده بودم

حالا یه برنامه فیتیله پیچ برای لینوکس نیست ؟

----> دانلود کردم ولی مثل اینکه با rar مشکل داره چی کار کنم من الان

DHT
29-04-2010, 22:20
سلام
برای فتیله جمعه تعطیله !! از toonl استفاده کن.

برای باز کردن فایل های rar هم بسته unrar را نصب کن.

موفق باشید

amin_fixfox
30-04-2010, 04:37
سلام

بالاخره ویندوز اعصابم رو خورد کرد! میخوام لینوکس نصب کنم (اوبونتوی 9.04 تنها سیستم عاملیه که توی CDهام پیدا کردم!)
اولا: مشکلی نیست از حالت live لینوکس رو نصب کرد؟

دوم: وقتی میرسه به قسمت پارتیشن ها میگه ویندوز xp حذف میشه. خب منم همینو میخوام ولی مطمئن باشم فقط درایو ویندوز رو فرمت میکنه و بقیه درایوها رو فرمت نمیکنه؟

سوم: شاید یهو جوگیر شدم و کلا ویندوز رو ترک کردم! میدونم یه برنامه هست اسمش تو مایه های wine بود. آیا اون میتونه "همه" برنامه های ویندوز رو اجرا کنه؟ یه بازی آنلاین دارم باید حتما اجرا بشه :دی

چهارم: الآن داشتم با لینوکس کار میکردم برای انتخاب زبان نوشته بود هر دو alt رو فشار بدیم؛ با اینکه فارسی رو اضافه کردم ولی جواب نداد!

فعلا با شما اساتید کار دارم.... :31:

dimah2005
30-04-2010, 17:50
سلام

بالاخره ویندوز اعصابم رو خورد کرد! میخوام لینوکس نصب کنم (اوبونتوی 9.04 تنها سیستم عاملیه که توی CDهام پیدا کردم!)
اولا: مشکلی نیست از حالت live لینوکس رو نصب کرد؟

دوم: وقتی میرسه به قسمت پارتیشن ها میگه ویندوز xp حذف میشه. خب منم همینو میخوام ولی مطمئن باشم فقط درایو ویندوز رو فرمت میکنه و بقیه درایوها رو فرمت نمیکنه؟

سوم: شاید یهو جوگیر شدم و کلا ویندوز رو ترک کردم! میدونم یه برنامه هست اسمش تو مایه های wine بود. آیا اون میتونه "همه" برنامه های ویندوز رو اجرا کنه؟ یه بازی آنلاین دارم باید حتما اجرا بشه

چهارم: الآن داشتم با لینوکس کار میکردم برای انتخاب زبان نوشته بود هر دو alt رو فشار بدیم؛ با اینکه فارسی رو اضافه کردم ولی جواب نداد!

این جانب چند روز که بی ویندوز و با لینوکس شدم

من الان با پارسیکس کار می کنم

1.توی پارسیکس که اصلا مشکلی نداشت اصلا خودش یه گزینه نصب داره !‌(فکر نکنم با اوبونتو به مشکل بر به خوری)

2. صد در صد باید بک آپ بگیری چون ممکنه که حواست نباشه و کله چیزیات هتو تو من خودم حواسم نبود یه گزینه رو جابه جا (تقصیر موس) زدم کلش پرید
در غیر این صورت نه مشکلی نیست

3.نه همه برنامه هارو اکثر برنامه ها معادل لینوکس دارن بقیه رو هم ممکنه wine باز کنه ولی اگه گیمری بیشتر فکر کن

4.منظورت تغییر زبان کیبورده ؟ سمت راست برا فارسی و سمت چپ برا انگلیسی ( همون دکمه های شیفت و الت و کنترل)

amin_fixfox
01-05-2010, 18:58
آقا ممنون
بجز مورد 3 که هنوز تست نکردم, بقیه حل شد!

یه سوال: یه سری فایل از sourceforge دانلود کردم با پسوند tar.gz. برنامه هستن برای نصب! ولی وقتی کلیک میکنم به صورت فابل فشرده شده باز میشه. اینا رو چکار کنم؟!

dimah2005
01-05-2010, 23:10
برای باز کردن فایل های rar هم بسته unrar را نصب کن..

نمی دونم چرا هر برنامه ای که می خوام نصب کنم ارور می ده

منجمله این!

amin_fixfox
02-05-2010, 13:15
Pea zip رو امتحان کردی؟
برای من نصب شد و کار میکنه!

DHT
02-05-2010, 13:48
.

نمی دونم چرا هر برنامه ای که می خوام نصب کنم ارور می ده

منجمله این!

سلام

توزیعی که استفاده میکنی چیه؟؟؟
چطوری و از کجا نصب میکنی که نمیشه؟؟؟؟
چه پیغامی میده؟؟؟؟

موفق باشین

dimah2005
02-05-2010, 17:31

پارسیکس

از برنامه سیناپتیک پکیج

MIG
02-05-2010, 22:49
با سلام دوستان ،
منم میخوام با لینوکس کار کنم لطفا بگید کدوم نسخه رو نصب کنم واگه ممکنه راجع به نصبش هم راهنمایی کنید

taia
03-05-2010, 10:16

پارسیکس

از برنامه سیناپتیک پکیج
لطف کن متن اروری که بهت می ده رو اینجا بزار تا بررسی کنیم.
سپاس

با سلام دوستان ،
منم میخوام با لینوکس کار کنم لطفا بگید کدوم نسخه رو نصب کنم واگه ممکنه راجع به نصبش هم راهنمایی کنید

CannibalCorpse
03-05-2010, 23:01
من می خوام لینوکس نصب کنم ولی خیلی کم در موردش می دونم ، این سوالا رو اگر جواب بدید ممنون میشم :

1-کدوم لینوکس رو نصب کنم ؟ خودم یه جورایی نظرم روی Ubuntu هستش ولی مطمئن نیستم

2-من بیشتر کارم دانلود و اینترنت و فیلم و موسیقی هستش و اصلا برنامه نویسی و بازی کارای گرافیکی و از این جور کارا نمی کنم اوبونتو این امکانات رو بدون نصب برنامه خودش داره ؟ دانلود منیجیر و کلاینت تورنت (مثل uTorrent ) رو میشه روش نصب کرد؟ می تونه اکثر فرمت های تصویری وصوتی رو پخش کنه ؟ یا لینوکس دیگه ای بهتر هستش ؟

3-من چون تو کار دانلودم (شغلمه یه جورایی ) ممکنه سیستم چند ماه خاموش نشه همین الان که تو ویندوزم می تونم بگم سیستم 2-3 ماه خاموش نشده یعنی اگر خاموش بشه یا گیر کنه ممکنه کلی ضرر کنم یعنی یکی از دلایلی که می خوام لینوکس نصب کنم همینه چون ویندوز رو بعد از هر چند مدت یه بار چون گیر میکنه باید ریست کرد پس بازم یه لینوکس می خوام که زیاد گیر نداشته باشه چی میگن بهش ...باگ ؟؟ :31: (بابا نخندید یادم نیست اسمشو)

4-زیاد هم سیستم نخواد البته من سیستمم بالاس (رمم 2 گیگه )ولی چون همیشه هم درحال دانلودم هم فیلم پخش میشه هم مثلا دارم سی دی رایت می کنم هم 500 تا صفحه اینترنت بازه یه جورایی توی ویندوز کم میاورد سیستمم.
در آخر هم ظاهرش بدک نباشه حالا خیلی هم لازم نسیت ژیگول باشه.
می دونم شاید همه چیزایی که گفتم برای یه سیستم عامل نامعقول باشه ولی لطفا بهترین رو بهم معرفی کنید،اولویت هم با شماره 2 بعد هم 3 هستش.

باتشکر فراوان.مسعود

CannibalCorpse
04-05-2010, 13:37
بابا این اوبوتنو که خیلی داغونه.دیشب ۱۰.۰۴ رو دانلود کردم با کلی علاقه نشستم نصب کردم بعد بار اول که خواست بالا بیاد ۱۰ صفحه یه خط ارور رو تکرار کرد بعد هم ریست شد بعد بار دوم که بالا اومد بعد ۲ ساعت که تونستم کانکت بشم گیر کرد یعنی نه موس و نه کیبردکار نمی کرد چند دقیقه همین طوری بود بعدش شانسی Esc رو زدم که درست شد!! بعد اومدم با OpenOffice یه فایل متن باز کردم که تقریبا ۳ ساعت طول کشید (البته با اغراق) البته الان ۱۰-۱۲ ساعته دارم باهاش کار میکنم خیلی از گیرایی که کرد یادم نیست ولی اصلا راضی کننده نبود.
این که اولش این طوری بود خدا رحم کنه.صد رحمت به ویندوز Me حداقل ۴ تا برنامه نصب می کردیم بعد این طوری میشد.

bersam
04-05-2010, 14:45
بابا این اوبوتنو که خیلی داغونه.دیشب ۱۰.۰۴ رو دانلود کردم با کلی علاقه نشستم نصب کردم بعد بار اول که خواست بالا بیاد ۱۰ صفحه یه خط ارور رو تکرار کرد بعد هم ریست شد بعد بار دوم که بالا اومد بعد ۲ ساعت که تونستم کانکت بشم گیر کرد یعنی نه موس و نه کیبردکار نمی کرد چند دقیقه همین طوری بود بعدش شانسی Esc رو زدم که درست شد!! بعد اومدم با OpenOffice یه فایل متن باز کردم که تقریبا ۳ ساعت طول کشید (البته با اغراق) البته الان ۱۰-۱۲ ساعته دارم باهاش کار میکنم خیلی از گیرایی که کرد یادم نیست ولی اصلا راضی کننده نبود.
این که اولش این طوری بود خدا رحم کنه.صد رحمت به ویندوز Me حداقل ۴ تا برنامه نصب می کردیم بعد این طوری میشد.
چه اروری می داد ؟‌(فکر کنم شما نوشته های قسمت بوت و ورژن کرنل و رو دیدی و فکر کردی که ارور هست !)
دکستاپت KDE هست یا Gnome ؟ (Ubuntu or Kubuntu)
شما پارتیشن Swap رو درست کردی ؟
مودمت چیه که بعد از 2 ساعت تازه تونستی کانکت بشی‌ ؟‌ احتمالا باید DSL باشه و احتمال 90 درصد Lan هست که اصلا نیاز به کانکت شدن نداره !‌ اگه تنظیماتش رو فقط یه بار (احتمالا توی ویندوز کانفیگش کردی دیگه ) اوکی کنی فقط کافیه روشن باشه و سریع وصل میشه ...
درایو هایی که روش اوبنتو رو نصب کردی رو با چه فرمتی فرمت کردی ؟‌
و دیگه این که از کجا دانلود کردی‌ ؟
کیبرد و موس هم باید بگم ماله من کیبوردم یو اس بی هست و مشکلی نداره ...
---
در مورد سیستمت باید بگم که من اوبنتو 9.4 رو روی سیستمی که فقط 256 مگ رم داشته نصب کردم و بدون مشکل کار می کنه .

CannibalCorpse
04-05-2010, 15:14
چه اروری می داد ؟‌(فکر کنم شما نوشته های قسمت بوت و ورژن کرنل و رو دیدی و فکر کردی که ارور هست !)
دکستاپت KDE هست یا Gnome ؟ (Ubuntu or Kubuntu)
شما پارتیشن Swap رو درست کردی ؟
مودمت چیه که بعد از 2 ساعت تازه تونستی کانکت بشی‌ ؟‌ احتمالا باید DSL باشه و احتمال 90 درصد Lan هست که اصلا نیاز به کانکت شدن نداره !‌ اگه تنظیماتش رو فقط یه بار (احتمالا توی ویندوز کانفیگش کردی دیگه ) اوکی کنی فقط کافیه روشن باشه و سریع وصل میشه ...
درایو هایی که روش اوبنتو رو نصب کردی رو با چه فرمتی فرمت کردی ؟‌
و دیگه این که از کجا دانلود کردی‌ ؟
کیبرد و موس هم باید بگم ماله من کیبوردم یو اس بی هست و مشکلی نداره ...
---
در مورد سیستمت باید بگم که من اوبنتو 9.4 رو روی سیستمی که فقط 256 مگ رم داشته نصب کردم و بدون مشکل کار می کنه .

ارورش دقیقا یادم نیس چون فقط یه بار اتفاق افتاد منم حفظش نکردم :31: فقط کلمه sda توش یادمه چون بقیه کلماتش ،کلمات انگلیسی بودن.تقریبا دو سه صفحه داشت همینو پشت سر هم می نوشت و رد میشد بعدش هم گفت باید ریست بشه.
دسکتاپم همون گنومه فکر کنم چون از سایت Ubuntu.com که داشتم دانلود می کردم همون موقع که داشت دانلود میشد کل سایتو زیرورو کردم ومشخصاتشو خوندم.
این که میگی چی هستش ؟ Swap ؟؟ چون من انتخاب کردم خودش برام پارتیشن بندی کنه بعد هم گفت همه دار و ندارت پاک میشه ها؟؟!! منم گفتم مشکلی نیست :31:
آها اینجا که گفتم بعد از 2 ساعت تونستم کانکت بشم مشکل از خودم بود که بلد نبودم نه اوبونتو در کل منظورم اون مشکل گیر کردن بعدش بود.
درایو هارو خودش فرمت کرد ! نمی دونم.
از سایت Ubuntu.com

bersam
05-05-2010, 13:39
ارورش دقیقا یادم نیس چون فقط یه بار اتفاق افتاد منم حفظش نکردم :31: فقط کلمه sda توش یادمه چون بقیه کلماتش ،کلمات انگلیسی بودن.تقریبا دو سه صفحه داشت همینو پشت سر هم می نوشت و رد میشد بعدش هم گفت باید ریست بشه.
دسکتاپم همون گنومه فکر کنم چون از سایت Ubuntu.com که داشتم دانلود می کردم همون موقع که داشت دانلود میشد کل سایتو زیرورو کردم ومشخصاتشو خوندم.
این که میگی چی هستش ؟ Swap ؟؟ چون من انتخاب کردم خودش برام پارتیشن بندی کنه بعد هم گفت همه دار و ندارت پاک میشه ها؟؟!! منم گفتم مشکلی نیست :31:
آها اینجا که گفتم بعد از 2 ساعت تونستم کانکت بشم مشکل از خودم بود که بلد نبودم نه اوبونتو در کل منظورم اون مشکل گیر کردن بعدش بود.
درایو هارو خودش فرمت کرد ! نمی دونم.
از سایت Ubuntu.com
swap مربوط به یه سری از برنامه ها میشه یه جورایی کاره رم رو می کنه ، رم مجازی ... درست کردنش بهتر از درست نکردنش هست !
sda کد هاردت هست ... احتمالا ماله بوت بوده ! هر کلمه ی انگلیسیی که ارور نیست !
بله اگه از خوده اوبنتو گرفتی همون گنومه هست که به مراتب من تست کردم از کا دی ای سرعتش بهتره ...
در مورد کانکت شدن هم گفتم که ! اصلا نیازی به بلد بودن نیست ! اگه مودم کانفیگ شده باشه فقط کافیه که وقتی واردش شدی روی کانکشن کلیک کنی ! :20:
---
حالا برای این که سرعتت بره بالا و این مشکلات رو نداشته باشی :
اول این که از هر توزیع دیگه ای می خوای استفاده کنی باید پارتیشن بندی درستی انجام بدی ،برای این که بتونی اسواپ و اینا و فرمت ها رو درست بسازی این مقاله رو بخون :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدو حتما اسواپ رو بساز .
و برای حل این مشکلات ... بهت پیشنهاد می کنم چون یکم کار کردن با لینوکس سخته به جای اوبنتو از پارسیکس شروع کنی .

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدآخرین نسخه ی پایدارش رو دانلود کن ... به مراتب من چک کردم که هم سرعتش خیلی بالا تره و هم خیلی از پیش نیاز ها رو داره و نسبتا خیلی راحت تره و این که تا حدود زیادی به اوبنتو هم شباهت داره (چون دکستاپ هاش یکی هست و جفتش هم بر پایه ی دبیان هست اگه اشتباه نکنم !)
و یا اگه می خوای از اوبنتو حتما استفاده کنی از نسخه ی قدیمی تری مثله 8.10 استفاده کنی . البته شاید هم چندان درست نباشه ولی من زیاد به این 10.04 مطمئن نیستم !
برای انتخاب یک توزیع مناسب هم بیا این جا :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبرای آشنایی بیشتر با لینوکس هم سر فصل های این تاپیک رو بخون و اگه وقت کردی اون هایی که لازمه رو یه مطالعه ای داشته باش .

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدهر چند که خودم هم بعد از نصب کوبنتو 10.04 مقادیری کرش توی برنامه ها و همچنین هنگ کردن رو دیدم ولی باز هم این طوری که شما می گی نیست لینوکس ! در مقایسه با سون 6 ماهه ی خودم که الان نصبه ، کوبنتو یه سر و گردن بالاتره .(اخه ویندوز تاریخ مصرف داره ! اول کار سون خیلی عالی بود ! ولی الان دیگه کم کم داره هی یاهو رو کرش می کنه و هنگ می کنه و در آخر هم ctrl+alt+delete !!!)

موفق باشی !

capitan black
07-05-2010, 16:44
دوستان عزیز من میخوام sabayon رو نصب کنم البته محیط kde هستش..اون قسمت پارتیشن مشکل دارم چون میخوام در کنار ویندوز داشته باشمش و نمیخوام فرمت درایوم عوض بشه...ممنونم اگه راهنمایی بفرمایید

mmsarv
07-05-2010, 18:00
با سلام من میخوام لینوکس نصب کنم رم 512 - cpu=1.6 گرافیک هم 128 چه ورژنی از لینوک با سیستمم همخونی داره و سوال دوم اینکه کدام ورژن از لینوکس بهترینه و عامه پسندتره

danial_848
07-05-2010, 18:16
دوستان عزیز من میخوام sabayon رو نصب کنم البته محیط kde هستش..اون قسمت پارتیشن مشکل دارم چون میخوام در کنار ویندوز داشته باشمش و نمیخوام فرمت درایوم عوض بشه...ممنونم اگه راهنمایی بفرمایید
فقط ۲ راه هست:
۱. با پارتیشن‌مجیک (در windows) یا Gparted (در Linux) یا ابزارهای مشابه، از یکی از پارتیشن‌های هاردتون مقداری فضا بردارید، که این کار مستعد ازدست‌رفتن اطلاعات هست.
۲. یک یا چند پارتیشن رو خالی و آماده حذف شدن و چند تکه شدن بکنید. حجم پارتیشن‌ها ر هم که احتمالاً می‌دونید در چه حد باید باشه.
نسخه ۴ (فکرکنم) از سابایون بیش‌تر از ۱۲-۱۳ گیگابایت باید باشه. حتی اگر حجم کل سیستم‌عامل بعد از نصب کمتر از این باشه. نصب مزخرفی داره، اول همه چیز رو نصب میکنه بعد اضافی‌هارو پاک میکنه. نسخه‌های دیگرش رو نمی‌دونم.

MIG
07-05-2010, 21:17
دوستان من می خوام لینوکس نصب کنم به نظر شما اگه یکی از پارتیشن های ویندوز رو پاک کنم و بعد تو فضای خالی اونو نصب کنم بهتره؟من هیچی از لینوکس نمی دونم می ترسم برم طرفش! یه خورده منو راهنمایی کنید.:20:

capitan black
08-05-2010, 17:57
فقط ۲ راه هست:
۱. با پارتیشن‌مجیک (در windows) یا Gparted (در Linux) یا ابزارهای مشابه، از یکی از پارتیشن‌های هاردتون مقداری فضا بردارید، که این کار مستعد ازدست‌رفتن اطلاعات هست.
۲. یک یا چند پارتیشن رو خالی و آماده حذف شدن و چند تکه شدن بکنید. حجم پارتیشن‌ها ر هم که احتمالاً می‌دونید در چه حد باید باشه.
نسخه ۴ (فکرکنم) از سابایون بیش‌تر از ۱۲-۱۳ گیگابایت باید باشه. حتی اگر حجم کل سیستم‌عامل بعد از نصب کمتر از این باشه. نصب مزخرفی داره، اول همه چیز رو نصب میکنه بعد اضافی‌هارو پاک میکنه. نسخه‌های دیگرش رو نمی‌دونم.

ممنونم رفیق...حالا من اگه یکی ازدرایو هامو خالی کنم مشکلی نیست میتونم داخل اون نصب کنم؟...فرمت درایو که عوض نمیکنه؟...قبلا اوبونتو نصب کردم خیلی راحت بود...مرسی

MIG
08-05-2010, 19:49
دوستان یه خورده منو راهنمایی کنید واسه نصب .می ترسم اطلاعات سیستم بپره اخه سیستم مال دوستمه نه خودم

MIG
08-05-2010, 21:19
دوستان من الان رو سیستمم suse نصب کردم و و از فضای خالی هارد استفاده کردم .حالا تو ویندوزم تو درایو c چند تا پوشه مربوط به suse وجود داره .چرا؟ اگه ویندوزم رو پاک کنم لینوکسم می پره؟

K1lou
10-05-2010, 17:58
با سلام
چرا در لينوكس اوبونتو 9.10 و با مرورگر فاير فاكس وقتي صفحات وبي را كه توي كافينت گرفتم باز مي كنم صفحات و نوشته ها خوب ديده نمي شوند يعني ميشه گفت كلملت شكسته و با فاصله از هم نوشته مي شوند در حاليكه فونتهاي فارسي هم نصب هستند . و همچنين در وينوز صفحات كاملا خوب ديده مي شوند در كافي نت هم از فاير فاكس استفاده كردم
با تشكر

bersam
11-05-2010, 13:09
با سلام
چرا در لينوكس اوبونتو 9.10 و با مرورگر فاير فاكس وقتي صفحات وبي را كه توي كافينت گرفتم باز مي كنم صفحات و نوشته ها خوب ديده نمي شوند يعني ميشه گفت كلملت شكسته و با فاصله از هم نوشته مي شوند در حاليكه فونتهاي فارسي هم نصب هستند . و همچنين در وينوز صفحات كاملا خوب ديده مي شوند در كافي نت هم از فاير فاكس استفاده كردم
با تشكر
بله من هم دیدم ... البته فکر کنم با نصب کردن فونت های فارسی اضافه باید درست بشه ... احتمالا با ارتقا به 10.04 ذرست بشه... هر چند که این 10.04 با این پشتیبانی بلند مدتش به نظر من خیلی مشکل داره هنوز ... (توی کوبنتو تا حالا دو سه بار کرش کرده برنامه ها رو و یکی دو بار هم هنگ کرده :18: )
توصیه می کنم از پارسیکس استفاده کنی ... فکر کنم با اون مشکلی نداشته باشی .:10:

dimah2005
11-05-2010, 21:37
میشه دقیقا بگید چه جوری نصب کردید؟ روش نصب

متاسفانه من الان شدیدا سرم شلوغه ولی با تمام این اوصاف خودم هر روشی نصبی رو که توی نت دیدم به کار بردم نتونستم

در ضمن اگه لینک این برنامه روهم بدید ممنون می شم

من الان از یکی همین سوال رو پرسیدم
ولی نتونست کمکم کنه ،‌ منم خودم هر کاری میک نمی تونم چیزی رو نصب کنم می گم یکی بیاد از بیخ بگه شاید من دارم اشتباه می رم

چه فایل های deb چه.tar.bz2

bersam
11-05-2010, 21:54
ممنونم رفیق...حالا من اگه یکی ازدرایو هامو خالی کنم مشکلی نیست میتونم داخل اون نصب کنم؟...فرمت درایو که عوض نمیکنه؟...قبلا اوبونتو نصب کردم خیلی راحت بود...مرسی
ولله تا جایی که من می دونم ! روی ntfs نمیشه کرنل رو نصب کرد ...
درایو رو فرمت می کنه دیگه ! ولی مثلا اگه به میزان فضاش احتیاج داری می تونی با استفاده از برنامه فرمت لینوکس رو توی ویندوز اجرا کنی ...
توی اوبنتو هم همین طوریه دیگه ! :20:

capitan black
14-05-2010, 01:19
ولله تا جایی که من می دونم ! روی ntfs نمیشه کرنل رو نصب کرد ...
درایو رو فرمت می کنه دیگه ! ولی مثلا اگه به میزان فضاش احتیاج داری می تونی با استفاده از برنامه فرمت لینوکس رو توی ویندوز اجرا کنی ...
توی اوبنتو هم همین طوریه دیگه ! :20:

ممنوم اما من اوبونتو رو روی ntfs راحت نصب کردم..شما حتما تست نکردی دوست عزیز..اینو نمی دونم !

K1lou
14-05-2010, 16:16
با سلام
دوستان من مقالات سايت رو كه مي خونم ادرس سايت hezardastan.org ( اگر درست نوشته باشم ) براي اكثر مقالات يا راهنما ها هست ولي وقتي به ادرس مورد نظر ميروم ادرس موجود نيست و فكر كنم سايت expire شده
ايا ادرس ديگه اي هست ؟
با تشكر

K1lou
14-05-2010, 17:54
با سلام
خوب دوستان هنوز جوهر اون سوالم خشك نشده يه سوال ديگه دارم
من الان اوبونتو 9.10 رو دارم و پارتيشن home حاوي اطلاعاتي است كه برام مهمه البته اين پارتيشن از پارتيشن root جدا است
حوب حالا اگر من بخوام اوبونتو 10.04 و كوبونتو 10.04 رو با هم نصب كنم بر روي اوبونتو 9.10 قبلي .
چطور ميتونم اين كا رو انجام بدم . 50 گيگ فضاي براي لينوكس در اختيار دارم كه الان اوبونتو 9.10 روش نصبه ؟

پارتيشن home قبلي من در اين حالت نصب دو توزيع از بين ميره ؟

بهترين حالت تخصيص حجم پارتيشن (50 گيگ )بين اين دو توزيع لينوكس به چه صورت است ؟

من جايي خوندم كه محيط kde رو وقتي با گنوم با هم نصب كنم كمي مشكلات داره براي همين مي خوام دو توزيع رو با هم نصب كنم ايا اين مشكل واقعا وجود داره يا نه

من ويندوز 7 هم دارم كه نمي خوام پاك بشه .

با تشكر از شما

bersam
15-05-2010, 22:21
ممنوم اما من اوبونتو رو روی ntfs راحت نصب کردم..شما حتما تست نکردی دوست عزیز..اینو نمی دونم !
Linux has a number of different formats it can use for sections of the hard disk, the most popular being ext2 and ext3 (others include reiserfs, xfs and jfs)

NTFS support is not good for Linux - it's probably the worst filesystem you could try to install Linux on, TBH.

این دو تا لینک فکر کنم کمکتون بکنه :)

K1lou
21-05-2010, 11:29
با سلام
خوب دوستان هنوز جوهر اون سوالم خشك نشده يه سوال ديگه دارم
من الان اوبونتو 9.10 رو دارم و پارتيشن home حاوي اطلاعاتي است كه برام مهمه البته اين پارتيشن از پارتيشن root جدا است
حوب حالا اگر من بخوام اوبونتو 10.04 و كوبونتو 10.04 رو با هم نصب كنم بر روي اوبونتو 9.10 قبلي .
چطور ميتونم اين كا رو انجام بدم . 50 گيگ فضاي براي لينوكس در اختيار دارم كه الان اوبونتو 9.10 روش نصبه ؟

پارتيشن home قبلي من در اين حالت نصب دو توزيع از بين ميره ؟

بهترين حالت تخصيص حجم پارتيشن (50 گيگ )بين اين دو توزيع لينوكس به چه صورت است ؟

من جايي خوندم كه محيط kde رو وقتي با گنوم با هم نصب كنم كمي مشكلات داره براي همين مي خوام دو توزيع رو با هم نصب كنم ايا اين مشكل واقعا وجود داره يا نه

من ويندوز 7 هم دارم كه نمي خوام پاك بشه .

با تشكر از شما

و
با سلام
دوستان من مقالات سايت رو كه مي خونم ادرس سايت hezardastan.org ( اگر درست نوشته باشم ) براي اكثر مقالات يا راهنما ها هست ولي وقتي به ادرس مورد نظر ميروم ادرس موجود نيست و فكر كنم سايت expire شده
ايا ادرس ديگه اي هست ؟
با تشكر

دوستان منتظر جواب شما هستم
با تشكر

bersam
21-05-2010, 12:38
و

دوستان منتظر جواب شما هستم
با تشكر
بله این هزاردستان زمانی ویکیی بوده برای خودش‌ ! ولی گویا سایته الان پخ پخ هست !!!‌ شما به این جا مراجعه کن
ubuntu.ir
wiki.ubuntu.ir
forum.ubuntu.ir

K1lou
23-05-2010, 18:53
با سلام
در پارتيشن بندي چقدر به ساخت پارتيشن boot نياز داريم ؟

مقالهاي در مورد نصب دو توزيع كنار هم ؟

دستورات خط فرمان در كوبونتو با اوبونتو با هم فرق مي كنند چون من امروز دستوري مثل nautilus رو زدم پيغام داد كه نصب نيست ؟

با تشكر

danial_848
23-05-2010, 19:41
با سلام
در پارتيشن بندي چقدر به ساخت پارتيشن boot نياز داريم ؟
اگه منظور شما حجمشه، 80-90 MB

دستورات خط فرمان در كوبونتو با اوبونتو با هم فرق مي كنند چون من امروز دستوري مثل nautilus رو زدم پيغام داد كه نصب نيست ؟
نه چون گنوم ندارید ناتیلوس ندارید
sudo dolphin بزنید.

K1lou
24-05-2010, 09:29
با سلام و تشکر

اگه منظور شما حجمشه، 80-90 MB

نه منظور من بودن يا نبودن اين پارتيشن هست چون اکثرا بيان شده که براي نصب لينوکس به سه پارتيشن home / - root - swap نياز داريم و در يک مقال هم کلا روي اين پارتيشن boot و وجود اون براي نصب لينوکس اشاره کرده بود

مقالهاي در مورد نصب دو توزيع كنار هم ؟

اين dolphin به غير از اينجا در چه جاهاي ديگري جايگزين شده .؟ ايا کاربرد ديگري هم دارد ؟

در مورد گرفتن کدکهاي پخش فايلهاي mp3 و براي نرم افزار ammork و. کسي ميتونه راهنمايي کنه . ميخوام اونها رو از کافي نت بگيرم و به سيستم خونه که اصلا به اينترنت وصل نيست انتقال بدم در اوبونتو کمي پيش رفتم ولي الان دارم از کوبونتو 10.04 استفاده مي کنم و يا اگر از دوستان کسي اونها رو داره اپلود کنه ممنون ميشم
با تشکر

danial_848
24-05-2010, 13:59
نه منظور من بودن يا نبودن اين پارتيشن هست چون اکثرا بيان شده که براي نصب لينوکس به سه پارتيشن home / - root - swap نياز داريم و در يک مقال هم کلا روي اين پارتيشن boot و وجود اون براي نصب لينوکس اشاره کرده بود
اگر فقط یک توزیع نصب میکنید بهتره جدا نکنید (لزومی نداره)

اين dolphin به غير از اينجا در چه جاهاي ديگري جايگزين شده .؟ ايا کاربرد ديگري هم دارد ؟
dolphin یکی از نرم‌افزارهای مدیریت فایل در KDE هست

K1lou
24-05-2010, 17:35
با سلام

اگر فقط یک توزیع نصب میکنید بهتره جدا نکنید (لزومی نداره)

پس در صورتي نياز هست كه اين پارتيشن جدا باشه كه دو توزيع رو نصب كنيم ؟

در مورد گرفتن کدکهاي پخش فايلهاي mp3 و براي نرم افزار ammork و. کسي ميتونه راهنمايي کنه . ميخوام اونها رو از کافي نت بگيرم و به سيستم خونه که اصلا به اينترنت وصل نيست انتقال بدم در اوبونتو کمي پيش رفتم ولي الان دارم از کوبونتو 10.04 استفاده مي کنم و يا اگر از دوستان کسي اونها رو داره اپلود کنه ممنون ميشم
دوستان در اين مورد خيلي به كمك نياز دارم چون در كوبونتو هيچ اهنگ و هيچ پخشي ندارم لطفا راهنمايي كنيد
با تشكر

danial_848
25-05-2010, 10:44
پس در صورتي نياز هست كه اين پارتيشن جدا باشه كه دو توزيع رو نصب كنيم ؟
نه لزومی نداره

smran
26-05-2010, 00:32
سلام، دوستان حرفه ای در حیطه لینوکس.
من میخوام کار با لینوکس رو به صورت حرفه ای شروع کنم. هم برای استفاده شخصی، هم به عنوان سرور برای شبکه ها. استعدادشم فراوون دارم :-) توی چند سال گذشته، به صورت تفریحی از توزیع های مختلفش استفاده کردم، ولی الان میخوام تخصصی وارد بشم، خودم فدورا و ردهت رو انتخاب کردم برای استفاده شخصی و سرور. گرافیکشم اصلا واسم مهم نیست، خودم با محیط ترمینالش بیشتر حال می کنم. سایت های مختلف فارسی و انگلیسی رو هم چک کردم برای انتخابم. ولی میخوام از تجربه شما هم استفاده کنم،
از شمایی که بیشتر از توزیع های مختلف لینوکس استفاده کردید، درخواست می کنم که پیشنهاداتون رو بهم بگین.
ممنون.

sasan_pink
26-05-2010, 00:50
طبعا واسه حرفه ایها Debian و Slackware توصیه میشه ولی واسه سرورها بهتره توضیعی رو انتخاب کنید که پشتیبانی قوی در این حوزه داشته باشه که به نظر من همون ردهت اینترپرایز خوبه.