مشاهده نسخه کامل
: شروع کار با لینوکس
صفحه ها :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
V i r u s e r
24-11-2015, 22:20
سلام دوستان حرفه ای لینوکس
من اوبونتو روی لپتاپم داشتم و بعد از نصب ویندوز 10 روی لپتاپ، دیگه نمیتونم لینوکس رو در بوت پیدا کنم که واردش بشم. راه حلی داره grub رو مثل قبل راه بندازم؟
سلام
راه حلش اینه که گراب رو در mbr نصب کنید.
باید یک توزیع لایو رو در سیستم بوت کنید و دستورات زیر رو بزنید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
حواستون باشه که به جای sda باید بلاک مربوط به هاردتون رو انتخاب کنید. با دستور cat /proc/partitions میتونید لیست پارتیشن ها رو ببینید. دقت کنید که هیچ شماره ای نباید وارد کنید
البته ممکنه بعد از نصب گراب منوی ویندوز ظاهر نشه و برای رفعش باید دوباره گراب تنظیم بشه. از داخل توزیع نصب شده خودتون دستور زیر رو بزنید تا همه ی سیستم عامل ها جستو جو بشن و به منو بوت اضافه بشن
مشکلی بود در خدمتم
afshin b
29-11-2015, 18:00
با سلام
برای نصب برنامه ای نیاز شدید به چیزشکن پیدا کردم چون از این آی پی نمیتونه دانلود کنه:
۲۱۶.۳۴.۱۸۱.۵۹
تا حالا در لینوکس چیزشکن استفاده نکردم. ممنون میشم راهنمایی کنین.
29-11-2015, 18:38
با سلام
برای نصب برنامه ای نیاز شدید به چیزشکن پیدا کردم چون از این آی پی نمیتونه دانلود کنه:
۲۱۶.۳۴.۱۸۱.۵۹
تا حالا در لینوکس چیزشکن استفاده نکردم. ممنون میشم راهنمایی کنین.
من خودم از ssh استفاده می کنم که راحت ترین هست اما سرور میخواد.
tor هم هست. بعضی از دوستان از کریو هم استفاده می کنن گویا.
open وی پی ان هم هست
پروتکل های معمولی مثل pptp و l2tp هم ساپورت میشه.
دیگه نمیدونم مردم توی ویندوز از چی استفاده می کنن ولی اینجا تقریبا بیشتر چیزا استفاده میشه
afshin b
29-11-2015, 18:54
سلام
open وی پی ان هم هست
دیگه نمیدونم مردم توی ویندوز از چی استفاده می کنن ولی اینجا تقریبا بیشتر چیزا استفاده میشه
ما مردم، تو ویندوز از نرم افزار رایگان فریگیت استفاده میکنیم[emoji2]
تشکر.
V i r u s e r
29-11-2015, 19:18
ما مردم، تو ویندوز از نرم افزار رایگان فریگیت استفاده میکنیم[emoji2]
تشکر.
ببخشید جمله بندیم بده :n02:
میتونید با واین از فریگیت استفاده کنید. یا توی virtualbox فریگیت رو باز باز کنید و بعد مرورگر رو به سمت فریگیت تنظیم کنید منتها راه حل دوم تنظیمات شبکه ی پیچیده ای داره و باید اول کامپیوتر مجازی رو با شبکه ی اصلی bridge کنید و خلاصه کلی دردسر داره
ولی wine کار میکنه احتمالا.
ArashMiniStar
27-01-2016, 11:17
سلام
open وی پی ان هم هست
ببخشید این ssh جایی فروخته میشه چطوریه ؟ میشه یه راهنمایی بفرمایید؟ بعد من یه سرور سیسکو دارم با اون نمیشه کاری کرد؟
ArashMiniStar
30-01-2016, 10:42
دوستان سلام سه تا سوال داشتم.توزیع لینوکسم دبیان 8.3 هست
۱.وقتی رو sleep میذارم روشن ک میکنم اینترنت کار نمیکنه.لپ تاپم هم با کابل به مودم وصله ک کانکتینگ میزنه این مشکل من با KUBUNTO 15.10 هم داشتم راه حلش چیه؟؟ wired connection هم خاموش روشن کنم درست نمیشه تا زمانی ک ریستارت کنم
۲.من درایور وایرلس لپ تاپمو از طریق apt-get به اسم firmware-brcm80211 دانلود و نصب کردم.ولی به وضوح سرعتم خیلی پایین تر از حالتیه ک با کابل داشتم.به مودم وایرلس هم ک نزدیک هستم دلیلش چیه؟ همچین مشکلی رو با ویندوز نداشتم احساس میکنم درایور یک ایرادی داره.نظر شما چیه؟
3.من برنامه VUZE با پلاگین Azcron نصب کردم ک بتونم تورنت هامو سر ساعت بذارم دانلود بشن و سر ساعت دانلود استوپ بشه.حالا مشکلی ک دارم بعد هر خاموش روشن کردم کامپیوتر این تنظیمات پلاگین (ک برای ساعت شروع و پایان) هست میپره و باید دوباره تنظیم کنم یا فایل تنظیم ایمپورت کنم.آیا راه حلی هست براش؟ یا نرم افزار بهتری از vuze ک بشه ساعت تنظیم کرد؟ بعد اینکه ساده ترین راهی ک میشه تنظیم کرد کامپیوتر سر ساعت خاموش بشه چیه؟
خیلی ممنون ببخشید زیاد شد:n36:
ویرایش :
wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"ArashMiniStar"
Mode:Managed Frequency:2.427 GHz Access Point: B0:48:7A:A2:76:2A
Bit Rate=39 Mb/s Tx-Power=19 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=70/70 Signal level=-20 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:6 Invalid misc:14 Missed beacon:0
یک سایت باز کردم iwconfig گرفتم
V i r u s e r
30-01-2016, 11:26
دوستان سلام سه تا سوال داشتم.توزیع لینوکسم دبیان 8.3 هست
۱.وقتی رو sleep میذارم روشن ک میکنم اینترنت کار نمیکنه.لپ تاپم هم با کابل به مودم وصله ک کانکتینگ میزنه این مشکل من با KUBUNTO 15.10 هم داشتم راه حلش چیه؟؟ wired connection هم خاموش روشن کنم درست نمیشه تا زمانی ک ریستارت کنم
۲.من درایور وایرلس لپ تاپمو از طریق apt-get به اسم firmware-brcm80211 دانلود و نصب کردم.ولی به وضوح سرعتم خیلی پایین تر از حالتیه ک با کابل داشتم.به مودم وایرلس هم ک نزدیک هستم دلیلش چیه؟ همچین مشکلی رو با ویندوز نداشتم احساس میکنم درایور یک ایرادی داره.نظر شما چیه؟
3.من برنامه VUZE با پلاگین Azcron نصب کردم ک بتونم تورنت هامو سر ساعت بذارم دانلود بشن و سر ساعت دانلود استوپ بشه.حالا مشکلی ک دارم بعد هر خاموش روشن کردم کامپیوتر این تنظیمات پلاگین (ک برای ساعت شروع و پایان) هست میپره و باید دوباره تنظیم کنم یا فایل تنظیم ایمپورت کنم.آیا راه حلی هست براش؟ یا نرم افزار بهتری از vuze ک بشه ساعت تنظیم کرد؟ بعد اینکه ساده ترین راهی ک میشه تنظیم کرد کامپیوتر سر ساعت خاموش بشه چیه؟
خیلی ممنون ببخشید زیاد شد:n36:
ویرایش :
wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"ArashMiniStar"
Mode:Managed Frequency:2.427 GHz Access Point: B0:48:7A:A2:76:2A
Bit Rate=39 Mb/s Tx-Power=19 dBm
Retry short limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=70/70 Signal level=-20 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:6 Invalid misc:14 Missed beacon:0
یک سایت باز کردم iwconfig گرفتم
1. راه حلش اینه که sleep نکنید. اگر به طور عجیبی اصرار به sleep کردن دارید٬ باید یک مقدار اطلاعات بیشتر بدید. dmesg را چک کنید و اگر چیز مربوطی پیدا کردید اینجا قرار بدید. یک بار هم کلا networkmanager را disable کنید و ببینید ایا بازم مشکل داره یا نه. احتمالا مشکل از درایور کارت شبکست.
2. بعید میدونم مشکل از درایور باشه... برای تست روی یک کامپیوتر دیگه http server نصب کنید و یک فایل حجیم به اشتراک بزارید. بعد ببینید تو شبکه ی داخلی بازم سرعت پایینه یا نه. اگر واقعا مشکل داره٬ میتونید لینوکس رو اپدیت کنید تا ببینید مشکل در نسخه های جدیدتر برطرف شده یا نه. منتها لینوکس 4.3 توی مخازن دبیان نیستند. یا باید از مخازن unstable دانلودش کنید و دستی نصب کنید. یا از kernel.org دانلودش کنید و کامپایلش کنید که روش دوم بهتره ولی فکر کنم برای شما روش اول راحت تر باشه. ممکنه مشکل sleep هم حل بشه. حواستون باشه که firmware هم اپدیت کنید.
اسم دقیق چیپ رو هم سرچ کنید ممکنه اطلاعاتی راجع بهش پیدا کنید و به راه حل برسید.
3. transmission این قابلیتو داره.
برای خاموش
به جای X باید مقدار به دقیقه قرار بدید. یا میتونید به جای X+ ساعتی که میخواید خاموش بشه رو به صورت "hh:mm" قرار بدید
روش دوم
به جای Y باید مقدار به ثانیه رو قرار بدید
روش سوم
این روش همیشگیه و لازم نیست هر شب واردش کنید.
اگر به روش های بیشتری احتیاج داشتید بگید تا بگم
سلام
اوبونتو 14.04 نصب کردم
روی VMWare و هارد به صورت مستقل
ولی توی هر دو سرعت باز و بسته کردن پنجره ها کنده
مشکل از کجاست؟
سلام
اوبونتو 14.04 نصب کردم
روی VMWare و هارد به صورت مستقل
ولی توی هر دو سرعت باز و بسته کردن پنجره ها کنده
مشکل از کجاست؟
VMWare Tools رو هم نصب کردید بهتر نشد ؟
VMWare Tools رو هم نصب کردید بهتر نشد ؟
نه روی دو تا سیستم هم اینجوری شده
حتی روی یه سیستم دیگه VM نصب کردم ولی بازم همینجوره
abdolahe
02-02-2016, 12:27
نه روی دو تا سیستم هم اینجوری شده
حتی روی یه سیستم دیگه VM نصب کردم ولی بازم همینجوره
دوست عزیز بعد از نصب لینوکس رو وی ام ویر VMWare Tools رو هم نصب کردید؟
ArashMiniStar
04-02-2016, 17:20
بچه ها من امروز تست کردم تاچ پد لپ تاپم رو دبیان 8.3 (LENOVO E530C) کار نمیکنه اصلا چطور میتونم راهش بندازم؟
ممنون :n16:
این صفحه رو ببینید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوست عزیز بعد از نصب لینوکس رو وی ام ویر VMWare Tools رو هم نصب کردید؟
بله اونم نصبه
ArashMiniStar
04-04-2016, 22:55
بچه ها برای من ی سوال پیش اومده.سود برنامه نویس ها یا بهتر بگم توسعه دهنده ها Developes های لینوکس تو چیه؟ برنامه آزاد میدنی مجانی ما هم استفاده میکنیم؟ شاید بگین مثلا پشتیبانی یا آموزش و کاستوم کردنش.ولی آخه چقد تهش میشه؟ ینی برنامه نویسا برای رضای خدا کار میکنن تو لینوکس؟
محمد7966
04-04-2016, 23:02
دقیقا سوال منم هست
حتی فایرفاکس و افزونه هاش هم همینطورین
جالبه جایی زده بودن این افزونه رایگان است ولی هر کس دوست داشت چند دلار پول واریز کنه به اون کسی که افزونه رو ساخته
V i r u s e r
05-04-2016, 06:28
سلام. بستگی به برنامه مورد نظر داره.
خود لینوکس رو بیشتر کارمندای شرکت های redhat intel amd oracle nvidia ibm و ... توصعه میدن که خوب همشون از شرکتشون پول میگیرن برای کارشون. حدود 20٪ توصعه هم توسط برنامه نویس های ازاد انجام میشه. درامد این شرکت ها هم که مشخصه از کجاست.
برنامه های معروف دیگه هم یه جورایی همینجورین و برای توصعشون برنامه نویس استخدام میشه. این برنامه ها هم معمولا درامدشون پایینه و توسط شرکتی که حمایتشون میکنه تامین میشن. مثل Unity و ..
برای برنامه های ازاد بیشتر اوقات همینطوریه که برنامه نویس ها به عنوان سرگرمی و برای رضای دل خودشون برنامه مینوسن و همیشه هم همینطوریه که خودشون مشتری اول برنامه هاشون هستن. چون تا وقتی که کسی به چیزی احتیاج پیدا نکنه تولیدش نکنه. یکی از دلایلی که برنامه های گنو/لینوکسی یکم پیچیده تر از ویندوزی هستن و محیط گرافیکی ندارن همینه. چون کار برنامه نویس با محیط خط فرمان حل میشه به خودش زحمت ساحتن محیط گرافیکی رو نمیده. قصد فروش هم که نداره به خاطر راحتی دیگران وقتشو بزاره.
اینجور برنامه نویس ها معمولا درامدشون از جای دیگست. مثلا در شرکتی استخدام هستن و در وقت ازادشون یه سری برنامه ازاد هم مینویسن. نکته مهم اینه که همین برنامه هایی که در راه خدا نوشتن تبدیل میشه به رزومه و نمونه کارشون و این روزا بدون نمونه کار نمیشه جایی کار پیدا کرد
ArashMiniStar
05-04-2016, 09:51
سلام. بستگی به برنامه مورد نظر داره.
خود لینوکس رو بیشتر کارمندای شرکت های redhat intel amd oracle nvidia ibm و ... توصعه میدن که خوب همشون از شرکتشون پول میگیرن برای کارشون. حدود 20٪ توصعه هم توسط برنامه نویس های ازاد انجام میشه. درامد این شرکت ها هم که مشخصه از کجاست.
برنامه های معروف دیگه هم یه جورایی همینجورین و برای توصعشون برنامه نویس استخدام میشه. این برنامه ها هم معمولا درامدشون پایینه و توسط شرکتی که حمایتشون میکنه تامین میشن. مثل Unity و ..
برای برنامه های ازاد بیشتر اوقات همینطوریه که برنامه نویس ها به عنوان سرگرمی و برای رضای دل خودشون برنامه مینوسن و همیشه هم همینطوریه که خودشون مشتری اول برنامه هاشون هستن. چون تا وقتی که کسی به چیزی احتیاج پیدا نکنه تولیدش نکنه. یکی از دلایلی که برنامه های گنو/لینوکسی یکم پیچیده تر از ویندوزی هستن و محیط گرافیکی ندارن همینه. چون کار برنامه نویس با محیط خط فرمان حل میشه به خودش زحمت ساحتن محیط گرافیکی رو نمیده. قصد فروش هم که نداره به خاطر راحتی دیگران وقتشو بزاره.
اینجور برنامه نویس ها معمولا درامدشون از جای دیگست. مثلا در شرکتی استخدام هستن و در وقت ازادشون یه سری برنامه ازاد هم مینویسن. نکته مهم اینه که همین برنامه هایی که در راه خدا نوشتن تبدیل میشه به رزومه و نمونه کارشون و این روزا بدون نمونه کار نمیشه جایی کار پیدا کرد
ممنون از توضیحات کامل شما:n40:
با این حساب الان تو ایران برنامه های لینوکسی هم جایی دارند؟ برای رزومه و غیره؟ با توجه به اینکه تمرکز بنظرم رو ویندوززه :n13:
و یک سوال دیگ هم ک داشتم زبان سی و پایتون فرقشون برای برنامه نویسی در لینوکس چیه؟ آیا با پایتون به همون خوبی میشه برنامه نوشت؟ اینجور ک دیدم تو لینوکس برنامه های پایتون هم زیاده
V i r u s e r
05-04-2016, 10:24
سلام. بله 100% جا دارن. چرا نداشته باشن.. بستگی داره برای کجا اون رزومه رو بفرستید.
C و پایتون هم که دو تا زبان کاملا جدا هستن. C زبان برنامه نویسی کامپایل شده است و برای کار های سطح پایین با سرعت بالا خوب جواب میده و python یه زبان اسکریپت نویسی قدرتمنده که برای سریع نوشتن یه برنامه که همزمان پرتابل هم هست استفاده میشه.. معمولا برای چیزایی که bash جوابگو نیست با python اسکریپتشو مینویسن. بستگی به کاری که میخواید بکنید داره و هر دو کنار هم میتونن استفاده بشن
Public Enemy
05-04-2016, 23:28
با سلام . امیدوارم تاپیک رو درست اومده باشم . جالبه انجمن یک تاپیک عمومی برای سایر توزیع ها نداره .
--------------
سوالی داشتم . دوستانی که gentoo رو نصب کردن ، آیا کسی تا حالا از استیج 1 شروع به نصب کرده ؟:n38:
تفاوتی در سرعت سیستم می کنه از استیج 1 شروع به نصب کنیم یا استیج 3 ؟ با یک پردازنده ی i7 3632qm حدس میزنین چند روز کامپایل از استیج 1 طول بکشه :n29:
V i r u s e r
06-04-2016, 06:21
با سلام . امیدوارم تاپیک رو درست اومده باشم . جالبه انجمن یک تاپیک عمومی برای سایر توزیع ها نداره .
--------------
سوالی داشتم . دوستانی که gentoo رو نصب کردن ، آیا کسی تا حالا از استیج 1 شروع به نصب کرده ؟:n38:
تفاوتی در سرعت سیستم می کنه از استیج 1 شروع به نصب کنیم یا استیج 3 ؟ با یک پردازنده ی i7 3632qm حدس میزنین چند روز کامپایل از استیج 1 طول بکشه :n29:
سلام
stage 1 نداریم. الان فقط stage 3 موجوده. اگر کل سیستم رو دوباره از اول کامپایل کنید میشه stage 1. برای این کار باید اتم system@ رو دوباره نصب کنید تا همه زیر مجموعه هاش دوباره کامپایل بشه.
تو سرعت تاثیری نداره به درد وقتی میخوره که تنظیمات پیشفرض stage 3 باب میلتون نیست.
کامپایل و نصب همه چیز و محیط گرافیکی حدودا یه روز طول میکشه
Public Enemy
06-04-2016, 17:26
سلام
stage 1 نداریم. الان فقط stage 3 موجوده. اگر کل سیستم رو دوباره از اول کامپایل کنید میشه stage 1. برای این کار باید اتم system@ رو دوباره نصب کنید تا همه زیر مجموعه هاش دوباره کامپایل بشه.
تو سرعت تاثیری نداره به درد وقتی میخوره که تنظیمات پیشفرض stage 3 باب میلتون نیست.
کامپایل و نصب همه چیز و محیط گرافیکی حدودا یه روز طول میکشه
تشکر . الان داشتم آموزش نصبشو مطالعه می کردم به نظر پکیج هاش باید آنلاین دانلود بشن :n27: خوب این مورد برای بنده که حجم محدود دارم کمی آزار دهندست .
حال فرضا یه بسته اینترنت بخرم . آیا تمامی پکیج ها یه جا دانلود و سپس نصب میشن یا تکی دانلود و نصب میشن سپس میره سراغ بقیه ؟
و نکته ی دوم در هنگام پارتیشن بندی ، توی مطلب ظاهرا پارتیشن های مورد نیاز gentoo رو از sda1 تا sda4 گذاشته . نکته ی گیج کننده اینجاست که با توجه به آپشن ها شما به نحوی محدود به همین 4 پارتیشن اول هستید ، و با توجه به آپشن ها اینطور که من برداشت کردم gentoo باید توی پارتیشن sda1 تا sda4 نصب بشه . خوب مشکل به نظر میاد همینجا باشه نمیشه توی سایر پارتیشن ها نصب بشن ، یا من بد برداشت کردم ؟ ( شایدم توی ویکی از اول 4 تا پارتیشن بیشتر نساخته برای همین توی آپشن ها گفته از 1 تا 4 عدد انتخاب کنید . اگه بیشتر میساخت تعداد انتخاب هامون بیشتر بود )
V i r u s e r
06-04-2016, 17:46
تشکر . الان داشتم آموزش نصبشو مطالعه می کردم به نظر پکیج هاش باید آنلاین دانلود بشن :n27: خوب این مورد برای بنده که حجم محدود دارم کمی آزار دهندست .
حال فرضا یه بسته اینترنت بخرم . آیا تمامی پکیج ها یه جا دانلود و سپس نصب میشن یا تک ی دانلود و نصب میشن سپس میره سراغ بقیه ؟
و نکته ی دوم در هنگام پارتیشن بندی ، توی مطلب ظاهرا پارتیشن های مورد نیاز gentoo رو از sda1 تا sda4 گذاشته . نکته ی گیج کننده اینجاست که با توجه به آپشن ها شما به نحوی محدود به همین 4 پارتیشن اول هستید ، و با توجه به آپشن ها اینطور که من برداشت کردم gentoo باید توی پارتیشن sda1 تا sda4 نصب بشه . خوب مشکل به نظر میاد همینجا باشه نمیشه توی سایر پارتیشن ها نصب بشن ، یا من بد برداشت کردم ؟ ( شایدم توی ویکی از اول 4 تا پارتیشن بیشتر نساخته برای همین توی آپشن ها گفته از 1 تا 4 عدد انتخاب کنید . اگه بیشتر میساخت تعداد انتخاب هامون بیشتر بود )
سلام.
توزیع Rolling release از نوع stable هست. امکان ازاد کردن پکیج های unstable هم هست. دانلود افلاین پکیج ها کلا تمسخر امیزه. حتی استیج ها هم هر دو هفته اپدیت میشن.
همزمان موقع نصب پکیج قبلی٬ پکیج های بعدی دانلود میشن. یعنی به هم ربطی ندارن اصلا. ولی اگر پکیجی برای نصب موجود نباشه صبر میکنه تا دانلود یک پکیج تموم بشه تا نصبشو انجام بده. میتونی با سویچ fetch-only-- نصب کردن رو غیر فعال کنی تا فقط دانلود کنه.
پارتیشن بندی هم مثال زده هیچ محدودیتی وجود نداره. شما میتونید توی 1 الی 1000 پارتیشن تا جایی که پارتیشن تیبل اجازه بده پارتیشن بسازید. فقط نکته ی مهم اینه که دایرکتوری usr/ باید با پارتیشن / یکی باشه. در بقیه موارد کاملا ازادید.
کلا این توزیع برای اینه که محدودیت ها شکسته بشه و کاملا دست کاربر باز باشه
انشالاه موقع کامپایل لینوکس در خدمتتون هستیم
hrezaafz
02-05-2016, 13:24
سلام
ممکنه راهنمایی کنید که فضای پارتیشن بندی لینوکس رو چطوری زیاد کنم ؟ آیا باید ویندوز نصب کنم و یا بک آپ بگیرم از لینوکس و مجددا اونو نصب کنم . ضمنا ویندوز هم لازم دارم
ممنون میشم جواب بدین
سلام
ممکنه راهنمایی کنید که فضای پارتیشن بندی لینوکس رو چطوری زیاد کنم ؟ آیا باید ویندوز نصب کنم و یا بک آپ بگیرم از لینوکس و مجددا اونو نصب کنم . ضمنا ویندوز هم لازم دارم
ممنون میشم جواب بدین
با دیسک لایو لینوکس (اوبونتو یا هر چیزی) کامپیوتر رو بوت کنید و برنامه ی GParted رو میتونید برای پارتیشن بندی استفاده کنید. اینکه بشه یا نه، و چجوری حجمشو افزایش بدید بستگی به پارتیشن بندی فعلی هاردتون داره، توی این فروم و اینترنت مطالب خوبی درباره ی آموزش پارتیشن بندی هست که مستقل از نرم افزار هستن، پارتیشن بندی یه جورایی مفهومیه و ربطی به برنامه ای که استفاده میکنید نداره.
بعد از پارتیشن بندی به احتمال زیاد دیگه لینوکستون بوت نمیشه. در این صورت میتونید دوباره با استفاده از دیسک زنده لینوکس کامپیوتر رو بوت کنید و بوت لودر رو از اول نصب/تنظیم کنید.
در ضمن نیازی هم به نصب ویندوز یا نصب دوباره لینوکس نیست...
hrezaafz
02-05-2016, 20:26
با سلام
از پاسخ سریع و کامل شما متشکرم ولی از آنجا که ویندوزم پریده و فعلا لینوکس دارم میخوام دوباره ویندوز هم داشته باشم. عذرخواهی میکنم . آیا میتوان بدون اینکه لینوکس از بین بره ویندوز رو نصب کنم
با تشکر
افضلی
با سلام
از پاسخ سریع و کامل شما متشکرم ولی از آنجا که ویندوزم پریده و فعلا لینوکس دارم میخوام دوباره ویندوز هم داشته باشم. عذرخواهی میکنم . آیا میتوان بدون اینکه لینوکس از بین بره ویندوز رو نصب کنم
با تشکر
افضلی
خواهش میکنم،
اگه میخواید پارتیشن بندی انجام بدید اینکارو قبل از نصب ویندوز انجام بدید. بعد ویندوز رو مثل همیشه و بصورت عادی نصب کنید. با نصب شدن ویندوز بوت لودر لینوکس پاک میشه و دیگه لینوکس بوت نمیشه. برای نصب دوباره ی اون، میتونید دوباره با استفاده از دیسک زنده لینوکس کامپیوتر رو بوت کنید و بوت لودر رو از اول نصب/تنظیم کنید.
به احتمال ۹۵٪ خودش ویندوز رو هم پیدا میکنه و به منوی بوت اضافه میکنه و همه چی حله.
New Solid Snake
16-06-2016, 08:27
سلام دوستان
من میخوام کار با لینوکس رو شروع کنم وحقیقتش نمیدونم از چه توزیعی از لینوکس شروع کنم و هدفم از کار با لینوکس اینه که هم به شبکه لینک بشم و هم کنترل سخت افزار بیرونی توسط لینوکس رو انجام بدم خواهشا منو راهنمایی کنین و مرجع خوبی براش معرفی کنین شامل کتاب های pdf زبان انگلیسی که به روز باشه، ممنونم دوستان
sajjads24
16-06-2016, 18:03
سلام دوستان
من میخوام کار با لینوکس رو شروع کنم وحقیقتش نمیدونم از چه توزیعی از لینوکس شروع کنم و هدفم از کار با لینوکس اینه که هم به شبکه لینک بشم و هم کنترل سخت افزار بیرونی توسط لینوکس رو انجام بدم خواهشا منو راهنمایی کنین و مرجع خوبی براش معرفی کنین شامل کتاب های pdf زبان انگلیسی که به روز باشه، ممنونم دوستان
بهترین نسخه فدورا هست که میتونید از سایت خودش دانلودش کنید و برای یادگیری هم ویکی و مستندات خودش رو در سایتش برای شروع مطالعه کنید و البته ویدیو های لینوکس فدورا در یوتیوب هم فراموش نشه :
milad_gta
16-06-2016, 18:30
سلام دوستان
به نظر من با Debian استارت بزنید البته فرق آنچانی در شروع نباید براتون داشته باشه... ایبوک هم:
سلام یه راهنمای نصب و فارسی سازی لینوکس دارم OpenSuse براتون میزارم
داخل راهنما نحوه نصب لینوکس در درایو ویندوز رو توضیح داده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]آموزش تصویری نصب لینوکس OpenSuse و فارسی سازی.pdf.html
سلام من میخوام برای یه بار هم که شده لینوکس تجربه کنم برای همین نسخه پاپی دانلود کردم رایتش هم کردم حالا که با سی دی بوت میکنم تصویر زیر میاد حالا باید چکار کنم؟
saeediranzad
01-08-2016, 18:32
allric
در حد سواد خودم میگم مشکل سحت افزاریه؛ چوت اصلا وارد حالت گرافیکی نشده.
مونیتورتون که انگار قدیمیه. سخت افزارتون چیه؟
ابن را خوندید؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
Public Enemy
01-08-2016, 20:55
سلام یه راهنمای نصب و فارسی سازی لینوکس دارم OpenSuse براتون میزارم
داخل راهنما نحوه نصب لینوکس در درایو ویندوز رو توضیح داده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]آموزش تصویری نصب لینوکس OpenSuse و فارسی سازی.pdf.html
تشکر دوست عزیز. البته مشکل اینجاست این آموزش بسیار قدیمی هستش و در حال حاظر تقریبا غیر کاربردی محسوب میشه
V i r u s e r
01-08-2016, 23:24
سلام من میخوام برای یه بار هم که شده لینوکس تجربه کنم برای همین نسخه پاپی دانلود کردم رایتش هم کردم حالا که با سی دی بوت میکنم تصویر زیر میاد حالا باید چکار کنم؟
سلام. این سیستم عامل dr dos هست و ربطی به گنو/لینوکس نداره
احتمالا فایل اشتباه دانلود کردید.
پیشنهاد میکنم توزیعی مثل linux mint رو امتحان کنید
saeediranzad
31-08-2016, 04:56
60 فرمان لینوکس- راهنمایی برای تازه کارها تا مدیران سیستم
60 Commands of Linux : A Guide from Newbies to System Administrator ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
sjafari82
18-10-2016, 21:31
من تو محیط ویندوز ده یک ۳۰ گیگ برای اسلش .۱۶ گیگ برا سواپ جدا کردم که بتونم لینوکس فدورا ۲۲ نصب کنم .ولی اخرای نصب بعد از تعریف اسلش و سواپ این ارور رو میده میشه کمکم کنید
sjafari82
18-10-2016, 22:44
No valid bootloader device found. See below for details. For a UEFI installation, you must include an EFI System Partition on a GPT-formatted disk, mounted at /boot/efi.
اینه ارورش
saeediranzad
19-10-2016, 00:55
من لپتاپم قدیمیه. MBR+BIOS
ولی گمون کنم شما باید یک پارتیشن هم برای Boot بسازید که درهنگام نصب امکان داره.
(16 گیگ برای سواپ زیاد نیست؟)
sjafari82
19-10-2016, 19:48
میشه لطفا بیشتر توضیح بدید.به من گفتن دوبرابر رم باید برای سواپ در نظر بگیرم اخه
vahidmir2000
19-10-2016, 19:51
میشه لطفا بیشتر توضیح بدید.به من گفتن دوبرابر رم باید برای سواپ در نظر بگیرم اخه
دوست من اگر ۴ گیگ به بالا رم دارید، برابر با میزان رمتون سواپ رو قرار بدین کفایت میکنه
Sent from my Lenovo A1000 using Tapatalk
sjafari82
19-10-2016, 20:00
کلا پارتیشن هایی که باید تعریف کنم رو میشه برام توضیح بدید
vahidmir2000
19-10-2016, 20:42
کلا پارتیشن هایی که باید تعریف کنم رو میشه برام توضیح بدید
دو پارتیشن ضروری هست. پارتیشن روت که با علامت / مشخص میشه و حاوی فایل های اصلی سیستم عامل میشه و سواپ که نقش یاری رسانی به رم سیستم رو داره. پارتیشن های دیگر رو هر کاربری بنا به نیاز خودش میسازه که فعلا نیازی بهشون ندارین
sjafari82
19-10-2016, 20:45
ارورش پس واسه چیه من که اونارو ساختم
vahidmir2000
19-10-2016, 22:00
ارورش پس واسه چیه من که اونارو ساختم
احتمالا با غیر فعال کردن uefi در تنظیمات مادربورد مشکلتون حل میشه
sjafari82
20-10-2016, 09:52
رورش برطرف شد فقط بعد از ریاستارت یک صفحه سیاه میاد نوشته
, Minimal Bash-like line editing is supported.for the first word
.Tab lists is possible command completions
.Anywhere else tab lists possible device or file completions
<grub
:n03::n03::n03::n03:
- - - Updated - - -
رورش برطرف شد فقط بعد از ریاستارت یک صفحه سیاه میاد نوشته
, Minimal Bash-like line editing is supported.for the first word
.Tab lists is possible command completions
.Anywhere else tab lists possible device or file completions
<grub
:n03::n03::n03::n03:
دیسک نصب فدورا رو بوت کنید. در ترمینال دستور زیر رو بنویسید و خروجیش رو بگید
سلام دوستان من قسمت ویندوز یک تاپیک جدا زدم و سوالمو پرسیدم اما خب اینجا هم سوال میکنم بلکه زودتر به نتیجه برسم
یک لپتاپی رو که قبلا پارتیشن بندی gpt کرده بودیم و 3 پارت مورد نیاز برای اجرای لینوکس ساخته بودیم رو بنا به دلایلی تصمیم گرفتیم در کنار لینوکس مینت یک ویندوزی هم بنصبیم ... با جی پارتد دوتا پارت ان تی اف اس ساختم
دیدم نصب ویندوز ارور میده و بعد متوجه شدم که نیاز به نصب از طریق یو ای اف ای میباشد...
الان کلا بگید چیکار کنم ... من یک مقدار سرچ هم کردم اما آموزشهایی که پیدا کردم برای وقتایی بود که ساختار پارتیشن ها ام بی آره و باید به جی پی تی تغییر بدی یا تازه میخوای پارتیشن بندی کنی .... هیچ جا سوال من مطرح نشده بود ... که یعنی روی یک لپتاپی که پارتیشن بندی جی پی تی بوده و روش لینوکس هم نصبه حالا چجوری میشه ویندوز رو از طریق یو ای اف ای نصبید؟
saeediranzad
18-12-2016, 02:02
سلام
ابنطور که فهمیدم الآن شما BIOS دارید با GPT. یعنی لپتاپ فدیمیه.
اگر میخواهید بوت دوتایی داشته باشید نیازی به GPTنیست.
اول ویندوز را نصب کنید. (در حالت MBR) بعد لینوکس مینت که گراب خودش ویندوز را پیدا میکنه.
نیازی هم به سه پارتیشن نیست. مینت در یکی؛ ویندوز هم که دوتا برمیداره. یکی هم برای ذخیره فایلهای دیتا (فیلم و عکس و موسیقی و...) که هر دو سیستم به آن دسترسی داشته باشند.
من همیشه راه حلهای مبتدی دارم. استادان راه حلهای حرفه ای بدهند.
سلام
ابنطور که فهمیدم الآن شما BIOS دارید با GPT. یعنی لپتاپ فدیمیه.
اگر میخواهید بوت دوتایی داشته باشید نیازی به GPTنیست.
اول ویندوز را نصب کنید. (در حالت MBR) بعد لینوکس مینت که گراب خودش ویندوز را پیدا میکنه.
نیازی هم به سه پارتیشن نیست. مینت در یکی؛ ویندوز هم که دوتا برمیداره. یکی هم برای ذخیره فایلهای دیتا (فیلم و عکس و موسیقی و...) که هر دو سیستم به آن دسترسی داشته باشند.
من همیشه راه حلهای مبتدی دارم. استادان راه حلهای حرفه ای بدهند.
سلام
لپتاپ قدیمی نیست در تنظیمات بایوس اش هم گزینه های uefi رو میبینم ... یک جا هم لگاسی مود داره اونو هم یکبار غیرفعال کردم که کلا سیستم عامل بالا نمیومد فقط میشد دیاگنوستیک یا همون ارورهاشو دید....
V i r u s e r
19-12-2016, 00:23
سلام
لپتاپ قدیمی نیست در تنظیمات بایوس اش هم گزینه های uefi رو میبینم ... یک جا هم لگاسی مود داره اونو هم یکبار غیرفعال کردم که کلا سیستم عامل بالا نمیومد فقط میشد دیاگنوستیک یا همون ارورهاشو دید....
سلام
این موضوع به نصب ویندوز بر میگرده و از موضوع بحث این تاپیک خارج هست. نصب ویندوز با بوت لودر مخصوص BIOS روی پارتیشن های gpt هم شدنیه ولی کار پیچیده ای هست و فکر نمیکنم برای شما نیازی به این کار باشه.
اگر نیاز به پارتیشن بندی GPT ندارید میتونید هارد رو به صورت mbr دوباره پارتیشن بندی کنید که در ویندوز یا گنو/لینوکس مشکل نداشته باشید. یا اینکه ویندوز رو به همراه بوت لودر uefi نصب کنید که من بلد نیستم باید از دوستان در بخش ویندوز بپرسید
saeediranzad
19-12-2016, 03:03
سلام
خوب؛ اگه قدیمی نیست؛ یعنی هم uefi داره هم GPT هست.
متأسفانه راهنمای مینت این را توضیح نداده. من از راهنمای مانجارو یه عکس میگذارم که پارتیشن بندی نهایی را نشون میده. (برای شما بجای مانجارو مینت هست)
اگه خواستید راهنمای کامل را از سایت مانجارو دانلود کنید.
سلام دوستان
ممنون سوالمو قسمت ویندوز هم پرسیدم دیگه ببینم چی میشه
فقط لطفا بگید پارتیشن بندیم که ایرادی نداره نه؟
saeediranzad
21-12-2016, 16:50
اگر دارید با همین کار میکنید دیگه چه ایرادی داره؟
ولی من یه چیزی را فراموش کردم بگم. شما الآن انگار یه پارتیشن برای home گذاشتید که از ویندوز به آن دسترسی ندارید. (مگر با نرم افزار)
یه پارتیشن هم برای دخیره دیتای ویندوز گذاشتید. خوب چرا این دوتا را یکی نکردید؟
یعنی یک پارتیشن ntfs میساختید و همه دیتا را به آن منتقل میکردید که از دو طرف به آن دسترسی داشته باشید.
من خودم همیشه همین کار را میکنم. ۱۰تا سیستم هم که نصب کنم از هر کدومش به دیتا دسترسی دارم.
یه پرسش: فلگ msftdata را از کجا آوردید؟ تو gparted نیست.
اگر دارید با همین کار میکنید دیگه چه ایرادی داره؟
ولی من یه چیزی را فراموش کردم بگم. شما الآن انگار یه پارتیشن برای home گذاشتید که از ویندوز به آن دسترسی ندارید. (مگر با نرم افزار)
یه پارتیشن هم برای دخیره دیتای ویندوز گذاشتید. خوب چرا این دوتا را یکی نکردید؟
یعنی یک پارتیشن ntfs میساختید و همه دیتا را به آن منتقل میکردید که از دو طرف به آن دسترسی داشته باشید.
من خودم همیشه همین کار را میکنم. ۱۰تا سیستم هم که نصب کنم از هر کدومش به دیتا دسترسی دارم.
یه پرسش: فلگ msftdata را از کجا آوردید؟ تو gparted نیست.
سلام
برای اینکه یک سری اطلاعات رو فقط از لینوکس دسترسی داشته باشم (لینوکس برام بیشتر حالت شخصی داره ... وقتایی که دانشگاه و یا هر جای دیگه هم باشم اغلب با ویندوز کار میکنم ... و ممکنه اطرافیانم هم کارهایی داشته باشند نمیخوام به همه چیز دسترسی داشته باشند )
در مورد بخش اول پرسشتون البته که لینوکس مینت هیچ ایرادی نداره و بارها هم گفتم در این چند ماه کوتاهی که با لینوکس آشنا شدم خیلی ازش راضی ام و از ویندوز یک سر و گردن بالاتره ...
اما متاسفانه هنوز یک سری نیازهایی به ویندوز دارم... برای برخی نرم افزارها و بازی ها و ...
در مورد جی پارتد هم احیانا نسخه ی شما قدیمی تر نیست؟
saeediranzad
24-12-2016, 03:15
سلام ...
در مورد جی پارتد هم احیانا نسخه ی شما قدیمی تر نیست؟
نه. من آخرین نسخه را دارم. چون روی rolling release هست. 0.27.0
شاید یه پارتیشن بندی mbrمربوط باشه.
siavash2death
06-10-2017, 22:08
سلام. من خیلی مهارت کافی برای کار با لینوکس ندارم. کامپیوترم قدیمیه. هاردش مشکل دار شده بود که هیچ توزیعی یا حتی xp بالا نمی اومد. بالاخره تونستم با یه راه حل درستش کنم. الان حدودا ۱۳۴ گیگ به عنوان پارتیشن اصلی گذاشتم. یک یا دو گیگ هم همین طوری به عنوان سواپ و یکی دو گیگ هم به عنوان روت گذاشتم. اینا ایراداتی بودند که خود لینوکس می گرفت که مثلا فلان پارتیشن رو با فلان فلگ نداری. الان سیستم نصب شده. ولی وقتی می خوام آپدیت های موجود رو نصب کنم ارور میده که فلان مقدار فضا باید خالی کنی! Software updater هم هی هنگ می کنه و پیام خطا میده که لیست آپدیتها دریافت نشد! انگار که مثلا سرور فیلتر شده باشه و برنامه نتونه آپدیت ها رو بگیره.تغییر سرور به آمریکا یا سرور اصلی هم انگار تفاوت خاصی ایجاد نمی کنه و بعد با عنوان مشکلی شناسایی شد، یه پنجره برای بستن یا ارسال ارور باز میشه!با برنامه software انگار میشه گرفت که اونم به نظر کند میاد. من باید چیکار کنم؟ راستی من زوبونتوی ۱۶.۰۴ نصب کردم. سوال آخر هم اینکه چطوری می تونم کدک های مورد نیاز برای پخش انواع فرمت های صوتی و تصویری رو نصب کنم؟ ممنون میشم زودتر جواب بدید.
Sent from my P024 using Tapatalk
behnamlider
06-10-2017, 22:29
سلام. من خیلی مهارت کافی برای کار با لینوکس ندارم. کامپیوترم قدیمیه. هاردش مشکل دار شده بود که هیچ توزیعی یا حتی xp بالا نمی اومد. بالاخره تونستم با یه راه حل درستش کنم. الان حدودا ۱۳۴ گیگ به عنوان پارتیشن اصلی گذاشتم. یک یا دو گیگ هم همین طوری به عنوان سواپ و یکی دو گیگ هم به عنوان روت گذاشتم. اینا ایراداتی بودند که خود لینوکس می گرفت که مثلا فلان پارتیشن رو با فلان فلگ نداری. الان سیستم نصب شده. ولی وقتی می خوام آپدیت های موجود رو نصب کنم ارور میده که فلان مقدار فضا باید خالی کنی! Software updater هم هی هنگ می کنه و پیام خطا میده که لیست آپدیتها دریافت نشد! انگار که مثلا سرور فیلتر شده باشه و برنامه نتونه آپدیت ها رو بگیره.تغییر سرور به آمریکا یا سرور اصلی هم انگار تفاوت خاصی ایجاد نمی کنه و بعد با عنوان مشکلی شناسایی شد، یه پنجره برای بستن یا ارسال ارور باز میشه!با برنامه software انگار میشه گرفت که اونم به نظر کند میاد. من باید چیکار کنم؟ راستی من زوبونتوی ۱۶.۰۴ نصب کردم. سوال آخر هم اینکه چطوری می تونم کدک های مورد نیاز برای پخش انواع فرمت های صوتی و تصویری رو نصب کنم؟ ممنون میشم زودتر جواب بدید.
چون من دقیقا نمیدونم چطور لینوکس رو نصب کردین نمیتونم نظری در مورد اون ارورها بدم
اما برای کار با لینکوس حتما باید کامند زدنو یاد بگیری که اکثر کارهارو مجبورین توسط کنسول انجام بدین
برای آپدیت کردن برید داخل کنسول و دستور sudo apt-get update تایپ کنید الان بررسی میکنه که اگر آپدیتی لازم باشه برسی کنه بعد دستور sudo apt-get install تایپ کنید سپس y برای تایید نصب
برای پخش انواع فیلم برید داخل کنسول برنامه mpv رو با دستور sudo apt-get mpv نصب کنید مشکلی داشتید درخدمتم
behnamlider
06-10-2017, 22:45
من دقت نکردم به توضیحاتتون شما پارتیشن روت رو دوگیگ در نظر گرفتین در صورتی که برای این پارتیشن باید خیلی بیشتر برای جا باز میکردید هر چی بیشتر بهتر بالای 30 گیگ حداقل
siavash2death
06-10-2017, 23:08
الان کد اولی رو زدم. بعضی هاشون ارور no space left دادند!
تجربه کار با لینوکس رو داشتم ولی ویندوز رو پیشنهاد میکنم برای کارای غیر تخصصی
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.