مشاهده نسخه کامل
: شروع کار با لینوکس
صفحه ها :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Lotf konid kamel tozih bedid chejoori mitoonam farsi tayp konam!
ThankS
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
amirtoty
22-07-2008, 19:04
Mikham bebinam ba che clidi zaboon avaz mishe
masalan tu windows Alt+Shift bood
Mehrdad-bx
22-07-2008, 19:09
اگه زبان فارسی نصب شده باشه اون دست خودتونه. برای من درحالت اولیه یکیش Alt+Alt بود
amirtoty
22-07-2008, 19:12
آقا خیلی ممنون! :11:
P A R M I S
24-07-2008, 08:33
من زماني كه فدورا نصب مي كنم هنگام ورود براي من نام دوتا سيستم فدورا رو دراغاز بالااومدن سيستم نشون مي ده كه دومي يه base تو اسم اضافه داره
وهمزمان ويندوز رو پاك مي كنه فقط درايو ويندوز رو پاك مي كنه درصورتي كه هنگام نصب بهش مي گم از فضاي خالي استفاده كنه وپارتيشن بندي هاي ويندوز رو كاري نداشته باشه
مشكل كار كجاست؟؟؟
اگر پارتیشن بندی رو همونطور که گفتید درست انجام داده باشید به ویندوز کاری نداره
احتمالا فقط از لیست بوت لودر پاک شده که به راحتی می تونید اضافه کنید
superior
24-07-2008, 11:41
به نام او
دوستان از لطف همگی ممنونم به خصوص از Blossom و . Mehrdad-bx . و Ceramic عزیز .
ما که فعلا از خیر فارسی بودنش گذشتیم و تصمیم گرفتم از فدورا 9 استفاده کنم . ممنون همگی . بای
به نام او
دوستان از لطف همگی ممنونم به خصوص از Blossom و . Mehrdad-bx . و Ceramic عزیز .
ما که فعلا از خیر فارسی بودنش گذشتیم و تصمیم گرفتم از فدورا 9 استفاده کنم . ممنون همگی . بای
انجام وظیفه ای بیش نبوده. البته میتونستین برای تشکر از پایین پست دکمهی thanks رو بزنید.
مشکل فارسی بودن چی بود. بگو تا حلش کنیم
Mehrdad-bx
24-07-2008, 17:43
راست میگه، وظیفه بود، راستی، موقعی که ایشون پست دادن من تو سایت بودم و کلید تشکری وجود نداشت!!
فکر کنم منظور ایشون آموزش های فارسی بوده!
P A R M I S
25-07-2008, 12:01
اگر پارتیشن بندی رو همونطور که گفتید درست انجام داده باشید به ویندوز کاری نداره
احتمالا فقط از لیست بوت لودر پاک شده که به راحتی می تونید اضافه کنید
چه طور ميشه توليست بوت لودر اضافه اش كرد؟؟؟؟
چه طور ميشه توليست بوت لودر اضافه اش كرد؟؟؟؟
ویندوز توی کدوم پارتیشن نصبه؟
خروجی دستور fdisk -l رو بزارید تا بگم
mohammad110
25-07-2008, 15:23
سلام
آیا آموزشی به صورت pdf برای فدورای 9 وجود داره که توی اینترنت قابل دسترسی باشه ؟ فارسی و انگایسش هم فرقی نمیکنه فقط با پدر و مادر باشه
ممنون
سلام
آیا آموزشی به صورت pdf برای فدورای 9 وجود داره که توی اینترنت قابل دسترسی باشه ؟ فارسی و انگایسش هم فرقی نمیکنه فقط با پدر و مادر باشه
ممنون
سلام
ممنون
خب من کتاب پارسیکس رو معرفی میکنم. با یکم تغییر میشه برای فدورا به کار بردش (البته گنوم):
خب من کتاب پارسیکس رو معرفی میکنم. با یکم تغییر میشه برای فدورا به کار بردش (البته گنوم):
نه ، دستورات دبیان با ردهت تفاوت داره . برای شما که مسلط هستید ممکنه مشکلی پیش نیاره اما برای مبتدی ها اصلا مناسب نیست .
danial_848
26-07-2008, 09:29
سلام
من خواستم طبق این مطلب که تو نقل قول گذاشتم با gprs برم نت ولی به مشکل برخوردم
این راهنما به شما کمک میکند لینوکس خودتون رو از طریق Irancell به اینترنت متصل کنید ، برای انجام این کار شما به :
۱ ) یک لینوکسه Udev دار ( هسته 2.6.15+ ، با دستور uname -a ببینید )
۲ ) کابل اتصال لینوکس به گوشی موبایل ( USB )
۳ ) گوشی موبایل با قابلیت Gsm/Gprs
۴ ) پکیج اسکریپتهای اتصال از آدرس
۵ ) بسته PPP
چیزی که لازمه بدونید اینه که هدف اینه که ما از طریق ایجاد یک ارتباط PPP با استفاده از Gsm Modem روی گوشی Connection ایجاد کنیم .
لینوکس GSMرو به عنوان یک USB ACM Modem Device تشخیص میده و در dev از ttyACM استفاده میکنه ، احتمالا اکثر Distribution های مطرح میتوانند GSM Modem شما رو طور خودکار تشخیص بدهند ، برای اطمینان در این مورد گوشی را به کامپیوتر متصل کنید ، اگر اتصال در لایه اول برقرار شده میتوانید از دستور lsusb استفاده کنید :
[root@ArminLaptop2|0|00:23:27_~_0]lsusb
Bus 001 Device 026: ID 22b8:4902 Motorola PCS E398 GSM Phone
Bus 001 Device 002: ID 03f0:4117 Hewlett-Packard
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
اگر گوشی موبایل خود را در لیست میبینید کافیه اطمینان پیدا کنید که لینوکس ACM Modem را تشخیص داده یا نه ، برای اطمینان در این مورد از این دستور استفاده کنید :
[root@ArminLaptop2|0|00:27:00_~_0]dmesg | grep ACM
cdc_acm 1-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device
اگر خروجی شما چیزی شبیه به این بود احتمالا مشکلی نخواهید داشت ، در غیر این صورت اطمینان پیدا کنید که ماژول cdc_acm فعال است (دستور modprobe cdc_acm ) . حالا بسته اتصال رو باز کنید ، توجه کنید که واقعا احتیاجی به این بسته ندارید و هر لینوکسی با استفاده از بسته pppd میتواند کار این اسکریپت رو انجام بدهد ، ولی خب ، برای راحتی کار توصیه میشود :
$tar -xvjf gprs_ppp.tar.bz2
$cd gprs_ppp
#./irancell
Device on /dev/ttyACM0 calling to *99***1#
Serial connection established.
Using interface ppp0
Connect: ppp0 /dev/ttyACM0
PAP authentication succeeded
local IP address 10.12.36.77
remote IP address 192.168.100.101
احتمال زیادی وجود نداره که وقتی ACM Device شناسایی شده باشد این Script نتیجه ندهد ، ولی خب ، توجه داشته باشید که خیلی از مواقع مانند IPIC Timeout و ... میتواند از طرف Provider باشد . در صورتی که بیشتر از یک ACM Device استفاده میکنید اسکریپت Irancell را Edit کنید .
میخوام بدونم چطوری فایل irancell رو از خط فرمان اجرا کنم؟
در ضمن در مورد خط آخر مطلب بعد از اتصال گوشی دو تا ACM device شناسایی میشه (1 و 0)منم که برنامه نویسی بلد نیستم نمیدونم چه تغییراتی باید انجام بدم...
؟؟؟
Mehrdad-bx
26-07-2008, 13:56
سلام دوستان گل،
یه کم درباره دیسک زنده توضیح میدید؟ میشه برنامه نصب کرد توش؟! وقتی هاردی بهش اختصاص نمیگیره(شاید بگیره!)
من فقط با راهنمایی شما فهمیدم که نیاز به نصب نداره و یه چیزی مثل Dsl خودمونه، با سی دی اجرا میشه(مثل Dsl که از فلش اجرا میشه). یعنی نیاز به نصب نداره. ولی میخوام بدونم چه طوری کار میکنه
سلام دوستان گل،
یه کم درباره دیسک زنده توضیح میدید؟ میشه برنامه نصب کرد توش؟! وقتی هاردی بهش اختصاص نمیگیره(شاید بگیره!)
من فقط با راهنمایی شما فهمیدم که نیاز به نصب نداره و یه چیزی مثل Dsl خودمونه، با سی دی اجرا میشه(مثل Dsl که از فلش اجرا میشه). یعنی نیاز به نصب نداره. ولی میخوام بدونم چه طوری کار میکنه
من که نفهمیدم چی میگی.
خب دیسک زنده میاد و خودش رو توی رم بارگذاری میکنه. من توی زنده برنامه هم نصب کردم. این هاردی رو نفهمیدم! خب هاردی و گاتسی و رامون و اینا چه فرقی دارن؟!
البته این دو تا لینک رو ببین:
سلام
من خواستم طبق این مطلب که تو نقل قول گذاشتم با gprs برم نت ولی به مشکل برخوردم
میخوام بدونم چطوری فایل irancell رو از خط فرمان اجرا کنم؟
در ضمن در مورد خط آخر مطلب بعد از اتصال گوشی دو تا ACM device شناسایی میشه (1 و 0)منم که برنامه نویسی بلد نیستم نمیدونم چه تغییراتی باید انجام بدم...
؟؟؟
خب با گوشی های سونی اریکسون خیلی راحت میشه وصل شد (بارها استفاده کردم) ولی نوکیا نه. البته خودم نوکیا دارم. این لینک رو ببین:
Mehrdad-bx
26-07-2008, 15:38
هاردی نه هاردی!! یعنی یک هارد!! نه اوبونتو!! وقتی جایی نصب نمیشه کجا برنامه هاش ریخته میشه؟
هارد نه هاردی!
P A R M I S
26-07-2008, 19:50
ویندوز توی کدوم پارتیشن نصبه؟
خروجی دستور fdisk -l رو بزارید تا بگم
مشكل اينه كه وقتي لينوكس نصب مي كنم ديگه ويندوز ندارم ووقتي كه ويندوز نصب مي كنم بايد تمام هارد رو دوباره پارتيشن بندي كنم وبنابراين لينوكس ندارم
تو درايو c نصبه
Ahmad-Ra
26-07-2008, 20:03
مشكل اينه كه وقتي لينوكس نصب مي كنم ديگه ويندوز ندارم ووقتي كه ويندوز نصب مي كنم بايد تمام هارد رو دوباره پارتيشن بندي كنم وبنابراين لينوكس ندارم
تو درايو c نصبه
سلام.
شما یعنی تو نصب لینوکس و ویندوز در کنار هم مشکل دارید؟ و نمیتونید جفتش رو با هم نصب کنید؟
P A R M I S
26-07-2008, 20:15
سلام.
شما یعنی تو نصب لینوکس و ویندوز در کنار هم مشکل دارید؟ و نمیتونید جفتش رو با هم نصب کنید؟
من قبلا كه با فدوراي قديمي (نمي دونم چند)كارمي كردم هردوشو خيلي راحت رو هارد داشتم ولي چون كارت صدامو نمي شناخت فدوراي 7 و9رو تهيه كردم
ولي زماني كه يه پارتيش 17تايي رو براي اين لينوكس deletمي كنم وفضاي ازاد بهش مي دم نصب مي شه وبوت ويندوز ازبين مي ره
وبا ncهم نتونستم بوت ويندوز رو برگردونم شايد اطلاعات من كاف نيست
ولي دقيقا همون مراحلي رو براي نصب فدورا مي رم كه براي قبلي هامي رفتم
وزماني كه ويندوز مي خوام نصب كنم دوباره بايد تمام هارد ازجمله پارتيشن هاي لينوكس delete بشه تا ويندوز نصب بشه
Ahmad-Ra
26-07-2008, 22:57
من قبلا كه با فدوراي قديمي (نمي دونم چند)كارمي كردم هردوشو خيلي راحت رو هارد داشتم ولي چون كارت صدامو نمي شناخت فدوراي 7 و9رو تهيه كردم
ولي زماني كه يه پارتيش 17تايي رو براي اين لينوكس deletمي كنم وفضاي ازاد بهش مي دم نصب مي شه وبوت ويندوز ازبين مي ره
وبا ncهم نتونستم بوت ويندوز رو برگردونم شايد اطلاعات من كاف نيست
ولي دقيقا همون مراحلي رو براي نصب فدورا مي رم كه براي قبلي هامي رفتم
وزماني كه ويندوز مي خوام نصب كنم دوباره بايد تمام هارد ازجمله پارتيشن هاي لينوكس delete بشه تا ويندوز نصب بشه
درسته.
شما شاید یه جا اشتباه میکنی چن خیلی راحت این دوتا سیستم عامل کنار هم قرار میگیرن.
حالا چند نکته با این حال که شاید بدونی:
1. اول نصب ویندوز و بعد نصب لینوکس.
2. موقع نصب لینوکس در قسمت بوت لودر اونجا دوتا پارت hda0 یا hda1 برای ویندوز و دیگری hdax (x=number of linux partition) هست که پارتیشن ویندوز با نام other مشخص شده و پارتیشن لینوکس هم برای فدورا نوشته شده feodra9. در این قسمت بالای صفحه نوشته شده Grub boot loader. حتما یادت باشه تیکش زده شد ه باشه. چون شاید در این نسخه فدورای شما به طور پیش فرض تیک زده نشده باشه.
همین. امیدوارم فقط مشکلت همین باشه که یکی از نکاتی که باید رعایت میکردی از قلم انداخته باشی و مشکل دیگه ای نداشته باشی.
بازم مشکل بود بگو من اگر از دستم بر میاد حتما میگم اگه نه که دیگر دوستان
این هم اضافه کنم که این به معنای پاک شدن ویندوز نیست و فقط گزینه ویندوز در منوی بوت وجود نداره که خودتون براحتی می تونید اضافه کنید
تو درايو c نصبه
دوست عزیز. من حدس میزنم که شما تغییرات پارتیشن رو به خود برنامهی نصب واگذار میکنین. وقت نصب یکم دقتتون رو بالا ببرین و تمام گزینه ها رو با دقت بخونید. به مرحلهی پارتیشن که رسیدین، کافیه manual رو انتخاب کنید و اونجا پارتیشن ها رو ویرایش کنید
P A R M I S
27-07-2008, 10:05
این هم اضافه کنم که این به معنای پاک شدن ویندوز نیست و فقط گزینه ویندوز در منوی بوت وجود نداره که خودتون براحتی می تونید اضافه کنید
منوي انتخاب نوع سيستم عامل وجود داره وگزينه other وجودداره وزماني كه اين گزنه رو مي زنم وارد صفحه ي مشكي مي شه وهيچ رقمه ويندوز دوباره نصب نمي شه مگراين كه كل هارد ازاد واز اول پارتيشن بندي بشه
اول ويندوز نصب مي كنم بعد لينوكس اون قسمتش روهم بعدازظهر دوباره لينوكس نصب مي كنم ودقت بيشتري مي كنم
اگه مي شه نحوه ي اضافه كردن بوت ويندوز رو بنويسيد
منوي انتخاب نوع سيستم عامل وجود داره وگزينه other وجودداره وزماني كه اين گزنه رو مي زنم وارد صفحه ي مشكي مي شه وهيچ رقمه ويندوز دوباره نصب نمي شه مگراين كه كل هارد ازاد واز اول پارتيشن بندي بشه
اول ويندوز نصب مي كنم بعد لينوكس اون قسمتش روهم بعدازظهر دوباره لينوكس نصب مي كنم ودقت بيشتري مي كنم
اگه مي شه نحوه ي اضافه كردن بوت ويندوز رو بنويسيد
شما لازم نیست که به صورت دستی ویندوز رو به بوت لودر اضافه کنی و اوتوماتیک این کار رو خودش انجام میده. اما اگه خواستی اینطور عمل کن:
در مورد اون (hd0,0) دقت کنید که hd0 به معنی هارد دیسک اول و اون ۰ هم به معنی پارتیشن اوله.
P A R M I S
27-07-2008, 10:35
شما لازم نیست که به صورت دستی ویندوز رو به بوت لودر اضافه کنی و اوتوماتیک این کار رو خودش انجام میده. اما اگه خواستی اینطور عمل کن:
در مورد اون (hd0,0) دقت کنید که hd0 به معنی هارد دیسک اول و اون ۰ هم به معنی پارتیشن اوله.
توkde بنويس يا gnome؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون ولي يه سوال اينارو تو ncبنويسم يا ترمينال لينوكيس بعدازنصب لينوكس؟؟؟
راستش من نمیدونم nc چیه (یاد یه برنامهی پوستهی کنترلی داس میفتم). من فرض رو بر این گذاشتم که شما سیستم عامل ویندوز رو دارین و فدورا رو نصب کردین و هر دوی اون ها وجود دارن ولی ویندوز رو توی بوت لیست ندارین. توی فدورا یک ترمینال باز میکنین و این دستور ها رو مینویسین. یا راحت تر اینه که خط های زیر رو به انتهای فایل /boot/grub/menu.lst اضافه کنید:
یاد یه برنامهی پوستهی کنترلی داس میفتم
فکر کنم منظورشون همونه
توی لینوکس هم داریم اسمش mc هست
ببخشید من سعی می کنم ساده تر توضیح بدم
توی گنوم
از منوی application در قسمت accessories برنامه Terminal رو باز کنید
بعد این دستورات زیر رو توش بزنید
su
بعد پسورد روت رو بزنید
gedit /boot/grub/menu.lst
بعد یه برنامه باز می شه که برنامه ویرایشکر متن gedit هست
کاری با نوشته های داخلش نداشته باشید
متن زیر رو کپی کنید و به آخر اون نوشته ها اضافی کنید و بعد دکمه save رو بزنید
بعد اون صفحه رو ببندید
حالا اگر سیستمتون رو ریست کنید می بینید که یه گزینه به نام Microsoft Windows XP Professional توی منوی بوت اضافه شده که با اون می تونید وارد ویندوزتون بشید
danial_848
28-07-2008, 01:50
خب با گوشی های سونی اریکسون خیلی راحت میشه وصل شد (بارها استفاده کردم) ولی نوکیا نه. البته خودم نوکیا دارم. این لینک رو ببین:
من سونی اریکسون دارم
چطوری؟ میشه یکم توضیح بدی؟ تو محیط گرافیکی که هرکاری کردم نشد...
من سونی اریکسون دارم
چطوری؟ میشه یکم توضیح بدی؟ تو محیط گرافیکی که هرکاری کردم نشد...
این لینک رو دنبال کن:
هرجاش رو نفهمیدی بگو تا توضیح بدم
با لینوکس میشه از اینترنت افلاین استفاده کرد؟ یعنی کارت dv*b رو راحت میشناسه و اینکه برنامه های مورد نظر براش راحت پیدا میشه
توزیع ubuntu
با لینوکس میشه از اینترنت افلاین استفاده کرد؟ یعنی کارت dv*b رو راحت میشناسه و اینکه برنامه های مورد نظر براش راحت پیدا میشه
توزیع ubuntu
بله! میشه!:31:
تو هم که مثله من خواب نداری :دی پس برم درایو ویندوزم رو رسما فرمت کنم!
تو هم که مثله من خواب نداری :دی پس برم درایو ویندوزم رو رسما فرمت کنم!
پیشنهاد میکنم فعلا ویندوز رو فرمت نکنید. اگه تازه کار هستین، بهتره هر دو سیستم عامل رو کنار هم داشته باشین.
اگه بگم خواب ندارم، جملهی درستی به کار نبردم، بهتره بگم خیلی کار دارم
نه تازه کار نیستم میخوام اینترنت افلاین بگیرم میدونی که توشم پره ویروسه واسه همین میخوام برم لینوکس خیاله خودمو راحت کنم ;)
danial_848
28-07-2008, 03:22
ای بابا...! این که با بلوتوث بود....
با usb چطوریه؟
Mehrdad-bx
28-07-2008, 10:10
دوستان طریقه وصل شدن با usb و البته نوکیا رو یادم میدهید؟!
گشتم نبود نگرد نیست!
برای مدیریت گوشی یه برنامه بود که متاسفانه گوشی من n70 رو جواب نمیداد. باید ببینیم با اپن سورس شدن سیمبین وضعیت چه تغییری میکنه.
سلام
من تازه کارم و می خوام از ویندوز ویستا به لینوکس کوچ کنم. چند تا سوال دارم.
الف) به توجه به موارد زیر کدام توزیغ برای من مناسب تره ؟
1. خوشگل باشه
2. سریع باشه
3. با فارسی مشکلی نداشته باشه
4. ترجیحا بشه بازی روش اجرا کرد
5. یه راهی برای Manage کردن گوشی های نوکیا داشته باشه!
6. خیلی مهم : کنار ویستا بدون مشکل کار کنه!
ب) یه درایو 48 گیگی کافیه؟
ج) لینک دانلود ؟
منتظر پاسخ هاتون هستم, پیشاپیش ممنونم!
سلام
1. خوشگل باشه
2. سریع باشه
ج) لینک دانلود ؟
1. زیبایی توزیع ها مربوط به محیط دسکتاپی است که از آن استفاده می کنید و ربطی به هسته ی لینوکس ندارد . طبیعتا محیط های مختلفی برای دسکتاپ در دسترس هست ( Gnome ، KDE ، Xfce ، و .... ) که می توانید بنا به میل و سلیقه و نوع نیاز خود از آن استفاده کنید . همچنین زیبایی محیط منوط به افکت های گرافیکی ای است که روی همه ی توزیع های معروف قابل اجراست ( Compiz Beryl و ... ) پارسیکس ، اوبونتو ، کوبونتو و فدورا از این نظر تفاوت چندانی با هم ندارند .
2. سرعت لینوکس هم تا حدودی تابع سخت افزار شما ، و مقداری هم تابع مقدار برنامه هایی است که روی آن نصب و اجرا می کنید . طبیعتا هر چه بار کمتری روی آن بگذارید سریع تر خواهد بود ( هر چند معمولا از ویندوز سریع تر و سبک تر است )
3. پارسیکس . اما با توجه به این که در اوبونتو و فدورا هم می توانید از فونت های غیر آزاد ( ttf ) استفاده کنید ، عملا همه شان مشکل خاصی ندارند .
4. این مورد را شرمنده !!! بازی در لینوکس با ویندوز قابل قیاس نیست . چیز مهمی در لینوکس نمی توانید بازی کنید .
5. والله برنامه های مختلفی برای ارتباط لینوکس با گوشی های موبایل وجود دارد اما نتیجه ی کارشان .... ؟؟ من بالشخصه امتحان نکرده ام اما گویا دوست عزیز جناب Blossom اظهار ناامیدی کرده اند .
6. مشکل خاصی نمی بینم چون لینوکس مدیر بوت خودش را نصب می کند و پیش از ورود به محیط می توانید هر سیستم عاملی را که می خواهید برای ورود انتخاب کنید .
ب ) بله کافی است
ج ) اگر سرعت اینترنتتان بالاست ( چون بهتر است نسخه ی دی وی دی را بگیرید ) که هیچ ، هر توزیع را می توانید از سایت خودش دریافت کنید ( مثلا پارسیکس را از
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید یا فدورا را از سایت آن و الی آخر ) . اما بهتر است به جای چند گیگ دانلود کردن دی وی دی را از سایت لینوکس شاپ بخرید .
رم=512 سي پي يو = 2/8 intel
لطفا من رو در مورد لينوکس راهنمايي کنيد.
لينوکس کودومش خوبه؟
من شنيدم لينوکس سورس بازه اين يعني ميتونم برنامه هارو ويرايش کنم؟
از کجا تهيه کنم؟
به درد ميخوره؟
آيا برنامه هايي خوب مثل KTouch Touch Typing Trainer در لينوکس وجود داره ؟
openSUSE یا kde کودومش بهتره یا بهتر از اینها هم هست؟
openSUSE ورژن 11 در رایانه ام با سرعت کار میکنه؟
در لينوکس فارسي نويسي فعال هست؟
از نظر GCC کمپايلر سي و ديگر کمپايلر ها غني باشه.
***من ميخام از لينوکس براي جايگزين سيستم عامل ويندوز و خانگي استفاده کنم.***
رم=512 سي پي يو = 2/8 intel
لطفا من رو در مورد لينوکس راهنمايي کنيد.
لينوکس کودومش خوبه؟
من شنيدم لينوکس سورس بازه اين يعني ميتونم برنامه هارو ويرايش کنم؟
از کجا تهيه کنم؟
به درد ميخوره؟
آيا برنامه هايي خوب مثل KTouch Touch Typing Trainer در لينوکس وجود داره ؟
openSUSE یا kde کودومش بهتره یا بهتر از اینها هم هست؟
openSUSE ورژن 11 در رایانه ام با سرعت کار میکنه؟
در لينوکس فارسي نويسي فعال هست؟
از نظر GCC کمپايلر سي و ديگر کمپايلر ها غني باشه.
***من ميخام از لينوکس براي جايگزين سيستم عامل ويندوز و خانگي استفاده کنم.***
لینوکس همش خوبه :31: بستگی داره شما چه کاریردی ازش بخواهید و در کل بیشتر جنبه ی سلیقه داره تا برتری.
بله کدها همشون هستند و شما می تونید در صورت داشتن علم و توانش اونها رو محلی سازی کنید.
آگر سرعتون خوب هست،می تونید دانلود کنید و اگر نه با پرداخت مبلغ ناچیزی بخریدش از سایتهای اینترنتی.
۱۰۰٪ بدرد می خوره ولی به درد چی؟ شما چه انتظاری داری؟
دوست عزیز kde یک محیط گرافیکی (یک دسکتاپ هست) اینجا مانند ویندوز نیست که یک محیط باشه! شما می تونید با انتخاب توزیعتون هر یک از بینهایت محیط لینوکس رو انتخاب کنید عموما افراد به دنبال kde و یا gnome میروند.
بنابراین kde یک توزیع لینوکس نیست یک محیط به قولی رابط گرافیکی سیستم عامل با کاربر هست.
بله در مورد سرعت مطمئن باشید اگر xp کار می کنه open Suse 14 هم بیاد شما کم نمی آورید! :46:
بله فارسی هم فعال هست.
کامپالر GCC دوست عزیز اصلا مال لینوکس هست و بنابراین در تمام توزیع ها هست.
***امیدوارم موفق باشید***
c30tehran
28-07-2008, 16:29
درود بر شما
من هم مشکلی مانند یکی از دوستان پیدا کردم
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ولی به نظر من سی دی من میشناسه ولی سی دی اضافه می خواهد شاید هم مشکل یک چیز دیگه هست
به هر حال دوستان زوزه 11 با نسخه دی وی دی رو با موفقیت نصب کردن خبر بدن
و یا راه حلی دارید به گید
با سپاس فراوان
سلام
1. خوشگل باشه
2. سریع باشه
ج) لینک دانلود ؟
1. زیبایی توزیع ها مربوط به محیط دسکتاپی است که از آن استفاده می کنید و ربطی به هسته ی لینوکس ندارد . طبیعتا محیط های مختلفی برای دسکتاپ در دسترس هست ( Gnome ، KDE ، Xfce ، و .... ) که می توانید بنا به میل و سلیقه و نوع نیاز خود از آن استفاده کنید . همچنین زیبایی محیط منوط به افکت های گرافیکی ای است که روی همه ی توزیع های معروف قابل اجراست ( Compiz Beryl و ... ) پارسیکس ، اوبونتو ، کوبونتو و فدورا از این نظر تفاوت چندانی با هم ندارند .
2. سرعت لینوکس هم تا حدودی تابع سخت افزار شما ، و مقداری هم تابع مقدار برنامه هایی است که روی آن نصب و اجرا می کنید . طبیعتا هر چه بار کمتری روی آن بگذارید سریع تر خواهد بود ( هر چند معمولا از ویندوز سریع تر و سبک تر است )
3. پارسیکس . اما با توجه به این که در اوبونتو و فدورا هم می توانید از فونت های غیر آزاد ( ttf ) استفاده کنید ، عملا همه شان مشکل خاصی ندارند .
4. این مورد را شرمنده !!! بازی در لینوکس با ویندوز قابل قیاس نیست . چیز مهمی در لینوکس نمی توانید بازی کنید .
5. والله برنامه های مختلفی برای ارتباط لینوکس با گوشی های موبایل وجود دارد اما نتیجه ی کارشان .... ؟؟ من بالشخصه امتحان نکرده ام اما گویا دوست عزیز جناب Blossom اظهار ناامیدی کرده اند .
6. مشکل خاصی نمی بینم چون لینوکس مدیر بوت خودش را نصب می کند و پیش از ورود به محیط می توانید هر سیستم عاملی را که می خواهید برای ورود انتخاب کنید .
ب ) بله کافی است
ج ) اگر سرعت اینترنتتان بالاست ( چون بهتر است نسخه ی دی وی دی را بگیرید ) که هیچ ، هر توزیع را می توانید از سایت خودش دریافت کنید ( مثلا پارسیکس را از
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید یا فدورا را از سایت آن و الی آخر ) . اما بهتر است به جای چند گیگ دانلود کردن دی وی دی را از سایت لینوکس شاپ بخرید .
بذارین یه توضیح در مورد بازی بگم. شرکتهای تولید بازی و البته نرمافزار های بزرگ (مثل فتوشاپ) وقتی یه محصول میسازن دنبال بهترین بازار برای فروش اون هستن و جایی سرمایه گذاری میکنن که باز گشت سرمایه و سود رو داشته باشن. میدونیم که گنو/لینوکس سهم کمی از کامپیوتر های رو میزی رو داره پس به همین خاطر بازی برای اون کم میشه. البته شزکت های بزرگی مثل DELL و HP اخیرا پشتیبان گنو/لینوکس هستن و به همین خاطر میشه پیش بینی کرد که گنو/لینوکس در بازار سخت افزار رشد میکنه و میتونیم بازی های تاپی رو برای اون ببینیم.
اما بحث گوشی، شما وقتی یه گوشی یا کلا یک سخت افزار رو به یه کامپیوتر وصل میکنی، سیستم عامل باید بتونه با اون سخت افزار ارتباط بر قرار کنه. این ارتباط رو با «درایور» بر قرار میشه. ما وقتی میتونیم درایور یک سخت افزار رو بسازیم که به صورت دقیق از نحوهی عملکرد اون خبر داشته باشیم. برندی مثل نوکیا از گوشیهاش چیزی رو بیرون نمیده و انحصار نرمافزار های گوشی هاش رو برای خودش حفظ کرده و حتی سیستم عامل مکینتاش هم همین مشکل رو داره. پس ما باید با همین روال صبر کنیم تا نوکیا نرمافزار هایی هم برای گنو/لینوکس بسازه. اما اتفاق خوشایند اینه که خود نوکیا هم داره به سمت آزادی نرمافزار حرکت میکنه مه این جای امید رو برای ما فراهم میکنه که میتونیم گوشیمون رو به گنو/لینوکس متصل کنیم و با گوشی اساماس بفرستیم. البته این فرایند برای برند های دیگه هم وجود داره ولی مثلا اگه شما یک گوشی سونیاریکسون رو به کامپیوترت متصل کنی حد اقل میتونی محتویات حافظههاش رو ببینی.
البته نا گفته نماند که یک برنامهی مدیریت گوشی برای گنو/لینوکس وجود داره ولی اونقدر رشد نداشته که بتونه گوشی مثل n70 رو پشتیبانی کنه.
و در آخر هم بگم که پشتیبانی کامل برای گوشی هایی با سیستم عامل Palm OS وجود داره.
P A R M I S
28-07-2008, 18:04
فکر کنم منظورشون همونه
توی لینوکس هم داریم اسمش mc هست
ببخشید من سعی می کنم ساده تر توضیح بدم
توی گنوم
از منوی application در قسمت accessories برنامه Terminal رو باز کنید
بعد این دستورات زیر رو توش بزنید
su
بعد پسورد روت رو بزنید
gedit /boot/grub/menu.lst
بعد یه برنامه باز می شه که برنامه ویرایشکر متن gedit هست
کاری با نوشته های داخلش نداشته باشید
متن زیر رو کپی کنید و به آخر اون نوشته ها اضافی کنید و بعد دکمه save رو بزنید
بعد اون صفحه رو ببندید
حالا اگر سیستمتون رو ریست کنید می بینید که یه گزینه به نام Microsoft Windows XP Professional توی منوی بوت اضافه شده که با اون می تونید وارد ویندوزتون بشید
شرمنده ها
ولي تمام اين كارهاروانجام دادم نه تنها ويندوز بالا نيومد بلكه فدوراهم ديگه بالا نيومد وپيغام خطا داد
این برنامه رو امتحان کن ببین جواب میده یا نه !
شرمنده ها
ولي تمام اين كارهاروانجام دادم نه تنها ويندوز بالا نيومد بلكه فدوراهم ديگه بالا نيومد وپيغام خطا داد
شما با یه لایو کاپیوتر رو راه بنداز و محتویات اوت فایل رو که توی هارده و نه لایو برای ما اینجا بذار.
بذارین یه توضیح در مورد بازی بگم. شرکتهای تولید بازی و البته نرمافزار های بزرگ (مثل فتوشاپ) وقتی یه محصول میسازن دنبال بهترین بازار برای فروش اون هستن و جایی سرمایه گذاری میکنن که باز گشت سرمایه و سود رو داشته باشن. میدونیم که گنو/لینوکس سهم کمی از کامپیوتر های رو میزی رو داره پس به همین خاطر بازی برای اون کم میشه. البته شزکت های بزرگی مثل DELL و HP اخیرا پشتیبان گنو/لینوکس هستن و به همین خاطر میشه پیش بینی کرد که گنو/لینوکس در بازار سخت افزار رشد میکنه و میتونیم بازی های تاپی رو برای اون ببینیم.
اما بحث گوشی، شما وقتی یه گوشی یا کلا یک سخت افزار رو به یه کامپیوتر وصل میکنی، سیستم عامل باید بتونه با اون سخت افزار ارتباط بر قرار کنه. این ارتباط رو با «درایور» بر قرار میشه. ما وقتی میتونیم درایور یک سخت افزار رو بسازیم که به صورت دقیق از نحوهی عملکرد اون خبر داشته باشیم. برندی مثل نوکیا از گوشیهاش چیزی رو بیرون نمیده و انحصار نرمافزار های گوشی هاش رو برای خودش حفظ کرده و حتی سیستم عامل مکینتاش هم همین مشکل رو داره. پس ما باید با همین روال صبر کنیم تا نوکیا نرمافزار هایی هم برای گنو/لینوکس بسازه. اما اتفاق خوشایند اینه که خود نوکیا هم داره به سمت آزادی نرمافزار حرکت میکنه مه این جای امید رو برای ما فراهم میکنه که میتونیم گوشیمون رو به گنو/لینوکس متصل کنیم و با گوشی اساماس بفرستیم. البته این فرایند برای برند های دیگه هم وجود داره ولی مثلا اگه شما یک گوشی سونیاریکسون رو به کامپیوترت متصل کنی حد اقل میتونی محتویات حافظههاش رو ببینی.
البته نا گفته نماند که یک برنامهی مدیریت گوشی برای گنو/لینوکس وجود داره ولی اونقدر رشد نداشته که بتونه گوشی مثل n70 رو پشتیبانی کنه.
و در آخر هم بگم که پشتیبانی کامل برای گوشی هایی با سیستم عامل Palm OS وجود داره.
انگار آقا حسین یه برنامهی مفید گیر آورده. ببینیم چطوره:
P A R M I S
28-07-2008, 18:22
شما با یه لایو کاپیوتر رو راه بنداز و محتویات اوت فایل رو که توی هارده و نه لایو برای ما اینجا بذار.
سي دي زنده پارسيكس رودارم همون خوبه؟؟؟
ويعني چي محتويات هارد نه لايو؟؟؟
فقط نتيجه همين دستور روبذارم كافيه؟
پس بايد يه نصف روز باكامپيوتر كاركنم
چون فدورا نصب كنم ويندوز مي ره بعد بايد دوباره ويندوز نصب كنم
سي دي زنده پارسيكس رودارم همون خوبه؟؟؟
پس بايد يه نصف روز باكامپيوتر كاركنم
چون فدورا نصب كنم ويندوز مي ره بعد بايد دوباره ويندوز نصب كنم
بله. همون خوبه. با پارسیکس سیتم رو بالا بیار و بعد بور به Computer و روی پارتیشنی که قبلا فدورا رو نصب کردی، دابل کلیک کن تا ماونت بشه. بعد به اون آدرس برو و محتویات اون رو اینجا بذار.
در ضمن شما میتونی با همون پارسیکس دوباره اون فایل رو به حالت اول برگردونی. برای این کار Alt+f2 رو بزن تایپ کن:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید و بعد به اون آدرس برو. بعد به جای باز کردن فایل menu.lst اون رو rename کن. بعد ctrl+h رو بزن. احتمالا یه فایل به این اسم ظاهر میشه:
اون ~ رو از آخر اسم فایل پاک کن. احتمالا درست میشه. اگه نشد میتونی گراب رو دوباره نصب کنی که بارها توی انجمن این کار توضیح داده شده.
P A R M I S
28-07-2008, 19:24
سلام
من تازه عضو اين انجمن شدم و چون ميخوام با لينوكس كار كنم خيلي سوال برام پيش مياد مثلا نحوه ي اتصال به اينترنت از طريق لينوكس نسخه ي فدورا ؟لطفا اگه بلديد كمكم كنيد .
ممنون
سلام
من تازه عضو اين انجمن شدم و چون ميخوام با لينوكس كار كنم خيلي سوال برام پيش مياد مثلا نحوه ي اتصال به اينترنت از طريق لينوكس نسخه ي فدورا ؟لطفا اگه بلديد كمكم كنيد .
ممنون
به بخش Modem FAQ برین.
samaneh87
28-07-2008, 19:30
واي پارميس جون ببخشيد من اشتباهي با نام كاربري شما ان شدم
لطفا اگه كسي اتصال به اينترنت از طريق لينوكي (نسخه ي فدورا) رو بلده كمكم كنه
ممنون
ممنون
به بخش Modem FAQ برین.
P A R M I S
29-07-2008, 08:59
بله. همون خوبه. با پارسیکس سیتم رو بالا بیار و بعد بور به Computer و روی پارتیشنی که قبلا فدورا رو نصب کردی، دابل کلیک کن تا ماونت بشه. بعد به اون آدرس برو و محتویات اون رو اینجا بذار.
در ضمن شما میتونی با همون پارسیکس دوباره اون فایل رو به حالت اول برگردونی. برای این کار Alt+f2 رو بزن تایپ کن:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید و بعد به اون آدرس برو. بعد به جای باز کردن فایل menu.lst اون رو rename کن. بعد ctrl+h رو بزن. احتمالا یه فایل به این اسم ظاهر میشه:
اون ~ رو از آخر اسم فایل پاک کن. احتمالا درست میشه. اگه نشد میتونی گراب رو دوباره نصب کنی که بارها توی انجمن این کار توضیح داده شده.
فایل و پیدا کردم تو پازسیکس ولی اصلا باز نشد پسوند های lst رو با چی باز کنم؟
فایل و پیدا کردم تو پازسیکس ولی اصلا باز نشد پسوند های lst رو با چی باز کنم؟
ادیتورهای متنی می توانند این نوع فایل را باز کنند اما بدون دسترسی روت اجازه ی ذخیره ی ویرایش های انجام شده به شما داده نخواهد شد .
P A R M I S
29-07-2008, 15:05
ادیتورهای متنی می توانند این نوع فایل را باز کنند اما بدون دسترسی روت اجازه ی ذخیره ی ویرایش های انجام شده به شما داده نخواهد شد .
با ريشه سي دي زنده بالا اومدم
وبا ورد لينوكس (اسمش رودقيق يادم نيست افيس اپن ياهمچين چيزي )بازنشد وبا هربرنامه ي ديگه بازنشد
مشكل كاركجاست؟؟شايد سي دي زنده فدورارولازم داره؟؟؟
با ريشه سي دي زنده بالا اومدم
وبا ورد لينوكس (اسمش رودقيق يادم نيست افيس اپن ياهمچين چيزي )بازنشد وبا هربرنامه ي ديگه بازنشد
مشكل كاركجاست؟؟شايد سي دي زنده فدورارولازم داره؟؟؟
وقتی با دیسک زنده بالا آمدید ، لاگ آف کنید و با روت وارد شوید ( پسورد روت در دیسک زنده ی پارسیکس به طور پیشفرض همان parsix است ) و بعد روی فایل مورد نظر خود راست کلیک کنید . قاعدتا Text Editor ها باید بتوانند آن را باز کنند .
P A R M I S
29-07-2008, 15:23
وقتی با دیسک زنده بالا آمدید ، لاگ آف کنید و با روت وارد شوید ( پسورد روت در دیسک زنده ی پارسیکس به طور پیشفرض همان parsix است ) و بعد این فایل را باز کنید و روی آن کلیک راست کنید . قاعدتا Text Editor ها باید بتوانند آن را باز کنند .
دقيقا همين كارروكردم
ممنون
lol
عاقبت دادن پسورد به دیگران
دقيقا همين كارروكردم
وقتی روی فایل menu.lst کلیک سمت راست بکنید یه گزینه داره به نام open with داخل اون گزینه open with other application رو بزنید و از صفحه باز شده texteditor رو انتخاب کنید
دیگه باید حتما باز شه
دقيقا همين كارروكردم
شما خودت رو اذیت نکن. ALT+F2 رو بزن و این دستور رو بنویس:
که البته path/to/file آدرس فایله.
P A R M I S
30-07-2008, 07:38
lol
عاقبت دادن پسورد به دیگران
وقتی روی فایل menu.lst کلیک سمت راست بکنید یه گزینه داره به نام open with داخل اون گزینه open with other application رو بزنید و از صفحه باز شده texteditor رو انتخاب کنید
دیگه باید حتما باز شه
موقعي كه براي هرباروصل شدن به اينترنت مجبورباشي يه بارهاردفرمت بشه يه بار ويندوز نصب بشه بعددوباره لينوكس نضب بشه وباز روزازنوروزي ازنو رفتن به خونه دوست ووصل شدن با سيستم اون راحت تره:10:
واين هم محتويات اون فايل بعدش بايد چي چي روتغييربدم؟قبلا توضيح داديد ولي من متوجه نشدم لطف كنيد ودوباره بگيد
اینها رو باید آخر همون اضافه کنی:
اینها رو باید آخر همون اضافه کنی:
در تکمیل صحبت های rootnt عزیز , قبل از اینکه خطوط بالا رو به انتهای فایل اضافه کنی , اون سه خط آخر رو پاک کن و بعد اون کاری رو که rootnt گفت انجام بده !
نکته ای که توجه جلب می کنه اینه:
splashimage=(h0,7)/grub/splash.xpm.gz
شما برای boot پارتیشن جدا اختصاص دادید؟
چون اینجا h0,7 در واقع پارتیشن boot شماست
نکته ای که توجه جلب می کنه اینه:
splashimage=(h0,7)/grub/splash.xpm.gz
شما برای boot پارتیشن جدا اختصاص دادید؟
چون اینجا h0,7 در واقع پارتیشن boot شماست
فکر نمی کنم اینجوری باشه ! خط root (hd0,7 نشون میده که پارتیشن رووت ایشون sda8 یا همون hd0,7 هست . خط مربوط به splashimage هم فقط مربوط به تصویر پس زمینه ی گراب هست ...
P A R M I S
30-07-2008, 20:19
فکر نمی کنم اینجوری باشه ! خط root (hd0,7 نشون میده که پارتیشن رووت ایشون sda8 یا همون hd0,7 هست . خط مربوط به splashimage هم فقط مربوط به تصویر پس زمینه ی گراب هست ...
شرمنده روی ماه همه تون
ولی فایده نداشت
فقط تو صفحه بالا اومدن سیستم عاملها other پاک شد ومایکروسافت.... اضافه شد
وبازهم لینوکس بالا نیومد
من یه درایو 16گیگ روبرای لینوکس اختصاص دادم اخرین درایو سیستمم
وفقط این مشکل با فدروای 7 و9وجود داره با فدرواهای قدیمی تر این مشکل وجود نداره
تو قسمت تای÷یک مودم درمورد اتصال به اینترنت پارسیکس یه سوال پرسیدم ولی هنوز کسی اونو جواب نداده لااقل اول بتونم از یه جایی به اینترنت متصل شم وگرنه این هارد 2روز دیگه می سوزه
چون هرروز 3بار فدروا3 نصب می شه روش 3بارفرمت کامل وسه بار ویندوز
سیستمت رو با سی دی پارسیکس بوت کن و خروجی دستور زیر رو اینجا بگذار ...
P A R M I S
31-07-2008, 07:41
سیستمت رو با سی دی پارسیکس بوت کن و خروجی دستور زیر رو اینجا بگذار ...
خروجی دستور این بود
خروجی دستور این بود
این جدول که نشون میده شما تمام پارتیشن هات ntfs هستن! فدورا روی این ها نصب نیست. این دستور رو هم میشه اجرا کنین:
P A R M I S
31-07-2008, 11:57
این جدول که نشون میده شما تمام پارتیشن هات ntfs هستن! فدورا روی این ها نصب نیست. این دستور رو هم میشه اجرا کنین:
اره
اخه من فکر کردم جوابی که شمادادید مربوط به اتصال اینترنت باپارسیکسه وخودمم تعجب کردم چرا اینجا جواب دادید
شرمنده
من فدوراروباید دوباره نصب کنم وخروجی این دوتا دستور رو دوباره بعدازنصب ویندوز میزارم اینجا
ولی توروخدا راه اتصال به اینترنت با پارسیکس رو بهم بگید توتایپیک مودم نوشتم تا شماره گیری میره ولی خطا می ده
کسی جواب نداده
خانم پارمیس
با توجه به این که دیسک زنده ی پارسیکس پکیج ntfs 3g رو داره ، قاعدتا باید بتونید با دستور های :
mount /dev/sda0
و
mount /dev/sda1
و
mount /dev/sda5
و
mount /dev/sda6
و
mount /dev/sda7
و
mount /dev/sda8
محتویات اون پارتیشن ها رو ببینید .
خانم پارمیس
با توجه به این که دیسک زنده ی پارسیکس پکیج ntfs 3g رو داره ، قاعدتا باید بتونید با دستور های :
mount /dev/sda0
و
mount /dev/sda1
و
mount /dev/sda5
و
mount /dev/sda6
و
mount /dev/sda7
و
mount /dev/sda8
محتویات اون پارتیشن ها رو ببینید .
نکنه انتظار دارین که فدورا رو روی ntfs نصب کرده باشن؟
نکنه انتظار دارین که فدورا رو روی ntfs نصب کرده باشن؟
نه گرامی
منظورم این بود که این دستورات را با دیسک زنده پارسیکس اجرا کنند .
P A R M I S
31-07-2008, 14:54
نه گرامی
منظورم این بود که این دستورات را با دیسک زنده پارسیکس اجرا کنند .
نتایج این دستورهابادیسک زنده پارسیکس بعدازنصب فدورا
ومشکل من به طورمختصربرای اونهایی که می خوان لطف کنند ومشکل من روحل کنن
من ابتدا پارتیش g رواز روی هارد ازبین می برم یعنی delete وبدون هیچ فرمتی
بعدفدورای 7یا9رووری اون پارتیشن بادستور استفاده از فضای خالی وبدون پاک کرده دیگر پارتیشن ها نصب می کنم فدورا بالامیاد ولی توقسمت اول که سیستم روشن می شه ونوع سیستم عاملهاروانتخاب می کنم 2تا گزینه داره یکی فدورا ودیگری other زمانی که گزینه other روانتخاب می کنم ویندوز بالانیماد ولی تمام اطلاعات ویندوز دست نخورده روی هارد هست
باید فدورارو اول با پارتیشن مجیک پاک کنم بعد یه ویندوز دیگه نصب کنم تابتونم با ویندوز قبلی بالا بیام
قبلا با فدوراهای قدیمی تر از7این مشکل رونداشتم ولی مشکلم بافدوراهای قبلی نبودن صدابود
شرمنده اگه طولانی شد
در موقع پارتیشن بندی اون گزینه استفاده از فضای خالی رو نزن
خودت بیا توی فضای خالی یه پارتیشن به اندازه ۲برابر رم سیستمت درست کن و در قسمت فرمت swap رو انتخاب کن بعد بقیه فضای خالی رو خودت با فرمت ext3 درست کن و بعد نصب رو ادامه بده
بعد اینکه حتما یه راهنمای نصب رو بخون و همراه با راهنما کار نصب رو انجام بده
شما اول باید سیستم عامل رو درست نصب کنی تا بعد بقیه کارها رو بتونی انجام بدی
حالا اگر ویندوز توی منوی گراب نیومد می تونی تعمیرش کنی و احتیاج به نصب مجدد ویندوز نیست و ما دوباره برمی گردیم به خونه اول
alizshah
31-07-2008, 15:13
سلام میشه لینک دانلود لینکوس رو بدین
یه لینوکس میخوام که بیشتر اینترنت و شبکه باشه
ممنون از همه
لینوکس همش اینترنت و شبکست اگه تازه کارین توزیع ubuntu خوبه نسخه 8.04
نسخه خانگی
P A R M I S
01-08-2008, 14:50
در موقع پارتیشن بندی اون گزینه استفاده از فضای خالی رو نزن
خودت بیا توی فضای خالی یه پارتیشن به اندازه ۲برابر رم سیستمت درست کن و در قسمت فرمت swap رو انتخاب کن بعد بقیه فضای خالی رو خودت با فرمت ext3 درست کن و بعد نصب رو ادامه بده
بعد اینکه حتما یه راهنمای نصب رو بخون و همراه با راهنما کار نصب رو انجام بده
شما اول باید سیستم عامل رو درست نصب کنی تا بعد بقیه کارها رو بتونی انجام بدی
حالا اگر ویندوز توی منوی گراب نیومد می تونی تعمیرش کنی و احتیاج به نصب مجدد ویندوز نیست و ما دوباره برمی گردیم به خونه اول
لینوکس فدورا رو به صورت دستی پارتیشن بندی کردم
طبق برداشت درست یا غلط من از تابهای موجود واینترنت لینوکس فدورا رومیشه تنها با 2تا پارتیشن ساخت
یه پارتیشن 1024 تایی برای swap که برای کمک به حافظه ram به کارمیاد بدون هیچ اسم وعلامتی
دومی مابقی فضای ازاد که حداقل 4تا7 گیگ فضاست که مابقی فضای خالی من 18 وخورده ای بود که با اسم / و نوع فرمت ext3
وبعدازاون نصب فدورا باحالت اتوماتیک فرقی نداشت
ولی بازهم مشکل بالانیومدن ویندوز سرجاش بود ومجبو ربه حذف لینوکس ونصب مجدد ویندوز شدم توقسمت گراب گزینه انتخاب سیستم عامل وجود داره وزمانی که OTHER روانتخاب می کنم باید ویندوز بالابیاد ولی این اتفاق نمیافته
مشکل ازهاردم هم نیست چون با راهنمایی یه عزیز وبا استفاده از نرم افزار HDDSCAN_V2.8 هاردم روتست کردم وهیچ مشکلی نداشت
یه سوال دیگه چه توزیعی ازلینوکس( ابونتا ،دبیان ،و....) خیلی شبیه به فدوراست؟؟؟
شاید مشکل با عوض کردم نسخه ای از لینوکس برطرف بشه ونمی خوام دوباره دنبال کتاب ومرجع فارسی بگردم
طبق برداشت درست یا غلط من از تابهای موجود واینترنت لینوکس فدورا رومیشه تنها با 2تا پارتیشن ساخت
یه پارتیشن 1024 تایی برای swap که برای کمک به حافظه ram به کارمیاد بدون هیچ اسم وعلامتی
دومی مابقی فضای ازاد که حداقل 4تا7 گیگ فضاست که مابقی فضای خالی من 18 وخورده ای بود که با اسم / و نوع فرمت ext3
ولی بازهم مشکل بالانیومدن ویندوز سرجاش بود ومجبو ربه حذف لینوکس ونصب مجدد ویندوز شدم توقسمت گراب گزینه انتخاب سیستم عامل وجود داره وزمانی که OTHER روانتخاب می کنم باید ویندوز بالابیاد ولی این اتفاق نمیافته
مشکل ازهاردم هم نیست چون با راهنمایی یه عزیز وبا استفاده از نرم افزار HDDSCAN_V2.8 هاردم روتست کردم وهیچ مشکلی نداشت
شاید مشکل با عوض کردم نسخه ای از لینوکس برطرف بشه ونمی خوام دوباره دنبال کتاب ومرجع فارسی بگردم
به نظرم شما داری یه جای کار اشتباه می کنی ! قبل از نصب فدورا ویندوزتون بوت می شد ؟
توزیع پارسیکس برای شما مناسبتر است تا فدورا ! کتاب فارسی به همراه راهنمای نصب هم داره که از داخل LiveCD قابل دسترسی هست.
samaneh87
01-08-2008, 16:39
به نظرم شما داری یه جای کار اشتباه می کنی ! قبل از نصب فدورا ویندوزتون بوت می شد ؟
توزیع پارسیکس برای شما مناسبتر است تا فدورا ! کتاب فارسی به همراه راهنمای نصب هم داره که از داخل LiveCD قابل دسترسی هست.
باوركنيد تمام مراحل رو درست مي رم
اره ويندوز بالامياد قبل از نصب فدورا
واولين باركه فدرا ي 7 نصب كردم سيستم اصلا فدورا رونشناخت وگفت كه كرنلش رونمي تونه پيداكنه ولي ويندوز بالامي يومد ودوباره كه نصب كردم فدورا بالااومد ولي ويندوز رو غير فعال كرد
--------
پارميس هستم ولي چون سيستمم به خاطر نصب فدوراخراب شد اومدم خونه دوستم
باوركنيد تمام مراحل رو درست مي رم
اره ويندوز بالامياد قبل از نصب فدورا
واولين باركه فدرا ي 7 نصب كردم سيستم اصلا فدورا رونشناخت وگفت كه كرنلش رونمي تونه پيداكنه ولي ويندوز بالامي يومد ودوباره كه نصب كردم فدورا بالااومد ولي ويندوز رو غير فعال كرد
--------
پارميس هستم ولي چون سيستمم به خاطر نصب فدوراخراب شد اومدم خونه دوستم
دوست عزیز ابتدا یک مطلب بگم شما نیاز نیست هر دفعه ویندوز بریزید، سی دی ویندوز رو بگزارید و بوت کنید بجای نصب به recovery برید و انجا دستور fixmbr رو بزنید تا سیستم ویندوز برگرده.
ثانیا اگر به گفته ی خودتون ویندوز سر جاش هست و فقط بوت نمیشه! خوب شما بیا و فایل گراب رو آنقدر ادیت کن تا بوت بشه! بالاخره این ویندوز داره (حالا با اشتباه یا بی اشتباه سیستمنون) از یکجایی بوت میشه!
در مورد این که با یک نام کاربری دیگه اومدید!دوست من مگه شما خونه دوستت می ری نام کاربریت رو نمی بری :46:
یعنی از ایمیل اون هم استفاده می کنی :31:
موفق باشید
P A R M I S
02-08-2008, 18:42
نسخه ی پارسیکس زنده رومی شه نصب کرد؟؟
یه گزینه ی نصب داره ولی من می ترسم نصب کنم یهو غات بزنه
نصبش خیلی آسون تر از فدوراهه
ولی اول راهنمای نصبشو بخونید و بعد باتوجه به راهنما نصبش کنید
موفق باشید
من حداقل ده بار فدورا را در کنار ویندوز نصب کرده ام و هیچوقت این مشکل را نداشته ام ( آخرین بارش دیروز )
1. آیا نسخه ی ویندوزتان را عوض کرده اید ؟
2. swap را درست است که اسم و علامتی ندارد اما باید نوع پارتیشن را مشخص کنید .
3. به نظرم می رسد که گرفتاری از ویندوز باشد . آیا از این ویندوزهای دستکاری شده ( فارسی شده و گل و بلبل دار !! مثلا MRT و از این قبیل چیزها) استفاده می کنید ؟
P A R M I S
03-08-2008, 12:41
من حداقل ده بار فدورا را در کنار ویندوز نصب کرده ام و هیچوقت این مشکل را نداشته ام ( آخرین بارش دیروز )
1. آیا نسخه ی ویندوزتان را عوض کرده اید ؟
2. swap را درست است که اسم و علامتی ندارد اما باید نوع پارتیشن را مشخص کنید .
3. به نظرم می رسد که گرفتاری از ویندوز باشد . آیا از این ویندوزهای دستکاری شده ( فارسی شده و گل و بلبل دار !! مثلا MRT و از این قبیل چیزها) استفاده می کنید ؟
ویندوزم روعوض کردم
ابتدا مدیا سنتر2005 بعد ویندوز 2004 وبعد سرویس پک 3 وبعدسرویس پک2 ودراخر سرویس پک 2نسخه ی طلایی
swap ابتدا هیچ اسمی ندادم وبعد ازبین نوع پارتیشن ها swap روانتخاب کردم که گزینه بالا ش(یعنی نام پارتیشن )کاملا غیرفعال شد که نشانه درست بودنش به نظرمنه (شاید اشتباه برداشت کردم
وقبلا یعنی حدود سه هفته پیش من با فدورا و مدیاسنترمشکلی نداشتم
وبعدازعوض کردن نسخه ی فدورادچارمشکل شدم
الان اگه بخوام فدوراهای قبلی مو نصب کنم مشکل حل میشه ولی به هیچ عنوان هیچ کارت صدای روپشتیبانی نمیکنه
درهردوصورت مشکل اساسی دارم
کاش بتونم از پارسیکس وصل اینترنت بشم تا دیگه نیاز به ویندوز به طوراساسی نداشته باشم
سلام من هفته ی قبل سه شنبه از sito.ir اوبونتو نسخه ی dvd رو خرید پستی کردم ولی تا حالا دستم نرسیده میگید چی کار کنم؟
سلام من هفته ی قبل سه شنبه از sito.ir اوبونتو نسخه ی dvd رو خرید پستی کردم ولی تا حالا دستم نرسیده میگید چی کار کنم؟
با خودشان تماس بگیرید و دلیل را بپرسید .
میدونم از بحث خارج شد ولی اگه شما هم از خریدارهای سایت sito.ir هستین کمک کنین ممنون میشم
چجوری با اینا تماس بگیرم؟
تاحالا باید به تبریز میرسید یا نه؟
از این به بعد هم امکان آمدنش هست یا نه؟
Mory_magical
04-08-2008, 02:10
آقا یه سئوال این لینوکس فارسی که می گن آیا صحت داره یا نه اگه داره کسی اینجا هست که باهاش کار کرده باشه ؟
آقا یه سئوال این لینوکس فارسی که می گن آیا صحت داره یا نه اگه داره کسی اینجا هست که باهاش کار کرده باشه ؟
بله عزیز. البته باید یکم موضوع رو برات باز کنم تا درک درستی از ماجرا داشته باشی.
گنو/لینوکس که به اختصار میگن لینوکس یه سیستم عامل آزاد و البته متن بازه به این معنی که هر کسی میتون بیاد و به سلیقه یا تفکر یا هدف خودش اون رو ویرایش کنه. خب توی ایران هم چندین گروه این کار رو کردن که یک گروه از طرف دولت حمایت میشه و توزیع شریف رو بیرون دادن. احتمالا شما لینوکس فارسی رو هم از روی این میشناسین. اما خب توزیع (به هر ویرایش شده ای از گنو/لینوکس بگیم توزیع) هایی ایرانی دیگه ای هم وجود داره، مثلا فردوکس از دانشگاه فردوسی مشهد، کارامد و پارسیکس. خب عملا پارسیکس محبوب تر از بقیهی این هاست که حالا به دلایلی (مثلا اقلیت بودن سازندههاش (آقایون باغومیان)) تو رسانههای جمعی حرفی ازشون نیست. از این ها که بگذریم، بحث دیگه که ممکنه هدف شما باشه،فارسی بودن محیط کاره که خوشبختانه توزیع های غیر ایرانی هم این رو پشتیبانی میکنن. مثلا من از اوبونتو (اسم یک توزیعه) استفاده میکنم که قابلیت محیط فارسی رو داره و برای یک سخنرانی اون رو فارسی کرده بودم که ملت همه تعجب کردن! در هر صورت فارسی بودن محیط خب ملاک نیست!
اگه میخواین به جمع ما بپیوندید، خوشحال میشم کمکتون کنم.
این لینک ها رو هم ببینید:
P A R M I S
04-08-2008, 14:32
میدونم از بحث خارج شد ولی اگه شما هم از خریدارهای سایت sito.ir هستین کمک کنین ممنون میشم
چجوری با اینا تماس بگیرم؟
تاحالا باید به تبریز میرسید یا نه؟
از این به بعد هم امکان آمدنش هست یا نه؟
اولا اگه خرید درمنزل باشه باید بری اداره پست شهرتون وازمامور پستی محله تون بپرسی که ایا خرید اینترنتی تون اومده یانه؟؟
این خریدهااکثرایه20روزی تواداره پست می مونه
ولی اگه خرید باپرداخت مالی قبل ازدریافت بوده باشه حداکثر3روزه درمنزلتونه
وچون دیربدستتون رسیده خرید باپرداخت درمنزل بوده وبرای محکم کاری برید اداره پست شاید اونجامونده
c30tehran
04-08-2008, 15:32
من دو هارد دارم که روی یکی ویندوز رو نصب کرده بودم و روی هارد قدیمی تر اوبونتو و زوزه رو نصب کرده بودم
برای نصب مجدد ویندوز با مشکل زیادی برخوردم (می خواستم در هارد سابق و پارتیشن قدیمی نصب کنم .)
بعد از فرمت و نصب ویندوز هارد بوت نمی شد و اشکال در جدول تخصیص فایل رو می داد invalid file table
چندین بار سعی کردم اماکن نصب مجدد در پارتیشن قبلی نبود
و تنها هارد دوم قدیمی را پاک و ویندوز را در آن ریختم
نمی دانم مشکل در کجا بود یک کسی گفته پارتیشن بوت لینوکس باید از 700 مگابایت بیشتر بگذاری تا مشکل پیش نیاید
ولی کتاب رو نگاه کردم بیشتر از 150 مگابایت توصیه نمی کنه
نمی دانم با نصب دوباره لینوکس من دوباره به این مشکل کذایی بر می خورم یا نه
به هرحال مشکل من در کجا بود
چه راه حلی دارد؟
ببینید کلا نصب بروی دو هارد مشکلات خودش رو داره! عموما سیستم گراب اشتباه می کنه و پارتیشن ها رو اشتباه می شناسه مثلا ممکن هست اوبونتو ی شما بروی hda(0,5) باشه ولی سیستم اون رو 7 بخونه! یا توجه کنید از روی دو پارتیشن بوت بکنه!
برای حل این مشکلات همیشه اول ویندوز رو نصب کنید، و سپس لینوکس رو بعد از نصب احتمالا (و به احتمال زیاد) مشکل خواهید داشت برای این منظور با یک سی دی لایو بوت کنید، فایل menu.lst رو باز کنید و پارتیشن ها رو درست کنید، , سپس گراب را دو باره نصب کنید، توجه کنید که در تنظیمات بایوس سیستم هاردی که روش لینوکس نصب هست باید اتخاب بوتتون باشه.
برای آگاهی از پارتیشنهاتون از دستور fdisk -l استفاده کنید:
حالا در مورد نصب ویندوز و اوبونتو و زوزه در کنار هم
در مورد نصب یک پارتیشن جدا برای بوت به نظر من اصلا دلیلی برای اینکار نیست، و شما بهتر هست تمام سیستم رو در یک پارتیشن نصب کنید یا نهایتا /home رو جدا کنید.
c30tehran
05-08-2008, 15:19
جدیدا متوجه شدم برنامه ای هست که میشه از داخل ویندوز بدون نصب گراب لینوکس را نصب و استفاده کرد
کسی این کار رو تجربه کرده یا نه
چطور می تونم استفاده کنم و آیا صدمه به پارتیشن ویندوز می خوره یانه
و اگه دوباره بخواهم از گراب استفاده کنم مشکلی که پیش نماید یا نه
c30tehran
05-08-2008, 15:24
من منظور شما رو نفهمیدم میشه بیشتر توضیح بدهید
در مورد نصب یک پارتیشن جدا برای بوت به نظر من اصلا دلیلی برای اینکار نیست، و شما بهتر هست تمام سیستم رو در یک پارتیشن نصب کنید یا نهایتا /home رو جدا کنید.
می گید که پارتیشن بوت کار غیر لازم هست و بهتر که برای home رو جدا نصب کنم
دلیلی هم دارید؟؟
با تشکر از پاسخ بسیار دقیق شما
P A R M I S
05-08-2008, 19:22
دوست عزیز ابتدا یک مطلب بگم شما نیاز نیست هر دفعه ویندوز بریزید، سی دی ویندوز رو بگزارید و بوت کنید بجای نصب به recovery برید و انجا دستور fixmbr رو بزنید تا سیستم ویندوز برگرده.
موفق باشید
من پارسیکس رو طبق راهنماش نصب کردم ولی بازهم ویندوز بالانیومد وبرای این که بالابیاد از راهنمایی شما استفاده کردم واز دستور fixmbr کمک گرفتم
ولی این واقعا خیلی بده که نتونم دوتاسیستم عامل ردوکنارهم داشته باشم
1سوال فنی:
من قبل ازبرخورد بااین مشکل کارت گرافیک 5200ان ویدیا داشتم که سوخت وبعد یه کارت گرافیک دیگه خریدم
فکرمی کنید ایا ربطی به کارت گرافیک داره یانه؟؟؟
جدیدا متوجه شدم برنامه ای هست که میشه از داخل ویندوز بدون نصب گراب لینوکس را نصب و استفاده کرد
کسی این کار رو تجربه کرده یا نه
چطور می تونم استفاده کنم و آیا صدمه به پارتیشن ویندوز می خوره یانه
و اگه دوباره بخواهم از گراب استفاده کنم مشکلی که پیش نماید یا نه
خب بله. میشه گنو/لینوکس رو (من از اوبونتوش مطمعنم) به صورت یک برنامه تو ویندوز نصب کرد ولی خب سرعتش پایین تره شدید!:13:
چون به صورت یه برنامست هیچ مشکلی برای پارتیشن ها پیش نمیاد ولی خب برای استفاده از گراب باید اوبونتو رو به صورت عادی نصب کنی.
در کل گنو/لینوکس یه سیستم عامله و نه یه برنامهی کاربردی!:46:
من منظور شما رو نفهمیدم میشه بیشتر توضیح بدهید
می گید که پارتیشن بوت کار غیر لازم هست و بهتر که برای home رو جدا نصب کنم
دلیلی هم دارید؟؟
با تشکر از پاسخ بسیار دقیق شما
خب میدونیم که پارتیشن ها توی سیستم های یونیکس مانند، مثل گنو/لینوکس، به صورت یک پوشه شناخته میشن. پوشهی /boot حاوی برنامه های بوت لودر سیستمه و پوشهی /home هم حاوی اطلاعات کاربر ها. خب پس تقریبا هیچ فرقی نمیکنه که شما برای بوت یه پارتیشن جدا داشته باشی یا نه. جدا کردن پارتیشن بوت باعث به وجود اومدن مشکلاتی میشه که خودتون گفتین. پس لازم نیست این کار رو کنید.
اما این که میگن پارتیشن /home رو جدا کنیم به این خاطره که اگه سیستم عامل رو پاک کردیم، اطلاعات و تنظیمات کاربر از بین نره.
من پارسیکس رو طبق راهنماش نصب کردم ولی بازهم ویندوز بالانیومد وبرای این که بالابیاد از راهنمایی شما استفاده کردم واز دستور fixmbr کمک گرفتم
1سوال فنی:
من قبل ازبرخورد بااین مشکل کارت گرافیک 5200ان ویدیا داشتم که سوخت وبعد یه کارت گرافیک دیگه خریدم
نه، به نظر من هیچ ربطی به کارت گرافیک نمیتونه داشته باشه. انگار یه جای کار شما مشکل داره. یه سوال، گراب (همون بوت لودر پارسیکس) چند تا گزینه داشت؟ سعی کردی وقت بوت کلید ESC رو بزنی؟
1سوال فنی:
نه، به نظر من هیچ ربطی به کارت گرافیک نمیتونه داشته باشه. انگار یه جای کار شما مشکل داره. یه سوال، گراب (همون بوت لودر پارسیکس) چند تا گزینه داشت؟ سعی کردی وقت بوت کلید ESC رو بزنی؟
شما احیانا دو تا هارد ندارید ؟!
متن خطا بعد از انتخاب ویندوز از منوی گراب چی بود ؟
ویندوز شما روی کدام پارتیشن نصب هست ؟ ( sda 1 یا sda2 یا ..... )
با تشکر از همه تون به خاطر راهنمایی هایتون.
اوبنتو من امروز رسید منم رفتم نصبش کردم کلا هر چی داشتم تو هاردم همشو فرمت کرد با این اوبنتو که میگید نمیدونم بدسکتور ایجاد کرد رو هاردم یا چی که خلاصه با برنامه ی پارتیشن مجیک تحت داس مشکلو رفع کردم .
بگذریم حالا من چهارتا درایو دارم تو درایو d ویندوز xp زدم تو c هم میخام لینوکسو بزنم ولی ترسیدم دوباره ابونتو ترمزش قطع بشه اینبار تو اوتوران اوبنتو (در داس) گزینه ی اول رو میزنم تصویر زیر بعد از چند دقیقه میاد بقیه شو شما بگید:لطفآ
h_starboy
06-08-2008, 04:49
دوست عزیز تقصیر خودته !! نصب اوبونتو خیلی راحته !!! یه جستجوی کوچیک توی انجمن میکردی راهنماهای زیادی برای نصب اوبونتو پیدا می کردی ...
اوبنتو من امروز رسید منم رفتم نصبش کردم کلا هر چی داشتم تو هاردم همشو فرمت کرد با این اوبنتو که میگید نمیدونم بدسکتور ایجاد کرد رو هاردم یا چی که خلاصه با برنامه ی پارتیشن مجیک تحت داس مشکلو رفع کردم .
بگذریم حالا من چهارتا درایو دارم تو درایو d ویندوز xp زدم تو c هم میخام لینوکسو بزنم ولی ترسیدم دوباره ابونتو ترمزش قطع بشه اینبار تو اوتوران اوبنتو (در داس) گزینه ی اول رو میزنم تصویر زیر بعد از چند دقیقه میاد بقیه شو شما بگید:لطفآ
سوالات مربوط به اوبونتو در تاپیک خودش مطرح بشه لطفا...
در این مورد هم خوب دوست عزیز شما باید هنگام پارتیشن بندی از گزیته ی manual استفاده کنی و نه کل هارد...
در مورد نصب اوبونتو هم دیگه پاسخی ارائه نخواهد شد ( چون واقعا در موردش بحث آنقدر شده که دیگه جای هیچ سوالی باقی نیست ) مگر اینکه یک مشکل خاص داشته باشید و یا تا نسخه ی بعدی که گفته شده در مرحله نصب تغییراتی ایجاد شده.
ممنون، سربلند باشید
دوست عزیز. اول این که تبریک که به جمع ما پیوستی.
مشکلی که ایجاد شده از بی دقتی خودت بوده! یه سرچ تو تاپیک بزن کلی راه و روش نصب توضیح داده شده.
مراحل نصب ۷ تاست که باید یک مرحله (قسمت پارتیشن ها) رو با دقت بیشتری انجام بدی.
P A R M I S
06-08-2008, 07:23
شما احیانا دو تا هارد ندارید ؟!
متن خطا بعد از انتخاب ویندوز از منوی گراب چی بود ؟
ویندوز شما روی کدام پارتیشن نصب هست ؟ ( sda 1 یا sda2 یا ..... )
نه فقط یه هارد 80گیگ دارم
خطایی نمی ده بعدازانتخاب گزینه مربوط به ویندوز ازگراب وارد یه صفحه مشکی میشه وبعدازدوسه ثانیه این صفحه مشکی رنگش یکم کمرنگ ترمیشه وتقریبا خاکستری میشه واگه 15دقیقه هم صبرکنی هیچ اتفاقی نمی افته
ویندوزم تو درایو c نصبه وتوگراب نامش sda1 هست...
منوی گراب باکمال تعجب 3تاگزینه داره که برای پارسیکس
1-parsix gnu/linux 15r0 kernel 2.6.24-parsix-23 default
2-parsix gnu/linux 15r0 kernel 2.6.24-parsix-23
3- ویندوز ایکس پی/ان تی / و98
---
گزینه دوم نمی دونم چرااضافه میشه درصورتی که من فقط یه بار لینوکس نصب میکنم وباهردوگزینه لینوکس سیستم بالامیاد
P A R M I S
06-08-2008, 10:18
دقیقا جوابتون درست بود
چون کارت گرافیک جدیدم روبرداشتم وبا امبورد اومدم بالا ونصبش کردم هیچ توفیری نداشت همون اش همون کاسه
چرا escروبزنم وارد گراب راحت میشه؟؟؟
اگه لازمه برای فهمیدن جواب مشکل من دوباره نصب کنم واین دکمه روبزنم؟؟؟
نه فقط یه هارد 80گیگ دارم
خطایی نمی ده بعدازانتخاب گزینه مربوط به ویندوز ازگراب وارد یه صفحه مشکی میشه وبعدازدوسه ثانیه این صفحه مشکی رنگش یکم کمرنگ ترمیشه وتقریبا خاکستری میشه واگه 15دقیقه هم صبرکنی هیچ اتفاقی نمی افته
ویندوزم تو درایو c نصبه ودقت نکردم تاحالا ببینم تولینوکس نامش چیه...
منوی گراب باکمال تعجب 3تاگزینه داره که دقیق یادم نیست
ولی برای پارسیکس تاجایی یادمه
1-parsix ونام ورژن
2 parsix base ونام ورژن
3- ویندوز ایکس پی/ان تی / و98
---
گزینه دوم نمی دونم چرااضافه میشه درصورتی که من فقط یه بار لینوکس نصب میکنم وباهردوگزینه لینوکس سیستم بالامیاد
او چند گزینه ی دیگر معمولا مربوط به بوت به محیط متنی سیستم، بوت به سیستم تست سیستم و بوت به سیستم تست های مربوط به مموری میشوند...به این معنی نیست که شما چند لینوکس دارید...
در مورد مشکلتون...دوست عزیز یکبار سیستم ویندوز رو نصب کنید (اگر دارید که هیچی) بعد لینوکس رو نصب کنید (چک کنید ببینید ارور می ده یا نه - اگر داد) با سی دی ویندوز بوت کنید و به recovery برید و با دستور fixmbr پارتیشن ویندوز رو درست کنید...
بعد با سی دی لایو لینوکس سیستم رو بوت کنید و دوباره گراب رو نصب کنید (لینوکس رو دوباره نصب نکنید!! فقط گراب رو) که برای اینکار مراحلش کامل توسط آقا حسین توضیح داده شده با این حال لینک زیر هم مفید هست
توجه هم داشته باشید که فایل menu.lst پارتیشن ویندوز رو درست شناخته باشه.
امیدوارم مشکلتون حل بشه...
Mahziar-7
06-08-2008, 11:31
سلام
من امروز دو بار تو سایت پارسیکس عضو شدم. هر دو بارش گفت ثبت نام موفق بوده، برو پسووردت رو از تو میلت بردار.
ولی هر چی چک می کنم هیچی به میلم نفرستاده!
قبل از من هم کسی مشکل مشابهی داشته؟ ممنون میشم کمک کنید.
دوست عزیز، جای پرسیدن سوالت یکم مشکل نداشت؟ برو توی میل و اپم ها رو بگرد، شاید اونجا رفته باشه
P A R M I S
06-08-2008, 11:34
.بعد با سی دی لایو لینوکس سیستم رو بوت کنید و دوباره گراب رو نصب کنید (لینوکس رو دوباره نصب نکنید!! فقط گراب رو) که برای اینکار مراحلش کامل توسط آقا حسین توضیح داده شده با این حال لینک زیر هم مفید هست
توجه هم داشته باشید که فایل menu.lst پارتیشن ویندوز رو درست شناخته باشه.
امیدوارم مشکلتون حل بشه...
مرسی از راهنمایی تون ولی کدوم بخش حسین اقا توضیح دادند این کاررو؟؟؟
من 20صفحه اول فدورا و14صفحه اول این بخش رو خوندم ولی پیدانکردم
میشه شماکه اهنمایی کردید لینک اون مطلب روهم بذارید:11:
Mahziar-7
06-08-2008, 11:40
از اینکه اینجا پرسیدم معذرت می خوام ولی می خواستم از تجربه ی دوستان استفاده کنم. گفتم شاید برای اونا هم مشکل مشابهی پیش اومده باشه موقع عضویت.همه جا رو هم گشتم ولی چیزی برام نفرستادن.
مرسی از راهنمایی تون ولی کدوم بخش حسین اقا توضیح دادند این کاررو؟؟؟
من 20صفحه اول فدورا و14صفحه اول این بخش رو خوندم ولی پیدانکردم
میشه شماکه اهنمایی کردید لینک اون مطلب روهم بذارید:11:
البته برای جست و جو میتونین از ابزار های خود فروم استفاده کنید!
P A R M I S
06-08-2008, 12:59
به دلیل طولانیبودن متنم وبی استفاده بودن برای دیگر کاربران پاک کردمش
ومدیران لطف کنند حذفش کنن
توی پارسیکس دستور sudo غیر فعال هست ! به جای دستور اول , از این دستور استفاده کنید :
یا اول su را اجرا کنید و بعد پسورد را وارد کنید و بعد دستور grub رو اجرا کنید ! بقیه مراحل دیگه نباید مشکلی داشته باشه ...
P A R M I S
06-08-2008, 16:26
توی پارسیکس دستور sudo غیر فعال هست ! به جای دستور اول , از این دستور استفاده کنید :
یا اول su را اجرا کنید و بعد پسورد را وارد کنید و بعد دستور grub رو اجرا کنید ! بقیه مراحل دیگه نباید مشکلی داشته باشه ...
l'ممنون گراب دوباره نصب شد ولی ویندوز دیگه بالانیومد مثل قبلنا:44:
l'ممنون گراب دوباره نصب شد ولی ویندوز دیگه بالانیومد مثل قبلنا:44:
اگر امکان داره فایل grub.conf یا menu.lst مربوط به توزیع پارسیکس که روی هارد نصب کردید رو از فولدر boot/grub یک جایی آپلود کنید تا ببینیم ! یا همین جا به صورت کد شده قرار بدید ...
P A R M I S
06-08-2008, 16:50
اگر امکان داره فایل grub.conf یا menu.lst مربوط به توزیع پارسیکس که روی هارد نصب کردید رو از فولدر boot/grub یک جایی آپلود کنید تا ببینیم ! یا همین جا به صورت کد شده قرار بدید ...
چشم تا نیم ساعت دیگه انجامش می دم
P A R M I S
06-08-2008, 17:35
سلام مجدد
اپلودش کردم
اینم ادرسش
این فایل رو جایگزین فایل فعلی کن و سیستم رو ریست کن !
P A R M I S
06-08-2008, 19:14
این فایل رو جایگزین فایل فعلی کن و سیستم رو ریست کن !
ممنون ازراهنمایی تون
من گراب رودوباره نصب کردم
ریست کردم
با ریشه بالااومدم
این فایل روجایگزین کردم
دوباره ریست کردم
ویندوزبازهم بالانیومد
وبعددوباره تعمیرویندوز با fixmbr
اخرش باید هاردروعوض کنم شایدبایه هارددیگه مشکلم حل بشه
خیلی عجیه...
البته این قسمت یکم مورد داره :
ولی خب حسین جون حلش کرده... البته من حدس میزنم مشکل توی نصب ویندوزه ونه پارسیکس!
خوب دوست عزیز، بیایید تفکر اینکه مشکل از لینوکس هست رو برعکس کنیم...
چرا؟
چون هم هر روشی بود رو ما استفاده کردیم، من فروم ubuntuforum و هر فرومی که میشه یکجوری به پارسیکس ربطش داد رو زیر و رو کردم! نهایتا همون راه حلی بود که گفتم و گفتید نشد!
ثانیا شما می گید، وقتی ویندوز رو انتخاب می کنید هیچی نمیشه! درحالی که اگر مشکل از گراب باشه،خطا میده! یعنی برای تمام خطاها کد ارور خاصی هست، ولی شما می گید صفحه سیاه میشه!این یعنی گراب رو رد می کنه و به مشکل می خوره!
بنابراین فکر کنم بد نباشه، ویندوزتون رو عوض کنید و یک ویندوز دیگه رو امتحان کنید، و توجه کنید ویندوز رو حتما جایی که دوست داره بریزیدش یعنی پارتیشن اول هاردتون!
یک کاری هم که الآن به فکرش افتادم نصب لینوکس در ابتدا(بدون ویندوز) بعد نصب ویندوز و بعد نصب گراب هست!
و جا داره واقعا بهتون خسته نباشید بگم،و تبریک بخاطر صبری که دارید! من بودم تا الآن یا ویندوز رو بی خیال شده بودم و یا لینوکس رو، ولی مطمئن باشید یکجوری حلش می کنیم با هم
آقا بذارین من یه سوال بپرسم. البته هر چند کم و بیش فکر میکنم مشکل از بوت لودر ویندوز یا بهتر بگم هماهنگ نشدنش با گرابه، اما میخوام از گراب اطمینان پیدا کنم. نظرتون در مورد نصب لیلو چیه؟
من دیگه دارم شاخ در میارم !!! مطمئنا این مشکل مربوط به پارسیکس , فدورا , گراب و کلا لینوکس نمیشه !! چون خیلی ها این توزیع ها رو در کنار ویندوز نصب کردند و هیچ مشکلی نداشتند !
یا مشکل از سخت افزارتون هست ( که بعید میدونم !؟! ) , یا اینکه مشکل از ویندوزی هست که روی سیستمتون نصبه !
پیشنهاد می کنم پارسیکس رو روی یک سیستم دیگه با یک سخت افزار دیگه که ویندوز داره نصب کنید تا معلوم بشه مشکل سخت افزاریه یا ... !
P A R M I S
07-08-2008, 07:29
ممنون ازراهنمایی تون
ببخشید دیشب نبودم
الان می رم خونه یکی ازدوستام وپارسیکس روروسیستم اون نصب می کنم ولی روسیستم سمانه نصب میشه خیلی راحت وبدون دردسر ولی برای اطمینان میرم یه جای دیگه
ونسخه ای ازویندوز که خودتون استفاده می کنید چیه؟؟؟یابهتربگم بهترین ویندوزی که سراغ دارید غیرازویستا اخه رم من 512جوابگوی ویستا نیست
آقا بذارین من یه سوال بپرسم. البته هر چند کم و بیش فکر میکنم مشکل از بوت لودر ویندوز یا بهتر بگم هماهنگ نشدنش با گرابه، اما میخوام از گراب اطمینان پیدا کنم. نظرتون در مورد نصب لیلو چیه؟
دقیقا فکر خیلی خوبی هست! شاید اینطور کار راه بیافته!
ونسخه ای ازویندوز که خودتون استفاده می کنید چیه؟؟؟یابهتربگم بهترین ویندوزی که سراغ دارید غیرازویستا اخه رم من 512جوابگوی ویستا نیست
مهم نیست، هر ورژنی غیر از اونی که شما نصب می کنید، اشاره کردید به کامپیوتر دوستتون (سمانه) ویندوز ایشون رو نصب کنید.
P A R M I S
07-08-2008, 09:34
سلام مجدد
ویندوز سمانه مدیا سنتر2005 که بااون امتحان کردم نشده
الان خونه دوست دیگم رفتم روسیستم اون پارسیکس نصب کردم وویندوزش بالا اومد وهم پارسیکسش .ویندوز اون 2004بود که با اون ویندوز هم قبلاامتحان کردم
من این ویندوزهاروامتحان کردم
مدیا سنتر
سرویس پک2
سرویس پک3
ویندوز2004
سروی پک2نسخه طلایی
P A R M I S
07-08-2008, 10:04
احتمال این که از سخت افزارباشه چقدره؟
واگه هست با کدوم سخت افزار احتمالش بیشتره؟؟
بد اینه که توشهرماهیچ کدوم ازخدمات کامپیوتری ازلینوکس اطلاعاتی ندارند وبعضی ها اصلا نمی دونن چی هست
وگرنه کیس رومی دم بهشون می گم این دوتا سیستم عامل روکناره نصب کن هرچی هزینه اش شد می پردازم
احتمال این که از سخت افزارباشه چقدره؟
واگه هست با کدوم سخت افزار احتمالش بیشتره؟؟
بد اینه که توشهرماهیچ کدوم ازخدمات کامپیوتری ازلینوکس اطلاعاتی ندارند وبعضی ها اصلا نمی دونن چی هست
وگرنه کیس رومی دم بهشون می گم این دوتا سیستم عامل روکناره نصب کن هرچی هزینه اش شد می پردازم
مشکل از سخت افزار به این معنی نه که سخت افزار خراب باشه. به این معنی که سازگار یا هماهنگ نیست. البته من حدس میزنم هارد دیسکتون باشه. و این که توی پارتیشن بندی باشه.
در ضمن من هم مثل بقیهی دوستان به این صبر و بردباری شما آفرین میگم:11:. و یقین داشته باشین حتی اگه به هدفتون نرسین، باز هم سود بردین و خیلی چیز ها یاد گرفتین. جالبه بدونین که من هنوز مودم لپتاپم رو نصب نکرم!!!
البته بزرگ ترین مشکلی که باعث میشه کاربر ها به ویندوز برگردن، بحث اینترنته، اگه شما مودمتون رو نصب کردین، احتمالا دیگه نیازی به ویندوز ندارین و اگر هم باشه، با شبیه ساز ها یا ماشین های مجازی این نیاز مرتفع میشه.
مشکل از سخت افزار به این معنی نه که سخت افزار خراب باشه. به این معنی که سازگار یا هماهنگ نیست. البته من حدس میزنم هارد دیسکتون باشه. و این که توی پارتیشن بندی باشه.
در ضمن من هم مثل بقیهی دوستان به این صبر و بردباری شما آفرین میگم:11:. و یقین داشته باشین حتی اگه به هدفتون نرسین، باز هم سود بردین و خیلی چیز ها یاد گرفتین. جالبه بدونین که من هنوز مودم لپتاپم رو نصب نکرم!!!
البته بزرگ ترین مشکلی که باعث میشه کاربر ها به ویندوز برگردن، بحث اینترنته، اگه شما مودمتون رو نصب کردین، احتمالا دیگه نیازی به ویندوز ندارین و اگر هم باشه، با شبیه ساز ها یا ماشین های مجازی این نیاز مرتفع میشه.
یکی از نقاط قوت FreeBSD نسبت به لینوکس دقیقا همین است . پیش از نصب هارد را دقیقا بررسی می کند و کوچکترین اعوجاجی را گزارش می دهد .
من هم به نوبه ی خودم به خانم پارمیس به خاطر صبر و پشتکارشان تبریک می گویم و امیدوارم با تست یک هارد دیسک دیگر مشکلشان حل شود .
P A R M I S
07-08-2008, 11:00
من اگه پارسیکس وصل اینترنت بشه ویندوز رومیندازم کنارولی وصل نمیشه
هاردم رومن بانرم افزار تست کردم وهیچ مشکلی نداشت
دوباره تستش کنم؟
روسیستم داییم هم امتحان کردم
نصب شد وبالااومد ویندوزش
ممنون از این صبرشما که منو تحمل کردید دوستم می گه همین روزها ازانجمن میندازنت بیرون:18:
من اگه پارسیکس وصل اینترنت بشه ویندوز رومیندازم کنارولی وصل نمیشه
هاردم رومن بانرم افزار تست کردم وهیچ مشکلی نداشت
دوباره تستش کنم؟
روسیستم داییم هم امتحان کردم
نصب شد وبالااومد ویندوزش
ممنون از این صبرشما که منو تحمل کردید دوستم می گه همین روزها ازانجمن میندازنت بیرون:18:
البته مشکل اون طور نه که با یه نرمافزار تست بشه پیداش کرد! ما هنوز باید یادمون باشه که ممکنه با یه باگ مواجه باشیم برای گراب.
بذارین اون لیلو رو تست کنیم. شما که تا اینجا خوب پیش اومدین، بذارین این رو هم تست کنیم شاید جواب داد.
البته من تا حالا نصب نکردم. الان روی یه کامپیوتر مجازی تست میکنم و مراحل رو به شما میگم.
P A R M I S
07-08-2008, 11:46
من بعدازظهر به پیشنهاد یه عزیزی هاردم رومی خوام ببرم خونه دوستم
فقط هارد
وروسیستم اون نصبش کنم
توموقع نصب فکرمی کنید به چه مشکلاتی بربخورم؟؟؟
بعدازنصب روهاردخودم وتموم شدن کارم دوباره اگه هارددوستم روبه سیستمش نصب کنم مشلی پیش نمیاد یا این که باید هارداون هم دوباره ویندوز نصب بشه؟؟
P A R M I S
07-08-2008, 11:48
البته مشکل اون طور نه که با یه نرمافزار تست بشه پیداش کرد! ما هنوز باید یادمون باشه که ممکنه با یه باگ مواجه باشیم برای گراب.
بذارین اون لیلو رو تست کنیم. شما که تا اینجا خوب پیش اومدین، بذارین این رو هم تست کنیم شاید جواب داد.
البته من تا حالا نصب نکردم. الان روی یه کامپیوتر مجازی تست میکنم و مراحل رو به شما میگم.
پس منتظرمی مونم دوست خوبم:11:
من بعدازظهر به پیشنهاد یه عزیزی هاردم رومی خوام ببرم خونه دوستم
فقط هارد
وروسیستم اون نصبش کنم
توموقع نصب فکرمی کنید به چه مشکلاتی بربخورم؟؟؟
بعدازنصب روهاردخودم وتموم شدن کارم دوباره اگه هارددوستم روبه سیستمش نصب کنم مشلی پیش نمیاد یا این که باید هارداون هم دوباره ویندوز نصب بشه؟؟
خب، برای هارد دوستتون و اطلاعات توش که هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی این رو تضمین نمیکنم که اگه سیستم عامل رو روی هارد خودتون نصب کردین با اون سیستم و به خونه انتقال دادین، سیستم عامل (چه وین۲ز و چه پارسیکس) سالم باشه.
راستی یه سوال شاید بی ربط: هارد شما در حالت مستر قرار داره؟ میتونین توی تنظیمات بایاس اون رو ببینید یا این که یه جامپر پشت هارد دیسک هست، وضعیت اون رو ببینید. البته این رو برای وین۲ز میگم.
P A R M I S
07-08-2008, 11:56
خب، برای هارد دوستتون و اطلاعات توش که هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی این که رو تضمین نمیکنم که اگه سیستم عامل رو روی هارد خودتون نصب کردین با اون سیستم و به خونه انتقال دادین، سیستم عامل (چه وین۲ز و چه پارسیکس) سالم باشه.
راستی یه سوال شاید بی ربط: هارد شما در حالت مستر قرار داره؟ میتونین توی تنظیمات بایاس اون رو ببینید یا این که یه جامپر پشت هارد دیسک هست، وضعیت اون رو ببینید. البته این رو برای وین۲ز میگم.
فقط می خوام مطمئن بشم که مشکل ازهاردنیست
اگه مشکل ازهاردباشه وباهاردمن روسیستم دوستم مشکل به وجودبیاد تواین دوسه ماهه هاردم روبایکی عوض می کنم
الان نگاه می کنم ببینم جامپرداره یانه
10دقیقه شاید طول بکشه لطف کنید منتظربمونید:11:
P A R M I S
07-08-2008, 12:05
هاردم مستربود
ویه چیزی که خودم سردرنیاوردم
بعداز جامپ مخصوص مستر دوسری دوتا یی میله ی فلزی کوچولو بود وبعدیه دونه میله تکی فلزی وبعد دوتا میله فلزی که یکی از این دوتای اخری که روی هم بود حالت عمودی یه جامپرتکی داشت یعنی ازدوتای عمودی فقط بالایی جامپرخورده بود
توبایوس روهم که دیدم مسترزده بود
هاردم مستربود
ویه چیزی که خودم سردرنیاوردم
بعداز جامپ مخصوص مستر دوسری دوتا یی میله ی فلزی کوچولو بود وبعدیه دونه میله تکی فلزی وبعد دوتا میله فلزی که یکی از این دوتای اخری که روی هم بود حالت عمودی یه جامپرتکی داشت یعنی ازدوتای عمودی فقط بالایی جامپرخورده بود
توبایوس روهم که دیدم مسترزده بود
توصیف پیچیدهای بود! من آخرین باری که هارد دستم گرفتم و البته هارد مکستور بود، اینطور چیدمانی داشت. یک ردیف بالا با ۷ پین و یک ردیف پایین با ۷ پین. ردیف بالا یک پین در سمت چپ اضافه داشت. طبق توضیحات روی هارد دیسک، اگر جامپر رو به صورت افقی بین دو پین سمت چپ یا ۲ پین بعد از اون میذاشتم، حالت اسلیو بود. اگه جامپر رو به صورت عمودی دی سمت چپ قرار می دادم حالت مستر، اگه ردیف بعدی (به سمت راست) میذاشتم حالت کیبل سلکت بود و اگه در ردیف بعد قرار میدادم، حالت محدودیت ظرفیت بود. گویا ردیف عمودی سمت راست رزرو شده بود.
خب، پس میمونه آزمایش لیلو...
من پیشنهاد میکنم چون بحث داره تخصصی تر میشه باید از این قسمت برین به تاپیک جدید. اینجا برای تازهکار هاست و اگه با اینطور بحثی اینجا مواجه بشن، شاید از گنو/لینوکس زده بشن.
P A R M I S
07-08-2008, 13:46
تایپیک جداگانه درست کنم؟
ولی اگه کسی نیادتوتایپیک تنهاامیدم تودنیابعدازخداهمین انجمنه ناامیدم نکنید
وجای مشخصه جامپرهاروتوعکس مشخص کردم واینکه فن هاردم نمیچرخه وخرابه
وبایدبره تعمیرات
ببخشید دوستان
من متوجه نشدم که چطور این موضوع از بحث Master & Slave سر در آورد .
خیلی بیشتر این احتمال هست که Geometry هاردشون مشکل داشته باشه .
پیشنهاد من تعویض هارد است .
samaneh87
07-08-2008, 16:01
سلام
من وقتي ميخوام پارسيكس و نصب كنم خطا ميده و وارد قسمت پارتيشن بنديش نميشه ولي به طور زنده بالا مياد و ميشه باهاش كار كرد نميدونم چكار كنم تا بتونم نصبش كنم لطفا اگه كسي بلده منو راهنمايي كنه
ممنون
P A R M I S
07-08-2008, 16:22
سلام
من وقتي ميخوام پارسيكس و نصب كنم خطا ميده و وارد قسمت پارتيشن بنديش نميشه ولي به طور زنده بالا مياد و ميشه باهاش كار كرد نميدونم چكار كنم تا بتونم نصبش كنم لطفا اگه كسي بلده منو راهنمايي كنه
ممنون
دخترخوب اولا دقیق بگومشکلت رو
توماشین مجازی نمی تونی نصبش بکنی نه مستقیما روهارد!!!!!!!!
دوما شنبه خودم میام برات روهارداگه بخوای نصب میکنم می دونی که ازماشین مجازی بدم میاد
فعلا بای
P A R M I S
07-08-2008, 17:26
من مشکلم روبه طور کامل دریه پست جداگانه نوشتم این هم ادرسش لطفا راهنماییم کنید
P A R M I S
07-08-2008, 20:11
من اگه تولینوکس بتونم وصل اینترنت بشم بیخیال ویندوزمیشم
danial_848
07-08-2008, 21:02
سلام
من دنبال یه توزیع هستم که ابزار برنامه نویسی و اینترنتش کامل باشه و یه محیط گرافیکی درست و حسابی هم داشته باشه توانایی دانلود نرم افزار های پر حجم رو هم ندارم ... با Ntfs هم مشکلی نداشته باشه...
به نظرتون کدوم بهتره برام؟ فقط توروخدا لینک به این سایت هایی که چند تا سوال بیخود میکنن بعدش 50 تا توزیع لیست میکنن ندید!:31: نظر خودتون رو لطفاً بگید
پارسیکس به نظر شما خوبه؟از Ntfs پشتیانی میکنه؟ محیطش تا چه حد فارسیه؟یه نفر یه عکس از محیطش لطف میکنه؟
ممنون
سلام
من دنبال یه توزیع هستم که ابزار برنامه نویسی و اینترنتش کامل باشه و یه محیط گرافیکی درست و حسابی هم داشته باشه توانایی دانلود نرم افزار های پر حجم رو هم ندارم ... با Ntfs هم مشکلی نداشته باشه...
به نظرتون کدوم بهتره برام؟ فقط توروخدا لینک به این سایت هایی که چند تا سوال بیخود میکنن بعدش 50 تا توزیع لیست میکنن ندید!:31: نظر خودتون رو لطفاً بگید
پارسیکس به نظر شما خوبه؟از Ntfs پشتیانی میکنه؟ محیطش تا چه حد فارسیه؟یه نفر یه عکس از محیطش لطف میکنه؟
ممنون
ابزار برنامهنویسی یعنی چی؟!! کامپایلر منظوره یا IDE؟ برای چه زبونی؟
همین سوال رو برای اینترنت میپرسم، شما که میفرمایین توان بالای دانلود رو ندارین، از ابزار های اینترنت چه توقعی رو دارین؟ مرورگر، پیام رسان، مدیریت ایمیل، ابزار بیتتورنت، مدیریت دانلود، ابزارهای دسکتاپ از راه دور. تقریبا تمام این ها توی هر توزیعی پیدا میشن. البته یاد آوری کنم که اینترنت زاده شده از پدر گنو/لینوکس (یونیکس) اِ.
دو محیط گرافیکی بزرگ گنو/لینوکس اسمشون Gnome و KDE هستن. KDE مخصوصا این نسخهی جدیدش فوق العاده زیباست ولی خب سنگین تر از Gnome. در هر صورت میتونین اسکرین شات های این دو محیط رو توی وبسایت هاشون ببینی:
بعد که این ها رو انتخاب کردین، میاین و با توجه به این که توان دانلود ندارین، یه توزیع مناسب بهتون پیشنهاد میکنیم.
پارسیکس عالیه. NTFS رو هم پشتیبانی میکنه. شاید بشه گفت فارسیش کامله (البته من اوبونتو استفاده میکنم و اون هم همینها رو داره) برای اسکرین شات هاش هم به لینک زیر برین:
و اضافه کنم با توجه به مشخصاتی که دادین من همین پارسیکس رو بهتون پیشنهاد میکنم. ولی یادم نمیاد که کامپایلر به صورت پیشفرض نصبه یا نه. البته نصبش خیلی آسونه ها!
danial_848
08-08-2008, 00:12
ابزار برنامهنویسی یعنی چی؟!! کامپایلر منظوره یا IDE؟ برای چه زبونی؟
همین سوال رو برای اینترنت میپرسم، شما که میفرمایین توان بالای دانلود رو ندارین، از ابزار های اینترنت چه توقعی رو دارین؟ مرورگر، پیام رسان، مدیریت ایمیل، ابزار بیتتورنت، مدیریت دانلود، ابزارهای دسکتاپ از راه دور. تقریبا تمام این ها توی هر توزیعی پیدا میشن. البته یاد آوری کنم که اینترنت زاده شده از پدر گنو/لینوکس (یونیکس) اِ.
چه فرقی داره؟ معمولاً برای برنامه نویسی یه مجموعه کامل میزارن...(؟) php و C++
یعنی کسی که dial-up وصل میشه با اینا کار نمیکنه؟
ولی من یه مرورگر میخوام! یه دانلود منیجر ویه مسنجر! همین! و اتصال بدون دردسر!! (با اوبونتو که گفتید راحته خودمو کشتم ولی هیچی به هیچی...)
opera ظاهراً نسخه مخصوص لینوکسش هست...(آره؟)
kde آخرین نسخه شو که از نزدیک ندیدم!!(یعنی باهاش کار نکردم)
ولی گنوم از ورژن آخریش خوشم میاد
یه توزیع باشه که هردو رو داشته باشه!
راستی پارسیکس kde نداره ظاهراً نه ...؟
و این رو هم اضافه کنم ابزاره مالتی مدیا ش هم کامل باشه
چه فرقی داره؟ معمولاً برای برنامه نویسی یه مجموعه کامل میزارن...(؟) php و C++
یعنی کسی که dial-up وصل میشه با اینا کار نمیکنه؟
ولی من یه مرورگر میخوام! یه دانلود منیجر ویه مسنجر! همین! و اتصال بدون دردسر!! (با اوبونتو که گفتید راحته خودمو کشتم ولی هیچی به هیچی...)
opera ظاهراً نسخه مخصوص لینوکسش هست...(آره؟)
kde آخرین نسخه شو که از نزدیک ندیدم!!(یعنی باهاش کار نکردم)
ولی گنوم از ورژن آخریش خوشم میاد
یه توزیع باشه که هردو رو داشته باشه!
راستی پارسیکس kde نداره ظاهراً نه ...؟
و این رو هم اضافه کنم ابزاره مالتی مدیا ش هم کامل باشه
خب، البته PHPهم که همکار گنو/لینوکسه! LAMP که شنیدین؟ برای C++ و PHP شاید نیاز به ۵-۶ مگا بایت دانلود باشه. البته میتونین از توزیعی مثل دبیان که روی چند دیویدی عرضه میشه استفاده کنید که نیاز به دانلود هیچی نداره!
شما فرمودین که ابزار های اینترنتش کامل باشه، بعد این که نمیتونین زیاد دانلود کنید، من متعجب شدم!
بله، پارسیکس تمام ابزارهایی که من برای اینترنت گفتم رو داره.
اتصال بدون دردسر خب به مودمتون بستگی داره. اگه مودم جزو مودم ها شناختهشده برای پارسیکس باشه که خیلی راحت وصل میشینو برای بحث مودم برین قسمت Modem FAQ.
وقتی مرور گر قدرتمند و محبوبی مثل Firefox هست دیگه چرا Opera؟ البته نسخهی گنو/لینوکس Opera هم هست.
خب مدیریت میز کار رو میشه تو هر توزیعی نصب کرد. مثلا میشه KDE رو تو پارسیکس نصب کرد و من توی اوبونتو نصبش کردم. اما با توجه به وضعیت اینترنت شما این کار سختیه... ۲۰۰ مگا بایتی دانلود میخواد.
توزیعی مثل فدورا (البته دیویدیش) یا Sabayon میز کار های بیشتری رو به طور پیشفرض نصب دارن.
البته میخوای آدرس پستیتون رو برای من بفرستین تا من دیویدی اوبونتو و دیویدی ای از برنامه هاش و البته دیویدی فدورا و Sabayon و البته سیدی پارسیکس رو براتون بفرستم. این دیویدی برنامه های اوبونتو ای که البته خودم همش رو دانلود کردم و به روز هم هست (به تاریخ امروز صبح) تقریبا نیاز شما رو براورده میکنه. از شیر مرغ تا MySQL و Apache توش پیدا میشه!
persian365
08-08-2008, 13:46
با سلام خدمت دوستان عزیز
نمی دونم چرا هر وقت میخواستم این تایپیک رو بزنم پشیمون میشدم .
حالا دوباره شروع می خوام بکنم
من علاقه زیادی به لینوکس دارم .
1 سال قبل بود فکر کنم کهخ یلی تحریک شده بودم با هزار زحمت فدورا رو نصب کردم که کم تجربه بودن من باعث شد و نتونم توش کار کنم ( چون ویندوز رو بهم می ریخت بارها نصب کردم)
این رو هم اضافه کنم که برای نصبش هم کلی درد سر کشیدم که الان هیچی نمی دونم . فقط اینو می دون که 3 مرحله پارتیشن داشت . یعنی 3 قسمت باید فضا رو تقسیم می کردم.....
اول اینا رو مقدمه گفتم که بدونید .
کل 33 تا صفحه این تایپک رو خوندم جز 4 تا که نشد .
که شاید باز هم( حتما) این سئوالاتم تکراری باشه
ولی باز میپرسم . به همه گفتید برای شروع از اوبونتو شروع کنند . حالا من می خوام بپرسم برای شروع از Fedora Core شروع کنم اشکال داره ؟ یعنی بری من که هیچ اطلاعی ندارم خیلی سخت نیست ؟
این fedora که من دارم 5 سی دی هست که همراه با برنامه ها که فکر نکنم نشه بعدا نصب کرد ، چون اول باید تیک بزنیم ( انتخاب کنیم ) برای همین آشنایی نداشتم با برنامه کلی مشکل در نصب هست
. حالا من همین رو نصب کنم با برنامه هایی که نمی دونم (البته شانسی چندتا نصب نمکم)؟
در مورد فضا یک فضا 19 گیگ برای لینوکس کافی هست ؟ یکی از درایو هامو اختصاص بدم به لینوکس البته منظورم فضاشه
وهزاران سئوال دیگه .....
با سلام خدمت دوستان عزیز
نمی دونم چرا هر وقت میخواستم این تایپیک رو بزنم پشیمون میشدم .
حالا دوباره شروع می خوام بکنم
من علاقه زیادی به لینوکس دارم .
1 سال قبل بود فکر کنم کهخ یلی تحریک شده بودم با هزار زحمت فدورا رو نصب کردم که کم تجربه بودن من باعث شد و نتونم توش کار کنم ( چون ویندوز رو بهم می ریخت بارها نصب کردم)
این رو هم اضافه کنم که برای نصبش هم کلی درد سر کشیدم که الان هیچی نمی دونم . فقط اینو می دون که 3 مرحله پارتیشن داشت . یعنی 3 قسمت باید فضا رو تقسیم می کردم.....
اول اینا رو مقدمه گفتم که بدونید .
کل 33 تا صفحه این تایپک رو خوندم جز 4 تا که نشد .
که شاید باز هم( حتما) این سئوالاتم تکراری باشه
ولی باز میپرسم . به همه گفتید برای شروع از اوبونتو شروع کنند . حالا من می خوام بپرسم برای شروع از Fedora Core شروع کنم اشکال داره ؟ یعنی بری من که هیچ اطلاعی ندارم خیلی سخت نیست ؟
این fedora که من دارم 5 سی دی هست که همراه با برنامه ها که فکر نکنم بشه بعدا نصب کرد ، چون اول باید تیک بزنیم ( انتخاب کنیم ) برای همین آشنایی نداشتم با برنامه کلی مشکل در نصب هست
. حالا من همین رو نصب کنم با برنامه هایی که نمی دونم (البته شانسی چندتا نصب نمکم)؟
در مورد فضا یک فضا 19 گیگ برای لینوکس کافی هست ؟ یکی از درایو هامو اختصاص بدم به لینوکس البته منظورم فضاشه
وهزاران سئوال دیگه .....
دوست عزیز، مهم ترین دلیلی که باعث میشه بگیم از اوبونتو یا پارسیکس استفاده کنن به این خاطره که جامعهی کاربری بزرگ این دو توزیع باعث میشه تازه کار ها خیلی راحت تر راهنمایی بشن. وقتی کار کردن رو به صورت مقدماتی یاد گرفتین، با هیچ توزیعی مشکل ندارن و میتونین هر توزیعی که دوست داشتین رو استفاده کنید.
این که وین۲زتون رو به هم ریخته دو دلیل بیشتر نداشته: بی دقتی شما و مطالعه نکردن قبل از نصب. بار ها دوستان فدورا و توزیع های دیگه رو کنار وین۲ز نصب کردن بدون هیچ مشکلی. (البته بگم هیچ که شاید دروغ گفته باشم، اگه مشکل پارمیس حل بشه اون موقع میتونم بگم هیچ!)
۱۹ گیگ فضای خیلی خوبیه. اما این که میفرمایین ۵ سیدی! کاش شمارهی نسخه رو میگفتین.
البته اگه میخواین شرو کنید، میتونید CD یا DVD های توزیع مورد علاقتون رو یا دانلود کنید و یا به قیمت خیلی کمی از سایت های:
تهیه کنید. اگه اینترنت پر سرعت ندارین من به شما پارسیکس رو پیشنهاد میکنم. مخصوصا این که فارسی هستش و قابلیت های خوبی هم داره.
P A R M I S
08-08-2008, 17:09
با سلام خدمت دوستان عزیز
وهزاران سئوال دیگه .....
فضات کافیه واگه بخوای فدورانصب کنی فقط خالی کردن درایوت فایده نداره باید با ابزاری مثل پارتیشن مجیک ویا disk manegement خود ویندوز اون درایو رو بدون هیچ فرمتی delete کنی وبعد موقع نصبش گزینه استفاده از فضای خالی روبزنی
ولی اشتباه من رو نکن
ابتدا از سی دی زنده شروع کن
وبعد نصب سیستم عامل
این حالتی خیلی بهتره
c30tehran
10-08-2008, 11:01
اعتراف به اشتباه واقعا سخت است ولی با این حال :
من قبلا موقع نصب دی وی دی سوزه از من سی دی نصب می خواست که حالا متوجه شدم که من موقع نصب تیک گزینه :
Include addon product from separate media
رو می زدم که باعث این درد سر شده بود که البته من اشتباها فکر می کردم سی دی آپدیت رو می خواهد و یا غیره؟؟!!
---------------------------------------
پسورد روت رو چطوری ریست کنم؟ یا پاک کنم؟
----------------------------
من بعضي مواقع تعجب مي کنم که توزيع هاي جديد به جاي استفاده از نسخه جديد
kde
از نسخه 3.4 استفاده مي کنند به چه علت ؟
به علت استفاده راحتر و يا امکانات بيشتر و يا ثبات بيشتر و يا توزيع با آن بيشتر
سازگار تر هست؟؟؟؟
من بعضي مواقع تعجب مي کنم که توزيع هاي جديد به جاي استفاده از نسخه جديد
kde
از نسخه 3.4 استفاده مي کنند به چه علت ؟
به علت استفاده راحتر و يا امکانات بيشتر و يا ثبات بيشتر و يا توزيع با آن بيشتر
سازگار تر هست؟؟؟؟
اتفاقا تعجب آور نیست .
معمولا توزیع ها برای اجتناب از مشکلات و باگ های احتمالی در نسخه های جدید ، ترجیح می دهند مدتی را صبر کنند تا نسخه های جدید پایداری بیشتری پیدا کند و باگ ها هم شناخته و رفع شود .
با یک livecd به پارتیشن / با دستور chroot منتقل بشید بعد با دستور passwd پسورد روت رو عوض کنید
m a j r i x
10-08-2008, 18:17
سوال شما کژتابی داره
اگر شما پسورد روت میدونین و میخواهین پسورد رو عوض کنین
YaST / security and user / sudo / root
اگر شما پسورد رو فراموش کردین و یک پسورد جدید رو میخواهید جایگزین کنید لینک زیر
اعتراف به اشتباه واقعا سخت است ولی با این حال
چرا سخت!خوب اتفاق هست دیگه...
ولی برای همین هست که همواره توصیه شده قبل از نصب راهنمای نصب توزیع رو کامل بخونید، تا از مشکلاتی مثل از بین رفتن اطلاعات هارد دیسک، مشکلات عدم شناسایی سخت افزار بعد از نصب و ... جلوگیری کنید...
من خودم اولین باری که می خواستم دبیان رو نصب کنم، یک هفته تو اینترنت سرچ می کردم :31: و حتی اولین باری که می خواستم اوبونتو نصب کنم یک فیلم ۴۵ دقیقه ای در یوتیوب دیدم! :20:
با عرض ادب به همه دوستان عزیز.
من یک تازه کار در زمینه لینوکس هستم و به توصیه یکی از دوستان که گفتند اول برای شروع کار از cd live شروع کنید
من هم slax 6.0.7 نسخه live رو که به صورت یک فایل iso بود دانلود کردم و روی یک سی دی خام رایتیدم ! :31:
مشکل من اینجاست که وقتی سیستم رو با سیدی بوت می کنم (هم در حالتی که slax linux کلا از رو ram اجرا
میشه وهم حالتی که از رو cd اجرا میشه و نمیتونی وسط کار سیدی رو بدی بیرون ! )
اطلاعات مربوط به درایو هام (ntfs هستن) رو به صورت read only نشون میده و حتی از روی properties هم
نمیشه سطح دسترسی رو تغییر داد .....
خلاصه اینکه وقتی سیستم رو با لینوکس slax بوت می کنم احساس میکنم مثل یه آدمی هستم که پشت
یه بنز آخرین سیستم نشسته ولی نمی تونه ماشین رو روشن کنه و فقط بلده بوق بزنه !!
آقا ما هم هی بوق می زنیم !!! :39: :39:
از اساتید لینوکس باز عاجزانه تقاضای کمک دارم .... :42:
روی رم که تاحالا من ندیدم
از روی cd هم معلومه که نباید بیرون بیاد . تو همه توزیعها همینطوره
در مورد سطح دسترسی
باید در هنگام مونت بهش دسترسی داده بشه
اینجا رو ببینید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
p_s_m عزیز , آخرین نسخه slax که 6.0.7 هست , امکان خواندن و نوشتن بروی پارتیشن های ntfs رو داره . احتمالا شما از یک نسخه ی قدیمی استفاده می کنید !
این ویژگی لود شدن سیستم عامل بروی رم هم خیلی جالبه که البته فقط بروی توزیع های کوچک پیاده میشه چون رم کمتری نیاز داره. به جز slax توزیع های DSL و Parted Magic هم این امکان رو دارن ...
روی رم که تاحالا من ندیدم
از روی cd هم معلومه که نباید بیرون بیاد . تو همه توزیعها همینطوره
در مورد سطح دسترسی
باید در هنگام مونت بهش دسترسی داده بشه
اینجا رو ببینید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
ببخشید یعنی برای انجام هر کاری در لینوکس باید در خط فرمون ! (مثل dos ) دستور تایپ کنیم یا اینکه راههای
دیگه ای هم وجود داره؟؟ اگه هست لطفا بفرمایید .
شرمنده که سوالام سطح پایینه :31:
نه دیگه
مگه مطالب اون تاپیک رو نخوندی؟
با تنظیم فایل etc/fstab/ به صورت اتوماتیک مونت می شه
c30tehran
13-08-2008, 06:50
من قبلا
FSTAB
رو هم اصلاح کردم و در آدرس:
Disk /dev/sda: 81.9 GB, 81964302336 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9964 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xb164b164
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 2295 18434556 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 2296 9964 61601242+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 2296 2321 208813+ 83 Linux
/dev/sda6 2322 3851 12289693+ 83 Linux
/dev/sda7 3852 5381 12289693+ 83 Linux
/dev/sda8 5382 6911 12289693+ 83 Linux
/dev/sda9 6912 8441 12289693+ 83 Linux
/dev/sda10 8442 9903 11743483+ 83 Linux
/dev/sda11 9904 9964 489951 82 Linux swap / Solaris
Disk /dev/sdb: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Disk identifier: 0xd0d0d0d0
/dev/sdb1 2 30401 244188000 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdb5 2 3188 25599546 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb6 3189 4208 8193118+ b W95 FAT32
/dev/sdb7 4209 7396 25607578+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb8 7397 10584 25607578+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb9 10585 14409 30724281 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb10 14410 20784 51207156 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb11 20785 27159 51207156 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb12 27160 30401 26041333+ 7 HPFS/NTFS
Disk /dev/sdc: 81.9 GB, 81964302336 bytes
Disk identifier: 0x531c5cbc
/dev/sdc1 2 9964 80027797+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdc5 2 2551 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdc6 2552 5101 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdc7 5102 8544 27655866 7 HPFS/NTFS
/dev/sdc8 8545 9964 11406118+ 83 Linux
Disk /dev/dm-0: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Disk identifier: 0xd0d0d0d0
/dev/dm-0p1 2 30401 244188000 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/dm-0p5 2 3188 25599546 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p6 3189 4208 8193118+ b W95 FAT32
/dev/dm-0p7 4209 7396 25607578+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p8 7397 10584 25607578+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p9 10585 14409 30724281 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p10 14410 20784 51207156 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p11 20785 27159 51207156 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-0p12 27160 30401 26041333+ 7 HPFS/NTFS
Disk /dev/dm-1: 81.9 GB, 81964302336 bytes
Disk identifier: 0x531c5cbc
/dev/dm-1p1 2 9964 80027797+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/dm-1p5 2 2551 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-1p6 2552 5101 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-1p7 5102 8544 27655866 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-1p8 8545 9964 11406118+ 83 Linux
Warning: ignoring extra data in partition table 6
Warning: invalid flag 0x02b9 of partition table 6 will be corrected by w(rite)
Disk /dev/dm-2: 250.0 GB, 250048512000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30400 cylinders
Disk identifier: 0x00000000
/dev/dm-2p1 1 3187 25599546 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-2p2 3188 4207 8193150 5 Extended
/dev/dm-2p5 3188 4207 8193118+ b W95 FAT32
/dev/dm-2p6 ? 211071 213356 18352001 3 XENIX usr
Warning: invalid flag 0x1138 of partition table 6 will be corrected by w(rite)
Disk /dev/dm-11: 81.9 GB, 81948464640 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9963 cylinders
Disk identifier: 0x00000000
/dev/dm-11p1 1 2550 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-11p2 2551 5100 20482875 5 Extended
/dev/dm-11p5 2551 5100 20482843+ 7 HPFS/NTFS
/dev/dm-11p6 ? 41094 41098 34452 6 FAT16
Disk /dev/sde: 1001 MB, 1001848320 bytes
32 heads, 63 sectors/track, 970 cylinders
Units = cylinders of 2016 * 512 = 1032192 bytes
Disk identifier: 0x7ee459d3
/dev/sde1 1 970 977728+ b W95 FAT32
من چی کار کنم تا درایو ها یم در سوزه 11 نمایش داده و مانت شود؟؟؟؟
c30tehran
13-08-2008, 08:12
می خواستم بدانم که اگر بخواهم کرنل اوبونتو و یا فدورا را به سوزه اضافه کنم باید چه کار کنم وآیا مقدور هست یا نه؟
[----------------------]
من در سوزه 11 سورس کرنل را پیدا کردم می خواستم بدانم باید چه طور تغییر بدهم و چه طور استفاده کنم؟
Ahmad-Ra
17-08-2008, 20:18
می خواستم بدانم که اگر بخواهم کرنل اوبونتو و یا فدورا را به سوزه اضافه کنم باید چه کار کنم وآیا مقدور هست یا نه؟
[----------------------]
من در سوزه 11 سورس کرنل را پیدا کردم می خواستم بدانم باید چه طور تغییر بدهم و چه طور استفاده کنم؟
یعنی چی؟
نسخه کرنل جدید رو میشه آپگرید کنی،
ولی فکر نمیکنم بتونی کرنلی که برای توزیع مثلا فدورا ساخته شده رو بیاری تو توزیع دیگه چون هر کرنل بر اساس یه سری مشخصات و کارکرد های توزیع ساخته شده.
این دیگه چیه؟
یعنی این همه هارد دیسک داری شما؟
یا اشتباه شده؟
c30tehran
18-08-2008, 07:58
مشکل من در مورد مونت حل شد
یادم رفته بود پوشه ها رو بسازم
--------------------------
چرا در بعضی توزیع ها مونت رو ترجیحا در پوشه mnt , سی دی و فلاپی رو در مدیا در صورتی که بقیه توزیع همه درایو رو در مدیا می سازند
--------------
c30tehran
18-08-2008, 07:59
مشکل من در مورد مونت حل شد
یادم رفته بود پوشه ها رو بسازم
من سه تا هارد دارم اشتباه نشده
--------------------------
چرا در بعضی توزیع ها مونت رو ترجیحا در پوشه mnt , سی دی و فلاپی رو در مدیا در صورتی که بقیه توزیع همه درایو رو در مدیا می سازند
--------------
mohsen_sir
22-08-2008, 17:27
من از كامپيوتر در حد يه كاربر متوسط رو به بالا اطلاعات دارم اما متاسفانه از لينوكس هيچي بلد نيستم حتي يه دونه عكسم ازش نديدم مي خواستم ببينم اگه بخوام خودم نصب كنم آيا به مشكل ميخورم يا خودم مي تونم نصبش كنم ضمناً بهترين مرجع رو هم به من معرفي كنيد كه ياد بگيرم (لبينوكس فدارو)
من از كامپيوتر در حد يه كاربر متوسط رو به بالا اطلاعات دارم اما متاسفانه از لينوكس هيچي بلد نيستم حتي يه دونه عكسم ازش نديدم مي خواستم ببينم اگه بخوام خودم نصب كنم آيا به مشكل ميخورم يا خودم مي تونم نصبش كنم ضمناً بهترين مرجع رو هم به من معرفي كنيد كه ياد بگيرم (لبينوكس فدارو)
خب باید بدونی یادگیری گنو/لینوکس خیلی ساده تر از سیستم عامل های دیگست (این نظر شخصیه منه).
در ضمن چون وین۲ز بر عکس خیلی سیستم عامل های دیگه (مثل مکینتاش،سولاریس، BSD) یونیکس بیس نیست، شما وقتی بخواین ازش جدا شین، خیلی از مفاهیم رو باید از اول یاد بگیرین. حتی مثلا آدرس دهی فایل. یا توی همین فروم بارها میبینیم که میپرسن پسوند فایل های اجرایی توی گنو/لینوکس چیه. در کل این رو میخوام بگم، باید از ۰ شرو کنی که البته باز بگم که سرعت یادگیری بالاتری هم خواهی داشت.
خب فدورا توزیع قویی ایه. ولی ما توی فروم تازه کار ها رو به سمت پارسیکس یا اوبونتو دعوت میکنیم. چون وقتی یکی از این ها رو یاد بگیرن، به راحتی میتونن با توزیع های دیگه کار کنن. البته باز بگم که من خودم هم اوبونتو کار میکنم.
مراجع زیادی برای اوبونتو و پارسیکس هست. حتی سایت ubuntu.ir هم برای اوبونتو وجود داره... حالا نظر خودتونه.
mojtaba_sa
25-08-2008, 10:07
سلام
اي كاش ميشد آموزش كاملي براي نصب اين سيستم عامل بزارين
m a j r i x
26-08-2008, 19:02
سلام
اي كاش ميشد آموزش كاملي براي نصب اين سيستم عامل بزارين
سلام
معلومه شما حتی یک نگاه اجمالی به این تاپیک نداشتین
برای شروع احتیاج به نصب نیست
کافیه که با دیسک زنده کار کنید
نصب رو بذارید بعد از یکماه مستمر کار کردن
mohammad110
26-08-2008, 23:01
سلام
دوستان من الآن دارم از فدورا استفاده می کنم. اما من میخوام بدونم کدام توزیع برای سرور ها خوبه. یعنی کدام توزیع رو روی سرورها بیشتر نصب می کنند شنیدم suse آیا درسته ؟
m a j r i x
27-08-2008, 16:50
سلام
دوستان من الآن دارم از فدورا استفاده می کنم. اما من میخوام بدونم کدام توزیع برای سرور ها خوبه. یعنی کدام توزیع رو روی سرورها بیشتر نصب می کنند شنیدم suse آیا درسته ؟
سلام
درسته که سوزه روی سرورها هم نصب میشه
ولی دبیان رو نباید فراموش کرد
اصلا به فکر نصب فدورا نباشید همینجوری رو دسکتاپ باگ داره چه برسه برای سرور
Ahmad-Ra
27-08-2008, 16:54
از طرفی ولی امنیت در دبیان پایین تر از فدورا هست! اینطور نیست ؟؟!!
mohammad110
27-08-2008, 23:11
پس اینطور که فهمیدم suse مناسب تر از همه هست. میخوام بدونم سایتی هست که بگه چه توزیعی مثلا فلان تعداد روی سرور هست و فلان تعداد روی دسکتاپ هست ؟
از طرفی ولی امنیت در دبیان پایین تر از فدورا هست! اینطور نیست ؟؟!!
روی چه دلیلی این حرف رو می زنید؟
یعنی آیا جایی مقاله ای خوندید یا خبری بوده؟
چون اصولا امنیت در سرور کاملا در دست ادمین سرور هست، باید توجه داشت که ادمین یک سرور اصولا یک آدم متخصص در زمینه ی سیستم یک سرور هست، ولی در کل اگر نظر شخصی من رو بخواهید و با توجه به آنچه تا کنون خوانده ام دبیان از سیستم های دیگر امنیتش بالاتر هست (البته جدای توزیع هایی که درشون امنیت تقویت شده). هر باگ در یک سیستم می تونه یک مشکل امنیتی باشه، و اگر توجه کنید دبیان با فاصله ای که بین انتشار ورژنهاش می اندازه عملا بسیاری از باگ ها رو می گیره!
شاید دبیان بیس ها مانند اوبونتو در امنیت نسبت به فدورا مشکل داشته باشند ( گفتم شاید ) و آنهم البته نه نسخه ی سرور این توزیع ها ولی خود دبین جزو پایدارترین و امن ترین توزیع ها بوده.
در هر صورت اگر شما مطلبی خوانده اید در این زمینه مطرح کنید تا با هم بررسی کنیم.
adameh_bahal
28-08-2008, 09:14
من fedora و ويستا رو با هم نصب کردم
بعدش اومدم دوباره ويستا رو نصب کردم بدون اينکه به فدورا کاری داشته باشم
ولی حالا ديگه منوی بوت برام نمياد که بتونم داخل فدورا بشم بايد چيکار کنم تا دوباره بياد؟
mohammad110
28-08-2008, 09:24
ولی حالا ديگه منوی بوت برام نمياد که بتونم داخل فدورا بشم بايد چيکار کنم تا دوباره بياد؟
باید از سی دی بوت استفاده کنی. من هم این سوال رو قبلا پرسیدم همینقدر دوستان گفتند. ممنون می شم منم راهنمایی کنید که بعد از بالا اومدن با سی دی live چه کاری باید انجام داد. آیا برای هر توزیع دستوراتش فرق دره چون برای ابونتو تو اینترنت هست
mohammad110
28-08-2008, 09:28
روی چه دلیلی این حرف رو می زنید؟
یعنی آیا جایی مقاله ای خوندید یا خبری بوده؟
چون اصولا امنیت در سرور کاملا در دست ادمین سرور هست، باید توجه داشت که ادمین یک سرور اصولا یک آدم متخصص در زمینه ی سیستم یک سرور هست، ولی در کل اگر نظر شخصی من رو بخواهید و با توجه به آنچه تا کنون خوانده ام دبیان از سیستم های دیگر امنیتش بالاتر هست (البته جدای توزیع هایی که درشون امنیت تقویت شده). هر باگ در یک سیستم می تونه یک مشکل امنیتی باشه، و اگر توجه کنید دبیان با فاصله ای که بین انتشار ورژنهاش می اندازه عملا بسیاری از باگ ها رو می گیره!
شاید دبیان بیس ها مانند اوبونتو در امنیت نسبت به فدورا مشکل داشته باشند ( گفتم شاید ) و آنهم البته نه نسخه ی سرور این توزیع ها ولی خود دبین جزو پایدارترین و امن ترین توزیع ها بوده.
در هر صورت اگر شما مطلبی خوانده اید در این زمینه مطرح کنید تا با هم بررسی کنیم.
دوست عزیز از راهنمایی شما ممنونم. اما من در مورد فراوانی می خوام بدونم. معمولا از کدامیک از این توزیع ها روی سرور استفاده می شه. بله حرف شما کاملا عقلانی هست که هر کدام ضعف هایی دارند و امنیت بر میگرده به ادمین اما شاید بهتره سوالم رو اینطوری بپرسم کدامیک ابزارهای بهتری برای سرور ارائه کردند؟ و ادعا می کنند برای سرور بهتر هستند. و در کل اگر خود شما می خواستی انتخاب کنی کدام توزیع رو انتخاب می کردی؟
ممنون
adameh_bahal
28-08-2008, 09:42
باید از سی دی بوت استفاده کنی. من هم این سوال رو قبلا پرسیدم همینقدر دوستان گفتند. ممنون می شم منم راهنمایی کنید که بعد از بالا اومدن با سی دی live چه کاری باید انجام داد. آیا برای هر توزیع دستوراتش فرق دره چون برای ابونتو تو اینترنت هست
يعنی برای برگردوندنش بايد با cd بوت ويندوز بيام بالا؟
من از فدورا استفاده ميکنم
باید گراب ( مدیر بوت لینوکس ) رو دوباره نصب کنید . برای این کار باید از سی دی زنده ی فدورا استفاده کنید . بعد از این که با سی دی فدورا بالا اومدید دستورات لینک زیر رو اجرا کنید :
adameh_bahal
28-08-2008, 14:28
باید گراب ( مدیر بوت لینوکس ) رو دوباره نصب کنید . برای این کار باید از سی دی زنده ی فدورا استفاده کنید . بعد از این که با سی دی فدورا بالا اومدید دستورات لینک زیر رو اجرا کنید :
يعنی فقط با cd لايو فدورا ميشه اين کارو کرد؟
آخه من cd لايو فدورا ندارم ولی cd live ubantu دارم
با اون نميشه؟
Ahmad-Ra
28-08-2008, 15:08
سلام. بدون دیسک زنده هم امکانش هست ولی شما باید بدونی که فایل بوت گراب در کدوم شاخه قرار داره! به طور مثال :
شما دیسک فدورا رو بگذارید داخل دستگاه و بوت دستگاه رو روی سی دی تنظیم کنید تا در هنگام بوت وارد محیط نصب فدورا شوید. در گزنیه های موجود Rescue mode رو انتخاب کنید.
chroot بدید، بعد دستور زیر رو وارد کنید:
man grub-install
یه همچین چیزی رو مشاهده میکنی بعدش:
--root-directory=DIR
install GRUB images under the directory DIR instead of the root directory
--grub-shell=FILE
use FILE as the grub shell
باید با گزینه هاش کار کنی تا بتونی نصب کنی.
adameh_bahal
28-08-2008, 15:34
سلام. بدون دیسک زنده هم امکانش هست ولی شما باید بدونی که فایل بوت گراب در کدوم شاخه قرار داره! به طور مثال :
شما دیسک فدورا رو بگذارید داخل دستگاه و بوت دستگاه رو روی سی دی تنظیم کنید تا در هنگام بوت وارد محیط نصب فدورا شوید. در گزنیه های موجود Rescue mode رو انتخاب کنید.
chroot بدید، بعد دستور زیر رو وارد کنید:
man grub-install
یه همچین چیزی رو مشاهده میکنی بعدش:
--root-directory=DIR
--grub-shell=FILE
use FILE as the grub shell
باید با گزینه هاش کار کنی تا بتونی نصب کنی.
من تا اينجا که شما گفتی اومدم ولی بعدش نفهميدم بايد چيکار کنم؟
منظورتنو از نفهميدم؟chroot بدید
اون دستور man grub-install هم نفهميدم کجا زدم :D
Ahmad-Ra
28-08-2008, 15:50
شاید chroot هم نیازی نباشه.
شما بزن man grub-install
اگر نتیجه ای نداد :
این رو بزن : /sbin/grub-install /dev/hda
adameh_bahal
28-08-2008, 16:00
شاید chroot هم نیازی نباشه.
شما بزن man grub-install
اگر نتیجه ای نداد :
این رو بزن : /sbin/grub-install /dev/hda
خب اين دستور man grub-install رو که ميزننم همون چيزا هايی مياد که شما ميگی ولی بعدشو نميدونم بايد چيکار کنم
Ahmad-Ra
28-08-2008, 16:18
این رو بزن: --root-directory=DIR
دستور /sbin/grub-install /dev/hda رو هم امتحان کن بعدش.
adameh_bahal
28-08-2008, 17:13
این رو بزن: --root-directory=DIR
دستور /sbin/grub-install /dev/hda رو هم امتحان کن بعدش.
بعد از -- تا ميخوام r رو تايپ کنم اينو مينويسه:
--raw-control-chars
دوست عزیز از راهنمایی شما ممنونم. اما من در مورد فراوانی می خوام بدونم. معمولا از کدامیک از این توزیع ها روی سرور استفاده می شه. بله حرف شما کاملا عقلانی هست که هر کدام ضعف هایی دارند و امنیت بر میگرده به ادمین اما شاید بهتره سوالم رو اینطوری بپرسم کدامیک ابزارهای بهتری برای سرور ارائه کردند؟ و ادعا می کنند برای سرور بهتر هستند. و در کل اگر خود شما می خواستی انتخاب کنی کدام توزیع رو انتخاب می کردی؟
ممنون
من که خوب از روی علاقه هم که شده دبیان رو انتخاب می کنم و نهایتا گزینه ی بعدی هم اوبونتو نسخه ی سرور
در کل سایتی که سرور ها رو انطور بررسی کنه یکبار دیدم ولی هرجی الان گشتم پیداش نکردم تنها چیزی که پیدا کردم
هست!
Ahmad-Ra
28-08-2008, 19:36
بعد از -- تا ميخوام r رو تايپ کنم اينو مينويسه:
--raw-control-chars
اگر دیسک زنده بود راحت میتونستی تو ترمینال اوکیش کنی.
این دستور امتحان کردی ؟ :
/sbin/grub-install /dev/hda
adameh_bahal
28-08-2008, 22:05
اگر دیسک زنده بود راحت میتونستی تو ترمینال اوکیش کنی.
این دستور امتحان کردی ؟ :
/sbin/grub-install /dev/hda
no such file or directory
Ahmad-Ra
28-08-2008, 22:41
وایسا من یه چیزی رو امتحان کنم اگر درست باشه میتونی خیلی راحت با یه فلاپی همه چی رو درست کنی!
adameh_bahal
28-08-2008, 22:57
وایسا من یه چیزی رو امتحان کنم اگر درست باشه میتونی خیلی راحت با یه فلاپی همه چی رو درست کنی!
متاسفانه اصلاً فلاپی ندارم , لپتاپه
Ahmad-Ra
28-08-2008, 23:19
بهتر شد چون دیدم فایل زیاده حجمش! :دی
دارم کار میکنم باهاش اگر نتیجه داد خبر میکنم
Ahmad-Ra
29-08-2008, 23:10
راهنمای ترمیم مدیر بوت گراب با استفاده از دیسک عمومی فدورا
در این راهنما نحوه ترمیم مدیر بوت گراب را بدون احتیاج به وارد کردن دستورات شل و استفاده از دیسک های زنده یاد میگیرید.
مقدمه کوتاه :
در اکثر توزیع های کنونی لینوکس برای راحتی کاربران در صورت داشتن چند سیستم عامل مختلف مدیر بوتی به نام گراب ( Grub) در نظر گرفته شده تا کاربران بتوانند از میان سیستم عامل های موجود در سیستم خود به راحتی یکی را انتخاب کنند.
درصدی از افراد تازه وارد در دنیای لینوکس معمولا به سیستم عامل قبلی خود مانند MS Windows احتیاج دارند و بنابر این هم سیستم عامل لینوکس را نگهداری میکنند هم ویندوز را. به دلایل مختلفی اگر چنانچه مجبور به نصب مجدد ویندوز شوند( با توجه به داشتن لینوکس از قبل) ویندوز بوت اصلی سیستم را(MBR) را بازنویسی کرده و تنظیمات گراب از بین میرود و کاربر مثل قبل قادر به انتخاب سیستم عامل مختلف نخواهد بود.
این مقاله به منظور ترمیم مدیر بوت گراب برای کاربر های توزیع فدورا روش این کار را در اختیار شما قرار میدهد.
روش کار:
1. سیستم خود را یکبار Reboot کرده وارد تنظیمات بایوس سیستم شوید و First boot device خود را روی cd-rom تنظیم کنید.
2. حال دی وی دی توزیع خود را داخل دستگاه بگذارید و منتظر شوید تا بوت شود سپس در صفحه جدید باز شده Install or upgrade را انتخاب کنید تا صفحه گرافیکی نصب فدورا نمایان شود.
3. صفحه های موجود را Next کرده تا به صفحه ای برسید که حاوی دو آپشن یعنی Install fedora و Upgrade fedora باشد.
4. دراین مرحله تیک را روی دومین آپشن یعنی Upgrade fedora زده و کلید Next را فشار دهید و در صفحه بعدی بسته ها برای نصب را هم به تنظیماتش کاری نداشته باشید و Next کنید.
5. در این مرحله فدورا سیستم مدیر بوت گراب پاک شده را شناسایی میکند و در این مرحله ۲ انتخاب دیگر میدهد. آپگرید فدورا بدون نصب مدیر بوت گراب و گزینه دوم یعنی فقط نصب مدیر بوت گراب. توجه کنید فقط نصب مدیر بوت گراب را انتخاب کنید.
6. بنا بر این گزینه دوم را تیک زده و Next کنید.
7. این مرحله Image گذاری سیستم شروع میشه و در مدتی کمتر از 10 ثانیه گراب نصب خواهد شد و دی وی دی بیرون می آید و در صفحه از شما درخواست میشود که گزینه Reboot را فشار دهید. این کار را انجام دهید تا سیستم یکبار راه اندازی شود.
کار به اتمام رسید و مدیر بوت گراب نصب شد.
سلام. خب باید بگم که ریسک کردم بوت لودر خودم رو پاک کردم . البته ارزشش رو داشت. چون هیچ وقت فکر نمیکردم اینقدر توزیع فدورا همه جانبه باشه! چرا؟ چون مثلا اگر شما بیاین سیستم عامل دیگه ای نصب کنید مثل ویندوز به دلیل اینکه سیستم عامل ویندوز سیستم عامل منفردی هست و قابلیت این رو نداره که چند سیستم عامل رو ساپورت کنه اطلاعات بوت سیستم رو(MBR) ویرایش میکنه طوری که بوت لودر GRUB از بین میره.
حالا باید چیکار کرد. قابل توجه دوست عزیز که بالا پست دادن.
۱.خب برای اینکار ابتدا بوت سیستم رو روی سی دی تنظیم کنید.
۲. سی دی یا دی وی دی فدورا(نه لایو سی دی) رو داخل سی دی درایور یا دی وی دی درایو بگذارید و صبر کنید تا بوت بشه.
۳. وارد صفحه اصلی و عمومی نصب فدورا بشید.
۴. کلید های NEXT را بزنید تا برسید به موقعتی که نوشته شده Install Fedora core و Upgrade fedora core.
۵. در این مرحله تیک را روی گزینه دوم یعنی Upgrade بگذارید.
۶. سیستم عامل فدورا این هوشمندی رو داره که متوجه بشه شما سیستم عامل دیگه ای مثل ویندوز رو نصب کردید و اطلاعات GRUB واک شده. پس بعد از زدن NEXT دو گزینه براتون پیشنهاد میده. یکی اینکه بوت لودر GRUB نصب نشه که گزنیه اول هست. و دیگری گزینه دوم که درخواست میکنه بوت لودر GRUB نصب بشه. تیک دومی را بزنید و دکمه NEXT رو فشار بدید.
۷. در این مرحله سیستم شروع میکنه به IMAGE گرفتن و نصب بوت لودر که در عرض کمتر از ۵ یا ۶ ثانیه دی وی دی بیرون میاد و از شما درخواست Reboot میکنه. این کار را انجا بدید تا سیستم دوباره راه اندازی بشه.
تمام شد. حالا بوت لودر به راحتی و بدون اینکه اطلاعات فدوراتون از بین بره نصب شده. امیدوارم مراحل رو آقای adame_bahal خوب خوب طی کنی تا نصب کنی بوت لودر رو.
موفق باشی.
خب با یه لایو سیدی که راحت تر میشه این کار رو کرد
adameh_bahal
30-08-2008, 09:26
سلام. خب باید بگم که ریسک کردم بوت لودر خودم رو پاک کردم . البته ارزشش رو داشت. چون هیچ وقت فکر نمیکردم اینقدر توزیع فدورا همه جانبه باشه! چرا؟ چون مثلا اگر شما بیاین سیستم عامل دیگه ای نصب کنید مثل ویندوز به دلیل اینکه سیستم عامل ویندوز سیستم عامل منفردی هست و قابلیت این رو نداره که چند سیستم عامل رو ساپورت کنه اطلاعات بوت سیستم رو(MBR) ویرایش میکنه طوری که بوت لودر GRUB از بین میره.
حالا باید چیکار کرد. قابل توجه دوست عزیز که بالا پست دادن.
۱.خب برای اینکار ابتدا بوت سیستم رو روی سی دی تنظیم کنید.
۲. سی دی یا دی وی دی فدورا(نه لایو سی دی) رو داخل سی دی درایور یا دی وی دی درایو بگذارید و صبر کنید تا بوت بشه.
۳. وارد صفحه اصلی و عمومی نصب فدورا بشید.
۴. کلید های NEXT را بزنید تا برسید به موقعتی که نوشته شده Install Fedora core و Upgrade fedora core.
۵. در این مرحله تیک را روی گزینه دوم یعنی Upgrade بگذارید.
۶. سیستم عامل فدورا این هوشمندی رو داره که متوجه بشه شما سیستم عامل دیگه ای مثل ویندوز رو نصب کردید و اطلاعات GRUB واک شده. پس بعد از زدن NEXT دو گزینه براتون پیشنهاد میده. یکی اینکه بوت لودر GRUB نصب نشه که گزنیه اول هست. و دیگری گزینه دوم که درخواست میکنه بوت لودر GRUB نصب بشه. تیک دومی را بزنید و دکمه NEXT رو فشار بدید.
۷. در این مرحله سیستم شروع میکنه به IMAGE گرفتن و نصب بوت لودر که در عرض کمتر از ۵ یا ۶ ثانیه دی وی دی بیرون میاد و از شما درخواست Reboot میکنه. این کار را انجا بدید تا سیستم دوباره راه اندازی بشه.
تمام شد. حالا بوت لودر به راحتی و بدون اینکه اطلاعات فدوراتون از بین بره نصب شده. امیدوارم مراحل رو آقای adame_bahal خوب خوب طی کنی تا نصب کنی بوت لودر رو.
موفق باشی.
خيلی خيلی ممنونم
مشکلم حل شد
Ahmad-Ra
30-08-2008, 14:10
خب با یه لایو سیدی که راحت تر میشه این کار رو کرد
سلام.
بله درست میفرمایید. اما این نکته رو در نظر بگیرید که ایشون دیسک زنده نداشتن و میخواستن همینطوری بوت لودر رو ترمیم کنن که موفق شدن :31:
Mahziar-7
05-09-2008, 08:57
من تابه حال رنگ لینوکس رو هم ندیدم. یعنی آخر صفر کیلومترم!
با این توصیفات، برای شروع کار با لینوکس کدوم توزیع رو بهم پیشنهاد می کنید، دوستان؟
من تابه حال رنگ لینوکس رو هم ندیدم. یعنی آخر صفر کیلومترم!
با این توصیفات، برای شروع کار با لینوکس کدوم توزیع رو بهم پیشنهاد می کنید، دوستان؟
خب ما معمولا پارسیکس و اوبونتو رو پیشنهاد می کنیم. اگر اینترنت پر سرعت ندارین، پارسیکس بهتره چون بومی سازی شده. ولی در نهایت توزیع های مختلف تو جزئیات با هم اختلاف دارن.
توزیع اوبونتو رو پیشنهاد می کنیم چون مستندات و راهنمایی های زیادی برای اون هست.
موفق باشید:
MM-Aquarius
05-09-2008, 16:35
منم زده به سرم برای یه بارم که شده لینوکس رو یک محکی بزنم.ولی اطلاعاتم دربارش خیلی کمه...منظور همون محیط های کاربریش و فایل سیستمش و پارتیشن بندی و مدیریت فایل و سیستم...
البته در این باره توضیحم ندادید، ندادید؛چون زبانم بدک نیست و اینترنت هم هست که با یک دو تا سرچ همه چیز حله.
حالا،من از ورژن(توزیع)Mandriva خوشم اومده با توجه به اون چیزی که در سایتش و سایت های دیگر مرتبط با لینوکس خوندم.
می خوام بدونم لینوکس چطور درایورها رو مدیریت می کنه؟البته تا اونجایی که من فهمیدم این توزیع مندرایوا تقریبا تمام درایورها رو پک کرده و احتمال اینکه مشکلی از این بابت واسم پیش بیاد کمه.
اما منظورم اینه که آیا این درایور ها به همون شکل ویندوز مدیریت میشن؟مثلا کارت صوتی من realtek HD با برد Giga است که در ویندوز با استفاده از برنامه ی ویژه ی درایور realtek می تونم راحت تنظیمات کارت صدا را تنظیم کنم از قبیل افکت ها،محیط های مجازی،اکولایزر،کانال های صوتی،تنظیمات میکروفون...
در لینوکس این قضیه ی درایورها به چه صورت هست؟
behnam_tr
05-09-2008, 17:43
میخام از ویندوز به لینوکس هجرت کنم(!!) به نظر شما برای شروع کار کدام نسخه یا توزیع را نصب کنم ؟؟؟؟
و اینکه آیا کارهایی که با ویندوز انجام میدادم میتونم با لینوکس انجام بدم ؟؟
و آیا برنامه های ویندوز روی لینوکس اجرا میشوند یا نه؟؟
منم زده به سرم برای یه بارم که شده لینوکس رو یک محکی بزنم.ولی اطلاعاتم دربارش خیلی کمه...منظور همون محیط های کاربریش و فایل سیستمش و پارتیشن بندی و مدیریت فایل و سیستم...
البته در این باره توضیحم ندادید، ندادید؛چون زبانم بدک نیست و اینترنت هم هست که با یک دو تا سرچ همه چیز حله.
حالا،من از ورژن(توزیع)Mandriva خوشم اومده با توجه به اون چیزی که در سایتش و سایت های دیگر مرتبط با لینوکس خوندم.
می خوام بدونم لینوکس چطور درایورها رو مدیریت می کنه؟البته تا اونجایی که من فهمیدم این توزیع مندرایوا تقریبا تمام درایورها رو پک کرده و احتمال اینکه مشکلی از این بابت واسم پیش بیاد کمه.
اما منظورم اینه که آیا این درایور ها به همون شکل ویندوز مدیریت میشن؟مثلا کارت صوتی من realtek HD با برد Giga است که در ویندوز با استفاده از برنامه ی ویژه ی درایور realtek می تونم راحت تنظیمات کارت صدا را تنظیم کنم از قبیل افکت ها،محیط های مجازی،اکولایزر،کانال های صوتی،تنظیمات میکروفون...
در لینوکس این قضیه ی درایورها به چه صورت هست؟
خب از نحوهی سوال پرسیدنتون معلومه که با دید باز دارین نگاه میکنید. در مورد درایور ها (طبق سواد من) این طوره که توی هسته (kernel) تعریف شده هستن. پس تقریبا تو تمام توزیع ها یکسان هستن مگر توزیعی مثلا با ماژول های هسته درایورها رو اضافه کنه (که من تا همینجا میدونم!). اما خب من از توزیع اوبونتو استفاده میکنم. به جز مودم، همهی سخت افزار های من رو شناخته (دقت کنید که ویندوز فقط هارد و سیپییوی من رو میشناسه :13:) اما خب به خاطر جامعهی بزرگ کاربران اوبونتو، اگر به مشکلی بربخورم، خیلی سریع مشکلم حل میشه. در مورد اون برنامه ها که فرمودین، خب اونا برنامهی ویندوز هستن! معادلشون توی گنو/لینوکس هست.
میخام از ویندوز به لینوکس هجرت کنم(!!) به نظر شما برای شروع کار کدام نسخه یا توزیع را نصب کنم ؟؟؟؟
و اینکه آیا کارهایی که با ویندوز انجام میدادم میتونم با لینوکس انجام بدم ؟؟
و آیا برنامه های ویندوز روی لینوکس اجرا میشوند یا نه؟؟
والا ما معمولا جواب این سوال رو اینطور میدیم. اگر اینترنت پر سرعت داری، یا پارسیکس و یا اوبونتو، در غیر این صورت پارسیکس چون برای کاربرهای ایرانی محلی سازی شده. اگر اوبونتو که از نسخهی هاردی استفاده کنید و اگر پارسیکس که از ویولا استفاده کنید
بسته به کار های شما با ویندوز باید سوال دوم رو جواب بدم. اگر بازی میکنید که خیر، گنو/لینوکس یک پاشنهی آشیل داره و اون هم همین بازیه. اگر از نرمافزار خاصی (نرمافزار طراحی شده برای شما) استفاده میکنید که با کمی شانس باز میتونید مهاجرت کنید. در کل اگر «هدف یک نرمافزار» برای شما مهمه، هیچ مشکلی با گنو/لینوکس ندارین ولی اگر «نرمافزار» مهمه که همون ویندوز بمونید بهتره. در کل نرمافزارهای گنو/لینوکس خیلی کامل و جامع هستن.
و سوال آخر: خیر. اجرا نمیشه. چون طراحی اون ها تفاوت داره. یا دقیق تر بگیم API های دو سیستم عامل با هم یکی نیستن. اما نرمافزار های شبیه ساز وجود داره که این کار رو برای شما فراهم میکنه. جالبه بدونید که آواتار خودتون دقیقا معرف نرمافزار Wine هستش که یکی از رایج ترین نرمافزار های شبیه ساز ویندوزه. جالب نیست؟!
MM-Aquarius
05-09-2008, 18:52
ممنون از پاسختون.
حالا من می خوام مندرایوا رو از سایت linuxshop سفارش بدم اما آخرین نسخش رو ظاهرا نداره یعنی spring 2008.دانلود هم که نمی تونم بکنم مگه اینکه بخوام رکورد پیرترین کاربر لینوکس رو بشکنم!(دایال آپ)
جای دیگه ای سراغ ندارید که بشه سفارش داد و مطمئن هم باشه؟
ممنون از پاسختون.
حالا من می خوام مندرایوا رو از سایت linuxshop سفارش بدم اما آخرین نسخش رو ظاهرا نداره یعنی spring 2008.دانلود هم که نمی تونم بکنم مگه اینکه بخوام رکورد پیرترین کاربر لینوکس رو بشکنم!(دایال آپ)
خب من در مورد ماندریوا اطلاعاتی ندارم. ببینید از این سایت میتونید تهیه کنید:
البته بد نیست یه نسخهی رایگان اوبونتو رو هم از وبسایت زیر سفارش بدین:
Ahmad-Ra
05-09-2008, 20:02
ممنون از پاسختون.
اگر امکاناتش رو داشته باشی لینک ورژن جدید توی سایت های تورنت گیر میاد و بعد اگر بتونی بدی یکی واست دانلود کنه خیلی خوب میشه!
behnam_tr
05-09-2008, 20:36
والا ما معمولا جواب این سوال رو اینطور میدیم. اگر اینترنت پر سرعت داری، یا پارسیکس و یا اوبونتو، در غیر این صورت پارسیکس چون برای کاربرهای ایرانی محلی سازی شده. اگر اوبونتو که از نسخهی هاردی استفاده کنید و اگر پارسیکس که از ویولا استفاده کنید
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]اینترنت ذغالی دارم پس بهتره که پارسیکس استفاده کنم نه؟؟...آیا از اوبونتو هم میتونم استفاده کنم؟؟؟
بسته به کار های شما با ویندوز باید سوال دوم رو جواب بدم. اگر بازی میکنید که خیر، گنو/لینوکس یک پاشنهی آشیل داره و اون هم همین بازیه. اگر از نرمافزار خاصی (نرمافزار طراحی شده برای شما) استفاده میکنید که با کمی شانس باز میتونید مهاجرت کنید. در کل اگر «هدف یک نرمافزار» برای شما مهمه، هیچ مشکلی با گنو/لینوکس ندارین ولی اگر «نرمافزار» مهمه که همون ویندوز بمونید بهتره. در کل نرمافزارهای گنو/لینوکس خیلی کامل و جامع هستن.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]منظورم نرم افزارهایی مثل
Adobe Photoshop Firefox Ulead VideoStudio و نرم افزارهایی از این قبیل هستند.
و سوال آخر: خیر. اجرا نمیشه. چون طراحی اون ها تفاوت داره. یا دقیق تر بگیم API های دو سیستم عامل با هم یکی نیستن. اما نرمافزار های شبیه ساز وجود داره که این کار رو برای شما فراهم میکنه. جالبه بدونید که آواتار خودتون دقیقا معرف نرمافزار Wine هستش که یکی از رایج ترین نرمافزار های شبیه ساز ویندوزه. جالب نیست؟!
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]پس راهی هست که بشه نرم افزارهای ویندوز رو روی لینوکس اجرا کرد ؟؟؟ در ضمن نمیدونستم که آواتارم معرف نرم افزار wine هست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]و چند سوال دیگر ::
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا میتوان لینوکس و ویندوز رو در کنار هم داشت ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سرعت اجرای برنامه ها در لینوکس در مقایسه با ویندوز چطوره؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کدام نسخه لینوکس بهترین و جذاب ترین محیط کاربری را دارد؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به نظر شما هجرت از ویندوز به لینوکس کار عاقلانه هست؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا درایورهای سخت افزاری براحتی روی لینوکس نصب میشوند؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کمی در مورد نسخه ها و توزیع های لینوکس توضیح بدهید؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مرسی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]اینترنت ذغالی دارم پس بهتره که پارسیکس استفاده کنم نه؟؟...آیا از اوبونتو هم میتونم استفاده کنم؟؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]منظورم نرم افزارهایی مثل
Adobe Photoshop Firefox Ulead VideoStudio و نرم افزارهایی از این قبیل هستند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]پس راهی هست که بشه نرم افزارهای ویندوز رو روی لینوکس اجرا کرد ؟؟؟ در ضمن نمیدونستم که آواتارم معرف نرم افزار wine هست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]و چند سوال دیگر ::
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا میتوان لینوکس و ویندوز رو در کنار هم داشت ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سرعت اجرای برنامه ها در لینوکس در مقایسه با ویندوز چطوره؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کدام نسخه لینوکس بهترین و جذاب ترین محیط کاربری را دارد؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به نظر شما هجرت از ویندوز به لینوکس کار عاقلانه هست؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا درایورهای سخت افزاری براحتی روی لینوکس نصب میشوند؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کمی در مورد نسخه ها و توزیع های لینوکس توضیح بدهید؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مرسی
نیگاه کنید، اوبونتو و پارسیکس از نظر ظاهر شاید تفاوت زیادی با هم نداشته باشن. هر دو مبتنی بر توزیع قوی دبیان هستن و هر دو از گنوم استفاده میکنن. پس عملا ظاهرشون یکیه. پارسیکس برای ایرانی ها طراحی شده. یعنی این رو در نظر گرفتن که سرعت اینترنت ایران ۳ پک در ثانیه (در واحد نرخ گذاری ارتباطات سرخپوستی) است. پس شاید نیاز کمتری به اینترنت پیدا کنید. پس خیلی از این که اوبونتو استفاده نمیکنید ناراحت نباشید. اولین مشکلی که توی اوبونتو بهش بر میخورین اینه که MP3 و خیلی فرمت های دیگه پشتیبانی نمیشه (چون فرمت آزاد نیستن و به روح اوبونتو لطمه وارد میشه!) پس باید کدک ها رو از اینترنت بگیرید که فک کنم ۷-۸ مگا بشه. بعد این که تا اونجایی که من میدونم پارسیکس برای مودمها بستر راحت تری رو فراهم کرده. بس به این فکر نکنید! پارسیکس هم خیلی توزیعه خوبیه.
فایر فاکس که به صورت پیشفرض نصبه. معادل فوتوشاپ هست Gimp که اونم نصبه! اخیرا هم شنیده میشه که wine میتونه فتوشاپ سیاس ۲ رو پشتیبانی کنه. اون یولید رو من خبر ندارم. البته معادل هم براش وجود داره.
خب خیلی از ماها از ویندوز مهاجرت کردیم و موندگار شدیم! شاید خیلی از ماها برای محک زدن اومدیم یا از کنج کاوی. وقتی قدرت و آزادیه اینجا رو دیدیم، یه کلبهی کوچیک ساختیم برای ییلاق. ولی الان شده خونهی دائمی ما.
بله میشه هر سیستم عامل دیگه ای رو کنار پارسیکس نصب کرد. با کمال احترام اون سیستم عامل رو قبول میکنه (جالبه که بدونید برای نصب اکسپی بعد از ویستا به مشکل بر میخورید!)
من خودم چون با یک شرکت کار میکنم که نیاز به آتوکد داره (توجه کن که نرم افزار خاص بود، اینجا هدف مطرح نیست) مجبورم که روی لپ تاپم ویندوز رو داشته باشم. وگرنه هیچ نیازی به اون ندارم.
مخصوصا اگه برنامه نویس باشین میفهمین گنو/لینوکس چقدر براتون لذت بخشه
خب زیبا ترین توزیع وجود نداره! کلا اینطوره که شما برای گنو/لینوکس چند رابط گرافیکی دارین. gnome و KDE و xFce محبوب ترین و قوی ترین اون ها هستن. من به میز کار های دیگه هم بر خوردم ولی اسمشون یادم نمونده.
خب میز کار KDE و مخصوصا نسخهی ۴ به بعد اون خیلی دلچسب تر شده و البته خب کاربر های خودش رو داره. البته نه به این معنی که Gnome زیبا نیست! خب حالا با این توضیح باید توزیع ها رو بررسی کنیم.
اوبونتو و پارسیکس به طور پیشفرض Gnome دارن البته میشه رابط های گرافیکی دیگه ای هم روی اون ها نصب کرد. من الان روی اوبونتوم هم Gnome دارم و هم KDE.
کوبونتو همون اوبونتو هستش با رابط گرافیکی KDE
زوبونتو هم همون اوبونتو با رابط گرافیکی xFce
دبیان، فدورا، سوزه و سابایون هم هر دو رو با هم دارن البته به شرطی که از دیویدی اون ها استفاده کنید. در غیر این صورت میبینید که یه سیدی نوشته مثلا فدورا با میز کار فلان.
من کیدیای کار نیستم. اگه در این مورد سوالی دارین برین از hosein-mec بپرسین.
اضافه کنم که xFce یه رابط ساده و سبکه که محبوبیت کمتری داره. برای سیستم های قدیمی بیشتر مورد توجه قرار میگیره.
در مورد سرعت چیزی نپرسین! ببینید! فوق العادست. مخصوصا این که شاید به ندرت (مثلا چند ماهی یک بار!) کرش ببینید! خیلی روونه. در ضمن در صورتی که یه برنامه کرش کنه، کل سیستم از پا در نمیاد. گنو/لینوکس خیلی پایداره.
درایور ها رو تقریبا همه رو خودش نصب می کنه. گفتم تقریبا چون با بعضی مودم ها، وایرلس ها و پرینتر ها و کلا سخت افزار های بسته که فقط خود کارخونه ازش سر در میار! مشکل خواهید داشت.
توجه داشته باشید که میتونید از نسخهی زنده استفاده کنید! یعنی سیستم عامل رو لازم نیست نصب کنید تا ازش استفاده کنید. میتونید یه مدت از نسخهی زنده بهره ببرید و فقط با یک سیدی اون رو تست کنید.
در تکمیل حرف هام بگم که با یک سیدی پارسیکس نرمافزار های دفتری، گرافیکی، بازی، اینترنتی (مثل مسنجر) و حتی برنامههای PDF هم نصب میشه!
در مورد توزیع ها بهتره اول به بخش مقالات برید و مقالاتی رو بخونید در مورد تاریخچه. بعد من میتونیم راحت تر بگم توزیع چیه.
MM-Aquarius
05-09-2008, 21:31
من بیشتر دقت کردم دیدم تو همون سایت linuxshop ورژنی به نام Mandriva 2008.1 i386 وجود داره.اما نمی دونم این همون توزیع معروف One است یا نه؟
از طرف دیگه i386 روی سیستم من که AMD دو هسته ای و 64 بیت دارم اجرا نمیشه؟من باید ورژن x64 رو بگیرم دیگه نه؟
@Blossom
لینک اولی که باز نشد.در مورد اوبونتو هم مطمئن نیستم شاید سفارش دادم.
@Ahmadra
شاید این کارو کنم اگه کسی رو گیر بیارم که مجانی دانلود کنه واسم!
behnam_tr
05-09-2008, 22:13
واقعا مرسی از راهنمایی هات..........
خب خیلی از ماها از ویندوز مهاجرت کردیم و موندگار شدیم! شاید خیلی از ماها برای محک زدن اومدیم یا از کنج کاوی. وقتی قدرت و آزادیه اینجا رو دیدیم، یه کلبهی کوچیک ساختیم برای ییلاق. ولی الان شده خونهی دائمی ما.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]منظورتون از آزادی چیه ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]فرقی میکنه که اول کدوم رو نصب کنم؟؟ ویندوز یا لینوکس؟
مخصوصا اگه برنامه نویس باشین میفهمین گنو/لینوکس چقدر براتون لذت بخشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]برای برنامه نویسی خوبه یا برای برنامه نویس؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]حالا چندتا سوال دیگه ( البته ببخشیدا......)
1- تنوع نرم افزار لینوکس بیشتر است یا ویندوز ؟
2- آیا لینوکس در زمینه مالتی مدیا به پای ویندوز میرسد یا نه؟
3- آیا لینوکس زنده که فرمودید تو بازار یافت میشه ؟
4- کاربری ویندوز راحت تر است یا لینوکس ؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]و در آخر یک دنیا تشکر مرا پذیرا باشید./
perjixen
05-09-2008, 22:25
دوستان ، برای شروع میخوام با Suse شروع کنم........... امشب دانلود کنم.............. که فردا نصب کنم...........!!!
فقط میشه بگید ، توی اون قسمت که میشه مشخص کرد چه پکتهایی نصب بشه....... من چی بزنم........!! البته ، میدونم میشه اون پکتها رو بعدا هم کم و زیاد کرد...........!!
واقعا مرسی از راهنمایی هات..........
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]منظورتون از آزادی چیه ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]فرقی میکنه که اول کدوم رو نصب کنم؟؟ ویندوز یا لینوکس؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]برای برنامه نویسی خوبه یا برای برنامه نویس؟؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]حالا چندتا سوال دیگه ( البته ببخشیدا......)
1- تنوع نرم افزار لینوکس بیشتر است یا ویندوز ؟
2- آیا لینوکس در زمینه مالتی مدیا به پای ویندوز میرسد یا نه؟
3- آیا لینوکس زنده که فرمودید تو بازار یافت میشه ؟
4- کاربری ویندوز راحت تر است یا لینوکس ؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]و در آخر یک دنیا تشکر مرا پذیرا باشید./
خب آزادی تفسر طویلی داره. اتفاقا هفتهی سوم ماه سپتامبر (۳۰ شهریور امسال) روز جهانی نرمافزار آزاده.
بهترین مرجع، سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید هستش که برین و مقالات فارسیش رو بخونید
بله بله بله بله! خیلی فرق میکنه و باید ویندوز رو اول نصب کنید چون در غیر این صورت ویندوز روی مستر بوت ریکورد میشینه و اجازهی بوت شدن رو از سیستم عامل های دیگه میگیره. البته خرجش بازنویسی مستر بوت ریکورده که اتفاقا کار خیلی سادهایه
سوال فلسفی پرسیدین که فکر کنم جوابش برنامه نویسی باشه :D
در مورد تنوع نرم افزاری خب یکم سخته قضاوت کردن. میگن اگه نرمافزار های ویندوز رو روی یک کفهی ترازو بریزیم و نرمافزار های گنو/لینوکس رو روی کفهی دیگهی اون، این کفهی ویندوزه که پایین تره. اگه از برنامه های ویندوز، آنتی ویروس ها و آنتی اسپم ها و اینا رو کنار بذاریم، اونوقت کفهی سنگین تر کفهی گنو/لینوکسه. از این حرف ها که بگذریم باید دقت کنیم که این اهمیتی نداره. چون ما یک سری برنامهی قوی و کامل داریم و خورده برنامه نیازی نیست. مخصوصا اگه به سمت خطفرمان برین، معجزهی گنو/لینوکس رو میبینید. این که دمای سیستم رو با یک کلمه نوشتن به دست میارین (acpi -t) یا با یک دستور ساده، متن درس زبانتون رو توی یک فایل میریزین و به گوشیتون انتقال میدین، البته منظورم صدا بود ها! و حتی ۵۰۰ تا عکس رو هم زمان ریسایز میکنید و تغییر فرمت میدین بعد پکش میکنید و با ایمیل میفرستین، این ها واقعا جالب و لذت بخش هستن. البته برای تازه کار ها این ترسناکه، برگردین به چند صفحه قبل و ببینید دوستان چطور به من این ها رو توضیح میدادن و من از خطفرمان ترس داشتم. اما خالا میبینم که فوقالعادست...
در مورد مالتی میدیا نمیتونم نظر بدم. من دنبالش نرفتم. اما اگر منظورتون شنیدن موسیقیه، خب برنامه های قوی ای مثل banshee یا amarock وجود داره. اگر دیدن فیلم و کلیپه که mPlayer و VNC وجود داره. البته به شرط وجود کدک ها. امیدوارم با خبر باشین خیلی از فرمت های مالتی میدیا تجاری هستن و شما (؟!) با خرید یک ویندوز پول کدک اون ها رو هم میدین. ولی خب جامعهی متن باز و نرمافزار آزاد هم کدک های معادل رو نوشتن.
real Player رو یادم رفت بگم! البته خیلی کم دیدم ازش استفاده کنن!
بله! پارسیکس، اوبونتو، فدورا، و خیلی توزیع های دیگه (سابایون، ناپیکس، سوزه، ...) زنده هستن!
خب یه چیز رو همین اول باید بگم که ویندوز بر خلاف خیلی از سیستم عامل های دیگه (مَک، سولاریس، BSD و گنو/لینوکس) یونیکس بیس نیست. پس شما هرزمان که بخواین از اون جدا شین، باید تمام تعاریفتون رو عوض کنید. البته با نباید فراموش کنیم که یادگیری گنو/لینوکس روز به روز داره آسون تر میشه، یک سال پیش، و شاید کمتر، من همین سوال شما رو پرسیدم و الان دارم به شما جواب میدم. در صورتی که یک کاربر ویندوز بعد از یک سال نمیتونه اینطور کاری کنه. البته فراموش نکنیم که گنو/لینوکس خیلی وسیع تر از ویندوزه!
شاید این حرف های من که باید تغییر بدین تعاریف رو، یکم ترس ناک باشه، ولی نه، رفته رفته مفهوم درایو رو فراموش میکنید. با مفهموم سطح دسترسی آشنا میشین. و خیلی چیز های دیگه.
اتفاقا یکی از مشکلات منتقدین گنو/لینوکس اینه که نمیخوان مفاهیم خودشون رو فراموش کنن. چطور بگم، کسی چند سال ویندوز کار کرده، الان برای خودش یه ملاست! حالا براش سخته که از اول یاد بگیره. خیلی از کسانی که اینجا میبینی، مدت ها ویندوزی بودن.
در کل تو یه جمله، ما امتحان کردیم، شد!
خب برای تهیه اگر میتونید دانلود کنید که به وبسایت پروژه ها و توزیع ها برین و دانلود کنید:
و اگر میخواین بخرین که:
و بد نیست که یک نسخهی رایگان اوبونتو رو هم دریافت کنید:
behnam_tr
06-09-2008, 10:42
کدوم نسخه پارسیکس رو بخرم ؟؟
Parsix 1.5r1 i386 Viola Live
Parsix 1.5 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD
Parsix 1.5 r1 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.5 Viola i386 Live CD
بسته به معماری CPU باید یا Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD رو بخری یا Parsix 1.5 r1 Viola amd64 Live CD. اگه ۶۴ بیتیه، دومی رو بخر. اما اگه نمیدونی چیه احتمالا ۳۲ بیتیه. پس Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD رو بخر.
Ahmad-Ra
06-09-2008, 16:42
آخرین Release پارسیکس 1.5r1 ریتیل 1 هست. طبق وضعیت سیستمت که آیا amd64 بیتی هست یا 32 بیتی معمولی میتونی یکی رو تهیه کنی.
(نکته: نسخه های 32 بیت رو هم یتونی در سیستم 64 بیتی نصب کنی ولی 64 بیتی خوبیش این هست که بیشترین استفاده رو میتونی ببری که من پیشنهاد نمیدم بنا به دلایلی که خواستی میگم)
من سوالمو در قالب جواب می گم از دوستان میخوام راهنمایی کنند
نسخه Ubuntu 8.04.1 DVD i386 با Kubuntu 8.04.1 DVD i386 هیچگونه فرقی نداره ولی در موقع نصب هر کدام رابط گرافیکی هر کدام به صورت پیش فرض نصب می شود و می توان آنرا تعغییر داد و هرکدام از بسته های بالا با این بسته ها Ubuntu Studio 8.04.1 Alternate i386 و Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386 فرق می کنند و هر چهار بسته فوق مخصوص سی پی یو های 322 بیتی هستند
خوب گروه اول ( Ubuntu 8.04.1 DVD i386 و Kubuntu 8.04.1 DVD i386 ) با گروه دوم ( Ubuntu Studio 8.04.1 Alternateو Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386) چه تفاوتی می کنند و برای من که تازه وارد هستم کدوم گروه رو انتخاب می کنند
من سوالمو در قالب جواب می گم از دوستان میخوام راهنمایی کنند
نسخه Ubuntu 8.04.1 DVD i386 با Kubuntu 8.04.1 DVD i386 هیچگونه فرقی نداره ولی در موقع نصب هر کدام رابط گرافیکی هر کدام به صورت پیش فرض نصب می شود و می توان آنرا تعغییر داد و هرکدام از بسته های بالا با این بسته ها Ubuntu Studio 8.04.1 Alternate i386 و Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386 فرق می کنند و هر چهار بسته فوق مخصوص سی پی یو های 322 بیتی هستند
خوب گروه اول ( Ubuntu 8.04.1 DVD i386 و Kubuntu 8.04.1 DVD i386 ) با گروه دوم ( Ubuntu Studio 8.04.1 Alternateو Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386) چه تفاوتی می کنند و برای من که تازه وارد هستم کدوم گروه رو انتخاب می کنند
این تصور درست نیست که کوبونتو با اوبونتو یکیه. خب رابط گرافیکی اون ها با هم تفاوت داره و به همین دلیل برنامه های اون ها هم با هم فرق میکنه. به عنوان مثال شما توی اوبونتو FireFox دارین ولی توی کوبونتو Konqueror و خیلی نرم افزار های متفاوت دیگه. پس یکی نیستن. عرض شود که، ممکنه یک سیستمی حالا به دلایکی مثلا کمبود رم، نتونه اوبونتو و مشتقاتش رو به صورت زنده اجرا کنه و باید در حالت متنی اون رو نصب کنه، به همین خاطر سیدی های Alternate وجود دارن. البته دیویدی ها هم این حالت رو تو خودشون دارن. اوبونتو استادیو هم یه مشتق از اوبونتو برای تولید و ویرایش چند رسانه ایه. و برای اون حالت طراحی شده. پس این ۴ تا که گفتین با هم تفاوت دارن. البته کوبونتو هم روی سیدی با دو رابط گرافیکی KDE عرضه شده. در کل شما اگه میخواین با رابط گرافیکی Gnome کار کنید، Ubuntu 8.04.1 DVD i386 رو تهیه کنید (البته اگه درایو دیویدی خوان دارید) و اگر هم میخواین با KDE کار کنید که Kubuntu 8.04.1 DVD i386 رو تهیه کنید.
این لینک رو هم ببینید
dimah2005
10-09-2008, 17:50
سلام دوستان
من از ويندوز واقعا خسته شدم يه جورايي دهنمو سرويس كرده
خواستم يه تحولي تو كارم بدم
تصميم گرفتم كه به لينوكس بپيوندم
هنوز شروع نكردم
خواستم از شما راهنمايي طلب كنم كه از كجا و چه چوري شروع كنم
در ضمن اطلاعاتم در حد صفر
Ahmad-Ra
10-09-2008, 18:05
سلام دوستان
هنوز شروع نكردم
سلام. خوب کاری میکنی :31:
خب معمولا برای شروع بهتره بری سراغ توزیع هایی مثل ابونتو یا پارسیکس که دیسک زنده هم هست استفاده کنی.
از هر کجاش ایراد داشته باشی حتی نصب مودم میتونی جواب هات رو از همین انجمن بگیری.
برای تهیه توزیع های مذبور هم میتونی بری به سایت هایی مثل linuxshop.ir یا sito.ir و یا از بازار تهیه کنی.
قبلش یه سرچ تو اینترنت بکن که اخرین نسخه رو بخری و نسخه قدیمی بهت نندازن
سلام دوستان
هنوز شروع نكردم
سلام دوست عزیز , به دنیای لینوکس و نرم افزارهای آزاد خوش آمدی !
برای شروع پیشنهاد می کنم مقالات معرفی شده در لینک های زیر و همچنین مطالب این تاپیک رو مطالعه کنید.
برای شروع و آشنایی با لینوکس هم می توانید از یکی از دیسک های زنده ( Live CD ) بدون نیاز به نصب استفاده کنید. برای آشنایی با هر دو دسکتاپ Gnome و KDE پیشنهاد می کنم توزیع های Parsix و Kubuntu رو تهیه کنید.
danial_848
11-09-2008, 21:34
سلام
یه سوال دارم در مورد توزیع Dsl
مگه روی فلاپی و مینی سی دی و... ریلیز نشده؟ پس چرا حجم دانلودش 50 مگ واینا هست؟
m a j r i x
12-09-2008, 13:23
سلام
یه سوال دارم در مورد توزیع Dsl
مگه روی فلاپی و مینی سی دی و... ریلیز نشده؟ پس چرا حجم دانلودش 50 مگ واینا هست؟
سلام
ایمیج برای فلاپی فرق داره
reza3600
13-09-2008, 12:17
سلام
فرق توزیع های مختلف چیه؟
مثلن فرق فدورا با ابونوتو و سوسه و مندریوا چیه؟
البته خودم رفتم فدورا 8 گرفتم.
ممنون
سلام علیک
من اوبونتو رو نصب کردم ولی جایی که باید دیراو رو انتخاب کنم کاری کردم که از هر درایو ویندوز چند گیگ بگیره و هرکدام رو به یه درایور برای لینوکس تبدیل کنه حالا من چه طور ابونتو رو حذف کنم و اون فضا هایی که از درایو های ویندوز برداشته رو بهشون برگردونم تا از اول اوبونتو رو نصب کنم البته این دفعه یه درایو براش انتخاب می کنم با تشکر
سلام علیک
من اوبونتو رو نصب کردم ولی جایی که باید دیراو رو انتخاب کنم کاری کردم که از هر درایو ویندوز چند گیگ بگیره و هرکدام رو به یه درایور برای لینوکس تبدیل کنه حالا من چه طور ابونتو رو حذف کنم و اون فضا هایی که از درایو های ویندوز برداشته رو بهشون برگردونم تا از اول اوبونتو رو نصب کنم البته این دفعه یه درایو براش فرمت می کنه
کسی نبود.................
سلام علیک
من اوبونتو رو نصب کردم ولی جایی که باید دیراو رو انتخاب کنم کاری کردم که از هر درایو ویندوز چند گیگ بگیره و هرکدام رو به یه درایور برای لینوکس تبدیل کنه حالا من چه طور ابونتو رو حذف کنم و اون فضا هایی که از درایو های ویندوز برداشته رو بهشون برگردونم تا از اول اوبونتو رو نصب کنم البته این دفعه یه درایو براش فرمت می کنه
از نوع نگارش شما اینطور برداشت می کنم که شما توسط wubi و در محیط ویندوز، اوبونتو رو نصب کردید،اگر اینطور است کافی هست در قسمت add/remove ویندوز اوبونتو را حذف کنید.
اما اگر شما توسط اینستالر خود اوبونتو و در محیط آن نصب کردید و منظورتون از اینکه یک کاری کردید که از درایوهای ویندوز بگیره! این هست که اونها رو ریسایز کردید و بعد به حالت ext3 تبدیل کردید ( و یا فرمت های دیگر ) و بعد استفاده کردید،کافی هست در محیط ویندوز با هر کدام از مدیریت های پارتیشن ویندوزی، پارتیشن اوبونتو را فرمت و به حالت دلخواه در بیارید و سپس با بوت از روی سی دی ویندوز و رفتن به قسمت recovery با فشار دادن دکمه ی R بحای Enter در هنگام نصب، و زدن دستور fixmbr ویندوز را بوت کنید.
بنام خدا
سلام
یه چند وقتی بود جای خالی یه تاپیک برای شروع کار با لینوکس رو میشد احساس کرد
یعنی ما باید یه مرجعی توی انجمن درست بکنیم کسی که میخواد با لینوکس شروع بکار کرد چه جوریه تجربه دیگر دوستان را ببینه مشکلات شروع کردن با لینوکس رو بدونه اصلا برای چی میخواد با لینوکس کار بکنه ؟
این نوع مسايل قبلش برای کاربری که میخواد تازه وارد دنیای لینوکس بشه باز و روشن حتی ملموس بشه بهتره که باید خیلی از کارهارو انجام بده( مثلا بیاد کل پارتیشن رو پاک بکنه) وسط کار از لینوکس متنفر بشه
از اینجا از همه دوستانی که با یکی از توزیعهای لینوکس یا با دیسک زنده کار میکنن درخواست میکنم دوستان خودشون رو در این مورد تنها نذارن
موفق باشیم
با عرض سلام و خسته نباشید من چند بار تا حالا لینوکس نصب کردم تا آخرین مرحله نصب هم می رم ولی موس را نمی خونه موس کامپیوترم را هم عوض کردم درست نشده چیکار باید بکنم
با عرض سلام و خسته نباشید من چند بار تا حالا لینوکس نصب کردم تا آخرین مرحله نصب هم می رم ولی موس را نمی خونه موس کامپیوترم را هم عوض کردم درست نشده چیکار باید بکنم
کدام یک از توزیع های لینوکس و چه ورژنی رو نصب کردید ؟
behnam_tr
14-09-2008, 21:17
برای نصب لینوکس رو سیستم به چند پارتیشن نیاز دارم ؟؟
حجمشون باید چقدر باشه ؟؟
فرمتشون باید چی باشه ؟؟
آیا این روند برای تمام توزیع های لینوکس یکسان است یا نه؟؟
مرسی.
Ahmad-Ra
14-09-2008, 21:45
برای نصب لینوکس رو سیستم به چند پارتیشن نیاز دارم ؟؟
حجمشون باید چقدر باشه ؟؟
فرمتشون باید چی باشه ؟؟
آیا این روند برای تمام توزیع های لینوکس یکسان است یا نه؟؟
مرسی.
معمولا پیشنهاد میکنم که پارتیشن های اصلی مثل (/)usr ، swap ، root ساخته بشوند.
معمولا بر حسب نوع کاربری خودتون تعیین میکنید که چه تعداد پارتیشن و چه نوع پارتیشنی داشته باشید.
مثلا در همین راستا پارتینش home نیز برای نگهداری اطلاعات دم دستی به کار میره. چیزی شبیه my document شاید. و من به شخصه ایجاد این پارتیشن رو با حجمی حدود 2 گیگ لازم میدونم.
داشتن پارتیشن جدای boot هم در مواقع خرابی مدیر بوت خیلی راحتت تر هست تا داشتن اون در سایر پارتیشن ها.
فرمت دست شماست. ext3 یا ext2 یا سایر که معمولا ext3 که سرعت خوبی هم برخوردار هست!
معمولا برای نصب بسته های نرم افزاری برای پارتیشن / و usr فضای بیشتری قائل بشید.
برای پارتیشن swap هم لا اقل یا برابر با رم یا 2.5 برابر رم سیستمتون جا بگذارید.
کدام یک از توزیع های لینوکس و چه ورژنی رو نصب کردید ؟
سلام
opensuse 10.3
lسلام ممنون از راهنمایی تون من قبل از نصب لینوکس یکی از درایو ها مو فرمت کردم و رفتم سراغ نصب اوبونتو و از طریق بوت خودش اونو نصب کردم و یه جای رسیدم که فکر کنم 4 تا خط بودند که هر کدوم کار خاصی می کردند و در خط اول همون درایوی که در ویندوز فرمت کرده بودم رو نشون می داد که به شکل یه مستطیل بود و بعد می تونستی داخلش رو جابه جا کنی یهنی اینکه چه مقداری از اون درایو رو به اوبونتو بدی و چه مقدراری هم به ویندوز ولی من بر حسب کنجکاوی رفتم سراغ گزینه های دیگر و وقتی گزینه سوم رو زدم دیگه ندونستم چی شد و به حالت بالا در اومد .
حالا این چیزایی که گفتی رو فردا امتحان می کنم ببینم چی میشه
dimah2005
15-09-2008, 13:44
اگر بازی میکنید که خیر، گنو/لینوکس یک پاشنهی آشیل داره و اون هم همین بازیه
يعني اصلا هيچ راهي نداره؟
گرچه من 2 ساله اصلا بازي نكردم ولي به قول دوستان كامي مشاع هستش.
از
Hosein-mec و Ahmadra تشكر ميكم بابت پاسخشون
من اون لينك هايي رو كه داده بوديد رو كم و بيش (در حدي كه به پاسخ سوالاتم برسم) مطالعه كردم. جامع و كامل بود.
من اين توزيع رو انتخاب كردم كامي من يكم قديمي2002 هستش.مشكلي پيش نمي ياد.
چند تا سوال داشتم
1. چرا پنگوِِِئن؟
2.بعد از خريد سي دي بزارمش تو دستگاه بعد همه كار ها رو طبق پيش فرض انجام بدم؟
3.بعد از توزيع زنده بايد چه كار كنم؟
4. من مي خواهم 3ds max كار كنم آيا مشكلي وجود نداره؟
5.نظرتون در رابطه با dvd زير چيه؟ آيا ارزش خرين داره؟
6.هنگام نصب مثل ويندوز خودش كارت صدا مودم گرافيك و... رو نصب ميكنه؟
7.با وسايل جانبي(پرينتر موبايل دوربين hardbook و...) مشكل نداره؟
Ahmad-Ra
15-09-2008, 14:24
چند تا سوال داشتم
1. چرا پنگوِِِئن؟
2.بعد از خريد سي دي بزارمش تو دستگاه بعد همه كار ها رو طبق پيش فرض انجام بدم؟
3.بعد از توزيع زنده بايد چه كار كنم؟
4. من مي خواهم 3ds max كار كنم آيا مشكلي وجود نداره؟
5.نظرتون در رابطه با dvd زير چيه؟ آيا ارزش خرين داره؟
6.هنگام نصب مثل ويندوز خودش كارت صدا مودم گرافيك و... رو نصب ميكنه؟
7.با وسايل جانبي(پرينتر موبايل دوربين hardbook و...) مشكل نداره؟
1. چرا پنگوئن؟ لوگوی بین المللی!
2 .بذار داخل دستگاهت و بوت اول دستگاهت رو بگذار روی سی دی و بذار که بوت شه و بیاد بالا به صورت لایو!
3. باهاش کار کنم و کمی در حالت لایو برو جلو و بعد به صورت پایدار نصبش کن.
4. من خبر ندارم برنامه wine میتونه 3dsmax رو تو لینوکس اجرا کنه یا خیر ولی فکر کنم برنامه های قدرتمند تری تو خود لینوکس وجود داشته باشه. دوستان راهنمایی کنن این مورد رو چون من اطلاع ندارم...
5. خوبه بد نیست. یکسری از بسته هایی که باید خودت دانلود کنی و نصب کنی این دی وی دی داخل داره هر چند که ممکنه ورژنش قدیمی باشه.
6. آره. به جز مودم که باید بگی مودمت internal هست یا external ؟؟
7. برای شناسایی موبایل اگر موبایلت پالم باشه برنامه مخصوص وجود داره. اگر نوکیا هست با برنامه هایی مثل gnokii یا gammu میتونی به موبایلت دسترسی داشته باشی.
سلام
من می خوام از linuxshop خرید کنم
می خواستم ببینم این نسخه هایی که زده amd 64 رویه intel 64 نصب نمی شه ؟؟؟
(راستی سایته معتبریه؟)
سلام
من می خوام از linuxshop خرید کنم
می خواستم ببینم این نسخه هایی که زده amd 64 رویه intel 64 نصب نمی شه ؟؟؟
(راستی سایته معتبریه؟)
بله نصب میشه !
amd64 = AMD64, Intel Core2, newer 64 bit capable AMD Sempron and Intel Pentium 4 CPUs
linuxshop سایت خوبیه ! میتونید با خیال راحت خرید کنید. البته sito.ir هم هست ...
montazermandeh
16-09-2008, 05:54
سلام من درباره لینوکس از هرکسی که پرسیدم گفتن اصلاً با ویندوز قابل مقایسه نیست ( یعنی اصلاً خوب نیست )
واقعاً مزیت یا عیبی نسبت به ویندوز داره ؟
سلام دوستان :46:
چند وقتی هست که این لینوکس داره من رو به طرف خودش چذب می کنه ، فکر کنم مونث باشه :31:
دلم می خواست که کل تاپیک رو بخونم، اما هم حس اش نیست ، هم این که دیدم موضوعات اول تاپیک بر می گرده به 2 سال پیش ، احتمالا تغییر زیاده ( این ها همه اش بهونه است، خدایی تا صفحه 5 بیتشر نخوندم ، بقیه اش حس می خواست که نیست :whistle: ) چند تا سوال دارم :
1_ اصلا چرا لینوکس ؟ مگه این لینوکس چه آش دهن سوزی هست حالا ؟ چه مزیتی داره نسبت به ویندوز مگه ؟
( از نظر سرعت کدوم ارجح تره ، لینوکس یا ویندوز ؟ فکر کنم سرعت لینوکس بیشتر باشه ، درسته ؟ )
2 _ حالا که من می تونم گلیم امو تو ویندوز از بکشم ، آیا با رفتن به لینوکس به مشکل خواهم خورد ؟ برنامه هاش چجوریه ؟ من که بعد ازاین همه مدت ، برنامه های مورد نیاز امو پیدا کردم ، حالا همون وقت رو باید توی لینوکس بذارم ؟
اصلا برنامه هاش با ویندوز چه فرقی داره ؟ ( مزیتی داره ؟ ) فقط برنامه های خودش توش اجرا می شه یا خیر ؟
3 _ برای هجرت به لینوکس باید برنامه خاصی بلد باشم ؟ ( که نیستم )
4 _ چرا این لینوکس بیچاره این قدر ورژن داره ؟ اصلا ورژن هاش چه فرقی با هم دارن ؟
5 _ چرا لینوکس ویروس نمی گیره ؟ خونش رنگیه ؟ ( کلا ویروس نمی گیره ) یا تا حالا کسی حال نکرده براش ویروس بنویسه ؟
این ها سوالاتی بود که به ذهنم رسید و چند وقتی هست که مشغولم کرده ( البته فقط ذهنمو ) گفتن با یکی درد و دل کنم ، خوب می شم :31:طولانی شد ، ببخشید
اگه مسئول محبت کنه در مقابل سوالات من نقش مفعول رو بازی کنه و جواب بده ،ممنون می شم .
باشد که ما هم رستگار شویم و به لینوکس هجرت کنیم
مرسی
یا حق
Ahmad-Ra
16-09-2008, 12:56
سلام من درباره لینوکس از هرکسی که پرسیدم گفتن اصلاً با ویندوز قابل مقایسه نیست ( یعنی اصلاً خوب نیست )
واقعاً مزیت یا عیبی نسبت به ویندوز داره ؟
از کسی که پرسیدی اطلاعاتش احتمالا کافی نبوده!
لینوکس خیلی مزیت ها هم اتفاقا نسبت به وین۲ز داره! اینقدر تو لینوکس دستتون بازه که میتونید برنامه ها رو و حتی کرنل و هسته اصلی لینوکس رو ویرایش کنی و اونطوری که میخوای تغییرش بدی. به همین دلیل اپن سورسه!
ویند۲ز ناپایداره و هر چند وقت باید تعوضیش کنی! ویندوز سیستم عاملی تک عاملی هست و به همین دلیل نمیتونه سیستم عامل های دیگه رو بشناسه و آپشن انتخاب مثلا بین ویندوز و لینوکس بگذاره! ولی بر عکس لینوکس اینقدر گسترده و همه جانبه هست که منوی بوتی میسازه که قاد به این هستید که هم ویندوز رو بالا بیارید هم لینوکس رو!
دیگه بحث ویروس و هک ررو هم که همه میدونند که ویند۲ز چه دست گلی هست!!!!!
و خیلی موارد دیگه!..............
Ahmad-Ra
16-09-2008, 13:07
سلام دوستان :46:
چند وقتی هست که این لینوکس داره من رو به طرف خودش چذب می کنه ، فکر کنم مونث باشه :31:
دلم می خواست که کل تاپیک رو بخونم، اما هم حس اش نیست ، هم این که دیدم موضوعات اول تاپیک بر می گرده به 2 سال پیش ، احتمالا تغییر زیاده ( این ها همه اش بهونه است، خدایی تا صفحه 5 بیتشر نخوندم ، بقیه اش حس می خواست که نیست :whistle: ) چند تا سوال دارم :
1_ اصلا چرا لینوکس ؟ مگه این لینوکس چه آش دهن سوزی هست حالا ؟ چه مزیتی داره نسبت به ویندوز مگه ؟
( از نظر سرعت کدوم ارجح تره ، لینوکس یا ویندوز ؟ فکر کنم سرعت لینوکس بیشتر باشه ، درسته ؟ )
2 _ حالا که من می تونم گلیم امو تو ویندوز از بکشم ، آیا با رفتن به لینوکس به مشکل خواهم خورد ؟ برنامه هاش چجوریه ؟ من که بعد ازاین همه مدت ، برنامه های مورد نیاز امو پیدا کردم ، حالا همون وقت رو باید توی لینوکس بذارم ؟
اصلا برنامه هاش با ویندوز چه فرقی داره ؟ ( مزیتی داره ؟ ) فقط برنامه های خودش توش اجرا می شه یا خیر ؟
3 _ برای هجرت به لینوکس باید برنامه خاصی بلد باشم ؟ ( که نیستم )
4 _ چرا این لینوکس بیچاره این قدر ورژن داره ؟ اصلا ورژن هاش چه فرقی با هم دارن ؟
5 _ چرا لینوکس ویروس نمی گیره ؟ خونش رنگیه ؟ ( کلا ویروس نمی گیره ) یا تا حالا کسی حال نکرده براش ویروس بنویسه ؟
این ها سوالاتی بود که به ذهنم رسید و چند وقتی هست که مشغولم کرده ( البته فقط ذهنمو ) گفتن با یکی درد و دل کنم ، خوب می شم :31:طولانی شد ، ببخشید
اگه مسئول محبت کنه در مقابل سوالات من نقش مفعول رو بازی کنه و جواب بده ،ممنون می شم .
باشد که ما هم رستگار شویم و به لینوکس هجرت کنیم
مرسی
یا حق
سلام.
۱. چرا؟! وین۲ز ناپایداره! وین۲ز محدوده! وین۲ز کاربر رو تنبل میکنه! وین۲ز تک عاملی هست! وین۲ز ویروس فراوان میگیره حتی با هر چی اپدیت امنیتی باشه! هک میشه! و.... و برعکس همه اینها در لینکس وجود داره!
مسلمه لینوکس!(فقط اگر محیط کارت باگ داشته باشه ممکنه دچار مشکل بشی که اون هم به راحتی قابل حله)
۲. یاد گیری لینوکس به خدا خیلی آسونه فقط پشت کار میخواد! نصب برنامه ها باید توجه کنی که در لینوکس متفاوت تره تا وین۲ز! از دستورنویسی شل بیشتر اسفتاده میکنیم. درلینوکس یکسری برنامه های مثلا برنامه های دفتری به طور اتوماتیک نصبه فقط یکسری برنامه های جانبی لازم داری نصب کنی که اون هم وقت خاصی نمیگیره و با توجه به نیازت هست.
شما تو لینوکس نمیتونی فایل های EXE رو اجرا کنی. البته یکسری برنامه های شبیه سازی مثل WINE هم موجود داره که برنامه های وین۲ز رو در لینوکس نصب میکنه و بالا میاره(که ۱۰۰ هم تضمین شده نیست)
در لینوکس شما با فرمت هایی مثل tar.bz2 و rpm و deb و.. مواجه هستید.
۳. خیر فقط یه مقدار دانش کامپیوتر.
۴. مگر وین۲ز ورژن های متفاوت نداره؟؟؟ ۹۸ یا ۹۵ یا ایکس پی یا حتی ۳.۱؟؟؟ این جا هم این قضیه صدق میکنه. منتها هر توزیع منتشر کنندش مربوط به یه کشوره! مثل توزیع پارسیکس که ایرانی تبار هست!!!
۵. چون ضریب امنیتی بالایی داره و نفوذ پذیری پایین تر! البته ای نقضیه بین توزیع های لینوکس متفاوته!
البته دوست عزیز Ahmadra توضیحی کامل دادند ولی:
در این مورد با اینکه قبلا هم بحث شده بود حدود ۶-۷ ماه پیش، ولی کافیه به یاد بیارید یک ویروس وظیفه ی اصلیش دسترسی به فایلهای حیاتی سیستم هست، یا نهایتا فایلهای حیاتی یک برنامه!
و در لینوکس با توجه به معرفی سطح دسترسی ها در سطح خیلی بالا یک ویروس عملا نمی تونه فایلهای حیاتی شما رو آلوده کنه همین موضوع برای تروجان ها و worm ها هم صادق هست، البته اینطور نیست که اصلا ویروسی نباشه! البته که هست چون هر سیستمی بالاخره یک ضعفی داره ولی چون تعداد به ۱۰۰تا نمی رسه و تمام این ویروس ها هم (نه با آنتی ویروس که با تغییر سیستم ها)عملا بی خطر شده اند مشهور هست که می گویند لینوکس ویروس نداره!
سلام.
۱. چرا؟! وین۲ز ناپایداره! وین۲ز محدوده! وین۲ز کاربر رو تنبل میکنه! وین۲ز تک عاملی هست! وین۲ز ویروس فراوان میگیره حتی با هر چی اپدیت امنیتی باشه! هک میشه! و.... و برعکس همه اینها در لینکس وجود داره!
مسلمه لینوکس!(فقط اگر محیط کارت باگ داشته باشه ممکنه دچار مشکل بشی که اون هم به راحتی قابل حله)
۲. یاد گیری لینوکس به خدا خیلی آسونه فقط پشت کار میخواد! نصب برنامه ها باید توجه کنی که در لینوکس متفاوت تره تا وین۲ز! از دستورنویسی شل بیشتر اسفتاده میکنیم. درلینوکس یکسری برنامه های مثلا برنامه های دفتری به طور اتوماتیک نصبه فقط یکسری برنامه های جانبی لازم داری نصب کنی که اون هم وقت خاصی نمیگیره و با توجه به نیازت هست.
شما تو لینوکس نمیتونی فایل های EXE رو اجرا کنی. البته یکسری برنامه های شبیه سازی مثل WINE هم موجود داره که برنامه های وین۲ز رو در لینوکس نصب میکنه و بالا میاره(که ۱۰۰ هم تضمین شده نیست)
در لینوکس شما با فرمت هایی مثل tar.bz2 و rpm و deb و.. موجه هستید.
۳. خیر فقط یه مقدار دانش کامپیوتر.
۴. مگر وین۲ز ورژن های متفاوت نداره؟؟؟ ۹۸ یا ۹۵ یا ایکس پی یا حتی ۳.۱؟؟؟ این جا هم این قضیه صدق میکنه. منتها هر توزیع منتشر کنندش مربوط به یه کشوره! مثل توزیع پارسیکس که ایرانی تبار هست!!!
۵. چون ضریب امنیتی بالایی داره و نفوذ پذیری پایین تر! البته ای نقضیه بین توزیع های لینوکس متفاوته!
1 _ خب ( امیدوارم از دستم ناراحت نشید ) به نظر شخصی بنده ، این ها لزومی رو ایجاد نمی کنه برای هجرت کامل به لینوکس ( اگه سرعت اش نسبت به وین بیتشر باشه ، اون یه حرف دیگه است ) اما متقاعد شدم که یه تستی بکنم این لینوکس رو ، اگه حال داد .... :8:
از دستورنویسی شل بیشتر اسفتاده میکنیم
2 _ دیدی مچتو گرفتم :31: مگه نمی گی برنامه خاصی نمی خواد ، پس این چیه ؟ :5:
منظور من از برنامه ، اینه که مثلا من آی دی ام رو استفاده می کنم ، باید دنبال آی دی ام ورژن لینوکسی هم باشم دیگه ، ایا برنامه های اون به همین راحتی در درسترس هست ؟
این برنامه های شبیه ساز ، به نظرم نمی تونه کاری رو کنه باید انجام به ، یعنی به پای یه برنامه لینوکسی نمی رسه ، می رسه ؟
3 _ پس اون شل که گفتی چی بود ؟ :21:
4 _ ولی احتمالا این ورژن ها یه مزایا و ضعف هایی نسبت به هم دارند که ؟ ( تو موارد مختلف استفاده منظورمه )
5 _ چطوریه که ویندوز با این همه ابهت و سابقه این ضریب امنیتی رو نداره ؟
خب ، حالا که دوست دارم یه تستی از این لینوکس بگیرم ، باید از کجا شروع کنم ؟ اون شل رو که گفتید ، باید از جایی یاد بگیرم ؟ برنامه خاصی هست ؟ یا فقط و فقط چند تا دستور ساده اس ؟
و این که با کدوم ورژن لینوکس استارت بزنیم بهتره ؟
راستی ، من کلا هارد ام 20 گیگ بیشتر نیست ، اون اولا خوندم که می گفتید که 18 گیگ بدید به لینوکس ، من که 10 گیگ بیشتر نمی تونم بدم ؟
مرسی
یا حق
danial_848
16-09-2008, 17:53
(با اجازه ی اساتید)
تنها ملاک مورد نظر شما برای انتخاب سیستم عامل سرعت اونه؟!!!چرا گیر دادی به سرعت؟
شل ینی پوسته! شل کمند لینوکس مثل همون CammandPrompt ویندوز هست! که قدرت فوق العاده ای داره
من خودم وقتی قابلیتهاشو فهمیدم جذب لینوکس شدم
نرم افزارهاش به راحتی ویندوز گیر نمیاد. ولی میتونی نرم افزارهای ویندوزی رو هم تو لینوکس اجرا کنی
ضعف نسبت به هم ندارن. مزایا نسبت به هم دارن
اولاً کدوم ابهت ؟ دوما که لینوکس کدباز هست! مثلاً شما اگه یه باگ رو به مایکروسافت گزارش بدی سه سال دیگه نگاه میکنن که خوب باگه چی بوده بریم پچش کنیم ولی تو لینوکس که کدبازه از این حرفا نیست!
شل هم گفتم مثل cammand prompt ویندوز هست اما با قابلیت های خیلی خیلی بیشتر!!
اوبونتو
شما مگه نمیخوای تست کنی؟ سی دی لایو تهیه کن که نیاز به نصب نداره.
Ahmad-Ra
17-09-2008, 00:27
1 _ خب ( امیدوارم از دستم ناراحت نشید ) به نظر شخصی بنده ، این ها لزومی رو ایجاد نمی کنه برای هجرت کامل به لینوکس ( اگه سرعت اش نسبت به وین بیتشر باشه ، اون یه حرف دیگه است ) اما متقاعد شدم که یه تستی بکنم این لینوکس رو ، اگه حال داد .... :8:
2 _ دیدی مچتو گرفتم :31: مگه نمی گی برنامه خاصی نمی خواد ، پس این چیه ؟ :5:
منظور من از برنامه ، اینه که مثلا من آی دی ام رو استفاده می کنم ، باید دنبال آی دی ام ورژن لینوکسی هم باشم دیگه ، ایا برنامه های اون به همین راحتی در درسترس هست ؟
این برنامه های شبیه ساز ، به نظرم نمی تونه کاری رو کنه باید انجام به ، یعنی به پای یه برنامه لینوکسی نمی رسه ، می رسه ؟
3 _ پس اون شل که گفتی چی بود ؟ :21:
4 _ ولی احتمالا این ورژن ها یه مزایا و ضعف هایی نسبت به هم دارند که ؟ ( تو موارد مختلف استفاده منظورمه )
5 _ چطوریه که ویندوز با این همه ابهت و سابقه این ضریب امنیتی رو نداره ؟
خب ، حالا که دوست دارم یه تستی از این لینوکس بگیرم ، باید از کجا شروع کنم ؟ اون شل رو که گفتید ، باید از جایی یاد بگیرم ؟ برنامه خاصی هست ؟ یا فقط و فقط چند تا دستور ساده اس ؟
و این که با کدوم ورژن لینوکس استارت بزنیم بهتره ؟
راستی ، من کلا هارد ام 20 گیگ بیشتر نیست ، اون اولا خوندم که می گفتید که 18 گیگ بدید به لینوکس ، من که 10 گیگ بیشتر نمی تونم بدم ؟
مرسی
یا حق
مجدد سلام.
1. خوب کاری میکنی که لا اقل بخوای تست کنی!
2. دوست خوبم منظور این بود که برای نصب بست های نرم افزاری با پسوند هایی که برات مثال زدم مثل ویندوز نیست که بخوای دابل کلیک کنی و اجرا کنی و باید در محیط متنی مثل Terminal یا xterm دستور نویسی ساده انجام بدی برای نصب. منظور این بود!!!
سوال دومت رو کامل متوجه نشدم بیشتر توضیح بده.
3. گفتم بالا!
4. بله درسته! مثلا توزیع فدورا به دلیل اینکه تازه منتشر شده های برنامه های لینوسک رو همیشه استفاده میکنه متسافانه در مواردی باعث باگ میشه! ولی میشه رفعش کرد!
5. شاید باید بری از بیل گیتس( البته الان که نیست دیگه بیتر) و گروه امنیتیش بپرسی!:31:
تو شل برای نصب دستور های عادی و ساده ای داره که باید به ذهنت بسپاری! برای انجام دستورات و نصل هم به محیط Terminal احتیاج داری که به راحتی دسترسی داری!
معمولا پیشنهاد میشه با توزیع ابونتو یا پارسیکس شروع کنید.
برای شروع و امتحان 10 گیگ هم کافی میتونه باشه
سلام خدمت دوستان عزیز
با عرض معذرت از سوالهای مبتدیانه .. من هنوز با لینوکس کار نکردم و تازه میخوام باهاش کار کنم البته یه بار نصب کردم اما به دلیل عدم موفقیت پاک کردم اما دوباره مصمم شدم که باهاش کار کنم اما قبلش یه چند سوال ابتدایی دارم البته خیلی از مطالب این تایپیک رو خوندم اما جواب خودم رو پیدا نکردم و البته به دلایلی هم موفق به خوندن تمام تایپیک نشدم دیگه گفتم سوالم رو بپرسم زودتر به نتیجه می رسم
1- کارت گرافیک رو چطور میشه نصب کرد من لینوکس فدورا نصب کردم کارت صدا رو شناخت اما گراف رو نه منم خواستم از سی دی را انداز اونو نصب کتم اما هر چه سعی کردم این ارور می داد انگار اصلا با exe کاری نداره ؟؟
2- ایا نرم افزاری جایگزین فتوشاپ در لینوکس وجود داره ؟؟؟
3- ایا نرم افزاری nc تحت لینوکس وجود داره ؟؟؟ اخه من با یه نرم افزاری کار دارم که تحت داس هست و نیاز به nc دارم تا اجرا کنم از لینوکس ایا راهی داره ؟؟؟؟
و در اخر سوال مهم اینکه من لینوکس رو واسه دو کار میخوام که بالا اشاره کردم یکی فتوشاپ دوم هم یه برنامه که با محیط داس کار میکنه که ما با nc کار میکنیم تو ویندوز البته < حالا به نظر دوستان من از چه نوع لینوکسی استفاده کنم بهتر و مفیدتر و البته راحت تره ؟؟؟
ممنون میشم از دوستان اگه راهنمایی کنن
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.