مشاهده نسخه کامل
: شروع کار با لینوکس
صفحه ها :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
m a j r i x
30-01-2008, 20:15
اوه اوه چی شد
حسین جان ببخشید من پست شما رو ندیدم
من عادت دارم تاپیکهای رو که میخوام جواب بدم رو بستگی داره با هم مینویسم بعدش همه دریه لحظه ارسال میکنم
===========
نکته جالب اینجاست که چقدر جوابها به هم شباهت دارن
اوه اوه چی شد
حسین جان ببخشید من پست شما رو ندیدم
من عادت دارم تاپیکهای رو که میخوام جواب بدم رو بستگی داره با هم مینویسم بعدش همه دریه لحظه ارسال میکنم
===========
نکته جالب اینجاست که چقدر جوابها به هم شباهت دارن
اشکالی نداره ! منم باید بیشتر دقت می کردم.
جواب ها هم جالب بود !
در مورد پاسخ همزمان هم باید در قسمت پیشنهادات یک موردی رو مطرح کنم. چون در انجمن های دیگه دیدم که در هنگام پاسخ دادن به یک موضوع اگر پاسخ جدیدی اومده باشه به کاربر به طور اتوماتیک هشدار داده میشه !
ممنون از دوستان
ولي راجع به خط فرمان اينم بگم كه هيچ وقت رابط گرافيكي جاشو توي حوزه مختص به خودش نميگيره و اين ربطي به لينوكس يا ويندوز نداره...يه نقص ذاتي در كار گرافيك هست كه با هم كلون نميشن گرافيك به اين راحتي توي حلقه قرار نميگيره و دستورات شرطي روش اعمال نميشه و خرجيهاش رو نميشه به راحتي ورودي اينترفيس ديگه كرد و...ازين رو هميشه محيط متني و اسكريپت هاي خط فرمان جايگاه والاي خودش رو حفظ خواهد كرد و ربطي به پيشرفت هاي سيستم عامل هم نداره البته با پيشرفت هاي اخير مثلا شما ديگه لازم نيست دستي مونت كنيد يا ....
واسه همين:
1.كنسولهاي لينوكس كه همگي تقريبا يكي هستن با داس در ويندوز اساسا متفاوته همونطوري كه ويندوز خودش ميگه داس يه چيزي در حد Command Prompt هست ولي بش توي لينوكس يه زبان اسكريپتي ميتونه قلمداد بشه شما توش حلقه مينويسن و ....
2.يه استانداردي در لينوكس هست كه خيلي به اين قضيه متني و سرعت و .. كمك ميكنه و اون اينه كه هر برنامه اي كه نوشته ميشه اساسا يه اينترفيس متني خواهد داشت تقريبا البته باز بودن اين اجازه رو ميده و اينترفيس گرافيكي رو اين قرار ميگيره اين مزيتهاي بسيار زيادي داره كه به نظر من يكي از نقاط قوت لينوكس هست كه كمتر روش بحث كردن
مثلا در بحث كانورت كردن فرمتهاي صوتي تصويري يا split & join و .... شما توي ويندوز مجبوري كلي برنامه نصب كني يا خلاصه با محيط گرافيكي مثلا يه پوشه رو با تمام محتوياتش فايلهاي تصويريشو مثلا به mp3 تبديل كردن و بعد چسپوندن به هم ديگه و... با يه خط دستور توي لينوكس و برنامه ffmpeg كه محيط متني داره براحتي انجام ميشه ولي توي محيط گرافيكي؟؟؟
ffmpeg -i a.mp4 output.mp3
و كلي كار ديگه
راجع به توزيعهاي غير رايگان هم همونطور كه دوستان گفتن شركتها معمولا پشتيباني رو ميخرن ولي اگه پولي بخواين هم Mandriva و هم Xandros نسخه غير رايگان داره كه كيفيت خوب و يه پشتيباني عالي داره Xandros فكر كنم 80 دلاري باشه... هر دو واسه كاربراي خانگي هست.
a.koochmeshgi
02-02-2008, 18:54
طریقه نصبش هم مثل آب خوردنه! چون این اوبونتو لایو سی دی اِ، اول می ذاریش تو سی دی درایو و کامپیوتر رو ری استارت می کنی. بعد از چند دیقه سیستم عامل جلوی روته! روی دسکتاپ یه گزینه هست به اسم Install اون رو دابل کلیک می کنی و مراحل نصب رو طی می کنی!
فقط دو نکته! بهتره از اطلاعات مهمت بک آپ بگیری!
در زمان نصب به پارتیشن هات و محل نصب دقت کنی. اگه تازه کاری می تونی تو ویندوز یه پارتیشن رو پاک کنی (اطلاعات آخرین درایو رو یه جا کپی کن و بعد توی ران بزن diskmgmt.msc و بعد توی این صفحه رو آخرین درایو راست کلیک کن و Delete Logical Drive... رو بزن) بعد می تونی مراحل نصب اوبونتو رو شرو کنی. البته این راه بهترین راه نیست ولی خب راه آسونیه.
توصیه می کنم به بخش مقالات سایت برو و حتماً قبل از نصب مقالات رو بخون!
من برام سوال پیش اومده:
اگه سیستم live است پس چرا میگین install کن؟
اگه با لینوکس بالا میاد سیستم پس چرا میگین روی دسکتاپ؟
و اگه این لینوکس زنده روی سی دی برای اینه که کامپیوتر رو نریزیم به هم و یاد بگیریم پس جریان بک آپ گیری چیه؟
و در آخر اینکه این سی دی های live همون سی دی هایی هستند که میشه نصبشون هم کرد؟ یعنی اگه من بخوام بصورت live استفاده کنم ممکنه اشتباهی برم نصبش کنم؟
مرسی
a.koochmeshgi
02-02-2008, 19:07
یه سوال دیگه:
من همه تاپیک رو خوندم.
حالا میخوام از اول شروع کنم به استفاده از لینوکس و میدونم به هزار تا مشکل برمی خورم و خب خیلی زور داره از اول تاپیک رو بخونم.
شما که میگین سرچ کن من نمیدونم میشه فقط توی همین تاپیک سرچ کرد یا باید کل فروم رو سرچ کنم و اگه میشه توی تاپیک سرچ کرد چطوری این کار رو بکنم؟
ممنون
خب! نگاه کن عزیز:
میشه همیشه از روی لایو سی دی اجرا کرد ماجرا رو اما چون سرعت سیدی درایو پایینه پس بهتره اون رو روی یه حافظهی سریع نصب کرد تا خیلی خوب باشه
بعد این که شما دوست نداری که هر دفه که لایو سیدی رو خاموش کردی اطلاعاتت بپره؟! نه؟
خب اما Desktop همون میز کاره و همون صفحه ایه که میشه براش عکس زمینه انتخاب کرد. همون که آیکن ها روشه و تقریبا توی تمام سیستم عامل ها، از جمله سیستم عامل گوشی موبایل هم دیدهمیشه!
میشه از روی سیدی زنده هم سیستم عامل رو نصب کرد. یعنی به این منظور هم ساخته شده. اما گفتیم مراقب اطلاعات باش که اگه خواستی نصب کنی موردی از نظر پریدن اطلاعات نداشته باشی. لینک زیر جالبه:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
فکر کنم تمام سوال ها رو جواب دادم
a.koochmeshgi
02-02-2008, 22:41
خیلی مرسی!!!
من اول فکر کردم منظورت از دسکتاپ مال ویندوزه. چون من قبلا در حد بسیار ابتدایی با لینوکس کار کرده بودم و دسکتاپ نداشت.یعنی مثل ام اس داس بود.
منظورت از حافظه سریع اینه که لینوکس رو نصبش کنم؟
از لینک هایی هم که دادی ممنون جالب بود.
من فکر کنم پارسیکس رو دارم. از نمایشگاه گرفته بودم. میشه بصورت زنده هم ازش استفاده کرد؟
این سی دی هما که میگین چی هست؟
من نمیدونم سی پی یو 64 بیتی دارم یا جور دیگه. لپ تاپ دارم.
نه!!! اون لینوکسی که شما فرمودین سال 1991 ساخته شد! بعد از اون از نظر گرافیکی به شدت پیشرفت داشته! الان که از ویندوز هم جلو زده!
منظورم از حافظهی سریع چیزی مثل هارد درایو یا فلش دیسک یا External Hard یا هر چیز توی این مایه ها بود که به قول شما نصب کردن روی هارد معمول ترینشه.
پارسیکسی که از نمایشگاه گرفتین قدیمیه! بهتره جدیدش رو بخرین. این هم لینکش:
600 تومنه و اگه تهران باشین که یکی دوروزه به دستتون میرسه و اگه تهران نیستین که نهایتش یک هفته.
البته من خودم پارسیکس استفاده میکنم اما همون طور که توی همون مقاله که لینکش رو داده بودم، گفتم، اوبونتو رو پیشنهاد میکنم.
سی دی هما یه اضافه ساز برای اوبونتو هستش که یک سری مخازن رو به اوبونتوی شما اضافه میکنه تا نیازتون به اینترنت به حداقل بسه برای به روزآوری سیستم. البته من هیچوقت ازش استفاده نکردم چون هم اینترنت پر سرعت داشتم و هم از DVD اوبونتو استفاده کردم.
کاش مدل لپتاپ رو مینوشتین ولی به احتمال 98 درصد 64 بیتی نیست!
و ای کاش سوالاتتون رو در مورد اون مقاله، همون جا مینوشتین! به خدا جواب میدادم!
این مقاله رو میگم:
a.koochmeshgi
03-02-2008, 00:03
اول از همه تشکر میکنم بابت همه جوابها
بعدش:
منهم اوبونتو رو سفارش آنلاین دادم ولی فکر کنم سی دی بود
چشم پارسیکس هم جدیدش رو میخرم - الان کلی لینوکس قدیمی دارم که هیچ وقت استفاده نکردم. آخریش مندریک؟ یه همچی چیزی! بود-
در ضمن اینترنت من گازوئیلیه. اینجا پرسرعت نداریم
مدل لپ تاپ هم inspiron 6400 dell البته از نوع n series است که روش هیچ سیستم عاملی نداشت.
حالا میشه گفت چند بیتیه؟
در ضمن وبلاگتون رو هم برای خودم add کردم و مشغول زیرو رو کردنش هستم. به چشم حتما سوالاتم رو همونجا مطرح میکنم!
باز هم ممنون.
شکلک هام غیب شدن وگرنه یه لبخندی گلی چیزی میفرستادم.
m a j r i x
03-02-2008, 20:29
3- فهمیدم زودتر کار با linux رو شروع کنم
:10:
5- فهمیدم lap top بعدی من apple خواهد بود
:18:
شمائیکه میخواهی بعدا با اپل کار کنی چرا میخواهی لینوکس رو یاد بگیری
marjix جان! شما هم اگه این لپتاپ جدید اپل رو ببینی همچین...
چیزه! کاش میشد روش اوبونتو نصب کرد!!! به باریکی موبایله!
a.koochmeshgi
03-02-2008, 22:45
:18:
شمائیکه میخواهی بعدا با اپل کار کنی چرا میخواهی لینوکس رو یاد بگیری
سوال خیلی خوبیه هیچ از خودت پرسیدی اینایی که لینوکس کار میکنن چرا بیخیال ویندوز نمیشن؟
به همون دلیل هم من میخوام غیر از لینوکس سیستم عامل مک رو هم داشته باشم.
و اما اینکه چرا مک؟
من کلا دشمن سرسخت ویندوز هستم و هروقت مجبور میشم آپگرید کنم به ویندوز جدید دپرس میشم. تنها ویندوزی که حاضر بودم و هستم تحمل کنم ویندوز 98 بود ولی حیف که ...
روشن بود؟
:9:
هیچ از خودت پرسیدی اینایی که لینوکس کار میکنن چرا بیخیال ویندوز نمیشن؟
کدومها رو می گی؟ :13:
بریز دور این حرفا رو
m a j r i x
04-02-2008, 21:59
marjix جان! شما هم اگه این لپتاپ جدید اپل رو ببینی همچین...
چیزه! کاش میشد روش اوبونتو نصب کرد!!! به باریکی موبایله!
چرا الکی باید 3000$ پول لپ تاپ داد
اگر بخوام 3000$ خرج کنم یه PS3 نقرهای ۸۰ گیگ با یه سامسونگ M88 Full HD میگیرم :8:
حالا نظرت چیه
و یه نکته خیلی مهم میتونی لینوکس هم روی PS3 نصب کنی !!!
m a j r i x
04-02-2008, 22:06
سوال خیلی خوبیه هیچ از خودت پرسیدی اینایی که لینوکس کار میکنن چرا بیخیال ویندوز نمیشن؟
اگه خواستم بعد از چهار سال برام سراغ ویندوز این سوالات رو توی ذهنم یادآوری میکنم
a.koochmeshgi
04-02-2008, 23:24
کدومها رو می گی؟ :13:
بریز دور این حرفا رو
اگه خواستم بعد از چهار سال برام سراغ ویندوز این سوالات رو توی ذهنم یادآوری میکنم
من منظورم لینوکس کارهای حرفهای نبود.
دور از جون شما! منهم اگه یه روزی بتونم با لینوکس حرفه ای کار کنم عمرا اگه اصلا حرف ویندوز رو بزنم.
حدود 8 ساله که من در آرزوی یادگیری لینوکس هستم - البته اون اوایل دلم میخواست فقط یونیکس یاد بگیرم - ولی هنوز جرات نکردم شروع کنم. اعتماد به نفس لازم رو ندارم.
حالا من اگه شروع کنم هم تا مدتها نمیتونم ویندوز مزخرف رو ول کنم.
دوستان انقدر از مک تعریف کردند که بدجوری وسوسه شدم اونم داشته باشم ضمن اینکه همیشه از apple خوشم میومده البته بجز ipod ش که تو خونه ماهمه یه دونه دارن به جز من!
همین!
آقا من یک ماهی میشه که دارم لینوکس کار می کنم! ویندوز رو یه ماهی می شه که بی خیال شدم!
قابل مقایسه نیستن این ها! این کجا و اون کجا!
a.koochmeshgi
04-02-2008, 23:43
آقا من یک ماهی میشه که دارم لینوکس کار می کنم! ویندوز رو یه ماهی می شه که بی خیال شدم!
قابل مقایسه نیستن این ها! این کجا و اون کجا!
چقدر پیش زمینه داشتی توی لینوکس؟ قبلا کار کرده بودی؟ آشنایی داشتی؟ با چی شروع کردی؟
منظورت از قابل مقایسه نیستن چیه؟
:4: چقدر سوال میکنم!
دوست عزيز اعتماد به نفس بالا نميخواد چون كار پيچيده اي نيست كافيست شروع كنيد
مشكلي هم پيش بياد باز مشكل بغرنجي نيست شما كه نميتونيد با چند كليك مادربورد يا پردازنده رو بسوزونين واسه همين شروع كنين ....... يادگيريش هم خيلي ساده س.
a.koochmeshgi
05-02-2008, 10:24
حتما شروع میکنم درخواست ubuntu دادم تا برسه!
راستی این ubuntu که من سفارش دادم live ـه. مخواستم ببینم اگه خواستم میتونم نصبش هم کنم یا باید dvd بگیرم؟
چون یک جا در مورد نصبش توضیح داده بودین میخوام ببینم منظور همون نصب روی هارده یا نه ...
و سوال بعدی اینکه من الان یه inspiron 6400 DELL دارم - لپ تاپ - 64 بیتیه یا نه ... من اصلا نمیدونم این 64 بیتی یعنی چی ؟
من معمولیش رو سفارش دادم. چیکار کنم؟
m a j r i x
05-02-2008, 12:18
و سوال بعدی اینکه من الان یه inspiron 6400 DELL دارم - لپ تاپ - 64 بیتیه یا نه ... من اصلا نمیدونم این 64 بیتی یعنی چی ؟
من معمولیش رو سفارش دادم. چیکار کنم؟
سلام
چون لپ تاپ شما از core duo استفاده میکنه هم میتونید از ۳۲ بیتی استفاده کنید هم از ۶۴ بیتی
a.koochmeshgi
05-02-2008, 22:23
مرسی خیالم راحت شد. اما حالا اگه میشه خلاصه گفت به من بگین این core duo چیه و کلا جریان 32 بیتی و 64 بیتی چیه؟
این core duo به این معنیه که هستهی cpu شما دوگانست. به این معنی که هم زمان توان پردازش دو دستور رو داره.
32 و 64 بیتی بودن هم همون ساختار فیزیکی cpu که برام جالب بود روی دو هسته ایا هم میشه از نسخه های 32 و هم 64 استفاده کرد!
a.koochmeshgi
06-02-2008, 23:25
مرسی
این همزمانی پردازش دستور رو اتفاقا توی یه تاپیک مربوط به لپ تاپ خوندم که جالب بود میگفت میتونید در عین فیلم دیدن یه نرم افزار نصب کنید ولی هنوز ته ذهنم برام جا نیفتاده.:13:
نه! این مفهوم پردازش همزمان نیست!
به این میگن چند وظیفه ای بودن که جالبه بدونید گنو/لینوکس از اولین سیستم عامل هایی بوده که توان این کار رو داشته!
این چند وظیفه ای بودن رو نرمافزار فراهم میکنه که معمولا سیستم عامل عهده دارشه. سیستم عامل یک صف از دستورات آماده میکنه و میفرسته به cpu که ممکنه مثلا یکی در میون مربوط به پخش فیلم و نصب برنامه باشه.
اما cpu هایی با پردازش موازی توی یک زمان یا clock توان دو پردازش رو دارن که عملا فرق میکنه با چند وظیفه ای.
البته فکر کنم به جاست که به شما بگم «Linux» یک هستست و در کنار پروژهی «Gnu» به یک سیستم عامل تبدیل شده! پس نباید پروژهی Gnu رو فراموش کنیم و به این سیستم عامل بگیم «Linux». صحیح تر اینه که از اون با نام «Gnu/Linux» یاد کنیم.
البته فکر کنم به جاست که به شما بگم «Linux» یک هستست و در کنار پروژهی «Gnu» به یک سیستم عامل تبدیل شده! پس نباید پروژهی Gnu رو فراموش کنیم و به این سیستم عامل بگیم «Linux». صحیح تر اینه که از اون با نام «Gnu/Linux» یاد کنیم.
بله خیلی مهمه
به نظر من اصلا بگیم سیستم عامل گنو اشتباه نگفتیم
من هم خیلی وقته که می خوام اسم انجمن رو به گنو لینوکس تغییر بدم - انشاالله بزودی انجام می شه
a.koochmeshgi
07-02-2008, 21:51
چه جالب من هی شنیده بودم پروژه گنو ولی نمیدونستم اون باعث سیستم عامل شدن شده!
میشه من یک سوال دیگه بکنم؟؟؟؟؟
این هسته که میگن یعنی چی؟
a.koochmeshgi
07-02-2008, 21:57
آها داشت یادم میرفت!!
پس این توان پردازش موازی cpu یعنی اینکه cpuش قویتره !! درسته؟ ولی چرا 32 بیتی میتونه از هردو نوع لینوکس استفاده کنه ولی 64 بیتی نه؟
Sec Expert
07-02-2008, 22:45
سلام دوستان اگه سوءالم مبتدی هستش می بخشید اما می خواستم بدونم کدوم توزیع لینوکس رو باهاش شروع کنم که کار باهاش شبیه ویندوز باشه (محیطی شبیه محیط ویندوز داشته باشه) و اینکه من شنیدم لینوکس نصب سختی داره می خواستم بدونم درسته یا نه؟
سلام دوستان اگه سوءالم مبتدی هستش می بخشید اما می خواستم بدونم کدوم توزیع لینوکس رو باهاش شروع کنم که کار باهاش شبیه ویندوز باشه (محیطی شبیه محیط ویندوز داشته باشه) و اینکه من شنیدم لینوکس نصب سختی داره می خواستم بدونم درسته یا نه؟
آقا این اصلا فکر درستی نیست! البته توزیع هایی مثل اینا هم هستن ها:
اما اگه میخوای شرو به کار کنی توزیعی رو انتخاب کن که محبوب باشه. اوبونتو و پارسیکس که فوق العاده هستن! کار کردن با محیط گرافیکیشون هم به شدت آسون تر از اون ویندوز لعینه!
نصبش که فوق العاده آسونه! به خدا از نصب ویندوز آسون تره! فقط باید مراقب باشی که اطلاعات ویندوزت با پارتیشن بندی بد از بین نره! من حتی اولین بار هم که fedora3 رو نصب کردم مشکلی با این نداشتم ولی شنیدم بعضی ها بی دقتی خودشون رو بر گردن «گنو/لینوکس» میندازن!
عرض شود که یاد بگیریم به جای «لینوکس» بگیم «گنو/لینوکس»
چه جالب من هی شنیده بودم پروژه گنو ولی نمیدونستم اون باعث سیستم عامل شدن شده!
میشه من یک سوال دیگه بکنم؟؟؟؟؟
این هسته که میگن یعنی چی؟
آها داشت یادم میرفت!!
پس این توان پردازش موازی cpu یعنی اینکه cpuش قویتره !! درسته؟ ولی چرا 32 بیتی میتونه از هردو نوع لینوکس استفاده کنه ولی 64 بیتی نه؟
این که Cpu قوی تره خب نسبت به هم فرکانس خودش خیلی بهتر عمل میکنه و کلا تکنولوژی جدید تری محسوب میشه! حتی Cpu های چند هسته ای هم تولید میشن.
اما این گفتهی شما درست نیست! cpu 32 بیتی نمیتونه از 64 بیتی پشتیبانی کنه! البته با دانسته های من اینطوره! اگه میفرمودین که چرا 64 بیتی میتونه از هر دو پشتیبانی کنه باز قابل درک تر بود و میشد در موردش تحقیق کرد!
شما در نظر بگیر که یک تولیدی داری که مواد خام رو میگیره و یه محصول داره. مواد رو میگیره و طبق یک فرایند به محصول تبدیل میشه. هسته هم دقیقا همون فراینده. یعنی تولید کننده توابع مورد نیاز برای ارتباط با پردازنده. چطور بگم که معنی گم نشه. سخته! به اساتید پاس میدم!
با سلام
من به عنوان یه تازه کار از دوستان یه سوال دارم
من برای سیستم جدیدم دو عدد هارد دیسک خریدم و قصد دارم روی یکی ویندوز و روی دیگری لینوکس نصب کنم.
اینطور که من شنیدم بهترین راه برای این کار اینه که موقع نصب هر کدوم از اینها پورت ساتا مربوط به هارد دیگه رو ازش جدا کنم و در بایوس تنظیمات رو انجام بدم و بعد سیستم عامل رو نصب کنم.
حالا میخوام بدونم وقتی این کارها رو انجام دادم و هر دو سیستم عامل رو نصب کردم و پورت هر دو هارد رو هم نصب کردم و همچنین در بایوس هم تنظیمات مربوطه رو انجام دادم تا سیستم هر دو هارد منو بشناسه اونوقت با توجه به اینکه در این روش بر خلاف روش نصب بر روی یک هارد دیسک بوت لودر ویندوز از بین نرفته، سیستم چطور بوت میشه؟ یعنی چطور میتونم موقع بوت شدن انتخاب کنم که کدوم یک از سیستم عامل ها بوت بشه؟ من قبلا لینوکس و ویندوز رو روی یک هارد دیسک نصب کردم ولی برای اولین باره که میخوام هر کدوم رو روی یک هارد جداگانه نصب کنم.
masood10001
14-02-2008, 14:09
بحث خوبی باید باشه ان شاءالله:10:
patrician1989
15-02-2008, 21:07
با سلام
من برای سیستم جدیدم دو عدد هارد دیسک خریدم و قصد دارم روی یکی ویندوز و روی دیگری لینوکس نصب کنم.
اینطور که من شنیدم بهترین راه برای این کار اینه که موقع نصب هر کدوم از اینها پورت ساتا مربوط به هارد دیگه رو ازش جدا کنم و در بایوس تنظیمات رو انجام بدم و بعد سیستم عامل رو نصب کنم.
حالا میخوام بدونم وقتی این کارها رو انجام دادم و هر دو سیستم عامل رو نصب کردم و پورت هر دو هارد رو هم نصب کردم و همچنین در بایوس هم تنظیمات مربوطه رو انجام دادم تا سیستم هر دو هارد منو بشناسه اونوقت با توجه به اینکه در این روش بر خلاف روش نصب بر روی یک هارد دیسک بوت لودر ویندوز از بین نرفته، سیستم چطور بوت میشه؟ یعنی چطور میتونم موقع بوت شدن انتخاب کنم که کدوم یک از سیستم عامل ها بوت بشه؟ من قبلا لینوکس و ویندوز رو روی یک هارد دیسک نصب کردم ولی برای اولین باره که میخوام هر کدوم رو روی یک هارد جداگانه نصب کنم.
گویا هیچکی نمی خواد جواب شما رو بده ! آخه من هم دو تا هارد دارم اما به خاطری همین آگاهی ها رو نداشتم دست به این کار نزدم .
از دوستان خواهش می کنم با هم مشورت کنید .
با سلام
هم کار خودتو سخت کردی و هم پول اضافی خرج کردی برای ۲ هارد
یکی می گرفتی با حجم بالا تر ، ویندوز و لینوکس هم که برای هم مشکلی ایجاد نمی کنند و ...
حالا شما برای انتخاب سیستم عاملتون باید وارد setup کامپیوترتون بشید و در اونجا first boot رو روی هر کدوم از هاردهایی که می خواهید باهاش بوت بشید بزارید
patrician1989
15-02-2008, 23:25
یعنی نمیشه بدون رفتن به setup گزینه ای بیاد که بشه یکی از دیسکها رو انتخاب کرد ؟
a.koochmeshgi
16-02-2008, 19:34
این که Cpu قوی تره خب نسبت به هم فرکانس خودش خیلی بهتر عمل میکنه و کلا تکنولوژی جدید تری محسوب میشه! حتی Cpu های چند هسته ای هم تولید میشن.
اما این گفتهی شما درست نیست! cpu 32 بیتی نمیتونه از 64 بیتی پشتیبانی کنه! البته با دانسته های من اینطوره! اگه میفرمودین که چرا 64 بیتی میتونه از هر دو پشتیبانی کنه باز قابل درک تر بود و میشد در موردش تحقیق کرد!
شما در نظر بگیر که یک تولیدی داری که مواد خام رو میگیره و یه محصول داره. مواد رو میگیره و طبق یک فرایند به محصول تبدیل میشه. هسته هم دقیقا همون فراینده. یعنی تولید کننده توابع مورد نیاز برای ارتباط با پردازنده. چطور بگم که معنی گم نشه. سخته! به اساتید پاس میدم!
خب خيلي اصراري ندارم اين 32 و 64 بيتي رو بفهمم ولي وقتي سوال ميشه گنو/لينوكس 64 بيتي ميخواي يا گنو/لينوكس معمولي آدم كنجكاو ميشه !!!
اون كه گفتي توليدي و مواد خام و اينا رو كلا نفهميدم ولي اينكه ميگي توليدكننده توابع موردنياز براي ارتباط با پردازنده رو تا حدودي ميفهمم. پس يعني ويندوز هم هسته داره درسته؟
مرسي كه هي جواب ميدي:46:
با سلام
ببیندی همونطوری که دوستان گفتن ایده درستی نیست ولی داشتن دو هارد هم بد نیست فقط شما نمیتونید هر کدوم رو مستقل نصب کنید بعد بخواین هر دو رو باهم در بوت داشته باشین یعنی شما میتونین یه بار اولی رو وصل کنید و ویندوز روش نصب کنید و بعد اونو غیر فعال کنید و دومی رو وصل و لینوکس روش نصب کنید :) این ایده خوبی نیست چون اونوقت توی بوت هم هر وقت میخواین وارد ویندوز بشنین اولی و هر وقت میخواین وارد لینوکس بشین باید اولی رو قطع و دومی رو وصل کنید...........:31:
بهرحال شما میتونید یکی از هاردها رو مستر و اونویکی رو slave کنید روی هارد مستر ویندوز رو نصب کنید بعد روی هارد اسلیو لینوکس رو نصب کنید فقط دقت کنید وقتی که بوت لودر لینوکس رو نصب میکنید روی MBR نصب بشه (یعنی بری روی هارد مستر ) تا فرایند بوت رو بدست بگیره.......اونوقت میتونید بین هر کدومم از سیستم عاملها مثل حالت عادی سوئیچ کنید به پارتیشنهای ویندوز هم توی لینوکس دسترسی دارید حتی میتویند پارتیشنهائي که فایلهای عمومیتون توش هست رو VFAT بزنین که هر دو سیستم عامل بتونن استفاده کنن.
البته در حالت اول با بوت از فلاپی و.. هم میشه سوئیچ کرد ولی کلا ایده درستی نیست........روش بالا به نظرم خوبه..
خب خيلي اصراري ندارم اين 32 و 64 بيتي رو بفهمم ولي وقتي سوال ميشه گنو/لينوكس 64 بيتي ميخواي يا گنو/لينوكس معمولي آدم كنجكاو ميشه !!!
اون كه گفتي توليدي و مواد خام و اينا رو كلا نفهميدم ولي اينكه ميگي توليدكننده توابع موردنياز براي ارتباط با پردازنده رو تا حدودي ميفهمم. پس يعني ويندوز هم هسته داره درسته؟
مرسي كه هي جواب ميدي:46:
۸ یا ۱۶ یا ۳۲ ...۶۴ بیتی بودن یه پردازنده مربوط به ALU ش هست یه پردازنده ۶۴ بیتی میتونه روی داده های باینری (۰و۱) به طول ۶۴ مستقیم عملیات منطقی و ریاضی رو انجام بده خوب اینه یعنی هزینه تولید بالاتر (که این روزها توی صنعتش و با توجه به رقابت و... به چشم نمیاد) ولی سرعت بهتر...........اما این فقط یه امکان پردازنده هست یعنی یه ظرفیت پردازشی تلقی میشه حالا اگه شما یه نرم افزار رو به خصوص سطح پائينها رو ۳۲ بیتی ساختن از قابلیت ۶۴ بیتی این پردازنده استفاده نمیکنه بلکه مثلا از ۳۲ بیت اول اون ریجیسترهای ۶۴ بیتی ALU استفاده میکنه (واسه سادگی فرض کن اینجوریه .....) .........واسه همینه که مثلا میگن ویندوز ۶۴ بیتی یا لینوکس ۶۴ بیتی..........بدیهی هست که یه نرم افزار ۶۴ بیتی روی یه پردازنده ۳۲ بیتی کار نمیکنه ولی حالت عکسش به خاطر اون مسئله که گفتم میشه.......
امیدوارم یه کم مطلب روشنتر شده باشه.....
J A V I D
16-02-2008, 23:56
سلام خدمت اساتيد صفحه ها زياد همه صفحه ها رو نخوندم ولي مدتي نمي دونم چه مرگم شده كه لينكوس نصب كنم ! در كنار ويندوز حالا يكي به من پيشنهاد داد از نسخه ubuntu استفاده بكنم ! اول از همه نظر شما چيه اين نسخه براي من تازه كار كه تا حالا يه بارم محيط هاي لينوكسي نديدم مناسبه ؟!؟ بعد چجوري مي شه در كنار ويندوز لينوكس هم داشت ! يعني نصبش مثل نصب دو تا ويندوزه ! بعد ممكنه خراب كاري كنيم موقع نصب اطلاعات هارد بپره (اين مسئله رو زياد شنيدم نمي دونم شايعه است يا حقيقت داره مي گن در صورت نصب لينوكس كل هارد مي پره ؟! البته بيشتر شبيه شايعه است تا واقعيت !) ! 500 گيگ هارده ها بپر بعد منم بايد از پنجره بپرم پايين ! در ضمن در حال حاضر دو تا ويندوز دارم يكي ايكس پي يكي ويستا كه البته ويستا روي اون يكي هاردم نصبه ، ولي دوتا هارد به سيستم وصلن !
سلام خدمت اساتيد صفحه ها زياد همه صفحه ها رو نخوندم ولي مدتي نمي دونم چه مرگم شده كه لينكوس نصب كنم ! در كنار ويندوز حالا يكي به من پيشنهاد داد از نسخه ubuntu استفاده بكنم ! اول از همه نظر شما چيه اين نسخه براي من تازه كار كه تا حالا يه بارم محيط هاي لينوكسي نديدم مناسبه ؟!؟ بعد چجوري مي شه در كنار ويندوز لينوكس هم داشت ! يعني نصبش مثل نصب دو تا ويندوزه ! بعد ممكنه خراب كاري كنيم موقع نصب اطلاعات هارد بپره (اين مسئله رو زياد شنيدم نمي دونم شايعه است يا حقيقت داره مي گن در صورت نصب لينوكس كل هارد مي پره ؟! البته بيشتر شبيه شايعه است تا واقعيت !) ! 500 گيگ هارده ها بپر بعد منم بايد از پنجره بپرم پايين ! در ضمن در حال حاضر دو تا ويندوز دارم يكي ايكس پي يكي ويستا كه البته ويستا روي اون يكي هاردم نصبه ، ولي دوتا هارد به سيستم وصلن !
بستگی به خودت داره
اگر دقت کنی و راهنمای نصب توزیع مورد نظرتو بخونی و اطلاعاتی کسب کنی و قدم به قدم با اون پیش بری و مثل ویندوز سریع ok یا yes رو نزنی و پیغامها و گزینه های انتخابی رو بدقت بخونی و بعد انتخاب کنی هیچ اتفاقی نمی افته
یک نکته مهم اینه که اگر اینهمه اطلاعاتت برات مهمه حتما ازش بک آپ بگیر(خوشبختانه ۲ hdd هم داری و راحت می تونی رو یکیش بک آپ بگیری)
J A V I D
17-02-2008, 00:57
يه سوال ديگه Ubuntu و پارسيكس نسخه لايوشون جداست يا تو همون پك سي دي كه رو اينترنت براي دانلود هست ؟!؟
يه سوال ديگه Ubuntu و پارسيكس نسخه لايوشون جداست يا تو همون پك سي دي كه رو اينترنت براي دانلود هست ؟!؟
همون نسخه که در سایت برای دانلوده به صورت LiveCD هست.
پیشنهاد من برای شروع کار پارسیکس هست به چند دلیل !:!
۱- یک سیستم عامل ایرانیه !
۲- فونت فارسی به طور پیش فرض نصبه و از نظر فارسی نویسی مشکلی نداره !
۳- کدک های صوتی و تصویری به طور پیش فرض نصبه !
۴- کتاب کامل آموزشی به زبان فارسی داره ! راهنمای نصب داخل کتاب هست و در حالت LiveCD قابل دسترس هست !
البته اوبونتو هم راهنما های فارسی زیادی داره و یکی از راحتترین توزیع ها هست ولی این مواردی که گفتم در پارسیکس به طور پیش فرض انجام شده. والبته نظر شخصی من اینه که سرعت پارسیکس ۱ بیشتر از اوبونتو ۷.۱۰ هست !
J A V I D
17-02-2008, 07:42
دانلود پارسيكس يه ساعته تموم شده الان كه ساعت هفت صبحه برم سر كار بر گردم مي رم تو كارش ! اميدوارم به مشكل نخورم ...
با تشكر از دوستان
دانلود پارسيكس يه ساعته تموم شده الان كه ساعت هفت صبحه برم سر كار بر گردم مي رم تو كارش ! اميدوارم به مشكل نخورم ...
با تشكر از دوستان
مطمئن باشید به مشکل بر نمی خورید ! شما به دوتا پارتیشن جدید نیاز دارید : یکی با فرمت EXT3 و دیگری با فرمت swap . که هر دو پارتیشن را در هنگام نصب می توانید بسازید !
بعد از اینکه سیستم را در حالت LiveCD بوت کردید از منوی سیستم About Parsix را انتخاب کنید. در صفحه باز شده بروی فارسی کلیک کنید و در بالای صفحه بروی راهنمای نصب کلیک کنید.
پیشنهاد می کنم قبل از نصب این راهنما را به طور کامل مطالعه کنید !
موفق باشید.
J A V I D
17-02-2008, 12:16
يه سوال پيش اومده :
براي نصب كلي جا خوندم كه بايد دو تا پارتيشن ساخته بشه ظاهرا ( حسين عزيز هم همين بالا گفتن ) حالا اين پارتيشن ها از پارتيشن هاي ويندوز جدان اضافه مي شن به پارتيشن هاي موجود ! منظورم اينه كه بعد از نصب لينكوس وقتي تو محيط ويندوز بيام يعني دو تا پارتيشن به درايو هام اضافه مي شه ؟!
يا فقط حجمي از يكي از پارتيشن هاي منو اشغال مي كنه يه چيزي مثل Vmware ؟!؟ كه در واقع پارتيشن جدا مي سازه به صورت مجازي ولي تو ويندوز قابل مشاهدس ؟!
نمي دونم منظورم رو خوب رسوندم يا نه !
يه سوال پيش اومده :
براي نصب كلي جا خوندم كه بايد دو تا پارتيشن ساخته بشه ظاهرا ( حسين عزيز هم همين بالا گفتن ) حالا اين پارتيشن ها از پارتيشن هاي ويندوز جدان اضافه مي شن به پارتيشن هاي موجود ! منظورم اينه كه بعد از نصب لينكوس وقتي تو محيط ويندوز بيام يعني دو تا پارتيشن به درايو هام اضافه مي شه ؟!
يا فقط حجمي از يكي از پارتيشن هاي منو اشغال مي كنه يه چيزي مثل Vmware ؟!؟ كه در واقع پارتيشن جدا مي سازه به صورت مجازي ولي تو ويندوز قابل مشاهدس ؟!
نمي دونم منظورم رو خوب رسوندم يا نه !
پارتیشن هایی که درست می کنید هیچ ربطی به پارتیشن های ویندوز نداره ! و بعد از نصب پارسیکس پارتیشن های لینوکس ( ext3 و swap ) را در ویندوز نخواهید دید ! ( البته با نصب یک برنامه در ویندوز میتوانید این پارتیشن ها را مشاهده کنید ). شما باید فضایی از هارد خود را خالی کرده و در هنگام نصب بین ۱۰ تا ۲۰ گیگ یک پارتیشن با فرمت ext3 و پارتیشنی به اندازه دو برابر رم کامپیوترتون با فرمت swap بسازید ( البته اگر بیش از ۱ گیگابایت رم دارید ساختن پارتیشن swap با ظرفیت کمتر در حدود نصف رم کامپیوترتون کافی خواهد بود.).
چون شما دوتا هارد دارید کمی دقت کنید. این پست را بخونید:
J A V I D
17-02-2008, 18:40
ممنون دوست عزيز فعلا از نصب لينكوس به صورت جدي رو سيستم اصيلم خود داري كردم ولي رو اون يكي سيستمم پارسيكس رو با بوت خودش آوردم بالا ! ولي هنوز نصبش نكردم ( يعني وقت نشد ) بهتر ديدم تست هامو رو سيستم دومم انجام بدم خرابكاري هامو اونجا بكنم كه رو سيستم اصليم به مشكل نخورم ! تنها بدي اون يكي سيستمم اينه كه يكم كنده !
با تشكر ...
این لینوکس xandros چه جوریه ؟ شنیدم که راحتتر از بقیه لینوکساست... نظر شما ها چیه ؟ برای شروع خوبه ؟
patrician1989
20-02-2008, 10:37
این لینوکس xandros چه جوریه ؟ شنیدم که راحتتر از بقیه لینوکساست... نظر شما ها چیه ؟ برای شروع خوبه ؟
شرکت Xandros، پیشتاز در تامین لینوکس های آسان برای جایگزینی میزکار ویندوز و همچنین تولیدات سرور، اعلام کرد که همکاری جدید را با شرکت Mensys BV، متخصص سیستم عامل لینوکس در هلند، آغاز کرده است.
سایت DesktopOS ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])یک بررسی در مورد لینوکس Xandros نسخه 2.0 منتشر کرده است
این توزیع نخستین لینوکس میزکاری است که میتوانم به راحتی بگویم «قادر بوده» تا ویندوز مایکروسافت را برای همیشه از خیلی کامپیوترها بیرون بکشه .
Xandros اخیرا اولین سرور لینوکس خود را برای تامین یک پایگاه داده ای قدرتمند برای مدیران موسسات ارائه کرده است.
میشه در باره ی این توزیع بیشتر توضیح بدین ؟
میشه در باره ی این توزیع بیشتر توضیح بدین ؟
distrowatch.com بهترین محل برای کسب اطلاعات در مورد توزیع های مختلف هست:
همونطور که در لینک بالا مشاهده می کنید آخرین انتشار این توزیع ( نسخه 4.1 ) در تاریخ 2006/11/28 بوده و همچنین پولی میباشد و شما باید بعد از ۳۰ روز قیمت ۴۰ یا ۸۰ دلار برای نسخه های مختلف پرداخت کنید ! باور کنید که هیچ چیز خاصی نداره !!! همین توزیع های خودمون به مراتب بهتر از این هست. در ضمن اگر به لیست بسته های این توزیع نگاه کنید متوجه خواهید شد که خیلی قدیمی هستند و خبری هم از توسعه و نسخه جدید نیست ! همچنین این توزیع نیز یک توزیع مبتنی بر دبیان هست ...
در کل طبق تجربه توصیه می کنم دائما تحت تاثیر نام توزیع های مختلف قرار نگیرید ( یا به قول معروف جوگیر نشید ! :46: ). چون بیش از ۵۵۰ توزیع گنو/لینوکس داریم که اگر بخواهید هر روز به یکی از انها فکر کنید .......
شرکت Xandros، پیشتاز در تامین لینوکس های آسان برای جایگزینی میزکار ویندوز و همچنین تولیدات سرور، اعلام کرد که همکاری جدید را با شرکت Mensys BV، متخصص سیستم عامل لینوکس در هلند، آغاز کرده است.
سایت DesktopOS ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])یک بررسی در مورد لینوکس Xandros نسخه 2.0 منتشر کرده است
این توزیع نخستین لینوکس میزکاری است که میتوانم به راحتی بگویم «قادر بوده» تا ویندوز مایکروسافت را برای همیشه از خیلی کامپیوترها بیرون بکشه .
Xandros اخیرا اولین سرور لینوکس خود را برای تامین یک پایگاه داده ای قدرتمند برای مدیران موسسات ارائه کرده است.
لینکی که دادی خراب بود...کسی هست اینجا که از تجربیاتش با xandros استفاده کنیم ؟
همونطور که در لینک بالا مشاهده می کنید آخرین انتشار این توزیع ( نسخه 4.1 ) در تاریخ 2006/11/28 بوده و همچنین پولی میباشد و شما باید بعد از ۳۰ روز قیمت ۴۰ یا ۸۰ دلار برای نسخه های مختلف پرداخت کنید ! باور کنید که هیچ چیز خاصی نداره !!! همین توزیع های خودمون به مراتب بهتر از این هست. در ضمن اگر به لیست بسته های این توزیع نگاه کنید متوجه خواهید شد که خیلی قدیمی هستند و خبری هم از توسعه و نسخه جدید نیست ! همچنین این توزیع نیز یک توزیع مبتنی بر دبیان هست ...
در کل طبق تجربه توصیه می کنم دائما تحت تاثیر نام توزیع های مختلف قرار نگیرید ( یا به قول معروف جوگیر نشید ! ). چون بیش از ۵۵۰ توزیع گنو/لینوکس داریم که اگر بخواهید هر روز به یکی از انها فکر کنید .......
پس شما چه چیزی پیشنهاد میکنی ؟
patrician1989
20-02-2008, 12:12
لینکی که دادی خراب بود...کسی هست اینجا که از تجربیاتش با xandros استفاده کنیم ؟
خراب نبود فقط شما اشتباه کدها رو هم کپی زده بودی دقت کن ------------------->
شما چرا گیر دادی به این توزیع . این همه توزیع رایگان با هزار ویژگی بهتر .
من توصیه می کنم از اوبونتو یا پارسیکس استفاده کنی .
پس شما چه چیزی پیشنهاد میکنی ؟
برای اینکه هر دو دسکتاپ KDE و Gnome رو تجربه کنی از دو توزیع Kubuntu و Parsix استفاده کن ! اول کوبونتو رو نصب کن و بعد پارسیکس ...
a.koochmeshgi
20-02-2008, 13:13
۸ یا ۱۶ یا ۳۲ ...۶۴ بیتی بودن یه پردازنده مربوط به ALU ش هست یه پردازنده ۶۴ بیتی میتونه روی داده های باینری (۰و۱) به طول ۶۴ مستقیم عملیات منطقی و ریاضی رو انجام بده خوب اینه یعنی هزینه تولید بالاتر (که این روزها توی صنعتش و با توجه به رقابت و... به چشم نمیاد) ولی سرعت بهتر...........اما این فقط یه امکان پردازنده هست یعنی یه ظرفیت پردازشی تلقی میشه حالا اگه شما یه نرم افزار رو به خصوص سطح پائينها رو ۳۲ بیتی ساختن از قابلیت ۶۴ بیتی این پردازنده استفاده نمیکنه بلکه مثلا از ۳۲ بیت اول اون ریجیسترهای ۶۴ بیتی ALU استفاده میکنه (واسه سادگی فرض کن اینجوریه .....) .........واسه همینه که مثلا میگن ویندوز ۶۴ بیتی یا لینوکس ۶۴ بیتی..........بدیهی هست که یه نرم افزار ۶۴ بیتی روی یه پردازنده ۳۲ بیتی کار نمیکنه ولی حالت عکسش به خاطر اون مسئله که گفتم میشه.......
امیدوارم یه کم مطلب روشنتر شده باشه.....
آها این دفعه دیگه کاملا افتاد!!!
یعنی میگن اگه تو امکانات 64 بیتی داری خب میتونی ازش استفاده کنی پس بیا لینوکس 64 بیتی ببر و حالش رو ببر. بیخودی 32 بیتی نبر که امکاناتت بلااستفاده بمونه.
ممنون!
a.koochmeshgi
20-02-2008, 14:34
تقصیر من نیست که دوبار فرستاده شد!!!
حالا اگه نخوام دوباره از سایتش سفارش بدم و یک ماه صبر کنم باید از کجا 64 بیتیش رو بخرم؟
من از یکشنبه کلاس لینوکسم رو شروع میکنم.
a.koochmeshgi
20-02-2008, 14:43
برای اینکه هر دو دسکتاپ KDE و Gnome رو تجربه کنی از دو توزیع Kubuntu و Parsix استفاده کن ! اول کوبونتو رو نصب کن و بعد پارسیکس ...
خب حالا مشکل دو تا شد.
اول اینکه فرق بین این KDE و Gnome چیه؟ و آیا فقط همین دوتاست یا بازهم داریم؟
دوم اینکه چرا اول کوبونتو؟
سوم اینکه فرق این کوبونتو با اوبونتو چیه؟
چهارم اینکه من اگه از یک توزیعی استفاده کنم بعدا میتونم این توزیع رو تغییر بدم مثل وقتی که ویندوز رو ارتقا میدیم یا اینکه باید فرمت کنم و دوباره توزیع جدید بریزم. منظورم ورژن جدید نیست ها. مثلا اگه بخوام اول از پارسیکس استفاده کنم و بعد 6 ماه بگم خوشم نیومد میخوام کوبونتو بریزم!:5:
خب حالا مشکل دو تا شد.
چهارم اینکه من اگه از یک توزیعی استفاده کنم بعدا میتونم این توزیع رو تغییر بدم مثل وقتی که ویندوز رو ارتقا میدیم یا اینکه باید فرمت کنم و دوباره توزیع جدید بریزم. منظورم ورژن جدید نیست ها. مثلا اگه بخوام اول از پارسیکس استفاده کنم و بعد 6 ماه بگم خوشم نیومد میخوام کوبونتو بریزم!:5:
1- قبلا در موردش بحث شده :
2- برای اینکه پارسیکس قابلیت شناسایی توزیع های دیگر رو داره و بهتره که بعد از کوبونتو نصب بشه تا هر دو توزیع رو در منوی گراب داشته باشید!
3- کوبونتو از دسکتاپ kde استفاده می کنه و اوبونتو از دسکتاپ gnome
۴- بله میتونید !
خب حالا مشکل دو تا شد.
دوستان راهنمائيتون کردن.....ولی در حال حاضر بهتره یکی از توزیع ها رو انتخاب کنی Gnome,KDE,Enligntenmenet,XFCE,AfterStep,.... مهم نیست فعلا بعدا که راهتو پیدا کردی هر کدومو خواستی در کنارمیزکار فعلیت نصب میکنی احتاجی هم به عوض کردن توزیع پیدا نمیکنی فقط شروع کن.........
a.koochmeshgi
20-02-2008, 21:43
1- قبلا در موردش بحث شده :
2- برای اینکه پارسیکس قابلیت شناسایی توزیع های دیگر رو داره و بهتره که بعد از کوبونتو نصب بشه تا هر دو توزیع رو در منوی گراب داشته باشید!
3- کوبونتو از دسکتاپ kde استفاده می کنه و اوبونتو از دسکتاپ gnome
۴- بله میتونید !
دوستان راهنمائيتون کردن.....ولی در حال حاضر بهتره یکی از توزیع ها رو انتخاب کنی Gnome,KDE,Enligntenmenet,XFCE,AfterStep,.... مهم نیست فعلا بعدا که راهتو پیدا کردی هر کدومو خواستی در کنارمیزکار فعلیت نصب میکنی احتاجی هم به عوض کردن توزیع پیدا نمیکنی فقط شروع کن.........
از هردو شما ممنونم. بله بزودی شروع میکنم.
من قبلا suse و ubuntu را یکی برام نصب کرده بود ولی برای کوچکترین کاری که میخواستم بکنم مجبور بودم که برم توی محیط متنی و یه سری دستورات عجیب غریب را تایپ کنم برای همین دنبال یه چیزی میگردم که بیشتر کارها را خودش اوتوماتیک انجام بده یا حداقل سادش کرده باشه ...برامم مهم نیست که پولی باشه چون بالاخره یه جوری دانلودش میکنم ....حالا پیشنهاد اساتید چیه ؟ از کدوم پنگؤن استفاده کنم !!؟
من قبلا suse و ubuntu را یکی برام نصب کرده بود ولی برای کوچکترین کاری که میخواستم بکنم مجبور بودم که برم توی محیط متنی و یه سری دستورات عجیب غریب را تایپ کنم برای همین دنبال یه چیزی میگردم که بیشتر کارها را خودش اوتوماتیک انجام بده یا حداقل سادش کرده باشه ...برامم مهم نیست که پولی باشه چون بالاخره یه جوری دانلودش میکنم ....حالا پیشنهاد اساتید چیه ؟ از کدوم پنگؤن استفاده کنم !!؟
از پارسیکس استفاده کنید :
دوست من تعجب می کنم! شما مگه کی ubuntu رو نصب کردید؟ حدود دو سالی هست که شما حتی اگر یک دستور ساده رو هم بلد نباشید می تونید در محیط گرافیکی کار رو با چند کلید جلو ببرید! در نسخه آخر هم که عملا شما فقط با موس کار می کنید!!
فکر می کنم الان کلا لینوکس دیگه یک محیط متنی ساده نباشه! مگه اینکه شما نسخه ی سرور این دو توزیع رو نصب کرده باشید! ولی دسکتاپ ها بسیار ساده هستند.
درسته الان یه کاربر به خصوص تازه کار نیازی که شل نداره........
ولی بالا بریم پائين بیام حرف اول و آخر رو شل میزنه و این نقطه قوت سیستمهای خانواده یونیکسه............
اما کاربرا مجبور نیستن لزوما ازش استفاده کنن.
سلام
من امروز چند تا کلیپ راجع به گرافیک و سرعتی که لینوکس داره دیدم ولی نمیدونم کدوم ورژنه .. البته هیچی نمیدونم حتی نصبش رو هم ...
اگه ممکنه میخوام بدونم برای شروع به کار با لینوکس بهترینش کدومه ؟
نرم افزار های معمول بهش میخوره ؟ چقدر فضا میخواد و ..
فضا رو مشخص کنید تا یک درایو براش کنار بذارم ..
ممنون میشم جواب بدید ...
سلام
من امروز چند تا کلیپ راجع به گرافیک و سرعتی که لینوکس داره دیدم ولی نمیدونم کدوم ورژنه .. البته هیچی نمیدونم حتی نصبش رو هم ...
اگه ممکنه میخوام بدونم برای شروع به کار با لینوکس بهترینش کدومه ؟
نرم افزار های معمول بهش میخوره ؟ چقدر فضا میخواد و ..
فضا رو مشخص کنید تا یک درایو براش کنار بذارم ..
ممنون میشم جواب بدید ...
دوست عزیز،
اول که خوب شما که پروفشنال هستید باید سرچ رو اول انتخاب کنید :31: یکی دو صفحه قبل توضیخاتش هست :46:
ولی در کل حداقل دو گیگابایت فضا برای درایو اصلیتون که در واقع می تونه / و /home رو همزمان در خودش داشته باشه و دو برابر رم هم درایو swap و البته این حداقل هست بهتر هست که ده گیگی رو به سیستمتون بدید.
این هم که کدوم توزیع بهتره! هیچکدوم :46: همه مثل هم هستند در کل ولی خوب باید ببینید کدوم بیشتر براتون کارایی و جذابیت دازه، توزیعهای معروف همه در همین انجمن تاپیک دارند و شما می توونید یک سری بزنید و آشنا شید.
موفق باشید
a.koochmeshgi
24-02-2008, 21:50
دوست عزیز،
اول که خوب شما که پروفشنال هستید باید سرچ رو اول انتخاب کنید :31: یکی دو صفحه قبل توضیخاتش هست :46:
ولی در کل حداقل دو گیگابایت فضا برای درایو اصلیتون که در واقع می تونه / و /home رو همزمان در خودش داشته باشه و دو برابر رم هم درایو swap و البته این حداقل هست بهتر هست که ده گیگی رو به سیستمتون بدید.
این هم که کدوم توزیع بهتره! هیچکدوم :46: همه مثل هم هستند در کل ولی خوب باید ببینید کدوم بیشتر براتون کارایی و جذابیت دازه، توزیعهای معروف همه در همین انجمن تاپیک دارند و شما می توونید یک سری بزنید و آشنا شید.
موفق باشید
خب بالاخره منهم به جمع لینوکسی ها پیوستم.
بسته به نوع نصب لینوکس بین 800 مگا بایت تا 4.7 گیگا بایت فضا نیاز دارید:
1- نصب دسکتاپ 2 گیگا بایت
2- نصب ایستگاه کاری workstation گیگا2
3- نصب سرور 4.7 گیگا بایت
4- نصب custom بین 800 مگابایت تا 4.7 گیگا بایت
با توچه به اینکه برای شروع معمولا از نصب دسکتاپ استفاده میشود پس به گفته دوستمون 2 گیگابایت لازم دارید.
و اما سوال من :fedora چه جوریهاست؟
راستی اینایی که بالا گفتم رو خودم تازه امروز یاد گرفتم و اصلا نمیخوام بگم بلدم ها!!!
آها اینم بگم حتما موقع نصب لینوکس حواستون باشه که نزنید اتوماتیک نصب کن چون همه اطلاعات هاردتون از جمله ویندوز میپره.در ضمن نصب سرور در هرصورت اطلاعات رو می پرونه!!!!
a.koochmeshgi
24-02-2008, 21:54
بهتره اول روی کامپیوتر لینوکس بریزیم بعد ویندوز یا برعکس
فرض بر اینه که میخواهیم هردوش رو داشته باشیم
و دلیلش چیه؟؟؟؟
J A V I D
25-02-2008, 09:19
تو بعضي از سايت هاي ارائه دهنده توزيع هاي لينوكس ! دو نسخه براي دانلود وجود داره كه يكي رو دي وي ديه و يكي رو سي دي ! فرق اين دو تا تو چيه دقيقا اون دي وي ديه چي داره كه سي دي نداره ؟!؟
a.koochmeshgi
25-02-2008, 10:15
تو بعضي از سايت هاي ارائه دهنده توزيع هاي لينوكس ! دو نسخه براي دانلود وجود داره كه يكي رو دي وي ديه و يكي رو سي دي ! فرق اين دو تا تو چيه دقيقا اون دي وي ديه چي داره كه سي دي نداره ؟!؟
من میدونم هر توزیع لینوکسی یک سری بسته های نرم افزاری داره که میتونید نصب کنید یا نکنید.
و احتمالا سی دی یک توزیع ساده است و دی وی دی شامل تمام این بسته های نرم افزاری میشه. و حتی ممکنه سی دی گرافیکی نباشه و فقط مبتنی بر متن باشه.
اساتید درست گفتم یا نه؟
patrician1989
25-02-2008, 13:18
من میدونم هر توزیع لینوکسی یک سری بسته های نرم افزاری داره که میتونید نصب کنید یا نکنید.
و احتمالا سی دی یک توزیع ساده است و دی وی دی شامل تمام این بسته های نرم افزاری میشه. و حتی ممکنه سی دی گرافیکی نباشه و فقط مبتنی بر متن باشه.
اساتید درست گفتم یا نه؟
کاملا درست هست . توزیع هایی که با DVD عرضه می شن حاوی پکیج های بروز شده اون سیستم عامل هستن و معمولا نسخه های با پشتیبانی . بیشتر در DVD عرضه میشن .
m a j r i x
25-02-2008, 14:59
بهتره اول روی کامپیوتر لینوکس بریزیم بعد ویندوز یا برعکس
فرض بر اینه که میخواهیم هردوش رو داشته باشیم
و دلیلش چیه؟؟؟؟
سلام
۱- قبل از هر کاری برای نصب از فایلهای مهم بک آپ بگیر
۲- اول ویندوز رو نصب کن بعدش لینوکس
دلیل : بخاطر اینکه اگر اینکار برعکس انجام بدی ویندوز بوت لودر سیستم ( گراب )رو پاک میکنه اونوقت فکر اشتباه میکنی چرا لینوکس پاک شد ؟ !
a.koochmeshgi
25-02-2008, 15:59
سلام
۱- قبل از هر کاری برای نصب از فایلهای مهم بک آپ بگیر
۲- اول ویندوز رو نصب کن بعدش لینوکس
دلیل : بخاطر اینکه اگر اینکار برعکس انجام بدی ویندوز بوت لودر سیستم ( گراب )رو پاک میکنه اونوقت فکر اشتباه میکنی چرا لینوکس پاک شد ؟ !
سلام دوست عزیزم
مرسی.
حالا اومدیم من الان لینوکس نصب کردم و یک چند وقتی هم حالش رو بردم. بعد یک ماه دیدم این ویندوز بدجوری قاطی کرده و تصمیم گرفتم پاکش کنم و درایو c رو هم فرمت کنم و دوباره ویندوز بریزم (کاری که گاهی میکنم) اونوقت :
1- آیا فرمت درایو C مشکلی برای لینوکس ایجاد نمیکنه؟
2- حالا که بوت لودر پاک میشه دیگه نمیشه کاری کرد؟ یا میشه؟
سلام دوست عزیزم
مرسی.
حالا اومدیم من الان لینوکس نصب کردم و یک چند وقتی هم حالش رو بردم. بعد یک ماه دیدم این ویندوز بدجوری قاطی کرده و تصمیم گرفتم پاکش کنم و درایو c رو هم فرمت کنم و دوباره ویندوز بریزم (کاری که گاهی میکنم) اونوقت :
1- آیا فرمت درایو C مشکلی برای لینوکس ایجاد نمیکنه؟
2- حالا که بوت لودر پاک میشه دیگه نمیشه کاری کرد؟ یا میشه؟
دوست عزیز کافیست شما در سرچ همین انجمن برای کلمه ی grub سرچ کنید.
این سوال بارها و بارها پرسیده شده و بارها هم جواب گرفته، البته که شما می تونید گراب رو برگردونید،
مثال:
البته منکر مشکلاتی که برخی اوقات ویندوز ایجاد می کنه نمی شم! ولی با یکم سرسختی گراب برخواهد گشت
موفق باشید
a.koochmeshgi
26-02-2008, 18:46
شرمنده راست میگویید باید سرچ میکردم
گاهی آدم یادش میره خب!! هنوز عادت نکردم.
مرسی که جواب دادید. حالا میرم سرچ کنم ببینم میشه لینوکس روی پرایمری درایو نباشه یعنی روی درایو سی نباشه ...
شرمنده راست میگویید باید سرچ میکردم
گاهی آدم یادش میره خب!! هنوز عادت نکردم.
مرسی که جواب دادید. حالا میرم سرچ کنم ببینم میشه لینوکس روی پرایمری درایو نباشه یعنی روی درایو سی نباشه ...
شما سرچ هم نکنید دوستان جواب خواهند داد :46:
بله هیچ موردی نداره که شما لینوکس رو روی درایو :C نصب نکنید!
حتی می تونید اوون رو روی External hard disk نصب کنید!
از این نظر محدودیتی نداره.
ardalan_zapata
31-03-2008, 00:16
سلام
من به هزار بدبختی 10.5 suse نصب کردم حالا میشه بگید چطور به اینترنت کانکت بشم؟
سلام
من به هزار بدبختی 10.5 suse نصب کردم حالا میشه بگید چطور به اینترنت کانکت بشم؟
نصب کردن سوزه که خیلی راحته!!!
اول بگین که از چه بستری برای اینترنت استفاده می کنید. دایل آپ یا ADSL یا ...
دوم بگین که مودمتون رو شناخته یا نه. نوع مودم رو بگین. اینترنال یا اکسترناله؟
اگه مودم نصب باشه که خیلی راحت می شه وصل شد و اگر نه که به این آدرس مراجعه کنید:
اگه اشتباه نکنم سوزه همراه با KDE هستش؛ این رو ببینید:
البته می تونی توی کنسول بنویسی pppconfig و خیلی راحت تنظیمات رو انجام بدی
ardalan_zapata
31-03-2008, 01:45
من از adsl استفاده میکنم مودم هم به LAn وصل مبشه
نصب کردن سوزه که خیلی راحته!!!
اول بگین که از چه بستری برای اینترنت استفاده می کنید. دایل آپ یا ADSL یا ...
دوم بگین که مودمتون رو شناخته یا نه. نوع مودم رو بگین. اینترنال یا اکسترناله؟
اگه مودم نصب باشه که خیلی راحت می شه وصل شد و اگر نه که به این آدرس مراجعه کنید:
کافیه فقط ip ها رو ست کنی
اگر از گنوم استفاده می کنه برو به
system - administration - network و همون ip هایی که توی ویندوز هم می دی رو بده
کافیه فقط ip ها رو ست کنی
اگر از گنوم استفاده می کنه برو به
system - administration - network و همون ip هایی که توی ویندوز هم می دی رو بده
ببخشید؟! یعنی جواب من اشتباه بوده یا...
ببخشید؟! یعنی جواب من اشتباه بوده یا...
معمولا از pppconfig برای اتصال به اینترنت adsl استفاده نمی کنند ، با همون pppoe می شه وصل شد (pppconfig معمولا برای اتصال dialup به کار می ره)
البته من فکر می کنم شما منظورتون همون pppoeconf بود
البته باز هم می شه تنظیمات را در داخل مودم انجام داد و دیگه احتیاج به تنظیم کانکشن pppoe نیست فقط باید ip ها رو ست کرد
bejanyar
03-04-2008, 18:53
سلام ....
ببخشید اگه کسی بخواد از لینوکس زنده استفاده کنه ، معنیش اینه که همیشه باید تو CD-ROM اش cd لینوکس رو داشته باشه........!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:18 ::18::18::18:
مگه می شه؟؟؟؟
اونوقت اگه خواست یک cd بزاره تو کامپیوتر و تو لینوکس هم بود چی میشه؟؟؟؟
حتما فایل هاشو از دست میده و دیگه کار نمی کنه.......!!!!!!!!!!!:18::18::18::18:
احتمالا من دارم اشتباه می کنم چون هنوز تازه کارم......!!!
چه جوری میشه لینوکس زنده رو کلا بدون CD-ROM استفاده کرد؟؟:31::31::31::31:
m a j r i x
03-04-2008, 19:16
سلام ....
ببخشید اگه کسی بخواد از لینوکس زنده استفاده کنه ، معنیش اینه که همیشه باید تو CD-ROM اش cd لینوکس رو داشته باشه........!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:18 :
مگه می شه؟؟؟؟
حتما فایل هاشو از دست میده و دیگه کار نمی کنه.......!!!!!!!!!!!
چه جوری میشه لینوکس زنده رو کلا بدون CD-ROM استفاده کرد؟؟
سلام
البته در جواب سوال شما باید گفت بله
ولی استفاده لایو از لینوکس یکی از جنبههاش میتونه برای آموزش و دیدن محیط و فرایند عملکرد سیستم باشه
البته توزیعهای زنده دیگهای هم هست که قابلیت نصب روی USB Flash دارن مثل slax که مشکلات ذخیره شدن فایلها از بین میرن
البته در سیستمهای جدید هم DVD-rom دارن هم DVD-rw که برای بک آپ بگیری بهترین گزینه هستش
سلام ....
ببخشید اگه کسی بخواد از لینوکس زنده استفاده کنه ، معنیش اینه که همیشه باید تو CD-ROM اش cd لینوکس رو داشته باشه........!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:18 ::18::18::18:
مگه می شه؟؟؟؟
حتما فایل هاشو از دست میده و دیگه کار نمی کنه.......!!!!!!!!!!!:18::18::18::18:
چه جوری میشه لینوکس زنده رو کلا بدون CD-ROM استفاده کرد؟؟:31::31::31::31:
گنو/لینوکس های لایو معمولا میتونند رو هارد نصب بشن و مثل همه سیستم عامل ها از هارد بوت بشن
----------------------
برای استفاده از cd-rom در لایو س دی یا باید گنو/لینوکس لایو رو روی حافظه های جانبی مانند Flash disk بریزید
و از روی حافظه جانبی بوت کنید و یا از درایو دوم cd-rom یا dvd-rom استفاده کنید
djsystem
05-04-2008, 01:40
ببخشید که خیلی ابتدایی هست
اقا چه جوری با ubuntu به اینترنت وصل شم
در مورد دیگر linux ها چه طور
ممنون
ببخشید که خیلی ابتدایی هست
اقا چه جوری با ubuntu به اینترنت وصل شم
در مورد دیگر linux ها چه طور
ممنون
خب از چه بستری میخوای استفاده کنی؟ ADSL یا Dial-Up؟
amirtoty
14-04-2008, 08:04
با ADSL چجوریه
amirtoty
14-04-2008, 08:06
این لینوکس چرا اینجوری من فقط یک بازی هست که بازی میکنم Generals Zero Hour که رو Linux Ubunta نصب نمیشه ! چیکار کنم؟
sashmetalica
14-04-2008, 19:08
سلام
من با لينوكس آشنايي زيادي ندارم و خيلي دوست دارم ياد بگيرم
اگه کسی لینک دانلود یکی از نسخه های خوبش رو داره به من بده تا دانلود کنم
ممنون
sash_metal
djsystem
15-04-2008, 18:05
dial up
man farsi nadaram
mamnoon az tavajohetoon
djsystem
15-04-2008, 18:07
سلام
boro be in site
مودمتون چیه؟
اگه ازین مومهای اینترنال معمولی مثل زولتریکسه (winmodem) فکر نکنم با سرعت مناسب بتونین..........البته خبر موثقی هم راجع به درایور رایگان این جور مودمها نشنیدم.......ولی دوستان شاید بهتر بتونن کمکت کنن..
سلام
ممنون
sash_metal
فرک کنم پارسیکس خوب باشه:
اوبونتو هم خوبه:
با ADSL چجوریه
من یه مدت ADSL استفاده میکردم. خوب بود. یعنی عالی بود.
بسته به نوع مودم. اگه از این مدلی ها باشه که به کارت شبکه وصل میشن که نیاز به هیچ تنظیمی نداره، اما USB ها یکم تنظیم میخوان.
dial up
man farsi nadaram
mamnoon az tavajohetoon
نوع مودم رو میشه ذکر کنید؟
مودمتون چیه؟
اگه ازین مومهای اینترنال معمولی مثل زولتریکسه (winmodem) فکر نکنم با سرعت مناسب بتونین..........البته خبر موثقی هم راجع به درایور رایگان این جور مودمها نشنیدم.......ولی دوستان شاید بهتر بتونن کمکت کنن..
البته من درایورهایی برای zoltrix دیدم که البته رایگان نبوده ولی کرکش وجود داشته. مودم های معتبری هم مثل مودم های creative هم درایور رو برای کاربر های گنو/لینوکس بیرون میده.
amirtoty
18-04-2008, 05:45
نوع مودم رو میشه ذکر کنید؟
من مودم TP-Link مدل TD-8811 دارم که هم Ethernet داره هم USB تو لینوکس Ubunta باید چجوری به اینترنت وصل شد؟
من مودم TP-Link مدل TD-8811 دارم که هم Ethernet داره هم USB تو لینوکس Ubunta باید چجوری به اینترنت وصل شد؟
اگه میخوای بدون دردسر وصل بشی، اون رو به Ethernet وصل کن و بعد فایر فاکس رو باز کن و ازش استفاده کن! به همین آسونی!
این لینوکس چرا اینجوری من فقط یک بازی هست که بازی میکنم Generals Zero Hour که رو Linux Ubunta نصب نمیشه ! چیکار کنم؟
سعی کن با برنامه ی wine نصبش کنی.
نتیجهی کار رو به ما هم بگو.
Linux Learner
22-04-2008, 09:54
خوب شما ابتدا بايد توزيع مورد نظر خودتون رو انتخاب كنيد و سپس سيستم رو از روي اولين سي دي اين توزيع لينوكس بوت كنيد.
من پيشنهاد ميكنم حد اقل 18 گيگ از فضاي هارد رو خالي كنيد و به لينوكس اختصاص بديد.
بعد موقع نصب بايد پارتيشنهاي لينوكس رو يكي يكي انتخاب كنيد. مثلا پارتيشن root كه در لينوكس با نشانه / شناخته ميشه. شما بايد يه چيزي حدود 4 گيگ به اين پارتيشن اختصاص بديد.
يا مثلا براي پارتيشن swap بايد 2.5 برابر رم سيستمتون اختصاص بديد. و همچنين يكسري پارتيشنهاي ديگه مثل tmp/ و home/ و boot/ و .......
و بعد خود لينوسك به طور اتوماتيك اگر سيستم عامل ديگه اي(مثل ويندوز) رو در سيستمتون داشه باشيد شناسايي ميكنه و از شما براي ست شدن بوت كردن سيستم از لينوسك يا ويندوز سوال ميكنه.
و بقيه چيزها. شما بهتره اول توزيع مورد نظرتون رو انتخاب كنيد.
اميدوارم تونسته باشم خوب توضيح داده باشم.
موفق باشيد.
یه لطفی بکنید و دقیقا" توضیح بدید هر کدوم از پارتیشن ها چه کار آیی ای دارند. tmp/ و home/ و boot/ و ...
من قبلا" خونده بودم که swap باید دو برابر رم باشه و با داشتم رم 512 زوزه 1024 تا برای swap بصورت پیشفرض انتخاب کرده، حالا کدوم بهتره؟ دو برابر یا دو و نیم برابر؟
یه لطفی بکنید و دقیقا" توضیح بدید هر کدوم از پارتیشن ها چه کار آیی ای دارند. tmp/ و home/ و boot/ و ...
من قبلا" خونده بودم که swap باید دو برابر رم باشه و با داشتم رم 512 زوزه 1024 تا برای swap بصورت پیشفرض انتخاب کرده، حالا کدوم بهتره؟ دو برابر یا دو و نیم برابر؟
تا اونجا ای که من میدونم، میشه mount pointو پارتیشن رو به این پوشه ها که فرمودین تغییر داد و هیچ اجباری نیست که برای این پوشه ها یک پارتیشن اختصاص داد.
اما :
home برای ذخیره ی اطلاعات هر کاربره
boot مکانی برای نگه داری اطلاعات بوت از جمله بوت لودر
tmp هم که پوشهی موقته.
media برای پارتیشن هایی که مونت پویینت خاصی براشون تعیین نشده و سیستم به پوشه های این پوشه مونت میکنه و البته cdrom و فلش و حافظه های دیگه هم اینجا مونت میشن
dev مشخصات سخت افزار های مختلف رو شامل میشه.
lib که شامل کتابخونه هاست
bin , sbin هم برنامه ها رو شامل میشه
etc هم که محل نگهداری اطلاعات سیستم و تنظیمات سیستمه (ونه تنظیمات کاربر)
من این ها رو به یاد داشتم.
نمی دونم شاید سوالم مسخره باشه ! در لینوکس از نرم افزار آفیس میشه استفاده کرد ؟
البته معادل مایکروسافت آفیس هست و این که با یکم سختی میشه خود مایکروسافت آفیس رو با شبیه ساز های ویندوز نصب کرد.
root professional
28-04-2008, 18:19
سوالتون اصلا مسخره نیست.
لینوکس برنامه ای داره به نام Quick Office که تا به حال من هر توضیعی رو دیدم توش بوده این برنامه Word و Excel رو می سازه و پرینت می گیره و فایلهای Office 97 ،2000 و 2003 رو (بسته به توضیع) باز می کنه.
من Power point رو نمی دونم:46:
شرکت IBM هم بر اساس OO.org مجموعه Lotus رو منتشر کرده که نوید خیلی خوبیه
شرکت IBM هم بر اساس OO.org مجموعه Lotus رو منتشر کرده که نوید خیلی خوبیه
آره اونم خیلی خوبه, هر چند هنوز توی فاز آزمایشیه !
ببخشید من شاید خیلی مبتدی باشم توی لینوکس اما میخواستم ببینم چطوری توی Ubuntu 7.10 کانکشن بسازم و به اینترنت کانکت بشم ؟؟
ببخشید من شاید خیلی مبتدی باشم توی لینوکس اما میخواستم ببینم چطوری توی Ubuntu 7.10 کانکشن بسازم و به اینترنت کانکت بشم ؟؟
hamid2006gh
03-05-2008, 11:54
ببخشید دوستان من تا به حال لینوکس کار نکردم ولی میخوام اونو نصب کنم و استفاده کنم ولی سوالات زیادی برام پیش اومده لطفا راهنمایی کنید :
1-توزیع که اینقدر صحبتش میشه چیه ؟
2-من برای شروع کار چه ورژنی از لینوکس رو بگیرم و چطوری نصبش کنم ؟ من الان xp , vista رو سیستم دارم .مشکلی نداره همه رو باهم داشته باشم ؟
ببخشید دوستان من تا به حال لینوکس کار نکردم ولی میخوام اونو نصب کنم و استفاده کنم ولی سوالات زیادی برام پیش اومده لطفا راهنمایی کنید :
1-توزیع که اینقدر صحبتش میشه چیه ؟
2-من برای شروع کار چه ورژنی از لینوکس رو بگیرم و چطوری نصبش کنم ؟ من الان xp , vista رو سیستم دارم .مشکلی نداره همه رو باهم داشته باشم ؟
شما میتونید از نسخه LIVE که نیاز به نصب نداره استفاده کنید ...
hamid2006gh
04-05-2008, 19:46
شما میتونید از نسخه LIVE که نیاز به نصب نداره استفاده کنید ...
میشه یه کم بیشتر توضیح بدید . چرا نیاز به نصب نداره ؟
hamid2006gh
04-05-2008, 20:12
اين لينك لينوكس اوبونتو 6 رو براتون رايگان ارسال ميكنه. البته قبلش رجيستر كنيد در سايتش:
اول وارد سايت بشيد و رجيستر كنيد و بعد به اين لينك وارد بشيد:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آدرس صفحه اصلي وبسايت توزيع:
نكته: حتما رجيستر كنيد. يعني رویcreate a new account كليك كنيد.
دوست عزیز میشه بگید کجا باید رجیستر کنیم ؟
دوست من شما به آدرس زیر برو :
و همینجا هم رجیستر کن و هم با وارد شدن به اوون سی دی رو سفارش بده.
البته اگر توان دانلود دارید بهتر دانلود کنید و این امکان رو برای دوستانی که امکان دانلود ندارند بگذارید.
ممنون:11:
میشه یه کم بیشتر توضیح بدید . چرا نیاز به نصب نداره ؟
خب لایو هست یعنی سی دی رو میزارید و با سی دی بوت میکنید و میاد بالا ...یه کم بیشتر طول میکشه تا لود بشه اما خیلی راحت میشه باهاش کار کرد ...
توی همون سایت باید ubuntu pc edition رو بزنید و اول یه اکانت بسازید و بعد سفارش بدید ..همه آدرسها و سفارش رو هم باید به انگلیسی بنویسید ...
من هم خودم سفارش دادم برام فرستادند ....
آقا من یه سوال دارم در مورد این fstab
من یه پارتیشن به هاردم اضافه کردم با فایل سیستم ex3 حالا چطور اون رو به fstab اضافه کنم؟
و این uuid ها چی هستن؟
این رو هم بگم که اینطور جمله ای به ته فایل اضافه کردم ولی بهم جواب نداد:
آقا من یه سوال دارم در مورد این fstab
من یه پارتیشن به هاردم اضافه کردم با فایل سیستم ex3 حالا چطور اون رو به fstab اضافه کنم؟
و این uuid ها چی هستن؟
این رو هم بگم که اینطور جمله ای به ته فایل اضافه کردم ولی بهم جواب نداد:
UUID یک رشته شامل عدد و حرف هست که هسته لینوکس به ابزارهای ذخیره سازی مثل هارد دیسک و پارتیشن ها اختصاص میده. بعد از فرمت کردن یک پارتیشن, uuid هم تغییر می کنه.
برای پیدا کردن uuid پارتیشن جدید دستور زیر را اجرا کنید:
یک فولدر در مسیر دلخواه بساز تا پارتیشن جدید رو در آن mount کنی. به عنوان مثال :
این دوخط رو به فایل fstab اضافه کن :
به جای علامت سوال مقدار uuid مربوط به پارتیشن جدید رو که از دستور قبل بدست آوردی قرار بده.
توجه کنید یک خط خالی در انتهای فایل fstab وجود داشته باشه.
حالا یکبار سیستم رو ریست کنید.
UUID یک رشته شامل عدد و حرف هست که هسته لینوکس به ابزارهای ذخیره سازی مثل هارد دیسک و پارتیشن ها اختصاص میده. بعد از فرمت کردن یک پارتیشن, uuid هم تغییر می کنه.
برای پیدا کردن uuid پارتیشن جدید دستور زیر را اجرا کنید:
یک فولدر در مسیر دلخواه بساز تا پارتیشن جدید رو در آن mount کنی. به عنوان مثال :
این دوخط رو به فایل fstab اضافه کن :
به جای علامت سوال مقدار uuid مربوط به پارتیشن جدید رو که از دستور قبل بدست آوردی قرار بده.
توجه کنید یک خط خالی در انتهای فایل fstab وجود داشته باشه.
حالا یکبار سیستم رو ریست کنید.
مرسی حسین جون.
راستی یه سوال دیگه. برای پارتیشن های fat32 و ntfs ویندوز، این ارقام و تنظیمات چطور باید باشه؟
اینجا برای پارتیشن های ویندوزی همه چیز رو توضیح داده:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید)
danial_848
17-05-2008, 09:15
یه سوال :2::2:
اطلاعات فارسی در مورد یه توزیع رو از کجا باید گیر آورد ؟؟
یه سوال :2::2:
اطلاعات فارسی در مورد یه توزیع رو از کجا باید گیر آورد ؟؟
برای توزیع پارسیکس :
برای ریکاور کردن فایل های پاک شده راهی هست؟ برنامه ای وجود داره؟
برای ریکاور کردن فایل های پاک شده راهی هست؟ برنامه ای وجود داره؟
بله. وجود داره:
سلام...
برای خیلی از کاربران هنگام کار با دستورات مربوط به هارد دیسک سوالاتی از این دست که فرق بین hda و یا hdb چی هست در زیر یک مقایسه ساده ولی بسیار کاربردی توضیح دادم:
master primary dev/hda/
slave primary dev/hdb/
master secandary dev/hdc/
slave secandary dev/hdd
و عبارت sd هم نشانگر نوع SATA هست
danial_848
10-06-2008, 20:46
دوستان من یکی دو ماهه با لینوکس کار میکنم (اوبونتو - فدرا)و هر چی ازش بلدم حاصل ور رفتن های خودم هست!
چند تا سوال داشتم: (فقط سوتی چیزی دادم به بزرگواری خودتون ببخشید!)
mount کردن دقیقاً یعنی چی؟
codec ها چی اند؟
با gprs هم میشه با لینوکس رفت نت؟
دوستان من یکی دو ماهه با لینوکس کار میکنم (اوبونتو - فدرا)و هر چی ازش بلدم حاصل ور رفتن های خودم هست!
چند تا سوال داشتم: (فقط سوتی چیزی دادم به بزرگواری خودتون ببخشید!)
mount کردن دقیقاً یعنی چی؟
codec ها چی اند؟
با gprs هم میشه با لینوکس رفت نت؟
در حد دانسته های خودم توضیح می دهم :
1. Mount کردن به معنای نصب کردن ، شناساندن و ملحق کردن است . مثلا شما وقتی یک پارتیشن را مونت می کنید ، در واقع آن را نصب می کنید و به لینوکس می شناسانید .
2. اما در باره ی Codec : ویکی پدیا می گوید : کدک عبارت است از وسیله یا برنامه ای که می تواند یک دیتای دیجیتالی را رمز گذاری / رمزگشایی کند . البته این تعریف کلاسیک است و امروزه در نت ، کدک به قطعات کوچکی از برنامه گفته می شود که با نصب آن بر روی یک پلیر خاص ، امکان دیدن یا شنیدن فرمت خاصی برای شما فراهم می شود . به عنوان مثال ، شما با نصب کدک Divx می توانید فایل های دارای پسوند Avi یا Dvx و یا Xvid را ببینید .
3. تا جایی که بنده اطلاع دارم ، پروتکل GPRS ویژه ی موبایل است و استفاده از آن در پی سی تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که موبایل شما قابلیت عمل کردن به عنوان مودم را داشته باشد ( این خصوصیت را در P990 دیده ام ) اما در باره ی تنظیمات دقیقش اطلاعی ندارم .
دوستان ببخشید پست اشتباهی دادم....معذرت میخوام
ازونجائي که پست رو هم نمیشه پاک کرد در تکمیل جواب سرامیک عزیز:
۱.مونت کردن به معنی سوار کردن هست. نحوه ارتباط و نگاه لینوکس (و کلا خانواده یونیکس) به مسئله ورودی خروجی خیلی جالبتر و زیباتر از ویندوزه شما توی ویندوز به سخت افزاهاتون به شکل محصولات یک شرکت معظم که باید بابتش پولی داده باشین نگاه میکنین مدام درایورهاش به رختون کشیده میشه و ده تا توافقنامه EULA و سه تا Certificate باید رد کنید.(یا قبلا واسه تون زحمت کشیده باشن رد کرده باشن.)
ولی توی لینوکس به صخت افزار مثل یه فایل برخورد میشه حالا شما یه وقت یه متن رو یا یه کد رو به یه فایل درون هاردتون میفرستید یه وقت یه جریان استاندارد رو مثل همون قبلی واسه یه فایل دیگه که در واقع به یک سخت افزار نگاشته شده میفرستین در حالت ایده آل اینه که شما مثلا یه متن رو یه بار توی یه فایل توی دسکتاب میفرستین یه بار این متن رو میفرستین به فایل /dev/ttys0 که مودمتون میشه میفرستین توی این سیستم عاملها سخت افزارها مثل یک فایل اند حالا تصورشون بکنین که این امکان نوشتن روی فایل (و در واقع سخت افزار) رو با برنامه نویسی و لوله کردن داده ها و دادن خروجی این دستور به وردی این و انتقال و.... حلقه و...همه رو باهم توی ترمینال میتونیم ترکیب کنیم و این چه اختیاری به کاربر میده......
و در نهایت شما به سوار کردن سخت افزار یا پیاده کردن اون در واقع سخت افزار رو به اون فایله که توی پوشه /dev هست وصل میکنین (به تعبیری میشه گفت اینجوریه)
بقیه موارد هم دوستمون کامل توضیح دادن.
m a j r i x
11-06-2008, 21:16
راهنمای اتصال به اینترنت در لینوکس از طریق ایرانسل ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
amirtoty
17-06-2008, 20:34
واقعا تاپیک بیخودیه اصلا بدرد نمیخوره!!!
Javad_Ed
17-06-2008, 21:54
واقعا تاپیک بیخودیه اصلا بدرد نمیخوره!!!
دوست عزیز این چه حرفیه
لطفا پستتون رو ویرایش کنید
اگه تاپیک شما بسته میشه فقط بخاطر اینه که هر سوال مربوط به هر توزیع در تاپیک خودش پرسیده بشه
و قصد خاصی نیست
دوستان هم برای این تاپیک زحمت کشیدند ....
rezasuzuki
28-06-2008, 00:44
سلام
من در حال تحقیق برای نصب و استفاده از Linux هستم!
بیشتر با نرم افزارهای الکترونیکی سرو کار دارم
میخواستم بدونم امکان نصب برنامه هایی مثل Protell Dxp و Orcad
در Linux وجود داره؟؟؟(مثلا با شبیه ساز یا........)
سلام
توسط wine امکان پذیر هست
و
سلام
والا من با پروتوث کار می کنم. با همین wine که تونستم نصبش کنم
rezasuzuki
29-06-2008, 16:24
ممنون از توجه شما
2 تا سوال داشتم!!
1- عملکرد برنامه wine در توزیع های مختلف فرق میکنه ؟؟( protellTest Results:fedora و ubunto :orcad Test
2-دیسک زنده KNOPPIX_V5.3.1 ارزش دانلود داره اگه نه از کجا بگیرم ؟؟؟(4.5 gbyte):18:
ممنون از توجه شما
2 تا سوال داشتم!!
1- عملکرد برنامه wine در توزیع های مختلف فرق میکنه ؟؟( protellTest Results:fedora و ubunto :orcad Test
2-دیسک زنده KNOPPIX_V5.3.1 ارزش دانلود داره اگه نه از کجا بگیرم ؟؟؟(4.5 gbyte):18:
در مورد سوال دوم عرض شود که شما چرا پارسیکس رو نمی گیری که مبتنی بر ناپیکسه و ایرانیه؟
ناپیکس توضیع قدرتمند و نسبتا مشهوریه ولی من استفاده از اوبونتو رو پیشنهاد می کنم. البته همچین تو ظاهر نباید با هم فرق کنن. هر دو مبتنی بر دبیان هستن و هر دو از gnome برای مدیریت گرافیکی بهره می برن و کلا خیلی به هم شبیه هستن. اما محبوبیت و جامعه ی کاربری و در نتیجه پشتیبانی اوبونتو بیشتره.
P A R M I S
04-07-2008, 16:01
سلام دوستان
من يه سري اطلاعات متني ساده تو لينوكس دارم
ولي نمي تونم روسي دي رايت كنم دوبار سي دي روسوزوندم
فلش مموريمو نميشناسه
موبايلمم نمي شناسه
فلاپيم خرابه
وصل اينترنت هم نمي تونم بشم
مي شه طريقه خروج اطلاعات رواز لينوكس فدورا رو براساس رايت سي دي يا شناسايي فلش ويا وصل شدن به اينترنت به من توضيح بديد
ممنون واين لينك مشخات كامل سيستمم رونشون مي ده
سلام دوستان
من يه سري اطلاعات متني ساده تو لينوكس دارم
ولي نمي تونم روسي دي رايت كنم دوبار سي دي روسوزوندم
فلش مموريمو نميشناسه
موبايلمم نمي شناسه
فلاپيم خرابه
وصل اينترنت هم نمي تونم بشم
مي شه طريقه خروج اطلاعات رواز لينوكس فدورا رو براساس رايت سي دي يا شناسايي فلش ويا وصل شدن به اينترنت به من توضيح بديد
ممنون واين لينك مشخات كامل سيستمم رونشون مي ده
می شه بفرمایین از چه نسخه ای از فدورا استفاده می کنید؟ این مشکلات خیلی عجیب به نظر میان!
P A R M I S
04-07-2008, 16:47
می شه بفرمایین از چه نسخه ای از فدورا استفاده می کنید؟ این مشکلات خیلی عجیب به نظر میان!
فدوراي نه استفاده مي كنم شايد سيستم اين دستگاههارومي شناسه ومن بلد نيستم ازش استفاده كنم
من يه مبتدي بيشترنيستم
فدوراي نه استفاده مي كنم شايد سيستم اين دستگاههارومي شناسه ومن بلد نيستم ازش استفاده كنم
من يه مبتدي بيشترنيستم
بعید می دونم فدورای 9 نتونه فلش رو بشناسه یا رایت رو پشتیبانی نکنه. چطور متوجه شدین که فلش رو نمی شناسه؟
P A R M I S
04-07-2008, 17:01
تو قسمت سخت افزارها مشخصات usbبود ولي هيچ كجا نتونستم فلش روپيداكنم
شايدميشناسه ومن بلدنيستم
اگه شناسايي مي كنه كجا بايد برم وبازش كنم؟
P A R M I S
04-07-2008, 17:03
فلشم توين موس2گيگه
فلشم توين موس2گيگه
اول این که با دستور lsusb می تونی usb ها رو چک کنی. اما فلش رو وصل کن و برو تو Computer احتمالا اونجا می بینی درایو فلش رو. البته اگه نبود بگو تا با یه دستور اطمینان پیدا کنیم که فلش رو نشناخته.
P A R M I S
04-07-2008, 17:41
كجابرم؟؟/
ماي كامپيوتركه نداره محيط gnume خانه داره اونجا هم چيزي نيست
P A R M I S
04-07-2008, 17:54
نتيجه اين دستوري كه شما داديد اين بود
#lsusb
bus 003 device 001:id 0000:0000
bus 002 device 001:id 0000:0000
bus 001 device 001:id 0000:0000
كجابرم؟؟/
ماي كامپيوتركه نداره محيط gnume خانه داره اونجا هم چيزي نيست
فایل منیجر ( nautilus ) یا همون پوشه خانگی ( home ) رو اجرا کن و به مسیر زیر برو ( در نوار آدرس بار مسیر زیر رو تایپ کن ! ) :
اونجا باید درایو مربوط به فلش مموری رو ببینی !
P A R M I S
04-07-2008, 20:04
مرسي از لطفتون ول اصلا اين دستور قابل اجرا نبود وپيغام خطاي زير رومي داد ومن علاوه بر دستور زير يه بار homeرو پاك كردم ويه بار پارميس جواب نداشت
couln't find "/home/parmis/media" please chek the spelling and try again
به اين مفهوم كه دستور ناشناخته است وبعداز چك كردن درستي املاش دوباره امتحان كنيد
مرسي از لطفتون ول اصلا اين دستور قابل اجرا نبود وپيغام خطاي زير رومي داد ومن علاوه بر دستور زير يه بار homeرو پاك كردم ويه بار پارميس جواب نداشت
couln't find "/home/parmis/media" please chek the spelling and try again
به اين مفهوم كه دستور ناشناخته است وبعداز چك كردن درستي املاش دوباره امتحان كنيد
دوست عزیز مسیر رو اشتباهی رفتید. من گفتم برید به media ...
------------
این دستور رو اجرا کنید :
P A R M I S
05-07-2008, 07:18
دوست عزیز مسیر رو اشتباهی رفتید. من گفتم برید به media ...
------------
این دستور رو اجرا کنید :
دوست عزيز دستور شماروتو ترمينال لينوكس نوشتم وصفحه /home/parmisبازشد وهمزمان خطاي قبلي رودوباره داد.
جستجوكردم وهرچي فايل وپوشه بانام mediaبودبازكردم ولي بازهم اثري از فلش واطلاعات داخل فلشم نبود لطفا يه راه حل ديگه
فلش رو بزن توی usb بعدش دستور زیر رو اجرا و خروجی رو اینجا بزار:
fdisk -l
فلش رو بزن توی usb بعدش دستور زیر رو اجرا و خروجی رو اینجا بزار:
fdisk -l
البته فکر کنم این دستور رو باید اینطو زد:
البته فکر کنم این دستور رو باید اینطو زد:
خوب این که درست ، دیگه خودشون باید بدونن
ولی اصل اصلش اینطوریه:
ولی اصل اصلش اینطوریه:
بله حق با شماست. نیست من به اوبونتو و sudo عادت دارم!!!
P A R M I S
05-07-2008, 10:59
نتيجه دستوراين بود
P A R M I S
05-07-2008, 11:03
البته اون كدها براي اف ديسك 1بود ولي براي اف ديسك ال اين جواب شد
P A R M I S
05-07-2008, 11:05
ولی اصل اصلش اینطوریه:
دوستان عزيز من اين دستوررو هم اجراكردم جوابش با دستورقبلي هيچ تفاوتي نداشت
لطفا راهنماييم كنيد...
من تو لينوكس صفر صفر صفرم
عجیبه مطمينی که فلش رو زدی تو USB؟
با دستور زیر مشخص می شه که آیا اصلا فلش شما داخل usb هست یا نه و مشکلی نداره و سیستم اونو شناخته:
lsusb
بعد اگر درست بود باید بلوکشو پیدا کنیم که با همون دستور fdisk باید نشون بده همچینی دستورات زیر
dmesg | grep -i scsi
P A R M I S
05-07-2008, 13:53
اره به خدا فلش وصله وتوويندوز باهمون usb جلوي كيس كارمي منه ولي تولينوكس نه اصلا كارنمي كنه
علاوه برفلش كابل موبايلمم وصله ولي هيچ كدوم رونمي تونم پيداكنم
امكان داره يه قسمت ازلينوكس رونصب نكرده باشم وهمين مشكل سازشده باشه؟؟؟؟؟؟؟
P A R M I S
05-07-2008, 19:40
من از ظهر تا الان هر4نوع سي دي ودي وي دي فدورايي كه داشتم به طور كامل نصب كردم ولي جواب دستوراتي كه شماگفتيد دقيقا هموني بودكه نوشته ام
لطفا يه راه حل مناسب سيستمم بهم بديد
عجیبه مطمينی که فلش رو زدی تو USB؟
با دستور زیر مشخص می شه که آیا اصلا فلش شما داخل usb هست یا نه و مشکلی نداره و سیستم اونو شناخته:
lsusb
بعد اگر درست بود باید بلوکشو پیدا کنیم که با همون دستور fdisk باید نشون بده همچینی دستورات زیر
dmesg | grep -i scsi
خروجی دستوراتی که گفتم رو نزاشتید
این کار رو حتما بکنید
یه دستور دیگه هم اضافه می کنم
ls -l /dev/disk/by-id
همه رو با سوپر یوزر (su) اجرا کنید
P A R M I S
05-07-2008, 19:48
كدوم دستورات؟؟؟گذاشتم صفحه قبل
من گيج شدم لطفا دوباره دستورات روبگيد
منظورتون fdisk , lsusb , dmesg /.... iهست؟؟؟
الان ميرم تكرارشون مي كنم
من از ظهر تا الان هر4نوع سي دي ودي وي دي فدورايي كه داشتم به طور كامل نصب كردم ولي جواب دستوراتي كه شماگفتيد دقيقا هموني بودكه نوشته ام
لطفا يه راه حل مناسب سيستمم بهم بديد
من الان تو ياهومسنجر انلاين هستم
shel_man_khan_babr
عجیباً غریبا....
كدوم دستورات؟؟؟گذاشتم صفحه قبل
من گيج شدم لطفا دوباره دستورات روبگيد
توی فدورا
ترمینال رو باز کنید
بعد این دستورات رو به ترتیب اجرا کنید و خروجی ها رو قرار بدید
lsusb
ls -l /dev/disk/by-id
P A R M I S
06-07-2008, 08:50
#lsusb
Unknown line at line 58
Unknown line at line 2296
Unknown line at line 2297
Unknown line at line 2298
Unknown line at line 2299
Unknown line at line 2300
Unknown line at line 2301
Unknown line at line 2302
Unknown line at line 2303
Unknown line at line 2304
Unknown line at line 2305
Unknown line at line 2306
Unknown line at line 2307
Unknown line at line 2308
Unknown line at line 2309
Unknown line at line 2310
Unknown line at line 2311
Unknown line at line 2312
Unknown line at line 2313
Unknown line at line 2314
Unknown line at line 2315
Unknown line at line 2316
Unknown line at line 2317
Unknown line at line 2318
Unknown line at line 2319
Unknown line at line 2320
Unknown line at line 2321
Unknown line at line 2321
Unknown line at line 2322
Unknown line at line 2323
Unknown line at line 2324
Unknown line at line 2325
Unknown line at line 2326
Unknown line at line 2327
Unknown line at line 2328
Unknown line at line 2329
Unknown line at line 2330
Unknown line at line 2331
Unknown line at line 2332
Unknown line at line 2333
Unknown line at line 2334
Unknown line at line 2335
Bus 003device 001:id 0000:0000
Device descriptor:
Blength 18
Bdescriptortype 1
Bcdusb 2.00
Bdeviceclass 9hab
Bdevicesubclass 0
Bdeviceprotocol 1
Bmaxpacketsize0 8
Idvendor 0x0000
Idprotocol 0x0000
Bcddevice 2.04
Imanufacturer 3linux2.4.20-6 ehci-hed
Idprotocol 2pci device 1002:4365(ati technologies inc)
Iserial 1 00:13.2
Bnumconfigurations 1
Configuration descriptor:
Blength 9
Bdescriptortype 2
Wtotallength 2
Bnurnlnterfaces 1
Bconfiguration value 1
Icongiguration 0
Bmallributes 0x40
Sell powered
Maxpower 0ma
Interface descriptor:
Blength 9
Bdescriptortype 4
Blnterfacenumber 0
Balternatesetting 0
Bnurnendpoints 1
Blnterfaceclass 9hab
Binterfacesubclass 0
Binterfaceprotocol 0
Iinerface 0
Endpoint descriptor:
Blength 7
Bdescriptortype 5
Bendpointaddress 0x81 ep 1 in
Bmattributes 3
Transfer type interrupt
Synch type none
Wmaxpacketsize 2
Blnterval 12
Language ids : (length=4)
0000 (null)((null))
Bus 002 device 001:id 0000:0000
Device descriptor:
Blength 18
Bdescriptortype 1
Bcdusb 1.10
Bdeviceclass 9hab
Bdevicesubclass 0
Bdeviceprotocol 0
Bmaxpacketsize0 8
Idvendor 0x0000
Idproduct 0x0000
Bcddevice 0.00
Imanufacturer 0
Iproduct 2usb ohci root hub
Iserial 1 dc84c000
Bnumconfigurations 1
Blength 9
Bdescriptortype 2
Wtota;;ength 25
Bnuminterfaces 1
Bconfiguration 0
Bmattributes 0x40
Self powered
Maxpower 0ma
Interface descriptor :
Blength 9
Bdescriptortype 4
Binterfacenumber 0
Balternatestting 0
Bnumendpoints 1
Binterfaceclass 9hub
Binterfacesubclass 0
Blinterfaceprotocol 0
Iinterface 0
Endpoint descriptor”
Blength 7
Bdescriptortype 5
Bmattributes 3
Transfer type lnterrupt
Synch type none
Wmaxpacketsize 2
Binterval 255
Language ids : (length=4)
0000(null)((null))
Bus001 device 001:id0000:0000
Device descriptor”
Blength 18
Bdescriptortype 1
Bcdusb 1.10
Bdeviceclass 9hub
Bdevicesubclass 0
Bdeviceprotocol 0
Bmaxpacketsize0 8
Idvendor 0x0000
Idproduct 0x0000
Bcddevice 0.00
Imanufacturer 0
Iproduct 2usb ohci root hub
Iserial 1dc84a000
Bnumconfigurations 1
Blength 9
Bdescriptortype 2
Wtotallength 25
Bnuminterfaces 1
Bconfiguration value 1
Iconfigurution 0
Bmattributes 0x40
Self powered
Maxpower 0ma
Interface descriptor:
Blength 9
Bdescriptortype 4
Binterfacenumber 0
Balternatesetting 0
Bnumendpoints 1
Binterfaceclass 9hub
Binterfacesubclass 0
Binterfaceprotocol 0
Iinteface 0
Endpoint descriptor:
Blength 7
Bdescriptortype 5
Bmattributes 3
Transfer type interrupt
Synch type none
Wmaxpacketsize 2
Blnterval 255
Language ids:( length=4)
0000(null)((null))
-------
#ls –l/dev/disk/by –id
Ls: /dev/disk/by:no such file or diretory
Try ‘ls --help’for more information
#fdisk
Usage:fdisk[-1][-b ssz][-u]device
e.g.:fdisk/dev/had (for the first ide disk)
or:fdisk/dev/sdc(for the third scsi disk)
or:fdisk /dev/eda (for the firs ps/2 esdi drive )
or:fdisk /dev/rd/c0d0 or:fdisk/dev/ida/c0d0
(for raid devices)
اينها تمام اونچيزي بود كه تو ترمينال نمايش داده شده بود
دوست من شما سیستم رو خودتون از سورس کامپایل کردید یا اینکه از اینستالر استفاده کردید؟
سیستم شما خیلی به نظر مشکل داره، اگه از سورس کامپایل کردید حتما باس ها رو درست معرفی نکردید اگر هم از سی دی نصب کردید باز شاید جایی رو اشتباه رفتید البته من فدورا نداشته ام تا له حال ولی این مشکل عجیبی مخصوصا خط آخرش
lsusb که چیزی نشون نمی ده
اون دستورات دیگه هم اشتباه وارد کردید
#ls –l/dev/disk/by –id
توی این دستور قبل خط تیره یه فاصله گذاشتید که کار رو خراب کرده
#fdisk
توی این هم l- رو قرار ندادید
به هرحال lsusb نشون می ده که فلش شما رو نشناخته
rezasuzuki
06-07-2008, 22:03
سلام
اقا من از لینک زیر pasix دانلود کردم وبعد از انزیپ روی cd رایت کردم
ولی بعد از بوت کامپیوتر با اولویت cd پارسیکس لود نمیشه!!!!
اگه ممکنه کمکم کنید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
قبل دانلود md5sum رو چک کردید؟
موقع بوت اروری چیزی نمی ده؟
rezasuzuki
06-07-2008, 22:52
من این فایلو تو Cd دارم با حجم 4kbyte
موقع بوت هیچ اروری نداره(مستقیما ویندوز بوت میشه!!!)
سلام
دوست عزیز شما نباید فایل iso رو unzip کنید ! شما باید از ویژگی image file burn استفاده کنید. توی ویندوز میتونید از nero برای این کار استفاده کنید !
rezasuzuki
07-07-2008, 09:25
hossein-mec و rootnet عزیز
اقا ایول بالاخره نصبش کردم(البته با راهنمایی شما):11:
سلام
قبل دانلود md5sum رو چک کردید؟
موقع بوت اروری چیزی نمی ده؟
در حالت Iso Burner رایت کردی؟ توی cd چند تا فایل هست؟ اگه از یکی دو تا بیشتره آیا تو تنظیمات بوت cd رو داری؟
P A R M I S
08-07-2008, 07:16
lsusb که چیزی نشون نمی ده
اون دستورات دیگه هم اشتباه وارد کردید
توی این دستور قبل خط تیره یه فاصله گذاشتید که کار رو خراب کرده
توی این هم l- رو قرار ندادید
به هرحال lsusb نشون می ده که فلش شما رو نشناخته
Fdisk -1
Fdisk : invalid option – 1
Usage:fdisk[ -b ssz] [-u] disk change partion table
Fdisk –l [-b ssz] [-u] disk list partition table(s)
Fdisk –s partition give partition size(s) in blocks
Fdisk –v give fdisk version
Here disk is something like /dev/hdb or /dev/sda
And partition is something like /dev/hda7
-u: give start and in sector(instead of cylinder)units
-b 2048Lfor certain mo disks)usb 2048-byte sektors
08-07-2008, 07:17
دوست من شما سیستم رو خودتون از سورس کامپایل کردید یا اینکه از اینستالر استفاده کردید؟
سیستم شما خیلی به نظر مشکل داره، اگه از سورس کامپایل کردید حتما باس ها رو درست معرفی نکردید اگر هم از سی دی نصب کردید باز شاید جایی رو اشتباه رفتید البته من فدورا نداشته ام تا له حال ولی این مشکل عجیبی مخصوصا خط آخرش
من از روي دي وي دي نصبش كردم واز روي سي دي هاي مختلف
به نظر شما مشكل از سيستممه يا از لينوكسم؟؟؟؟؟
سلام
ببین پارمیس خانم
شما باید بیشتر دقت کنی
هر سری دستورات رو اشتباه وارد می کنی
مثلا دستور fdisk رو باید با آرگومان l- (ال) اجرا کنی که شما با 1- (یک) اجرا کردی
باید دستورات رو درست وارد کنی تا درست بهت جواب بده
P A R M I S
08-07-2008, 11:44
براي دستور fdisk -l جواب دقيقا همين بود كه تو عكس زير ديده مي شه براي اون دستور هم بين شون فاصله رو برداشتم و-idرو نوشتم ولي بازهمون خطاي قبلي واستفاده ls --helpاومد
error403
08-07-2008, 11:47
سلام دوستان
من تو نصب لینوکس آبونتو با مشکل برخوردم
وقتی لوگوی آبونتو میاد و در حال لود شدن هست سیتسم قفل میکنه و نمیتونم نصب کنم
حتی وقتی میخوام به صورت لایو هم بیام این مشکل رو دارم
نسخه های 8.04 , 8.01 رو هم امتحان کردم
با پارسیکس این مشکل رو ندارم
ممنون میشم راهنماییم کینید
error403
10-07-2008, 09:59
سلام
من امرزو کوبونتو رو هم امتحان کردم نصبش هم کردم ولی موقع بالا اومدن همین مشکل رو دارم
خواهشا راهنماییم کنید
ممنون
سیستمتون 64 بیتی هست ؟
مشخصات سخت افزاری اش رو می نویسید ؟
سلام
من امرزو کوبونتو رو هم امتحان کردم نصبش هم کردم ولی موقع بالا اومدن همین مشکل رو دارم
خواهشا راهنماییم کنید
ممنون
اول میشه بگین چقدر رم دارین؟
با نسخهی alternate هم آزمایش کردین؟
error403
10-07-2008, 11:30
سلام
رمم یک گیگ هست
سیستمم هم 32 بیتی هستش
بله کوپونتو رو alternate دانلود کردم
با سوزه هم این مشکل رو دارم ولی اون وسطای نصب قفل میکنه
ولی نمیدونم چرا با فدورا و پارسیکس این مشکل رو ندارم
ممنون
error403
10-07-2008, 11:31
مشخصات سخت افزاریم هم
سی پی یو : 3 گیگاهرتز
رم هم 1 گیگ
مادر برد هم اینتل 915p
هارد هم ساتا و با مودم ای دی اس ال از طریق پورت لن
سلام
رمم یک گیگ هست
سیستمم هم 32 بیتی هستش
بله کوپونتو رو alternate دانلود کردم
با سوزه هم این مشکل رو دارم ولی اون وسطای نصب قفل میکنه
ولی نمیدونم چرا با فدورا و پارسیکس این مشکل رو ندارم
ممنون
میشه دقیق بفرمائین که توی چه مرحلهای از نصب alternate دچار مشکل میشین؟
P A R M I S
10-07-2008, 13:17
كسي نمي دونه مشكل من نرم افزاريه ياسخت افزاري؟
كسي نمي دونه مشكل من نرم افزاريه ياسخت افزاري؟
شما مگه نمیفرمائی که فلش سالمه؟! پس مشکل از درایور اونه.
اصولا اگه فلش شما استاندارد باشه و نیازی به درایور نداشته باشه، هستهی لینوکس میشناسش. با یه فلش دیگه آزمایش کن.
error403
10-07-2008, 13:23
میشه دقیق بفرمائین که توی چه مرحلهای از نصب alternate دچار مشکل میشین؟
تو این حالت کامل نصب میشد موقع بالا اومدن قفل میکرد
ممنون دوست عزیز خداروشکر مشکل حل شد
من هر کدوم از سخت افزارهای جانبی رو درآوردم و امتحان کردم مشکل از کارت --- بود وقتی اونو در آوردم مشکل حل شد و با کوبونتو اومدم بالا که با کوبونتو نتونستم به اینترنت وصل بشم برای همین ابونتو رو نصب کردم وخداروشکر مشکل اینترنت هم حل شد :8:
تو این حالت کامل نصب میشد موقع بالا اومدن قفل میکرد
ممنون دوست عزیز خداروشکر مشکل حل شد
من هر کدوم از سخت افزارهای جانبی رو درآوردم و امتحان کردم مشکل از کارت --- بود وقتی اونو در آوردم مشکل حل شد و با کوبونتو اومدم بالا که با کوبونتو نتونستم به اینترنت وصل بشم برای همین ابونتو رو نصب کردم وخداروشکر مشکل اینترنت هم حل شد :8:
خوبه. البته باید پی این باشی که کارت --- رو هم راه بندازی. من تا حالا روی این مورد کار نکردم. اما بچه ها و اساتید هستن.
error403
10-07-2008, 14:10
والا این کارت دی بی بیه یه مشکل کوچیک داشت و اون اینکه یه ویژن پلاس تقلبی بود تو خود ویندوز هم مشکل داشتم با راه انداختنش دیروز یدونه کارته دیگه خریدم ولی هنوز وصلش نکردم احتمالا با اون دیگه مشکلی نخواهم داشت!!
ممنون
والا این کارت دی بی بیه یه مشکل کوچیک داشت و اون اینکه یه ویژن پلاس تقلبی بود تو خود ویندوز هم مشکل داشتم با راه انداختنش دیروز یدونه کارته دیگه خریدم ولی هنوز وصلش نکردم احتمالا با اون دیگه مشکلی نخواهم داشت!!
ممنون
آها! تو خبر ها بود که این ۸.۰۴ (هاردی) برای --- ها تدارک ویژه ای دیده! totem رو برای این کار گسترش داده.
راستی من اگه یه دی وی بی اکسترنال بخوام بخرم چقدر باید مایه بذارم؟
error403
10-07-2008, 14:39
قیمتش از 120 (Q-Box) شروع میشه به بالا
همین مدل Q-Box مدل خوبیه ولی الان گیر نمیاد مدلهای اسکای استار هستند که فکر کنم بالای 180 باشند
ببخشید میشه لینک ۸.۰۴ (هاردی) رو بدید هر چقدر میگردم پیدا نمیکنم!!
error403
10-07-2008, 14:48
آها این همون ورژنی که من الان نصب کردم
فکر کردم منظورتون یه نو توزیع دیگه ای از آبونتو هستش مثل کوبونتو چون تا حالا اسم "هاردی" رو نشنیده بودم!
P A R M I S
10-07-2008, 18:28
شما مگه نمیفرمائی که فلش سالمه؟! پس مشکل از درایور اونه.
اصولا اگه فلش شما استاندارد باشه و نیازی به درایور نداشته باشه، هستهی لینوکس میشناسش. با یه فلش دیگه آزمایش کن.
فلش من تو ويندوز سالمه وبدون مشكل خاصي كارمي كنه
چشم با يه فلش ديگه امتحان مي كنم
ولي منظور سوال من سخت افزار سيستممه
امكان داره مادربرد بالينوكس مشكل داشته باشه اخه علاوه برمشكل فلش ؛يه مشكل ديگه بافدورا دارم اونم نشناختن هيچ نوع كارت صداي غير ان برده وخود صداي انبوردم روهم كه شكر خدا نمي شناسه
ممنون تا بعد
فلش من تو ويندوز سالمه وبدون مشكل خاصي كارمي كنه
چشم با يه فلش ديگه امتحان مي كنم
ولي منظور سوال من سخت افزار سيستممه
امكان داره مادربرد بالينوكس مشكل داشته باشه اخه علاوه برمشكل فلش ؛يه مشكل ديگه بافدورا دارم اونم نشناختن هيچ نوع كارت صداي غير ان برده وخود صداي انبوردم روهم كه شكر خدا نمي شناسه
ممنون تا بعد
راستی از بچهها بپرس، شاید با آپدیت کردن بایاس مشکل حل شه.
البته به دلیل اینکه شما گفتی ترمینالت هم مشکل داره و هیچ دستوری رو نمی شناسه من فکر کنم مشکل لینوکسته
از حرفهای شما و خروجی هایی که گذاشتید نمی شه چیزی فهمید از راه دور هم نظر دادن خیلی مشکله
danial_848
10-07-2008, 19:00
سلام دوستان
من میخوام یکی از پارتیشن هامو (fat) با فدورا مونت کنم ولی هر کار میکنم نمیشه :19:::
mount -t vfat /dev/hda9 /mnt/winf
???
ممنون
سلام دوستان
من میخوام یکی از پارتیشن هامو (fat) با فدورا مونت کنم ولی هر کار میکنم نمیشه :19:::
mount -t vfat /dev/hda9 /mnt/winf
???
ممنون
پوشهی مقصد وجود داره؟
دسترسی روت رو داری؟
danial_848
10-07-2008, 22:58
پوشهی مقصد وجود داره؟
دسترسی روت رو داری؟
آره تقریباً همه چی درسته...
آره تقریباً همه چی درسته...
errorی پیغامی چیزی... یه سوال دیگه! پارتیشن وجود داره؟!
danial_848
10-07-2008, 23:48
پارتیشن hda9 وجود داره ولی بازم این ارور رو میده
Special device /dev/hda9 does not exist
؟؟؟
kiuhnmgtrdcv
14-07-2008, 21:54
من تا به حال با خانواده لینوکس کار نکردم (صفر کیلومترم) میخاستم ببینم برنامه هایی که رو ویندوز اجرا میشن کلا با لینوکس ناسازگار هستن ؟
برنامه های لینوکس رو با چه زبان های برنامه نویسی مینویسن؟
ممنونم:11:
خب در پی سوال اول باید بگم هیچ برنامهی ویندوزی روی لینوکس اجرا نمیشه و این یک امر طبیعیه مگر این که اون برنامه به زبان مستقل از پلاتفرمی مثل جاوا نوشته شده باشه. اما خب توی لینوکس شبیه ساز هایی هم هستن که محیط ویندوز و دز حقیقت Api های ویندوز رو شبیه سازی میکنن و با اون ها میشه برنامه های ویندوز رو اجرا کرد. این یه طرف موضوع بود.
از طرفی برنامه های لینوکس اونقدر کامل هستن که مگر به جز دلایلی خاص، نیاز های یک شخص رو برطرف کنن. من به شخصه فقط از برنامهی فری گیت ویندوز استفاده میکنم که البته مشابه اون در لینوکس هم وجود داره ولی خب باهاش راحتم.
اما سوال دوم. خب زبون های برنامه نویسی زیاد و معروفی در این سیستم عامل شناخته شدست. C و ++C و Java و Python و Prel و Ruby و Pascal و خیلی زبون های ریز و درشت و خیلی اسکریپت های دیگه ای در این سیستم پشتیبانی میشه.
ولی خب خیلی از برنامه های اون رو با ++C مینوسن
امیدوارم به جواب سوالات رسیده باشی
kiuhnmgtrdcv
15-07-2008, 09:13
مرسی من یه جا خوندم linux redhat9
6 تا سی دیه؟ چرا اینقدر زیاده پس -
از جوابتونم خیلی ممنونم:10:
بیشتر این سی دی ها ، مخازن نرم افزاری است که در واقع با داشتن آن تقریبا همه ی برنامه های ضروری را خواهید داشت و نیازتان به اینترنت و آپدیت از طریق آن به حداقل خواهد رسید .
عزیز من تاپیک شروع کار با لینوکس رو برای شما گذاشتن ها
تاپیک منتقل می شه ...
ha3an_khafan
16-07-2008, 13:38
سلام اگر کسی از دوستان لینک Ubuntu 8.10 Alpha 2رو بزاره ممنون مشم
سلام اگر کسی از دوستان لینک Ubuntu 8.10 Alpha 2رو بزاره ممنون مشم
amirtoty
16-07-2008, 16:07
Ubunta 8.10 در کنار ویندوز ویستا چجوری نصب میشه !
Ubunta 8.10 در کنار ویندوز ویستا چجوری نصب میشه !
همون جوری که نسخه های قبلی نصب میشن ! فرقی نداره ... در مورد نصب اوبونتو هم اگر جستجو کنید به مطالب و لینک های زیادی میرسید.
P A R M I S
17-07-2008, 18:57
سلام مجدد
من فدورای 7رو با ماشین مجازی ینوکس باحافظه ی تخصیص داده شده ی 360نصب کردم
که مزایایی داشت اولین مزیت دسترسی همزمان لینوکس وویندوز
شناسایی فلش و همچنین موبایلم ودرانتهای نصب در xکارت صدامو شناسایی کرد ولی درهنگام کاربالینوکس صدا ندارم ومی گه نرم افزار مورد نظر نصب نیست.دستورalsaconf هم شناخته نشده است.
لطفا دراین مورد راهنمایی کنید
خوب ارور چی داده؟ alsaconf
P A R M I S
18-07-2008, 05:29
ارورش اینه
#alsaconf
bash: alsaconf: command not found
ارورش اینه
#alsaconf
bash: alsaconf: command not found
شما باید ابتدا بسته زیر رو نصب کنید:
yum install alsa-utils
اگر هم می خواهید دانلود کنید دنبال بسته ی rpm همین alsa-utils باشید.
P A R M I S
18-07-2008, 06:27
شما باید ابتدا بسته زیر رو نصب کنید:
yum install alsa-utils
اگر هم می خواهید دانلود کنید دنبال بسته ی rpm همین alsa-utils باشید.
این rpmرو تقریبا فهمیدم چی هست ولی نیاز به دانلود نبود خود فدورا داشت ونصب کرد البته باسواد نصفه ی نیم کاره من این طوربه نظررسید
تااونجایی که من الان تو اینترنت سرچ زدم فکرکنم این یه دستور باید باشه که تو ترمینال باید بنویسم درسته؟؟؟البته بایکم تغییرات؟؟
من درلینوکس صفرصفرم
لطفا زیر دیپلم راهنمایی کنید
P A R M I S
18-07-2008, 07:42
دستورات بالاروتوترمینال نوشتم ویه سری فرمانهاخودکاراجراشد ولی بازهم alsconf اجرانشد وهمون خطاروداد .
این کارهایی رو که می گم انجام بدید
اول توی لینوکس به اینترنت وصل بشید بعد دستورات زیر رو اجرا کنید:
cd $HOME
wget -c ftp://rpmfind.net/linux/fedora/updates/7/i386/alsa-utils-1.0.14-2.fc7.i386.rpm
rpm -iv alsa-utils-1.0.14-2.fc7.i386.rpm
اگر اروری چیزی داد اینجا خروجی رو بزارید:
تو دستور وسطی آدرس لینک رو قرار بده
اینجا وسطش ... گذاشته خرابش کرده
P A R M I S
18-07-2008, 11:18
این کارهایی رو که می گم انجام بدید
اول توی لینوکس به اینترنت وصل بشید بعد دستورات زیر رو اجرا کنید:
cd $HOME
wget -c ftp://rpmfind.net/linux/fedora/updates/7/i386/alsa-utils-1.0.14-2.fc7.i386.rpm
rpm -iv alsa-utils-1.0.14-2.fc7.i386.rpm
اگر اروری چیزی داد اینجا خروجی رو بزارید:
باعرض شرمندگی من نمی تونم تو لینوکس وصل اینترنت بشم
پس بهتره برم تو تایپیک سوالهای مودم وبعدازنصب مودم بیام سوالمو تکرارکنم تااون موقع موفق باشید
danial_848
18-07-2008, 23:37
دوستان پست من رفت اون ته لطف میکنید جوابمو بدید؟
دوستان پست من رفت اون ته لطف میکنید جوابمو بدید؟
خروجی این دستور رو بزار:
ls -la /dev/disk/by-id
Mehrdad-bx
20-07-2008, 20:45
سلام
گفتم منم با لینوکس شروع کار کنم!!
دوستان پایداری یه توزیع به چی بستگی داره؟ یعنی چی؟ به چه دردی میخوره؟ کلا پایداری یعنی چی؟!
ممنون میشم اساتید کمک کنند .
سلام
گفتم منم با لینوکس شروع کار کنم!!
دوستان پایداری یه توزیع به چی بستگی داره؟ یعنی چی؟ به چه دردی میخوره؟ کلا پایداری یعنی چی؟!
ممنون میشم اساتید کمک کنند .
البته من اساتید نیستم ولی تا اونجا که من میدونم سیستمی که کمترین باگ رو داشته باشه و بیشترین سازگاری رو، میگن پایداره.
سیستم هرچی پایدار تر باشه نقاط آسیب پذیرش کمتر میشه و میزان کرش کردن یا از دست رفتن اطلاعات هم پایین میاد.
کلا پایداری یعنی بهترین سازگاری نرمافزار:46:
superior
21-07-2008, 11:43
به نام خالق یکتا دوستان سلام این اولین پست من توی این فروم هست و خدا وکیلی هیچی نمی دونم. اگه پست اشتباهی یا جای اشتباهی دادم لطفا منو راهنمایی کنید!! این پست رو جای دیگه ای گفتم فرستادنم اینجا! قضیه من و لینوکس از جایی شروع شد که چند شب پیش توی برنامه کولاک شبکه 3 آقای دکتر محمد خوانساری رو دیدم و علاقه مند به این سیستم عامل و البته فرد مذکور شدم! خوب من هیچی در مورد این سیستم عامل نمی دونم جز چیزایی که توی برنامه کولاک شنیدم...ولی میخوام بدونم! یکی لطف کنه و راهنمایی کنه ! من به سایت طرح ملی نرم افزار های متن باز به نشانی: foss . ir رفتم و بعد به لینوکس شاپ ولی انصافی چیزی نفهمیدم. اینکه میگن لینوکس توزیع فدورا و......یا لینوکس داشگاه شریف یعنی چی؟؟؟ یعنی با هم فرق دارند؟؟؟ لطفا یکی توزیح بده یه سوال دیگه: این قابلیت فارسی روی همه نوع لینوکس هست؟
به نام خالق یکتا دوستان سلام این اولین پست من توی این فروم هست و خدا وکیلی هیچی نمی دونم. اگه پست اشتباهی یا جای اشتباهی دادم لطفا منو راهنمایی کنید!! این پست رو جای دیگه ای گفتم فرستادنم اینجا! قضیه من و لینوکس از جایی شروع شد که چند شب پیش توی برنامه کولاک شبکه 3 آقای دکتر محمد خوانساری رو دیدم و علاقه مند به این سیستم عامل و البته فرد مذکور شدم! خوب من هیچی در مورد این سیستم عامل نمی دونم جز چیزایی که توی برنامه کولاک شنیدم...ولی میخوام بدونم! یکی لطف کنه و راهنمایی کنه ! من به سایت طرح ملی نرم افزار های متن باز به نشانی: foss . ir رفتم و بعد به لینوکس شاپ ولی انصافی چیزی نفهمیدم. اینکه میگن لینوکس توزیع فدورا و......یا لینوکس داشگاه شریف یعنی چی؟؟؟ یعنی با هم فرق دارند؟؟؟ لطفا یکی توزیح بده یه سوال دیگه: این قابلیت فارسی روی همه نوع لینوکس هست؟
با سلام
لینوکس یک سیستم عامل است که « معمولا » کدهای آن باز و مجانی است ( نسخه های غیر مجانی هم داریم ) . لینوکس به طور کلی به دو صورت « سرور » و « دسکتاپ » قابل استفاده است که معمولا اکثر کاربران آن را به عنوان دسکتاپ ( رومیزی ) و برای انجام کارهای روزانه به کار می گیرند .( مشابه کاری که شما با ویندوز مایکروسافت انجام می دهید )
لینوکس دارای توزیع های ( نسخه های ) مختلف است که بسیاری از آن ها از هسته ی مشابهی استفاده می کنند اما در بخش دسکتاپ از محیط های متفاوت ( که مشهورترین آن Gnome و KDE است ) بهره می گیرند . ضمنا ساختار توزیع های مختلف از نظر مدیریت بسته ها ( شما بخوانید نرم افزارها ) نیز متفاوت است . توزیع های مشهور معمولا با سرعت زیادی به روز می شود و ورژن های جدید آن ارائه می گردد.
لینوکس دانشگاه شریف ، یک توزیع فارسی شده است که توسط دانشجویان این دانشگاه طراحی و ارائه شده است . این توزیع البته در مقایسه با توزیع های مشهور دنیا از سطح پائین تری برخوردار است زیرا به روز رسانی آن با این توزیع ها که توسط هزاران نفر پشتیبانی می شود قابل مقایسه نیست .
اگر منظور شما از « قابلیت فارسی » ، فارسی شدن محیط سیستم عامل است ، باید بگویم که این قابلیت روی همه ی توزیع ها نیست . اما اگر منظور شما پشتیبانی از زبان و کاراکترهای فارسی باشد ، اکثر توزیع ها این کار را انجام می دهند .
Mehrdad-bx
21-07-2008, 15:56
اگه از قابلیت های فارسی و ...(کلا فارسی دیگه!) میخواهید استفاده کنید بهترین انتخاب یه توزیع ایرانیه، بهترین توزیع هم پارسیکسه. پارسیکس اصلا با لینوکس شریف قابل مقایسه نیست!(چند تا توزیع ایرانی دیگه هستند که ...)
البته من در اوبونتو هم تمامی منو ها و... رو فارسی کردم! ولی کلی فایل و... میخواد که پارسیکس این دردسر هارو برای فارسی کردن نداره.(استاد پارسیکسی ما Hosein-mec هستند)
superior
21-07-2008, 16:22
یا خدا
خیلی ممنون .
ولی میخوام بدونم شما چه توزیعی رو پیشنهاد میکنید؟ توزیع پیشنهادی شما مزیتی داره؟
Mehrdad-bx
21-07-2008, 16:40
من کمی هم بستگی به کارت داره، مثلا برای برنامه نویسی سوزه و فکر کنم فدورا .
برای شروع Hosein-mec میگه پارسیکس، چون ایرانیه و قضایای ربان فارسی و ... که داره، و اینکه آموزش هاش اکثرا فارسی اند.(کتاب پارسیکس که دیگه هیچ مشکلی رو باقی نمیزاره). من تاحالا امتحانش نکردم ولی اکثرا میگن مثل بقیه اجناس ایرانی نیست!! یعنی خوبه. منم با توجه به تعاریفی که شنیدم میگم خوبه.
اوبونتو هم آموزش فارسی زیاد داره، اینم انتخاب خوبیه(خودم با اوبونتو شروع کردم و کلی باهاش حال میکنم) دی وی دی های نرم افزاراش هم هست که دیگه شمارو از اینترنت 99% بینیاز میکنه.
دبیان هم چون دی وی دی های نرم افزاراش راحت تر گیر میاد برای کسانی که ذغالی اند واقعا بهترین انتخابه(وقتی نرم افزار نداشته باشی آموزش چه فارسی و چه انگلیسی فرقی داره؟!)
بازم توزیع های مختلف با قابلیت های متفاوت و مزیت های دیگر وجود داره. از بهترین ها میشه اوپن سوزه رو گفت(در اون حدی نیستم که مزیتاشو بگم!! اینارو هم در حدش نبودم البته.) ولی برای شروع فکر نمیکنم زیاد خوب باشه.
دیدی؟ واقعا 80 درصدش* به خودت بسنگی داره.(* البته باز هم میگم فرهنگستان زبان و ادب فارسی میگه سد درست تره، دلیلش داستان داره، هر کی میخواد خصوصی یا تو پروفایلم میگم!)
راستی یه نکته: جدیدا دوتان همگی سابایون نصب کردن تعریف میکنن دل منو میسوزونن!! در این مورد اینجا ازشون سوال میکنم ببینم خوبه یا نه(برای شروع، فکر کنم مثل جنتو یه هفته باهاش تازه کاری کار کنه مخش بپکه!!نه در اون حد ولی باید خفن خوف باشه اینم)
یا خدا
خیلی ممنون .
ولی میخوام بدونم شما چه توزیعی رو پیشنهاد میکنید؟ توزیع پیشنهادی شما مزیتی داره؟
ببینید دوست عزیز . من هم مثل شما ابتدای کار به فکر فارسی بودن و این جور مسائل بودم .
ولی بعد از مدتی متوجه شدم که مهم ترین چیز برای کاربران تازه کار ، پایدار بودن توزیع است و تا حدودی ساده تر بودن یا نزدیک تر بودن ظاهر محیط آن به ویندوز .
بر این اساس ، به شما توصیه می کنم از آخرین ورژن ها استفاده نکنید . معمولا یک یا دو نسخه قدیمی تر ، ثبات و پایداری بهتری را می یابید .
به عنوان دسکتاپ هم گنوم را برای ابتدای کار توصیه نمی کنم . بهتر است از دسکتاپ KDE استفاده کنید که سریع تر می توانید با منوهای آن انس بگیرید .
Mehrdad-bx
21-07-2008, 17:28
چی چی شد؟! تبلیغات نژاد پرستانه؟! KDE؟ نداشتیم Ceramic جان، نداشتیم!!
شوخی کردم جدی نگیر، ولی ایشون توزیع هم میخوان، نظرتو درباره توزیع میدی؟شاید کمکی کرد بهش.
من هم جواب خودم رو بدم!
خیلی خوش اومدی.
بذار اینطور شرو کنم: اصولا لینوکس یه هستهی سیستم عامله. یعنی این که پایهی ارتباط با سخت افزاره و کنترل کنندهی اون. بعد یه پروژه به اسم گنو میاد و بقیهی سیستم رو میسازه. حتی بازی هاش رو. این میشه که سیستم عاملی به اسم گنو/لینوکس پدید میاد.
هر شخص یا گروهی به دلیل آزاد بودن این سیستم عامل میتونه بیاد و سیستم عامل رو برای خودش محلی سازی کنه و قسمت هایی رو حذف کنه یا چیزی به اون اضافه کنه. اینجاست که مفهوم توزیع به وجود میاد.
فدورا یا شریف یا اوبونتو یا سوزه و یا پارسیکس و توزیع های دیگه در حقیقت محلی سازی شده (البته محل رو به محل فیزیکی ترجمه نکن. محل ممکنه عقاید خاصی باشه یا...) گنو/لینوکسه.
این شریفی ها خیلی زحمت کشیدن و دستشون درد نکنه ولی من پارسیکس رو به عنوان یه پروژهی فارسی بیشتر قبول دارم و به شما هم اگه میخواین شرو کنین اوبونتو یا پارسیکس رو پیشنهاد میکنم چون جامعهی کاربری خوبی داره و برای راهنمایی میتونی به اون ها مراجعه کنی. وقتی که راه افتادی با همهی توزیع ها میتونی زندگی کنی و مفهوم خوب و بد بودن از بین میره. خیلی راحت میتونی یه توزیع مبتنی بر red hat رو (مثل فدورا یا سوزه) رو مثل یه توزیع مبتی بر Debian (مثل اوبونتو یا پارسیکس یا ناپیکس یا ...) کنی. تفاوت این ها تو برنامه هایی که روی اون ها نصبه وگرنه همه از یک هسته استفاده میکنن.
لینک های زیر هم برای درک بهتر ماجرا مفید هستن (البته همه از وبلاگ خودمه):
danial_848
21-07-2008, 23:50
سلام دوستان
تو اوبونتو چطوری بالاترین سطح دسترسی رو داشته باشم؟چرا نمیشه با کاربر root وارد شد؟
تو فدورا بعضی وقت ها سیستم در حالت متنی بالا میاد... برای رفتن به محیط گرافیکی به غیر از ریبوت راهی نیست؟
وقتی پارتیشن هامو مونت میکنم(فدورا) بعد از ری استارت دوباره باید مونت کنم...چرا...؟
پارتیشن های من همشون sda نام گذاری شدن(sda1,sda2,...) ... (مگه hda نباید باشه؟)
ممنون
سلام دوستان
تو اوبونتو چطوری بالاترین سطح دسترسی رو داشته باشم؟چرا نمیشه با کاربر root وارد شد؟
تو فدورا بعضی وقت ها سیستم در حالت متنی بالا میاد... برای رفتن به محیط گرافیکی به غیر از ریبوت راهی نیست؟
وقتی پارتیشن هامو مونت میکنم(فدورا) بعد از ری استارت دوباره باید مونت کنم...چرا...؟
ممنون
البته میتونستی سوالات رو توی تاپیک خودشون بپرسی. بهتر نتیجه میداد:
با دستور sudo توی اوبونتو میشه بالاترین سطح دسترسی رو داشت. البته برای دستوری که بعد از اون مینویسی. و اگر میخوای برای مدتی این پایدار بمونه sudo -i یا sudo su و برای خروج exit یا ctrl+d
سوال دوم رو نمیدونم. یعنی یادم رفته!
برای سوال سوم فایل fstab رو باید ویرایش کنی.
احتمالا هارد دیسک شما sata هستش.
danial_848
22-07-2008, 03:11
با دستور sudo توی اوبونتو میشه بالاترین سطح دسترسی رو داشت. البته برای دستوری که بعد از اون مینویسی. و اگر میخوای برای مدتی این پایدار بمونه sudo -i یا sudo su و برای خروج exit یا ctrl+d
ممنون ولی من میخوام تو محیط گرافیکی این دسترسی رو داشته باشم آخه میخوام لینک تو دسکتاپم بزارم هیچ رقمه نمیشه
ممنون ولی من میخوام تو محیط گرافیکی این دسترسی رو داشته باشم آخه میخوام لینک تو دسکتاپم بزارم هیچ رقمه نمیشه
کار نشد نداره عزیز!
danial_848
22-07-2008, 04:07
کار نشد نداره عزیز!
کد:
sudo nautilus ~/Desktop/
tnx...
یه سوال دیگه...
بعضی وقتها اسم پوشه ها یا فایل ها خیلی طولانی میشه اوبونتو کل اسم رو نمایش میده همین باعث میشه نظم آیکونها بهم بریزه... چطوری درست میشه...؟
tnx...
یه سوال دیگه...
بعضی وقتها اسم پوشه ها یا فایل ها خیلی طولانی میشه اوبونتو کل اسم رو نمایش میده همین باعث میشه نظم آیکونها بهم بریزه... چطوری درست میشه...؟
البته روی دسکتاپ اینطوره. راست کلیک و بعد clean up by name
danial_848
22-07-2008, 04:18
البته روی دسکتاپ اینطوره. راست کلیک و بعد clean up by name
نه اتفاقاً پوشه ها رو گفتم
سلام دوستان
ممنون
1. فرمت پارتیشن های شما چیست ؟
2. قاعدتا شما باید دو تا هارد دیسک داشته باشید . درسته ؟
danial_848
22-07-2008, 11:23
فرمت پارتیشن های شما چیست ؟
2.
مخلوط!!!
دوتا ntfs بقیه
fat32
(راستی مگه تو فدورا ntfs هم مونت میشه؟)
نه... چطور؟!
1. فرمت پارتیشن های شما چیست ؟
نه... فکر نکنم ربطی داشته باشه.
باید فایل fstab رو که توی آدرس زیره رو ویرایش کرد:
با این کار پارتیشن ها خود به خود ماونت میشن
اصلاح:
هارد دیسک های IDE به صورت sd شناخته میشن و usb ها و sata ها و ... هم همین طور.
نه... فکر نکنم ربطی داشته باشه.
باید فایل fstab رو که توی آدرس زیره رو ویرایش کرد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدبا این کار پارتیشن ها خود به خود ماونت میشن
هارد دیسک های IDE به صورت hd شناخته میشن و usb ها و sata ها و ... به صورت sd هستن.
درسته . من فراموش کرده بودم . ممنون
دوست عزیز همه ی لینوکس ها قشنگ هستند! چون محیطها یکی است الآن هم اکثرا یا KDE هستند و یا gnome، پس زیبایی همه یکیست!
در مورد قدرت! کدام قدرت؟ هر کدام از این توزیع ها برای کار خاصی طراحی شده اند، بینهایت توزیع ناشناخته داریم که فقط و فقط در زمینه ی امنیت کار کرده اند و حتی توزیع های امنی چون زوزه هم به پاشون نمی رسند.
خیلی از توزیعه برای سرور طراحی شده اند، خیلی ها برای کارهای گرافیکی،خیلی ها برای کارهای خاص (مثلا بانکداری) و یا غیره...
قدرت رو در یک توزیع بگید از چه نظر تا بهتون بگیم.
ولی اینکه کدام قدرتمندتره٬! باید گفت همه در یک سطح هستند در کل،ولی در جز یکی در یک چیز بهتره دیگری در چیزی دیگر.
ادامه هم در شروع کار با لینوکس.
البته دید من این طوره که مفهوم «توزیع» فقط در حالب دیفالت برنامهها معنی داره. وقتی من روی اوبونتو میام و برنامه های دیفالت «سوزه» رو نصب میکنم، اوبونتوی من با سوزه یک کارایی داره... پس عملا قوی یا ضعیف بودن بی معنی میشه.
من گفتم دبیان قوی تره، چون بزرگ تره و «دیفالت» های اون بیشتره
هارد دیسک های IDE به صورت hd شناخته میشن و usb ها و sata ها و ... به صورت sd هست
نه هارد های IDE هم بصورت sdx شناخته می شن
نه هارد های IDE هم بصورت sdx شناخته می شن
البته من با یه سرچ به این نتیجه رسیدم که انگار اشتباه بوده، لینک زیر رو دیدم و یه نتیجه گیری اشتباه کردم!
الان اون مطلب رو اصلاح میکنم.
amirtoty
22-07-2008, 18:30
Lotf konid kamel tozih bedid chejoori mitoonam farsi tayp konam!
ThankS
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.