مشاهده نسخه کامل
: یزدیها بیان تو!!!
ا آذر؟ سرد نیست؟:31:
خب کجا؟ شما احتمالا جای خوبی باید سراغ داشته باشی. بگو تا من به بقیه بگم که بیان به جا خودم:27::31:
sonata20
15-10-2007, 14:57
خوب شما اگه سردته میتونی نیای.یااگه خیلی دلت خواست بیایی میتونی لباسهای گرم بپوشی.
در ضمن هر کی دیگه بتونه کسی رو جای خودش بفرسته تو نمیتونی. دلیلش رو که دیگه نمیگم چون میدونی.:27:
در مورد جاش دوستان نظر بدن.
بحث لباس نیست. آخه بستنی تو سرما نمیچسبه:31:
یعنی من به این زودی لو رفتم؟:18:
نکنه از روی پستهام روانشناسی کردین قیافمو:27::27:
sonata20
16-10-2007, 21:06
خوب تو میتونی چای یا نسکافه یا قهوه بخوری.
من که بستنی میخورم.
sonata20
16-10-2007, 21:07
خوب تو میتونی چای یا نسکافه یا قهوه بخوری.:27:
من که بستنی میخورم.
senjed1349
17-10-2007, 07:43
معلومه كفگيرتون خورده ته ديگ كه اين قدر حرفهاي نه من يه غاز مزند :18::11:
senjed1349
17-10-2007, 07:53
» دژها، قلعه ها، برج ها و مناره هاي استان يزد
» برج حاجي آباد بافق
حاجي آباد آبادي كوچكي است درنيم فرسخي بهاباد در مركز برجي از خشت و گل به محيط پشتو پنج متر و بلندي دوازده متر قرار گرفته است. قدمت برج بيش از يك صد و پنجاه سال پيش بيني ميشود. اين برج دو طبقه است و از طبقه اول پله براي رفتن به طبقه دوم كه از آن به داخل برج ميرفتهاند و بر بالاي دريچه جاي آب جوش به پايين رفتن و سنگ انداز به صورت پيش آمده؛ تعبيه شده است.
» نارنج قلعه (نارين قلعه) ميبد
مهمترين بناي ميبد قلعه تاريخي و قديمي آن است. اين بنا كه در زبان عامه به نارنج قلعه معروف است يكي از مهمترين آثار تاريخي پيش از اسلام استان محسوب ميشود و در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. اين كهندژ كه بر فراز تپهاي گلين و مشرف بر شهر احداث شده، متأسفانه تاكنون از نظر باستان شناختي مورد پژوهش كامل قرار نگرفته و ابعاد ناشناخته آن فراوان است. تمامي بنا از خشت و گل ساخته شده و معماري آن به شكل مطبق بوده و در پنج مرحله ساخته شده كه به لحاظ شكل گيري خاص و فرسايش برخي از اندامهاي معماري آن، كاملاً از هم قابل جداسازي نيست. تهيه نقشههاي معماري آن جز از طريق يك برنامه پژوهشي و حفاري باستان شناختي كه سالها حوصله و زمان ميبرد. قديميترين بخش بنا فضاهايي هستند كه در دل زمين كنده شدهاند و در گويش محلي به آنها (بوكن) گفته ميشود و پايينترين بخش آن را تشكيل ميدهند.در بخشهاي بالاتر، تركيبي از عناصر معماري باستاني و ساخت و سازهاي دورههاي جديدتر به چشم ميخورد. به نظر ميرسد طبقات فوقاني بنا بيش تر بازسازي شدهي دوره اسلامي باشد.
» آرامگاه هاي استان يزد
ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد
senjed1349
17-10-2007, 15:40
از اونجايي كه ديگه دوستان حرفي برا گفتن ندارن
فكر كنم اگه گردهمايي برگزار بشه بقيه ناگفته ها هم اونجا گفته مشه و ديه فروم مخوابه.
:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19:
sonata20
18-10-2007, 16:24
نه سنجد جون .
اولا که تو وسط دعوا نرخ تعیین نکنید(منظورم یزد را بهتر بشناسیم.)نمیخوام توهین کنم ولی من تا حالا یه پست هم از این ها رو نخوندم. بقیه را نمیدونم.آخه ماتو یزدیم خوب میشناسیم اینقدی:31:
دوما اتفاقا با قراری که میزاریم بیشتر حرف برای گفتن پیدا میکنیم.:27:
دیه این گفا نزنی من دلخور مشما. خو بچه جهوون.
sonata20
18-10-2007, 16:31
ولی در مورد قرار .
چون هیچ کدو از دوستان نظری در هیچ مورد ندادن مجبور شدم خودم ببرم و بدوزم.
قرارمون همون اول آذر ساعت 10صبح (هر کی سرکاره میتونه یکی دو ساعت مرخصی بگیره مثل خودم)
مکان میدان شهید بهشتی ابتدای خ امام اولین کوچه سمت راست انتهای کوچه هتل سنتی رز (البته آدرسم فکر کنم اشتباه باشه ول تقریبا درسته)
باتشکر
امور مشترکین تاپیک یزدیها
مسول قرار دسته جمعی
سوناتا20
ولی در مورد قرار .
قرارمون همون اول آذر ساعت 10صبح (هر کی سرکاره میتونه یکی دو ساعت مرخصی بگیره مثل خودم)
مکان میدان شهید بهشتی ابتدای خ امام اولین کوچه سمت راست انتهای کوچه هتل سنتی رز (البته آدرسم فکر کنم اشتباه باشه ول تقریبا درسته)
باتشکر
مسول قرار دسته جمعی
سوناتا20
این کوچه اسمی نداره؟ آخه کوچه جای گردهماییه؟( چه کلاسی گذاشتم. اسمش گذاشتم گرد همایی!:31:)
در ضمن من بستنی قیفی میخورم. ممنون:31:
hossein-p30-f
19-10-2007, 18:40
ولی در مورد قرار .
باتشکر
مسول قرار دسته جمعی
سوناتا20
من خو عوض پایه چار پایه هسم:27:
تو سرما خو بیشتر بسنی مچسبه:31:
senjed1349
20-10-2007, 13:54
» آرامگاه هاي استان يزد
» بقعه سيد پنهون يزد
اين بقعه در محله فهادان شهر يزد واقع و بنايي بسيار ساده شامل دو اتاق كوچك بدون هيچگونه ارزش معماري است و فقط يك قطعه كاشي كاري به صورت ستاره چهار پر در آن قرار دارد. نام واقعي صاحب بقعه سيد تاج الدين جعفر است كه يكي از اعقاب امام زاده ابوجعفر يزد است. از نوشتههاي تاريخي چنين برمي اید كه از حدود قرن نهم هجري مزار سيد تاج الدين جعفر به عنوان «سيد پنهون» معروف شده است.
» بقعه زرنديان يزد
اين بنا در مرياباد در حومه يزد واقع و بقعه اي قديمي است كه در دوره اخير آن را مرمت و سفيدكاري و نماسازي كردهاند. مدفون بقعه را سيد ناصرالدين ـ از نزديكان امام زاده جعفر مدفون در شهر يزد ـ ذكر كردهاند. بناي بقعه براساس كتيبه چوبي ضريح، مربوط به قرن دهم هجري و باني آن شمس الدين محمد ابرقوهي است. بناي اصلي بقعه به پيش از قرن دهم هجري قمري مربوط است.
» آرامگاه شهداي فهرج يزد
مجموعه بناهاي ويران شهداي فهرج در 2 كيلومتر فهرج يزد و تقريباً متصل بدان قرار دارد و بنا به روايات تاريخي مدفن «ابي عبدالله بن احمد بن ابواليسر بن عبدالله بن تميمي» و «حويطب بن هاني» و «عمربن عاص» از سرداران سپاه اسلام ـ است كه در زمان يزد گرد، آخرين پادشاه ساساني به قتل رسيدهاند.
در خصوص تاريخ ساخت بناها در كتب تاريخي آمده كه بناي مقبره و مدرسه كنار آن را «امير مبارزالدين محمد مظفر» ساخته و مولانا شمس الدين محمد بافقي آن را تجديد عمارت كرده و خانقاهي بر آن اضافه كرده است. تاريخ ساخت مقبره سال 747 هـ.ق ذكر شده است.
اين مجموعه در اصل شامل مقبره، مدرسه و خانقاه بود كه امروزه تنها ويرانههاي آن ها بر جاي مانده و فقط از طريق كاوشهاي باستان شناسي ميتوان اطلاعاتي درباره آن ها به دست آورد. .....................................
ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد
sonata20
20-10-2007, 20:40
ببخشید کوچه دومه واسمش فرهنگ هست.
ما اقه چاکر بچکا هم ملیامون هسم که نمدوند
حالا این تاپیک برا چیچیه؟ فقت گف و گف بزند ایرو خو نمشه
یه چیزی را بندازد که بشه گف رو کنن
الکی خو نمشه گف مف بزنن
sonata20
21-10-2007, 10:27
ما اقه چاکر بچکا هم ملیامون هسم که نمدوند
حالا این تاپیک برا چیچیه؟ فقت گف و گف بزند ایرو خو نمشه
یه چیزی را بندازد که بشه گف رو کنن
الکی خو نمشه گف مف بزنن
ye jori harf bezan ke befahmim chi migi. felan bahs barai garar dasteh jamii hast.
tahala inja nadideh bodamet. khosh omadi be tapik .
inam ke farsi nanveshtam be khater moshkel fani boooooooooooooood.
mer30
مخلصم آقا
چش
خب قرار چی چی می ذارد
ما هم پایه هستم اساسی
شما قرار بذارد
sherlockholmz
23-10-2007, 12:17
سلام
اين قضيه قراري كه گذاشتين برا چيه؟
همين:41:
sonata20
27-10-2007, 19:06
سلام دوستان
بعد از یه هفته اومدم و تاپیک رو از صفحه 5 در اوردم .:18:
این چه وضعیه؟
اگه من پست نزاره کس دسگه ای نیست که بزاره؟
خیلی از این کارتون ناراحت شدم.:41::13:
این دفعه آخرتون باشه.
قرارمون هم سر جاشه.
گذاشتن این قرار برای آشنائی باهم هست و...
hossein-p30-f
27-10-2007, 21:54
سلام دوستان
بعد از یه هفته اومدم و تاپیک رو از صفحه 5 در اوردم .:18:
این چه وضعیه؟
اگه من پست نزاره کس دسگه ای نیست که بزاره؟
خیلی از این کارتون ناراحت شدم.:41::13:
این دفعه آخرتون باشه.
قرارمون هم سر جاشه.
گذاشتن این قرار برای آشنائی باهم هست و...
من یه هفته مسافرت بودم ((مشهد جا همتون خالی)) هیشکی دیگه پست نداده واقعا که :13:
senjed1349
28-10-2007, 09:50
» آرامگاه هاي استان يزد (ادامه)
بقعه شاه سيد رضا يزد
بقعه اي است با گنبدي بلند، به اسلوب گنبدهاي ديگر يزد (مانند شاه كمال، گنبد هشت و …) كه در اساس، جزیي از مجموعه بناي مفصلتري بوده است و هنوز آثار صفه و ايوان قسمت باختري متصل به آن باقي است. اين بنا نزديك چهار منار قرار دارد و به مزار شاه سيد رضا مشهور است و از زيارتگاههاي يزد است. وسعت گنبد و ضخامت ديوارهاي آن (بعد از بقعه سيد ركن الدين) از ديگر گنبدهاي يزد بیش تر است. هر ضلع آن 25/9 متر و ضخامت ديوارهايش 35/2 متر است.علت انتساب بقعه به شاه سيد رضا، احتمالاً به خاطر وجد سنگ قبري از آن شاه سيد رضا نامي است كه در 955 فوت شده است. اين بنا از آثار قرن هشتم هجري است و طبعاً ارتباطي با شاه سيد رضا ندارد. حدس ضعيف اين است كه بنا، بقايايي از مدرسه غياثيه چهار منار است مدرسه را امير غياث الدين علي حسيني وزير شاه شيخ ابواسحق در سال 740 ساخت و خود زير گنبد آن به خاك سپرده شد.
» بقعه شيخ داوود يزد
اين بقعه در روستاي نصرآباد يزد واقع است. در داخل بقعه محرابي ساده قرار دارد و روي قبر شيخ سنگي به ابعاد 83 × 45 سانتي متر با كتيبه اي به خط نسخ خوش و درشت مشهود است كه اسم «داود بن شيخ ابراهيم بن محمد بن احمد المعلم الهفتادي» و تاريخ وفات وي «رمضان المبارك السنة خمس و عشر و ثمانماته» به چشم ميخورد. بدين ترتيب معلوم ميشود كه سال فوت شيخ داود 815 هجري قمري بوده است. در زير پاي شيخ نيز صورت قبري با پوشش كاشي و عباراتي به خط نسخ متضمن نام دوازده امام ديده ميشود. بنا به نوشته كتب تاريخي، شيخ داود از مريدان شيخ علي بنيمان بوده است.
» بقعه ستي فاطمه يزد
بنايي است يك اتاقي با گنبد شب كلاهي و پوشيده از كاشيهاي سبز رنگ كه در كوچه اي در قسمت شمالي ميدان مير چخماق واقع است. پوشش داخلي بنا از گچ است و تعدادي كاشي معرق در مقرنسهاي آن به كار رفته است. اين بنا فاقد هر نوع سنگ و كتيبه است. اين بقعه مدفن ستي (بي بي) فاطمه خاتون ـ متوفاي قرن نهم هجري ـ زن امير چخماق مشهور است. . . .
sonata20
28-10-2007, 12:55
من یه هفته مسافرت بودم ((مشهد جا همتون خالی)) هیشکی دیگه پست نداده واقعا که :13:
اتفاقا منم از یکشنبه تا جمعه شب رفته بودم مسافرت(مامان بزرگم فوت کرده بودرفتیم واسه خاک سپاری و باقی مراسمش)
دست تو هم درد نکنه فکر کنم دیگه کسی غیر از من و تو تو تاپیک نیاد.
بقیه رفتن مسافرت ابدی.:13:
hossein-p30-f
28-10-2007, 13:02
اتفاقا منم از یکشنبه تا جمعه شب رفته بودم مسافرت(مامان بزرگم فوت کرده بودرفتیم واسه خاک سپاری و باقی مراسمش)
تسلیت میگم دوست عزیز :37::45::37:
بله همه رفتن کسی دورو برمون نیست چنین بی کس شدن درباورمون نیس :31:
senjed1349
28-10-2007, 14:42
sonata جان تسليت مگم خدا صبرتون بده
اتفاقا منم آموم (عمو) فوت كرده بود تا جمعه كه هفتش بود يزد بودم.
شادي روح جـميع درگذشتگان فاتحه مع الصلوات
الَلهُم صَلِ عَلي مُحَمَد وَ آلِ مُحَمَد
sonata جان تسليت مگم خدا صبرتون بده
اتفاقا منم آموم (عمو) فوت كرده بود تا جمعه كه هفتش بود يزد بودم.
شادي روح جـميع درگذشتگان فاتحه مع الصلوات
الَلهُم صَلِ عَلي مُحَمَد وَ آلِ مُحَمَد
من هم تسلیت میگم.
انشا الله غم آخرتان باشد.
نقشه های یزد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Map of Yazd Province (Printed 1966)
City of Yazd Map of the City of Yazd (Printed 1978)
Recen Map of Yazd Recent Map of the City of Yazd (2005)
اگر گفتین اینجا کجاست:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
29-10-2007, 12:53
من هم تسلیت میگم.
انشا الله غم آخرتان باشد.
از همدردی تمام دوستان مچکرم.
این که آقا جلال میگه غم آخرتون باشه درست نیست.
چون اصلا امکان نداره که غم آخر باشه .
من فعلا روحیم تضعیف شده .هنوزم با اینکه یک هفته ازش گذشته باورم نشده. وقتی که پیکر مطهرش رو دیدم وقتی که لبم رو روی صورت یخ و نرمش گذاشتم و اون رو بوسیدم فقط برای همون یک لحظه باورم شد.اون وقت بود که یک فریاد بلند از ته دل زدم و با تمام جان برایش گریه کردم.
قدر عزیزانتون رو بدونید تا وقتی که هستند نمیفهمیم وقتی که میرن تازه جای خالیشون رو حس میکنیم.
sonata20
29-10-2007, 12:59
به سنجد جان هم تسلیت میگم.
senjed1349
29-10-2007, 13:10
به سنجد جان هم تسلیت میگم.
ممنون sonata خدا صبرت بده.
..... اينكه ميگن غم آخرتون باشه يعني اينكه قبل از مرگ اولين عزيزتون خودتون بميريد تا نباشيد كه غم اون رو ببينيد.
R10MessiEtoo
29-10-2007, 13:14
اگر گفتین اینجا کجاست:
نمايي از سر در ورودي شهر. حالا اين اصلا كجا هه! من فقط از رو اسم عكس ترجمه كردم[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-_-_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_--_-
به اين دو دوست عزيز هم تسليت ميگم[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
30-10-2007, 12:55
..... اينكه ميگن غم آخرتون باشه يعني اينكه قبل از مرگ اولين عزيزتون خودتون بميريد تا نباشيد كه غم اون رو ببينيد.
:27::27::27::27:
senjed1349
30-10-2007, 13:41
اگر گفتین اینجا کجاست:
Remains of Historic Building Facade near Saryazd's southern cemetary - Saryazd
بقاياي نماي خارجي بناي تاريخي نزديگ گورستان جنوبي سريزد
Saryazd Historic Fort, panoramic view - Saryazd
تمام نماي قلعه تاريخي سريزد
"يزد در دوران هخامنشي و شايد پيش از آن «ايستاتيس» ناميده مي شده که «هرفته» (فرافر) و «سريزد» كنوني، در 30 كيلومتري خاور شهر يزد بازمانده اين شهر است." (برگرفته از استان يزد را بهتر بشناسيم3 -تاپيك 270#)
senjed1349
30-10-2007, 15:06
اينم لينك يتا ترانه يزي
با تشكر از دكتر حسين مسعود
برد حالشا ببرد.:8:
senjed1349
30-10-2007, 15:38
خانماي يزي متونن برن اينجا حسابي گف بزنن و دلي از عزا در بيارن :rolleye::46::21::27::biggrin::31::1: :36::7:
پسرا حواسشونا جم كنن اشتباهي نرن تو حموم زنونه :18:
سرزده وارد نشويد ...... ميكده حمام نيست
از همدردی تمام دوستان مچکرم.
این که آره. ولی بی خیال. حالا این امضات واسه کیه؟:31::27::46:
حالا دیدی امکان داره که غم آخرت باشه:27::46:
sonata20
31-10-2007, 10:40
این که آره. ولی بی خیال. حالا این امضات واسه کیه؟:31::27::46:
حالا دیدی امکان داره که غم آخرت باشه:27::46:
مرسی از ایکه منا ایقه تحویل گرفتت.
sonata20
01-11-2007, 12:43
مرسی واقعا خسته نباشید که اینقدر پست میزارید.
در ضمن طی چند روز آینده برای هر کدومتون یه پ خ میزنم لطفا سریع جواب بدید.تا تکلیفمون مشخص بشه.
sonata20
01-11-2007, 12:58
سلام به بچوکا یزی
چه خبر
اینم لیست یزیا
این یزیایی که تو یزد هسن:40:
sise
RENU
nt
SANR
mhadih
soooot
S.A.M.A
mehdi_topoli
amir Khatar
R10MessiEtoo
Ashena86
مجید ایساتیس
m_a_y
بقیه رو نمی دونم کجان ((اگه اسمتون اشتباهی رفتهاینجا بگد درسش کنم:46:))
banned
Sonata20
sunrise07
senjed1349
jalal.1359
sabasistem_co
netspc
Great Kurosh
ali1340
mi.graphist
M I S H A
123456za
Wahid 2003vj
pedram_ashena
کی بود مخاس قرار بزاره هم بیبینم حالا دیه بونه ای نداره :27:
مخلص همه بچوکا یزی:10:
:21:من بودم و برای اینکه حسن نینتم رو ثابت کنم انجامش میدم.:21:
درضمن تو لیستت ده 10 نفر رو جا انداختی:27::27:
senjed1349
01-11-2007, 14:56
» بقعه سيد پنهون يزد
اين بقعه در محله فهادان شهر يزد واقع و بنايي بسيار ساده شامل دو اتاق كوچك بدون هيچگونه ارزش معماري است و فقط يك قطعه كاشي كاري به صورت ستاره چهار پر در آن قرار دارد. نام واقعي صاحب بقعه سيد تاج الدين جعفر است كه يكي از اعقاب امام زاده ابوجعفر يزد است. از نوشتههاي تاريخي چنين برمي اید كه از حدود قرن نهم هجري مزار سيد تاج الدين جعفر به عنوان «سيد پنهون» معروف شده است.
» بقعه زرنديان يزد
اين بنا در مرياباد در حومه يزد واقع و بقعه اي قديمي است كه در دوره اخير آن را مرمت و سفيدكاري و نماسازي كردهاند. مدفون بقعه را سيد ناصرالدين ـ از نزديكان امام زاده جعفر مدفون در شهر يزد ـ ذكر كردهاند. بناي بقعه براساس كتيبه چوبي ضريح، مربوط به قرن دهم هجري و باني آن شمس الدين محمد ابرقوهي است. بناي اصلي بقعه به پيش از قرن دهم هجري قمري مربوط است.
» مقبره پيرنارستانه يزد
به فاصله 30 كيلومتري شمال خاوري شهر يزد روستايي بر بلنداي كوهي قرار گرفته است. مشهور به نارستانه عمارت زيارتگاه پيرنارستانه بر بلنداي آن روستا واقع شده و قرنهاست معبد و زيارتگاه زرتشتيان است. اين بنا از دوران ساسانيان برجاي مانده است.
» بقعه و مدرسه سيدشمس الدين يزد
اين بقعه شامل خانقاه و مدرسه بازار و گرمابه و آب انبار ميشده كه تنها آب انبار و بقعه در حال حاضر موجود است و بازار آن نيز در حال ركود است. ايوان بلند آن كاشي كاري معرق و رنگارنگ است كه بسيار زيباست. بر اساس كتيبه تاريخ اين بنا 767هـ.ق است. گچ بريهاي بسيار ظريف و خوب در اين مجموعه به كار گرفته شده است. در وسط سقف ايوان بلند ترنج بزرگي نقش بسته و در گوشههاي سقف، گل و بوتههاي زيبا نقش داده شده است. كتيبه اي به خط نسخ و كتيبه اي هم به خط كوفي بر روي زمينه آبي رنگ باقي مانده است. مقرنس كاري و تزیینات ديگر درون سقف از لحاظ هنري بسيار ديدني است. در داخل ايوان، سنگ قبر مرمري مربوط به بهاءالدين فراش موجود است كه تاريخ 850 هـ.ق را نشان ميدهد.نقاشيهاي داخلي پوسيده شده و رو به ويراني است. دور محراب بزرگ آن بر روي سنگ مرمر سوره آيه الكرسي به صورت نوار تزییني جلوهگري ميكند. نقش گل نيلوفر با رنگ آبي و سفيد و نيز به صورت گچ بري موجود است و نور بقعه به وسيله چهار نورگير پنجره اي در پايه قوس هاي جناغي سقف و درب ورودي آن تعبيه شده است. در چهار گوشه بقعه اطاقكهايي تاريك جهت دفن اموات وجود دارد.كف بقعه با آجر فرش شده است. خانقاهي در ضلع راست بقعه است كه فعلاً از آن به عنوان انبار و مسكن خادم استفاده ميشود.
» خانقاه نعمت اللهي ـ پا قلعه اي ـ خانه مودت يزد
اين خانقاه در كوچه موسي در ضلع جنوبي خيابان قيام يزد در نزديكي چهار راه شهدا و نزديك به خانه رسوليان محل دانشكده معماري يزد قرار دارد.اين خانه در سال 1286 قمري ساخته شده است. درب ها، پنجرهها و ارسيهاي خانه و نيز اتاق هاي آينه كاري و نقاشي شده آن يكي از نمونههاي زيبا و عالي خانههاي اعياني قرن سيزدهم در يزد است.
» مقبره شيخ زين العابدين علي خاموش يزد
اين مقبره در روستاي ندوشن در 35 كيلومتري يزد، قرار دارد. بناي آن مركب از دو اتاق با سقف گنبدي است و اطرافش را قبرستاني احاطه كرده است. شيخ علي از عرفا و صوفيه بود كه به شهادت رسيد و مزارش زيارتگاه و محل نذورات است و مردم به آن احترام بسيار ميگذارند. بناي آن خشتي و گلي و عاري از كاشي، گچ كاري و ساير تزیینات است. قديميترين اثر تاريخيدار آن تكه سنگي به اندازه 25 * 20 سانتي متر است كه اشعاري به خط نستعليق بر آن نقر شده است. صندوق چوبي مشبك روي مزار، تعدادي رحل وقف شده، قرآن خطي نفيس به خط نسخ مربوط به قرن هفتم هجري، قنديلهاي مزار و... از آثارديدني و جالب توجه اين بقعه هستند.
» آرامگاه طاووس ابركوه
آرامگاه طاووس در محلي که اکنون مدرسه خواجه نظام الملک است، قرار داشته است. در گذشته بناي تاريخي ديگري وجود داشته که آرامگاه حسن بن کيخسرو و دخترش بي بي عايشه ملکه خاتون بوده است که به نام آرامگاه طاوس خوانده مي شد و نبايستي آن را با آرامگاه طاوس الحرمين که حمدالله مستوفي در نزهه القلوب از آن ياد کرده يکي دانست.
senjed1349
01-11-2007, 15:00
مگم ما دو تا پست برا آرومگاه زدم... مرگ و مير افتيد تو تاپيك :41:
خدا بقيه شا به خير بگذرونه.:5:
داغديده عمو
مرسی از ایکه منا ایقه تحویل گرفتت.
زحمتی نبود:27:
مرسی واقعا خسته نباشید که اینقدر پست میزارید.
در ضمن طی چند روز آینده برای هر کدومتون یه پ خ میزنم لطفا سریع جواب بدید.تا تکلیفمون مشخص بشه.
کو پس؟. مردیم از انتظار:19::27:
مگم ما دو تا پست برا آرومگاه زدم... مرگ و مير افتيد تو تاپيك :41:
خدا بقيه شا به خير بگذرونه.:5:
داغديده عمو
یکی دیگه بزنی فروم هم میره تو مرگ و میر:31::46:
hossein-p30-f
03-11-2007, 20:57
:21:من بودم و برای اینکه حسن نینتم رو ثابت کنم انجامش میدم.:21:
درضمن تو لیستت ده 10 نفر رو جا انداختی:27::27:
سلام
خوبه بیبینم و تریف کنم
:18: بعیده احتمالا جد جدشون یزی بوده:31: که من تو لیست نیاوردم وگرنه بچه های یزدی که تو یزد هستن همشون رو آوردم:27:
اگرم اشتباهی شده اصلاح خواهد شد :5:
soccer_18
04-11-2007, 00:20
سلام دوستان
یادم نیست قبلا" گفتم که من هم از یزد هستم یا نه!
به هر حال من هم از یزد هستم
انشالا ما رو هم راه میدین دیگه...
حسین جون منو هم اضافه کن به لیست.
راستی خبر نداری ایرانسل توی ده بالا کی رو میفته[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آخه ما پنجشنبه ها میریم ده بالا ولی ایرانسل آنتن نداره... کلا" اعصابمو ریخته به هم هر جای دیگه هم پرسیدم ملت کف کردن که ده بالا دیگه کجاست!!!!!!
ممنون
senjed1349
04-11-2007, 08:44
آغا راسي از خانواده بزرگ فخر فخاران كسي اينجا ني؟
sonata20
04-11-2007, 12:40
سلام
خوبه بیبینم و تریف کنم
:18: بعیده احتمالا جد جدشون یزی بوده:31: که من تو لیست نیاوردم وگرنه بچه های یزدی که تو یزد هستن همشون رو آوردم:27:
اگرم اشتباهی شده اصلاح خواهد شد :5:
نه عزیز
اگه با کمی تامل اولین پستهای هر نفر را نگاه میکردید میفهمیدید که یه ده نفر رو جا انداختید.:21:
اتفاقا تمامشون تو خود یزد تشریف دارند.:27:
:31::31::31:من منتظر اصلاحش هستم:31::31::31:
sonata20
04-11-2007, 12:43
راستی دعای جلال نگرفت.
دوباره غم دیدم .این دفعه یکی از پسرهای فامیل بود .
بیچاره رو کشتنش. تو تهرون. جوون بود 24 سال بیشتر نداشت.آشنای دور بود ولی با هم دوستی کم وبیش (خانوادگی )داشتیم.
hossein-p30-f
05-11-2007, 11:14
سلام دوستان
یادم نیست قبلا" گفتم که من هم از یزد هستم یا نه!
به هر حال من هم از یزد هستم
انشالا ما رو هم راه میدین دیگه...
حسین جون منو هم اضافه کن به لیست.
راستی خبر نداری ایرانسل توی ده بالا کی رو میفته[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آخه ما پنجشنبه ها میریم ده بالا ولی ایرانسل آنتن نداره... کلا" اعصابمو ریخته به هم هر جای دیگه هم پرسیدم ملت کف کردن که ده بالا دیگه کجاست!!!!!!
ممنون
یچها دنده گاه هم معلوم شد ده بالا خونه soccer_18 جان :31::21::31:
چشم به زودی لیست آپدیت خواهد شد :27::10:
بعیده حالا حالا ها راه بیفته چون اول میرن سراغ شهرستانهای بزرگ یزد
میبد اردکان طبس یزد تا حالا راه افتاده نقشش هم رو سایت هست و الی آخر :40: Onle Irancell :40:
کار خیر:
گفتم تاپیک رو بیارم بالا تا یه یزدی دیگه پیدا و به جمعمون اضافه بشه.
sonata20
06-11-2007, 17:08
چی شده دوستان:17:
از این طرفا؟:21:
sonata20
06-11-2007, 17:28
با اجازه دوستان ان شاالله که پ خ من به دست همتون رسیده.
31 فقره پ خ ارسال شد ببینیم چقدر استقبال میشه.
فعلا 1 نفر موافق.با خودم میشیم 2 تا:31:
soccer_18
06-11-2007, 23:48
یچها دنده گاه هم معلوم شد ده بالا خونه soccer_18 جان :31::21::31:
چشم به زودی لیست آپدیت خواهد شد :27::10:
بعیده حالا حالا ها راه بیفته چون اول میرن سراغ شهرستانهای بزرگ یزد
میبد اردکان طبس یزد تا حالا راه افتاده نقشش هم رو سایت هست و الی آخر :40: Onle Irancell :40:
نه عزیز...
خونه ما نیست...
یکی از بچه ها اونجا خونه داره و تابستونا و گاها" زمستونا آخر هفته میریم...(انشالا بعدا" با بروبچ اینجا دسته جمعی میریم) همینه که معمولا" دو روز آخر هفته موبایل من آنتن نداره...
اوکی...
راستی دیشب که مجاهدین بودم اون دکل بزرگه چراغاشو روشن کرده بودن... امیدوارم وضع آنتن دهیش بهتر بشه...
soccer_18
07-11-2007, 00:06
سلام
سوناتا جان یه چیزی رو یادت رفت...
senjed1349
07-11-2007, 08:01
» مزار شيخ ضياء الدين بافق
بقعهاي معمولي از خشت و گل است كه سنگ و تاريخي ندارد. در اين بقعه بر سر قبر ، كاشي هايي به اندازه خشت كه داراي نقوش گل و بوته است به خط نستعليق قرار دارد. در حاشيه دوازده امام نوشته شده كه اين قبر مربوط به سال 1282 است.
» مقبره قاضي مير جعفر بافقي
در كنار ده صدرآباد به فاصله دو كيلومتري بافق آثار ويرانه و بازمانده از قديمي ديده ميشود. در اين محل مقبرهاي وجود دارد كه به قاضي مير جعفر بافقي نسبت داده ميشود. در اطراف آن تكههايي از گچبري هاي مسجدقديم به دست آمده كه اكنون در مقبره نگه داري ميشود.
» بقعه شاه خليل تفت
بناي بقعه يا خانقاه شيخ خليل الله ثاني كه نواده شاه نعمت الله ولي است جزيي از مجموعه وسيعي بود كه به عنوان خانقاه توسط شاه نعمت الله ولي ايجاد شده است. در حال حاضر بناي بقعه مربع شكل است و گنبدي آجري بر فراز آن و اتاقي در سمت راست آن مشهور به مقبره سيد محمد از مجموعه قديم بر جاي مانده است. در زير گنبد صورت 9 قبر ديده ميشود كه بر همه آنها سنگ مرمرهاي خوش تراش و ظريفي نصب شده است. بر اين سنگ قبرها كتيبههاي مختلف و نقشهاي گل و بوته حجاري كردهاند. سنگ قبر شاه خليل به ابعاد 100- 29 و ارتفاع 23 سانتيمتر داراي كتيبههايي به خط ثلث و نسخ است.
» آرامگاه كشته خانه مهريز
اين آرامگاه در جنب مسجد جامع مهريز يزد واقع شده و بقعهاي با گنبد بلند و بزرگ است كه قبلاً آن را «كشتهخانه» ميگفتند و امروزه به امامزاده تغيير نام يافته است. مردم اعتقاد دارند كه به هنگام هجوم مغول جمعي كه به اينجا پناه آورده بودند قتل عام شدهاند و بر اين اساس به كشتهخانه معروف شده است. اين بنا كه سالها به صورت خرابهاي بود، در سال 1342 مرمت و بازسازي شد. در وسط اين بقعه صورت قبري به بلندي و عرض 25/1 و طول 50/2 متر قرار دارد كه اطرافش كاشيكاري شده و قبل از مرمت ياد شده ، بيشتر از يك متر آن زير خاك بوده است.
» بازارها، تیمچه هاي استان يزد
» بازار يزد
اين مجموعه كه ستون فقرات شهر قديمي يزد را تشكيل ميدهد، در دوران پهلوي با ساخت خيابان شاه (خيابان قيام فعلي) به دو نيم شد و برخي فضاهاي اصلي آن، مانند بازار ارسي دوزها، بازار محمد علي خان و بازار پنج علي تخريب شد. نيمه شمالي بازار در حال حاضر از رونق اقتصادي بیش تري برخوردار است.عمدهترين كالاهاي موردمعامله، پارچه و شيرينيهاي يزدي، طلا و فرش است. قيصريه كه حد فاصل ميدان و مدرسه خان قرار دارد،از لحاظ معماري نسبت به ساير بازارها از انتطام فضايي بهتري برخوردار است و با دو درب چوبي كه داراي ارزش هنري هستند، بسته ميشود. در اين بازار، اكنون پارچههاي يزدي عرضه ميشود. قديميترين بخش بازار يزد، بازار حاجي قنبر است كه از قرن نهم هجري به يادگار مانده و جزيي از مجموعه فرهنگي ـ تاريخي امير چخماق است. در قرن سيزدهم هجري بر سر درب اين بازار تكيه اي زيبا و بلند به شيوه ي ديگر تكيهها و حسينيههاي يزد ساخته شد كه يكي از معرفههاي شهر يزد است. عمده تزیینهاي آن از كاشي معلقي است.
قسمتهاي مختلف بازار يزد عبارتست از :
بازار خان، بازار زرگري، بازار پنجه علي، بازار قيصريه، بازار علاقبندي، بازار كاشيگري، بازار چيت سازي، بازار ملا اسمعيل، بازار افشار، بازار حاجي قنبر، بازار محمد علي خان، بازار جعفرخان، بازار صدري (شاهزاده فاضل)، بازار دروازه مهريز، بازار مسگري و بازار نخود بريزي.
ساير شهرهاي استان يزد نيز بازارهاي مخصوص و جالب توجه دارند.
» آثار عمراني تاریخي استان يزد
senjed1349
07-11-2007, 08:07
اينم آخرين پست آرامگاه ها بود
ايشالا خدا ختم به خير كنه :31:
آغا! شما كه اون ته نشستي: نفوس بد نزن:27:
يتا بسملا بگد پف كند به تاپيك :21:
پف، نه تف!!:18:(به كاما توجه بشه)
senjed1349
07-11-2007, 08:15
سوناتا جون دستت درد نكنه
همونطور كه ميبيني پايين اسم من نوشته محل سكونت: كرج
ماخو كرج مشينم و نمتونم بيم يز ولي ايشالا دور هم خشتون باشه
جاي مام خالي كند (راسي جاي خالي خو هزينه نداره؟؟؟؟!!!)
خب من هم نمیام میشین همون دو تا:27::31:
سلام بچگا منم اصليتم يزديه ولي تهران زندگي ميكنم تا حالا يه بارم بيشتر يزد نيومدم ولي خيلي فاميل اونجا دارم من فكر مي كنم بهترين و پاك ترين مردماي ايران يزديان
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید البته ما مال نصراباد يزديم خيلي جاي خوش آب و هواييه يه سر بزنيد حتما در نهايت اينكه: اميدوارم كه هميشه خش باشد
R10MessiEtoo
07-11-2007, 12:12
قرار ، قرارشد پنجشنبه باشه؟ من نهي تونم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر وسط هفته بود احتمال زياد ميومدم. حالا كو تا 1 آذر شايد هم تونستم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
08-11-2007, 17:36
دوستان یه چیزی رو تو پ خ یادم رفت ساعت قرار احتمالا 10صبح باشه.
اگه کسی میاد لطفا جواب پ خ رو بده.
نازت شم ، نمي دوني يزيا اهل اين حرفا نيسن. په الكي خودتا الاف نكن
سلام
سوناتا جان یه چیزی رو یادت رفت...
اهان. کبریت. درسته؟:27::46:
سلام بچگا منم اصليتم يزديه ولي تهران زندگي ميكنم تا حالا يه بارم بيشتر يزد نيومدم ولي خيلي فاميل اونجا دارم من فكر مي كنم بهترين و پاك ترين مردماي ايران يزديان
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید البته ما مال نصراباد يزديم خيلي جاي خوش آب و هواييه يه سر بزنيد حتما در نهايت اينكه: اميدوارم كه هميشه خش باشد
نصرت آباد کجاش خوش آب و هواست؟! :31:
ولی من چند بار رفته ام. همراه هیات و شام هم خورده ایم!:31::46:
قرار ، قرارشد پنجشنبه باشه؟ من نهي تونم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر وسط هفته بود احتمال زياد ميومدم. حالا كو تا 1 آذر شايد هم تونستم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کشتی ما رو
. میای یا نه؟:5::46:
دوستان یه چیزی رو تو پ خ یادم رفت ساعت قرار احتمالا 10صبح باشه.
اگه کسی میاد لطفا جواب پ خ رو بده.
من میشنفی خودت هم نیا:27::46:
دقیقلی! حالا شما بیا یه هنجار شکنی بکن ملت راه بیفتن:46::27::31:
sise جون اومدي نسازيا اين همه ازتون تعريف كردم نمك خوردي نمكدون شكستي خيليم باحاله تازه روح ا... مفيديم نصرآباديه نمي دوني بدون ! برو 10 هزار تومن ! بده كتابي كه درباره نصرآباد نوشتن بخون ببين ما چه مخايي داريم همه دكتر مهندس
من که بدش نگفتم بابا. اصلا بر منکر اونی که میگه نصرآباد خوبه لعنت. :5:
اتفاقا آدمای خوبی داره. اما در مورد آب و هواش نمیدونم دقیق. من فقط گفتم که آب و وهواش فکر نکنم اونقدری که گفتی خوب باشه.
آخه بجز تفت، آب و هوای کجای یزد خوبه؟:46::46:
sonata20
09-11-2007, 23:17
ببخشیدا ولی من برام فرقی نمکنه هر که هر چی میخواد بگه .من قرار رو پیوند میدم. حال چه یک نفر چه 30نفر.:7:
تو اگه میخوای نیای میتونی مثل آدم بگی نه اینکه ذوق بقیه رو هم کور کنی.(تا حال 3 نفر موافقت کرند.وای به حال بقیش):7::7::7::7::7::7::7::7::7::7::7::7:
اگه کسی بام بد حرف بزنه کاری ندارم کیه جوابش رو میدم.:4:
پس لطفا بیش از این دخالت نکرده و مزاحم کار منم نشید . لطفا.:47:
بابا دعوا کردن که نداره. هر کی میخواد بیاد قدمش روی چشم همونی که میاد!!(چی شد؟!):27::31:
هر کی هم نمیاد(مثل من) خب نیاد دیگه.:27::8:
senjed1349
10-11-2007, 08:15
» آثار عمراني تاریخي استان يزد
» ميدان ميرچخماق (امير چخماق) يزد
ميدان ميرچخماق، اثري از قرن نهم هجري و يادگاري از دوران حكومت اميرچخماق شامي است. جلال الدين اميرچخماق كه به دستور شاهرخ تيموري به حكومت يزد رسيد با هم دستي همسر خود فاطمه خاتون، آثاري چند در يزد بنا كرد. مهمترين اين آثار مسجد جامع نو بود كه هم اكنون نيز برقرار است و به نام مسجد ميرچخماق مشهور است. بانيان در شمال مسجد ميداني ايجاد كردند كه اكنون هم پابرجاست و مركز شهر يزد است. اين ميدان در عصر صفوي هم به همين نام شهرت داشت. در خاور ميدان ميرچخماق، بازاري به نام حاجي قنبر وجود دارد. اين بازار از بناهاي نظام الدين حاجي قنبر جهانشاهي است. اين شخص كه به امر جهانشاه قره قويونلو به حكومت يزد رسيده بود، آثار ديگري هم در يزد احداث كرد. بعدها بر سر در اين بازار بناي زيبا و بلندي به اسلوب بناهايي كه در تكاياي يزد ديده ميشود؛ ساخته شد. اين بناي عظيم يكي از معرفهاي شهر يزد است و هنگامي كه ميگويند «ميرچخماق» مرادشان همين بناست، در حالي كه از آثار اميرچخماق نيست.
» ميدان وقت و ساعت يزد
اين ميدان قديمي، اثري از نيمه اول قرن هشتم هجري است و در حال حاضر بیش تر بناهاي اطراف آن از بين رفته است و تنها مدرسه سيد ركن الدين و يك آب انبار قديمي بر جاي مانده است. در اين ميدان يك دستگاه نجومي و رصدي موسوم به اوقات و ساعت (725 هجري قمري) قرار داشته كه در زمان خود از دستگاههاي مهم علمي بوده و نام ميدان از اين دستگاه گرفته شده است.
» ميدان خان يزد
اين ميدان وسيع و خوش طرح و سبك، از مكانهاي زيباي شهر يزد و يكي از آثار محمد تقي خان (متوفي در 1213) است. در چهار سوي ميدان، دكانهايي قرار دارد. پيش روي آنها سايبان راهرو گونه اي ساخته شده و سر در دكانها هلالي است. اين ميدان راهي به قيصريه و راهي به مسجد ريگ دارد. مدرسه شيفيعيه در زاویه شمال خاوري آن واقع شده است. ميدان خان جزو مجموعه اي است كه محمد تقي خان با طرحي هماهنگ آن را به وجود آورد. اين مجموعه مشتمل بر مدرسه و قيصريه است و جملگي آنها جزو نقاط ديدني شهر محسوب ميشوند.
» دروازه نظاميه ابركوه
اين دروازه از مسجد نظاميه بازمانده است. گويا آثار سده هشتم ه.ق است.
» دروازه قديم دهكده هفتادر اردكان
قسمتي از دروازه قديم آبادي هفتادر در قسمت خاور به جاي مانده و به نام دروازه بزگله كن مشهور است. قدمت اين بنا به قرن نهم باز ميگردد.
» شهرها و روستاهاي تاریخي استان يزد
» فضاي روستايي زارچ يزد
sonata20
10-11-2007, 19:17
نوشته شده توسط mhadih
نقل قول:
ببخشیدا ولی من برام فرقی نمکنه هر که هر چی میخواد بگه .من قرار رو پیوند میدم. حال چه یک نفر چه 30نفر.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif
تو اگه میخوای نیای میتونی مثل آدم بگی نه اینکه ذوق بقیه رو هم کور کنی.(تا حال 3 نفر موافقت کرند.وای به حال بقیش)[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif
اگه کسی بام بد حرف بزنه کاری ندارم کیه جوابش رو میدم.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](10).gif
پس لطفا بیش از این دخالت نکرده و مزاحم کار منم نشید . لطفا.:47:
بابا دعوا کردن که نداره. هر کی میخواد بیاد قدمش روی چشم همونی که میاد!!(چی شد؟!):27::31:
هر کی هم نمیاد(مثل من) خب نیاد دیگه.:27::8:
نقل قول:
خوب میتونن مثل بچه آدم بگن آقا من نمیام.دخالتهای نا به جا نکنن.:13:
با پوزش فراوان از دوستان یزدی.
senjed1349
13-11-2007, 08:01
سو سو سوناتا جان سَ سَ سَ سلام :41:
مگم با اين نعره اي كه شما كشيدي [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](10).gifهمه تاپيك به لرزه افتيده و همه بچوكا ترسيدن.
الان سه روزه كه هيشكي اينورا پيداش نمشه يا اگه مشه از ترس شما ردپايي نذاشته.
مگم حالا شما بزرگواري كن و كوتاه بيا و علم جنگا بكش پايين و متن اين پستتا عوض كن شايد فرجي بشه دوباره بچوكا بيان دور هم.
ايشالا خير از جوونيت ببيني.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif
خب. من کمی از ترسم ریخت و اومدم! ولی هنوز بفهمی نفهمی دستام میلرزه:31::46:
senjed1349
15-11-2007, 07:30
خب. من کمی از ترسم ریخت و اومدم! ولی هنوز بفهمی نفهمی دستام میلرزه:31::46:
بابا آبروي يزيا را خو بردت
همتون پشت و پسلا قايم شدد
انگار گرد مرگ رختن رو تاپيك
مگفتن زمان انقلاب تو تظاهرات يتا دله خاكسر از بالاي ميرچماق انداختن پايين 10 دقيقه بعدش يتا وانت كوش و دمپايي جمع شده ما باورمون نمشد .... ولي مثل اينكه راسه :18:
آخه ما تو خوابگاه كه پاسور بازي مكردم معروف شده بود مگفتن يزيا دل ندارن :40: برا همين دل حكم نمكنن.
ای بابا. کی گفته. البته تو این زمینه کاشونیها معروفترن:46:
کلا بی حال هستن تو این کارا یزدیها یعنی بیشتر تو کار اقتصادن.
ولی ما که هستیم ترسی به دل راه نده:46::31:
sonata20
15-11-2007, 17:54
سو سو سوناتا جان سَ سَ سَ سلام :41:
مگم با اين نعره اي كه شما كشيدي [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](10).gifهمه تاپيك به لرزه افتيده و همه بچوكا ترسيدن.
الان سه روزه كه هيشكي اينورا پيداش نمشه يا اگه مشه از ترس شما ردپايي نذاشته.
مگم حالا شما بزرگواري كن و كوتاه بيا و علم جنگا بكش پايين و متن اين پستتا عوض كن شايد فرجي بشه دوباره بچوكا بيان دور هم.
ايشالا خير از جوونيت ببيني.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](13).gif
من که نوشتم با پوزش از حضار.:42:
ولی متن رو عوض نمیکنم تا اونی که این حرف رو زده حساب کار دستش بیاد.:14:
sonata20
15-11-2007, 17:57
دوستان یه هفته بیشتر نمونده.
کسی جا نمونه.
البته تا الان مساوی هستیم 2تا پسرهستیم با 2تا دختر.
جوونا بشتابد:31:
من که نوشتم با پوزش از حضار.:42:
ولی متن رو عوض نمیکنم تا اونی که این حرف رو زده حساب کار دستش بیاد.:14:
اوه. پس بگو چرا بنده خدا حسابی ترسیده:27::27:
کسی جا نمونه.
دختر دومی کیه؟:27::31:
Asalbanoo
15-11-2007, 23:20
سلام
رفقای یزدی
بوی مورد منکراتی اومد.....می شه ساعت و مکان دقیق قرارتون را بگید ...عیب نداره من زحمت خبر کردن 110 را با کمال میل قبول می کنم:دی
(تنها و تنها شوخی بود با کمی اسانس جدیت..امیدوارم ناراحت نشید)
soccer_18
16-11-2007, 08:10
کسی جا نمونه.
منم هستما...
اگر مشکلی پیش نیاد میام...
میشیم 3 تا پسر با 2 تا دختر...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
soccer_18
16-11-2007, 08:20
سلام
رفقای یزدی
بوی مورد منکراتی اومد.....می شه ساعت و مکان دقیق قرارتون را بگید ...عیب نداره من زحمت خبر کردن 110 را با کمال میل قبول می کنم:دی
(تنها و تنها شوخی بود با کمی اسانس جدیت..امیدوارم ناراحت نشید)
فرانک جان (اگر اشتباه نکنم فرانک بودی) به جای این کارا شما هم پاشو بیا تعداد مساوی بشه[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خدا رو شکر اصفهان به یزد هم نزدیکه...
کلی هم میتونی سوغات ببری...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
soccer_18
16-11-2007, 08:28
بابا آبروي يزيا را خو بردت
همتون پشت و پسلا قايم شدد
انگار گرد مرگ رختن رو تاپيك
مگفتن زمان انقلاب تو تظاهرات يتا دله خاكسر از بالاي ميرچماق انداختن پايين 10 دقيقه بعدش يتا وانت كوش و دمپايي جمع شده ما باورمون نمشد .... ولي مثل اينكه راسه :18:
آخه ما تو خوابگاه كه پاسور بازي مكردم معروف شده بود مگفتن يزيا دل ندارن :40: برا همين دل حكم نمكنن.
من که میدونم...
دقیقا" همون روز قرار 100 نفر از کنارمون رد میشن که یعنی عابرن ولی نگو همین بچه های اینجان که میگن نمیان
توجه...
هر کی اون ساعت از اونجا رد بشه...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
soccer_18
16-11-2007, 08:37
واقعا" وحشتناکه...
یک ساعت اینترنت= 550 تومن.
خدا لعنت کنه این آمیناوا رو که بیچارمون کرد.
قدیم لعل میگرفتیم 10 ساعت 800 تومن با هزینه تلفن میشد 330 تومن ولی حالا با اینترنت بدون کارت وصل میشیم سرجمع 550 تومن.
کسی اعتراض نداره؟
Asalbanoo
16-11-2007, 10:57
فرانک جان (اگر اشتباه نکنم فرانک بودی) به جای این کارا شما هم پاشو بیا تعداد مساوی بشه[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کلی هم میتونی سوغات ببری...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام
دوست عزیز
مژگان هستم
فرانک یکی دیگه است...
چشم شوما منا دعوت کنید
هرکی نیومد:31::31:
چشم هم سوغاتی می بریم..هم سوغات اصفهان میارم...مبادله کالی به کالی
منم هستما...
میشیم 3 تا پسر با 2 تا دختر...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اینجوری که دعوا میشه:27::31:
فرانک خانوم جوازشون خیلی وقته باطل شده. :31:
من که میدونم...
دقیقا" همون روز قرار 100 نفر از کنارمون رد میشن که یعنی عابرن ولی نگو همین بچه های اینجان که میگن نمیان
توجه...
هر کی اون ساعت از اونجا رد بشه...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا جالب اینه که مثلا شما کنار همین سنجد (که میگه نمیاد:27:) ایستادی و خبر نداری خودشه:31:
واقعا" وحشتناکه...
یک ساعت اینترنت= 550 تومن.
خدا لعنت کنه این آمیناوا رو که بیچارمون کرد.
قدیم لعل میگرفتیم 10 ساعت 800 تومن با هزینه تلفن میشد 330 تومن ولی حالا با اینترنت بدون کارت وصل میشیم سرجمع 550 تومن.
کسی اعتراض نداره؟
نه من اعتراض ندارم. چون الان ساعتی 1500 تومن واسم آب میخوره:19:
سلام
دوست عزیز
مژگان هستم
فرانک یکی دیگه است...
چشم شوما منا دعوت کنید
چه زرنگ. یه جعبه گز میاری کلی باقلوا میخوای ببری؟:31: ولی اشکال نداره. شما بیا ولی تنها. 110 همراهتون نباشه لطفا:46::31:
Asalbanoo
16-11-2007, 15:11
چه زرنگ. یه جعبه گز میاری کلی باقلوا میخوای ببری؟ ولی اشکال نداره. شما بیا ولی تنها. 110 همراهتون نباشه لطفا
سلام
دادا شوما از کوجا تشخیص دادی من یه جعبه گز میارم؟
یا اصلا گز میارم؟
حالا این دعوت بود یا نه......می خوام چمدونم را ببندم:دی
سلام
دادا شوما از کوجا تشخیص دادی من یه جعبه گز میارم؟
یا اصلا گز میارم؟
حالا این دعوت بود یا نه......می خوام چمدونم را ببندم:دی
اهان. پس همون هم نیمخوای بیاری:31:
چرا دعوت بود. با با شوخی کردم. یه چمدون گز نیاری یهو. همون یه جعبه بسه:31:
Asalbanoo
16-11-2007, 15:25
یه چمدون گز نیاری یهو. همون یه جعبه بسه
نگا تو را خدا
اون موقع این دادا به من می گه زرنگ
ببینید چیطور یه چمدون گز می ذاره رو دست من ها:دی
فرانک بنده می باشم :31:
نگا تو را خدا
اون موقع این دادا به من می گه زرنگ
ببینید چیطور یه چمدون گز می ذاره رو دست من ها:دی
من کی گفتم یه چمدون گز بیاری. مگه اصفهون سوغاتیهای دیگه نداره. خب از اونا هم بیار:31:
فرانک بنده می باشم :31:
خوب شد گفتید. آخه یکی دیگه هم مدتی پیش اومده بود تو همین تاپیک ادعا کرده بود "فرانک" هست. :31:
Asalbanoo
16-11-2007, 18:19
من کی گفتم یه چمدون گز بیاری. مگه اصفهون سوغاتیهای دیگه نداره. خب از اونا هم بیار
سلام
باشه از اونا هم یک چمدون بیارم؟
البته من فکر می کردم اومدن خودم بهتر از صدتا سوغاتی باشه:دی
رفقای یزدی من یه سری مطلب درباره یزد دارم
درباره جغرافیا فرهنگ تاریخ و این چیزها
مایلید مطالبم را بذارم در این تاپیک؟
سلام
باشه از اونا هم یک چمدون بیارم؟
حضور شما دو بعد داره. معنوی و مادی. چمدون مربوطه همون بعدی مادی قضیه میباشد که میتونه مکمل بعد معنوی - یعنی حضور خود شما - باشه:31:
بگذارید. خیلی هم خوبه. اونوقت خود شما هم میفهمید که یزد چه جای عظیمیه:31::46:
Asalbanoo
16-11-2007, 18:40
بگذارید. خیلی هم خوبه. اونوقت خود شما هم میفهمید که یزد چه جای عظیمیه
سلام
چشم جلال جان می ذارم
Asalbanoo
16-11-2007, 18:45
سلام
با اجازه دوستان از تاریخ یزد شروع می کنم
--------------
گذر تاریخ
يزد در دورهٔ پيش از اسلام
استان يزد از سرزمينهاى کهن و تاريخى ايران زمين است. در بعضى از منابع، بناى اوليهٔ برخى از شهرهاى اين استان چون ميبد را به سليمان پيغمبر، يزد را به ضحّاک و اسکندر مقدونى و ابرکوه را به ابراهيم پيامبر نسبت دادهاند. اين بيانگر قدمت و ديرينگى پيشينهٔ تاريخى و فرهنگى سرزمين و مردم اين ديار است. مجموعهٔ آثار باستانى پراکنده موجود در اين استان نيز، به سهم خود مبيّن اين پيشينهٔ تاريخى است. آثارى چون دستافزارهاى سنگى بدست آمده در درههاى شيرکوه، نگارههاى روى تختهسنگ کوه ارنان، تکه سفالهاى منقوش نارينقلعهٔ ميبد -متعلق به دورهٔ ايلامي، غارهاى استان و آثار معمارى و شهرسازى باستان و ... نشان مىدهد مدنيّت يزد، در چهار کانون باستانى مهريز و فهرج، يزد، رستاق و ميبد و اردکان متمرکز بود. پژوهشگران اين منطقه را که در مسير شاهراههاى باستانى ري-کرمان و پارس-خراسان قرار داشت، جزء سرزمينهاى دوردست مادها شمردهاند.
اين منطقه در نيمهٔ هزارهٔ نخست پيش از ميلاد، در سرنوشت سياسى اتحاديههاى قبايل ماد سهم بهسزايى داشت. در آن موقع، يزد در يک چهارراه منطقهاى قرار داشت و نقش مرزبانى ايالتها و نگهبانى راههاى بسيارى را که به چهار سوى ايران مىرفت، ايفا مىکرد. بىگمان منطقهٔ يزد در دوران هخامنشى داراى راههاى بزرگ و نيز تأسيسات راهدارى و مراکز پستى و چاپارى بود. زيرا، علاوه بر راههاى شناخته شدهٔ باستاني، راههاى ديگرى را از روى مدارک پيشين باز يافتهاند که در آن روزگار، به مراکز اقتصادى و فرهنگى ايران باستان مىپيوست. منطقهٔ يزد در دورهٔ ساسانى بهويژه در روزگار قباد انوشيروان و يزدگرد اول از جايگاه اجتماعى و اقتصادى ويژهاى برخوردار و به عمران و آبادى آن توجه بسيار شده بود.
علاوه بر اين، وجود پارهاى از يادمانهاى کهن دينى در اين منطقه، نشان مىدهد که پيش از فراگير شدن آيين نوزرتشتي ساسانى در اين منطقه، اديان باستانى ايرانى ديگرى در اين سرزمين رواج داشته است. از اين ميان مىتوان به آيينهاى مهرپرستي و نيايش آناهيتا اشاره کرد. همچنين برخى ديگراز نمادهاى باستاني، بهويژه چند نيايشگاه کهن الهه آناهيتا مانند پارس بانو، پير سبز، پير نارکي و ... که از ديرباز در اين مناطق پايدار بوده، نشانگر اين مطلب است.
از ديگر نشانههاى گويا و مبيّن تاريخى ديرين يزد، سرو پنج هزار ساله ابرکوه، کشف آثار تمدنهاى ماقبل تاريخ در غربالبيز مهريز و کشف سکههايى مربوط به زمان پوراندخت ساساني است که در ميبد ضرب شدهاند.
Asalbanoo
16-11-2007, 18:47
سرزمين يزد بدليل قرار گرفتن در کنار شاهراه اصلى شرق و غرب ايران باستان، در نخستين سدهٔ اسلامى بدست مسلمانان افتاد. قبايل عرب به سوى ايران سرازير شده و گروهى از قبيلههاى بنى تميم و بنى عامر در کوى عربهاى يزد مستقر شدند. هنگامى که ديلميان بر قسمتهاى غرب و جنوب ايران و عراق چيره شدند، جمعى از علويان هم به يزد آمدند و در کوى حسينيان سکونت گزيدند. سرشناسترين آنها امامزاده سيدجعفر است. او در اين شهر درگذشت و قبرش از ديرباز زيارتگاه مردم است.
سلسلهها و حکّامى که پس از اسلام بر يزد حکومت کردند عبارتند از:
آلکاکویه
مغولان
تیموریان
افشاریان و قاجاریه
اتابکان
آلمظفر
صفویان
آلکاکويه
در دوران حکومت سلجوقيان، طغرل سلجوقي شهر اصفهان را از ظهيرالدين ابومنصور فرامرز کاکويي گرفت (سال ۴۴۳ هـ.ق) و به جاى آن شهرهاى يزد و ابرقو را به او واگذار کرد. حکمرانى ابومنصور فرامرز مصادف با فرمانروايى پادشاهان مقتدر سلجوقي، طغرل، آلبارسلان و ملکشاه بود. پس از ابومنصور، فرزندش اميرعلي و سپس علاءالدوله کالنجار و پسرش امير فرامرز که هر سه در دستگاه سلجوقيان صاحب مقام بودند، حکومت يزد را بر عهده گرفتند. حکام آلکاکويه باعث آبادانى و ايجاد آثار متعدد در شهر يزد شدند و مساجد، مدارس و قناتهاى متعددى را در دهات و محلات مختلف شهر احداث کردند.
اميرعلى در محلهٔ شارستان (فهادان) مدرسهاى ساخت و جهت آرامگاه خود گنبدى بر فراز آن مدرسه برافراشت که به دو منار معروف شد. او مسجد جامعى ساخت که بعدها ضميمه مسجد جامع کبير يزد شد و به قول مستوفى بافقي اولين مناره در شهر يزد به دستور همسر اميرعلى بر فراز اين مسجد بنا شد.
همچنين در زمان حکمرانى وى خندق، برج و بارو و حصارى گرداگرد شهر کشيدند. آخرين حکمران آلکاکويه اميرفرامرز -نوهٔ اميرعلى بود که چون پس از مرگ فرزند ذکورى نداشت- حکومت يزد به دو دختر وى واگذار و رکنالدين سامابنوردان روز به اتابکى آن گماشته شد و بدين ترتيب حکومت يزد از آلکاکويه به اتابکان منتقل شد.
اتابکان
رکنالدين سام نخستين امير اين خاندان پس از اندک زمانى در سال ۵۸۴ هـ.ق از کار اتابکى دختران اميرفرامرز کنار رفت و برادرش عزالدين به اتابکى رسيد. اتابکان يزد با ايجاد پيوندهاى زناشويى با سلجوقيان، روابط دوستانهاى را با دولت مرکزى آنها برقرار کردند و به تدريج زمام امور را بدست گرفتند؛ بهطورىکه هرگاه سلاجقه کرمان و قراختاييان آن سامان به مشکل برمىخوردند، از آنها کمک مىگرفتند.
پس از عزالدين وردانروز، اسفهسالار ابومنصور قطبالدين محمود، رکنالدين علاءالدوله، طغانشاه، علاءالدوله و رکنالدين يوسفشاه بر منطقهٔ يزد حکومت کردند.
آخرين حکمران اين خاندان حاجى شاهابنيوسف بود که حکومت او در سال ۷۱۸ هـ.ق بدست امير مبارزالدين محمدابنمظفر از ميان رفت. اتابکان نيز آبادانىهايى در يزد ايجاد کردند که تعدادى از آنها هنوز پا برجاست.
مغولان
در زمان حکومت اسفهسالار ابومنصور قطبالدين، چنگيز مغول به ايران حمله کرد. اتابک يزد با زيرکى و دورانديشى چيرگى مغولان را پذيرفت و حکومت خود را از انهدام مصون داشت. در سايهٔ امنيت و آرامش نسبى در اين دوره، بازرگانى و مبادله کالاهاى مختلف رونق يافت و راهدارى و نگهدارى راهها اهميت بسيارى پيدا کرد. ايلخانان مغول نيز حراست و امنيت راههاى يزد را به شرفالدينمظفر واگذار کردند. او نيز چنان امنيتى در راههاى يزد برقرار کرد که کيسههاى زر و سيم را در راه مىنهاد و کسى شهامت دستبرد به آنها را نداشت.
آلمظفر
با افزايش امنيت راهها، خاندان مظفر به پادشاهى يزد رسيدند. اميرمظفر بزرگ اين خاندان، از نوادگان غياثالدين خراساني بود که در دربار ايلخانان مغول خدمت مىکرد و به حکومت ميبد رسيد. پس از او، پسرش اميرمبارزالدينمحمد در اوايل حکومت ابوسعيد بهادرخان (۷۳۶-۷۱۶ هـ.ق) به حکومت و راهدارى يزد انتخاب شد. در سال ۷۱۸ هـ.ق حاجى شاهابنيوسف اتابک يزد را شکست داد و از سوى بهادرخان حکومت يزد نيز به او واگذار شد.
وى پس از مرگ بهادرخان، دم از استقلال زد و بر کرمان، شيراز و قلمرو حکومت ملوک شبانکاره در جنوب ايران چيره شد و در سال ۷۲۳ هـ.ق حکومت آلمظفر را تشکيل داد و بدين ترتيب، علاوه بر اهميت اقتصادى بازرگاني، اهميت سياسى قابل توجهى را نيز براى يزد بوجود آورد.
اميرمبازرالدينمحمد در سال ۷۶۵ هـ.ق درگذشت و قلمرو او ميان پسرانش تقسيم شد؛ بهطورىکه، سلطانمحمد در کرمان، شاه محمود در اصفهان، شاهيحيي در يزد شاهشجاع در فارس به حکومت پرداختند.
پس از مرگ شاهشجاع، ميان خاندان آلمظفر اختلاف افتاد و تيمور لنگ در سال ۷۹۵ هـ.ق با حمله به فارس و يزد، به حکومت آلمظفر پايان داد. در حکومت هفتاد و هفت سالهٔ آلمظفر (۷۹۵-۷۱۸ هـ.ق) منطقهٔ يزد به اوج شکوفايى فرهنگي، اجتماعى و اقتصادى رسيد. در مدارس، مساجد و خانقاهها علوم گوناگون آموزش داده مىشد. رواج تصوف، از ديگر ويژگىهاى دورهٔ آلمظفر در يزد است. صوفيان در نزد خاندان مظفرى اعتبار و احترام ويژهاى داشتند.
تيموريان
در سال ۷۹۵ هـ.ق اميرتيمور به دنبال يورش سه سالهٔ خود، طومار دولت مظفرى را درنورديد و يزد را به يکى از نزديکان خود سپرد و به ماوراءالنهر بازگشت. پس از بازگشت تيمور، گروهى از همدلى مردم نسبت به آلمظفر سوءاستفاده کرده و يزد را از تصرف حاکم تيمورى درآوردند. چندى نگذشت که يزد بدست سلطانمحمد پسر ابوسعيد طبسي افتاد.
حاکمان تيمورى شهرهاى اصفهان، نايين اردستان براى اعادهٔ نظم، به يزد لشکر کشيدند. اما، شکست خوردند. پس از اين شکست، حاکم تيمورى فارس با سپاهى فراوان رهسپار يزد شد و به امر تيمور، حاکم سيستان نيز او را همراهى کرد و يزد را پس از يک محاصرهٔ طولانى که به قحطى و مرگ و مير بسيارى انجاميد، دوباره پس گرفتند. تيمور دستور داد با مردم يزد مدارا کنند، قلعهٔ مبارکهٔ نايينقلعه را به بهترين وجه بسازند و ماليات دو سال را بخشيد.
اهميت اقتصادي، صنايع و بازرگانى يزد، تيمور را واداشت که از نابودى شهر يزد پيشگيرى کند.
صفويان
در زمان حکومت شاهاسماعيل صفوي شهر يزد در تصرف مرادبيک بايندري بود. شاهاسماعيل مدعيان را سرکوب و يزد را به تصرف درآورد. اما، افراط در تعصبات مذهبى و کشتارهاى بىمورد، خسارات معنوى بزرگى را در اين دوره به ايران بهويژه يزد، وارد کرد. کشتن دانشمند بزرگ قاضى ميرحسين ميبدي به اتهام اهل تسنن بودن، از جمله وقايعى بود که خشم مردم يزد را برانگيخت و منجر به بروز درگيرىهايى شد که نتيجهٔ آن کشته شدن عامل شاهاسماعيل بود.
پس از اين ماجرا، حاکم ابرکوه به يزد حمله کرد. شاهاسماعيل براى سرکوب او به يزد آمد و پس از چندى محاصره، وى را دستگير و در اصفهان سوزاند. پس از آن، شاهاسماعيل نعمتالله باقي از نسل شاهنعمتالله ولي -صوفى معروف- را به حکومت يزد گمارد. وى ديوانخانهٔ عباسيه و مسجد شاهتهماسب را در نزديکى ميدان بعثت کنونى ساخت. از ديگر حکام معروف دوران صفويان، ميرميران، مهروحوحشى بافقي و شاهابوالوالي بانى مسجد شاهولي تفت است.
در اين زمان، يزد بدليل موقعيت ويژهٔ تجاري، اهميت قابل توجهى پيدا کرد و به اوج رونق بازرگانى رسيد. ابريشم و پارچههاى يزدى در بازارهاى اروپايى شناخته شد. بازرگانان هند، چين و ديگر کشورهاى آسيايى به ايران روى آوردند. در پايان دورهٔ صفويه که افغانها به ايران حمله کردند، مردم يزد به رهبرى ميرزا عنايتسلطان دلاورىهاى بسيارى از خود نشان داده و مانع از فتح اين شهر بدست محمود افغان شدند. اشرف افغان جانشين محمود، پس از چهار سال نبرد، توانست يزد را فتح کند.
افشاريان و قاجاريه
نادرشاه پس از بيرون راندن افغانها از ايران، محمدتقى خان بافقي -خواهرزادهٔ ميرزا عنايتسلطان- را به حکومت يزد منصوب کرد. وى و فرزندانش در طول حکومت سه سلسلهد افشاريه، زنديه و قاجاريه در نقش حاکم يا متوفى يزد خدمت کردند. اين خاندان خدمات ارزندهاى را در اين شهر ايفا کردند و آثار متعددى از جمله باغ دولتآباد، باغ ناصريه، مدرسهٔ خان، ميدان خان، حمام خان، بازار خان و ... را از خود به يادگار گذاشتند.
خیلی ممنون از مژگان خانوم عزیز که این مطالب را میگذارن.
واقعیت اینه که ما ایرانی جماعت زیاد از دستاوردهای تاریخی خود اطلاعی نداریم. حالا فرق نمیکند که کجای این سرزمین باشد.
پس چه خوبه که همه ما ابتدا لااقل خلاصه ای از وضعیت فرهنگی تاریخی شهر خودمان و سپس اگر شد دیگر جاهای ایران را داشته باشیم. باور کنید اگر کمی حوصله کنیم و اینها را بخونیم به نکات جالبی بر میخوریم و بیشتر قدر تاریخ و تمدن خود را میدانیم و اونوقت مثلا وقتی میشنویم که قدیمی ترین قنات دنیا(قنات زارچ) داره تخریب میشه بی خیال ازش عبور نمیکنیم.
یه ماه پیش دیدم که شهرداری یکی از قناتها را کلا صاف کرد تا خیابون بسازن! دریغ از یک مخالفت!
و یا در جمعی شنیدم که سریعتر بریم فلان جا را خراب کنیم واسه عریضتر شدن کوچه تا مبادا سازمان میراث فرهنگی خبر دار نشه و گیر بده!:41::41:
بقول یکی از اندیشمندان فرق ما با کشورهای غربی اینه که اونا آثار گذشته را حفظ میکنن و بناهای مدرن میسازن ولی ما همونا را خراب میکنیم و به جایشان بناهای مدرن(اونهم چه مدرنی. کاشکی مدرن بودن!) میسازیم.
Asalbanoo
16-11-2007, 21:45
خیلی ممنون از مژگان خانوم عزیز که این مطالب را میگذارن.
واقعیت اینه که ما ایرانی جماعت زیاد از دستاوردهای تاریخی خود اطلاعی نداریم. حالا فرق نمیکند که کجای این سرزمین باشد.
پس چه خوبه که همه ما ابتدا لااقل خلاصه ای از وضعیت فرهنگی تاریخی شهر خودمان و سپس اگر شد دیگر جاهای ایران را داشته باشیم. باور کنید اگر کمی حوصله کنیم و اینها را بخونیم به نکات جالبی بر میخوریم و بیشتر قدر تاریخ و تمدن خود را میدانیم و اونوقت مثلا وقتی میشنویم که قدیمی ترین قنات دنیا(قنات زارچ) داره تخریب میشه بی خیال ازش عبور نمیکنیم.
یه ماه پیش دیدم که شهرداری یکی از قناتها را کلا صاف کرد تا خیابون بسازن! دریغ از یک مخالفت!
و یا در جمعی شنیدم که سریعتر بریم فلان جا را خراب کنیم واسه عریضتر شدن کوچه تا مبادا سازمان میراث فرهنگی خبر دار نشه و گیر بده!:41::41:
بقول یکی از اندیشمندان فرق ما با کشورهای غربی اینه که اونا آثار گذشته را حفظ میکنن و بناهای مدرن میسازن ولی ما همونا را خراب میکنیم و به جایشان بناهای مدرن(اونهم چه مدرنی. کاشکی مدرن بودن!) میسازیم.
سلام
خواهش می کنم جلال جان انجام وظیفه است.
ما نه تنها نگه نم یداریم بناهای قدیمی را(یکی دو سال پیش خوندم حمام شیخ بهایی تبدیلبه زباله دانی عموم شده..بحث بر سر برج جهان نما و مترو اصفهان که از زیر چهارباغ می گذرد و ...هم که بماند)
بدتر اینکه دری به تخته ی خوره بلافاصله دست به دامن تاریخ کهن می شیم..تاریخ کهنی که زحمت نگه داری مظاهر اون را به خودمون نمی دیم.
sadravip
16-11-2007, 23:17
سلامي به خشيه شولي...........
soccer_18
17-11-2007, 04:01
سلام
دوست عزیز
مژگان هستم
فرانک یکی دیگه است...
چشم شوما منا دعوت کنید
سلام.
اوه... sorry عزیز. یه لحظه شما رو با مگ مگ جان اشتباه گرفتم.
شما بیای کلی خوشحال میشیم. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
راستش من عاشق گزم... 2 هفته پیش اصفهان بودم 5-6 تا جعبه گز شکلاتی آوردم و 2 روزه تمومش کردم[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آره...
100% همینطوره...
ممنون بابت مطالب.
soccer_18
17-11-2007, 04:52
اینجوری که دعوا میشه:27::31:
نه عزیز.
من که اگر خدا بخواد و اومدم فقط برای آشنایی با پسرها میام و لاغیر.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فرانک خانوم جوازشون خیلی وقته باطل شده. :31:
نه...
منظورم اون فرانک نبود...
من با مگ مگ جان اشتب گرفتم.
حالا جالب اینه که مثلا شما کنار همین سنجد (که میگه نمیاد:27:) ایستادی و خبر نداری خودشه:31:
برای اینکه اینجور مسائل پیش نیاد شب قبل از قرار مکان رو تغییر میدیم و فقط به اونایی که گفتن میان توسط پ.خ اطلاع میدیم...
اینجوری جالبتر میشه...
نه من اعتراض ندارم. چون الان ساعتی 1500 تومن واسم آب میخوره:19:
برای دایل اپ این مبلغ خیلی بالاست...
منم احتمالا" مثل شما DSL بگیرم.
در ضمن فکر کنم منظور شما روزی 1500 تومن بود. درسته؟
soccer_18
17-11-2007, 04:55
سلامي به خشيه شولي...........
سلام
البته من با شولی حال نمیکنم...
senjed1349
17-11-2007, 08:08
» شهرها و روستاهاي تاریخي استان يزد
» فضاي روستايي زارچ يزد
منطقه تاريخي «زارچ» در شمال باختري يزد واقع شده و اسم باني آن چندان روشن نيست؛ بنا به روايتي «زارچ» از جمله بناهاي «زال زر» است. قنات زارچ يكي از قناتهاي كهن منطقه يزد است كه آب آن هنوز جاري است. در تاريخ آمده است كه امير مبارزالدين محمد و فرزندانش، دوازده روستا در بلوك رستاق و ميبد و قهستان احداث كردند كه از آن جمله، مظفر آباد زارچ ميتوان نام برد. آب جوي زارچ در يزد معروف بوده و به همين دليل با حفر نقبهاي زيرزميني از آن استفاده كردهاند، اين جوي از آثار «ارسلان خاتون» همسر سلطان علاء الدوله كالنجار است. زارچ از قديم، داراي مردمي خونگرم و صادق و با فرهنگ بوده و بزرگاني را نيز در خود پرورده است كه از جمله ميتوان لسان الحق عبدالوهاب متخلص به «محرم» را نام برد كه ديواني در مدح شهداي كربلا دارد. آثار تاريخي زارج عبارتاند از :
خواجه خضراله آبادي، دخمه وآب انبار اله آبادي، قلعه تاريخي و بزرگ زارچ (كه متأسفانه تخريب شده)، مسجد اميرالمؤمنين سرده زارچ، آسياب آبي وآب انبار شير سرچشمه.
» فضاي روستاي اشكدز يزد
اشكدز يكي از بخشهاي شهرستان يزد است كه در شمال باختري آن واقع شده و داراي آب و هواي گرمسيري معتدل است. آب آن در قديم از قنات تأمين ميشد. اين قنات امروزه خشك شده و جاي آن را چاههاي عميق گرفته است. گفتهاند كه اشكدز در زمان اشكانيان توسط «اشكين زال» كه از ملوك الطوايف بوده، ساخته شده و فيروزآباد مجومرد كه جزو اشكدز است به فرمان «فيروز شاه بن يزد گرد بن بهرام گور» بنا شده است. در قرن هشتم، به فرمان پسران «شيخ تقيالدين دادا محمد» هفت خانقاه در يزد، اردكان، ميبد، اشكدز، هفتادر، بندرآباد و مجومرد ساخته شد كه برخي از آنها منهدم شدهاند. خانقاه اشكذر عمارتي بلند داشته و املاك بسار وقف آن بوده است. نمونه اي از تلاش و تكاپوي كويريان در مبارزه با شنهاي روان را ميتوان در احداث جنگلهاي تاق و گز در اشكدز مشاهده كرد.
» روستاي محمدآباديزد
اين روستا در 7 كيلومتري جنوب يزد و كنار راه يزد ـ كرمان قرار دارد. بناي برجي مربوط به 400 سال قبل و غاري در ارتفاعات مجاور روستا كه آبشار زيبايي دارد، از اهم آثار ديدني روستا محسوب ميشود. محمدآباد در يك منطقه كوهپايه اي قرار گرفته است. كوه تختبان در جنوب آن قرار دارد. آب و هواي روستا معتدل و خشك است.
» روستاي مدوار يزد
اين روستا در 40 كيلومتري جنوب يزد و 10 كيلومتري باختر راه يزد ـ دهشير قرار دارد. يك گردشگاه قديمي به نام شاه نشين از اهم آثار ديدني و زيارتگاهي به نام قدمگاه از مهم ترين آثا مذهبي روستاست. روستاي مدوار در يك منطقه كوه پايه اي قرار گرفته است. كوه مدوار در باختر و كوه سرخ از رشته شيركوه چسبيده به اين آبادي است. آب و هواي روستا معتدل و خشك است.
» روستاي دربيد يزد
اين روستا در 39 كيلومتري شمال خاوري يزد قرار دارد. مقبره پيرشاه حسين از مهم ترين جاذبههاي زيارتي آن است. هم چنين در اين روستا چهار درخت سرو قديمي و زيبا وجود دارد كه بسيار ديدني و زيبا هستند. روستاي دربيد در يك منطقه ميان كوهي واقع شده است. كوه دربيد در شمال خاوري و خاور، كوه كلاته در شمال باختر و كوه كالمن در جنوب آبادي قرار دارد. آب و هواي روستا معتدل خشك است.
» روستاي عزآباد (يزآباد) يزد
اين روستا در 38 كيلومتري شمال باختري يزد و 8 كيلومتري باختر جاده يزد ـ نايين قرار دارد و از روستاهاي قديمي استان يزد محسوب ميشود. بناي اوليه روستا به سلطان سنجر خوارزمشاهي منسوب است كه در سال 590 هجري در خطه يزد بر مسند فرمانروايي نشست و ده سال بعد اين روستا را بنا نهاد. مهم ترين آثار تاريخي و مذهبي روستا را ـ قلعه عزآباد كه قلعه اي بزرگ و كهن است و مسجد جامع روستا كه از آثار دوران صفوي است، تشکيل مي دهند. روستاي عزآباد در يك منطقه دشتي قرار گرفته و تپههاي شني به ويژه قسمت جنوبي آن را فرا گرفتهاند. آب و هواي روستا گرم و خشك است.
» روستاي زين آباد يزد
اين روستا در 10 كيلومتري جنوب باختري يزد و كنار راه يزد ـ تفت قرار دارد. اين روستا داراي معبد زرتشتي و يك درخت كهن سال است كه از قدمت قابل توجهي برخوردارند. علاوه بر آن ها، ويرانههاي چندين آب انبار و كاروان سرا در محدوده روستا ديده ميشود. روستاي زينآباد در يك منطقه ميان كوهي واقع شده و دنباله كوه سنگ تراش از رشته شير كوه است كه در جنوب آبادي قرار گرفته است. روستا آب و هواي معتدل خشك دارد.
» روستاي ابراهيمآباد يزد
اين روستا در 37 كيلومتري شمال باختري يزد و در 3 كيلومتري باختر جاده يزد ـ نايين قرار دارد. زيارتگاه سيد تاج الدين مهم ترين ديدني اين روستاست كه گنبدي بسيار زيبا و ديدني دارد.روستاي ابراهيم آباد كه در يك ناحيه دشتي قرار گرفته است آب و هواي گرم و خشك دارد و تپههاي شني باختر آبادي را فرا گرفتهاند.
senjed1349
17-11-2007, 08:18
عسل بانو خانم سلام
مگم دستتون درد نكنه كه پا كردد تو كوش (كفش) ما
لطفا منابع مطالبتونا بگد كه همه چي تكميل بشه.
Asalbanoo
17-11-2007, 08:35
عسل بانو خانم سلام
سلام
من قصد همچین جسارتی را نداشته و ندارم
گذرم به این تاپیک افتاد چون یکی از دوستام یزدی هستند
منبع مطالب هم آفتاب هست
عسل بانو خانم سلام
سنجد جان این چه حرفیه؟ ایشون زحمت کشیدن و برای شهر ما مطلب میگذارن. به نظر من که جای تشکر داره.
مهم اینه که چی گذاشته بشه. هم مطالب شما و هم ایشون خیلی مفید و زیبا هستن. من که استفاده میکنم. :46:
سلام
منبع مطالب هم آفتاب هست
من یک بار دیگه از شما تشکر میکنم و امیدوارم کارتون ادامه پیدا کنه.
senjed1349
17-11-2007, 11:50
سنجد جان این چه حرفیه؟ ایشون زحمت کشیدن و برای شهر ما مطلب میگذارن. به نظر من که جای تشکر داره.
مهم اینه که چی گذاشته بشه. هم مطالب شما و هم ایشون خیلی مفید و زیبا هستن. من که استفاده میکنم. :46:
آغا سيسه ديگه داري سوسه مياي:31:
ماخو تشكر كردم (گفتم دستتون درد نكنه ) ما فقط خواسم از كلمات دست و پا خش استفاده كنم.
بازم از عسل بانو خانم تشكر وافر مكنم ايشالا هميشه مارا مورد تفقد قرار بدن
شايد تاپيك تكوني بوخوره.
فقط نمدونسم كه بچوكاي يزي ايقه غيرتين :40:خيالام راحت شد :21:
قابل توجه اصفهونيا:27:
senjed1349
17-11-2007, 11:54
سلام
منبع مطالب هم آفتاب هست
عسل بانو خانوم سلام
شما لطف كردت نه جسارت
دست پنجتون درد نكنه.
ببخشد كه من كموكي (كمي) شوخم.:20:
Asalbanoo
17-11-2007, 12:40
سلام جلال جان
ممنونم کاری نمی کنم مگر انجام وظیفه
عسل بانو خانوم سلام
شما لطف كردت نه جسارت
دست پنجتون درد نكنه.
ببخشد كه من كموكي (كمي) شوخم
سلام خواهش می کنم
Asalbanoo
17-11-2007, 12:42
وجه تسميه
یزد واژهاى باستانى است که ريشه در يشت yast يا يزت yazt و يسن yasn به معناى ستايش، نيايش، پرستش، ايزد و ... دارد.
يکى از فصول پنجگانهٔ اوستا هم به يکى از اين نامها يعنى يشت خوانده شده است.
در پارهاى از متون قديمي، يزد را دارالعباد يا دارالعباده نيز گفتهاند. احمد کاتب مورخ يزدى قرن نهم هـ.ق نوشته است: ˝در سال ۵۰۴ هـ.ق، ملکشاه سلجوقى حکومت يزد را به علاءالدوله کالنجار واگذار کرد و آن را دارالعباده ناميد ̏.
----------------
مفاخر
ابوالفضل رشيدالدين ميبدى مترجم و مفسر قرن ششم هـ.ق و صاحب تفسير مشهور کشفالاسرار و عدهالابرار. معينالدينبنجلالالدي نمحمد يزدى (مشهور به معلم) معاصر آلمظفر و صاحب اثر مواهب الهي.
- قاضى کمالالدين حسين ميبدى از مشاهير قرن نهم هـ.ق و صاحب آثار شرح ديوان منسوب حضرت على (ع) و جام گيتىنما در فلسفه.
- امير رکنالدين محمدبننظام حسينى و پسرش محمدبنشمسالدين (معروف به سيدرکنالدين و سيدشمسالدين) متبحر در علوم زمانه و حقوق در قرون هفتم و هشتم هـ.ق.
- ملا عبدالله بهابادى (ملا عبدالله بافقى يزدي) - قرن دهم هـ.ق و صاحب اثر معروف حاشيهٔ ملا عبدالله.
- وحشى بافقى از شعراى عصر صفوى و صاحب ديوان.
- ميرزا سيد محمدعلى مدرس بزرگ معاصر فتحعلىشاه قاجار و متبحر در علوم دينى و ادبي. مولانا شرفالدين على يزدى - قرن هشتم هـ.ق.
- جيحون يزدى شاعر دورهٔ قاجاريه.
- عبدالوهاب طراز يزدى و ...
مفاخر معاصر
- آيتالله عظمى سيدمحمدکاظم طباطبايى يزدى صاحب عروةالوثقي.
- آيتالله عظمى حاج شيخ عبدالکريم حائرى يزدى -بنيانگذار حوزهٔ علميهٔ قم و استاد عالىقدر حضرت امام خمينى (ره).
- حاج شيخ محمدتقى بافقى -مبارز عصر ستم رضاخاني.
- آيتالله حاج شيخ محمود فرساد از علما و شاعران و رئيس انجمن ادبى يزد.
- محمد فرخى يزدى شاعر. روزنامهنگار و سياستمدار.
- آيتالله حاج شيخ غلامرضا فقيه خراسانى از علماى يزد.
- دکتر حسين محجوبى اردکانى از اساتيد تاريخ و محقق و صاحب اثر تاريخ مؤسسات تمدنى جديد در ايران.
- محمدعلى رياضى -شاعر.
- حجتالاسلام و المسلمين حاج سيدمحمد وزيرى (ره).
- عبدالحسين آيتى مورخ.
- احمد طاهرى -مورخ.
- ايرج افشار مورخ و نويسندهٔ کتابهاى يادگارهاى يزد. يزدنامه و ...
Asalbanoo
17-11-2007, 12:43
سلام
به نظر من توی مفاخر معاصر جای جناب محمد خاتمی رئیس جمهور محبوب خالی است.
سلام
به نظر من توی مفاخر معاصر جای جناب محمد خاتمی رئیس جمهور محبوب خالی است.
سلام مژگان خانم.
موافقم. ولی بنده خدا رفته ولی هنوز نمیشه با خیال راحت اسمشو ببریم!
hossein-p30-f
17-11-2007, 13:52
منم هستما...
منم میام شدیم 4 به 2 دخترا بشتابید :33: بشتابید :33: بشتابید:33: که یهو کم نیارد جلو پسرا:38:
یهو یکی گیر نده ناچون ((Nachon)) شه آخه تو این خراب شده خو ماشالا همه روم به دیوار فوضول:2: تشریف دارن
برای اینکه اینجور مسائل پیش نیاد شب قبل از قرار مکان رو تغییر میدیم و فقط به اونایی که گفتن میان توسط پ.خ اطلاع میدیم...
اینجوری جالبتر میشه...
اینم خشه :27:
Asalbanoo
17-11-2007, 14:01
سلام
اما در هر حال 110 را خبر می کنم
این اقدامات امنیتی فایده ندارد:دی:دی(یاد زمان انقلاب افتادم...توپ تانک مسلسل ..دیگر اثر ندارد)
نکته شاید هم تبصره..و کمی هم لایحه:
همه این حرفها شوخی است.
hossein-p30-f
17-11-2007, 14:32
سلام
اما در هر حال 110 را خبر می کنم
این اقدامات امنیتی فایده ندارد:دی:دی(یاد زمان انقلاب افتادم...توپ تانک مسلسل ..دیگر اثر ندارد)
نکته شاید هم تبصره..و کمی هم لایحه:
همه این حرفها شوخی است.
پس شما باید یه50 سالی داشته باشین:31:((شوخی)) البته خانم ها که از 17 ، 18 بالاتر نمیرن :41:
Asalbanoo
17-11-2007, 14:36
پس شما باید یه50 سالی داشته باشین((شوخی)) البته خانم ها که از 17 ، 18 بالاتر نمیرن
سلام
خیر 26 سال ناقابل دارم
البته اونایی هم که گفتم از تی وی دیدم خوب:دی
مملکت پیشرفت کرده تکنولوژی اومده اخه دادا:دی:دی
hossein-p30-f
17-11-2007, 15:11
سلام
خیر 26 سال ناقابل دارم
البته اونایی هم که گفتم از تی وی دیدم خوب:دی
مملکت پیشرفت کرده تکنولوژی اومده اخه دادا:دی:دی
نه آخه شما همچون با احساس گفتی یاد زمان انقلاب افتادم گفتم شاید...:31:
کلا همش شوخی بود به دل نگیر :11:
Asalbanoo
17-11-2007, 15:14
:19:
نه آخه شما همچون با احساس گفتی یاد زمان انقلاب افتادم گفتم شاید...
سلام
اخه یهو جو چفیه..سرود ایران ایران ..کوکتول ملوتوف .این جور چیزها گرفتم:31::31::31::31::31:
ببخشید اینقده حرف می زنم ها
حالا یه کاری می کنم
جواز ورود من را هم باطل کنید.:19:
:10::10::10:
hossein-p30-f
17-11-2007, 15:21
:19:
سلام
اخه یهو جو چفیه..سرود ایران ایران ..کوکتول ملوتوف .این جور چیزها گرفتم:31::31::31::31::31:
ببخشید اینقده حرف می زنم ها
حالا یه کاری می کنم
جواز ورود من را هم باطل کنید.:19:
:10::10::10:
پاش بیفته میبیند من چقه حرف مزنم :15:
Asalbanoo
17-11-2007, 15:23
پاش بیفته میبیند من چقه حرف مزنم :15:
سلام
ببینید نمی ذارید برم پی کارم:31::19:
الانه که صاحب این تاپیکتون بیاد بیرون کنه ها....به من هیچ ربطی نداره..می گم شما منو اغفال کردی:31::27:
hossein-p30-f
17-11-2007, 15:31
سلام
ببینید نمی ذارید برم پی کارم:31::19:
الانه که صاحب این تاپیکتون بیاد بیرون کنه ها....به من هیچ ربطی نداره..می گم شما منو اغفال کردی:31::27:
خوب حالا مگه چطو مشه درم گپ مزنم ((اغفااااااال میکنیم:21:)) ما خو فعلا کاری ندارم
sonata20
17-11-2007, 22:03
نه عزیز.
من که اگر خدا بخواد و اومدم فقط برای آشنایی با پسرها میام و لاغیر.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منم به هم چنین .فقط آشنایی هست همین .اگه کسی میاد اونجا که دوست پسر یا دختر پیدا کنه اشتباه میکنه.چون کلیه موارد امنیتی اجرامیشه.:31:
چرا همیشه بعضیا به فکر نکات منفی هستن ؟
اگه کسی اضافه از برنامه میخاد بیاد به من پ خ بزنه که آدرس بدم.
Asalbanoo
18-11-2007, 12:57
نوروز
تدارک رسيدن نوروز از اوايل اسفند ماه با خانهتکانى آغاز مىشود. تميزکردن خانه و شستن تمام وسايل از اعتقادات مردم اين سرزمين و نشان از تغييرى اساسى در زندگى است. چيدن سفرهٔ هفتسين يکى ديگر از ارکان اصلى اين جشن است. در اين سفره، نمادهاى سبزي، آب و همچنين نمادهاى مذهبى ديده مىشود. هنگام تحويل سال، افراد خانواده دور سفرهٔ هفتسين مىنشينند و بزرگ خانواده دعاى تحويل سال را مىخواند. غذاى سنتى اين روز، سبزىپلو با گوشت است. بعد از تحويل سال، کوچکترها به ديدن بزرگترها مىروند و با تبريک سال نو، از آنها عيدى مىگيرند. در اين ديدوبازديدها، با شيرينى و شکلات از ميهمانان پذيرايى مىکنند. ديدوبازديدهاى عيد تا روز سيزدهم فروردين به طول مىانجامد.
سيزدهبدر
مردم استان يزد در روز سيزدهم فروردين به سوى باغها، مراتع و سبزهزارها مىروند و به پختوپز غذا و شادى و تفريح مىپردازند. دخترها در اين روز سبزه گره مىزنند و در دل آرزوى ازدواج مىکنند. روز سيزدهبدر براى عروسها و دختران طلبيده (شيرينى خورده) نيز روز بسيار خوشى است؛ زيرا، در اين روز مادر شوهر، خواهران شوهر و ساير اقوام داماد با عربونه و دايرهزنگى به خانهٔ عروس رفته و او را براى گردش و در کردن نحسى روز سيزدهبدر، به باغ و سبزهزار مىبرند.
اعياد مذهبى
مردم استان يزد اعياد و جشنهاى مذهبى مانند عيد فطر، عيد قربان، عيد غدير خم، ميلاد حضرت محمد (ص)، نيمهٔ شعبان و ... را گرامى داشته و آنها را به طرز باشکوهى برگزار مىکنند. برخى از مردم در روزهاى عيد فطر و قربان پس از خواندن نماز مخصوص اين روزها، به ديدوبازديد پرداخته و برخى ديگر به گورستان رفته و براى درگذشتگان فاتحه مىخوانند.
مردم يزد عيد غدير را عيد سادات مىنامند و به ديدار خانوادههاى سيد مىروند و اين روز را به آنان تبريک مىگويند. معمولاً بزرگان سادات در اين روز پول يا چيز ديگرى را بعنوان عيدى به ميهمانان مىدهند.
در نيمهٔ شعبان، جشنهاى باشکوهى در سطح شهر برگزار مىشود. جوانان با آذينبندى و چراغانى کوچهها و خيابانها و تشکيل گروههاى نمايشى خياباني، ساخت آبنما و شربتخانههاى موقت، مقدمات برگزارى روز جشن را آماده مىکنند. در روز نيمهٔ شعبان، هزاران نفر از مردم يزد در خيابان حضرت مهدى تجمع مىکنند و به اين ترتيب انتظار خود را نسبت به ظهور حضرت مهدى (عج) نشان مىدهند. هنگام غروب آفتاب نيز با پخش شربت، شيرينى و شير از يکديگر پذيرايى مىکنند.
همچنين بازار غلامعلى سياه در نزديکى ميدان امير جقماق، در چهارراه مهديه و خيابان مسجد جامع نيز از جمله مکانهاى تجمع مردم در اين روزها هستند. البته ساير خيابانهاى شهر نيز در اين روزها مالامال از جمعيت مىشود.
جشن عيد مسيح يهوديان
اين مراسم به مدت هشت روز به مناسبت نجات قوم بنى اسرائيل توسط حضرت موسى (ع) در کنيسه هاداش يزد از طرف اقليت کمتعداد يهودى برگزار مىشود.
مراسم عروسى
مراسم ازدواج و جشن عروسى در شهرها و روستاهاى مختلف استان يزد با اندکى تفاوت به يکديگر شبيهاند. نخست خواهر و مادر پسر براى ديدن دختر به خانهٔ آنها مىروند؛ اگر دختر را پسنديدند، هفتهٔ بعد با يک حلقه انگشتر، يک جفت کفش و يک جعبه شيرينى دوباره به خانهٔ آنها رفته و دختر را خواستگارى مىکنند. چند روز پس از خواستگاري، اقوام داماد همراه با روحانى (عاقد) به خانهٔ عروس رفته و عروس را بر سر سفره مىنشانند. در سفرهٔ عقد، بادام، گردو، فندق، فلفل سياه، زنجبيل، دارچين، نقل، نبات، عسل، روغن، نان، پنير و سبزى خوردن، ماست و ميوه مىگذارند.
در روز عقدکنان، عاقد از عروس بله مىگيرد. سپس سفرهٔ سفيدى به نشانهٔ سفيدبختى روى سر عروس مىگيرند و دو کلّه يا دو تکّه قند را به هم مىسايند و مىخوانند:
- شخصى که قند مىسايد مىخواند: مسابم، مسابم
- دخترها و زنان دستهجمعى مىپرسند: چىچى مسابى؟
- مهر محبت مسابم
- دخترها و زنان مىپرسند: براى کى؟
- برا عروس و دوماد. بعد از عروس و داماد از زن و شوهران جوان ديگر نيز اسم مىبرد.
بعد با نخ و سوزن پارچهٔ سفيدى را مىدوزند (البته انتهاى اين نخ گره ندارد و اين عمل نشانهاى از دوختن است نه دوختن واقعي) و مىخوانند:
- چىچى مىدوزى؟
- مهر و محبت مىدوزم.
- برا کى مىدوزى؟
- برا عروس و دوماد.
به اين مراسم پيش از آمدن داماد نزد عروس روسکردن مىگويند. آنگاه داماد را کنار عروس، روبهروى آيينه مىنشانند. داماد براى ديدن عروس رونما مىدهد و خويشاوندان عروس و داماد به آن دو رونما مىدهند. مادر زن حلقهٔ انگشتر را به دست داماد مىکند و داماد هم به دست عروس حلقه مىگذارد. سپس يکى از نزديکان عروس، ظرف آبى آورده و انگشت شست پاى عروس و داماد را درون تشت با آن آب مىشويد و داماد مشتى پول درون آب مىريزد. آب را درون راهرو ريخته و پول را بعنوان شگون برمىدارند. رقص، آواز، شادى و عربونهزدن ساعتها ادامه مىيابد. حال اگر داماد بخواهد عروس را به خانهٔ خود ببرد، همه با ساز و آواز به راه مىافتند و مىخوانند:
- عاروس قشنگه بله
- اين کوچه تنگه بله
- دست به زلفش نکنيد مروارىبنده بله
- سر عاروس گل بريزيد
- سر دوماد اشرفى
هنگام بردن عروس، سر هر کوچه يکى از نزديکان داماد پيش مىآيد و با گفتن جملههايى نظير عروس خانم خوش آمدي، کوچه و محله ما را روشن کردي، پااندازى نظير يک قطعه طلا يا سفرهاى تفريحى و يا سراندازى مانند سفرهاى زيارتى مثل سفر حج يا سفر به مشهد مقدس را به عروس تقديم مىکند.
معمولاً در همان شب يا شب پيش از عقد، سينى مىبرند. بدين ترتيب که برنج، روغن، قند، پارچه و ديگر لوازم را داخل سينىهاى بزرگ گذاشته، روى آنها را با پارچههاى رنگى زيبا پوشاننده و سينىها را روى سر گذاشته و به خانهٔ عروس مىبرند. (اين رسم امروزه بيشتر در روستاها برگزار مىشود).
دو روز بعد، ساير اقوام عروس و داماد، لوازمى مثل ظرف و وسايل خانه را به رسم پيشکش به حجلهٔ داماد مىبرند. به اين پيشکشها جاخالي مىگويند. در مرحلهٔ بعد خانوادهٔ عروس و داماد هر يک به نوبت عروس و داماد را به خانهٔ خود دعوت کرده و ميهمانى مىدهند. به اين ميهمانى پاگشا مىگويند.
Asalbanoo
18-11-2007, 12:59
مرگ و عزا
پس از به خاک سپردن متوفى و خواندن نماز، به خانهٔ صاحبعزا مىروند و آش يا شعلهزرد مىخورند. اين آش که زرد رنگ است و از ماش، برنج و روغن تهيه مىشود، آش پشت تابوت نام دارد.
روز سوم در مسجد پرسه مىگذارند و براى شادى روح متوفى قرآن مىخوانند و از ميهمانان با قهوه پذيرايى مىکنند. بعدازظهر به مزار رفته و فاتحه مىخوانند.
روز هفتم به گورستان رفته و سر خاک کندر و نبات دود کرده و روضه مىخوانند. سپس به خانهٔ صاحبعزا برگشته و در اتاق متوفي، شمع روشن کرده، پارچهٔ سياهى پهن و روضهخوانى مىکنند.
روز چهلم نيز از صبح زود شروع به پختن سوروک -که نوعى نان روغنى زرد رنگ است و از آرد و روغن ارده تهيه مىشود- مىکنند. اين نان را بر سر مزار مىبرند، با نقل و شيرينى به مردم مىدهند و روضهخوانى مىکنند.
نخل و نخلگردانى
يکى از آيينها و مراسم ويژهٔ ماه محرم که در تمام نقاط يزد برگزار مىشود، آيين نخلبندى و نخلگردانى است. نخل از جنس چوب است و آن را به شکل برگ درخت و يا سرو مىسازند. معمولاً وزن نخل زياد است و جابهجا کردن آن نياز به کمک دهها نفر دارد. نخل را بعنوان تابوت سيدالشهداء يا نمادى از تابوت شهداى کربلا مىشناسند و ريشهٔ سنتى کهن دارد. مردم يزد در گويش محاورهاى به آن نقل مىگويند و معتقدند که نخل يا نقل نشانى از قامت برافراشتهٔ شهدا است.
دکتر اسلامى ندوشن مىنويسد: با آنکه نخل هيچ شباهتى به درخت خرما ندارد، آن را به نام اين درخت مىنامند. شايد به علت آنکه اصلش از جنوب غربى و بينالنهرين است. نخل شباهت بسيارى به درخت سرو دارد و سرو در فرهنگ عامه يعنى جاودانگى و رشادت و زندگى اخروى و آزادگى که يادآور روحيات و خصايل امام حسين (ع) است. همچنين اين مراسم بازتابى است از نقل حکايت کربلا.
مراسم نخلبندى و نخلگردانى در يزد بدين صورت است که چند روز پيش از شروع ماه محرم، باباهاي (خادمان) ميدان شروع به تزيين و آذين بستن نخل مىکنند. آذينبندى نخل حداقل يک هفته طول مىکشد. در طول اين مدت، باباهاى ميدان، زيورآلات و وسايل مربوط به تزيين نخل را -که قدمت آنها به دورهٔ صفويه مىرسد- از انبار بيرون آورده و تمام روز با پاهاى برهنه به اين امر مىپردازند. بستن نخل نياز به مهارت و سليقهٔ خاص دارد و خادمان ميدان، شيوههاى آن را از پدر و اجداد خود آموختهاند. آنها ابتدا بدنهٔ نخل را با پارچهٔ سياه مىپوشانند، آنگاه روى پارچهٔ سياه را شمشيربندان مىکنند. براى اين کار، صدها شمشير، قمه و خنجر برهنه -بعضى از آنها جنس بسيار عالى دارد و نام سازندهٔ آنها بر روى آنها نقر شده- را در دو رديف بر دو بدنه، نخل مىبندند. بهطورىکه هر دو طرف نخل، شمشيربندان مىشود و هيچ جاى خالى در آن باقى نمىماند.
سپس تزيينات ديگرى از قبيل آيينههاى بزرگ قابدار، منگلهها و دستمالهاى ابريشمى رنگى و زرى را در دو سوى نخل مىبندند و بر تارک آن جقههاى فلزى از جنس فولاد و برنج و همرنگ آنها پرهاى طاووس يا ميوهٔ انار مىگذارند و نخل را مانند يک حجله، زيبا و خوش بو مىکنند. در داخل آن نيز زنگهاى بزرگى را با طناب مىآويزند و بچهها هنگام حرکت، آنها را به صدا در مىآورند.
در روز بلند کردن نخل، دهها تن از مردان محله، زير پايههاى نخل رفته، آن را با عظمت تمام به حرکت در مىآورند و چون جنازهاى باشکوه، آن را از ميان موج جمعيت عبور مىدهند. نخلگردانان نخل را تا مسيرى مىبرند و يا آن را چند بار دور حسينيهٔ محل مىچرخانند.
در اطراف يزد رسم بر اين است که درختان را وقف مىکنند تا پس از کهنسال شدن، ساقههاى آنها را ببرند و نخل را با آن مرمت کنند. نخلسازى صنعت ظريفى است که همگان از عهدهٔ آن بر نمىآيند. استادان اين رشته، شيوههاى ساخت آن را به ديگران مىآموزند. بدليل اهميت نخل و نخلگردانى در يزد، هماکنون خانوادههايى در اين شهر وجود دارند که شهرت آنها نخلبند و نخلساز است.
دسته سقا
در مراسم عزادارى امام حسين (ع)، گروهى از نوجوانان لباس سياه مىپوشند و لنگ قرمزى دور کمر خود مىبندند. آنها مشک روى دوش گذاشته و بازوبندى از قرآن مجيد را که با پولکهاى رنگارنگ و برگهاى فلزى نقرهاى تزيين شده، بر کتف خود مىبندند و در صفى منظم با ذاکر و سردستهٔ خود همخوانى مىکنند. اگر فصل گرما باشد، يکى دو نفر هم در پشت صف با مشک پر از آب و يا شربت گلاب، به اهل مجلس و عزاداران آب مىدهند. آنها آب را در جام ابوالفضل (ع) ريخته و به مردم تعارف مىکنند. دسته سقا يک عَلَم چهارگوش دوپايه و يا يک عَلَم سهگوش با تمثال حضرت ابوالفضل (ع) را با خود حمل مىکنند.
کتل بستن
در يزد به اسب زينکردهاى که به طرز خاص آراسته شده و پيشاپيش دستهٔ عزادارى حرکت کند، کتل مىگويند. گاهى به گردن اين اسب چند شال، ترمه يا ابريشمى به رنگهاى سبز و سرخ آويزان کرده و سر و صورت حيوان را با چند قطعه آيينهٔ کوچک، نگين، قرآن و ... آذين مىنمايند و گاه بنا بر سليقهٔ شخصى و به تعبيرى ديگر، پارچهٔ سفيد خونآلودى را بر پشت حيوان مىکشند و چند قطعه چوب رنگ شده قرمز به نشانهٔ تير و پيکان در پارچه فرو مىکنند. همچنين کبوتر خونى زندهاى را نيز بر پشت اسب مىگذارند. افسار اين اسب يا کتل همواره در دست محافظ آن است و جلو دستهٔ سينهزنى حرکت مىکند و محافظ آن مرتب سر و صورت حيوان را نوازش مىکند. اين حرکت نمادين را اسب و کتل مىنامند.
نه عزیز.
خیلی کار خوبی میکنی. اینو میدونستی؟:46:
نه...
منظورم اون فرانک نبود...
من با مگ مگ جان اشتب گرفتم.
آهان. فکر کنم اون ممدش هست:31::46:
اینجوری جالبتر میشه...
خیلی خوبه. جالب میشه. اعلامیه هم پخش میکنین؟:31::46:
برای دایل اپ این مبلغ خیلی بالاست...
منم احتمالا" مثل شما DSL بگیرم.
در ضمن فکر کنم منظور شما روزی 1500 تومن بود. درسته؟
نه دوست عزیز. من یه جایی هستم (آخر دنیا) که هزینه اش ساعتی همونی که گفتم میشه
منم به هم چنین .فقط آشنایی هست همین .اگه کسی میاد اونجا که دوست پسر یا دختر پیدا کنه اشتباه میکنه.چون کلیه موارد امنیتی اجرامیشه.:31:
چرا همیشه بعضیا به فکر نکات منفی هستن ؟
اگه کسی اضافه از برنامه میخاد بیاد به من پ خ بزنه که آدرس بدم.
مواد امنیتی پیشنهادی:
1- جدا کردن میز بستنی خورون آقایون و خانمها
2- حرف زدن با هم از پشت پرده:31::46:
و...:46:
حالا کی این وسط منفی بافی کرده؟:5:
senjed1349
18-11-2007, 13:35
ادامه شهرها و روستاهاي تاریخي استان يزد
» روستاي فهرج يزد
اين روستا در 3 كيلومتري جنوب خاوري يزد و كنار راه اصلي يزد ـ بافق قرار دارد. مهم ترين آثار تاريخي روستا شامل يك قلعه باستاني و آب انباري قديمي است. مساجد قديمي و زيارتگاهي به نام شهدا دارد. مسجد جامع فهرج به نظر برخي از كارشناسان معماري و باستانشناسي از لحاظ سبك معماري و طرح شايد كهنترين مسجدي باشد كه در ايران زمين ساخته شده است. روستاي فهرج در يك منطقه كويري قرار دارد كه كوه چلته در شمال خاوري آن است. اين روستا به خاطر قرار گرفتن در كوير آب و هواي گرم و خشك دارد.
» روستاي ميمونه يزد
اين روستا در 36 كيلومتري شمال باختر يزد و در 6 كيلومتري باختر جاده اصلي قرار دارد. روستا داراي قلعه اي كهن و بقعه اي به نام بقعه ميرزا محسن است كه در نوع خود ديدني هستند. روستاي ميمونه در يك منطقه كويري قرار گرفته و تپههاي شني خاور و شمال خاور آن را فراگرفتهاند. اين روستا داراي آب و هواي گرم و خشك است.
» روستاي بندرآباديزد
اين روستا در 37 كيلومتري شمال باختر يزد و 7 كيلومتري جاده يزد ـ نايين قرار دارد.اهميت تاريخي اين آبادي بيش تر مربوط به شخصيت شيخ تقي الدين دادا عارف مشهور قرن هفتم هجري يزد است كه در بندرآباد خانقاه و مسجدي ساخته و آن جا را به عنوان مركزي براي پيروان خود در آورده بود. اين عارف نامي در سال 700 در بندرآباد درگذشته و در خانقاه خود به خاك سپرده شده، ولي پس از چند روز جسد او را از آن جا به يزد انتقال دادهاند. اهم آثار تاريخي و ديدنيهاي اين روستا عبارتند از :
ـ مسجد بندرآباد كه به سبك مساجد قرن هشتم هجري با گنبدي آجري ساده و محرابي با گچبري و منبري با كاشيهاي معرق است.
ـ مسجد جامع روستا كه در نزديك بقعه سلطان محمود شاه قرار دارد. اين مسجد داراي گنبدي بلند است و بر منبر آن تاريخ 809 هجري خوانده ميشود. جا شمعي اين مسجد از آثار كهن و قديمي مسجد محسوب ميشود.
ـ امام زاده سيد حسين كه در جوار بقعه سلطان محمود شاه قرار دارد.
ـ بقعه و مقبره سلطان محمود شاه فرزند شيخ تقيالدين دادا و از صوفيان و عرفاي نامدار منطقه كه متصل مسجد است و قسمتي از بناي آن را ريگ روان پوشانده است.
روستاي بندرآباد در يك منطقه دشتي قرار دارد و اطراف آن را تپههاي شني فرا گرفتهاند. آب و هواي آن گرم و خشك است.
Asalbanoo
20-11-2007, 10:24
ناخن گرفتن
يزدىها معتقدند اگر کسى روز شنبه ناخن بگيرد، پلو مىخورد؛ روز يکشنبه ناخن بگيرد، گريه مىکند؛ روز دوشنبه ناخن بگيرد، شاد و خندان مىشود؛ روز سهشنبه ناخن بگيرد، روزى آبرويش در يک مجلس ميهمانى مىرود؛ روز چهارشنبه ناخن بگيرد، چوب ديوون (چوبى که دولتىها و ديوانىهاى قديم با آن مردم را کتک مىزدند) مىخورد؛ روز پنجشنبه ناخن بگيرد، ميراث عزيزش را مىخورد و اگر روز جمعه ناخن بگيرد، بسيار خوب است.
آب خوردن
اگر کسى ناشتا آب بخورد، چهل تا مرضش از بين مىرود.
کلاغ
قارقار کردن کلاغ روى بام بديمن است. وقتى کلاغى روى بام خانهٔ آنها بخواند، با صداى بلند مىگويند: آکلاغ خيلى خوشخبر، قر و قر و قر، خيلى خوشخبر.
اسپند دود کردن
يزدىها هنگامى که براى کسى اسپند دود مىکنند، اين ورد را مىخوانند: بترکه، بترکه چشم حسود و حسرتخور و ديده و منافق، شنبه زاييده، يکشنبه زاييده، دوشنبه زاييده، سهشنبه زاييده، چهارشنبه زاييده، پنجشنبه زاييده، جمعه زاييده، آنهايى را که مىشناسيم و آنهايى که نمىشناسيم، دور و نزديک، همه و همه.
چراغ روشن کردن
هنگامى که چراغى روشن مىکنند، مىگويند: السلام عليکم همه نظرهاى پاک، کور شود چشم ناپاک، پيغمبر خدا را صلوات.
هنگام باز کردن در دکان
مىگويند: بسمالله الرحمن الرحيم، خدايا به اميد تو نه به اميد خلق روزگار، بر شمر و يزيد و خولى و معاويه و تارکالصلوة و هميشه جنب و کافر و منافق، لعنت.
senjed1349
20-11-2007, 15:00
قابل توجه بچكاي يزي
خجالت بكشد :41:كه عسل بانو خانوم :1: داره تاپيكتونا زنده نگه ميداره :46:
با تشكر از عسل بانو خانوم كه نقش چماق را برا من اجرا كردن :weird: :24::34::4:{ تا بزنم تو كدمبه(كله) اين بچوكاي تنبل يزي}:11:
Asalbanoo
20-11-2007, 15:03
قابل توجه بچكاي يزي
خجالت بكشد :41:كه عسل بانو خانوم:1: داره تاپيكتونا زنده نگه ميداره:46:
با تشكر از عسل بانو خانوم كه نقش چماق را برا من اجرا كردن:weird: :24::4::34:{ تا بزنم تو كدمبه(كله) اين بچوكاي يزي}:11:
سلام
خواهش می کنم
این صحبتها چیه
من فقط انجام وظیفه می کنم.
ضمن اینکه من ترجیح می دم نقش دوست داشته باشم تا چماق!!!!!!!!!!!!!:31::31::31:
senjed1349
20-11-2007, 16:19
سلام
خواهش می کنم
این صحبتها چیه
من فقط انجام وظیفه می کنم.
ضمن اینکه من ترجیح می دم نقش دوست داشته باشم تا چماق!!!!!!!!!!!!!:31::31::31:
عسل بانو خانم
من موخام يه لمك اين بچوكا را جز جگر بدم شايد به رگ غيرتشون بربخوره از خودشون فعاليتي در بكنن.
پس شما هم يه لمك دندون رو جگر بذار سياست بخرج بده دست ما را رو نكن.:5:
hossein-p30-f
20-11-2007, 22:48
عسل بانو خانم
من موخام يه لمك اين بچوكا را جز جگر بدم شايد به رگ غيرتشون بربخوره از خودشون فعاليتي در بكنن.
پس شما هم يه لمك دندون رو جگر بذار سياست بخرج بده دست ما را رو نكن.:5:
اوی درد ((Dared)) یکاری موکونت که من به رگ غیرتم بر بوخوره یتا فعالیت خش از خودم در کنم :31:
حالا مسئول قرار ساعت و محلش کی شد
ترجیحا صبح نباشه
senjed1349
21-11-2007, 08:26
اوی درد ((Dared)) یکاری موکونت که من به رگ غیرتم بر بوخوره یتا فعالیت خش از خودم در کنم :31:
ترجیحا صبح نباشه
از قرار معلوم با اينهمه تلاش، هنوز به رگ غيرت بعضيها بر نخورده [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مث اينكه بايد بيشتر تلاش كنم.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
21-11-2007, 12:55
ترجیحا صبح نباشه
به رگ غیرت منم برخورد فردا که اومدی سر قرار یه برنامه ای دارم بهت میگم با بچه هایی که میان قرار انجام بدیم تا تاپیک رو بترکونیم و دیگه کس دیگه ای مجبور نباشه تاپیک یزدیها رو بالا ببره.باشه پسر عزیزم:10:
قرار که فردا پنج شنبه.و متاسفانه صبح هست(به دلیل اینکه بچوکای یزدی بعد از ظهر مخان برن ده:27: )ساعت ده صبح همون جایی که گفتم.
6 نفر هستیم.منتظرتونم دیر نکنید سر ساعت 10 .
به دلیل اینکه منا بشناسید استثنا فردا یه لباس نارنجی میپوشم که بشناسید.:31:
موارد امنیتی:
1 از آوردن اطفال خودداری نمایید.
2 لطفا هر چی میخاید بخورید هزینش رو هم همراه خود بیارید.
3 جهت اطلاعات بیشتر با نماینده من (forogh)صحبت نمایید(چون من خودم تا فردا تو نت نمیام.
به امید دیدار
Asalbanoo
21-11-2007, 13:46
دیگه کس دیگه ای مجبور نباشه تاپیک یزدیها رو بالا ببره
سلام
اگر منظورتون از این کس دیگه بنده هستم
من از سر اجباری این کارو نمی کنم
اینجا میام چون یکی از دوستهای خوبم یزدی هستند.
hossein-p30-f
21-11-2007, 14:29
به رگ غیرت منم برخورد فردا که اومدی سر قرار یه برنامه ای دارم بهت میگم با بچه هایی که میان قرار انجام بدیم تا تاپیک رو بترکونیم و دیگه کس دیگه ای مجبور نباشه تاپیک یزدیها رو بالا ببره.باشه پسر عزیزم:10:
قرار که فردا پنج شنبه.و متاسفانه صبح هست(به دلیل اینکه بچوکای یزدی بعد از ظهر مخان برن ده:27: )ساعت ده صبح همون جایی که گفتم.
6 نفر هستیم.منتظرتونم دیر نکنید سر ساعت 10 .
به دلیل اینکه منا بشناسید استثنا فردا یه لباس نارنجی میپوشم که بشناسید.:31:
موارد امنیتی:
1 از آوردن اطفال خودداری نمایید.
2 لطفا هر چی میخاید بخورید هزینش رو هم همراه خود بیارید.
3 جهت اطلاعات بیشتر با نماینده من (forogh)صحبت نمایید(چون من خودم تا فردا تو نت نمیام.
به امید دیدار
خوب به امید دیدار فردا :10:
سلام
بابا منظور بدی نداشتکه شما به قول یزدیها "خود مخری" گفت اونم مخاد یتا فعالیت داشته باشه:10:
هر کسی که اینجا یه نکته ای یا یه مطلبی بگه همگی ازش ممنون مشم:40::11::40:
sonata20
21-11-2007, 16:19
سلام
ببخشید من منظور بدی نداشتم چون سنجد جون گفتند خجالت بکشید منم گفتم شما خودتون رو به خاطر چند نفر دیگه به زحمت نندازید
Asalbanoo
22-11-2007, 11:50
گردو بازى
اين بازى اغلب بين دو نفر انجام مىشود. هر بازيکن دو تا پنج تا از گردوهاى خود را بهطور مساوى سرمايهگذارى کرده و بصورت سرپا و با فاصلهٔ يکى دو متر از يکديگر، مقابل هم روى زمين مسطح مىنشينند. آنها به ترتيب گردوهاى خود را بين دو کف دست قرار داده و رها مىکنند. در نتيجه گردوها به فاصلههاى کم و زياد در سطح زمين پخش مىشوند. اگر بهطور اتفاقي، دو يا چند گردو پهلويِ هم قرار بگيرند و مماس هم شوند، اصطلاحاً مىگويند: بال نيست يعنى قبول نيست و دوباره گردوها را پخش زمين مىکنند. سپس اولين نفر در همان حالت نشسته، با کمک دو انگشت شست و سبّابه يا دو انگشت شست و مياني، به يکى از اين گردوها تلنگر مىزند. اگر اين گردو به هر چند تا از گردوهاى ديگر اصابت کرد، آن گردو يا گردوها به اين بازيکن تعلق مىگيرد و چنانچه اصابت نکرد، نوبت به نفر مقابل مىرسد.
حوضک حوضک ابيزه
اين بازى مخصوص کودکان است. مادر جلوى روى بچه مىنشيند و با دست چپ خود پنجهٔ دست راست کودک را نيمباز مىکند -تقريباً به شکل فنجان گود يا حوضچه- و آن را روى فرش ثابت نگه مىدارد و آنگاه با انگشت سبّابه دست راست خود را -به جاى قاشق فرضي- مرتب در آن حوضچه يا فنجان خيالى فرو مىبرد، بالا و پايين مىکند، مىچرخاند و مىخواند:
حوضک حوضک ابيزه باباش رفته بى بيزه
دو سه تا خرما ريزه اَتا و اوتا، دراز و کوتاه
اَتا و اوتا، دراز و کوتاه
سپس مادر دست راست خود را به سوى آسمان بلند مىکند، تا کودک را به اصطلاح فريب دهد و او به آسمان نگاه کند. اگر چنين کرد، مادر زير گلوى او را قلقلک مىدهد.
کوله گرفتن
اين بازى بيشتر جنبهٔ زورآزمايى دارد. بدين شرح:
يک نفر از بچههاى نسبتاً سبکوزن، سرپا روى زمين مىنشيند و دو دست خود را جلوى پاهاى خود، قلاب مىکند. اين طرز نشستن بچه را اصطلاحاً کوله گرفتن مىگويند. نفر دوم -نسبتاً جوان بزرگسال- سرپا در سمت چپ بدن طفل (کوله) مىنشيند و با دست راست خود بازوى او را محکم مىگيرد و با گفتن يا علي يک ضرب بچه را سر دست بلند مىکند. سپس آرام، او را دوباره بر زمين مىگذارد. در تمام اين مدت کوله بايد مواظب باشد تا دستهاى قلابشدهاش از هم جدا نشود، زير ممکن است به زمين بيفتد و آسيب ببيند.
جوانان ناظر هم يکى پس از ديگري، اين کار را انجام مىدهند. بدين ترتيب زورآزمايى و شرطبندى بين جوانان به آخر مىرسد.
ديگر بازىهاى مردم يزد
اُسابِدو، اُساى زنجيرباف، دَرنگدرنگ، لشکرکشى (کُشتي)، کلاغپر، غزغزُک، يغُل دوغُل، دزد و جلادبازي،بجهبازي، چشمقايم بازيْک، چشم قايمبازي، شيطانبازي، خَرکبازي، پرپرک، پالکىاُک، کولوغُک، کُرتکبازي، اَتلکتوتتَلَک، ترش تُرْشُک، گُو، اين چى شييه؟، آغُلبازي، گو بيگير بالا بيا، گرکم بَه هوا، گوى و چفتهبازي، برفى قته لولو، حمون ما مورچه داره، خشتکپشتک، بلالُک، باقلا به چند من؟، بقچهبازي، لَپر، اندازُلَپر، التلنگگ، اوستا بدو، گندم گل گندم، تو رو نه بازي، اتوک کلي، کَل بازيک، کره خَرْک، پسهکش، تلجهي، شا الا يا قرعهکشي، چرخ و چاهوک، دُم دوکبازي، اُساى لنگ سرتراش، از دست مادرشوهرم، پهلوانبازي، هندونهبْري، شيطونبازى و اِضافبازي.
hossein-p30-f
22-11-2007, 12:42
گردو بازى
اين بازى اغلب بين دو نفر انجام مىشود. هر بازيکن دو تا پنج تا از گردوهاى خود را بهطور مساوى سرمايهگذارى کرده و بصورت سرپا و با فاصلهٔ يکى دو متر از يکديگر، مقابل هم روى زمين مسطح مىنشينند. آنها به ترتيب گردوهاى خود را بين دو کف دست قرار داده و رها مىکنند. در نتيجه گردوها به فاصلههاى کم و زياد در سطح زمين پخش مىشوند. اگر بهطور اتفاقي، دو يا چند گردو پهلويِ هم قرار بگيرند و مماس هم شوند، اصطلاحاً مىگويند: بال نيست يعنى قبول نيست و دوباره گردوها را پخش زمين مىکنند. سپس اولين نفر در همان حالت نشسته، با کمک دو انگشت شست و سبّابه يا دو انگشت شست و مياني، به يکى از اين گردوها تلنگر مىزند. اگر اين گردو به هر چند تا از گردوهاى ديگر اصابت کرد، آن گردو يا گردوها به اين بازيکن تعلق مىگيرد و چنانچه اصابت نکرد، نوبت به نفر مقابل مىرسد.
حوضک حوضک ابيزه
اين بازى مخصوص کودکان است. مادر جلوى روى بچه مىنشيند و با دست چپ خود پنجهٔ دست راست کودک را نيمباز مىکند -تقريباً به شکل فنجان گود يا حوضچه- و آن را روى فرش ثابت نگه مىدارد و آنگاه با انگشت سبّابه دست راست خود را -به جاى قاشق فرضي- مرتب در آن حوضچه يا فنجان خيالى فرو مىبرد، بالا و پايين مىکند، مىچرخاند و مىخواند:
حوضک حوضک ابيزه باباش رفته بى بيزه
دو سه تا خرما ريزه اَتا و اوتا، دراز و کوتاه
اَتا و اوتا، دراز و کوتاه
سپس مادر دست راست خود را به سوى آسمان بلند مىکند، تا کودک را به اصطلاح فريب دهد و او به آسمان نگاه کند. اگر چنين کرد، مادر زير گلوى او را قلقلک مىدهد.
کوله گرفتن
اين بازى بيشتر جنبهٔ زورآزمايى دارد. بدين شرح:
يک نفر از بچههاى نسبتاً سبکوزن، سرپا روى زمين مىنشيند و دو دست خود را جلوى پاهاى خود، قلاب مىکند. اين طرز نشستن بچه را اصطلاحاً کوله گرفتن مىگويند. نفر دوم -نسبتاً جوان بزرگسال- سرپا در سمت چپ بدن طفل (کوله) مىنشيند و با دست راست خود بازوى او را محکم مىگيرد و با گفتن يا علي يک ضرب بچه را سر دست بلند مىکند. سپس آرام، او را دوباره بر زمين مىگذارد. در تمام اين مدت کوله بايد مواظب باشد تا دستهاى قلابشدهاش از هم جدا نشود، زير ممکن است به زمين بيفتد و آسيب ببيند.
جوانان ناظر هم يکى پس از ديگري، اين کار را انجام مىدهند. بدين ترتيب زورآزمايى و شرطبندى بين جوانان به آخر مىرسد.
ديگر بازىهاى مردم يزد
اُسابِدو، اُساى زنجيرباف، دَرنگدرنگ، لشکرکشى (کُشتي)، کلاغپر، غزغزُک، يغُل دوغُل، دزد و جلادبازي،بجهبازي، چشمقايم بازيْک، چشم قايمبازي، شيطانبازي، خَرکبازي، پرپرک، پالکىاُک، کولوغُک، کُرتکبازي، اَتلکتوتتَلَک، ترش تُرْشُک، گُو، اين چى شييه؟، آغُلبازي، گو بيگير بالا بيا، گرکم بَه هوا، گوى و چفتهبازي، برفى قته لولو، حمون ما مورچه داره، خشتکپشتک، بلالُک، باقلا به چند من؟، بقچهبازي، لَپر، اندازُلَپر، التلنگگ، اوستا بدو، گندم گل گندم، تو رو نه بازي، اتوک کلي، کَل بازيک، کره خَرْک، پسهکش، تلجهي، شا الا يا قرعهکشي، چرخ و چاهوک، دُم دوکبازي، اُساى لنگ سرتراش، از دست مادرشوهرم، پهلوانبازي، هندونهبْري، شيطونبازى و اِضافبازي.
جالب بود ممنون:10:
hossein-p30-f
22-11-2007, 12:49
ولی واقعا متاسف شدم که یزدی هستم از ملتی که اعلام آمادگی کردن فقط 2 نفر سر قرار حاضر شدن ( من و سوناتا)) واقعا خجالت آوره
بابا شما که نمیایین نگین میم (( من امروز 2 تا کلاسم رو تعطیل کردم به خاطر اینکه بد قولی نکرده باشم)) ولی شماها .........
فقط می تونم بگم متاسفم :44::44::44::44::44::44:
sonata20
22-11-2007, 12:57
ولی واقعا متاسف شدم که یزدی هستم از ملتی که اعلام آمادگی کردن فقط 2 نفر سر قرار حاضر شدن ( من و سوناتا)) واقعا خجالت آوره
بابا شما که نمیایین نگین میم (( من امروز 2 تا کلاسم رو تعطیل کردم به خاطر اینکه بد قولی نکرده باشم)) ولی شماها .........
فقط می تونم بگم متاسفم برای یزدیها :44::44::44::44::44::44:
واقعا که شما آخه دیگه کی هستید مقصر منم که خودم رو به خاطر چند نفر دیگه به زحمت میندازم.:41:
قرا ما 6 نفره بود راس ساعت ده که راس ساعت ده فقط دو نفر بودند من و حسین آقا.
شما که نمیاین آخه برای چی من و حسین رو به زحمت انداختید.
واقعا خیلی تاسف آوره از جمعیت 35 نفری این تاپیک فقط دو نفر .:41:
ما در مورد تاپیک تصمیماتی رو گرفتیم که بعدا حضورتون اعلام میشه.(دو نفری)
آخه تاپیکمون شده بحثهای بیهوده .گفتیم حداقل کاری کنیم که سرگرم کننده باشه.:21:
بازم صد رحمت به خودم که گفتم نمیام [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
22-11-2007, 17:18
بازم صد رحمت به خودم که گفتم نمیام [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
:33::33::33:اه گفتی نمیای. آفرین که نیومدی:33::33::33:
البته درکت میکنم تو کجا و یزد کجا.:31:
(FOROUGH)
23-11-2007, 12:19
من دلیلم رو به سوناتا هم گفتم
ساعت 9 یکی از دوستام رنگ روغن رفت تو چشمش بردمش بیمارستان. کارش طول کشید وگرنه تاکسی می گرفتم می اومدم.
hossein-p30-f
23-11-2007, 13:00
من دلیلم رو به سوناتا هم گفتم
ساعت 9 یکی از دوستام رنگ روغن رفت تو چشمش بردمش بیمارستان. کارش طول کشید وگرنه تاکسی می گرفتم می اومدم.
چی شد حالا حالش بهتره
hossein-p30-f
23-11-2007, 13:01
sise
Renu
M I S H A محل سکونت قم
nt
SANR
mhadih
soooot
123456za
wahid2003v محل سکونت بندرعباس
pedram_ashena
m_a_y
S.A.M.A
amir khatar
R10MessiEtoo محل سکونت میبد
senjed1349 محل سکونت کرج
ashna86 محل سکونت یزد نیست
sunrise07 محل سکونت طبس
مجید ایساتیس
banned
sonata20
jalal.1359
sabasistem_co
netspc محل سکونت هند
Great Kurosh
ali1340
Mehdi_topoli
mi.graphist محل سکونت یزد نیست
mohammad99
SARSAZ
Sherlockholmz
soccer_18
Popeye محل سکونت تهران
Asalbanoo محل سکونت اصفهان
(FOROUGH) دانشجوی یزد
sise
Renu
M I S H A محل سکونت قم
nt
SANR
mhadih
soooot
123456za
wahid2003v محل سکونت بندرعباس
pedram_ashena
m_a_y
S.A.M.A
amir khatar
R10MessiEtoo محل سکونت میبد
senjed1349 محل سکونت کرج
ashna86 محل سکونت یزد نیست
sunrise07 محل سکونت طبس
مجید ایساتیس
banned
sonata20
jalal.1359
sabasistem_co
netspc محل سکونت هند
Great Kurosh
ali1340
Mehdi_topoli
mi.graphist محل سکونت یزد نیست
mohammad99
SARSAZ
Sherlockholmz
soccer_18
Popeye محل سکونت تهران
Asalbanoo محل سکونت اصفهان
(FOROUGH) دانشجوی یزد
چیه؟ قرار دوباره؟:46::31:
hossein-p30-f
23-11-2007, 14:29
چیه؟ قرار دوباره؟:46::31:
:18:نههههههههههههههههههههه :18:
توی چند صفحه قبل گفتم دوباره یه چکی می کنم اینه که خواستم کاری که گفتم رو انجام داده باشم :46:
:18:نههههههههههههههههههههه :18:
توی چند صفحه قبل گفتم دوباره یه چکی می کنم اینه که خواستم کاری که گفتم رو انجام داده باشم :46:
چه کاری؟:31:
hossein-p30-f
23-11-2007, 14:32
چه کاری؟:31:
یه دور دیگه بخون
توی چند صفحه قبل گفتم دوباره یه چکی می کنم اینه که خواستم کاری که گفتم رو انجام داده باشم
یه دور دیگه بخون
توی چند صفحه قبل گفتم دوباره یه چکی می کنم اینه که خواستم کاری که گفتم رو انجام داده باشم
خب من حال نداشتم بخونم واسه همین گفتم خودت بگی:31::46:
hossein-p30-f
23-11-2007, 14:59
خب من حال نداشتم بخونم واسه همین گفتم خودت بگی:31::46:
خوب نتیجه چی فهمیدی آخرش یا نه :31:
sonata20
23-11-2007, 15:33
خوب نتیجه چی فهمیدی آخرش یا نه :31:
فکر کنم منظورت جمعیت یزدیها باشه 34 نفر .:31:
که دو نفر :27::27::27::27::27:بقیش رو بفهمید دیگه.
Asalbanoo
23-11-2007, 15:45
سلام
دوستان اگه منظور از این لیست شناختن یزدی های فروم باشه.
اسم بنده هم هست.
اسم بنده هم هست.البته من هم ساکن اصفهانم و هم اصفهانی هستم.
دلیل اومدنم اینجا رو هم که گفتم.
اما اینکه ماله کودوم شهر باشی مهم نیست
مهم اینه که احترام بذاری به هر شهری و مردمونش
sonata20
23-11-2007, 16:06
سلام
اسم بنده هم هست.
حتما منظورتون با منه.
باید بگم که منم برای اطراف اصفهانم.:thumbsup:
عذر خواهی هم که کردم.:42:
دیگه چه کاری از دستم بر میاد:21:
Asalbanoo
23-11-2007, 16:19
حتما منظورتون با منه.
باید بگم که منم برای اطراف اصفهانم.:thumbsup:
عذر خواهی هم که کردم.:42:
دیگه چه کاری از دستم بر میاد:21:
سلام
دوست عزیز:10::10:
چه ناراحتی؟اصلا ناراحتی و دلخوری نیست:40::40::11::11:
محض اطلاع داشتم می گفتم.که اصفهانیم
شوما کوجای اصفهان هستی؟
sonata20
23-11-2007, 17:29
سلام
دوست عزیز:10::10:
چه ناراحتی؟اصلا ناراحتی و دلخوری نیست:40::40::11::11:
محض اطلاع داشتم می گفتم.که اصفهانیم
شوما کوجای اصفهان هستی؟
من نائینیم:31:
hossein-p30-f
23-11-2007, 17:34
سلام
اسم بنده هم هست.
چون شما بیشتر از یزدیها توی فروم هستین:31: گفتم اسم شما هم باشه :20:
در ضمن مطمئن نبودم شما کجائی هستین :31:
sonata20
23-11-2007, 17:43
فکر کنم منظورت جمعیت یزدیها باشه 34 نفر .:31:
که دو نفر :27::27::27::27::27:بقیش رو بفهمید دیگه.
حالا حدسم درست بود.
Asalbanoo
24-11-2007, 08:44
دوبيتىهاى يزدى
برادر پْش (پشت) برادر زادهام پْش درخت بىبرادر کى کند رُش (رشد)
برادر ميوه باغ بهشته بقربان پدر که ميوه کشته
لُو (لب) بون (بام) اومدى چارقد سرانداز مرا فيروزه کن کنج لب انداز
اگر فيروه هم قربى نداره مرا بند دعا کن هيکل انداز
درخت سبز بوديم توى کشمون (کشتزار) به سير ما مياين (مىآيد) سورمه چشمون
به سير ما مياين مى بنوشن بقربون لب و دندون ايشون
درخت سبز بوديم توى کشمون (کشتزار) به سير ما مياين (مىآيد) سورمه چشمون
به سير ما مياين مى بنوشن بقربون لب و دندون ايشون
شب ابرى و باون خواهد اومد جلودار با سپاهون خواهد اومد
جلودار با جلودار گيله (گله و شکايت) شب گيله گذارون خواهد اومد
لالايى
- لالا لالا گل ريزه / چرا خوابت نمىگيرده / بخواب اى نازنين من / ننه قربون تو ميره / لالا لالا حبيب من / به درد دل طبيب من.
- لالا لالا گل فندوق / بابات رفته سر صندوق / لالا لالا گل پونه / بابات حالا مىياد خونه.
- لالا لالا عزيز ترمهپوشم / کجا بردى کليد عقل و هوشم / لالا لالا گل باغ بهشتم / براى بابات کاغذ نوشتم / نوشتم نورديده من عزيزه / دو چشمونش شو و روزسرمه ريزه.
ضربالمثل
- او کجني، نو کجه
(Owkajni, Niwkaj-e/a)
نُو عبارت است از آبراههٔ زيرزمين يا آبراههٔ قنات. اين ضربالمثل را براى اثبات امرى مىگويند که از اصل و منشأ اِشکال داشته باشد. نظير ضربالمثل معروف آب از سرچشمه گلآلود است.
- اُرسى پايين کرده، تيجيرم کشيده
(orosi pain kerde/a tijiram kasid-e/a)
اين ضربالمثل بيان حال شخص بداخلاق و اخمويى است که روزنهاى براى برقرارى ارتباط باز نگذاشته است.
- اين روزا زودى حوضش پر مشه
(in ruza zudi howz-es por mese/a)
در بيان حال کسى گفته مىشود که وضع و حال مساعدى دارد و بخت با او يار است.
- ترمه که کهنه مشه، پالون خرِ لُر مشه
(tterme/a ke kone/a mese Palune/a xar-ela Lor mese/a)
در بيان گذر عمر و رسيدن به سن کهولت و پيرى است. همچنين در بيان حقناشناسى نيز بکار مىرود.
- خدا شتر لوک را نصيب کلاغ کور مکنه
(Xoda Sotor-e/a luk ra nasiv-e/a kelag-e/a kur mokone/a)
به کسى مىگويند که ثروت باد آوردهاى نصيبش شده و يا از بخت مساعد، نصيبى يافته است و شايستگى آن را ندارد.
- شولى به سرم ريز که مجال خوردنم نيس
(Suli be sar-mo riz ke magal-e Xordanom nis)
شولى غذاى سنتى و مورد علاقهٔ مردم يزد است. در بيان حال کسى است که انجام کارى را مىخواهد و فرصت آن را ندارد.
- گرمى گفته تا هند مبرمت، سردى گفته تا در خونه
(garmi gofte/a ta hand mebaram-wt sardi gofte/a ta hsr-e/a xune/a)
مردم يزد به غذاهاى با طبيعت گرم علاقهٔ وافرى دارند. همچنين خوراکىهايى نظير نبات و شيرينى جزيى از برنامهٔ روزانهٔ آنها است. اين مثل در بيان گرمى و سردى اغذيه و اشربه و اعتقاد به سازگارى آنها با طبع آدمى است.
- جدمان قصاب بود، ما را به نعلبندى چهکار
براى کسى مىگويند که کارى را بلد نيست و نمىتواند از عهدهٔ آن برآيد؛ اما نمىپذيرد و مىخواهد آن کار را انجام دهد و عاقبت هم آن کار را خراب مىکند.
senjed1349
24-11-2007, 08:53
آغا من خيلي ناراحت شدم وقتي ديدم تو مجمع فقط 2 :18:نفر اومدن:41:
حالا به خودم حق مدم كه بگم بچوكاي يزي خيلي بيحالن.:2::21::27:
حيف كه من كرجم وگرنه با كله ميومدم.:19:
از بچوكاي اصفهون هم كه جمع ما رو گرم نگه مدارن خيلي خيلي ممنون هستم.
شادزي مهر افزون:10:
Asalbanoo
24-11-2007, 08:56
از بچه هاي اصفهون هم كه جمع ما رو گرم نگه مدارن خيلي خيلي ممنون هستم.
سلام
منو می گی دیگه:دی:دی
senjed1349
24-11-2007, 08:57
» روستاي ركن آباد اردكان
اين روستا در 18 كيلومتري جنوب خاوري اردكان و كنار جاده اردكان ـ يزد قرار دارد. داراي آثار تاريخي و مذهبي جالب توجهي است كه مهمترين آن ها عبارتند از:
ـ آب انبار قديمي روستا كه تاريخ بناي آن 1039 هـ.ق است.
ـ بقعه حافظ جمال كه به نام چهل دختران مشهور است و مورد احترام مردم آبادي است.
ـ خانهاي قديمي با معماري ويژه ، داراي بادگير بلند و منسوب به دوره قاجاريه.
ـ قلعهاي گلي كه شنهاي روان آن را در بر گرفتهاند.
ـ مسجد جامع محله كه داراي گنبد است و سنگ محراب آن تاريخ 927 هـ.ق را دارد. روستاي ركن آباد در يك منطقه دشتي واقع شده و تپههاي شني در شمال باختري و باختر آبادي قرار گرفته است. اين روستا آب و هواي گرم و خشك دارد.
» روستاي عقدا اردكان
اين روستا در 40 كيلومتري شمال باختري اردكان و كنار جاده يزد ـ اصفهان قرار دارد و از روستاهاي تاريخي استان است كه ديدنيهاي جالب توجهي دارد. مهم ترين اين ديدنيها عبارتند از :
ـ كاروان سراي حاج ابوالقاسم رشتي كه بناي آجري بزرگي است كه دروسط آبادي قرار دارد. اين كاروان سرا به سبك كاروانسراهاي شاه عباسي ساخته شده و بر سنگ ساختان آن تاريخ 1269 خوانده ميشود. نام سازنده اين بنا كه از بازرگانان مشهور آن زمان بوده است در كتابچه موقوفات يزد آمده است.
ـ حمام نو كه تاريخ بناي آن 1055 است.
ـ حصار خواجه نصير كه براي محافظت از خانههاي آبادي ساخته شده و قسمتي از برج و ديوار خاوري آن هنوز باقي مانده است.
ـ قلعه سام كه قلعهاي بزرگ است و از گل و خشت بنا شده و برجهاي نيمه ويرانهاي از آن به جاي مانده است.
ـ مسجد هلاكو كه مسجدي است آجري و كوچك كه در دو طبقه احداث شده و بر سنگ بناي آن تاريخ 1123 خوانده ميشود.
ـ مسجد جامع كه داراي گرمخانه و ايوان تابستاني است و از سبك معماري آن ميتوان حدس زد كه از بناهاي قرن هشتم هجري است.
ـ مسجد شمس كه بناي آن طبق سنگ نوشته موجود مسجد، به 1090 هجري مربوط ميباشد.
» روستاي مهرجرد اردكان
اين روستا در 11 كيلوتري جنوب اردكان و 2 كيلومتري باختر جاده يزد ـ اردكان قرار دارد. در مورد وجه تسميه آبادي در كتاب جامع مفيدي آمده است كه مهرنگار دختر انوشيروان ساساني بوده كه اين آبادي را بنا نهاد و آن را مهرگرد نام گذاشت كه اكنون به مهرجرد معروف شده است. در اين روستا قلعهاي كهن وجود دارد كه نشان از قدمت آبادي است. علاوه بر آن مدرسه عتيق كه ويرانه بناي گنبدوار آن باقي مانده است، در روستا مشهود است. احتمال دارد اين بنا ويرانه مسجد مظفريه باشد كه بنا بر نوشته تاريخ جديد يزد ، شرف الدين مظفر در سده هشتم در ناحيه ميبد بنا كرده است. مسجد جامع روستا نيز كه بر سر در آن تاريخ 778 خوانده ميشود، از بناهاي جالب توجه روستاست، ضمن اينكه امامزادهاي به نام خديجه خاتون كه مورد احترام و رجوع اهالي و روستاييان اطراف است، در روستا وجود دارد. روستاي مهرجرد در يك منطقه دشتي قرار گرفته و داراي آب و هواي معتدل و خشك است.
» روستاي هفتادر اردكان
اين روستا در 34 كيلومتري شمال باختري اردكان و كنار جاده اردكان ـ نايين قرار دارد. در اين روستا دروازهاي آجري و قديمي وجود دارد كه بخشي از آن به جا مانده است. اين بنا در خاور آبادي واقع شده و در بين اهالي به دروازه «بزگله كن» معروف است. بناي دروازه به قرن نهم هجري قمري مربوط است. آثار مذهبي روستا نيز در خور توجه ويژه است. مسجد جامع كه از گل و خشت بنا شده و داراي گرمخانه و ايوان تابستاني است و بر سنگ گورهاي آن تاريخ قرن دهم هجري خوانده ميشود. روستاي هفتادر در يك منطقه كويري واقع شده و داراي آب و هواي معتدل خشك است.
» روستاي فيروزآباد اردكان
اين روستا در 9 كيلومتري جنوب اردكان و كنار جاده يزد ـ نايين قرار دارد. روستا داراي دو آب انبار قديمي به نامهاي آب انبار ملاحسن با كتيبهاي به تاريخ 940 هـ.ق و آب انبار محله است كه در سال 951 هـ.ق ساخته شده است. مسجد جامع اين روستا نيز قديمي است و طبق نوشته درب ورودي آن در سال 866 هـ.ق ساخته شده است. روستاي فيروزآباد در يك منطقه دشتي واقع شده و داراي آب و هواي معتدل خشك است.
» روستاي خرانق اردكان
اين روستا در 85 كيلومتري خاور اردكان قرار دارد و از روستاهاي تاريخي منطقه يزد محسوب ميشود. ديدنيهاي اين روستا عبارتند از :
ـ بناي مشهدك كه نزديك گورستان روستاست و مردم آبادي آن را نمازگاه حضرت رضا (ع) ميدانند. در اين بنا سنگ نبشتهاي بر ديوار است كه تاريخ آن 595 هجري است و حكايت از عبور حضرت رضا (ع) از اين روستا دارد.
ـ مزار بابا خادم كه بنايي گنبدوار و ساده است و در ميان كشتزارهاي خرانق قرار دارد.
ـ كاروانسراي شاهزاده كه به فرمان محمد ولي ميرزا فرزند فتح علي شاه بر جاي يك كاروان سراي قديمي ساخته شده است.
ـ مسجد جامع روستا كه داراي سنگ قبري به تاريخ 499 هجري قمري است.
روستاي خرانق در يك منطقه كوه پايهاي قرار گرفته است و رودخانه فصلي خرانق در خاور و قلعه كوه در شمال باختر آن است. خرانق داراي آب و هواي معتدل خشك است.
» روستاي قطرم بافق
senjed1349
24-11-2007, 09:03
سلام
منو می گی دیگه:دی:دی
اختيار دارت شما گل سرسبد اصفهونياي اين تاپيك هستد.:1:
مگم مثل اينكه شمام بدجوري دلت پيش بچوكاي يزي گير كرده :46:
Asalbanoo
24-11-2007, 09:09
سلام
ای بابا این مطلب گذاشتن من هم حکایت داره ها
اول که پا کردن تو کفش بود
بعد هم که اجبار
حالا هم که.................
senjed1349
24-11-2007, 09:49
سلام
ای بابا این مطلب گذاشتن من هم حکایت داره ها
اول که پا کردن تو کفش بود
بعد هم که اجبار
حالا هم که.................
شما خودتون گفتد بخاطر يتا از دوستاي يزيتون ميد اينجا:10: اين خو كار بدي ني .... خيلي هم خوبه:8:
هرآنكه جانب اهل وفا نگهدارد......خداش در همه حال از بلا نگهدارد
كه عشق آسان نمود اول ولي افتاد مشكلها
:20:
senjed1349
24-11-2007, 10:16
قرا ما 6 نفره بود راس ساعت ده که راس ساعت ده فقط دو نفر بودند من و حسین آقا.
شما که نمیاین آخه برای چی من و حسین رو به زحمت انداختید.
واقعا خیلی تاسف آوره از جمعیت 35 نفری این تاپیک فقط دو نفر .:41:
ما در مورد تاپیک تصمیماتی رو گرفتیم که بعدا حضورتون اعلام میشه.(دو نفری)
آخه تاپیکمون شده بحثهای بیهوده .گفتیم حداقل کاری کنیم که سرگرم کننده باشه.:21:
بردر (beredar) زودتر بوگو دلمون او (آب) شد.
senjed1349
24-11-2007, 10:32
ضربالمثل
- اُرسى پايين کرده، تيجيرم کشيده
(orosi pain kerde/a tijiram kasid-e/a)
اين ضربالمثل بيان حال شخص بداخلاق و اخمويى است که روزنهاى براى برقرارى ارتباط باز نگذاشته است.
كي مدونه تيجير چي چيه؟
اگه نمدوند بگد تا بگم
sonata20
24-11-2007, 11:48
[color=gray]
بردر (beredar) زودتر بوگو دلمون او (آب) شد.
چشم برادر مگم دندون رو جیگر بزار با حسین آقا یتا صلاح مصلحتی بکنم بعدش.:31:
hossein-p30-f
24-11-2007, 14:25
كي مدونه تيجير چي چيه؟
اگه نمدوند بگد تا بگم
منظور همون " تجه" ((Teja)) خودمون نیست :27:
پشت درهای قدیمی هست برای قفل کردن درب وقی هم تا آخر ببیندی به اصطلاح یزدی میگن در" بیخ" شده
من بیصبرانه منتظر قرار بعدی هستم . کسی نمیخواد اقدام کنه؟:27::31:
senjed1349
25-11-2007, 14:50
من بیصبرانه منتظر قرار بعدی هستم . کسی نمیخواد اقدام کنه؟:27::31:
قرا بعدي
يا خــلدبـرين :24: يا صــــــفائيه :34:
(مرده شور خونه):26:(ديونه خونه)
:27::21::27::21::27::21::27:
senjed1349
25-11-2007, 14:54
تيجير:
پرده اي که کشند ميان خانه يا خيمه تا خانه را بدو قسمت ظاهر و نهفته کنند و اين پرده آويخته نيست بلکه منصوب است . (يادداشت بخط مرحوم دهخدا). (لغت نامه دهخدا)
senjed1349
25-11-2007, 14:58
چشم برادر مگم دندون رو جیگر بزار با حسین آقا یتا صلاح مصلحتی بکنم بعدش.:31:
بردر
ماخو هم دندونمون درد گرفت :41:هم خون جگر شدم:40:
يخده هم جمبت :31:
اگه نوروزك (فخر فخاران) بود الان جواب داده بود
sonata20
25-11-2007, 19:08
قرا بعدي
يا خــلدبـرين :24: يا صــــــفائيه :34:
(مرده شور خونه):26:(ديونه خونه)
:27::21::27::21::27::21::27:
خیلی باحال بود کلی خندیدم .دستت درد نکنه بازم از این جوکا بگو.:27::27::27::27:
sonata20
25-11-2007, 19:09
بردر
ماخو هم دندونمون درد گرفت :41:هم خون جگر شدم:40:
يخده هم جمبت :31:
اگه نوروزك (فخر فخاران) بود الان جواب داده بود
فکر کنم هفت ماهه به دنیا اومدی.
حدثم درست بود.؟
hossein-p30-f
25-11-2007, 22:47
حدثم درست بود.؟
نه بابا شش ماه رو هم رد کرده :8:
senjed1349
26-11-2007, 07:39
حدثم درست بود.؟
قربون سرعت نور برم:19:
اگه اين مطلب شما را بصورت لايحه نيم فوريتي داده بودن مجلس برره
الان بخشنامش تو تاپيك الصاق شده بود.:27:
----------------
حالا ما اقده شوق و ذوق نشون مدم شما ديه شيره رو خودتون نكند.:2:
ممكنه به نوروزك بر بخوره.
---------------------
ضمنا اگه شما هميشه با سين 3 نقطه حدس بزند (ببخشد منظورام حدث بود) حدستون در همين حد وحدودا در مياد !
راسي وقتي با حسين آقا همفكري مكند حتما تكليف شش ماه يا هفت ماه رو هم مشخص كند كه 2 حرف در نيايد.
sonata20
26-11-2007, 19:10
قربون سرعت نور برم:19:
اگه اين مطلب شما را بصورت لايحه نيم فوريتي داده بودن مجلس برره
الان بخشنامش تو تاپيك الصاق شده بود.:27:
----------------
حالا ما اقده شوق و ذوق نشون مدم شما ديه شيره رو خودتون نكند.:2:
ممكنه به نوروزك بر بخوره.
---------------------
ضمنا اگه شما هميشه با سين 3 نقطه حدس بزند (ببخشد منظورام حدث بود) حدستون در همين حد وحدودا در مياد !
راسي وقتي با حسين آقا همفكري مكند حتما تكليف شش ماه يا هفت ماه رو هم مشخص كند كه 2 حرف در نيايد.
به قول یزدیا چقه ساری.
بازم مثل اون پست قبلیت بود کلی خندیدم.
چرا تو اینقه بانمکی؟
من فارسیم زیاد خش نیست.بیشتر انگلیسی تایپ مکنم.
اگه یخدک دیه سیر سیرکم کنت دیه پیشتون هیچی نمگم.
من فعلا سرم شولوغه .شاید تو پست شنبه هفته دیه مشخص شه توجه کنت شاید آقا سنجد شاید:27:
senjed1349
27-11-2007, 07:25
به قول یزدیا چقه ساری.
بازم مثل اون پست قبلیت بود کلی خندیدم.
چرا تو اینقه بانمکی؟
من فارسیم زیاد خش نیست.بیشتر انگلیسی تایپ مکنم.
اگه یخدک دیه سیر سیرکم کنت دیه پیشتون هیچی نمگم.
من فعلا سرم شولوغه .شاید تو پست شنبه هفته دیه مشخص شه توجه کنت شاید آقا سنجد شاید:27:
سوناتا جان سلام
خيلي حال كردم
داري راه ميفتي:31:
دل نوروزك هم خش شد.
پس تا شنبه منتظر ميمونيم.:8:
senjed1349
27-11-2007, 07:28
» روستاي قطرم بافق
اين روستا در 50 كيلومتري شمال راه اصلي و راه آهن زرند ـ بافق قرار دارد آب و هواي روستا معتدل خشك است. از مهمترين مراكز مذهبي روستا ميتوان از هشت مسجد نام برد كه يكي از آنها به نام مسجد دقيانوس كبير شهرت دارد و قبله آن با قبله حقيقي اندكي متفاوت است. همچنين زيارتگاهي به نام پير در روستا وجود دارد كه مورد رجوع زوار محلي قرار ميگيرد. روستاي قطرم در يك منطقه درهاي قرار گرفته است و كوه باجگان از شمال، جنوب و خاور آبادي را در برگرفته است كه بخش خاوري آن را كوه آسياب ميگويند و غار انجير بره در جنوب آبادي قرار گرفته است. يك هاون سنگي به طول يك متر و ضخامت 5/1 متر در اين روستا قرار دارد.
» فضاي روستايي بهاباد بافق
بهاباد يكي از بخشهاي شهرستان بافق است كه عنوان آن از دو واژه «به» و «آباد» به معني «آبادي بهتر يا بهترينآباد» تشكيل شده است. بهاباد به خاطر موقعيت ويژهاش بارها به دست جباران تاريخ افتاده يا با قهر طبيعت به كلي نابوده شده است. فرقه اسماعيليه دراطراف اين بخش قلعههاي مستحكمي داشتند؛ زماني كه هلاكوخان براي سركوب آنها به اين منطقه آمد ، آنان علاوه بر انهدام قلعهها ، بهاباد را هم با خاك يكسان كردند كه آثار اين خرابي به نام «شهرك» در چند كيلومتري بهاباد فعلي قرار دارد. آثار تاريخي بهاباد عبارتاند از : مسجد جامع، آب انبار حاج مهدي، مقبره ملا عبدالله و شيخ ضياء الدين و تعدادي قلعه و برج كه از اين ميان مسجد جامع بهاباد از شكوه و عظمتي ويژه برخوردار است.
» روستاي منشاد تفت
اين روستا در 47 كيلومتري جنوب تفت و 13 كيلومتري جنوب راه مهريز ـ تفت قراردارد. مهمترين اثر ديدني اين روستا مسجد جامع آن است كه از بناهاي شاه يحيي مظفري است و در سال 774 هجري قمري ساخته شده است.روستاي منشاد در درهاي سبز و خرم قرار دارد كه باغها و درختان فراواني آن را در بر گرفته است و در تابستآنها ييلاق و گردشگاه مردم يزد و پيرامون آن است. كوه چنبر در خاور و كوه جرزين در باختر آبادي واقع شده و هر دو كوه از رشته شير كوه هستند. آب و هواي روستا معتدل خشك است.
» روستاي فراشاه تفت
اين روستا در 8 كيلومتري تفت و در كنار راه تفت ـ دهشير قرار دارد. از آثار تاريخي اين آبادي غاري در دامنه كوه و يك چنار كهنسال است كه حكايت از قدمت منطقه دارد. مهمترين مراكز مذهبي روستا نيز شامل 4 مسجد و دو حسينيه است كه در اين بين زيارتگاه قدمگاه از اهميت ويژهاي برخوردار است. سنگ خوش نقشي در محراب زيارتگاه وجود دارد كه تاريخ 512 هـ.ق را نشان ميدهد. اين بنا به امر «گرشاسب بن علي» از امراي ديلمي در همين تاريخ ساخته شده و در آن تاريخ به نام مسجد مشهد علي ابن موسي الرضا شهرت داشته است. افزون بر اين كتيبه، يادگارهايي با مركب سياه بر ديوارهاي اين بنا نوشته شده كه تاريخ آن مربوط به سدههاي 6 و 7 هجري قمري است. روستاي فراشاه در يك ناحيه درهاي قرار گرفته است. كوه انجيراني در شمال و شير كوه در جنوب آن قرار دارد و آب و هواي معتدل خشك است.
» مزرعه شريف مهريز
اين روستا در 20 كيلومتري جنوب خاوري مهريز و يك كيلومتري باختر جاده يزد ـ كرمان قرار دارد. دو قلعه كهن درنزديكي مزرعه و يك قلعه ديگر در داخل آن مهم ترين آثار تاريخي روستا را تشكيل ميدهند. روستاي مزرعه شريف در يك منطقه كويري قرار گرفته و داراي آب و هواي معتدل خشك است.
» روستاي مهر پادين
اين روستا از مراكز بخش شهرستان مهريز است و از قديميترين نقاط استان محسوب ميشود. تاريخ مهر پادين با پيشينه تاريخي مهريز عجين است و احتمالاً مكان اوليه و قديمي اين شهر بوده است. مهم ترين آثار تاريخي و ديدنيهاي اين روستا عبارتند از :
ـ درخت سرو كهن در محله منگ آباد كه عمر آن را 1500 سال تخمين زدهاند.
ـ قلعه قديمي دون گائون كه يك قلعه سنگي است و در نزديك محله بغداد آباد قرار دارد.
ـ منار قديمي روستا كه ارزش ديداري قابل توجهي دارد.
ـ زيارتگاه شاه صفي الله در جنگ آباد.
ـ مسجد جامع و منار آن كه بناي آن به سده هشتم هجري مربوط است.
ـ امام زاده كشته خان مربوط به سده هشتم هجري.
ـ مسجد جامع بغداد آباد مربوط به سده دهم هجري.
» جاذبه هاي اجتماعي استان يزد
sonata20
27-11-2007, 13:26
سوناتا جان سلام
خيلي حال كردم
داري راه ميفتي:31:
دل نوروزك هم خش شد.
پس تا شنبه منتظر ميمونيم.:8:
تعجبه . شما که خودت پایه خنده بچکای یزدی هستت چطو با گف ما حال کردت؟
بیبینم منظورت از ایکه دار ی رو میفتی چیشیه؟
منتظر بومون تا اوموراتت بگذره.
خب قرار بعدی کی هست؟ مردیم از انتظار:27::31:
hossein-p30-f
01-12-2007, 13:53
خب قرار بعدی کی هست؟ مردیم از انتظار:27::31:
دیگه پیکون نگیر :45::45::45:
sonata20
02-12-2007, 10:46
سلام
براي اينكه يه تاپيك خوبداشته باشيم اول لازمه كه خودموني باشيم وهمديگه رو با اسم خودمون بشناسيم.
ميتونيد به من بگيد سپنتا
و با كمك هم كارهاي زير رو عملي كنيم:
1- نوشتن جوك
2- نوشتن اخبار جالب
3- نوشتن طنز
4-نوشتن حوادث جال داخل يزد و يا حوادثي كه براي خدمون اتفاق ميافته.
5- گذاشتن عكسهاي جالب
و........................
براي شروع نمونه هاييرو ميزارم
sonata20
02-12-2007, 10:47
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
sonata20
02-12-2007, 10:50
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]ايول به پشت مو
sonata20
02-12-2007, 10:50
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
sonata20
02-12-2007, 10:51
حاج آقا مسئولن.
sonata20
02-12-2007, 10:55
یه مورچه میخواسته خودکشی کنه . بهش میگن چرا میخوای خود کشی کنی ؟
میگه : آخه دو سال یکیو میخواستم تازه فهمیدم چایی خشکه ... [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
02-12-2007, 10:56
یه مورچه میخواسته خودکشی کنه . بهش میگن چرا میخوای خود کشی کنی ؟
میگه : آخه دو سال یکیو میخواستم تازه فهمیدم چایی خشکه ... [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دو نفر داشتن تو يه ماشين بمب كار ميذاشتن يكيشون به اون يكي ميگه: اگه اين بمب الان منفجر شه چي كار كنيم؟ اون يكي ميگه نگران نباش من يكي ديگه دارم!
sonata20
02-12-2007, 10:57
میگن یه روز جبرئیل میره پیش خدا گلایه میکنه که:آخه خدا؟ این چه وضعیه آخه؟ ما یه مشت ایرونی داریم توی بهشت که فکر میکنن اومدن خونه باباشون! بجای لباس و ردای سفید، همشون لباسهای مارکدار و آنچنانی میپوشن! هیچکدومشون از بالهاشون استفاده نمیکنن، میگن بدون بنز و بیامو جایی نمیرن! اون بوق و کرنای من هم گم شده، یکی از همینها دو ماه پیش قرض گرفتش و دیگه ازش خبری نشد! آقا من خسته شدم از بس جلوی دروازه بهشت رو جارو کردم. امروز تمیز میکنم، فردا دوباره پره از پوست تخمه و هسته هندونه و پوست خربزه! من حتی دیدم بعضیهاشون کاسبی میکنن و هاله های بالاسرشون رو به بقیه میفروشن!
خدا میگه: ای جبرئیل! ایرانیان هم مثل بقیه، فرزندان من هستن و بهشت به همه فرزندان من تعلق داره. اینها هم که گفتی خیلی بد نیست! برو یه زنگی به شیطان بزن تا بفهمی مشکل واقعی یعنی چی!
جبرییل زنگ میزنه به جناب شیطان. دو سه بار میره روی پیغامگیر تا بالاخره شیطان نفس نفس زنان جواب میده: جهنم. بفرمایید؟
جبرییل میگه: آقا خیلی سرت شلوغه انگار!
شیطان آهی میکشه میگه: نگو که دلم خونه. این ایرانیها اشک منو در آوردن به خدا! شب و روز برام نزاشتن! تا روم رو میکنم اینطرف، یه آتیشی دارن اونطرف به پا میکنن! تا دو ماه پیش که اینجا هر روز چهارشنبه سوری بود و آتیش بازی!...حالا هم که .... ای داد!!! آقا نکن! جبرییل جان من برم... اینها دارن آتش جهنم رو خاموش میکنن که جاش کولر گازی نصب کنن!!!!
hossein-p30-f
02-12-2007, 12:35
میگن یه روز جبرئیل میره پیش خدا گلایه میکنه که:آخه خدا؟ این چه وضعیه آخه؟ ما یه مشت ایرونی داریم توی بهشت که فکر میکنن اومدن خونه باباشون! بجای لباس و ردای سفید، همشون لباسهای مارکدار و آنچنانی میپوشن! هیچکدومشون از بالهاشون استفاده نمیکنن، میگن بدون بنز و بیامو جایی نمیرن! اون بوق و کرنای من هم گم شده، یکی از همینها دو ماه پیش قرض گرفتش و دیگه ازش خبری نشد! آقا من خسته شدم از بس جلوی دروازه بهشت رو جارو کردم. امروز تمیز میکنم، فردا دوباره پره از پوست تخمه و هسته هندونه و پوست خربزه! من حتی دیدم بعضیهاشون کاسبی میکنن و هاله های بالاسرشون رو به بقیه میفروشن!
خدا میگه: ای جبرئیل! ایرانیان هم مثل بقیه، فرزندان من هستن و بهشت به همه فرزندان من تعلق داره. اینها هم که گفتی خیلی بد نیست! برو یه زنگی به شیطان بزن تا بفهمی مشکل واقعی یعنی چی!
جبرییل زنگ میزنه به جناب شیطان. دو سه بار میره روی پیغامگیر تا بالاخره شیطان نفس نفس زنان جواب میده: جهنم. بفرمایید؟
جبرییل میگه: آقا خیلی سرت شلوغه انگار!
شیطان آهی میکشه میگه: نگو که دلم خونه. این ایرانیها اشک منو در آوردن به خدا! شب و روز برام نزاشتن! تا روم رو میکنم اینطرف، یه آتیشی دارن اونطرف به پا میکنن! تا دو ماه پیش که اینجا هر روز چهارشنبه سوری بود و آتیش بازی!...حالا هم که .... ای داد!!! آقا نکن! جبرییل جان من برم... اینها دارن آتش جهنم رو خاموش میکنن که جاش کولر گازی نصب کنن!!!!
:39::39::38::39::39:
اون حاج آقا هم خیلی با حال بود :18:
hossein-p30-f
02-12-2007, 12:38
راستی شما عکسهات رو کجا آپ میکنی :31:
hossein-p30-f
02-12-2007, 13:18
...............................................
hossein-p30-f
02-12-2007, 13:20
این هم فعلا از من داشته باشین :27:
این EXE فقط وقتی EXE کردم ((گفتم شاید کسی فلش پلیر نداشته باشه)) هماهنگی صدا و تصویر کمی به هم خورد :31:
حجم 844 کیلو بایت
این هم فایل فلشش:
حجم 394 کیلو بایت
ali54mir
02-12-2007, 13:24
سلام به همه پوسرا و دخترای خش و خوب
چیشی مگد؟ یتا چیز خش بگد یخودوک حال کنم. پک و پوزوم وا شه.
sonata20
02-12-2007, 13:33
مگما اینکا خش نبود؟:2:
hossein-p30-f
02-12-2007, 13:35
نازت شم چقه خشوک یزی گف مزنی جگر :10:
حالا چرا پک و پوزت تو همه :20:
sonata20
02-12-2007, 13:52
زنه از شوهرش مي پرسه از چيه من بيشتر خوشت مي آد؟ از صورت زيبا و يا هيکل متنا سبم؟مرده يه نگاهي به سر تا پاي زنش مي ندازه و ميگه از اعتماد به نفست!!!
مرغه باخروس ميرن بقالى. مرغه ميگه تخم مرغ دارى؟ بقال ميگه چرا خودت تخم نميزارى. مرغه ميگه آخه ما هنوز نامزديم جيگر
یک مرده دوستش رو تو خيابون میبینه که، صورتش كبود شده و پاش ميلنگه و روي گلوش هم زخم شده، با نگراني بهش میگه: چي شده؟چه اتفاقی برات افتاده؟ بيا بریم ببرمت خونه اتون.
دوستش میگه: لازم نکرده، تازه دارم از اونجا ميآم
يك نفر با قايقش وسط دریا بوده، یک یارو رو در حال غرق شدن میبینه، بهش نزديك میشه، میپرسه: داري غرق ميشي؟
یارو بزور سرشو از آب درمیآره میگه: آره، چطور مگه؟
یه یارو میره نونوایی میگه آقا 4 تا نان بده.
شاطره میگه: ساده یا خشخاشی؟
یارو میگه: فرق نمیکنه، من با دوچرخه اومدم
مريض: دكتر! دارم ميميرم، تو رو خدا بكش و راحتم كن.
دكتر: من خودم وظيفه ام رو ميدونم، لازم نیست یادآوری کنی
hossein-p30-f
02-12-2007, 14:06
این هم قشنگه
حجم 980 کیلوبایت
حجم 294 کیلو بایت
hossein-p30-f
02-12-2007, 14:14
این هم یه شعر یزدی قدیمی هست :27:
حجم 340 کیلو بایت
هرکی گفت خواننده مرد این آهنگ کیه :21:
ali54mir
02-12-2007, 14:20
چاکرتونم . دس و پنجتون درد نکنه. ماشالاتون باشه. مگمن.. نمشه یتری تایپ کنم که بیشترک معلوم شه دارم یزی منوسم.؟
hossein-p30-f
02-12-2007, 14:24
چاکرتونم . دس و پنجتون درد نکنه. ماشالاتون باشه. مگمن.. نمشه یتری تایپ کنم که بیشترک معلوم شه دارم یزی منوسم.؟
منظورت اینه که ما یزی بنوسم :10:
دیه بیشتر این
ali54mir
02-12-2007, 14:38
شما خو استادت. من خودوم یه ذروک مشکلمه. پری حال نموکنم
sonata20
02-12-2007, 14:41
این هم یه شعر یزدی قدیمی هست :27:
حجم 340 کیلو بایت
هرکی گفت خواننده مرد این آهنگ کیه :21:
خواننده مردش مملکه خواننده زنش هم زکلک هه.:27:
خیلی خشه خیلی خشه اقه خشه:31:
sonata20
02-12-2007, 14:44
بیبینم شما نمخت خودتون معرفی منت ما خو تازه شما را این طرفا میبینم.
ali54mir
02-12-2007, 14:51
من کوچیک شما به نمایندگی از روستای سریزد در خدمتتونم. این شعرای خش کجا دیه پیدا مشه؟
sonata20
02-12-2007, 14:55
اینم وضعیت فرودگاههای ایران
sonata20
02-12-2007, 14:56
sonata20
02-12-2007, 14:58
کمبود جا!
sonata20
02-12-2007, 15:01
sonata20
02-12-2007, 15:05
sonata20
02-12-2007, 15:08
این جاده نصفش از رو دریا رد میشه نصفش از زیر
sonata20
02-12-2007, 15:10
اینم یه ماشین عروس زیر خاکی
sonata20
02-12-2007, 15:23
من کوچیک شما به نمایندگی از روستای سریزد در خدمتتونم. این شعرای خش کجا دیه پیدا مشه؟
روستای سر یزد دیه کجاهه.؟
اسم و سن و اینا گلون بگت دیه.:46:
sonata20
02-12-2007, 15:24
برو تو چشا.
ali54mir
02-12-2007, 15:32
اسموم علی ملقب به داشلی 32 سالومه. البته متولد تهرونام. اما بیشتر قیش و قومامون یزن
sonata20
02-12-2007, 15:33
مراسم استقبال از رئیس جمهور در قزوین!
sonata20
02-12-2007, 15:35
اسموم علی ملقب به داشلی 32 سالومه. البته متولد تهرونام. اما بیشتر قیش و قومامون یزن
فکر کنم تو ریش سیفید تاپیک باشی.:3:
البته بعد از داش سنجد.
sonata20
02-12-2007, 15:38
اینم یه آدم درختی. واقعا جای تعجب داره . تو فکر کن.
sonata20
02-12-2007, 15:42
sonata20
02-12-2007, 15:43
sonata20
02-12-2007, 15:44
بیچاره!
sonata20
02-12-2007, 15:45
sonata20
02-12-2007, 15:46
sonata20
02-12-2007, 15:54
خوب برای امروز کافیه 16 تا عکس هشتم فیض ببرت.:31:
خسته شدم.:24:
هفته ای یه روزش اختصاص مدم به عکسای خش.:33:
پس تا هفته دیه عکس خبری نیست.:25:
:34:سنجد جوون کجایی که بیبینی داداشت چکار کرده.:34:
sonata20
02-12-2007, 15:56
امروز رکرد شکسته شد 5 صفحه در یک روز wow wow wow wow wow wow
sonata20
02-12-2007, 18:20
ای بابا امروز که ما همش تونت بودیم کسی آنلاین نشد(از دوستان):13::9:
یادتون باشه (خودشون میدونن کیا رو میگم) من آنلاین بودم ولی شمانیومدیت.:19::37::45:
:15:
شما کار خوبی میکنی. متاسفانه دوستان دیگه همکاری نمیکنن. کیا؟
خب معلومه. یکیش خودم:31:
Asalbanoo
02-12-2007, 20:48
سلام
رفقا خوب هستید
یه درخواست داشتم
می شه کافی شاپهای یزد را معرفی کنید و اگه می شه منو قیمت ها رو هم بگید
پیشاپیش از توجهتون ممنونم
hossein-p30-f
02-12-2007, 21:52
سلام
رفقا خوب هستید
یه درخواست داشتم
می شه کافی شاپهای یزد را معرفی کنید و اگه می شه منو قیمت ها رو هم بگید
پیشاپیش از توجهتون ممنونم
چیه نکنه می خای بیای یزد همه رو مهمون کنی :21::27::31::27::21:
نترس بابا هیشکی قرار نیست بیاد سرقرار :41: منم و سوناتا اینا اگه بخار داشتن حال و روز ما این نبود :13:
Asalbanoo
02-12-2007, 22:07
چیه نکنه می خای بیای یزد همه رو مهمون کنی :21::27::31::27::21:
نترس بابا هیشکی قرار نیست بیاد سرقرار :41: منم و سوناتا اینا اگه بخار داشتن حال و روز ما این نبود :13:
سلام
نه بابا...فقط می خوام بدونم....:31:
sonata20
03-12-2007, 15:34
سلام
نه بابا...فقط می خوام بدونم....:31:
کافی شاپ که خیلی داره بیشمارن:20:
sonata20
03-12-2007, 15:49
کافی شاپ که خیلی داره بیشمارن:20:میتونی یه سری به اینجا بزنی شاید چهار پنج تا داشته باشه:27:
[URL=[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]]
sonata20
04-12-2007, 12:46
- تحقيقات نشون داده اصفهانيها فقط در 22 روز سال رشد مي کنند: دهه اول محرم + 12روز اول عيد ![ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
04-12-2007, 12:47
2- یه قورباغه با یه اردک ازدواج میکنه ... اگه گفتی بچشون چی میشه ؟ ... بچه دار نمیشن ... تورو خدا براشون دعا کن ... داره زندگیشون ازهم مي پاشه
sonata20
04-12-2007, 12:47
2- یه قورباغه با یه اردک ازدواج میکنه ... اگه گفتی بچشون چی میشه ؟ ... بچه دار نمیشن ... تورو خدا براشون دعا کن ... داره زندگیشون ازهم مي پاشه
3- بلیط اتوبوس واحد در اصفهان از 20 تومن به 10 تومن کاهش پیدا میکنه..... اصفهانیها اعتراض میکنن !.... میگن چرا اعتراض میکنید اینجوری که به نفع شماست ! ....... اصفهانیها میگن که آخه قبلا یک مسیر رو که پیاده میرفتیم 20 تومن به نفعمون بود ولی حالا اگر همون مسیر رو پیاده بریم 10 تومن به نفعمون هست ![ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
04-12-2007, 12:48
يه بار يه همشهري دو تا خيار [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] گرفته بوده دستش [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ميره تو يه بقالي [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ميگه: آقا «خيارشور» دارين؟
- بله آقا داريم.
همشهري: پس بي زحمت اين دو تا رم بشورين [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
sonata20
04-12-2007, 12:48
يه روز دو تا جوجه تيغي كنار هم راه ميرفتن بعد يه كيوي از وسطشون رد ميشه .
يكي از اونها ميگه : اين كي بود ؟ اون يكي جواب ميد ه: اون همون پسر خالمون بود
كه تازه رفته سربازي
sonata20
04-12-2007, 12:49
از يه همشهري متخصص It مي پرسن @ چيه؟
مي گه: اي دورش بگردم!
sonata20
04-12-2007, 12:50
به يك همشهري مي گويند: ساندويچ مي خوري؟ اون كمي فكر مي كنه و ميگه: همون كه اخرش مزه كاغذ ميده؟؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] :lol: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
hossein-p30-f
04-12-2007, 14:46
- تحقيقات نشون داده اصفهانيها فقط در 22 روز سال رشد مي کنند: دهه اول محرم + 12روز اول عيد ![ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بابا اینجا پر اصفهانیه یه وقت دیدی .... :4:
راستی خود شما هم اصفهانی نبودی :39::39::39:
ممنون از جکات خداییش کلی خندیدم :thumbsup::laughing::39::thumbsup:
sonata20
04-12-2007, 14:57
بابا اینجا پر اصفهانیه یه وقت دیدی .... :4:
راستی خود شما هم اصفهانی نبودی :39::39::39:
ممنون از جکات خداییش کلی خندیدم :thumbsup::laughing::39::thumbsup:
چون خودم اصفوهونی بودم گفتم (البته من مث اصفوهونیا نیستم((خوشبختانه))):5:
:8:چقه خشه دل یکی رو شاد و خش کنی. نا؟:8:
hossein-p30-f
04-12-2007, 15:44
چون خودم اصفوهونی بودم گفتم (البته من مث اصفوهونیا نیستم((خوشبختانه))):5:
:8:چقه خشه دل یکی رو شاد و خش کنی. نا؟:8:
به قول همون Javado که هشتم ها بچه امانننن امانننن خیلی خشه :31:
hossein-p30-f
04-12-2007, 15:58
اینم وضعیت دختران در ایران
sonata20
04-12-2007, 16:03
به قول همون Javado که هشتم ها بچه امانننن امانننن خیلی خشه :31:
باورت میشه یه کلمه از حرفایی رو که زدی نفهمیدم.
واضحتر بگو.
از عکستم ممنون.:31:
hossein-p30-f
04-12-2007, 16:08
اینم یه حرکت زیبا از صدا و سیما:18:
hossein-p30-f
04-12-2007, 16:09
اینم بدون شرح
hossein-p30-f
04-12-2007, 16:10
hossein-p30-f
04-12-2007, 16:23
باورت میشه یه کلمه از حرفایی رو که زدی نفهمیدم.
واضحتر بگو.
از عکستم ممنون.:31:
شما اصلا اون فایلی که من با اسم Javado گذاشتم گرفتی ببینی
اونجا میگه اویی شبی بیکاری اون یکی هم میگه ها بچه اماننن اماننن حالا شما گفتی چقدر خشه دل یکی رو شاد کنن منم گفتم ها بچه اماننن اماننن:31:
sonata20
04-12-2007, 16:23
اینم پراید وانته که تازه وارد بازار شده.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.