تا حالا دیگر حتما خبر را شنیده و خوانده‌اید ، طبق مصوبه‌ای که اخیرا تصویب شده صاحبان وبلاگ‌ها و سایت‌ها با هر نوع محتوا و هر نوع سرویس دو ماه فرصت دارند تا اطلاعات مربوط به خود و وبلاگشان را وارد سایت‌های طرح کنند ، وبلاگستان شروع به موضع‌گیری در برابر این مصوبه کرده ، اما صرف‌نظر از همه حرف‌ها و حدیث‌هایی که من علاقه ندارم به آنها بپردازم ، موضوع را از زاویه دیگری بررسی می‌کنم : امنیت اطلاعات.

شما کافی است تا آی‌پی سرورهای سایت‌های این طرح به نشانی‌های [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را دربیاورید تا متوجه لحاظ شدن امنیت اطلاعات در این طرح شوید ، سرور سایت اول در Asbury Park ایالات متحده آمریکاست و سرور سایت دوم در فوجیان چین!

موقعیت جغرافیایی سرور سایت samandehi.ir با استفاده از گوگل مپ:

موقعیت جغرافیایی سرور samandehi.com با استفاده از گوگل مپ :

تصور بفرمایید در سروری که در خاک ایالات متحده قرار دارد و قطعا دسترسی به آن برای تشکیلات امنیتی آمریکا امکان‌پذیر است ، نام و نام خانوادگی ، شماره تلفن همراه و ثابت ، نشانی شما و اطلاعات مربوط به وبلاگتان شامل اهداف شما از وبلاگ‌نویسی ، تعداد بازدیدکنندگان شما و غیره قرار بگیرد ، ضمن اینکه چین هم چندان جای امنی به خصوص این روزها برای انباشت اطلاعات نیست.

همانطور که در ابتدای پست اشاره کردم من علاقه ندارم و صلاح نمی‌بینم که موضوع را از زوایای دیگر بررسی کنم ولی همین موضوع می‌تواند زنگ خطر را برای مسئولان این طرح به صدا دربیاورد ، به نظر شما داشتن این اطلاعات برای هر دولت و هر نهاد و شخصی یک گنج نیست؟

بدیهی است سرورهای طرح ساماندهی تنها سرورهای سایت‌های ایرانی نیستند که در خاک بیگانه قرار دارند ، امنیت اطلاعات هم منحصر به مکان فیزیکی سرورها نمی‌شود ، بعلاوه موضوعی که به آن اشاره شد تنها یکی از مشکلات و ایرادات این طرح است

منبع : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]