محمد سليماني وزير Ict ايران: مديريت بين‌المللي اينترنت بايد چند جانبه، دموکراتيک و شفاف باشد، زيرا نگراني‌هاي عميق در زمينه اداره يک‌ جانبه فعلي اين رسانه وجود دارد.




وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: از کنفرانس سران مختار Itu انتظار داريم به نهادهاي مخابراتي کشورها جهت رفع مشکلات دسترسي به نرم‌افزار و سخت افزار و تضمين امنيت شبکه کمک کند.

به گزارش ايسنا، محمد سليماني به عنوان اولين سخنران در دومين روز برگزاري کنفرانس سران مختار اتحاديه بين‌المللي مخابرات به تشريح محورهاي اصلي مديريت اينترنت پرداخت و اظهار كرد: اين کنفرانس در شرايط خاصي برگزار مي‌شود، بسياري از چالش‌هاي ناشي از شکاف توسعه‌يي همچنان رو در روي بشر است؛ سياست‌هاي انحصارگرايانه و تبعيض‌آميز توسط برخي دنبال مي‌شود و مانع دسترسي به علم و فناوري مي‌شود و اين آپارتايد علمي ‌و فني با اصول عقلانيت و کرامت انساني تعارض دارد.

او افزود: شکاف توسعه‌يي و ديجيتالي بايد از طريق يک رويکرد بين‌المللي مبتني بر همکاري و مساعدت کاهش يابد؛ واژه‌ها و تعهدات، بايد با قرار دادن Ict در خدمت توسعه، صلح و امنيت، به عمل تبديل شود؛ Ict در پيشبرد اين همکاري از نقش محوري برخوردار است و جمهوري اسلامي ‌ايران به عنوان مهد تمدن مصمم و متعهد به اين هدف است.

به اعتقاد وي، ارتقاء دسترسي و استفاده از Ict و خود اطلاعات نقش مهمي ‌را در ايجاد فرصت‌هاي ديجيتالي براي همه بر عهده دارد و يک رويکرد فراگير و غير تبعيض‌آميز در قبال دسترسي دنبال شود؛ محيط ارتباطات بين‌المللي با تحولات غير منتظره‌اي شامل توسعه و به‌کارگيري Ict و خدمات نوگرايانه مواجه است.
به منظور تطبيق با شرايط جديد بايد Itu از طريق بازنگري راهبردها و روش‌هاي کاري خود واکنش نشان دهد.

سليماني خاطرنشان كرد: نقش بسيار مهمي ‌که در فاز پيگيري توافقات اجلاس Wsis براي Itu در نظر گرفته شده، مستلزم آن است که کنفرانس حاضر، اتحاديه را با ابزار مناسب براي تحقق اين وظيفه مهم مجهز سازد؛ مايلم به نتيجه‌گيري روشن اجلاس مبني بر اين که مديريت بين‌المللي اينترنت بايد چند جانبه، دموکراتيک و شفاف باشد مجدداً تاکيد كنم؛ زيرا نگراني‌هاي عميق در زمينه اداره يک‌ جانبه فعلي اين رسانه وجود دارد.

او خطاب به رييس اجلاس گفت: وزارت Ict جمهوري اسلامي ‌ايران طبق برنامه توسعه ملي و چشم‌انداز 20 ساله خود در حال اجراي برنامه‌هاي عملي براي اختصاص خدمات به تمامي ‌بخش‌هاي جامعه و بخصوص محرومين براي ايجاد يک جامعه بر مبناي عدالت و مهرورزي است.

وي با اشاره به دستاوردهاي کنفرانس‌هاي اصليitu و اجلاسwsis گفت: توسعه شبکه‌هاي ارتباطي، توزيع عادلانه تسهيلات، بهره‌برداري از فناوري‌هاي پيشرفته، انجام اصلاحات سازماني و مقرراتي، شامل تاسيس کميسيون تنظيم مقررات با هدف حمايت از ارتقاء محيط‌هاي شفاف و رقابتي و تسهيل مشارکت بخش خصوصي، طراحي و توسعه برنامه‌هاي عملياتي کاربردهاي الکترونيکي، تعديل هزينه‌هاي ارتباطي براي فراهم سازي امکان دسترسي آحاد توسعه، ارتقاء توازن جنسيتي در زمينه دسترسي و توانمند سازي جوانان با ملاحظات اخلاقي و جامعه از جمله اين دستاوردهاست.

وزير ارتباطات تاكيد كرد: ما از کنفرانس سران مختار انتظار داريم به موضوعات تلاش‌هاي خود در زمينه پل زدن بر شکاف ديجيتالي، تضمين دسترسي فراگير به فناوري‌ها را شدت بخشد، به نهادهاي مخابراتي کشورها جهت رفع مشکلات دسترسي به نرم‌افزار و سخت‌افزار و تضمين امنيت شبکه کمک کند، نقش بايسته خود در تحقق اصول توافق شده اجلاس Wsis مبني بر اين که مديريت بين‌المللي اينترنت بايستي چند جانبه، شفاف و دموکراتيک باشد را ايفا کند.

سليماني در ادامه با بيان اين كه جمهوري اسلامي ‌ايران همواره به طور فعال در پيگيري اهداف Itu مشارکت داشته است، اظهار كرد: رياست اخير ايران بر کنفرانس منطقه‌يي ارتباطات راديويي شاهدي بر اين مدعاست؛ عملکرد ما به عنوان يکي از اعضاي شوراي اتحاديه نيز به خوبي مورد توجه قرار داشته است.

او تصريح كرد: ايران در خلال دوره عضويت خود در شورا نقش فعالي را در اقدامات آن از طريق احراز سمت معاونت گروهي نظارتي شورا ايفا کرده است و بر اين اساس درصدد انتخاب مجدد در شورا است.

وي همچنين در پايان با اشاره به اين كه ايران داوطلبي را براي عضويت در هيات مقرارت راديويي اتحاديه اعلام کرده است گفت: ما از حمايت کشورهاي عضو در زمينه انتخاب خود به هر دو پست تشکر مي‌كنيم.



اي تي ان آ