آخر سال گذشته تجهیزات برق محله به مشکل خورد ، روز تعطیل بود و من بعد از مدتی که دیدم برق وصل نمیشه با اداره برق تماس گرفتم
اما نزدیک دو ساعت طول کشید تا اومدن و مشکل رو برطرف کردن .
جالب اینجا بود که دیدم با وجود اینکه برق نیست اما بعضی دستگاه ها چراغشون روشنه مثل مایکروفر یا آداپتور دستگاه های مختلف مثل لپتاپ اما بفکرم نرسید که اینها رو از برق بکشم.
درنهایت کلی از لوازم منزل سوخت مثل آداپتور های روتر، مودم ، لپ تاپ و تلفن
هود ، آداپتور دستگاه تصفیه آب ، پاور یکی از کامپیوتر ها و برد اصلی دستگاه مایکروفر .
خوشبختانه لوازم صوتی تصویری و یخچال فریزرها که به محافظ وصل بودن و دیگر دستگاه ها که محافظ برق داشتن ، سالم موندن .
من همون لحظه به با اداره برق تماس گرفتم و بدجوری از عدم رسیدگی به موقع گله کردم و گفتم تمام لوازم خونه سوخته ، تکلیف من چیه که اوپراتور جواب داد که میتونید بیایید اداره برق و شکایت کنید .
من به اداره مراجعه کردم و توضیحات دقیق دادم ، فرم مربوط به شرح اتفاق رو پر کردم و کارشناس برق قرار شد بیاد و بررسی کنه .
بازدید از محل رو به صورت سر زده انجام داد و مشخص نکرد که چه موقع برای این موضوع میاد ، اونوقت به دقت کنتور های برق ساختمان رو کنترل کرد که بجز اداره برق کسی به اونها دست نزده باشه و ازشون عکس گرفت .
در نهایت گفت لوزام منزل رو تعمیر کنید و با فاکتور های دقیق و عکس ازشون به اداره برق بیارید .
من تعمیرات رو انجام دادم و همینطور تصاویر رو با خودم بردم ، لوازم سوخته رو هم بردم اداره برق و گفتم مال شما .
منتها بخاطر نبود بعضی لوازم مثل برد اصلی مایکروفر مدت زمان تعمیر نزدیک به دوماه طول کشید که این باعث غافلگیری کارشناس اداره برق شد.
به هر حال من فاکتور های تعمیرات و خرید تجهیزات سوخته رو بردم که حدود یک ملیون و دویست هزار تومن می شد .
اون وقت کارشناس گفت سقف بیمه ای که اداره بیمه برای هر نفر میده حداکثر 300 هزارتومنه ! و ما بیشتر از این نمیتونیم تامین خسارت کنیم !
خلاصه که کلی قاطی کردم و افراد دیگه ای هم که برای این موضوع مراجعه کرده بودن حسابی عصبانی بودن ، یارو یک کولر گازیش فقط سوخته بود چندملیون اونوقت میخواستن بهش 300 تومن بدن و وقتی قبول نکرد گفتن باید بری پیش مدیر و کلی کارهای اداری رو بگذرونی شاید صد یا دویست تومن بیشتر بهت بدن خخخخ
خلاصه اینکه من از دوتا از کنتور های موجود استفاده کردم ( واقعا هم سوختگی لوزام در دو طبقه مجزا با کنتور های مختلف اتفاق افتاده بود ) دوتا فرم سوختگی مختلف برای منزل پر کردم و قرار شد 600 تومن به شماره کارت هایی که در فرم ها نوشتم واریز کنن.
چند ماه بعد ، دوتا واریز 270 هزارتومنی برای من انجام دادن و بعد از تماس با من گفتن که مابقی مبلغ بخاطر ایاب و ذهاب و غیر کسر شده .
به هرحال من یک مبلغی رو به عنوان خسارت از بیمه اداره برق دریافت کردم و مقداری به هزینه های پرداختی کمک شد .
الان من برای تمام دستگاه های برقی منزل (بجز کولر آبی) محافظ جداگانه گذاشتم ، تصفیه های آب ؛ دستگاه های هود و هرچیزی که به برق وصله یک محافظ هم سر راهش داره.
اما هزینه اینکار بنظرم زیاد میشه اگه محافظ های خوب و ارزان قیمت به تعداد بالا نتونید تهیه کنید ، روش بهتر اینه که یک محافظ کلی برای برق منزل در کنار کنتور برق وصل کنید .
اگر یک کنتور برق داشته باشید این کار به صرفه تره و به نوعی همه لوازم برقی رو میتونید محافظت کنید ، مثلا آیفون منزل یکی از لوازمی هست که نصب یک محافظ برق جداگانه برای اون دردسر ساز هست اما اگر در درب منزل محافظ برق نصب کنید ، به یکباره تمام مصرف کننده ها را محافظ دار خواهید کرد.
برای کامپیوتر گران قیمت خودتون به هیچ عنوان به یک محافظ ساده برق اکتفا نکنید و پیشنهاد میکنم ، حتما حتما و حتما یک دستگاه UPS خریداری کنید تا محافظ سلامت کامپیوتر شما باشه .