دین در تئوری چیز بدی نیست یا بهتر بگویم قسمتهای بد دارد قسمتهای خوب هم دارد اما در عملکرد و سابقه اصلا موفق نیست و برای جامعه فایده ندارد یا فایده اش در مقابل ضررش ناچیز است.
منشا این رفتارها که شما میفرمایید بیسوادی و نادانی و خرافات است بدون دین هم ممکن است جامعه درگیرش شود اما با وجود دین قطعا میشود.
تخم نادانی و خرافات در اثر حملات عرب (اسلام) / مغول / روس / افغان و... در ایران پاشیده شده
در دوران طولانی قاجار سرعت و شدت زیادی گرفته و بیشتر از دوره های قبلیش شده
دوران پهلوی زمان مناسبی برای کمرنگ تر شدنش بوده پادشاهان عملکردگرا بودند و اقدامات جذابی داشته اند اما سیاستمداران ضعیفی بودند و ناتوان از این بودند که مردم و حتی افراد تحصیلکرده و آدم حسابی رو همراه خودشون کنند
در ابتدای انقلاب بنا به چند عامل (حذف دگراندیشان از جامعه/ انفجار جمعیت توسط قشر فقیر و مذهبی و بیسواد و کم سواد/ تبلیغات گسترده ی آخوندی / نظارت همه جانبه و توتالیتار در سیستم آموزشی و ...) خرافه دوباره شدت گرفته و شرایط شبیه زمان قاجار شده
زمانیکه فضای مجازی در ابتدای راهش بود و کابران در اینترنت به دنبال شعر یا فلان فیلم یا فلان جملات قصار و یا فلان برنامه نقد دینی یا بحثهای سیاسی و یا در سخیف ترین حالتش دنبال عکس و فیلم چیزی میشگتند در یک دوره ی کوتاهی روزنه هایی داشت باز میشد و خیل عظیمی از جوانان درگیر مسایل فلسفی و اعتقادی شدند و بخشی از جامعه داشت به سمت آتئیست شدن و آگنوستیک شدن و اخلاق محور شدن نزدیک میشد (آن زمان حد اقل دانشی که یک کاربر اینترنت باید میداشت این بود که با کامپیوتر وارد اینترنت بشه و این یعنی یک آشنایی مختصری حد اقل با کامپیوتر و نرم افزارها داره و ادامه ی فعالیت در اینترنت هم زمینه ساز مهارتهای بیشتر نرم افزاری و سخت افزاری میشد)
در سالهای اخیر با افت کیفی محتوای فضای مجازی دوباره مردم و جوانها درگیر مسایل سرگرم کننده مضحک و بی فایده و عاری از عقلانیت و تفکر و خرد همچون لایک کن روش شلوارش باز میشه یا برو به صفحه فلانی فحش بده یا نرم افزار صیغه یابی یا در بهترین حالتش جوک و شوخی و خنده و مخ زنی میشوند و خرافه پروران هم که در زمانی مخالف وجود اینترنت بودند اما الان ازش بعنوان یک ابزار استفاده میکنند و خودشونو صاحب یک تریبون جدید کردند این در اصل همان شمشیر نرمی است که سالهاست کشیده شده. (اما در اینجا قشر نوپای اینترنتی با گوشی وارد اینترنت میشوند و اینترنت هم براشون در چند اپلیکیشین موبایلی خلاصه میشود.)
جامعه ی ایران متاسفانه نیازمند آموزشهایی در جهت آموزش معانی مفاهیم است و به بیان دیگه باید بهشون توضیح داده بشه که مثلا کلمه ی غیرت معنی و مفهومش چیه و چجوری تعریف میشه که بعد بدونه رفتارش آیا غیرته یا تحجر
اما بطور کلی بخوام به سوال جواب بدم و به فرض اینکه به دختری تعرض و تجاوز شده در ابتدا وظیفه ی خودشه که از خودش دفاع کنه بعدش باید شرایطی وجود داشته باشه که بتونه حرفشو با کسی در میان بزاره و مورد تجاوز قرار گرفتن تابو و عیب نباشه و در کل وظیفه ی پدر و برادر و مادر و حتی غریبه هم است که از حق شخص مظلوم دفاع کنه.
این توضیحاتی که شما در ادامه دادید و مثلا برای ازدواج طرف مورد تمسخر قرار میگرفته هم دیگه تصور میکنم مربوط به جوامع سطحی تر و فلان شهر و روستای محروم تر میشه و کمی قدیمی به نظر میرسه به طوری که حتی من هم که در بین مردم و محیط حال به هم زن و کم فرهنگی بودم کمتر به یاد دارم همچین مساله ای رو.
راهکار شما زمانیکه منتقد و مخالف دور و بریاتون میشید اینه که ازشون فاصله بگیرید و برید دنبال دور و بری های جدید.