سلام
خارش گلوتون میتونه از حساسیت باشه! حساسیت میتونه باعث تنگی نفس هم بشه! من سالهاست که با این مشکل روبرو هستم! سالباتامول اصلا گزینه ی مناسبی برای درمان نیست چون هم عادت ایجاد میکنه و هم از درمان خبری نیست چند ساعتی مشکل رو برطرف میکنه و بعد هم مجدد تنگی نفس و ماجراهاش! من اون اوایل بعد از خوردن شام، حتی اگه سبک هم باشه و هنگام خواب مشکل اساسی داشتم و علنا احساس خفگی میکردم! یکی از مهمترین دلایلی که باعث ایجاد اسم هم میشه همین حساسیته! شما سعی کنید خودتون رو از مواردی که ممکنه حساسیت درست کنه دوری کنید! مثل محلی که گرده خاک زیاد داره یا حیوونات خانگی و... . پیاده روی اروم تو هوای پاک و کشیدن نفس های عمیق تو پیلده روی خیلی مهمه. این نفس ها باعث میشه هوای بیشتری به شش ها وارد بشه و به نوعی ظرفیت تحمل اونهارو بالا ببره!
به خودتون مسلط باشید و بدونید که مشکل دیگه ای براتون پیش نمیاد و با تغییر و در اصل بهبود نوع زندگی هم میشه با این مشکل ساخت! من الان دوازده ساله گربه نگه میدارم و با ابنکه حساسیت شدید دارم و تنگی نفس و سرفه و عتصه میگیرم اما شرایط رو طوری تنظیم کردم که حداقل استفاده از سالباتامول رو دارم! شاید ماهی دوبار! سعی کنید حدالمقدور از موارد حساسیت زا دوری کنید. وجود رطوبت ساز در منزل هم مفید هست.
استرس خودش حتما تاثیر گذار هست تو این مورد! به خودتون مسلط باشید زیاد نت رو در مورد این مشکلتون کند و کاو نکنید!
مورد حساسیت رو حتما پیگیری کنید. بهترین دارو برای حساسیت هم قرص سیتریزین هست که نوع خارجیش با نام تجاری لیتریزین عرضه میشه که قیمت پایین و فراوانی بالا تو بازار داره و تاثیر گذاریش عالیه.
با اب نمک هم اگه بینیتون رو شستشو بدید ماثر هست. دارو خانه ها اب نمک اماده با دوز مناسب دارن.
البته مراجعه به پزشک های باتجربه شهر بسیار مفید هست و در اولویت . بهتره به فوق تخصص ریه مراجعه کنید. شرایطزندگی و موارد حساسیت زا رو هم بهشون بگید.
انشالله به زودی خوب و سرحال میشید