سلام
دو معادله و دو مجهول زیر رو در نظر بگیرین.لطفا راحت ترین روش برای بدست اوردن این دو مجهول رو به صورت حل شده بهم بگین,به نظر کار خاصی نداره ولی اون توان N یه ذره گیجم کرده که چه باید کرد(مجهول ها N و W هستند).ممنون
![]()
سلام
دو معادله و دو مجهول زیر رو در نظر بگیرین.لطفا راحت ترین روش برای بدست اوردن این دو مجهول رو به صورت حل شده بهم بگین,به نظر کار خاصی نداره ولی اون توان N یه ذره گیجم کرده که چه باید کرد(مجهول ها N و W هستند).ممنون
![]()
من کاملا حل نکردم ولی برای از بین بردن توان همیشه از 2 طرف معادله لگاریتم می گیرن
در اینجا لگاریتم 1 که میشود صفر n را از معادله اول بدست بیارید بذارید تویه معادله دوم جواب بدست میاد
نگاه کنید این معادله مطمئنید جواب داره من به تساوی x=y رسیدم و این یعنی اگرx برابر 2 باشد پس y هم باید برابر 2 باشد و لی برابر نیستد یعنی این معادله جواب ندارد
نگاه از هر کدوم از معادله لگ می گیریم
2nlog(0.2p/w)=2log(1/0.89
از معادله 2 ها باهم ساده می شوند پس n برابر می شود با
صورت میشه log(1/0.89)
مخرج میشه log(0.2p/w
برای معادله دوم هم به همین شکل بعد باید n معادله اول با n معادله دوم برابر باشد درسته ؟
شما برابر قرار بدید اصلا می بینید برابر نیست؟
یعنی معادله دوم هم اگر به شکل بالا برید nیه صورتی دارد و یه مخرجی پس صورت با صورت و مخرج با مخرج باید برابر باشند ولی برابر نشدند یعنی جواب ندارد این معادله
حالا شما هم چک کنید شاید اشتباه حل کرده باشم
بله من جواب های نهاییش رو دارم از کتاب اصلی:
صد در صد باید جواب داشته باشه چون فرمولش دقیقا به همین شکله حالا با عدد های متفاوت(منظورم 0.2پی و 0.89 هست)
سلام
در حالت كلي از لگاريتم براي حل اينجور معادلات استفاده ميشه.
ولي توي اين معادله خاص ميشه مسئله رو ساده تر حل كرد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به اين ترتيب با گرفتن لگاريتم از رابطه آخر N بدست مياد.
ممنون ولی جواب نهایی به نظر اشتباس:
پ.ن:یک دنیا ممنون.درست شد.اشتباهم این بود که از طرف دوم لگاریتم نگرفته بودم.
log0.0084
Last edited by teraktor2003; 01-01-2016 at 22:11.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)