سلام دوستان
همونطوری که میدونید ترامادول و فلوکسامین هر دو سرتونین رو زیاد میکنن ولی چرا ترامادول اعتیاد اوره ولی فلوکسامین اعتیاد آور نیست؟
یعنی مکانیزم افزایش سرتونین این دوتا دارو باهم چه فرقی میکنه؟
سلام دوستان
همونطوری که میدونید ترامادول و فلوکسامین هر دو سرتونین رو زیاد میکنن ولی چرا ترامادول اعتیاد اوره ولی فلوکسامین اعتیاد آور نیست؟
یعنی مکانیزم افزایش سرتونین این دوتا دارو باهم چه فرقی میکنه؟
فلوکسامین من مصرف میکنم. اعتیاد آور نیست ولی ترکش همراه با برگشت علائم هستش.یعنی مثلا من وسواس دارم وقتی ترک میکنم وسواسم بر میگرده.
ترامادول یک شبه مخدره که یک مکانیسم ضد افسردگی هم داره اما به صورت فوق العاده تخریبی.یعنی شما وقتی ترامادول مصرف کنی روحیت بالا میره اما بعد از ترک فوق العاده روحیت میاد پایین و افسرده میشی.یه جور تخریب سروتونینی داره.
اما فلوکسامین نه اینطور نیست سازنده سروتونینه.
البته بحثش مفصله باید با داروساز و متخصص روانپزشک صحبت کنید من فقط از روی تجربه میگم چون هم یه مدت چند سال ترامادول مصرف کردم هم چند سال فلوکسامین.
و پرسشهای زیادی که از دکترهای روانپزشک کردم. که همه به اتفاق در مورد اثر ترمادول اثر تخریبی و کوتاه مدت سروتونینی رو اشاره داشتن.
فلوکسامین باعث عدم بازجذب سرتونین میشه اما ترامادول نمیدونم چجوری سرتونین رو توی سیناپس مغز افزایش میده
اینو از ویکیپدیا براتون برداشتم:
علائم جسمی ترک ترامادول احتمالاً به علت خواص ضدافسردگی این دارو (جلوگیری از بازجذب سروتونین و نورآدرنالین) شدیدتر از علائم ترک مخدرهایی مانند تریاک میباشد
نوآدرنالین یا همان نوراپی نفرین هورمون استرس است این هورمون در برخی نواحی مغز مانند هسته آمیگدال موجب افزایش تمرکز و هشیاری میشود.
سروتونین هم که دیگه خودتون میدونید دیگه کارش چیه.
------------------------------
مکانیسم اثر ترامادول روی مغز همونطور که ویکیپدیا بهش اشاره کرد بعد از اینکه میخورید بعد از اینکه وارد کبد میشه و متابولیزه میشه و وارد خون میشه وقتی به مغز میرسه از جذب مجدد سرتونین که یک ناقل عصبی شادی آور و نوآدرنالین که بهش اشاره شد کارش چیه از جذب مجدد این 2 جلوگیری میکنه و وقتی مقدار این ناقلهای عصبی در سیناپس های مغز زیاد میشه شما دچار سرخوشی و تمرکز میشید و به علت نیمه عمر 6 ساعته دارو شما نهایتا تا 12 ساعت این حالت رو دارید
و فردای اون روز فوق العاده احساس خستگی و کم شدن سروتونین رو حس میکنید و با پایین اومدن روحیتون
ولی مکانزیم ترامادول اعتیاد اوره ولی فلوکسامین نه
دلیلش رو نمیدونم
برای اینکه اعتیاد به ترامادول ارتباطی به سرتونین نداره
مکانیسم کلی ایجاد اعتیاد،تحریک ترشح دوپامین در مغز به طور مستقیم یا غیر مستقیم توسط داروهای اعتیاد آور هست و این ترشح دوپامین باعث تحریک مرکز پاداش در مغز میشه که منجر به اعتیاد میشه.
در مورد علائم ترک هم مربوط به تاثیر دارو بر گیرنده های خاص خودش در ارگان ها مختلف هست
ولی ترامادول روی دوپامین اثر نداره
فقط روی اپی نفرین و سرتونین اثر میذاره
گفته شد مستقیم یا غیر مستقیم
مکانسیم کلی ایجاد اعتیاد این هست.
اثر بر سیستم پاداش یا mesolimbic dopamine system
چه اعتیاد به نیکوتین چه تریاک چه ترامادول چه سکس
مثلا تریاک بر گیرنده اوپوئیدی اثر میگذارد باعث یکسری علائم میشود....کاهش درد،سرخوشی،کاهش حرکت روده
وقتی در طولانی مدت مصرف نشود ور نبودش این ها سیستم های بدن خوب کار نمیکند و باعث علائم ترک مثل درد و اسهال و .... میشود
اما آن چیز که به وسوسه یا craving در اعتیاد مشهور هست مربوط به همان سیستم پاداش در مغز هست که پاتولوژی روانی اعتیاد هست
برای کار بر روی همین سیستم هست که یک معتاد باید در جلسات NAشرکت کند
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Last edited by M.R.S.; 07-06-2015 at 23:02.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)