به موضوع خیلی خوبی اشاره کردین
البته این مسئله خودش در اخلاق پزشکی محل بحث زیادی هست
یک اصل وجود داره که بیمار حق داره از بیماری اش آگاه باشه
یعنی باید اطلاع کافی از بیماری....عوارض بیماری،نوع درمان،نتایج درمان،عوارض درمان،برنامه پزشک و پیش آگهی بیماری داشته باشه
البته در جایی بحث میشه که بیماران لاعلاج که چند ماهی برای زندگی دارند رو از بیماریشون آگاه نکرد
اما نظر من این هست که بیمار باید آگاه باشه تا بتونه برای مدت باقی مونده برنامه ریزی کنه
در مورد پنهان کردن بیماری پزشک حق اینکار رو نداره....گاهی اصرار خانواده هست که بیمار اطلاع نداشته باشه.....در مورد اطفال شاید قابل قبول باشه چون قیم حق قانونی تصمیم گیری رو داره اما در مورد افراد بالغ آگاهی لازم هست
...................
من متسفانه بیمارانی رو دیدم که سرطان البته قابل درمان داشتن و خانواده اصرار داشت بیمار مطلع نشه....در حالی که بیمار برای شیمی درمانی بستری مورر داشت.......البته فکر کنم بیمار خودش متوجه شده بود چون حالت تعجب و ترس تو چهره اش مشخص بود
حتی بیماران در مورد بیماران بدحال و در شرف مرگ هم بهتر هست خانواده از شرایط بسمار و احتمال عدم بازگشت در صورت احیا آگاه بشن
چون اینطور پذیرش مرگ راحت تر میشه و حتی خانواده میتونه با توجه به شرایط درخواست کنه ور صورت ایست قلبی،احیا انجام نشه تا فرد با آرامش فوت کنه
Sent from my SM-N910C using Tapatalk