این یک اشکال فلسفی هست، یعنی اساسا به خود سیستم فکری و استدلالی وارد هست، همون سیستمی که فرد میخاد با استفاده از اون به این اشکال جواب بده، به همین دلیل میگم جواب غیر قابل اعتناد هست ...
بزاربد یه مسال بزنم، هستن افرادی که معتقد هستن هر کس هر جی فکر کنه درست هست و سعی میکنن اینو بعنوان یه واقعیت همه زمانی همه مکانی تبلیغ کنن، غافل از اینکه این اعتقاد خودشون هم مشمول همون عقیده هست که دارن تبلیغ میکنن، اگر همه جیز نسبی هست خب این عقیده که همه جیز نسبی هست هم باید نسبی باشه، اما اونا دارن بدون دلیل به عنوان یک واقعیت مطلق استسناش میکنن!
در مورد افراد معتقد به جبر هم همین موضوع صادقه، اگر من معتقدم همه جیز رو جبر از بیش تعین کرده خوب همین اعتقاد من هم جبرا از بیش توسط عواملی تعیین شده که اکر اون عوامل طور دیگه بودن عقیده من هم متناسبا تغیر میکرد ... همون مسال ماشین حساب که عرفان زد دقیقا همینو میگو، ما ماشین حساب رو طوری طراحی کردیم که دو و دو بشه جهار، میتونستیم طوری بارامترها رو تنظیم کنیم که بده بنج، یعنی خود ماشین حساب ازادی در تفکر و استدلال نداره بلکه بر اساس جبری که ما تعین کردبم فکر میکنه، در زندان برنامه که ما براش نوشتیم ...