تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 15

نام تاپيک: اخبار مرتبط با ویتامین دی

  1. #1
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض اخبار مرتبط با ویتامین دی

    آفتاب: هفته‌نامه سلامت نوشت: بیش از ۷۰ درصد خانواده‌های ایرانی کلسیم کافی دریافت نمی‌کنند و کمبود ویتامین D نیز مشکلی است که اخیرا در تمام گروه‌های سنی گزارش شده است. از طرفی سرانه مصرف لبنیات به‌خصوص شیر در کشور ما بسیار پایین است و در سال‌های اخیر، با افزایش قیمت شیر، مصرف آن باز هم کاهش پیدا کرده است. از آنجا که مطالعات اخیر، نقش کمبود ویتامین D را در ابتلا به بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر مانند ام‌اس و دیابت نشان داده‌اند، این مشکل تغذیه‌ای اهمیت زیادی دارد که در «زیر ذره‌بین» این هفته به آن پرداخته‌ایم.


    دکتر زهرا عبداللهی، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به «سلامت» گفت: «مطالعه وضعیت ریزمغذی‌‌ها از لحاظ آهن، روی، ویتامین A و D در سال ۸۰ نشان داد کمبود آهن و کم‌خونی در کشور بسیار شایع است و کمبود روی هم در همه گروه‌های سنی، مشکل عمده تغذیه‌ای ماست. علاوه بر این، وضعیت ویتامین A و D در زمان بارداری و کودکان زیر ۲ سال ارزیابی و معلوم شد، کمبود این ویتامین قابل‌توجه نیست ولی آخرین بررسی‌ها در سال ۹۱ مشخص کرد با توجه به اقدام‌های انجام شده مانند غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک و طرح آهن‌یاری دانش‌آموزان دختر، مشکل کمبود آهن و کم‌خونی ۵۰ درصد کاهش یافته و میزان شیوع کمبود روی نیز کمتر شده است.»


    رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مهم‌ترین مشکل تغذیه‌ای را کمبود ویتامین D می‌داند: «مطالعه اخیر ما نشان داد اگر ۱۰ سال پیش، کمبود ویتامین D در کودکان ۳ تا ۴ درصد بود، در حال حاضر ۲۴ درصد است و در زنان باردار از ۵۵ درصد به ۸۶ درصد رسیده است. همچنین کمبود ویتامین D در نوجوانان ۱۴ تا ۲۰ ساله ۷۶ درصد و در کودکان ۶ ساله، ۶۲ درصد گزارش شده است.»


    دکتر عبداللهی کمبود ویتامین D را اپیدمی خاموش در همه جوامع می‌داند و علت این کمبود را این‌گونه بیان می‌کند: «منابع غذایی، ویتامین D مورد نیاز بدن را ندارند و ۹۰ درصد ویتامین D مورد نیاز بدن باید از نور آفتاب تامین شود ولی این اتفاق نمی‌افتد. مسائلی مانند آلودگی هوا و استفاده از کرم‌های ضدآفتاب و ترس از سرطان پوست باعث شده مردم کمتر در معرض اشعه فرابنفش خورشید قرار بگیرند و سنتز ویتامین D در بدنشان کمتر اتفاق بیفتد.»


    وی مهم‌ترین راه برای جبران کمبود ویتامین D را غنی‌سازی محصولات غذایی با ویتامین D می‌داند: «اگر مواد غذایی‌ای مانند شیر غنی‌شده باشند، می‌توانند ویتامین D مورد نیاز را به بدن برسانند. این کار در کشورهای دیگر انجام شده و نتایج آن مثبت بوده است. از سال ۸۰ که اولین بررسی وضعیت ریزمغذی‌ها انجام شد، با صنایع شیر قضیه غنی‌سازی مطرح شده ولی هزینه بالای غنی‌سازی، قیمت نهایی شیر را بالا می‌برد در حالی که قیمت شیر باید به اندازه‌ای باشد که مردم توانایی خرید آن را داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر قیمت شیر گران است و برخی از مردم شیر معمولی را هم از سبد غذایی‌شان حذف کرده‌اند، چه برسد به شیر غنی‌شده! بنابراین باید از تولیدکنندگان محصولات غنی‌شده حمایت شود تا قیمت نهایی محصولاتشان بالا نرود.»


    معیارهای کمبود ویتامین عوض شده


    دکتر تیرنگ نیستانی، مدیرگروه تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه، در گفت‌‌وگو با «سلامت» علل دیگر این کمبود را برمی‌شمارد و اعتقاد دارد تا زمانی که علت اصلی کمبود را ندانیم، نمی‌توانیم راه جبران آن را پیدا کنیم: «یک علت مهم این است که معیارهای کمبود ویتامین D نسبت به گذشته تغییر کرده و غلظت سرمی که معیار کمبود را نشان می‌دهد، بالاتر رفته به گونه‌ای که نسبت به گذشته ۴ تا ۵ برابر شده است، بنابراین گروه‌هایی که قبلا سالم در نظر گرفته می‌شدند، در حال حاضر دچار کمبود ویتامین D هستند. از طرف دیگر، مناسبات زندگی شهری باعث شده افراد از صبح تا غروب در یک محیط دربسته کار کنند و از نور آفتاب دور بمانند. سفره غذایی ما ایرانی‌ها نیز از غذاهایی که ویتامین D حتی ناچیزی دارند، غنی‌ نیست. در حقیقت در شهرهای بزرگی مانند تهران، ذائقه اختصاصی برای ماهی وجود ندارد و مردم حتی اگر بخواهند ماهی بخورند، بیشتر قزل‌آلا را انتخاب می‌کنند که جزو ماهی‌های چرب حاوی ویتامین D نیست.»


    دکتر نیستانی نیز غنی‌سازی مواد غذایی با ویتامین D را از راه‌حل‌های اساسی برای جبران کمبود ویتامین D می‌داند: «غنی‌سازی مواد غذایی، فرایندی پیچیده و دشوار است چون هم از نظر تکنولوژیک و هم از نظر اینکه چه میزان ویتامین D به چه ماده غذایی باید اضافه شود، این ویتامین برای چه گروه‌های سنی‌ای بیشتر مورد نیاز است، جذب آن در چه موادی بیشتر است و مسائل دیگر، به معضل تبدیل شده است. راه‌حل دیگر، مکمل‌یاری است که حتما باید به وسیله پزشک انجام شود.»


    دکتر نیستانی، ویتامین D را بسیار حیاتی می‌داند: «افسردگی، عفونت‌ها، ام‌اس و دیابت همگی به کمبود ویتامین D مرتبط هستند و تحقیقات نشان داده سالمندانی که کمبود ویتامین D دارند، بیشتر زمین می‌خورند بنابراین یکی از راهکارها قرار گرفتن در معرض نور آفتاب (۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر) است و زمانی که پوست دچار قرمزی شد، یعنی پرتو فرابنفش خورشید که در پوست ویتامین D می‌سازد، به میزان کافی دریافت شده است.»


    دکتر نیستانی همچنین با بیان اینکه کمبود آهن در کشور ما علل مختلفی دارد که شاید تاکنون تحلیل نشده است، می‌گوید: «بین ۵۰ تا ۷۵ درصد کالری دریافتی از غلات است و در بررسی مصرف که در سال ۸۰ انجام شده، بالغ بر ۵۶ درصد آهن دریافتی از غلات و نان است اما زمانی که کیفیت نان خوب نباشد، جذب آهن مختل می‌شود، همچنین اگر در برخی از زیرگروه‌های جمعیتی، شیوع آلودگی‌های انگلی درخور توجه باشد، در جذب آهن تاثیر می‌گذارد. تحلیل علل کمبود آهن می‌تواند مداخلات را برای برطرف کردن آن موثرتر کند. متاسفانه در کشور ما هنوز غنی‌سازی آرد آن‌گونه که باید، اجرا نشده است.»


    دكتر رضا راست‌منش- متخصص تغذیه و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشكی شهید بهشتی
    ویتامین D می‌خواهید؟ دست‌ها را رو به آسمان بگیرید!


    حداقل زمان برای تولید ویتامین D در بدن ۲۰ دقیقه است. اگر تابش نور بیش از ۲۰ دقیقه طول بكشد، ممكن است به پوست آسیب وارد شود. برای این منظور، تابش مستقیم نور آفتاب به صورت و كف دو دست كافی است. یعنی کافی است روزی ۲۰ دقیقه دست‌هایتان را رو به آسمان بگیرید. در ضمن تابش نور از پشت شیشه به دلیل ‌عبورنكردن اشعه‌های فرابنفش از آن برای تولید ویتامینD بی‌فایده خواهد بود اما توجه داشته باشید این كار، مربوط به کسانی است که مشکل کمبود ویتامینD نداشته باشند. افرادی که از کمبود شدید ویتامینD رنج می‌‏برند و جذب كلسیم در بدنشان به دلایل مختلفی مختل شده است، مجبورند از مكمل‌های ویتامینD و كلسیم استفاده كنند. البته نور صبح شدت کمتری دارد ولی تابش ۲۰ دقیقه‌ای آن میزان ویتامینD بدن را تامین می‌كند در حالی که نور بعد از ظهر یعنی از ساعت ۲ تا ۶ بیشترین آسیب را به پوست وارد می‌كند در حالی كه تابش آن باعث تولید همان میزان ویتامینD خواهدشد بنابراین بهتر است به جای نور بعد از ظهر از نور صبح بهره ببرید.

  2. این کاربر از Life24 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  3. #2
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    صحبت های دکتر اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ی ریز مغذی

    http://www.aparat.com/v/CgjiF

  4. #3
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    عبدالرضا ناصر‌مقدسي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به ام‌اس به عنوان بيماري سيستم ايمني اظهار داشت: ام‌اس با درگيري سلول‌هاي سيستم عصبي مركزي مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد به وجود آورد. معمولاً ميانگين سني ابتلا در كشور ما 26 سال است و اين بيماري خانم‌ها را بيشتر از آقايان درگير مي‌كند.
    وي افزود: متأسفانه ميزان ابتلا به ام‌اس در كشور در حال افزايش است.
    اين متخصص مغز و اعصاب درباره علل ابتلا به ام‌اس گفت: ام‌اس علل مختلفي دارد و يك عامل خاص موجب ابتلا به اين بيماري نمي‌شود. اين عوامل مي‌توانند محيطي يا ژنتيكي باشند همچنين كاهش ويتامين D، سابقه خانوادگي ابتلا به اين بيماري، مصرف سيگار، برخي عفونت‌ها از جمله عواملي هستند كه درباره آن صحبت شده است.
    وي افزود: در مورد ژنتيك بايد به اين نكته توجه كرد كه گرچه ژن در ابتلا به اين بيماري موثر است اما ميزان تأثير آن بالا نيست لذا بسياري از مبتلايان نگرانند كه آيا فرزندانشان به ام‌اس مبتلا مي‌شوند يا خير. پاسخ اين است كه احتمال درگيري فرزندان بسيار پايين است.
    پژوهشگر مركز تحقيقات ام‌اس بيمارستان سينا ادامه داد: به دليل درگيري سيستم اعصاب مركزي اين بيماري مي‌تواند طيف وسيعي از علايم را ايجاد كند كه با گزگز دست‌ها و پاها، تاري يك چشم، دوبيني، مشكلات ادراري، مشكلات تعادلي و راه رفتن و نيز مشكلات شناختي همراه است.
    وي افزود: هرچند گزگز دست‌ها و پاها يكي از علايم شايع در بيماري ام‌اس است اما اين علامت علل متفاوتي دارد و ديده شده است كه بسياري از افراد به واسطه ترسي كه از اين بابت دارند به طور مكرر به متخصصان مغز و اعصاب مراجعه مي‌كنند.
    اين متخصص مغز و اعصاب تأكيد كرد: ملاك در گزگز دست و پا بي‌حركت ماندن است يعني اگر فردي حداقل 24 ساعت به طور مداوم دست يا پايش بي‌حركت بماند و اين روند ادامه يابد بايد به آن توجه و رسيدگي كنند.
    وي افزود: همچنين تاري ديد در مبتلايان به ام‌اس به صورت تاري ديد يك چشم است كه حداقل يك روز طول مي‌كشد و با درد و حركات چشمي همراه است. با اين تفاسير در صورتي كه فردي كاهش بينايي در دو چشم خود احساس كند و درد نداشته باشد مي‌تواند ناشي از عيوب انكساري چشم باشد.
    پژوهشگر مركز تحقيقات ام‌اس بيمارستان سينا گفت: علايم شناختي در بيماري ام‌اس به اين علت است كه ماده سفيد مغز درگير مي‌شود و سرعت پردازش مبتلايان را كاهش مي‌دهد مثلاً بيمار در قضاوت‌هايي كه پيچيده است دچار مشكل مي‌شود. همچنين مبتلايان با كاهش حافظه و تمركز مواجه مي‌شوند.
    وي تأكيد كرد: مهمترين عامل تشخيصي به جز موارد باليني و شرح حال MRI است. با اين روش پلاك‌هايي در ماده سفيد مغز ديده مي‌شود كه شكل و شمايل خاصي دارد. بنابراين مي‌توان گفت برخي افراد دچار ام‌اس فوبيا هستند و ترس مرضي درباره ابتلا به اين اختلال دارند چرا كه پس از MRI مشخص مي‌شود كه آنها مبتلا نيستند، اما خودشان باور نمي‌كنند.
    اين متخصص مغز و اعصاب درمان قطعي براي اين اختلال را ميسر ندانست اما آن را كاملاً قابل كنترل عنوان كرد و ادامه داد: ام‌اس مانند بيماري قلبي، ديابت و فشار خون قابل كنترل است. خوشبختانه داروهاي جديدي كه وارد بازار شده‌اند افق‌هاي روشني را پيش‌روي مبتلايان باز كردند.
    وي با توصيه به مبتلايان به بيماري ام‌اس گفت: مهمترين نكته اين است كه بيمار حرف پزشك خود را گوش دهد و داروهايش را مصرف كند. استرس بدترين عامل براي اين اختلاف است. مبتلايان سعي كنند استرس خود را به حداقل رسانده و آنها را كنترل و مديريت كنند. همچنين از دود سيگار دوري كنند و به ورزش‌هاي سبكي مانند شنا، پياده‌روي و يوگا بپردازند.
    وي خاطرنشان كرد: كاهش مصرف غذاهاي پرچرب و افزايش سبزي‌ها و ميوه‌هاي تازه مي‌تواند در كاهش ابتلا به اين بيماري موثر باشد.

  5. #4
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    افزایش کمبود ویتامین D ایرانیان طی یک دهه/توزیع رایگان ویتامین D و کلسیم برای اقشار محروم
    رئیس سازمان غذا و دارو گفت: میزان کمبود ویتامین D ایرانیان طی یک دهه گذشته بر خلاف انتظار افزایش نگران کننده داشته است به همین علت در طرح تحول سلامت در کنار قرص ‌آهن، اسید فولیک و کلسیم، ویتامین D نیز به صورت رایگان در شبکه بهداشتی روستایی و مناطق محروم توزیع می‌شود.







    به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، رسول دیناروند دیشب در برنامه زنده باد زندگی سیما افزود: توزیع برخی مکمل ها به صورت رایگان یکی از اقداماتی است که در طرح تحول سلامت به زودی در شبکه بهداشتی کشور در روستاها و مناطق محروم آغاز می‌شود.وی گفت: قرار است برخی مکمل‌ها شامل ویتامین D، آهن، اسید فولیک و کلسیم دی به صورت رایگان در شبکه بهداشتی کشور در اختیار افراد نیازمند به خصوص زنان باردار،کودکان و اقشار آسیب پذیر قرار گیرد.دیناروند ادامه داد: بررسی های کشوری نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D در کشور ما بسیار شایع است و متأسفانه طی یک دهه گذشته با وجود اینکه کشور ما کشوری آفتابی است کمبود ویتامین D افزایش یافته است و ما در بررسی جدیدی که خیلی سریع انجام می شود به دنبال این هستیم که علت افزایش کمبود ویتامین D ایرانیان در این مدت چیست.معاون وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر این به دنبال غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D هم هستیم و در حال بررسی هستیم که غنی سازی شیر یا ‌آرد با ویتامین D کدامیک بیشتر موثر است و غنی سازی یکی از این اقلام در ماههای آ‌ینده آغاز می شود.

  6. #5
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    به گزارش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ،دکتر فرشته محمدی،با اشاره به اهمیت این ویتامین اظهار کرد: ویتامینD یک ویتامین محلول در چربی است که چندین نقش مهم در بدن دارد؛ به جذب کلسیم و فسفر از دستگاه گوارش کمک می‌کند و باعث سرکوب ترشح هورمون پاراتیروئید می‌شود که عامل برداشت کلسیم از استخوان‌هاست.وی افزود: در کنار این عملکردها، ویتامین D به طبیعی بودن سطح کلسیم و فسفر در خون کمک می‌کند و در نتیجه باعث سلامت استخوان‌ها می‌شود. ویتامین D باعث بهبود قدرت عضلانی و کارکرد سیستم ایمنی نیز می‌شود.وی به منابع طبیعی ویتامین D اشاره کرد و گفت: ویتامین D در پوست، تحت تاثیر نور خورشید ساخته می‌شود. مقدار تابش نور خورشید برای ساختن مقدار کافی ویتامین D متفاوت بوده و به سن شخص، رنگ پوست، تماس با نور خورشید و بیماری‌های زمینه‌ای بستگی دارد. تولید این ویتامین در پوست با افزایش سن کاهش می‌یابد. همچنین افرادی که پوست تیره‌تر دارند، برای تولید ویتامین D کافی، زمان بیشتری باید در تماس با نور آفتاب بویژه در فصل‌های سرد سال باشند. منبع مهم دیگر ویتامین D غذاها هستند که شامل روغن ماهی و در مقادیر کمتر تخم مرغ است.
    محمدی با بیان دلایل کمبود ویتامین D تصریح کرد: کمبود ویتامین D در رژیم غذایی به خصوص در کنار تماس کم با نور آفتاب، اختلال جذب ویتامین D در دستگاه گوارش و اختلال در پردازش ویتامین D به دلیل بیماری‌های کبد و کلیه از جمله دلایل کمبود این ویتامین در بدن است.وی مصرف ناکافی ویتامین D را یکی از دلایل کمبود این ویتامین بیان کرد و گفت: نوزادان، کودکان و افراد مسن به دلیل خوردن ناکافی ویتامین D در ریسک کمبود این ویتامین قرار دارند. در شیر مادران ویتامین D کم بوده و بیشتر شیرخواران ویتامین D کافی را از این طریق به دست نمی‌آورند. در رژیم غذایی افراد مسن غذاهای دارای ویتامین D کم است و این در حالیست که جذب ویتامین D در دستگاه گوارش افراد مسن کاهش یافته است.این استاد دانشگاه تماس ناکافی با نور خورشید، بیماری‌ها یا جراحی‌هایی که جذب چربی را مختل می‌کنند و بیماری‌های کبد و کلیه را از دیگر دلایل کمبود این ویتامین در بدن دانست و افزود: در اغلب موارد والدین فرزندان خود را از نور خورشید، به دلیل عوارض نور خورشید (سرطان پوست) دور می‌کنند که این خود باعث کمبود ویتامین D می‌شود.
    بزرگسالانی که تماس کافی با نور خورشید ندارند به خصوص افراد با پوست تیره در معرض کمبود ویتامین D هستند. علاوه بر آن با افزایش سن، ساخت و ذخیره ویتامین D در پوست کاهش می‌یابد. در فصل‌های سرد سال بویژه در مناطق سردسیر که اکثرا هوا آفتابی نیست و در طی تابستان، با استفاده از کرم‌های ضد آفتاب تماس با نور خورشید کاهش می‌یابد.
    وی ادامه داد: بیماری‌های مشخصی بر توانایی روده‌ها در جذب کافی ویتامین D اثر می‌گذارند. این بیماری‌ها شامل سلیاک، کرون و کیستیک فیبروز هستند. در جراحی‌هایی که معده و روده برداشته می‌شوند جذب ویتامین D کاهش می‌یابد. یک مثال در این مورد، جراحی‌های معده به جهت کاهش وزن است.این استاد دانشگاه افزود: کبد و کلیه، حاوی آنزیم‌های مهمی هستند. این آنزیم‌ها ویتامین D غیرفعالی که از طریق غذا و نور خورشید تامین شده است را به فرم فعال ویتامین D تبدیل می‌کنند. افرادی که مبتلا به بیماری‌های کلیه و کبد هستند در ریسک کاهش فرم فعال ویتامین D به دلیل کمبود این آنزیم‌ها هستند. از دلایل نادر کمبود ویتامین D، اختلال مادرزادی آنزیم‌های موجود در کبد و کلیه است که برای تولید فرم فعال ویتامین D لازم است.محمدی در پاسخ به این سوال که چه کسانی نیازمند سنجش ویتامین D هستند؟ گفت: در مواردی که شخص به مدت طولانی دور از نور خورشید بوده یا مدتی طولانی بستری باشد، نیاز به بررسی سطح ویتامین D است. همچنین در مواردی از جمله مبتلایان به بیماری‌ها یا مصرف داروهایی که سطح ویتامین D را کاهش می‌دهد، مبتلایان به پوکی استخوان، پایین بودن سطح کلسیم یا فسفر خون و سابقه شکستگی به دنبال ضربه‌های خفیف، نیاز به اندازه‌گیری سطح ویتامین D است.
    وی در خصوص درمان کمبود ویتامین D، گفت: فرم‌های متفاوتی از مکمل‌های ویتامین D برای درمان در دسترس هستند. در اغلب موارد VitD3 ترجیح داده می‌شود. طی درمان با ویتامین D باید میزان کافی کلسیم مصرف شود. این میزان در مردان و زنان قبل از یائسگی 1000 میلی گرم روزانه و در زنان بعد از یائسگی 1200 میلی گرم روزانه است. این میزان کلسیم از طریق غذاها یا مکمل‌های حاوی کلسیم فراهم می‌شود.وی در خصوص عوارض درمان گفت: عوارض درمان با ویتامین بسیار نادر است. مگر در مواردی که سطح ویتامین D بیش از 100 نانوگرم بر میلی‌لیتر باشد و همزمان مقدار زیادی کلسیم مصرف شود. در این مورد سطح کلسیم خون افزایش یافته و سنگ کلیه ایجاد می‌شود.محمدی در خصوص چگونگی جلوگیری از بروز کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: همچنان که اشاره شد سطح ویتامن D در بدن وابسته به تماس با نور خورشید، رنگ پوست، مصرف غذاهای حاوی ویتامین، بیماری‌های زمینه‌ای و مصرف داروهاست. در مجموع بالغین نیازمند 800 واحد ویتامین D خوراکی روزانه هستند تا سطح ویتامین خون‌شان در حد نرمال باقی بماند. افراد مسن نیازمند مصرف بیشتر ویتامین D3 هستند. همچنین تماس مستقیم و طولانی مدت با نور خورشید به دلیل خطر ابتلا به سرطان پوست توصیه نمی‌شود.

  7. #6
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    به گزارش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به نقل از یو‌پی‌آی، تحقیقات جدیدی که محققان بر موشها انجام دادند، نشان داد که کمبود ویتامین D در رژیم غذایی باعث می‌شود که به مغز آسیب برسد.محققان دریافتند که ویتامین D علاوه بر ضروری بودن برای حفظ سلامت استخوان نقش مهمی را در سایر ارگان‌ها و بافت‌ها از جمله مغز ایفا می‌کند.تحقیقاتی که آنها بر روی موش‌های انجام دادند نشان داد که در رژیم غذایی فقیر از ویتامین D موش‌ها برای مدت چند ماه، کاهش قابل توجهی در آزمون‌های یادگیری و حافظه دیده شد.هرچند مقدار کلی از این ویتامین برای بدن ضروری است اما همین مقدار کم تأثیر فوق العاده زیادی دارد. در واقع کمبود ویتامین D با بروز سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات، افسردگی، افزایش وزن، ام اس و بسیاری از مشکلات و بیماریهای دیگر ارتباط دارد.

  8. #7
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    تنها ویتامین دنیا که نیمی از جهان آن را ندارند

    یکی از ویتامین‌های بسیار حیاتی برای ادامه اعمال حیاتی و جلوگیری از بروز انواع بیماری‌ها بر اساس برآوردها در سه میلیارد جمعیت کره زمین به مقدار کافی وجود ندارد.

    به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ بر اساس جدیدترین پژوهش‌ها بیش از نیمی از جمعیت کره زمین دچار مشکل کمبود ویتامین D هستند. گفتنی است، کمبود این ویتامین در این افراد به دلیل انواع شرایط بویژه شرایط آب و هوایی مناطقی که در آن زیست می‌کنند، به وجود می‌آید.

    بررسی‌ها نشان می‌دهند، کاهش ویتامین D می‌تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها مانند انواع سرطان‌ها، ام‌اس، دیابت، بیماری‌های قلبی، سل، افسردگی، سرماخوردگی، طیف‌ بیماری‌های اوتیسم، مرگ زودرس، سفیدی و ریزش مو در افراد شود.

    از جمله بیماری‌های دیگری که از کمبود ویتامین D ناشی می‌شوند، می‌توان بیماری‌های قلبی و آلزایمر را نیز نام برد.

    کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند بویژه اگر در فصل زمستان قرار دارند به دلیل کاهش اشعه نور خورشید برای جذب این ویتامین از مواد خوراکی مانند زرده تخم‌مرغ، ماهی آزاد، ماهی تن، شیر گاو و همین‌طور مکمل‌های ویتامین D با تجویز پزشک استفاده کنند.

  9. #8
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    معاون بهداشتی وزیر بهداشت:
    کمبود ویتامین D ایرانیان طی یک دهه ۶ برابر شد/

    .................................................. .......................................
    توزیع رایگان ویتامین D در کشور

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از برنامه کشوری توزیع رایگان قرص ویتامین دی (D) به مردم خبر داد.
    دکتر سیاری گفت: در بررسی‌های مختلف متوجه شدیم در مدت 10 سال گذشته کمبود ویتامین دی در مردم شش برابر افزایش یافته است، بنابراین به همه افراد بالای دو سال در کشور بصورت رایگان قرص ویتامین دی می‌دهیم.

    وی افزود: این قرص 50 هزار واحدی و به صورت قرص مرواریدی است که در برنامه کشوری به افراد بالاتر از 12 سال هر ماه یک قرص و به دو تا 12 ساله‌ها هر دو ماه یک قرص داده می‌شود.

    سیاری گفت: تحویل رایگان این قرص در مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.

    وی افزود: در حال حاضر ویتامین دی مورد نیاز دانش‌آموزان دختر و سالمندان را در استان‌های با بیشترین کمبود این ویتامین تدارک دیده‌ایم و بزودی آن‌ها را توزیع می‌شود.

    معاون وزیر بهداشت همچنین از تجهیز مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر کشور به مکمل‌های دارویی مورد نیاز مادران و کودکان خبر داد و گفت: این مکمل‌ها سال‌ها در اختیار آن‌ها قرار نداشت.

    وی افزود: مکمل‌ های دارویی شامل قرص آهن و اسید فولیک، ویژه مادران و قطره آهن و ویتامین دی ویژه نوزادان و شیرخواران است که در سراسر کشور، رایگان در اختیار مادران قرار می‌ گیرد.

    سیاری تاکید کرد: کمبود همه این مکمل‌ ها ممکن است زمینه ساز عوارض جبران ناپذیری در کودکان و مادران شود؛ مثلا کمبود آن در مادر می‌تواند به تولد نوزاد زودرس و کم وزن منجر شود که آنها را در معرض ابتلا به دیابت و سکته‌های مغزی و قلبی زودهنگام قرار می‌دهد.
    Last edited by raana; 15-12-2014 at 23:21.

  10. #9
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    6,351

    پيش فرض

    نقش ویتامین دی در بدن در شبکه تهران

    http://www.aparat.com/v/pcQb1

  11. #10
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Nov 2009
    پست ها
    1,257

    پيش فرض

    کمبود ویتامین D و کلسیم در ۸۰ درصد جمعیت کشور

    دکتر محمد باقر لاریجانی گفت: «میزان ابتلا به "استئوپروز" در کشور افزایش چشمگیری داشته که در سال‌های آینده شاهد رشد بیشتر این بیماری در کشور خواهیم بود. به طوری که این بیماری یک خط قرمز در کشور به شمار می‌رود.»

    به گزارش خبرنگار سینانیوز، دکتر محمد باقر لاریجانی رئیس پژوهشکده متابولیسم و غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سمینار تازه‌های بالینی "استئوپروزی" که صبح امروز در بیمارستان شریعتی برگزار شد، گفت: «"استئوپروز" یکی از شایع‌ترین بیماری‌های اسکلتی است که توسط برخی از بیماری‌ها و عوامل تشدید می‌شود.»

    لاریجانی افزود: «بیماری "استئوپروز" در یک رنج سنی افزایش و سپس تا حدودی ثابت باقی می‌ماند ولی به تدریج با افزایش سن تشدید می‌شود.»

    وی افزود: «۲۰ درصد مردان بالای ۵۰ سال و جمعیت زنان ۴۰ درصد مبتلا به پوکی استخوان هستند. مهم‌ترین خطری که آنها را تهدید می‌کند بروز شکستگی‌های استخوان‌های بدن است که به نظر می‌رسد این میزان تا چند سال دیگر سه برابر افزایش یابد.»

    لاریجانی ادامه داد: «مرگ و میر ناشی از پوکی استخوان ۲۵ درصد است و ۳۰ درصد از افراد مبتلا به مشکلات حاد زندگی دچار می‌شوند.»

    طبق گفته وی، پوکی استخوان شانس ابتلا به سرطان پستان را در زنان و سرطان پروستات را در مردان افزایش می‌دهد.


    وی در ادامه گفت: «در کشور سالیانه ۸ تا ۱۶ میلیون دلار جهت هزینه‌های درمانی پوکی استخوان و عوارض آن صرف می‌شود.»

    رئیس پژوهشکده متابولیسم تصریح کرد: «در حال حاضر هورمون تراپی یکی از روش‌های درمانی رایج جهت بیماری "استئوپروز" به شمار می‌رود.»

    وی به اهمیت ویتامین D در پیشگیری از بیماری‌های مفاصل و استخوان اشاره کرد و گفت: «رفع کمبود ویتامین D در مدارس از اهمیت زیادی برخوردار است. هر چند در سال‌های گذشته بحث‌های آموزشی در زمینه رفع کمبود ویتامین D و کلسیم بیشتر شده است، اما متأسفانه در این زمینه اقدامات عملی موفقی انجام نشده است. به طوری که در حال حاضر ۸۰ درصد جمعیت کشور به کمبود ویتامین D و کلسیم مبتلا هستند.»

    طبق گفته وی، افزایش ویتامین D در افراد ریسک شکستگی را کاملاً کاهش می‌دهد.

    لاریجانی گفت: «در سن ۲۰ تا ۳۹ سال بیشترین حد توده استخوانی شکل می‌گیرد و افزایش فعالیت و مصرف کافی ویتامین D و کلسیم در افزایش آن نقش بسزایی دارد. همچنین با افزایش سن نیاز به مصرف ویتامین D و کلسیم افزایش می‌یابد.»

    وی در ادامه گفت: «طی مطالعات انجام شده مشخص شد ۸۰ درصد افراد سنین ۱۱ تا ۱۷ سال دچار کمبود ویتامین D بوده‌اند و از این لحاظ تفاوتی بین شهر و روستا وجود ندارد.»

    لاریجانی گفت: «۳۰ هزار سال از عمر مفید در اثر بیماری "استئوپروز" از بین می‌رود.»

    وی در پایان گفت: «PHT (قرص درمان استئوپروز) در حال حاضر در کشور تولید می‌شود و تفاوتی با نوع خارجی آن ندارد.»

    - - - Updated - - -

    کمبود ویتامین D و کلسیم در ۸۰ درصد جمعیت کشور

    دکتر محمد باقر لاریجانی گفت: «میزان ابتلا به "استئوپروز" در کشور افزایش چشمگیری داشته که در سال‌های آینده شاهد رشد بیشتر این بیماری در کشور خواهیم بود. به طوری که این بیماری یک خط قرمز در کشور به شمار می‌رود.»

    به گزارش خبرنگار سینانیوز، دکتر محمد باقر لاریجانی رئیس پژوهشکده متابولیسم و غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سمینار تازه‌های بالینی "استئوپروزی" که صبح امروز در بیمارستان شریعتی برگزار شد، گفت: «"استئوپروز" یکی از شایع‌ترین بیماری‌های اسکلتی است که توسط برخی از بیماری‌ها و عوامل تشدید می‌شود.»

    لاریجانی افزود: «بیماری "استئوپروز" در یک رنج سنی افزایش و سپس تا حدودی ثابت باقی می‌ماند ولی به تدریج با افزایش سن تشدید می‌شود.»

    وی افزود: «۲۰ درصد مردان بالای ۵۰ سال و جمعیت زنان ۴۰ درصد مبتلا به پوکی استخوان هستند. مهم‌ترین خطری که آنها را تهدید می‌کند بروز شکستگی‌های استخوان‌های بدن است که به نظر می‌رسد این میزان تا چند سال دیگر سه برابر افزایش یابد.»

    لاریجانی ادامه داد: «مرگ و میر ناشی از پوکی استخوان ۲۵ درصد است و ۳۰ درصد از افراد مبتلا به مشکلات حاد زندگی دچار می‌شوند.»

    طبق گفته وی، پوکی استخوان شانس ابتلا به سرطان پستان را در زنان و سرطان پروستات را در مردان افزایش می‌دهد.


    وی در ادامه گفت: «در کشور سالیانه ۸ تا ۱۶ میلیون دلار جهت هزینه‌های درمانی پوکی استخوان و عوارض آن صرف می‌شود.»

    رئیس پژوهشکده متابولیسم تصریح کرد: «در حال حاضر هورمون تراپی یکی از روش‌های درمانی رایج جهت بیماری "استئوپروز" به شمار می‌رود.»

    وی به اهمیت ویتامین D در پیشگیری از بیماری‌های مفاصل و استخوان اشاره کرد و گفت: «رفع کمبود ویتامین D در مدارس از اهمیت زیادی برخوردار است. هر چند در سال‌های گذشته بحث‌های آموزشی در زمینه رفع کمبود ویتامین D و کلسیم بیشتر شده است، اما متأسفانه در این زمینه اقدامات عملی موفقی انجام نشده است. به طوری که در حال حاضر ۸۰ درصد جمعیت کشور به کمبود ویتامین D و کلسیم مبتلا هستند.»

    طبق گفته وی، افزایش ویتامین D در افراد ریسک شکستگی را کاملاً کاهش می‌دهد.

    لاریجانی گفت: «در سن ۲۰ تا ۳۹ سال بیشترین حد توده استخوانی شکل می‌گیرد و افزایش فعالیت و مصرف کافی ویتامین D و کلسیم در افزایش آن نقش بسزایی دارد. همچنین با افزایش سن نیاز به مصرف ویتامین D و کلسیم افزایش می‌یابد.»

    وی در ادامه گفت: «طی مطالعات انجام شده مشخص شد ۸۰ درصد افراد سنین ۱۱ تا ۱۷ سال دچار کمبود ویتامین D بوده‌اند و از این لحاظ تفاوتی بین شهر و روستا وجود ندارد.»

    لاریجانی گفت: «۳۰ هزار سال از عمر مفید در اثر بیماری "استئوپروز" از بین می‌رود.»

    وی در پایان گفت: «PHT (قرص درمان استئوپروز) در حال حاضر در کشور تولید می‌شود و تفاوتی با نوع خارجی آن ندارد.»

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •