فاویسم ارثی است یا به نوع باقالی مصرفی بستگی دارد؟
وقتی بچه بودم با دوستم مشغول خوردن باقالی بودیم که حال اون بد شد و 2 هفته ای در بیمارستان بستری شد چون مبتلا به فاویسم شده بود و چون همسایه هم بودیم یک دعوای شدید بین خانواده هامون در گرفت که شما باقالی مسموم به بچه من دادید و از این داستانها.
از اون روز به بعد تقریبا خوردن باقالی اونم به صورتی که با گلپر و نمک و سرکه می خورن تبدیل به یک افسانه شد و تقریبا به جز چندبار دیگه نخوردیم.
چند مشاهده ای که خودم داشتم:
1___دختر خالم معمولا باقالی میخورد و هیچ مشکلی هم نداشت ولی یک بار با مصرف همون مقدار باقالی همیشگی حالش بد و کارش به بیمارستان کشید و پزشکا تشخیص فاویسم دادن.الان جوریه که حتی بوی باقالی هم علائمشو در ایشون ایجاد می کنه.
2__فرد دیگری رو می شناختم که اونم باقالی خور حرفه ای بود ولی هر وقت می رفتیم بیرون باهاش برای خرید همیشه می پرسید این باقالیه شماله یا جنوب؟ یکبار هم در اثر خوردن باقالی کارش به بیمارستان رسید به خاطر فاویسم و می گفتش که من به باقالی شمال فاویسم دارم چون آلوده است من اینطوری میشم و فروشنده بهم کلک زده و باقالی شمال رو به جای جنوب قالب کرده!!!!!!
3__بزرگترهای فامیل میگن اگر زیاد بخوری فاویسم می گیری.
4__رفیقم میگه یه نوع آلرژِی هست و ممکنه یه موقع بهش واکنش نشون بدی و یه موقع هم نه.
5__ در کتاب طب سنتی قدیمی خوندم که بعضی از نژاد های باقالی نوعی ویروس دارن که باعث فاویسم میشه.(کتاب چاپ قبل انقلابه فکر کنم دهه 30 یا 40)
6__پزشکم میگه یه بیماریه ارثیه اگر یه بار خوردی و چیزیت نشده هر نوع باقالی مال هرجا باشه به هر روشی بخوری فاویسم نمی گیری و مشاهدات و گفته هام رو چرت و پرت عنوان میکنه.
بالاخره تکلیف چیه؟ روحم داره برای باقالی میره ولی از ترس فاویسم جرئت ندارم بخورم.
تو رو خدا در بحث شرکت کنید و نظرتون رو بگید و مشاهداتتون رو بنویسید