یک سال و یکی دو ماه پیش
عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و مشاور فعلی رییس جمهور روحانی، گفتگو با روزنامه سراسری قانون:
«... یک ماه بنادر ايران بسته شود، مردم گرسنه میمانند. حالا ما بياييم آمار غيرواقعی بدهيم. مساله، مساله ديگری است. من میخواهم از مشكل به مراتب بزرگتری حرف بزنم. مشكلات ما اينها نيست. مشكل اصلی كه ما را تهديد میکند و از اسرائيل و آمريكا و دعواهای سياسی و... خطرناکتر است مساله زندگی ملت است. اين است كه فلات ايران دارد غيرقابل سكونت میشود و كسی به اين فكر نيست. مساله اينجاست كه آبهاي زيرزمينی تحليل رفتهاند و بيلان منفی آب بيداد میکند و کسی به فكر نيست. من نگران شديد نسلهای بعد هستم. هفت هزار سال است كه در ايران زندگي جريان دارد. ما حق نداريم با اين بیتدبیری كشور را با اين چالش بزرگ مواجه كنيم. من همه جا گفتهام، اگر وضعيت اصلاح نشود ايران ۳۰ سال ديگر كشور ارواح میشود، چون همه كشور تبديل به كوير میشود. در كوير اگر بارش هم صورت گيرد، ثمری ندارد چون سفره آب زيرزمينی خشک خشک است، آب در سطح میماند و تبخير میشود. در حال حاضر تمامی پیکرههای آبی طبیعی ايران خشكيدهاند. درياچه اروميه، بختگان، تشک، پريشان، كافتر، گاوخوني، هورالعظيم، هامون، جازموريان و...؛ ديگر چيزی باقي نمانده. من از وقوع بحران حرف میزنم. زندگی ملت در حال تهديد است...».
ادامه:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در حالی که سدهای تهران چند روز ظرفیت آب دارند و ما باز دست به دعا برداشته ایم، باید از یاد نبریم که این فاجعه ای مدام است و اگر امروز و فردا حل شد، اما موضوع تغییرات اقلیمی( آب و هوایی) و گلوبال وارمینگ(گرمایش جهانی) یک موضوع بین المللی و ترمز بریده است، ما چگونه آنرا مدیریت(مسئولین) و اجرا(مردم) کردیم و میکنیم؟!
یکسری فکت
- تهران به تنهایی یک چهارم آب شرب کشور رو مصرف میکنه
- خشکسالی چند سال است که استانهای مرکزی فلات ایران رو درگیر کرده و هم اکنون به استان های پرآبتر رسیده
- آب مشترکین تهرانی در آستانه قطع قرار داره
- دولت به واردات آب فکر میکنه
- معلوم نیست برای نسل بعدی(فرزندانمون) چه برنامه ای داریم
- موضوع آب در همین آغاز بحران چند سالی است به موضوع درگیرهای قومی مردم ایران در استان های یزد، اصفهان، چهارمحال، خوزستان و... با یکدیگر شده است
- و...
در این تاپیک در این رابطه گفتگو و اطلاع رسانی میکنیم بلکه سهم کوچکی داشته باشیم در باخبر کردن هم...
به اصلاح مصرف ، به تعطیلی این وسواسهای شستشو، به تغییر مصرف دیمی و ناکارشناسی چاه های از سفره های زیرزمینی برای زمین های کشاورزی، به تقاضای مدیریت صحیح هزینه پلکانی آب ، به صیانت از آبهای جاری، و...