تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 18

نام تاپيک: خمیر مرغ، جنجال جدید صنایع غذایی/ از دستور حذف کامل تا مقاومت تولید کنندگان سوسیس و کالباس

  1. #1
    ناظر انجمن موضوعات علمی و فنی-مهندسی M o h a m m @ d's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2011
    محل سكونت
    همین دوروبر
    پست ها
    2,477

    پيش فرض خمیر مرغ، جنجال جدید صنایع غذایی/ از دستور حذف کامل تا مقاومت تولید کنندگان سوسیس و کالباس

    بعد از جنجال روغن پالم در لبنیات که توسط وزیر بهداشت رو شد و از اجحاف بیشتر به مصرف کنندگان جلوگیری کرد نوبت به سوسیس و کالباس رسیده است.




    - حقیقت این است که بعد از افزایش افسار گسیخته قیمت مواد پروتئینی در دولت قبلی و پر کشیدن گوشت و مرغ از سفره های مردم، بسیاری از خانواده ها کمبود پروتئین در سبد مصرفی خود را از طریق سوسیس و کالباس و محصولات مشابه مثل تن ماهی و غیره تامین می کنند.
    انتشار اخباری مبنی بر استفاده از خمیر مرغ که معلوم نیست بر اساس کدام استاندارد غذایی تولید و وارد صنایع سوسیس و کالباس شده باعث شده است که نگرانی جدیدی در این زمینه بروز کند.
    در همین زمینه دو سه روز پیش رییس سازمان «غذا و دارو» از ممنوع شدن ورود "خمیرمرغ" به چرخه تولید سوسیس و کالباس خبر داد و گفت: این موضوع از نیمه دوم امسال اجرایی می‌شود.
    رسول دیناروند در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآورده‌های پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی می‌شود.حذف خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است چراکه از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم؛ بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شده است.
    رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: شرکت‌های تولید کننده سوسیس و کالباس از یک دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده و خمیر مرغ را حذف کنند.
    به گفته وی، خمیر مرغ، گوشت‌های مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد می‌شود.
    دیناروند همچنین گفت: نمی‌توانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم چراکه مشخص نیست ماده اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از چربی زیادی برخوردار باشد.

    خمیرمرغ چیست؟
    خمیر مرغ همان گوشت مرغ است که با روش میکانیکی و به وسیله دستگاه بادر بصورت مایع استحصال می شود.
    بنا بر برخی از گزارش ها خمیر مرغی که در کشور تهیه می شود مایعی است حاصل از بادر اسکلت باقیمانده از مرغ هایی است که از ران و سینه آنها جدا شده و یا از رستوران ها و مرغ فروشی های سطح شهرجمع آوری می شود. با این اوصاف دیگر نباید به آن خمیرمرغ بگوییم و بهتر است خمیر اسکلت یا ضایعات نامیده شود.
    آن بخشی هم که از مرغ کامل بدست می آید، از مرغ های تخمگذاری (در صنعت به آنها مرغ هلندی یا مادر می گویند) تهیه می شود. خمیر حاصل از این مرغ ها سرشاراز باقیمانده امعاء و احشاء حفره بطنی و صدری مرغ است.
    استفاده از دستگاه بادر حلزونی حدود سال 1979 یعنی 33 سال پیش در حالی در سراسر کشورهای دنیا منسوخ شد که از 10 سال گذشته کاربرد این نوع دستگاه در ایران مجاز شناخته شد در حالی که تولید سوسیس و کالباس‌ از خمیر مرغ در اروپا فقط در محصولات خاصی مانند فرانکفورترها (هات داگ) مجاز است و قابلیت مصرف آنها به دلیل میزان بالای چربی، آهن و مس موجود در مغز استخوان مرغ محسوب می‌شود که همین آهن و مس سبب تسریع روند اکسیداسیون چربی و فعالیت میکروارگانیسم در خمیر مرغ می‌شود.
    از سوی دیگر میزان فسادپذیری خمیر مرغ در دمای اتاق بعد از دو ساعت، در دمای یخچال بعد از حدود یک تا دو هفته و در حالت انجماد حدود یک تا دو ماه است اما تاریخ مصرف سوسیس و کالباس‌های تولیدشده با خمیر مرغ در ایران بدون توجه به شرایط بهینه نگهداری و سلامت مصرف کننده حداقل 40 تا 60 روزه ذکر می‌شود.
    حذف خمیر مرغ ممکن نیست!
    در حالی رییس سازمان غذا و دارو از ممنوع شدن ورود خمیرمرغ به چرخه تولید سوسیس و کالباس از نیمه دوم امسال خبر داده است که مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران این کار را غیرممکن می‌داند.
    به گزارش شفا آنلاین،محمد موسوی با اشاره به اینکه امکان حذف خمیرمرغ از سوسیس و کالباس وجود ندارد، گفت: از مسئولان توقع داریم به صورت منطقی اظهارنظر کنند. در همه جای دنیا در تولید فرآورده‌های گوشتی از خمیرمرغ استفاده می‌شود و این کار استاندارد بین‌المللی دارد.
    وی با تاکید بر ضرورت برخورد جدی با واحدهای زیرپله‌ای و غیرقانونی تولید خمیر مرغ عنوان کرد: در حال حاضر واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی، خمیر مورد نیاز خود را عمدتا خودشان در داخل کارخانه تولید می‌کنند. خمیر مرغی که از سوی کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی تولید و مصرف می‌شود، دارای مجوز سازمان استاندارد، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است و مشکلی ندارد اما عمده خمیر مرغی که از خارج از واحد‌های فرآورده‌های گوشتی تامین می‌شود غیر مجاز است و استاندارد ندارد که بسیاری از واحدهای تولید این نوع خمیر مرغ نیز توسط تعاونی، استاندارد و بهداشت قلع‌ و قمع شده‌اند.
    وی تاکید کرد: واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی موظف هستند خمیر مرغ خود را از منابعی تامین کنند که دارای مجوز بهداشت و استاندارد هستند در غیر این صورت با تعطیلی مواجه می‌شوند.
    آیا در ایران سوسیس و کالباس واقعی پیدا می شود؟
    در تعریف سوسیس نوعی غذای آماده است که از گوشت چرخ‌کرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و گاهی اوقات گیاهان معطر تهیه می‌شود. معمولاً روی سوسیس‌ها، نوعی پوشش قرار می‌گیرد. در قدیم، این پوشش را از روده حیوانات تهیه می‌کردند. امروزه جنس این رویه‌ها معمولاً از کلاژن یا سلولز و یا حتی پلاستیک، است. سوسیس‌ها به دلیل مواد نگهدارنده افزوده شده به آنها، تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند.
    با چنین تعریفی البته هنوز هستند کارخانه های معتبر و قدیمی که اصالت محصولاتشان از رنگ و بوی محصولشان پیداست اما در این میان کارخانه های جدیدتر و بی نام و نشان تر معمولا از تقاضای بالای بازار برای محصولات خود سو استفاده کرده و با قیمت پایین تر محصولات کم کیفیت مضر را در بسته بندی های شکیل و تبلیغات چشم نواز وارد بازار می کنند.
    کارخانه های قدیمی تر معمولا سوسیس و کالباس مرغوب را با قیمتی بالاتر عرضه می کنند. طبق یک ضرب المثل قدیمی که هرچه قدر پول بدهی همان قدر آش می خوری باید گفت در ایران نیز برای خرید سوسیس کالباس سالم تر باید سر کیسه را بیشتر شل کرد و درست هم قیمت یک کیلو گوشت خورشتی گوساله، برای سوسیس و کالباس پول خرج کرد، چرا که در غیر این صورت باید بیشتر نگران شایعه ها و البته اخبار حقیقی در مورد عدم سلامت خمیر مرغ در این گونه محصولات بود.

    انواع جهانی سوسیس
    تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا انواع سوسیس به روش مدرن و سنتی تولید می شود از چین و کشورهای آسیایی گرفته تا نیوزلاند و مکزیک در تمامی این کشورها فرمول اصلی یکسان است گوشت چرخ شده به همراه افزودنی ها درون پوست روده و سلولز پیچیده می شود.
    کشورهای اروپای شرقی سردمدار تولید سوسیس هستند و حتی در سالیان جنگ این صنعت نابود نشد و حتی به دلیل ماندگاری بیشتر گوشت و قیمت ارزان تر پیشرفت کرد.
    هم اکنون در کشورهایی مانند لهستان و ایتالیا لذیذ ترین سوسیس ها تولید می شود اما تقریبا در هیچ جای دنیا نمی توان به این نکته برخورد که در تولید کوکتل گوشت از خمیر مرغ استفاده شود!
    تقریبا همه سازندگان استاندارد سوسیس و کالباس بسته به نوع سوسیس از گوشت همان دام به صورت جرخ کرده و در خود کارخانه استفاده کرده و خرید خمیر بی کیفیت مرغ با درصد نامعلومی از نمکها و نیترات ها در هیچ کارخانهمواد غذایی مسبوق به سابقه نیست.
    حال باید دید با اجرایی شدن احتمالی ممنوعیت استفاده ار خمیر مرغ کدام کارخانه جات تولید سوسیس و کالباس عطای تولید باری به هر جهت سوسیس و کالباس را به لقای آن می بخشند و در جست و جوی سود بیشتر به بخش دیگری مهاجرت می کنند. همچنان که باید منتظر افزایش قیمت نیز بود چرا که عدم استفاده از خمیر مرغ مساوی است با استفاده بیشتر از گوشت واقعی در فرآیند تولید این محصولات.
    .khabaronline

  2. 5 کاربر از M o h a m m @ d بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    داره خودمونی میشه hasanjun77's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2014
    پست ها
    24

    پيش فرض

    کلا باید بیخیالش شد.افراد فقیر برای تامین پروتئین یا باید سم و هزار ویک آشغال بخورن یا هیچ.همون تخم مرغ بهتره


  4. #3
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 استفاده از خمیر مرغ در کباب و حلیم!

    استفاده از خمیر مرغ در کباب و حلیم!










    رییس انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران از استفاده گسترده از خمیر مرغ در اصناف برای پخت کباب و حلیم خبر داد و گفت: اگر استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس مشکل بهداشتی دارد باید استفاده از این محصول در اصناف نیز ممنوع و جلوی آن گرفته شود.
    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رمضان فلاحتی امروز - یکشنبه - در نشستی خبری با اشاره به این‌که اصطلاح واژه خمیر مرغ به MDM اشتباه است، افزود: سالانه 50 تا 70 هزار تن MDM در صنعت سوسیس و کالباس کشور مصرف می‌شود که اگر این کار ممنوع شود، فشار زیادی به صنعت طیور وارد می‌شود.
    وی با اشاره به این‌که واحد‌های فرآورده‌های گوشتی از ابتدای مهرماه امسال دیگر از خمیر مرغ در تولید محصولاتشان استفاده نمی‌کنند، افزود: اگر هم واحدی ریسک کند و از خمیرمرغ استفاده کند با خطر تعطیلی مواجه خواهد شد.
    همچنین مجید افلاکی، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به این‌که براساس ابلاغیه اخیر سازمان غذا و دارو در تاریخ 17 شهریور ماه، استفاده از MDM (خمیرمرغ) در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع شده است، اظهار کرد: این در حالی است که در همه جای دنیا استفاده از این محصول در تولید فرآورده‌های گوشتی رواج دارد و در ایران بعد از جنگ جهانی دوم دستگاه‌های جداسازی گوشت از اسکلت مرغ از کشور‌های آلمان، اتریش و فرانسه وارد شد.
    کمتر از 5 درصد واحد‌های تولیدی فرآورده‌های گوشتی تخلف می‌کنند

    وی با اشاره به این‌که هم‌اکنون در 150 کارخانه فرآورده گوشتی کشور سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه‌ دستگاه‌های تولید خمیر مرغ شده است، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که میزان تخلفات در صنعت فرآورده‌های گوشتی چه میزان است؟ گفت: برآورد‌های ما نشان می‌دهد کمتر از پنج درصد از واحد‌های تولیدی فرآورده‌های گوشتی مرتکب تخلف می‌شوند. البته ما به عنوان انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی قدرت تعطیل‌کردن واحد‌ها را نداریم.
    افلاکی در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ اظهارات چند سال قبل پورهاشم، مدیر کل سابق اداره استاندارد تهران - درباره‌ تخلفات گسترده در صنایع سوسیس و کالباس عنوان کرد: ایشان مهندس وزارت نیرو بود اما درباره‌ صنعت سوسیس و کالباس اظهار‌نظر فنی می‌کرد. وی بعدا در جلسه‌ای در استانداری تهران ایران اعتراف کرد که در اظهاراتش زیاده‌روی کرده است.
    اظهارارت رییس کمیسیون بهداشت مجلس برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود

    وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این‌که دلیل اظهارات سال قبل رییس کمیسیون بهداشت مجلس در روز جهانی غذا و اتهامات وی به صنعت غذا اظهارکرد: آقای شهریاری در آن جلسه متاسفانه اظهاراتی را علیه صنعت غذا مطرح کرد که باعث خوشحالی 100 وابسته خارجی در آن جلسه شد. آن اظهارات نامردانه و برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود. وی در آن جلسه حتی در اتهام‌زنی هم دچار اشتباه شد و عنوان کرد که "صنایع لبنی کشور به وایتکس، شیر اضافه می‌کنند".
    برخی با صنعت فرآورده‌های گوشتی خصومت شخصی دارند

    افلاکی درباره شایعات مطرح شده مبنی بر استفاده گوشت گربه در تولید سوسیس و کالباس عنوان کرد: برخی دروغ‌ها آنقدر بزرگ هستند که حتی احتیاج به تکذیب کردن هم ندارند. برخی فیلم‌های ویدئویی که در اینترنت علیه صنعت سوییس و کالباس منتشر شده ناشی از خصومت شخصی برخی با این صنعت بوده است.
    وی تاکید کرد: حدود 10 تا 15 درصد گوشت مرغ به اسکلت آن می‌چسبد که با دست قابل جداسازی نیست و اگر به خمیر مرغ تبدیل نشود سالانه 50 تا 70 تن گوشت مرغ معادل 10 هزار تن گوشت قرمز وارداتی است که هدر می‌رود و ارزش آن بالای 200 میلیون دلار است.
    به گزارش ایسنا، چندی پیش سازمان غذا و دارو با ابلاغیه‌ای استفاده از خمیر مرغ در تولید کلیه فرآورده‌های گوشتی ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که سازمان ملی استاندارد ایران از اوایل سال 1389 استفاده از خمیر مرغ را در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع اعلام کرده بود. با این وجود طی چند سال اخیر بین سازمان استاندارد و غذا و دارو اختلاف وجود داشت که در نهایت سازمان غذا و دارو از نظر سازمان استاندارد تبعیت کرد.
    انتهای پیام


  5. #4
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    10 تاکید چندباره وزارت بهداشت بر توقف استفاده از خمیرمرغ

    تاکید چندباره وزارت بهداشت بر توقف استفاده از خمیرمرغ







    مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: خمیر مرغ باید در یک زمان‌بندی مشخص و در یک پروسه بهداشتی تولید و استفاده شود.

    دکتر سیدهدایت حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه زمانبندی مشخصی را با صنعت غذا در مورد بهداشتی کردن خمیر مرغ هماهنگ کرده‌ایم، گفت: طبق اقدامات انجام شده، خمیر مرغ باید در یک زمان‌بندی مشخص و در یک پروسه بهداشتی تولید و استفاده شود تا رسیدن آن زمان درخواست کردیم که تولید و استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس متوقف شود.

    حسینی در پاسخ به اینکه مدت زمان مشخص شده با صنعت در مورد بهداشتی کردن تولید و استفاده از خمیر مرغ چقدر‌ است؟‌ گفت: مدت زمان آن به برنامه‌ها و زمانبندی‌های ما با صنعت و میزان صحه‌گذاری و نظارت بهداشتی مورد نظر سازمان غذا و دارو توسط صنعت غذا بستگی دارد.

    وی ادامه داد: در واقع بستگی به این دارد که چقدر مسیر و روشی که در تولید و استفاده از خمیرمرغ مد نظر سازمان غذا و دارو است، انجام شود.

    وی در مورد گفته صنعت غذایی مبنی بر امکان پذیر نبودن حذف خمیر مرغ تصریح کرد: سازمان غذا و دارو به بهداشتی شدن تولید و استفاده خمیر مرغ معتقد است و این خمیر باید بهداشتی شود تا بعد از انجام صحه گذاری‌ها و نظارت‌های سازمان تصمیم نهایی را درمورد آن بگیریم.

    حسینی در پایان درباره عوارض استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های پروتئینی نظیر سوسیس و کالباس گفت: قطعا با نظارت بهداشتی که روی خمیر مرغ انجام می‌شود این خمیر بدون مشکل و عوارض بهداشتی خواهد بود.

    انتهای پیام

  6. #5
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 محتویات سوسیس و کالباس ایرانی + تصاویر

    محتویات سوسیس و کالباس ایرانی + تصاویر









    پارسینه نوشت: خمیر مرغ ماده اصلی و پایه بسیاری از فرآورده‌های گوشتی کشور است که از حدود 15 سال پیش به صورت جدی وارد صنعت فرآوردهای گوشتی کشور شده است و رفته رفته جایگزین گوشت قرمز شد. اما واقعا خمیر مرغ چیست و چگونه تهیه می‌شود؟
    ممنوعیت استفاده از این ماده در فرآورده‌های گوشتی باعث شد تا پارسینه به به بررسی چگونگی تولید ماده اولیه سوسیس و کالباس بپردازد.
    به گزارش ایسنا، پارسینه در ادامه می‌نویسد: در حقیقت خمیر مرغ همان گوشت مرغ است که با روش مکانیکی و به وسیله دستگاه بادر بصورت مایع استحصال می شود. اما واقعا خمیر مرغی که امروزه توسط صنایع فرآوردهای گوشتی کشور، مراکز قطعه بندی مرغ، کشتارگاه ها و یا در مراکز غیرمجاز تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد از مرغ کامل تهیه می شود؟ (براساس استاندارد ملی و ضوابط کشورخمیر مرغ باید ازمرغ کامل استحصال شود.)
    حقیقتا باید گفت خیر زیرا خمیر مرغی که در کشور تهیه می شود مایعی است حاصل از بادر اسکلت باقیمانده از مرغ هائی که ران وسینه آنها جدا شده است ویا از رستوران ها و مرغ فروشی های سطح شهرجمع آوری می شود که دیگر نباید به آن خمیرمرغ بگوئیم و بهتر است خمیر اسکلت یا ضایعات نامیده شود. آن بخشی هم که از مرغ کامل استحصال می شود متاسفانه از مرغ های تخمگذاری (در صنعت به آنها مرغ هلندی یا مادر می گویند) تهیه می شود و به دلیل چثه ریزی و آلودگی که دارند کشتارگاها قادربه خروج کامل امعاء و احشای این مرغ ها نیستند و متاسفانه خمیر حاصل از این مرغ ها سرشار از باقیمانده امعاء و احشاء حفره بطنی و صدری است.
    به همین دلیل است که دکتر رسول دیناروند رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآورده‌های پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی می‌شود.
    در ادامه جهت درک بیشتر موضوع ضمن ارائه گزارش تصویری نحوه استحصال خمیر مرغ و خمیر اسکلت به مشکلات فنی و بهداشتی خمیر مرغ و دستگاه بادر می پردازیم.
    تصویرشماره 1 دستگاه بادر، ساخت ایران

    تصویر شماره 2 مرغ هلندی موجود در دهانه بادر

    تصویر شماره 3 امعاء و احشاء موجود در مرغ‌های هلندی که قبل از بادر شدن از بادر خارج شد

    تصویر شماره 4 نمونه از امعاء و احشائی که در مرغ هلندی حتما وجود دارد

    تصویر شماره 5 اسکلت‌هائی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده است

    تصویر شماره 6 اسکلت‌هائی که بر اثر ماندگی دچار فساد شده است

    تصویر شماره 7 ضایعاتی که جهت استحصال خمیر جمع آوری شده‌اند

    تصویر شماره 8 دهانه یک بادر که امعاء و احشاء در آن به وضوح دیده می‌شوند

    تصویر شماره 9 خمیر استحصال شده توسط دستگاه بادر
    انتهای پیام

  7. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  8. #6
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض درخواست از وزیر بهداشت برای رفع ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ

    در نشست صبحانه کاری امروز مطرح شد


    درخواست از وزیر بهداشت برای رفع ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ







    افزایش سرمایه‌گذاری دولت در بخش گردشگری سلامت، ادامه پرداخت یارانه به شیر و رفع ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع فرآورده‌های گوشتی از جمله درخواست‌های اعضای اتاق بازرگانی از وزیر بهداشت بود که امروز در نشست صبحانه کاری در اتاق بازرگانی ایران مطرح شد.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صبح امروز - یکشنبه - در جلسه نشست صبحانه کاری مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی کشور،‌ فعالان بخش خصوصی به ارائه نظرات و انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.

    غلامحسین شافعی - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران - در این نشست گفت: در حالی که گردشگری سلامت در سال 2012 معادل 100 میلیارد دلار درآمدزایی داشته در ایران دچار کم‌توجهی شده است.

    به گفته وی در حال حاضر تنها 350 هزار دلار درآمد ایران از بخش گردشگری سلامت است و این بخش به سرمایه‌گذاری بیشتر و اهتمام دولت برای رشد نیاز دارد.

    شافعی خاطر نشان کرد :‌ بخش پزشکی کشور که دولت آن را ایجاد کرده، رده اول در منطقه را دارد و آینده روشنی در این بخش پیش‌رو داریم.

    شمس علی هادی زاده معلم – رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران - نیز خواستار وضع مجدد یارانه شیر شد و لغو آن را لطمه به سلامت و تاریخ ایران برشمرد.

    فکوری - دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - خواستار توجه بیشتر به شهرستان ها در تدوین قوانین شد.

    وی اظهار کرد: شرایط تهران با شهرستان ها متفاوت است و نمی توان قوانینی که برای یک بیمارستان در شهرک غرب در نظر گرفته می شود را در شهرستان های کوچک پیگیری کرد.

    مجیدرضا حریری – رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران – نیز خواستار تغییر نگاه وارداتی در حوزه بهداشت شد تا بتوان بدین وسیله از قاچاق جلوگیری کرد.

    فاروق یوسفی - عضو دیگر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران - ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در صنایع فرآورده‌های گوشتی را به عنوان ضرری جبران ناپذیر برای تولیدکنندگان برشمرد و درخواست کرد در این قانون بازنگری صورت گیرد.

    انتهای پیام

  9. #7
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض دامپزشکی بدون اجازه وزارت بهداشت مجوز خمیر مرغ می‌دهد/



    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو:
    دامپزشکی بدون اجازه وزارت بهداشت مجوز خمیر مرغ می‌دهد/ عسل‌ و زعفران تقلبی در بازار/ رتبه‌بندی آب آشامیدنی و بطری

    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو از رتبه بندی آبهای آشامیدنی و بطری شده و وجود عسل و زعفران تقلبی در بازار خبر داد و درباره صدور مجوز خمیر مرغ گفت: از نظر وزارت بهداشت استفاده از خمیر مرغ ممنوع است اما سازمان دامپزشکی بدون توجه به این ممنوعیت مجوز خمیر مرغ صادر می‌کند.






    به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، حسین رستگار امروز در یک نشست خبری گفت: یکی از برنامه‌هایی که دنبال می‌شود رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف یکبار مصرف است چرا که این ظروف در مراسم عمومی، عزاداری و جشن‌ها مصرف بالایی دارد.
    وی ادامه داد: بسیاری اوقات نوشیدنی‌های داغ مثل چای و مواد غذایی را در ظروف یکبار مصرف شفاف و نازک می‌گذارند که مضر است و مواد مضر را به بدن وارد می‌کند.
    رستگار گفت: باید ظروف یکبار مصرف با توجه به جنس و شرایط مصرف تفکیک شود و برای مواد داغ از ظروف کاغذی یا فوم استفاده شود و از ظروف شفاف برای نوشیدنی‌های سرد استفاده شود.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو ادامه داد: درجه حرارت موجود در آب‌جوش، چای، شیر داغ یا غذای داغ می‌تواند مواد آلاینده را در ظروف یکبار مصرف شیشه‌ای به غذا منتقل کند البته مصرف یک یا دو بار ضرری ندارد اما در طولانی‌مدت اثرات خطرناکی دارد و شرایط رژیم غذایی و استرس بر آن مؤثر است.
    رستگار گفت: از طرفی ظروف شیشه‌‌ای نیز باید کاملاً شست‌وشو داده شود تا بیماری را منتقل نکنند البته همه نوع کالای غیرمجوز و قاچاق وجود دارد.
    وی افزود: در لوازم یکبار مصرف نیز ظروف قاچاق دیده می‌شود که نشان استاندارد را ندارد در حالی که باید این ظروف نشان استاندارد و سازمان غذا و دارو را داشته باشند به همین دلیل برای نظارت بر مواد آلاینده برنامه‌ای را در طرح تحول نظام سلامت دنبال می‌کنیم تا آلاینده‌ها و مواد تقلبی بررسی شوند.
    وی گفت: سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو وظیفه نظارتی دارند و موازی پیش می‌روند به همین دلیل باید استانداردها بازنگری شوند و در طرح کلانی که در دست بررسی داریم میزان آفت‌کش‌ها، سموم در باغات میوه‌های استفاده می‌شود را بررسی خواهیم کرد چرا که بسیاری از سموم جدید وارد بازار می‌شوند.
    وی گفت: البته فرهنگ‌سازی بیش از 50 درصد می‌تواند بر میزان استفاده از ظروف یکبار مصرف مضر، مؤثر باشد چرا که مردم نمی دانند چه ظروفی مضر یا غیرمضر است.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو از ارائه پیشنهاد طرح شناسایی و کنترل آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی به وزیر بهداشت خبر داد و گفت: تقلبات روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و بررسی آنها از جنبه آزمایشگاهی سخت‌تر شده است ما خیلی از استانداردها را داریم اما بسیاری از مواد مضر دستکاری می‌شوند و به همین تقلبات جدید رخ می‌دهد.
    رستگار گفت: به عنوان مثال در چای و زعفران می‌بینید مواد تقلبی به آن اضافه می‌کنند یا در عسل شاهد وجود تقلباتی هستیم که باید بررسی شوند.
    وی افزود: فلزات سنگین موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها قبلاً با دستگاه‌های معمولی قابل بررسی بودند اما اکنون شناسایی آنها بسیار سخت شده و هزینه دستگاه‌های جدید 5 هزار میلیارد تومان است البته تعدادی از این دستگاه‌ها در کشور موجود است اما نمی‌توانیم همه آزمایشگاه‌ها را به آن مجهز کنیم.
    رستگار ادامه داد: تقلبات در هر زمانی متفاوت است در روغن پالم که وجود داشت به جای روغن حیوانی روغن گیاهی استفاده می‌کردند چون ارزان‌تر بود یا در عسل می‌بینیم به جای گل، قند جلوی کندوها می‌گذارند تا شیره قند تولید شود.
    وی ادامه داد: وظیفه سازمان غذا و داروست که مواد غذایی را از نظر ایمنی سلامت و ارزش تغذیه‌ای بررسی کنند اما در مورد عسل نیز شاید ایمنی و سلامت را داشته باشد اما ارزش تغذیه‌ای ندارد.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در مورد سوسیس و کالباس نیز گفت: در این مورد نیز بر روی ارزش غذایی آن بحث می‌شود چرا که مصرف سوسیس و کالباس ضرری ندارد به شرط آنکه تأییدیه سازمان غذا و دارو را داشته باشد و از کارخانجات معتبر تولید شده باشد نه اینکه از مغازه‌های زیرپله‌ای تولید شود در این صورت مصرف آن خطرناک خواهد بود.
    رستگار در مورد خمیر مرغ نیز گفت: خمیر مرغ قبلاً مجوز داشته اما به تازگی در بررسی‌های انجام شده مشخص شد بعضی از خمیر مرغ‌های تولیدی طبق شرایط استاندارد تولید نمی‌شوند گاهی استخوان مرغ در آن له می‌شود که آلایندگی ایجاد می‌کند و گاهی بافت‌های غیرگوشت مثل غضروف در آن وجود دارد بنابراین خمیر مرغ از نظر ارزش غذایی و کیفیت اجازه تولید ندارد.
    وی افزود: هر چند که سازمان دامپزشکی اعلام کرده که مجوز خمیر مرغ به همه می‌دهد اما از سوی سازمان غذا و دارو مجوز جدیدی داده نمی‌شود و مجوزهای قبلی هم باید اصلاح شوند.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در رابطه با وضعیت نیترات موجود در آب نیز گفت: بررسی کیفیت آب به معاونت‌های بهداشتی به سازمان غذا دارو برمی‌گردد که آب لوله‌کشی مسئولیتش با معاونت بهداشتی و آب بسته‌بندی شده و آب‌های معدنی بر عهده سازمان غذا و دارو قرار دارد.
    وی ادامه داد: در مورد نیترات موجود در آب آشامیدنی ما نمی‌توانیم اظهارنظری کنیم اما در مورد آب‌های معدنی با بررسی‌هایی که از نمونه‌های موجود در بازار انجام دادیم مشخص شد که مشکلات تقلبی در آنها وجود ندارد.
    وی افزود: آب معدنی یا از چشمه گرفته می‌شود که بدون تغییر بسته‌بندی می‌شود و املاح آن طبیعی است یا در قالب آب آشامیدنی از آب رودخانه و مکان‌های دیگر تهیه می‌شود و با تابش ازون در آن، آلایندگی آن را کم می‌کنند.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو ادامه داد: در هر دو مورد آب معدنی و آب آشامیدنی بررسی‌های لازم را انجام دادیم و سلامتی آنها تأیید شده است و معیارهای لازم را داشته‌اند.
    وی گفت: به بیش از صد برند مجوز تولید آب معدنی داده‌ایم البته برخی از آنها مجوز دارند اما تولید نشده‌اند و از سطح بازار فقط 20 تا 30 برند پرمصرف را بررسی کرده‌ایم با این حال تقلب در آب معدنی هم وجود دارد اما در نمونه‌های ما بسیار کم بوده است.
    وی همچنین از رتبه‌بندی آب آشامیدنی و معدنی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: هم اکنون میزان نیترات موجود در کشور 50 PPM است به همین دلیل به دنبال بازنگری برای استانداردهای نیترات هستیم.
    مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو همچنین نسبت به نگهداری مواد غذایی در جلوی مغازه‌ها هشدار داد و گفت: گاهی می‌بینیم برخی مواد غذایی مانند آب معدنی جلوی در مغازه گذاشته می‌شود که آفتاب شدیدی به آن می‌تابد و به دلیل اینکه ظروفشان پلاستیکی است آلایندگی تولید می‌کنند.
    رستگار ادامه داد: همچنین پفک و چیپس در جلوی مغازه‌ها نگهداری می‌شود که در معرض نور مستقیم آفتاب قرار می‌گیرد و روغن موجود در آن تجزیه شده و به مواد مضر تبدیل می‌شود یا گاهی به هنگام بارش باران در فصل پاییز و زمستان خوراکی‌هایی که جلوی مغازه‌ها نگهداری می‌شوند رطوبت جذب کرده و باعث رشد مواد میکروبی و قارچی می‌شوند.
    رستگار گفت: بررسی کیفیت مواد غذایی با سازمان غذا و دارو است اما نظارت بر عملکرد مغازه‌ها با اداره صنوف و سلامت بهداشت محیط کار است البته ما پس از بررسی نتایج، آن را به سازمان‌های مرتبط اعلام می‌کنیم.
    وی ادامه داد: همچنین تأکید می‌شود که ظروف آب معدنی را نباید در فریزر نگهداری کرد چرا که با یخ زدن آب معدنی باعث می‌شود پلیمر که یک ماده مضر و خطرناک است روی سطح آب بیاید.
    وی گفت: بنابراین با بررسی‌های انجام شده مشخص شد که تولید آفتاب و گرمای بسیار در بیرون از مغازه‌ها باعث ایجاد مواد مضر در خوراکی‌ها می‌شود.
    انتهای پیام/

  10. #8
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض شرط استفاده از خمیرمرغ در فرآورده‌های

    رییس سازمان ملی استاندارد به ایسنا اعلام کرد

    شرط استفاده از خمیرمرغ در فرآورده‌های گوشتی/مهر استاندارد بر لبنیات، برنج و آب معدنی







    روز گذشته قسمت نخست مصاحبه ایسنا با رییس سازمان ملی استاندارد در خصوص نظارت بر استاندارد و کیفیت بنزین، کم‌فروشی و دیگر حواشی مربوط به آن روی خروجی این سایت قرار گرفت. در قسمت دوم و پایانی این گفت‌وگو نظرات نیره پیروزبخت را درباره دیگر مباحث روز و نگرانی‌های مصرف‌کنندگان از استاندارد محصولات اعم از خوراکی و غیر خوراکی و کیفیت خدمات جویا شدیم.
    وی شرط استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی را اصلاح شیوه تولید اعلام و تاکید کرد که سازمان ملی استاندارد تمام هوش و حواس خود را در خصوص سلامت لبینات جمع کرده لذا مردم نگران وجود روغن پالم در لبنیات نباشند.

    او همچنین علیرغم اطمینان دادن به مردم در خصوص سلامت آب‌های معدنی دارای علامت استاندارد و مصرف برنج، تصریح کرد که تاکنون حتی یک مجوز برای واردات دستگاه برنج‌کوب صنعتی از سوی سازمان استاندارد داده نشده و اگر چنین دستگاهی به کشور وارد شده به صورت قاچاق بوده است؛ بنابراین هیچ‌گونه برنج صنعتی در کشور تولید نشده است.

    به گفته پیروزبخت نصب برچسب مصرف سوخت در خودرو امری اجباری و غیرانکار است و اگر برخی از خودروها فاقد برچسب مصرف سوخت هستند به این معناست که پس از گذراندن مراحل شماره‌گذاری، برچسب را از خودرو برداشته‌اند.

    رییس سازمان ملی استاندارد همچنین حجم عمده‌ای از اسباب‌بازی‌ها و لوازم آرایشی را قاچاق عنوان کرد و گفت: شناسایی و استاندارد‌سازی این کالاها کار بسیار دشواری است و خریدار نمی‌تواند تشخیص دهد که این کالا از کانال سازمان استاندارد عبور کرده یا خیر لذا به فکر راه‌اندازی یک راه تشخیص مناسب در این راستا هستیم.

    مشروح گفت‌وگوی ایسنا با رییس سازمان ملی استاندارد به شرح زیر است:

    - با توجه به اینکه استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی اخیرا ممنوع شده و تولیدکنندگان نسبت به مشکلات و ضررهای مالی خود، رفع ممنوعیت را از سازمان استاندارد و وزارت بهداشت پیگیر هستند، آیا این ممنوعیت در آینده نیز ادامه خواهد داشت؟

    اگر روش‌های تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان استفاده آن در فرآورده‌های گوشتی خواهد بود اما هم اکنون استفاده از خمیر مرغ با ماهیت فعلی ممنوع است. چراکه خمیر مرغ ویژگی‌های خاصی دارد که اگر همین ویژگی‌ها تغییری نکند استفاده از آن در فرآورده‌های گوشتی مجاز نیست.

    اگر وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد به تفاهمی برسند که روش‌های تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان ساماندهی در استفاده از فرآورده‌های گوشتی خواهد بود. اما هم اکنون خمیر مرغ با ماهیت فعلی که سازمان ملی استاندارد آن را شناسایی کرده، مجاز به استفاده در فرآورده‌های گوشتی نیست.

    نکته قابل توجه این است که برخلاف نظر وزارت بهداشت از سه سال پیش سازمان ملی استاندارد اعلام کرده بود که استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی به‌طور کلی ممنوع است.

    پس از مذاکرات صورت گرفته در حال حاضر استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس و تمام فرآورده‌های گوشتی به‌طور کامل ممنوع اعلام شده و طی کنترل‌های صورت گرفته چندین واحد تولیدی کارشان متوقف شده که از جمله آن یک واحد در قم را می‌توان مثال زد و این مطلب که گفته می‌شود در کالاهایی که دارای نشان استاندارد هستند خمیر مایه یافت می‌شود می توان اعلام کرد که این موضوع از سمت ما کاملا منتفی است.


    - با توجه به تخلفات صورت گرفته در زمینه استفاده از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی و نگرانی‌های ایجاد شده از سوی مردم، آیا دیگر محصولاتی که به صورت غیر قانونی از روغن پالم استفاده می‌کردند، اکنون در بازار وجود ندارند و نظارت‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد؟

    در خصوص روغن پالم طبق آخرین اعلام، از اول مهرماه لبنیات پالم‌دار از سطح کشور جمع‌آوری شدند و این قول را به مردم می‌دهیم که هیچ‌گونه نگرانی درباره‌ لبنیات نداشته باشند.

    سازمان ملی استاندارد پیگیری‌های خوبی را در این راستا انجام داده است؛ به‌طوری که طی سه ماه اخیر 300 نمونه از بازار، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    به‌طور کلی می‌توان این اطمینان را به مردم داد که از مصرف لبنیات هیچگونه نگرانی نداشته باشند چرا که سازمان استاندارد تمام هوش و حواس خود را در این امر معطوف کرده است.


    از سوی دیگر طبق پیگیری‌های انجام شده از سوی سازمان ملی استاندارد، استفاده از روغن پالم در خمیر خامه‌ای نیز ممنوع شده است. مواردی که در خصوص استاندارد اجباری در نظر گرفته شده است از سوی سازمان ملی استاندارد به‌طور جد پیگیری می‌شود و هیچ گونه نگرانی در این مورد نباید وجود داشته باشد.

    - با توجه به شبهات مطرح در خصوص استاندارد آب‌های معدنی، آیا آب‌های معدنی موجود در بازار مورد تایید سازمان استاندارد هستند؟

    استاندارد آب معدنی به دلیل این‌که به صورت اجباری در نظر گرفته شده است، سازمان ملی استاندارد نظارت ویژه‌ای بر آن دارد. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز نظارت خوبی در این امر دارد و به طور کلی یک حرکت نظارت دوجانبه روی آب‌معدنی وجود دارد که مورد تایید است و هیچ‌گونه نگرانی در این راستا وجود ندارد.

    از آنجاکه در زمینه استاندارد هیچ درجه‌بندی بالاتر و پایین‌تری وجود ندارد نمی‌توان برای آن رنجی را در نظر گرفت چراکه استاندارد همان استاندارد است و این مساله که کالایی بالاتر باشد منوط به کیفیت کلا نه استاندارد آن است که آب قابل قیاس با کیفی نیز نیست. چراکه زمانی که مواد مضر نداشته باشد و مشکلات و ویژگی‌های لازم را داشته باشد استاندارد است.

    - آیا دستگاه‌های برنج‌کوب صنعتی در کشور وجود دارد که به تبع آن برنج صنعتی عرضه شود؟

    در خصوص تولید برنج‌های صنعتی و عسل صنعتی در کشور می‌توان گفت که تاکنون طبق بررسی‌های انجام شده هیچ‌گونه برنج صنعتی در ایران تولید نشده است و در خصوص عسل نیز مسئولیت نظارت آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و سازمان ملی استاندارد نقش و اطلاعی ندارد.

    اما در خصوص دستگاه تولید برنج صنعتی می توان گفت که تاکنون حتی یک مجوز نیز برای واردات دستگاه برنج صنعتی از سوی سازمان استاندارد داده نشده و اگر چنین دستگاهی به کشور وارد شده به صورت قاچاق و غیرقانونی بوده است و با قاطعیت می توان گفت که تاکنون هیچ‌گونه برنج صنعتی در کشور تولید نشده است.

    از آنجاکه برنج در سه نهاد دولتی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد مورد بررسی قرار می‌گیرد به همین دلیل می‌توان اطمینان خاطر را در مصرف برنج به مردم داد.

    - باتوجه به وقوع حوادث اخیر در شهربازی‌ها، آیا وسایل شهربازی‌هایی که اکنون فعال هستند مورد تایید سازمان ملی استاندارد هستند؟

    در خصوص وضعیت آسانسور و وسائل موجود در شهربازی‌ها می‌توان گفت دستکاری‌هایی که بعد از تایید سازمان ملی استاندارد در وسیله‌ای انجام می‌شود به عهده استاندارد نیست و هیچ وظیفه‌ای را در این زمینه برعهده نمی‌گیرند. بلکه مسئولیت آن تنها برعهده بهره‌بردار است و اگر می‌خواهند تغییری را در وسیله ایجاد کنند حتما باید با استاندارد نظارت هماهنگی لازم صورت بگیرد.

    با توجه به این‌که در سال‌های اخیر تعداد حوادث رخ‌داده در شهر بازی بسیار زیاد بوده در این راستا چندین مکاتبه با مراجع مختلف به ویژه وزیر کشور داشته‌ایم که نتیجه آن دستور به تمام شهربازی‌ها مبنی بر این‌که هیچ شهربازی بدون مجوز سازمان استاندارد نمی‌تواند فعالیت کند، بوده است.

    به‌ طور کلی سازمان ملی استاندارد در سال‌های اخیر نظارت ویژه و خوبی را در شهربازی‌های سطح کشور به منظور جلوگیری از بروز حوادث و افزایش ایمنی علی‌رغم این‌که وظیفه‌ کاری نداشته است و صرفا به دلیل وجدان انجام داده است.


    - نصب کپسول‌های آتش‌نشانی در خودرو به کجا رسید؟ و چه زمانی قرار است اجبار شود؟

    از تیرماه سال گذشته نصب کپسول‌های آتش‌نشانی در خودرو به صورت اجبار در آمد که به دلیل کمبود این کپسول‌ها و مشکلات دیگر این قضیه با مخالفت سازمان استاندارد روبرو شد و تا تاریخ اول فروردین سال 1394 به تعویق افتاد و در حال بررسی است.


    - علیرغم اینکه نصب برچسب مصرف سوخت در خودروها امری اجباری است، برخی از خودروها فاقد چنین برچسبی هستند. در این این شرایط مصرف‌کنندگان باید چه کنند و نقش سازمان ملی استاندارد چیست؟


    نصب برچسب مصرف سوخت در خودرو یک امر اجباری و غیرانکار است و تمام خودروها چه خودروهای داخلی و چه خودروهای وارداتی برای امر شماره‌گذاری مجبور به نصب این برچسب در خودرو هستند. اگر دیده می‌شود که برخی از خودروها فاقد برچسب مصرف سوخت هستند، به این معناست که پس از گذراندن مراحل شماره‌گذاری آن را از خودروی خود برداشته‌اند.

    به‌طور کلی نصب برچسب مصرف سوخت در ابتدای امر برای شماره‌گذاری امری واجب است و از آنجاکه مجوز شماره‌گذاری تحت سه سازمان استاندارد، محیط زیست و سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت صورت می‌گیرد، اگر این نشان و برچسب وجود نداشته باشد مورد قبول این سه سازمان نخواهد بود.

    - با توجه به اینکه بخش زیادی از حوادث شهری مربوط به استاندارد نبودن آسانسورهاست، نظارت بر استاندارد این کالا چقدر جدی گرفته می‌شود؟ و آیا نظارت بر قبل و بعد از نصب این کالا کاملا بر عهده سازمان استاندارد است؟

    در مورد آسانسور به صورت مجزا می‌توان گفت که قبل و پس از نصب، سازمان ملی استاندارد نظارت کامل در این حوزه دارد. مساله مهم این است که باید بازرسی دوره‌ای از آسانسور‌ها صورت بگیرد.

    بحث بازرسی آسانسور در خانه‌های شخصی برعهده شهرداری است و تاکنون نیز پیشنهاداتی از سوی سازمان ملی استاندارد برای ارائه‌ این کار انجام شده است که متاسفانه شهرداری تاکنون تمایل چندانی به این امر نداشته اما مذاکرات همچنان ادامه دارد و امیدواریم بتوانیم به یک جمع‌بندی مفید و قابل اجرا دست یابیم.

    از سوی دیگر در بازرسی آسانسور‌ها در مکان‌های عمومی همچون ادارات و سازمان‌هایی که مالک شخصی ندارند علی‌رغم این‌که سازمان استاندارد وظیفه‌ای در آن‌ها ندارد، بازرسی‌های دوره‌ای را انجام می‌دهد و گزارش آن را هر چند وقت یکبار ارائه می‌کند.

    - با توجه به اینکه عمده اسباب‌بازی‌های موجود در بازار وارداتی‌ هستند، می‌توان گفت این کالاها از کانال سازمان استاندارد عبور می‌کنند و استاندارد کامل را دارند؟

    در زمینه‌ محصولات فرهنگی سازمان استاندارد وظیفه‌ای مبنی بر اشاعه فرهنگ ندارد. چرا که معقوله فرهنگ تقابل چندانی با استاندارد ندارد و وظیفه پیگیری این امر بر عهده وزارت فرهنگ و دستگاه‌های مربوط به این حوزه است.

    البته سازمان ملی استاندارد وظیفه‌ای را در خصوص ارزیابی اسباب‌بازی دارد. چرا که استاندارد اسباب‌بازی یک استاندارد اجباری در نظر گرفته شده است و این مساله به این معنا است که هنگام ورود یک اسباب‌بازی به کشور گمرک آن را به حوزه استاندارد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معرفی می‌کند که در سازمان استاندارد معقوله‌های امنیتی اسباب‌بازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در کانون پرورش فکری بعد فرهنگی آن تجزیه و تحلیل می‌شود.

    از سوی دیگر 32 دستگاه برای واردات و صادرات کلیه محصولات وجود دارد که هر کدام از دستگاه‌ها در حوزه مربوط به خودشان نقش حاکمیتی را ایفا می‌کند. به همین دلیل سازمان ملی استاندارد نمی‌تواند وارد دیگر حوزه‌ها شود اما این سازمان حمایت خود را در تمامی حوزه‌هایی که سازمان مربوط به آن بخواهد اعلام کرده است.

    نکته قابل توجه این است که بسیاری از اسباب‌بازی‌ها و لوازم آرایشی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که شناسایی و استاندارد‌سازی آنها کار بسیار دشواری است. اما به طور قطع می‌توان گفت کالاهایی که از کانال سازمان استاندارد عبور می‌کنند بسیار دقیق مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    متاسفانه خریدار نمی‌تواند تشخیص دهد که این کالا از کانال سازمان استاندارد عبور کرده است یا خیر. در گذشته ایران‌کد را راه‌اندازی کرده بودیم که پس از مدتی به‌طور کامل قطع شد اما به فکر راه‌اندازی یک راه تشخیص مناسب در این راستا هستیم.

    با توجه به این‌که بیش از نیمی کالاها به صورت قاچاق از چین وارد می‌شود قاچاق و مورد تایید سازمان استاندارد نیست. چرا که از مراجع قانونی عبور نمی‌کند و سازمان ملی استاندارد آن را تایید نمی‌کند.

    سازمان ملی استاندارد به عنوان همپای ستاد مبارزه با قاچاق کالا فعالیت‌های خوبی را انجام داده است. چرا که اگر ضوابط درستی برای تجارت تدوین کنیم قطعا میزان قاچاق کاهش پیدا می‌کند و در حال حاضر نیز در دستور کار ما این موارد وجود دارد که نسبت به سال گذشته می‌توان گفت میزان قاچاق کاهش پیدا کرده است.


    - نقش و جایگاه سازمان ملی استاندارد در کیفیت و نظارت خدمات عمومی چیست؟

    سازمان ملی استاندارد که تاکنون تمرکز خود را بر استاندارد کالا معطوف کرده بود، زین پس با راه‌اندازی معاونت کیفیت در سازمان قصد دارد علاوه بر نظارت بر کالا، امر نظارت بر خدمات را نیز انجام دهد.

    نظارت بر کارهای خدماتی اماکن شخصی و عمومی بر عهده شهرداری است اما سازمان ملی استاندارد نیز تاکنون اقداماتی در راستای نظارت بر آسانسورهای اماکن عمومی انجام داده است و در راستای نظارت بر شهربازی‌ها نیز طبق قانون منع فعالیت شهربازی‌های غیر استاندارد و پلمپ آن‌ها، علی‌رغم نداشتن وظیفه در این حوزه کارهای ویژه‌ای را انجام داده است به طوری که چندین شهربازی پلمپ شده است.

    از آنجاکه خدمات جزو لاینفک استاندارد است، در این سازمان نیز خدمات جزو مواردی در نظر گرفته شده که سازمان ملی استاندارد فعالیت خود را در آن افزایش می‌دهد.

    به‌طور کلی در حال حاضر وظیفه نظارت بر خدمات سطح شهر بر عهده شهرداری است اما در مکان‌های عمومی همچون شهربازی و آسانسور‌های عمومی، سازمان ملی استاندارد علی‌رغم نداشتن وظیفه، در این بخش‌ها نظارت دارد.

    از آنجاکه مفاهیم استاندارد‌سازی دنیا فقط منوط به تولید کالا و محصول نیست و بخش خدمات نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، سازمان ملی استاندارد با به‌کارگیری از یک نیروی جدید به نام "مدیریت کیفیت" قصد دارد فعالیت خود را در حوزه خدمات افزایش دهد.

    به‌طور کلی می‌توان رویکرد سازمان استاندارد را در دو حوزه کالا و خدمات همچون بخش‌های گردشگری، هتل‌داری، شهربازی، آسانسور و ... معرفی کرد.

    از آنجاکه معاونت بخش کیفیت خدمات به تازگی وارد این حوزه شده است، تاکنون تنها زیرساخت‌های این بخش آماده شده، اما قصد داریم به زودی این مرحله را اجرایی کنیم.

    انتهای پیام

  11. #9
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض خمیرمرغ در فرآورده‌های گوشتی همچنان غیرمجاز است

    سازمان غذا و دارو تاکید کرد


    خمیرمرغ در فرآورده‌های گوشتی همچنان غیرمجاز است








    مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو برخی اخبار مبنی بر «مجاز شدن استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی» را رد و در این زمینه توضیحاتی را ارائه کرد.

    به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس محمد هاشمی با بیان اینکه در خصوص مکاتبات اداره کل فرآورده‌های غذایی،‌ آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو سوء تفسیرهایی از سوی برخی سازمان‌ها و رسانه ها صورت گرفته، گفت: خبرهای منتشر شده در خصوص " مجاز بودن خمیر مرغ‌" تکذیب می‌شود.

    وی در این باره افزود: اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی،‌ آرایشی و بهداشتی طی نامه‌ای به صورت شفاف سیاست‌های سازمان غذا و دارو در خصوص ممنوعیت استفاده ازخمیر مرغ را اعلام کرده است و در حال حاضر هیچ گونه تغییر سیاستی در ارتباط با استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی صورت نگرفته است.

    هاشمی در پایان خاطر نشان کرد: تغییر سیاست‌های سازمان غذا و دارو در این خصوص منوط به تغییر سیاست سایر ارگان‌های ناظر قابل بررسی است و تا این لحظه در سیاست‌های سازمان غذا و دارو در برخورد با خمیر مرغ تغییری حاصل نشده است.

    انتهای پیام

  12. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  13. #10
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    10 استفاده از خمیرمرغ مجاز شد

    در پی تفاهم سه وزارتخانه

    استفاده از خمیرمرغ مجاز شد







    رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: در پی جلسه مشترک با سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد مشترکا به این تفاهم رسیدیم که استفاده از خمیرمرغ مانعی ندارد و مجاز است.

    مهدی خلج در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در جلسه مشترک چهارشنبه 12 آذرماه با حضور روسای سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد برگزار شد، پس از ارائه توضیحات از سوی سازمان دامپزشکی مبنی بر معرفی چگونگی تولید خمیرمرغ در خطوط مجاز تولید به این نتیجه رسیدیم که اگر خمیرمرغ در این بستر بهداشتی و نظارتی تولید می‌شود، دارای هیچ مشکلی نیست.

    وی افزود: براساس این جلسه مشترک و تفاهم‌های صورت گرفته تولید و استفاده از خمیرمرغ هیچ مشکلی ندارد و سازمان دامپزشکی از محصولی که با شرایط بهداشتی مناسب و عمر ماندگاری استاندارد تولید می‌شود، حمایت می‌کند.

    رییس سازمان دامپزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا شما نیز مانند دیگر روسای سازمان‌های نظارتی معتقد به اصلاح شیوه و فرآیند تولید خمیرمرغ هستید؟ گفت: سازمان دامپزشکی از محصول استانداردی که دائما بر روند تولید آن نظارت دارد حمایت می‌کند، اما وقتی حرف از اصلاح فرآیند و شیوه تولید می‌زنیم باید ابتدا منظور خود را به صورت مصداقی بیان کنیم و از طرح مباحث کلی خودداری کنیم، چرا که باید شناخت کافی از جنبه‌های تولید در صنایع مختلف طیور و ساختار تولید خمیرمرغ و غیره داشته باشیم و براساس دیدگاه‌ها و نظرات کارشناسان بین‌المللی در جهان به اظهارنظر بپردازیم.

    خلج تاکید کرد: در جلسه مشترک که با سازمان غذا و دارو و استاندارد همه ابعاد تولید خمیرمرغ در واحد‌های دارای مجوز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نهایتا این نتیجه حاصل شد که تولید خمیرمرغ در بستر بهداشتی مورد نظر هیچ ‌مشکلی ندارد.

    انتهای پیام

  14. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •