تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 17

نام تاپيک: اثر آب گرفتگی کره زمین بر دما در ارتفاعات

کاربر فعال انجمن های سخت افزار و لپ تاپ afshin b's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    ساری

پيش فرض اثر آب گرفتگی کره زمین بر دما در ارتفاعات

سلام
    بحثی مطرح شد در مورد داستان حضرت نوح و آب گرفتگی سطح زمین که نقل قول صحبتمون رو قرار میدم.
    به نظر من کارگردان فیلم با یکسری مشکلاتی برای اجرای اصل داستان و مخصوصا جا دادن حیوانات در کشتی از نظر سینمایی و تکنیکی مواجه بوده که اونا رو با ذکر شماره بیان خواهم کرد و به هیچ وجه بهترین از این نمیشد در این فیلم به نحوه قرار گرفتن حیوانات در کشتی پرداخت.

امیدوارم با دقت مطالعه کنید : (نقدی بر محدودیت های فنی برای مسئول تولید و تهیه کننده کشتی نوح)

3. بر اساس کتب ابراهیمی، سطح آب به اندازه ای بالا رفت که آب تمام نقاط زمین از جمله قله ها را زیر آب برد، بدین ترتیب حتی قله اورست با ارتقاع 8848 متر در زیر آب بوده است.

در چنین ارتفاعی که کشتی نوع روی سطح آب شناور است، دمای هوا بیش از 50 درجه زیر صفر است. در چنین دمایی اکثر حیوانات منجمد می شوند و تعدادی هم که زنده مانده اند نظیر پنگوئن و خرس قطبی در اثر کمبود اکسیژن در این ارتفاع دچار مرگ مغزی می شوند !

نقد جالبی بود.
    فقط یه نکته درم‌ورد قسمتی که نقل قول کردم بگم
    اینی که غلظت و همچنین دمای هوا کم میشه، در اون شرایط صادق نیست. چون دیگه ارتفاع صفر از سطح آب محاسبه میشه و به همین خاطر فشار هوا در نک قله ها دیگه پایین نیست و دما هم همینطور.
    درکل این امکان افتادن این اتفاق ها هیچ جوره با عقل من یکی جور در نمیاد

Sent from my HUAWEI G700-U10 using Tapatalk
    اینکه ارتفاع صفر از سطح آب محاسبه میشه یک معیار هست.
    نه اینکه ما اگر ارتفاع آب رو بالا ببریم، دمای بالای آب هم افزایش پیدا میکند و اگر آب تا جو بالا بیاد دمای جو میشه 23 درجه !!!!!

همانطور که در قطب ارتفاع خاصی نسبت به سطح آزاد آب دریا نداریم و همه جا یخ زده هست.
    آنچه اهمیت دارد نزدیک شدن به جو زمین و همچنین موقعیت جغرافیایی آن نقطه از زمین نسبت به خورشید هست.

شما هرچی از سطح زمین بالاتر بروید، چگالی هوا کمتر میشود و این عامل مهمی هست، که من جایی نخوندم افزایش ارتفاع آب سبب افزایش چگالی هوا بشه !!!!
    کلی تایپ کردم ولی موقع ارسال ارور داد و همه پرید. مختصر عرض میکنم:
    فشار هوا تابع ارتفاع سطح آزاد هست. اگه کل کره زمین رو به ارتفاع مثلا 10 کیلومتر آب بگیره، ارتفاع سطح آزاد ما 10 کیلومتر رفته بالاتر. یعنی دیگه فشار در ارتفاع 10 کیلومتری میشه مثل فشاری که قبلا در سطح دریا داشتیم. نه یه فشار کمتر.
    دما هم تابع فشار هست، پس دما هم کم نمیشه.

اون قضیه قطب و سرمای انجا بخاطر زاویه ی تابش خورشید هست که باعث میشه انرژی جذب شده توسط سطح زمین کم بشه، این باعث میشه زمین و در نتیجه هوا بخوبی از انرژی خورشید بهره مند نشن و گرم نشن.

شاید با این عکس بتونین متوجه بشین (اگه عکس چندان خوبی نیست ببخشید)

بنده فوق لیسانس مکانیک سیال دارمامیدوارم منظورم رو رسونده باشم.
    من همون اول هم متوجه شدم شما چی فرمودین.
    ولی شما دارین دما رو صرفا تابعی ار فشار از سطح دریا میدونین و نتیجه میگیرین اگر آب بتواند تا سطح جو بالا بیاد دمای جو 23 درجه خواهد شد، غیر از اینه ؟ ؟ !!!!!!
    اگر ارشد سیالات باشین، حتما درس دینامیک گازهارو پاس کردین.

در همین شکلی که رسم کردین، با کاهش حجمی که هوا در آن قرار داره با توجه به ثابت بودن جرم هوا، چگالی هوای بالای آب افزایش خواهد یافت.
    در حالیکه طبق ادعای شما چگالی هوا با افزایش ارتفاع آب نباید تغییر کنه (چون مدعی شدین بالا آمدن آب تاثیری در دما و فشار نخواهد گذاشت) اگر تغییر میکنه تاثیر این تغییر چگالی رو بر دما هم توضیح بدین ممنون میشم.
    البته پیشنهاد میکنم یک تاپیک در تالار مکانیک ایجاد کنید و بحث رو اونجا دنبال کنیم، چون ارتباطی با این تاپیک نداره.

از اونجایی که احتمال اشتباه کردن بنده وجود داره، مشتاقم این بحث ادامه پیدا کنه تا چیزی به دانشم اضافه بشه. پس از دوستان دیگری که در این زمینه اطلاعات دارن هم خواهش میکنم نظرشون رو بیان کنن.

درجواب پست آخر دوستمون:
    من متوجه منظورتون از سطح جو نشدم.
    حرف بنده اینه که آب تا هر سطحی که بالا بره، فشار هوای روی اون همواره تقریبا همون فشار یک اتمسفر خواهد بود ( البته بدون درنظر گرفتن کاهش نیروی جاذبه در ارتفاع بالاتر، که میتونه روی فشار هوا در سطح آب تاثیر بذاره). پس اون کاهش دمایی که بخاطر کم شدن فشار در ارتفاعات نوک کوه شاهد بودیم، رخ نخواهد داد.
    درشکل هیچ کاهش حجمی وجود نداره، در عمل هم رخ نمیده. حجمی که ذرات هوا میتونن در آن حرکت کنن حجم مشخص و محدودی نیست. اگر هم حجم رو ثابت فرض کنیم، فشار زیاد میشه و در نتیجه دما هم همینطور. فراموش نکنید بنده این موضوع رو از اونجایی مطرح کردم که شما انتظار دمای منفی ۵۰ و پایینتر، در سطح جدید آب داشتید.
    دوباره عرض میکنم، مطمینا اگر آب کل کره زمین رو بگیره، فشار و دمای هوا در سطح جدید آب دقیقا مانند فشار و دمای هوا در سطح قبلی نخواهد بود، چون عوامل بسیاری میتونن تاثیر داشته باشن که ما ندیده گرفتیم، بلکه نزدیک به فشار و دما در سطح قبلی آب خواهند بود.
    بازم نظری داشتید خوشحال میشم بشنوم.
    Last edited by afshin b; 23-07-2014 at 23:13.

2. این کاربر از afshin b بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

حرف بنده اینه که آب تا هر سطحی که بالا بره، فشار هوای روی اون همواره تقریبا همون فشار یک اتمسفر خواهد بود ( البته بدون درنظر گرفتن کاهش نیروی جاذبه در ارتفاع بالاتر، که میتونه روی فشار هوا در سطح آب تاثیر بذاره). پس اون کاهش دمایی که بخاطر کم شدن فشار در ارتفاعات نوک کوه شاهد بودیم، رخ نخواهد داد.

درشکل هیچ کاهش حجمی وجود نداره، در عمل هم رخ نمیده. حجمی که ذرات هوا میتونن در آن حرکت کنن حجم مشخص و محدودی نیست. اگر هم حجم رو ثابت فرض کنیم، فشار زیاد میشه و در نتیجه دما هم همینطور. فراموش نکنید بنده این موضوع رو از اونجایی مطرح کردم که شما انتظار دمای منفی ۵۰ و پایینتر، در سطح جدید آب داشتید.

دوباره عرض میکنم، مطمینا اگر آب کل کره زمین رو بگیره، فشار و دمای هوا در سطح جدید آب دقیقا مانند فشار و دمای هوا در سطح قبلی نخواهد بود، چون عوامل بسیاری میتونن تاثیر داشته باشن که ما ندیده گرفتیم، بلکه نزدیک به فشار و دما در سطح قبلی آب خواهند بود.
    بازم نظری داشتید خوشحال میشم بشنوم.
    خوب، سئوال همینجاست.
    در هوا گازهای مختلفی وجود دارند که تا یک حدی میشه متراکمشون کرد.

فاصله جو زمین از سطح زمین 10 هزار کیلومتر هست، اولا اینکه گازهای موجود در زمین تا چه حد اجازه ارتفاع گرفتن آب رو میدن خودش یک بحث مهمی هست. که من اطلاع دقیقی ندارم.
    ولی چیزی که مسلم هست ارتفاع آب ها با توجه به شرایط گازها و جاذبه نمیتونه از یک حدی فراتر بره !!!

اما فرض میکنیم معجزه ای رخ داد و تا ارتفاع 10 هزار کیلومتری از سطح زمین رو آب فرا گرفت.

اگر استدلال کنیم دما تابعی از فشار هست یا زیاد نباید تغییر کنه، دمای آب در نزدیکی سطح جو باید 23 درجه باشد چون فشار اتمسفر تقریبا صفر هست (طبق فرموده شما)

از طرفی دمای خارج جو -273 درجه سلسیوس یا تقریبا صفر درجه کلوین هست، اگر این ارتباط دمایی بهم بخوره بین خارج جو و داخل جو، امکان فروپاشی لایه جو هم خواهد بود !!!!!!

4. این کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    ساری

پيش فرض

خوب، سئوال همینجاست.
    در هوا گازهای مختلفی وجود دارند که تا یک حدی میشه متراکمشون کرد.

فاصله جو زمین از سطح زمین 10 هزار کیلومتر هست، اولا اینکه گازهای موجود در زمین تا چه حد اجازه ارتفاع گرفتن آب رو میدن خودش یک بحث مهمی هست. که من اطلاع دقیقی ندارم.
    ولی چیزی که مسلم هست ارتفاع آب ها با توجه به شرایط گازها و جاذبه نمیتونه از یک حدی فراتر بره !!!

اما فرض میکنیم معجزه ای رخ داد و تا ارتفاع 10 هزار کیلومتری از سطح زمین رو آب فرا گرفت.

اگر استدلال کنیم دما تابعی از فشار هست یا زیاد نباید تغییر کنه، دمای آب در نزدیکی سطح جو باید 23 درجه باشد چون فشار اتمسفر تقریبا صفر هست (طبق فرموده شما)

از طرفی دمای خارج جو -273 درجه سلسیوس یا تقریبا صفر درجه کلوین هست، اگر این ارتباط دمایی بهم بخوره بین خارج جو و داخل جو، امکان فروپاشی لایه جو هم خواهد بود !!!!!!
    همانطور که عرض کردم پارامترهای زیادی میتونن تاثیر بذارن که بررسی همه اونها از دانش من خارجه. صحبت ما در حد ۱۰ کیلومتر بود نه ۱۰/۰۰۰ و این دو خیلی خیلی فرق میکنن.
    بنده هم معتقدم ارتفاع آب تاحدی میتونه بالا بره. اون هم فقط بخاطر جاذبه نه تاثیر گاز. شما نباید جو رو مثل یک نوار ثابت دور زمین فرض کنین، طوری که دقیقا یک وجب خارج اون دما یک دفعه به صفر مطلق میرسه. جو یک چیز نسبی و کاملا متغییر هست. یعنی در اون شرایط که شما فرض کردید، با افزایش سطح آب، ارتفاع جو هم بالاتر میره و باز اون کاهش دما بصورت تدریجی خواهد بود.
    فکر میکنم زیاد داریم از اصل موضوع خارج میشیم. حرف من این بود که در ارتفاعی که کشتی نوح روی آب بود، دمای منفی ۵۰ نخواهیم داشت.

Last edited by afshin b; 23-07-2014 at 23:53.

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

همانطور که عرض کردم پارامترهای زیادی میتونن تاثیر بذارن که بررسی همه اونها از دانش من خارجه. صحبت ما در حد ۱۰ کیلومتر بود نه ۱۰/۰۰۰ و این دو خیلی خیلی فرق میکنن.
    بنده هم معتقدم ارتفاع آب تاحدی میتونه بالا بره. اون هم فقط بخاطر جاذبه نه تاثیر گاز. شما نباید جو رو مثل یک نوار ثابت دور زمین فرض کنین، طوری که دقیقا یک وجب اون خارج اون دما یک دفعه به صفر مطلق میرسه. جو یک چیز نسبی و کاملا متغییر هست. یعنی در اون شرایط که شما فرض کردید، با افزایش سطح آب، ارتفاع جو هم بالاتر میره و باز اون کاهش دما بصورت تدریجی خواهد بود.
    فکر میکنم زیاد داریم از اصل موضوع خارج میشیم. حرف من این بود که در ارتفاعی که کشتی نوح روی آب بود، دمای منفی ۵۰ نخواهیم داشت.

ولی این نتیجه گیری شما صرفا با توجه به قوانینی هست که بر اساس شرایط فعلی زمین نوشته شده و به دست آمده.
    حتی با بالا رفتن 10 کیلومتری آب هم این قوانین زیر سئوال خواهند رفت.

شاید اونیکه من استدلال کردم دما دقیقا همان دمای -50 قبلی خواهد ماند نباشه، اما اینکه دما در اون ارتفاع صرف بالا رفتن آب به 23 درجه برسه صرفا یک فرضیه است.
    چون شما این فرض رو میذارین که هرچه ارتفاع آب بالاتر بره، جو هم کمی بالاتر خواهد رفت، حالا اینو از کجا میگین نمیدونم !!!
    10 کیلومتر هم ارتفاع کمی نیست.

البته اگر آزمایشی دارین که چنین چیزی رو در مقیاس کوچکتری ثابت کرده خوشحال میشم ببینم.

راستی یک سئوالی هم الان به ذهنم رسید :

اگر ارتفاع سطح آب در زمین به جای افزایش، کاهش پیدا کنه، با این استدلال شما دمای قله اورست باید کمتر و کمتر بشه درسته؟
    Last edited by B.Russell; 24-07-2014 at 00:08.

تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    ساری

پيش فرض

ولی این نتیجه گیری شما صرفا با توجه به قوانینی هست که بر اساس شرایط فعلی زمین نوشته شده و به دست آمده.
    حتی با بالا رفتن 10 کیلومتری آب هم این قوانین زیر سئوال خواهند رفت.

شاید اونیکه من استدلال کردم دما دقیقا همان دمای -50 قبلی خواهد ماند نباشه، اما اینکه دما در اون ارتفاع صرف بالا رفتن آب به 23 درجه برسه صرفا یک فرضیه است.
    چون شما این فرض رو میذارین که هرچه ارتفاع آب بالاتر بره، جو هم کمی بالاتر خواهد رفت، حالا اینو از کجا میگین نمیدونم !!!
    10 کیلومتر هم ارتفاع کمی نیست.

البته اگر آزمایشی دارین که چنین چیزی رو در مقیاس کوچکتری ثابت کرده خوشحال میشم ببینم.

راستی یک سئوالی هم الان به ذهنم رسید :

اگر ارتفاع سطح آب در زمین به جای افزایش، کاهش پیدا کنه، با این استدلال شما دمای قله اورست باید کمتر و کمتر بشه درسته؟
    قوانین فیزیک به هیچ وجه با تغییر ارتفاع آب زیر سوال نخواهد رفت. اگر من اطلاعات کافی داشتم میتونستم بهتون بگم دقیقا چه دمایی در اون ارتفاع خواهیم داشت. اصلا هم چیز سخت و غیر ممکنی نیست.
    بنظرم شما تصور اشتباهی از جو دارید و من هم نمیدونم چطور میتونم تصویر درستی بهتون بدم. جوی که شما میگید اصلا چیز ثابت و مشخصی نیست. درواقع جو به لایه های مختلف تقسیم میشه و ارتفاع هرلایه کاملا تقریبی هستو هیچ مقدار دقیق و ثابتی نداره. پس براحتی بر اثر تغییر سطح آب، میتونه جابجا بشه.
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

جواب سوال آخر هم بله هست. البته تا وقتی که اختلاف ارتفاع از ۲۰ کیلومتر نگذره، چون اونوقت دمای هوا تحت تاثیر لایه ازون قرار میگیره و دوباره دما بالاتر میره
    مطالعه بیشتر در این مورد

Last edited by afshin b; 24-07-2014 at 00:26.

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

قوانین فیزیک به هیچ وجه با تغییر ارتفاع آب زیر سوال نخواهد رفت. اگر من اطلاعات کافی داشتم میتونستم بهتون بگم دقیقا چه دمایی در اون ارتفاع خواهیم داشت. اصلا هم چیز سخت و غیر ممکنی نیست.
    بنظرم شما تصور اشتباهی از جو دارید و من هم نمیدونم چطور میتونم تصویر درستی بهتون بدم. جوی که شما میگید اصلا چیز ثابت و مشخصی نیست. درواقع جو به لایه های مختلف تقسیم میشه و ارتفاع هرلایه کاملا تقریبی هستو هیچ مقدار دقیق و ثابتی نداره. پس براحتی بر اثر تغییر سطح آب، میتونه جابجا بشه.

جواب سوال آخر هم بله هست.

دمای گازها تابع ارتفاع آب به صورت صرف نیست مهندس جان و هیچ قانون فیزیکی هم اثبات نکرده در صورت بالا رفتن میزان آب زمین، دمای ارتفاعات افزایش خواهد یافت.
    قوانین فیزیکی صرفا بر اساس مشاهدات تجربی و محدود ما نوشته میشه و در صورتی قابل تعمیم هست که اون پدیده جدید هم تجربه بشه.

برای نمونه در کره مریخ، هیچگونه آبی وجود نداره، شما ممکنه بگین پس چطوری دما تغییر میکنه !!!!
    چون سطح آب رو پارامتری بسیار کلیدی در تعیین دمای ارتفاعات میدونین که قادر هست دمارو کم یا زیاد کنه، در حالیکه در نظر گرفتن فشار صفر در سطح آب صرفا یک قرار داد هست که علم هم فقط تا امروز در محدوده همین قرارداد صحبت کرده.
    و هیچوقت در مورد اینکه این سطح آب 10 کیلومتر جا به جا بشه اظهار نظری نکرده که آیا همچنان قوانین پابرجا هستند یا خیر !!!

همانطور که شما نمیتونین استدلال کنین در مریخی که هیچگونه آبی وجود نداره چرا با تغییر ارتفاع از سطح زمین دما تغییر میکنه، برای زمین هم نمیشه استدلال کرد افزایش 10 کیلومتری آب چه تاثیری بر جو و شرایط دمایی و فشاری میذاره و بگیم هرچی آب بالاتر میره دما ثابت میمونه.

بازم اگر منبعی مستند در این رابطه دارین خوشحال میشم ببینم.
    چون من تا این لحظه نتونستم قبول کنم افزایش ارتفاع آب به میزان 10 کیلومتر، سبب میشود دمای قله اورست به 23 درجه برسد !!!!!!!!!!!!

همانطور که اگر روزی ارتفاع این آب ها از 10 کیلومتر کمتر بشه و زمین خشک بشه، احتمالا شما بگین کل قوانین فیزیک از کار افتاد و سطح ابی در کار نیست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Last edited by B.Russell; 24-07-2014 at 00:47.

9. این کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

افزایش فشار مستقیما با افزایش دما همراه هست (برخورد بیشتر مولکول با همدیگه انرژی جنبشی بیشتری رو به گرما تبدیل می کنه) ولی این فاکتور تعیین کننده در شرایط فرضی مسئله نیست چون فرا گرفتن آب در همه زمین اون هم در اون حجم (اون هم با فرض وجود طوفان) مستقیما تغییر محسوسی در فشار هوا ایجاد نمی کنه ولی اون همه آب باعث میشه تبخیر بسیار زیادتری در سطح آب ها صورت بگیره و گرمایی که برای این تبخیر لازمه از جو گرفته میشه (مشابه وقتی که روی قایق/کشتی هستیم هوا خنک تر هست) و این دلیل اصلی پایین اومدن دماست البته دما باز هم پایین نمیره در اون شرایط.

اما اشکالات اساسی تری به این سناریو وارد هست، مثلا با فرض اینکه آب ها نزدیک 5 کیلومتر بالا اومدن (نه حتی 10 کیلومتر)، به حدود 500 هزار کیلومتر مکعب آب نیاز هست، این مقدار باران آمدن (با فرض اینکه این آب ها از آسمان آمدند)، پروسه تبدیل شدن اون مقدار بخار به آب اونقدر گرما آزاد می کنه که دمای کل زمین به بیشتر از 3 هزار درجه سانتیگراد خواهد رسید. جدا از اون، با برخورد هر قطره باران به زمین و اون میزان انرژی جنبشی که به گرما تبدیل میشه، دمای زمین به نزدیک 1500 درجه سانتیگراد می رسه. واضحه که اصلا در این دما ها، آب حتی مایع نیست که بخواد سیل و ... در کار باشه. اصلا چنین سناریویی غیر ممکن است شکل بگیره.

11. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    ساری

پيش فرض

دوست عزیز ما پدیده ها و تجربیات مون رو بر اساس قوانین فیزیک اعتبار سنجی میکنیم نه اینکه در هر پدیده ما قوانین فیزیک جدیدی تعریف کنیم.
    دز ادامه جوابتون رو میدم

دمای گازها تابع ارتفاع آب به صورت صرف نیست مهندس جان و هیچ قانون فیزیکی هم اثبات نکرده در صورت بالا رفتن میزان آب زمین، دمای ارتفاعات افزایش خواهد یافت.
    قوانین فیزیکی صرفا بر اساس مشاهدات تجربی و محدود ما نوشته میشه و در صورتی قابل تعمیم هست که اون پدیده جدید هم تجربه بشه.

برای هر موضوعی قانون فیزیک باید بکار برده بشه تا اعتبارسنحی بشه. قرار نیست که قانون فیزیک هر پدیده ای رو که دربر میگیره از قبل اثبات کرده باشه.
    بذارید براتون یه مثال بزنم. من میگم اگر توی اتاق من باد بزنه، توپ بسکتبالم مشکی میشه!!! و ادعا میکنم کاملا با فیزیک همخونی داره!!
    اما چطور؟
    طبق قانون دوم نیوتن اگر به توپ ساکن من نیرویی وارد بشه ( در اینجا نیروی درگ ناشی از وزش باد) توپ من شروع به حرکت میکنه. از اونجایی که زیر پله ی اتاقم یه تشت از رنگ مشکی گداشته بودم، توپ میافته توی تشت و رنگش سیاه میشه!
    الان نشون دادم که کاملا با قوانین فیزیک همخونی داره، درصورتی که هیچ قانون فیزیکی از قبل ثابت نکرده بود، وزش باد میتونه باعث سیاه شدن توپ میشه!!

برای نمونه در کره مریخ، هیچگونه آبی وجود نداره، شما ممکنه بگین پس چطوری دما تغییر میکنه !!!!

بنده کی پفتم اگر آب نباشه اختلاف دما نداریم؟؟؟ اختلاف دما در ارتفاعات فقط بخاطر اختلاف فشار اتمسقر در ارتفاعات مختلق هست. یعنی هرچی بالاتر بریم فشار هوا کمتره و دماش پایینتر. حالا چه آب باشه مثل زمین و چه نباشه مثل مریخ. پس برای اختلاف دما نیاز نیست ما آب داشته باشیم. فقط همون اختلاف فشار در ارتفاعات برای اختلاف دما کافیه.
    حداکثر فشار اتمسفر همواره در پایین ترین سطحی هست که اتمسفر قرار داره. بیاید کره زمین رو یک کره ی کامل فرض کنیم، مثل یه توپ. اصلا آبی هم نیست! بیشترین فشار اتمسفر روی سطح توپ هست. حالا اگه فطر این توپ رو کم یا زیاد کنیم، باز هم بیشترین
    فشار اتمسفر روی سطح توپ هست. امیدوارم این رو بخوبی درک کنید.

چون سطح آب رو پارامتری بسیار کلیدی در تعیین دمای ارتفاعات میدونین که قادر هست دمارو کم یا زیاد کنه، در حالیکه در نظر گرفتن فشار صفر در سطح آب صرفا یک قرار داد هست که علم هم فقط تا امروز در محدوده همین قرارداد صحبت کرده.
    و هیچوقت در مورد اینکه این سطح آب 10 کیلومتر جا به جا بشه اظهار نظری نکرده که آیا همچنان قوانین پابرجا هستند یا خیر !!!

همانطور که شما نمیتونین استدلال کنین در مریخی که هیچگونه آبی وجود نداره چرا با تغییر ارتفاع از سطح زمین دما تغییر میکنه،
    همونطور که دربالا توضیح دادم، این حرف کاملا اشتباست
    برای زمین هم نمیشه استدلال کرد افزایش 10 کیلومتری آب چه تاثیری بر جو و شرایط دمایی و فشاری میذاره و بگیم هرچی آب بالاتر میره دما ثابت میمونه.

بازم اگر منبعی مستند در این رابطه دارین خوشحال میشم ببینم.
    چون من تا این لحظه نتونستم قبول کنم افزایش ارتفاع آب به میزان 10 کیلومتر، سبب میشود دمای قله اورست به 23 درجه برسد !!!!!!!!!!!!

همانطور که اگر روزی ارتفاع این آب ها از 10 کیلومتر کمتر بشه و زمین خشک بشه، احتمالا شما بگین کل قوانین فیزیک از کار افتاد و سطح ابی در کار نیست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دوست من خود آب هیچ اهمیتی نداره. مهم اون پایین ترین سطح بزرگ و یکنواختی هست که اتمسفر روش قرار میگیره و حداکثر فشار رو در اونجا داره. این سطح بجای سطح آب اقیانوس میتونه سطح خشکی کف اقیانوس بشه. در این شرایط مولکول های هوا پایین تر میان و فشار در ارتفاعات کمتر میشه. در نتیجه دما در ارتفاعات کمتر میشه.
    من سعی کردم به ساده ترین حالت ممکن توضیح بدم. اگر بازم توجیه نشدید بهتون توصیه میکنم نظر یه استاد سیالات که بیان خوبی داره رو در این مورد جویا بشین.

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

دوست عزیز ما پدیده ها و تجربیات مون رو بر اساس قوانین فیزیک اعتبار سنجی میکنیم نه اینکه در هر پدیده ما قوانین فیزیک جدیدی تعریف کنیم.

من سعی کردم به ساده ترین حالت ممکن توضیح بدم. اگر بازم توجیه نشدید بهتون توصیه میکنم نظر یه استاد سیالات که بیان خوبی داره رو در این مورد جویا بشین.
    ولی شما هم حتما این فرضیه خودتون رو با اساتیدتون در میون بذارید که من جایی با کسی بحث کردم، گفتم اگر آب در کل کُره زمین 10 کیلومتر ارتفاع بگیره سرمای نوک قله ها از بین میره.

اگر همین جواب شمارو دادن بیایید اینجا کپی کنید، مجددا بحث خواهیم کرد وگرنه تکرار مکررات خواهد بود.

چون در این مسئله به قدری پارامترهای پیچیده وجود داره که بسیار بسیار ساده انگارانه است که بگیم با تغییر ارتفاع آب در اون سطح دمای -50 درجه میشه 23 درجه !!!!!!!!!!!!
    هرچند اون حرفی که من زدم هم مبنی بر ثابت ماندن -50 درست نیست و یک چیز غیرقابل پیش بینی توسط فیزیک فعلی رخ خواهد داد که استریم به بخشیش اشاره کرد مثل افزایش بخار آب و.... ولی بازم نمیشه فهمید چه دمایی خواهیم داشت.

به هر حال پرسش این سئوال اتفاقی از اهل فن، که من جستجو کردم کسی بهش نپرداخته حتی در سایت های خارجی، میتونه تبعات خوبی داشته باشه.

تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    ساری

پيش فرض

صددرصد اگر بخوایم تمام عوامل موثر رو در نظر بگیریم، بحث بسیار پیچیده ای میشه. این اصلا موضوع بحث نبوده.
    من فقط خواستم تاثیر جابجایی سطح آب (یا زمین) رو بر دمای یک نقطه ی ثابت بگم. در این مورد هم بنده هیچ شکی ندارم که بخوام سوال کنم.
    موفق باشید.

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •