سلام,
دوستان اون چیزی که در سر کلاس مدارهای الکتریکی 1 به من گفتن این بود که این کابل هایی که توسط ستونها به درب منزل آورده میشن, همگی فاز هستن و نول ندارن. سه تا کابل نشانگر سه تا فاز.
نول ندارن به این دلیل که هزینه ها رو به شدت کاهش بدن. چون اگر قرار باشه نول رو از کارخانه بیارن تا درب منازل, میلیونها کیلومتر سیم خالی الکی رو کشوندن آوردن.
اما لازمه که مدار کامل بشه تا برقی هم جریان داشته باشه. برای اینکه مدار کامل بشه, تو نیروگاه سیم نول رو زمین میکنن (زمین به عنوان یه رسانای بزرگ؟) و تو منازل هم سیم نول رو زمین میکنن. چون هم تو نیروگاه هم تو منازل سیم نول زمین شده هست پس مدار کامل میشه و جریان موجود میشه.
اینا چیزهایی بود که من سر درس مدارهای الکتریکی فهمیدم. حالا نمیدونم تا چقدر درسته. شایدم کاملا اشتباه باشه.
اما چیزی که امروز دیدم و از چند نفر برقکاری شنیدم این بود که تمامی سیم های ستونهایی که برق رو میارن منازل, نول دارن. پرسیدم این نول از کجا میاد؟ گفتن از نیروگاه. یعنی هزاران کیلومتر کابل نول رو به همراه کابل فاز از نیروگاه کشوندن آوردن درب منازل؟
راستی اخیرا تمامی کابل های ستونهای مشهد رو عوض کردن و 5 تا کابل رو دور هم پیچوندن آوردن تا منازل و کارخانه ها. میخواستم بدونم دلیل این پیچوندن چیه؟ اون اوائل میگفتن برای جلوگیری از سرقت سیم. چرا 5 تا کابل (احتمالا 2 تاشون نول هست)؟