تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: در کجای هرم مازلو قرار گرفته اید؟

راي دهنده
25. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • طبقه اول : نیازهای فیزیکی

2 8.00%
  • طبقه دوم : نیاز به امنیت

3 12.00%
  • طبقه سوم : نیازهای اجتماعی

5 20.00%
  • طبقه چهارم : عزت و اعتبار

11 44.00%
  • طبقه پنجم : خودشکوفایی

4 16.00%
صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 26

نام تاپيک: در کجای هرم مازلو قرار گرفته اید؟

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض در کجای هرم مازلو قرار گرفته اید؟

هرم مازلو هرمی است که نیازهای انسانی را به شکل یک هرم نشان می دهد.

در این هرم پنج طبقه وجود دارد که البته می توان طبقه پنجم را به چند بخش تقسیم کرد.

این هرم اولین بار در کتابی با نام "انگیزه و شخصیت" توسط آبراهام مازلو نویسنده یهودی تبار امریکایی در سال 1954 منتشر شد . آبراهام مازلو روانشناسی انسان گراست و او را پدر روانشناسی انسانگرا دانسته اند.

طبقات پایین‌تر هرم نیازهای حیاتی‌تر و ساده‌تر و طبقات بالاتر نیازهای پیچیده‌تر ولی کمتر حیاتی را نشان می‌دهند.

نیازهای طبقه‌های بالاتر فقط وقتی مورد توجه فرد قرار می‌گیرند که نیازهای طبقه‌های پایین‌تر برطرف شده باشند.

=========

چهار طبقه پایین: نیازهای پایه

چهار طبقه اول هرم مازلو «نیازهای پایه» یا «نیازهای فقدانی» (Deficiency Needs) یا D-Needs نام دارند.

این نیاز‌ها در صورتی که تامین شوند حس خاصی به فرد نمی‌دهند، اما در صورتی که تامین نشوند او را دچار اضطراب و نگرانی می‌کنند.

==========

طبقه پنجم: نیازهای متعالی (نیازهای انگیزه‌بخش)

خودشکوفایی (Self-actualization) نیاز غریزی انسان‌ برای استفاده حداکثر از همه قابلیت‌ها و استعدادهایش، تلاش برای شکوفا کردن همه پتانسیل‌ها و تبدیل شدن به بهترین چیزی که امکان بودنش را دارد میداند.

به اعتقاد مازلو مرحله نهایی تکامل روان‌شناسیک فرد وقتی رخ می‌دهد که او از لحاظ برآورده شدن نیازهای پایه‌اش (طبقه‌های یک تا چهار) احساس امنیت و آرامش کند.

در چنین وضعیتی، او تمرکز خود را بر شکوفا کردن استعدادهای نهفته‌اش برای تبدیل شدن به یک انسان موثر، خلاق، پخته و دارای بینش خواهد گذاشت.

سئوال نظرسنجی :

شما در کجای هرم مازلو قرار دارید و چقدر به این هرم برای تعالی معتقدید؟

با توجه به وضعیت فعلی فردی و اجتماعی تان رسیدن به کدام طبقه هرم مازلو را در خود میبینید؟

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

سلام ، من نمیدونم تو کدوم طبقه هستم چون از هر طبقه یکی دوتا دارم

3. این کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن آموزش عالی Rossin's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    NeveRLanD

پيش فرض

ممنون از شما دوست گرامی برای مطرح کردن این موضوع

قبلا توی کتابی خونده بودم در مورد این هرم و خیلی بهش فکر میکردم اما از اون موقع تا حالا مصلما جایگاهم خیلی تغییر کرده،بنظر میاد پیش رفت کرده باشم!
    بنظرم میشه این هرم رو و مواردش رو بنوعی تقصیم بندی اهداف برای زندگیم نلقی کنم،چون کامله و دسته بندی هاش باعث میشه مرحله به مرحله به جایی که میخوام برسم،حالا چه فردی چه اجنماعی!
    یکم که بیشتر دقیق میشم مواردی رو هم از سطح 5 دارم شاید از اون سطح هنوز به ازادی اجتماعی نرسیدم! حس میکنم مرحله خود شکوفایی رو خیلی ساله که واردش شدم و تقریبا به انتهاش رسیدم!
    البته اینا همه نظر شخصیمه و شاید راهم اشتباه بوده باشه! تماما چیزهایی رو که حس کردم و دیدم یا دوستانم گفتند رو نوشتم.

5. 2 کاربر از Rossin بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال Web Design's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2010
    محل سكونت
    Phpstorm

پيش فرض

همه اینارو فکر کنم خواسته های من شامل میشه .
    فکر می کنم طبیعی باشه نیاز های اینسانی همه رو طلب می کنه .

7. این کاربر از Web Design بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

فکر میکنم این هرم درست توضیح داده نشده

این هرم میگه از پایین هرم رو بالا باید حرکت کرد و هر پله بالاتر شامل پله پایین هم میشه
    ولی کسی که پله بالاتری داره دیگه دغدغه پله پایین رو نداره بلکه اون پله براش حل شده هست

مثلا کسی که توی پله چهارم هست نیازهای فیزیکی و امنیت و اجتماعی براش حل شده هست و دیگه برای این موارد دغدغه ای نداره و حالا فقط دغدغش عزت و اعتبار هست تا یک مرحله بالاتر بره
    ولی کسی که مثلا در پله دوم هست نیازهای فیزیکی براش براورده میشه ولی حالا دغدغش امنیت هست که نداره و کسی که امنیت نداره هرگز نمیتونه جایگاه اجتماعی درست و اعتبار و شکوفایی داشته باشه

پس کسی میخواد ببینه در کدوم پله قرار داره باید به خودش نگاه کنه که در حال حاظر دغدغه زندگیش چی هست و با چه چیزی بیشتر درگیر هست و این دغدغه نشون دهنده مرتبه اون در این هرم هست

9. 6 کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز halflife g's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    دور دور دور....

پيش فرض

فكر نكنم در كشورهاي اشفته اي مثل ايران خيلي ها بتونن به اين سادگي به نوك هرم برسن .....به علت اينكه اينقدر دغدغه ها در موارد دامنه هرم زياد كه گذر از اونها بسيار سخت و رسيدن به مراحل بالاتر رو با چالش هاي متعدد مواجه مي كنه

مساله مسكن/ مساله امنيت شغلي/ مساله اقتصادي و ..... خيلي زمان ميبره تا براي فردي مثلا در ايران حل بشه در نتيجه مطيين شدن از اين مراحل و كنار گذاشتنش و فكر به موارد راس هرم امكانش براي اكثر مردم وجود نداره
    (مگر اينكه از هر مورد يكي دوتاشو داشته باشن و فكر كنن به راس رسيدن كه اونم به قول دوستمون تو پست بالا تعريف هرم مازلو نيست اصلا)

.
    Last edited by halflife g; 10-07-2014 at 15:26.

11. 2 کاربر از halflife g بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

اکنون هرم مازلوی اصلی را که مشاهده کردم، در کمال تعجب متوجه شدم که در هرم مازلویی که در کتاب های ایرانی و سایت های فارسی وجود داره، بخش رابطه جنسی رو به عنوان یکی از نیازهای اولیه که در طبقه اول قرار داره سانسور کرده اند !!!!

شاید همین سانسور رو بشه یکی از عوامل ناهنجارهای اخلاقی جامعه ایرانی در مسائل جنسی دونست.

مازلو در یکی از مقالاتش اشاره کرده بود که انسان ممکن است برخی از این نیازهارا رد کرده و به طبقه بالاتر برود، اما آن نیاز همواره همراهش خواهد بود و جاهایی امنیت روانی او را نشانه میگیرد.

فکر کنم در همین یک مورد سانسور شده وضعیت جامعه ما و اونایی که تو مراحل بعدی هستند مشخص باشه !!!!

13. 8 کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه alittlequestion11's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2013

پيش فرض

ببخشید؛ من درست نمی فهمم. بلآخره باید همه ی نیازهای طبقه های پایین رفع بشه و بعد به مرحله ی بالاتر بره؟
    آخه فکر می کنم بزرگان زیادی هستند که مثلا ازدواج نکردند ولی به نظر میاد به خودشکوفایی و ... رسیده اند.

15. این کاربر از alittlequestion11 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

ببخشید؛ من درست نمی فهمم. بلآخره باید همه ی نیازهای طبقه های پایین رفع بشه و بعد به مرحله ی بالاتر بره؟
    آخه فکر می کنم بزرگان زیادی هستند که مثلا ازدواج نکردند ولی به نظر میاد به خودشکوفایی و ... رسیده اند.
    ببنید ودست عزیز رد کردم حتما منظور این نیست که حتما اون مورد انجام داده بشه یا اون چیز بدست بیاد بلکه رفع نیاز شدن منظور هست
    حالا اون کسی که ازدواج نکرده ولی به خودشکوقایی میرسه یعنی دیگه اصلا ازدواج(همون نیاز جنسی و عاطفی البته) دیگه براش کاملا بی ارزش و بی اهمیت هست وو هیچ دغدغه فکری براش نداره که جلو راهش برای رسیدن به هدفش رو بگیره

ولی کسی دیگه ممکنه همین نیاز جنسی/عاطفی(مثلا ازدواج!) مثل سدی باشه جلوی رسیدنش به هدفش پس اون فرد مطمعنا توی همون لول اول گیر خواهد کرد

17. 4 کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز XENON24's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2010
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

فکر کنم این هرم برعکس باشه حالت ایده آله...

19. این کاربر از XENON24 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •