۲۰ سالگی که خیلی خوبه! خیلیا رو میشناسم که تو ۳۰ تا حتی ۴۰-۴۵ سالگی موسیقی رو شروع کردن و خیلی قشنگ پیش رفتن.
در رابطه با ساز اصلا به پیشنهاد نیست و خودتون هر سازی رو میخواین و علاقه دارین شروع کنید.
در رابطه با کلاس٬ اولین چیزی که بهش باید توجه کنین باید این باشه که استادتون واقعا وقت بزاره. بعضیا هستن که کلی هم اسم و رسم دارن و خدا تومن هم هر جلسه میگیرن٬ ولی از وقتی شاگرداشون زیاد شده واسه هر نفر حداکثر ۲۰ دقیقه وقت میزارن٬ تمرینا رو بهشون نشون میدن و تموم. این اصلا خوب نیست. باید سر هر جلسه تمرین های جلسه قبل رو چند بار بزنین٬ اگه ایرادی بود رفع بشه٬ بعد تمرین های جلسه بعد رو اگه ریزه کاری یا اصطلاحا فوت کوزه گری توش هست قشنگ شفاف سازی بشه٬ چند بار همونجا بزنین تا اگه ایرادی توی درکتون بود مشخص بشه٬ کلا به نظر من چیزی نیست که بشه سریع جمعش کرد. شما دارین هزینه زیادی واسه کلاس میکنین و همین کلاس رفتن یه سری محدودیت توی برنامه های دیگه ی زندگیتون ممکنه ایجاد کنه٬ پس باید قشنگ وقت گذاشته بشه.
یه چیزی هم که هست اینه که استادتون باید درک درستی از هدفتون داشته باشه. من پیش یکی رفتم که استاد دوستم بود و دوستم من رو بهش معرفی کرد٬ و اون دوست من هم کسی بود که برنامه داشت کل مسیر زندگیشو حول موسیقی شکل بده٬ اما من صرفا میخواستم به عنوان یه هابی دنبالش کنم. دیدی که اون استاد نسبت به من پیدا کرد این بود که من هم چنین تصمیمی دارم و الان یه مقدار این قضیه داره اذیتم میکنه٬ چون طرف خیلی سعی داره که فشرده و منظم برنامه من رو پیش ببره٬ در صورتی که من اولویت های مهم تری دارم و نمیتونم برنامه هاش رو دنبال کنم.
اگه هم حس میکنین که هزینه ی کلاس ممکنه زیاد باشه و خیلی حساسیت زیادی ندارین٬ میتونین از ویدیو های یوتوب و کتاب هم پیش ببرین. دیدی که توی ایران من بین اکثر افراد دیدم اینه که یوتوب و کتاب و این مسائل سوسول بازیه
و کسی با این چیزا نوازنده نمیشه٬ در صورتی که تعداد خیلی زیادی از نوازنده های مطرح همه خودشون یاد گرفتن. اریک کلپتون٬ ادی ون هیلن٬ بی بی کینگ٬ استیوی ری وان٬ اینگوی ملمشتین (این هفته ۵۱ ساله هم شد.
) از بزرگترین گیتاریست های تاریخن که من میدونم خودشون یاد گرفتن یا اصطلاحا Self-Taught بودن.
در رابطه با تسلط نسبی کاملا به خودتون مربوطه. اما برای اینکه چند ماهه کاملا مسلط بشین و این مسائل سمت موسیقی نرین. وقتی برین سمت موسیقی که بدونین میخواین موسیقی رو وارد یه قسمتی از زندگیتون کنین٬ هر چه قدر لازمه طول بکشه.
موفق باشین =)
Where words fail, music speaks. -Hans Christian Andersen
Without music, life would be a mistake. -Friedrich Nietzsche