تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 28

نام تاپيک: روشنفکر از نظر شما کیست؟

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض روشنفکر از نظر شما کیست؟

با جمع بندی تعریف‌های متعارض ارائه شده در رابطه با روشنفکری، نمی‌توان گزاره یا گزاره‌هایی جامع و مانع را برای تعریف مفهوم روشنفکری ارائه داد.

اما بطور کلی، می‌توان گفت که روشنفکری Intellectualism، به معنی مکتب تفکیک دو امر از همدیگر است. به‌همین دلیل است که روشنفکری، به عنوان روح ممیز و انتقادی شناخته می‌‌شود.

همچنین از روشنفکری، به عنوان فلسفه اصالت هوش و قریحه یاد می‌گردد. این فلسفه، معتقد است :

علم ناشی از عقل است یا ساده‌تر اینکه علم را فقط، به‌وسیله قریحه یا هوش می‌توان به‌دست آورد.

به‌طور کلی، اگر بخواهیم که واژه روشنفکر را تفسیر کنیم، گفته می‌شود که روشنفکران، کسانی هستند که اهل قضاوت عقلی و سنجش‌گرانه در امور هستند.

شکل : تندیس اندیشه گر اثر رودن نماد روشنفکری

اما تعاریفی که از روشنفکری در بالا ارائه شد تعاریفی هست که خود روشنفکران برای خودشان گفته اند در حالیکه از نظر بسیاری از افراد مخصوصا در کشورهای جهان سوم، روشنفکری نماد فساد، بی بند و باری، دست نشاندگی و .... است.
    به عنوان نمونه مرتضی مطهری هرگز خود را روشن فکر ننامیده و نقدهایی جدی به روشن فکری وارد کرده است.

فضای جامعه ما هم به نحوی شده که وقتی بخواهند کسی را بکوبند میگویند روشن فکر بازی در نیار و تقریبا هیچکس هم علنا نمیگوید من روشن فکر هستم.
    .
    .
    .
    +++ من از همه دوستانی که این تاپیک رو میبینن خواهش میکنم به این سئوالات جواب بدن، چون این موضوع که روشن فکری در جامعه ما در حال تبدیل به یک جور توهین و زیر سئوال بردن شخصیت فرد میشه، برام تعجب برانگیزه !!

(حتی این مورد رو به وفور در انجمن پی سی ورلد هم میتونید ببینید که عده ای از روشن فکری به عنوان ابزاری برای کوبیدن استفاده میکنند)

1- شما به عنوان یک انسان مستقل به چه کسی روشن فکر میگین؟

2- چه مواضعی در قبال چه چیزهایی از سوی یک انسان گرفته شود به او روشن فکر خواهید گفت؟ (مشخص کردن خط قرمزهای یک روشن فکر)

3- از اینکه نام روشن فکر بر شما گذاشته شود، احساس خوشایندی به شما دست میدهد یا احساس ناخوشایند؟
    Last edited by B.Russell; 15-04-2014 at 09:33.

کاربر فعال انجمن های فوتبال eman619rv's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    ϟ♄iяaz

پيش فرض

با جمع بندی تعریف‌های متعارض ارائه شده در رابطه با روشنفکری، نمی‌توان گزاره یا گزاره‌هایی جامع و مانع را برای تعریف مفهوم روشنفکری ارائه داد.

اما بطور کلی، می‌توان گفت که روشنفکری Intellectualism، به معنی مکتب تفکیک دو امر از همدیگر است. به‌همین دلیل است که روشنفکری، به عنوان روح ممیز و انتقادی شناخته می‌‌شود.

همچنین از روشنفکری، به عنوان فلسفه اصالت هوش و قریحه یاد می‌گردد. این فلسفه، معتقد است :

علم ناشی از عقل است یا ساده‌تر اینکه علم را فقط، به‌وسیله قریحه یا هوش می‌توان به‌دست آورد.

به‌طور کلی، اگر بخواهیم که واژه روشنفکر را تفسیر کنیم، گفته می‌شود که روشنفکران، کسانی هستند که اهل قضاوت عقلی و سنجش‌گرانه در امور هستند.

شکل : تندیس اندیشه گر اثر رودن نماد روشنفکری

اما تعاریفی که از روشنفکری در بالا ارائه شد تعاریفی هست که خود روشنفکران برای خودشان گفته اند در حالیکه از نظر بسیاری از افراد مخصوصا در کشورهای جهان سوم، روشنفکری نماد فساد، بی بند و باری، دست نشاندگی و .... است.
    به عنوان نمونه مرتضی مطهری هرگز خود را روشن فکر ننامیده و نقدهایی جدی به روشن فکری وارد کرده است.

فضای جامعه ما هم به نحوی شده که وقتی بخواهند کسی را بکوبند میگویند روشن فکر بازی در نیار و تقریبا هیچکس هم علنا نمیگوید من روشن فکر هستم.
    .
    .
    .
    +++ من از همه دوستانی که این تاپیک رو میبینن خواهش میکنم به این سئوالات جواب بدن، چون این موضوع که روشن فکری در جامعه ما در حال تبدیل به یک جور توهین و زیر سئوال بردن شخصیت فرد میشه، برام تعجب برانگیزه !!

(حتی این مورد رو به وفور در انجمن پی سی ورلد هم میتونید ببینید که عده ای از روشن فکری به عنوان ابزاری برای کوبیدن استفاده میکنند)

1- شما به عنوان یک انسان مستقل به چه کسی روشن فکر میگین؟

2- چه مواضعی در قبال چه چیزهایی از سوی یک انسان گرفته شود به او روشن فکر خواهید گفت؟ (مشخص کردن خط قرمزهای یک روشن فکر)

3- از اینکه نام روشن فکر بر شما گذاشته شود، احساس خوشایندی به شما دست میدهد یا احساس ناخوشایند؟

تعریف اولیه ای که گفته شد ، تعریف درستی از روشن فکر ارائه داد و ورای "تعریف روشنفکران بر خودشان" هست.

از نظر من روشن فکر بودن و شکل متناسب اون ، چرخه های به جلو بردن فلسفه و هنر به فضایی نو و رشد شاخه های متفاوت تر از سال های قبل شد، تاثیری این دیدگاه و ضمیر فکری که بر پایه های روشن فکری بنا شده بود بر افزایش شاخه های فکری فلسفه و در درجه بالاتر هنر بسیار زیاد بود.

در مورد جریان حاکم بر جامعه ما و صحبت هایی که انجام دادین باید بگم که ، چیزی که مورد انتقاد هست بیشتر ، ژست ها رفتاری هست که بدون درک درست روشن فکری و تنها در ظاهر و رفتار فرد نمایان میشه. در واقع مبنای نظام فکری که باید وجود داشته باشه ، نیست ، و فقط هندسه افکار هست که پیاده میشه، یعنی قالبی( شکلی دهی) که به ذهنیت فرد وارد میشه. و این یه جورایی با اصل روشن فکری در تضاد هست که افکارتون از یه قالب و فرم خاص بیرون بیاد.
    البته بگذریم از افرادی که خب انتقاد اصلیشون بر خود روشن فکری هست ولی با این نوع انتقاد ها به این جریان و رویکرد حمله میکنن.

در مورد سوال های دوم و سوم تون هم که سوال دوم اساسا با ذات روشنفکری به نظرم خوانایی نداره و در واقع همون مطلب بالا میشه که گفتم که این رویکرد رو تنها به مجموعه رفتاری فرد خلاصه نباید کرد. سوال سوم هم که به نظرم واقعا کم گرایانه باید باشه که فرد و انسان بخواهد از این منظر موضوعی رو پیش ببره و برای اینکه دیگران در موردش قضاوتی مورد نظر رو انجام بدن و صفتی به اون خطاب بشه کاری رو انجام بدن.

سپاس
    Last edited by Arash4484; 15-04-2014 at 15:41. دليل: حذف بخش نامرتبط به موضوع

3. 2 کاربر از eman619rv بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

تعریف اولیه ای که گفته شد ، تعریف درستی از روشن فکر ارائه داد و ورای "تعریف روشنفکران بر خودشان" هست.

از نظر من روشن فکر بودن و شکل متناسب اون ، چرخه های به جلو بردن فلسفه و هنر به فضایی نو و رشد شاخه های متفاوت تر از سال های قبل شد، تاثیری این دیدگاه و ضمیر فکری که بر پایه های روشن فکری بنا شده بود بر افزایش شاخه های فکری فلسفه و در درجه بالاتر هنر بسیار زیاد بود.

در مورد جریان حاکم بر جامعه ما و صحبت هایی که انجام دادین باید بگم که ، چیزی که مورد انتقاد هست بیشتر ، ژست ها رفتاری هست که بدون درک درست روشن فکری و تنها در ظاهر و رفتار فرد نمایان میشه. در واقع مبنای نظام فکری که باید وجود داشته باشه ، نیست ، و فقط هندسه افکار هست که پیاده میشه، یعنی قالبی( شکلی دهی) که به ذهنیت فرد وارد میشه. و این یه جورایی با اصل روشن فکری در تضاد هست که افکارتون از یه قالب و فرم خاص بیرون بیاد.
    البته بگذریم از افرادی که خب انتقاد اصلیشون بر خود روشن فکری هست ولی با این نوع انتقاد ها به این جریان و رویکرد حمله میکنن.

در مورد سوال های دوم و سوم تون هم که سوال دوم اساسا با ذات روشنفکری به نظرم خوانایی نداره و در واقع همون مطلب بالا میشه که گفتم که این رویکرد رو تنها به مجموعه رفتاری فرد خلاصه نباید کرد. سوال سوم هم که به نظرم واقعا کم گرایانه باید باشه که فرد و انسان بخواهد از این منظر موضوعی رو پیش ببره و برای اینکه دیگران در موردش قضاوتی مورد نظر رو انجام بدن و صفتی به اون خطاب بشه کاری رو انجام بدن.
    والا اینجایی که ما میشناسیم برای بارش باید دعا کرد، در کویر سکوت بارش خاصی نیست که بعدش بخواد به فکر سد زدن و سیل و... هم بیوفتیم.

در مورد اینکه میگین ژست رفتاری بیشتر نمود داره، مگه میشه افکار بر ظواهر تاثیری نداشته باشن؟
    مثلا روشنفکرینی که در قرون وسطی با متعصبین به مقابله میپرداختن، پوشش و اعمال ظاهریشون هم به نحوی بود که اونارو زیر سئوال ببره.

از طرفی روشن فکر باید یکجوری نظرش رو اعلام کنه یا نه؟
    اونیکه خیلی چیزا میدونه و سکوت میکنه و اقدامی نمیکنه صرفا یک دانا هست و شاید نشه اسمش رو روشن فکر گذاشت.

روشن فکر باید اقداماتی انجام بده، این اقدامات هم نیاز به ظواهر لازمه و متفاوت دارن و هم اینکه فرد تکلیفش با خودش مشخص باشه و زیر یک ماسک نفاق جلو نیاد !!
    Last edited by Arash4484; 15-04-2014 at 15:40. دليل: ویرایش نقل قول

5. این کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز mmf66's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2011
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

روشن فکر به کسی میگن که در مورد هر چیزی فکر کنه بعد قبولش کنه حتی خدا

نه مثل خیلی از مردم که هر چی بهشون توضیح میدی از آخرش میگن نه به ما اینجوری گفتن پس همینه

7. 2 کاربر از mmf66 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Sep 2008

پيش فرض

خودمون باید خودمونو روشنفکر بنامیم یا دیگران ؟؟

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

به نظر من روشن فکری یعنی اینکه طرف واقعا بدونه چرا هر چیزی رو که میفهمه غلطه

10. این کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه DragonVsPhoenix's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2011

پيش فرض

روشن فکر کسی هست که بتونه تعریف درستی از اخلاق رو تو شرایط مختلف ارائه بده.

12. این کاربر از DragonVsPhoenix بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

خودمون باید خودمونو روشنفکر بنامیم یا دیگران ؟؟
    اگر دیگران شما را روشن فکر بنامند و شما از قبول آن طفره بروی، یعنی روشن فکری لقب جذابی براتون نیست و با اون مشکل دارین.
    حالا باید پرسید مگر روشن فکری چه دارد که وقتی به کسی بگوییم روشن فکر، بگه من روشن فکر نیستم.

انگار دیگران به کسی بگن شما آدمی هستی که دستت کج نیست، بگه نه من یک دزد تمام عیارم !!
    پس انسان وقتی لقبی مثبت در مورد خودش را نفی کند، یعنی به طریقی با آن مشکل دارد.

آخر فروم باز sasan.69's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2012
    محل سكونت
    رشت

پيش فرض

روشنفکر یعنی کسی که دید تحلیلی و منطقی و به دور از تعصب و خرافات از جامعه داشته باشه و به نوعی این قشر باید دلسوز جامعه باشن و در جهت اصلاح اون قدم بردارند...

15. 2 کاربر از sasan.69 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

روشنفکر یعنی کسی که دید تحلیلی و منطقی و به دور از تعصب و خرافات از جامعه داشته باشه و به نوعی این قشر باید دلسوز جامعه باشن و در جهت اصلاح اون قدم بردارند...
    اگر جامعه به قول شما غرق تعصب و خرافات، از دست روشن فکر عصبانی شد و خواستار حذف فیزیکی روشن فکر شد، تکلیف روشن فکر چیست؟
    فرار؟ سکوت؟ یا مقابله به مثل؟ یا..؟

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •