با توجه به آی پی سیستم که از 2 یا 100 شروع شده میخواهیم یک آی پی جدید روی سیستم ست کنیم چون شماره های پایین توسط مودم به صورت خودکار استفاده میشه مانند 3-5 یا 102-104 ما از رنج دیگه ای مانند 192.168.1.150 استفاده خواهیم کرد برای راحت شدن کار ما از دو بچ فایل استفاده خواهیم کرد یکی برای کانکت شدن به اینترنت و دیگری برای قطع ارتباط خواهد بود . بچ فایل به یک فایل متنی با پسوند bat گفته میشه که داخل اون میشه فرامینی که در خط فرمان ویندوز یا مود cmd مورد استفاده قرار میگیره رو نوشت . برای اجرای این فایلها کافیه که روش دبل کلیک کنید . من برای فایل اول نام connect و برای فایل دوم disconnect رو انتخاب میکنم . فرمانی که برای رسیدن به خواسته مون استفاده میکنیم فرمان netsh میباشد که با اون میشه تمام تنظیمات مربوط به آی پی سیستم رو از طریق خط فرمان انجام داد .
یک نکته مهم : در ویندوز به صورت پیش فرض پسوند فایلها نمایش داده نمیشه و اگه شما یه فایل متنی رو ایجاد کنید و اسمش رو مثلآ connect.bat کنید در حقیقت نام فایل connect.bat.txt میباشد شما باید یا با استفاده از مسیر
Control panel -> folder option -> view
تیک گزینه Hide extenstions for know file type رو بردارید تا پسوند فیلها رو ببینید و بتونید اون رو تغییر دهید یا با روش ساده ای که میگم اون فیلها رو ایجاد کنید . در مود cmd قرار گرفته و این فرمان را تایپ کنید
Copy con d:\connect.bat
با این دستور سیستم آماده ساخت یک فایل در مسیر و نام مشخص شده میباشد حالا هم زمان کلید z و Ctrl (کنترل) رو فشار دهید علامت ^z مشخص میشود حالا اینتر را بزنید پیغام 1 files<s> copied. رو مشاهده میکنید به درایو d برین یه فایل با نام connect مشاهده میشه و اگه ایکونش به شکل چرخ دنده بود بچ فایل شما آماده ادامه کار هست البته شما میتونید به جای درایو d هر مسیری رو که خواستین انتخاب کنید.با همین روش فایل disconnect.bat رو هم بسازین
خوب حالا روی بچ فایل connect راست کلیک کرده گزینه edit رو انتخاب کنید و خطوط زیر رو داخل اون کپی کنید مانند تصویر
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
netsh interface ip set address "Local Area Connection" static 192.168.1.150 255.255.255.0 192.168.1.1
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static 8.8.8.8
netsh interface ip add dns "Local Area Connection" 4.2.2.4 index=2
و فایل رو save کنید من آی پی رو در خط دوم 192.168.1.150 گذاشتم شما فقط 150 رو میتونید به عدد دیگه ای که قبلآ توضیح دادم تبدیل کنید بین دو " باید اسم کارت شبکه خودتون رو در هر سه خط بنویسید که اون رو هم توضیح دادم Default Gateway در این مثال 192.168.1.1 میباشد اگه برای شما رنج دیگری هست باید همون رو استفاده کنید و با توجه به اون آی پی ها رو تعریف کنید یعنی اگه کسی آی پی مودمش رو به مثلآ 192.168.20.2 کرده باشه آی پی باید 192.168.20.3-254 باشه . در خطوط سوم و چهارم هم dns رو تعریف میکنیم بعد از ذخیره فایل اگه روی اون دبل کلیک کنید و به بخش تنظیمات آی پی برین این اعداد رو باید ببینید حالا یه بار سیستم رو ری استارت کنید و با بوت مجدد مطمعن بشین به اینترنت وصل هستید
همونطور که گفتم ما فقط قصد داریم Default Gateway رو تغییر بدیم پس فایل disconnect رو باز کنید (ادیت) کرده فرامین زیر رو در اون کپی کنید
netsh interface ip set address "Local Area Connection" static 192.168.1.10 255.255.255.0 192.168.1.250
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static 8.8.8.8
netsh interface ip add dns "Local Area Connection" 4.2.2.4 index=2
من Default Gateway رو به عدد 250 تغییر دادم . فایل رو ذخیره کرده روش دبل کلیک کنید با ورود به بخش تنظیمات آی پی کارت شبکه تغییر رو خواهید دید و ارتباط شما با اینترنت قطع میشود اگه روی فایل connect دبل کلیک کنید دوباره ارتباط برقرار میشود در ضمن لازم نیست سیستم رو هم ری استارت کنید.
با کپی کردن فایل disconnect در پوشه startup با بوت شدن سیستم و اجرای این فایل ارتباط شما با اینترنت همواره قطع میباشد و در صورت لزوم با اجرای فایل connect میتونید اینترنت رو داشته باشین.
همواره موفق و سر بلند باشید