تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 3 از 3

نام تاپيک: آخرین بقایای معماری دوره ساسانی شهرخراب توس تخریب شد

  1. #1
    حـــــرفـه ای V E S T A's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007
    پست ها
    6,502

    پيش فرض آخرین بقایای معماری دوره ساسانی شهرخراب توس تخریب شد




    آخرین بقایای خشت‌های شهر خراب توس درحالی تخریب می‌شود که این اثر برجسته از معماری دوره ساسانی و اشکانی هنوز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده است. درحال‌حاضر آخرین جستجوی کارشناسان میراث‌فرهنگی استان خراسان جهت یافت شهر تاریخی و پیش از تاریخ توس به مکانی رسیده که امروزه به شهر خراب معروف است.

    خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ شهر خراب در 33 کیلومتری توس واقع شده است. باستان‌شناسان و کارشناسان میراث‌فرهنگی احتمال می‌دهند شهر هخامنشی که در متون تاریخی شهر تحت‌عنوان سوزا یا سوسا خوانده می‌شود شهری است که امروزه از آن به‌عنوان شهر خراب نام برده می‌شود.

    این شهر که آخرین خشت‌های دوره ساسانی و اشکانی را در خود جای داده است هم‌اکنون به‌دلیل قرار نگرفتن در فهرست آثار ملی و نبود حفاظت‌های ابتدایی به‌شدت در معرض تخریب قرار گرفته است. این درحالی است که برخی از کارشناسان قدمت آخرین بقایای خشتی شهر خراب را تا دوره هخامنشی هم تخمین زده‌اند.




    «علی حسن‌آبادی» یکی از کارشناسان میراث‌فرهنگی استان خراسان است که به بررسی و شناسایی شهر خراب پرداخته است. نتایج بررسی‌های این کارشناس میراث‌فرهنگی احتمال این فرضیه را که شهر خراب همان توس تاریخی و پیش از تاریخی باشد را دوچندان کرده است.




    به‌گفته حسن‌آبادی، پس از بررسی‌های ماهواره‌ای که به‌دنبال یافت شهر کهن توس انجام گرفت بقایای یک شهر 50 هکتاری با پلان مربع و اضلاع 700 متر که پیشتر حصارهای عظیمی داشته اما امروزه بقایای اندکی از آن به‌جا مانده و به شهر خراب معروف است همان توس قبل از اسلام باشد.

    او می‌گوید: شواهد معماری که در حصارهای باقی‌مانده مشاهده می‌شود حکایت از آن دارد این شهر دو دوره مشخص و متمایز را پشت سر گذرانده است. چنانچه دوره اولیه شهر از حصارها و معماری چینه‌ای برخوردار بوده، اما دوره دوم که مربوط به ساسانی‌ و اشکانی می‌شود این حصارها با خشت‌های حصار اولیه تقویت می‌شود.




    حسن‌آبادی معتقد است، حتی این احتمال می‌رود که قدمت این سازه بسیار کهن‌تر از دوره ساسانی باشد چرا که هنوز هیچ گمانه‌زنی و کاوشی صورت نگرفته است.
    آنطور که کارشناسان استان خراسان می‌گویند، نه‌تنها روی سازه متعلق به شهر خراب اقدام مرمتی صورت نگرفته که تسطیح زمین و خاکبرداری‌های کشاورزای برای زمین‌های کشاورزی آسیب جدی را به آخرین خشت‌های معماری دوره ساسانی و اشکانی وارد کرده است.





    با اینکه شنیده می‌شود سازه معماری شهر خراب قرار است در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد اما آخرین پیگیری‌ خبرنگار CHN از عدم ثبت و حفاظت از این سازه خبر می‌دهد.




    شهر خراب در سال 1390 توسط میراث‌فرهنگی استان خراسان شناسایی شد اما در این دو سال 5 مرتبه توسط کشاورزان منطقه مورد تخریب قرار گرفت. با این وجود اداره کل میراث‌فرهنگی استان خراسان هنوز هیچ اهتمامی برای حفاظت از این اثر تاریخی نداشته است.



    "خبرگزاری میراث فرهنگی"

  2. 4 کاربر از V E S T A بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)
    پست ها
    9,826

    پيش فرض

    سلام . ظاهراً عکسها خیلی از دور گرفته شده چون توی عکس جز یک تپه خاک چیزی پیدا نیست . اگه نمیگفتین این آثار باستانیه صد سال کسی تشخیص نمیداد .

  4. #3
    حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    پست ها
    3,485

    پيش فرض

    سلام . ظاهراً عکسها خیلی از دور گرفته شده چون توی عکس جز یک تپه خاک چیزی پیدا نیست . اگه نمیگفتین این آثار باستانیه صد سال کسی تشخیص نمیداد .
    سلام، اثر باید توسط کارشناسان تشخیص داده بشه. بعد کم کم از میان تپه ها و گودهای باستانی استخراج اشیا و تشخیص فرم های معماری و شهرسازی صورت میگیره...امثال شهر سوخته و خیلی از بقایا هم ابتدا چنین بودند..همه که مثل اهرام و تخت جمشید عظیم نیستند...
    منتها بعد از کشف این منطقه به این حرفها نرسیده و لوکوموتیو به پاش مشغول شده...
    حتی این احتمال می‌رود که قدمت این سازه بسیار کهن‌تر از دوره ساسانی باشد چرا که هنوز هیچ گمانه‌زنی و کاوشی صورت نگرفته است.

  5. 4 کاربر از Arash4484 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •