تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: شما دلیل تجزیه ی ایران در زمان قاجار رو چی میدونید؟

راي دهنده
6. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • بی کفایتی شاهان

5 83.33%
  • دخالت های ناروای انگلیس و روسیه در امور داخلی

1 16.67%
نمايش نتايج 1 به 8 از 8

نام تاپيک: قاجار - تجزیه ی ایران

کاربر فعال تاریخ، سبک زندگی و ادبیات Demon King's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2013
    محل سكونت
    Dreams

13 قاجار - تجزیه ی ایران

سلام به همه ی دوستان در انجمن تاریخ. در این تاپیک درباره ی تجزیه ایران توسط قاجار بحث و تبادل نظر میشه. از نظر شخصی من بدترین دوره ی ایران زمان قاجاربود نظر شما چیه ؟؟؟

2. 7 کاربر از Demon King بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon

پيش فرض

بدون شک ضعف و سستی شاهان قاجار نظیر فتحعلی شـــاه باعث افول بسیار محسوس وضعیت سرزمینمون شد. این پادشاهان روی هم رفته روحیه ی جنگ طلبی و جنگجویی نداشتن.
    حتا تلاشی هم نمی کردند و به راحتی قسمتهای زیادی رو تقدیم بیگانگان کردند. به نظر من از بدترین اتفاقهایی که در قاجاریه اتفاق افتاد قتل امیرکبیر بود. اقدامات امیرکبیر تازه تا حد زیادی
    از تــاثیرات بی کفایتی شاهان اون زمان جلوگیری کرده بود. در این بین اقدامات عباس میرزا میشه گفت بهتر از پدر خودش بود، جنگجوتــر و دلاورتر بود و هیچگاه برای جنگیدن از تلاش فروگذار
    نکرد و عصــر جدیدی رو در حیطه ی اصلاحات سرزمین به خصوص ارتش و علوم نظامی به وجود آورد. یکی از خوبیهایی که داشت این بود که افراد دانایی رو در اختیار خـود گرفتـــه بــود نظیــر
    امیرکبیر که واقعن چیزی برای خودش نمیخواست و خودش رو وقف این سرزمین کرده بود.

4. 5 کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

اگر برگردیم به تاریخ متوجه میشیم اینکه گفته بشه شاهنشاهی به عنوان یک نهاد باعث تمام این ویرانی ها و عقب ماندگی ها بوده یک چیز کاملن غلط هستش اما نظر من هم اینه که اکثر شاهان دوره قاجار بی کفایت و نا لایق بودند. البته اینکه ما بیایم و تمام مشکلات و عقب ماندگی ها رو به شاهان یا انگلیس و روسیه نسبت بدیم کاملن غلطه و فکر میکنم بهتره که به خواسته های مردم در انقلاب مشروطه و تلاش برای خروج از این بحران توجه کنیم، به خیلی از موضوعات پی خواهیم برد.

من فکر میکنم اینکه ما همیشه دوست داریم یک انگلیسی، روسیه ای، آمریکایی چیزی باشه دلیلش این هستش که خیلی از مشکلات، نا کار آمدی ها، کمبود ها و ... خودمون رو به اون نسبت بدیم.

6. 5 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2013
    محل سكونت
    Dreams

پيش فرض

اگه یه نگاه جزئی به شاهان قاجار و اشتباهات اونها داشته باشیم میفهمیم که قاجار به جز نابودی و تجزیه ایران هیچ فایده ای برای سرزمین ما نداشت. فتحعلی شاه دومین پادشاه قاجار بود که عهدنامه ی مفصل و ترکمنچای و گلستان در زمان اون امضا شد. وقتی روسیه به قلمرو ایران در قفقاز تجاوز کرد ارتش ایران به دلیل عدم کمک رسانی و ارسال نیرو از سوی فتحعلی شاه شکست خورد و گرجستان و داغستان و شهر های باکو و گنجه طی امضای عهد نامه ی گلستان به روسیه واگذار شد. و ایران برای دومین بار سعی کرد با روسیه بجنگه که بازهم بر اثر عدم کمک رسانی و سیاست های نادرست قاجار شکست خورد و نتیجه این شکست امضای عهد نامه ی ترکمنچای و واگذار کردن تمام سرزمین های ایران در شمال رود ارس به روسیه شد.
    عهد نامه ی مفصل هم بین ایران و انگلیس بود که بر اساس اون ایران نذاره رقیبان انگلیس از طریق خاکش به هند( مستمره ی انگلیس ) حمله و لشکر کشی کنند.

8. 3 کاربر از Demon King بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

به نظر من از بدترین اتفاقهایی که در قاجاریه اتفاق افتاد قتل امیرکبیر بود. اقدامات امیرکبیر تازه تا حد زیادی
    از تــاثیرات بی کفایتی شاهان اون زمان جلوگیری کرده بود.

در این بین اقدامات عباس میرزا میشه گفت بهتر از پدر خودش بود، جنگجوتــر و دلاورتر بود و هیچگاه برای جنگیدن از تلاش فروگذار
    نکرد و عصــر جدیدی رو در حیطه ی اصلاحات سرزمین به خصوص ارتش و علوم نظامی به وجود آورد.
    امیر کبیر خودکشی کرد اما چون ما دوست نداریم قبول کنیم کسانی که سمبل و چهره کردیم هم یک انسان معمولی اما با تفکرات خاص بودند، موضوعات اینچنینی رو پیش میکشیم.

البته شاهزاده اصلاح طلب، عباس میرزا که یک روشنفکر هم بود مشکل رو خوب متوجه شد اما به نظرم باز هم در درمان به اشتباه افتاد. غرب در نتیجه توسعه و پیشرفت سیاسی و دیگر حوزه های علوم انسانی به پیشرفت ها در حوزه ی علوم فنی رسید اما کاری که ما اینبار کردیم و امسال امیر کبیر ها برای ایران کردند تنها پیشرفت در حوزه علوم فنی بود و همین موضوع باعث عقب افتادگی کنونی ما هستش! که بسیار بسیار هم خطرناکه. نتیجه ی این مسئله کم ارزش جلوه کردن علوم انسانی در مقابل علوم فنی هستش که در کشور های غربی دقیقن برعکس هستش یا مدیریت مراکز دانشگاهی علمی ما توسط فارق التحصیلان علوم فنی یا میشه به روند اجرای دمکراسی که کاملن غلط هست و خنده دار اشاره کرد. حالا ما دچار یک عقب افتادی بسیار خطرناک و خاموش هستیم چون اکثر افراد از وجودش اطلاع پیدا نمیکنن.

اگه یه نگاه جزئی به شاهان قاجار و اشتباهات اونها داشته باشیم میفهمیم که قاجار به جز نابودی و تجزیه ایران هیچ فایده ای برای سرزمین ما نداشت. فتحعلی شاه دومین پادشاه قاجار بود که عهدنامه ی مفصل و ترکمنچای و گلستان در زمان اون امضا شد. وقتی روسیه به قلمرو ایران در قفقاز تجاوز کرد ارتش ایران به دلیل عدم کمک رسانی و ارسال نیرو از سوی فتحعلی شاه شکست خورد و گرجستان و داغستان و شهر های باکو و گنجه طی امضای عهد نامه ی گلستان به روسیه واگذار شد. و ایران برای دومین بار سعی کرد با روسیه بجنگه که بازهم بر اثر عدم کمک رسانی و سیاست های نادرست قاجار شکست خورد و نتیجه این شکست امضای عهد نامه ی ترکمنچای و واگذار کردن تمام سرزمین های ایران در شمال رود ارس به روسیه شد.
    عهد نامه ی مفصل هم بین ایران و انگلیس بود که بر اساس اون ایران نذاره رقیبان انگلیس از طریق خاکش به هند( مستمره ی انگلیس ) حمله و لشکر کشی کنند.
    باید کمی با دقت تر به این موارد توجه بشه و این نگاه سطحی ما همیشه کار دستمون داده!

من نمیخوام بگم عملکرد شاهان قاجار درست بوده یا ازشون دفاع کنم اما به نظرم در بسیاری از موارد مناسبترین انتخابی که میشد انجام داد، رو انجام دادن. مشکل از جای دیگه و ریشه ای بود که پیشینه ی تاریخی هم داشت و شاهان قاجار رو نمیشه به خاطر این مسائل سرزنش کرد یا تنها مقصران عنوان کرد بلکه اونها به نظر من فقط باید به خاطر اینکه برای حل این مسائل کاری نکردن مورد شماتت قرار داد.

الان در رابطه با مواردی که شما عنوان کردی، چه کار دیگری میشد انجام بگیره؟! ایران در هر صورت شکست میخورد.

10. 3 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon

پيش فرض

امیر کبیر خودکشی کرد اما چون ما دوست نداریم قبول کنیم کسانی که سمبل و چهره کردیم هم یک انسان معمولی اما با تفکرات خاص بودند، موضوعات اینچنینی رو پیش میکشیم.
    سند یا حتا شواهد و همچنین انگیزه ای برای خودکشی امیرکبیر موجود نیست. اما چیزی که شواهد نشون میدن، مبرهن تر اینه که دستور قتل او توسط ناصرالدین شاه داده و به مسئولیت علی خان فراش اجرا شد. میرزا تقی خان حتا خواستار وصیت هم شد که حاکی از اقداماتی هست که سعی داشته در آینده انجام بده ، این نشون میده عملن علاقه ای به مرگ زودهنگام نداشته.

12. 6 کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2013
    محل سكونت
    Dreams

پيش فرض

باید کمی با دقت تر به این موارد توجه بشه و این نگاه سطحی ما همیشه کار دستمون داده!

من نمیخوام بگم عملکرد شاهان قاجار درست بوده یا ازشون دفاع کنم اما به نظرم در بسیاری از موارد مناسبترین انتخابی که میشد انجام داد، رو انجام دادن. مشکل از جای دیگه و ریشه ای بود که پیشینه ی تاریخی هم داشت و شاهان قاجار رو نمیشه به خاطر این مسائل سرزنش کرد یا تنها مقصران عنوان کرد بلکه اونها به نظر من فقط باید به خاطر اینکه برای حل این مسائل کاری نکردن مورد شماتت قرار داد.

الان در رابطه با مواردی که شما عنوان کردی، چه کار دیگری میشد انجام بگیره؟! ایران در هر صورت شکست میخورد.
    البته من یک نکته رو از قلم انداختم در زمان جنگ ایران با روسیه, انگلیس طی عهدنامه ی مفصل قرار بود در جنگ با روسیه به ایران کمک های نظامی کنه ولی به قولش عمل نکرد و ایران رو در جنگ با روسیه تنها گذاشت. اما با این حال اگر فتحعلی شاه احساس مسئولیت میکرد مطمئنا نتیجه جنگ این نبود. بله من قبول دارم که ارتش روسیه واقعا قدرتمند بود اما در طول تاریخ ما موارد زیادی رو داشتیم که با اتحاد و یکپارچگی و سیاست های درست ارتش های ضعیف, قدرتمندان رو شکست دادن.

14. 4 کاربر از Demon King بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2013
    محل سكونت
    Dreams

پيش فرض

از دیگر شاهان نالایق قاجار احمد شاه قاجار بود که به دلیل کم تجربگی و نرسیدن به سن قانونی رئیس ایل قاجار نیابت سلطنت اون رو به عهده گرفت. تو اون زمان هم کارشناسان امریکایی و سوئدی در مجلس حضور داشتند برای اداره ی امور مالی و نظامی. که بعد روسیه تهدید میکنه که باید اون کارشناسان رو اخراج کنن اما مجلس تسلیم نمیشه ولی دولت با پذیرفتن خواسته ی روس ها مجلس رو تعطیل میکنه.

از مشکلات دوره ی احمد شاه یکی اختلاف مشروطه خواهان و دوم دخالت های اشکار انگلیس و روسیه در امور داخلی بود که موجب اشفتگی کشور شد.
    تو اون زمان انگلیس و روسیه با " توافق 1907 " ایران رو به سه قسمت تقسیم کردن: قسمت های شمالی اذان روسیه شد, جنوب شرقی ایران مال انگلیس و مرکز ایران
    منطقه ی بی طرف اعلام شد.

از شانس بد احمد شاه در سال 1914 جنگ جهانی بین متحدین و متفقین در گرفت که اوضاع رو خیلی بد تر کرد.

16. این کاربر از Demon King بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •