دانشمندان ناسا با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا و تلسکوپ رادیویی بزرگ آتاکاما (آلما) صحنه‌ي زيباي تولد يك ستاره را در فضاي كيهاني را به تصوير كشيده‌‌اند.

این ستاره در فاصله 1400 سال نوری از زمین در صورت فلکی بادبان در میان یک ابر گازی میان ستاره‌یی قرار دارد و با سرعت حدود 40 کیلومتر در ثانیه، چهار برابر سریعتر از رصدهای قبلی مونوکسیدکربن را به اطراف پخش می کند.



تصاوير منتشر شده در زمان تولد ستاره، گازهاي خروجی را نشان می دهد که در اطرافش در فضا پخش شده و درخشش زياد آن در ميان گرد وغبار چشم نوازی می کند. بررسي‌هاي انجام شده از سوي دانشمندان نشان مي‌دهد گازهاي اين ستاره با سرعتي بيش از آنچه تصور مي‌شود، منبسط شده است. به عقيده دانشمندان انبساط‌هاي سريع هنگام تولد ستاره باعث بروز بي‌نظمي در شكل ابرهاي گازي توليدي شده و انبساط در شكل هر ستاره تازه متولد شده بسيار تأثيرگذار بوده است. اين ستاره كه با نام علمي 47/46 HH ثبت شده در تلسكوپ آلما در شيلي مورد بررسي محققان و اخترشناسان قرار گرفته است.



تلسکوپ رادیویی 1.3 میلیارد دلاری آلما مجموعه‌ای از 66 تلسکوپ رادیویی است که یکی از قدرتمندترین تلسکوپ‌های ساخته شده تاکنون را تشکیل داده‌اند. هر دیش حدود 12 متر بوده و وزن آنها 115 تن است. تلسکوپ فضایی اسپیتزر نیز یک تلسکوپ مادون قرمز به شمار می آید .این تلسکوپ در مداری به مرکزیت خورشید در حال گردش و جمع آوری اطلاعات از منابع مادون قرمز میباشد که این ویژگی اسپیتزر باعث شده تا ستاره شناسان بتوانند مناطق سرد و چگال و ژرف فضا و همچنین غبارهای بین ستاره ای را مورد بررسی قرار داده و بتواند پیش ستاره ها و ستارگان بسیار کوچک و نوزاد را که در این طیف امواج گسیل می دارند را مورد مطالعه قرار دهد. تلاش‌های ترکیبی تلسکوپ‌ها به دانشمندان اجازه داده تا مناظر آسمانی را که به دلیل وجود غبار و گاز در نور اپتیکال نامرئی هستند، مشاهده کنند.



منبع فارسی: بیگ بنگ

منابع انگلیسی:
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید