سلام
من تو حل این معادله ها بجور گیر کردم ، الان تو حل یکی از مسائل به این معادله برخوردم : 0.109V^3 - 90V + 561
ممنون میشم اگه کسی راه حلی میدونه راهنمایی کنه .
سلام
من تو حل این معادله ها بجور گیر کردم ، الان تو حل یکی از مسائل به این معادله برخوردم : 0.109V^3 - 90V + 561
ممنون میشم اگه کسی راه حلی میدونه راهنمایی کنه .
سلام میتونی با روش عددی مثه نیوتون رافسون حلش کنی
جواباش اینان:
24.87
-31.45
6.57
آره ولی خب روش مهمه واسم
اینجور سوالات معمولاً روش خاصی ندارن.
ولی از راه نمودار با نقطه گذاری و مشتقگیری میشه حلش کرد.
من خودم این جوری حل میکنم:
اول مشتق رو تعین علامت میکنم بعدش بازه هایی که توابع صعودی و نزولی میشه رو تعین میکنم.
بعدش نفطه اول باز ه ها رو میزارم تو معادله اگه منفی شد تابع صعودی بود میرم بالاتر تا به صفر برسم.اگر منفی شد و تابع نزولی بود دیگه کاریش ندارم.اگه مثبت شد عکس این انجام میدم.
خب شما از فرمول نیوتون یک ریشه رو به دست بیار:
یک ریشه رو به دست بیار بعد با تقسیم معادله بر عامل اون جواب به سه تا جواب می رسی.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
که در معادله ی نیوتون (روش تقریب یابی) k تقریب دوم و xتقریب اوله.
مثال:که اگه 0 بذاری تقریب اول بدست میاد و با هر بار قرار دادن تقریب،تقریب بعدی بدست میاد:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
k=24/26
و تقریب بعدی
,k=1.4335595029351223602957993443623
و همینطور تا به دو برسه.
روش نیوتون خودش خیلی دردسر داره و در بیشتر موارد استفاده ازش به صرفه نیست.مثلاً یه عدد اعشاری رو میخواد به توان برسونی و این عمل رو همین جوری تکرار کنی.
به نظر من ذهنی ادم خیلی سریعتر به جواب میرسه.کافیه بشه یکی از جوابا رو پیدا کرد.یه عدد میزاری تقریبی سبک سنگین میکنی با ماشین حساب همین جوری به جواب نزدیک میشی.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)