تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 1 از 1

نام تاپيک: حذف بخش هخامنشیان از کتب تاریخ || راست یا شایعه؟

  1. #1
    حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon
    پست ها
    7,118

    پيش فرض حذف بخش هخامنشیان از کتب تاریخ || راست یا شایعه؟

    یکی از شایعات فراگیر در میان مردم ماجرای روز کوروش (29 اکتبر) و حذف بخش هخامنشیان از کتب مدارس است، قبلاً بارها گفته‌ایم که روزی بنام روز کوروش در هیچ تقویمی ثبت نشده است

    اما در مورد حذف هخامنشین از کتب درسی خبرنگار روزنامه خراسان تحقیق جامعی انجام داده که کاملاً این موضوع را رد می‌کند. در این گزارش امده است:

    "درباره کوروش در کتاب تاريخ اول راهنمايي و همچنين در تاريخ ايران و جهان به خوبي پرداخته شده است و حتي در بازنگري که در سال ۸۹ در کتاب تاريخ اول راهنمايي انجام شد، «بخش کوروش» در اين کتاب پررنگ تر شد و عملکرد او در مقابل مردم مغلوب، احترام او به مغلوبين و رفتار او در جنگ ها به عنوان نماد آزادانديشي مردم ايران مطرح شده است به طوري که فکر ايران دوستي و افتخار به ايراني بودن را به دانش آموزان منتقل مي کند.
    به دنبال اظهارات مدير گروه تاريخ دفتر تاليف کتاب هاي درسي آموزش و پرورش فقط در يکي از کتاب هاي مطرح شده يعني کتاب تاريخ سال اول راهنمايي تورقي کرديم تا صحت اين ادعاها روشن شود که بر اين اساس مشخص شد در کتاب تاريخ سال اول راهنمايي نه تنها مباحثي چون سلسله هخامنشيان حذف نشده بلکه در سه فصل اين موضوع بررسي و به کوروش به طور ويژه پرداخته شده و مورد تمجيد قرار گرفته است. در فصل هاي ۹، ۱۰ و ۱۱ آن با طرح عناويني چون «حکومت هخامنشيان چگونه به وجود آمد؟»، «اوضاع اداري و همسايگان ايران در زمان هخامنشيان» و «چرا هخامنشيان سرنگون شدند؟» به سلسله هخامنشيان پرداخته شده است.
    در درس نهم اين کتاب بخشي با عنوان پادشاهي کوروش مطرح شده است و حتي به صورتي صريح براي دانش آموزان مطرح شده است که کوروش، همان ذوالقرنين است: «برخي از انديشمندان مسلمان، کوروش را همان ذوالقرنين مي دانند که در قرآن از او ياد شده است.» همچنين درباره شخصيت کوروش ذکر شده که: «رفتار و برخورد او با مردمان سرزمين هايي که فتح مي کرد، متفاوت با عملکرد ساير فاتحان بود. او نه تنها شهر و کشورهاي فتح شده را ويران و غارت نمي کرد بلکه ساکنان آن جا را مورد بخشش و حمايت قرار مي داد. البته اين رفتار او معرف خوي و خصلت ملتي بود که همواره به دينداري، اخلاق و معنويت شهرت داشته است.»در درس دهم کتاب نيز به مباحثي چون نحوه اداره قلمرو هخامنشيان اشاره شده است. در درس يازدهم کتاب تاريخ اول راهنمايي نيز به نحوه سرنگوني هخامنشيان و حمله اسکندر مقدوني به ايران اشاره شده است."

    می‌توانید شخصن یک کتاب اول راهنمایی را در این مورد بررسی کنید.

    گـــمانـــه

  2. 10 کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •