خوب امیدوارم در پست های قدیمی با برخی فرمان های مهم آشنا شده باشید.اکنون وقت به کار گیری آن هاست.راستش حیفم میاد در مورد تاریخچه ی این فایل ها براتون نگم.برای اطلاعات عمومی تون خوبه!
تا اونجا که من میدونم اولین جا که این فایل ها استفاده شد سیستم عامل داس بود.(DOS).این سیستم عامل خطی فقط توسط فرمان ها کنترل میشد البته نرم افزار هایی مثل ویندوز ۱ برای آن آمد که کار با آن را آسان تر میکرد.اولین بار این فایل ها در این سیستم عامل استفاده شد که اکثر برای کار های متداول مفید بود.مثلا اگر شما هر روز میخواستید یک سری فایل را با نام مشخص کپی کنید و کار های دیگر دستورات مربوطه را در فایلی مینوشتید و به جای وارد کردن دستورات آن فایل را اجرا میکردید...
خوب با این توضیحات و مطالعه ی فرامین فکر نمیکنم اکنون این فایل ها ساختنشان سخت باشد.شما کافی است فرامین را به ترتیب در یک فایل متنی بنویسید و به روشی که در پست قبل گفتم آن را ذخیره کنید و با یک دوبار کلیک آن را اجرا کنید.اکنون با ارایه مثال هایی، شما را با این فایل ها بیشتر آشنا میکنم...
مثال یک:کپی کردن فایلی از درایو D به درایو C.این فایل old.txt نام دارد.سپس نام آن را در مقصد به new.txt تغییر میدهیم...
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این مثالی ساده از فایل های دسته ای بود.هر چه بیشتر تمرین کنید راحت تر میتوانید این فایل ها را بسازید.البته کاربرد این فایل ها به کارهای روزمره محدود نمیشود.مثلا من از این فایل ها برای ساختن برنامه استفاده میکنم.!!!
ابتدا میخواهم شما را با برچسب (Lable) آشنا کنم.فرض کنید در فایلی میخواهید یک نقطه از دستورات به بعد را با نامی تعریف کنید و در هر جایی از برنامه که خواستید به آنجا پرش کنید و دستورات آن اجرا شود.فرقی نمیکند دستور اول فایل باشد یا آخر فایل.برای تعریف برچسب یک دونقطه را مینویسیم و سپس نامی را برای برچسب مینویسیم.
برای مثال برچسبی به نام lable را با دستور زیر تعریف میکنیم و دستورات بعد از آن زیر مجموعه ی آن هستند.
کد:
از این به بعد در هر جای فایل که باشیم با دستور زیر به این برچسب میپریم و دستورات بعد آن اجرا میشوند.
کد:
البته اگر شما بعد از پرش به این برچسب دوباره به این دستور برسید باز به آن جا پرش میکنید و این فرایند همجنان ادامه میابد.در این صورت یک حلقه ی بینهایت تشکیل میشود.
کد:
ابتدا یک برچسب تعریف میشود و با دستور start یک \نجره CMD جدید باز میشود و دوباره به برچسب میپریم و همینطور پنجره ها باز میشود و سرعت را کند میکنند تاسیستم دیگر قفل میکند!!!