تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 32

نام تاپيک: رویت ماه شوال

کاربر فعال انجمن عکاسی sara_program's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض رویت ماه شوال

با سلام
    ماه شوال توسط گروه ما رویت شد. اطلاع رسانی نیز کردیم ولی به علت سختی رویت ماه، تنها 15 درصد توانسته اند ماه را رویت کنند. به خاطر همین امروز را عید اعلام نکرده اند.
    اگر از لحاظ علمی به قضیه نگاه کنیم، اگر پنج شنبه عید باشد در آنصورت ماه شوال 28 روز خواهد شد. البته عید فطر را از روی رویت هلال ماه اعلام می کنند.
    کسی به نوشته های بنده بسنده نکنه و اگر کسی شک داشت که امروز عید است یا خیر، بهترین کار اینه که از شهر خارج بشه و موقع اذان شهر خودش نباشه.
    من چون خودم ماه را رویت کردم خواستم اطلاع رسانی کرده باشم

ضمناً امسال ماه و خورشید فاصله بسیار نزدیکی به هم داشتند. و فاصله غروب خورشید تا طلوع ماه تقریبا 2 دقیقه بود و به همین خاطر نور خورشید مانع این بود که بتوانیم ماه را رویت کنیم. اما این در صورتی است که از روبرو نگاه کنیم! از روبرو رصد کردن ماه ، امسال غیر ممکن بود. ما توانستیم ماه را از زاویه کنار رویت کنیم. البته فقط برای چند ثانیه

برای اینکه بفهمیم امروز عید بوده یا نه 3 راه داریم:
    1- امشب ماه نباید خیلی بیاد بالا
    2- شب 14 ماه شوال باید ماه کامل شده باشه
    3- شب 29 ماه را نگاه کنید. نباید اول ماه بعد باشه

2. این کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

کسی میتونه مکانیزم دقیقا تایین روزها و ماههای قمری رو توضیح بده؟
    یعنی بر چه اساسی در 2شهر با فاصله کم از هم 2تاریخ قمری میتونه وجود داشته باشه؟مثلا همین بحث اعلام روز اول شوال که همیشه دردسر سازه

یعنی واقعا مکانیزم علمی و دقیقی هنوز نمیتونه وجود داشته برای تایین اینکه ماه در چه زمانی میتونه در کجا قرار داشته باشه و حتما احتیاج به رویت با چشم داره

بیشتر بحث اخترشانسی برام مهمه که در سال 2013 هنوز بر سر این مسئله مشکل وجود داره

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

ببینید بدون تلسکوپ و با استفاده از نرم افزار می شه بطور دقیق ماه را تعیین کرد. تلسکوپهای پیشرفته به این نرم افزار کانکت می شند و روی ماه قفل می شوند اما اگر تلسکوپ هم نباشه خیلی زیبا میشه محل ماه را دید. البته کار با اون نرم افزار هم تخصصی است و توی ایران کمتر کسی باهاش کار می کنه

طرز کارش: تاریخ میلادی و ساعت محلی خودتون را بهش می دید . برنامه بصورت آنلاین مکان شما را مشخص می کنه و جای ماه و شکل ماه را براتون میاره. وقتی ماه را پیدا کنه تمام اجرام کشف شده را براتون پیدا می کنه. اگر به تلسکوپ وصلش کنیم ، تلسکوپ روی ماه و هر چی که بخوایم قفل می کنه. به همین راحتی و در کمتر از 5 دقیقه. این برنامه الگوریتم های نجوم را بطور حرفه ای محاسبه می کنه. و یکی از برنامه های مورد استفاده در ناسا بوده. الان که این برنامه بدست ما رسیده دیگه واسه ناسا قدیمی شده!
    اگر دقیقا مکانیزم ماه قمری را می خواهید باید تایپیکی برای آموزش نجوم ایجاد کنم و مفصل توضیحش بدم

شما پرسیدید "بر چه اساسی در 2شهر با فاصله کم از هم 2تاریخ قمری میتونه وجود داشته باشه؟" چنین چیزی ممکن نیست مگر اینکه جایی شب باشه و جایی صبح باشه وگرنه تاریخ میلادی همه جای دنیا یکسانه

درباره این دردسر ساز شدن ماه شوال هم باید بگم امسال واقعا رویت هلال ماه کار سختی بود. ما که تجربه توی این کار داریم به زحمت تونستیم رویتش کنیم اون هم برای چند ثانیه که نتونستیم ازش عکس بگیریم

5. 2 کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

ممنون از راهنمایتون
    ولی من دقیقا سوالم از همین لحاظ ستاره شناسی هست که چزا نمیشه یه تقویم قمری دقیق مثل تقویم شمسی چه میلادی و هجری نوشت

نرمافزار برای رسد ماه و ستاره شناسی که خیلی زیاد هست و همینطور که گفتین حتی میشه به تلسکوپ متصل کرد

مثلا من دیشب با برنامه Stellarium خواستم همین ماه رو رصد کنم ولی دیر رسیدم و نتونستم ببینم

ولی بحث من اینه ایا واقعا از لحاظ ستاره شناسی و نجوم این امکان نیست که یک تقویم قمری دقیق از قبل نوشته بشه و حتما نیاز به رویت با چشم هست؟
    اونم در عصری که حتی با نرمافزار سبک و غیر تخصصی میشه محل ستاره و کهکشانها رو تایین کرد؟

در مورد شهر هم الان شهری با فاصله کم مثل عربستان اروز رو اول شوال اعلام میکنه ولی ایران امروز 30شوال هست

7. این کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

گاهی اوقات هم شده که ایران و عربستان با هم عید گرفتند. باید بگم خیلی دقیق می شه تقویم قمری در آورد. اصلا بحث روی دقیق نبودن تقویم قمری نیست.

9. این کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

یعنی واقعا مکانیزم علمی و دقیقی هنوز نمیتونه وجود داشته برای تایین اینکه ماه در چه زمانی میتونه در کجا قرار داشته باشه و حتما احتیاج به رویت با چشم داره

بیشتر بحث اخترشانسی برام مهمه که در سال 2013 هنوز بر سر این مسئله مشکل وجود داره
    کاملآ بر اساس تئوری و محاسبات میشه گفت که کی، کی است.....
    ولی این قضیه بنظر میاد در مرز کشورها، باعث این اختلاف میشوه...بگونه ای که در مرز کشورها ممکنه بفاصله اندکی، گاهشماری یک روز تفاوت بده.....

این قضیه در گاهشماری قمری مسئله بغرنجی چون رویت ماه رو بوجود میاره...بگونه ای که همه تلسکوپ بر میدارند تا هلال رو ببینند.....

منتها اصرار بر قضیه رویت همیشه در این قضیه دیده میشود، و منحصر به کشور ایران نیست...

دلیل بغرنج شدن این قضیه، گاهشماری قمری است.....چون مبنای همه چیز بر ماه است.....

ولی من دقیقا سوالم از همین لحاظ ستاره شناسی هست که چزا نمیشه یه تقویم قمری دقیق مثل تقویم شمسی چه میلادی و هجری نوشت
    ضعف در این موارد، در تمامی گاهشماری ها دیده میشود و منحصر به مسلمانان نیست.....ولی تقویم قمری وضعیتش بغرنج تر از سایرین است.....بدلیل مناسبت های زیاد نسبت به سایرین،
    همچنین کشورهایی مانند ایران که گاهشماری قمری ندارند، بدلیل پیروی دینی، به این مسائل گره میخورند.....

در کل:
    استاندارد گاهشماری، یک معضل بین المللی است.....

11. 5 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

امروزه خسوف بسیار دقیق با تاریخ و ساعت و ثانیه پیش بینی میشه . اصلا فکر نکنید که تقویم قمری دقیق نیست. الان حدود 50 سالیست که عید فطر اینقدر اذیت می کنه. تا اونجا که من می دونم زمان قدیم با امکانات کم خیلی دقیق ماه را استهلال می کردند.

13. این کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

من نمیدونم بحث شما چیه
    بله گاهی اوقات بوده ایران و عربستان باهم عید گرفتن

ولی من فقط سوالم از جنبه نجومی قضیه بود و هست که این عمل رویت حلال ماه و تایین روزهای قمری ایا فقط یه عمل مذهبی هست یا پایه علمی هم داره؟

فقط سوالم اینکه از نظر نجومی ایا در حال حاظر راه دقیقی و علمی برای مشخص کردن دقیق روزهای قمری وجود داره یا نداره

و سوال دیگه اینکه این اختلاف بین تاریخ قمری در کشورها در علم نجوم درسته یا غلط
    یعنی مثلا برمبنای علم نجوم در ایران باید امروز 30شوال باشه یا 1رمضان؟ و در عربستان باید کدوم باشه؟ ایا یکی غلط هست یا هر دو درست

بازم میگم بر منبای علم نجوم دارم سوال میکنم

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

من نمیدونم بحث شما چیه
    بله گاهی اوقات بوده ایران و عربستان باهم عید گرفتن

ولی من فقط سوالم از جنبه نجومی قضیه بود و هست که این عمل رویت حلال ماه و تایین روزهای قمری ایا فقط یه عمل مذهبی هست یا پایه علمی هم داره؟

فقط سوالم اینکه از نظر نجومی ایا در حال حاظر راه دقیقی و علمی برای مشخص کردن دقیق روزهای قمری وجود داره یا نداره

و سوال دیگه اینکه این اختلاف بین تاریخ قمری در کشورها در علم نجوم درسته یا غلط
    یعنی مثلا برمبنای علم نجوم در ایران باید امروز 30شوال باشه یا 1رمضان؟ و در عربستان باید کدوم باشه؟ ایا یکی غلط هست یا هر دو درست

بازم میگم بر منبای علم نجوم دارم سوال میکنم
    پاسخ شما پ خ گردید

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

از لحاظ نجومی و علمی ایشالا تا فردا یه آموزش کامل براتون میذارم .

امروزه دقیقا میشه ماه را پیش بینی کرد. ماه که در قبال دیگر اجرام آسمانی چیزی نیست. دیگه الان ماه اصلا برای نجوم یه مسئله حل شدست.

اینکه مثلا امسال عربستان و ایران 1 شوالشان در یک روز بیفته یا نیفته از قبل قابل پیش بینی است.

بله از راه نجون راه حل دقیق وجود داره
    اختلاف تاریخ قمری در بین کشورها درسته ولی بعضی از سالها هم منطبق می شوند

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •