تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 7 12345 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 63

نام تاپيک: تراژدی بازی سازهای بی پول و بی امکانات! ( مبارزه با نسل جدید بازیها! )

آخر فروم باز anti-military's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض تراژدی بازی سازهای بی پول و بی امکانات! ( مبارزه با نسل جدید بازیها! )

امشب دچار بی خوابی شدم گفتم بیام یه تاپیک بزنم و به یاد گذشته دوباره درباره بازی سازی چرت و پرت بنویسم .

اول یه بیوگرافی از خودم بگم
    من از 13-14 سالگی به بعد و اون زمانی که هیچ ابزار درست و حسابی برای بازی سازی وجود نداشت سعی میکردم بازی بسازم و تو گروه های مختلفی عضو میشدم و خیلی زود شکست میخوردیم و بیش از 20 بار هم خودم به صورت جدی یه پروژه رو شروع کردم اما به خاطر دست تنها بودن سریع خسته میشدم و بی خیال میشدم! خلاصه سالها همینجوری گذشت و من در آرزوی بازی ساز شدن صبح تا شب. البته شب تا صبح! پست کامپیوتر بودم و اولین آسیبی که از بازی سازی خوردم سال اول دبیرستان مردود شدم و مجبور شدم به مدرسه شبانه برم و به همین خاطر هم دوران دیپلم گرفتنم طولانی شد و مشکل سربازی جلوی پام قرار گرفت و بعد از مشکل سربازی هم کاملا دست و پا بسته شدم و خلاصه آسیب های بدی زد به من

اما من بی خیال نشدم و وحشتناک ترین شکستی که خوردم همین چندسال پیش و کار کردن با UDK بود که بدون هیچ تجربه ای از قسمت کد نویسی این انجین کارهای گرافیکی باهاش شروع کردم و چند نفر از بچه های خوب همین انجمن هم به صورت جدی کمک میکردن اما متاسفانه بعد از 2 سال شبانه روزی کار کردن روی موتور UDK و تحقیق و صحنه سازی و ... به خاطر نبودن امکانات و نبودن هماهنگی و کم کاری بعضی اعضای گروه کار شکست خورد و 2 سال از عمرم بدون هیچ پیشرفتی از بین رفت. یعنی 2 سال شب و روز و روز و شب بیدار موندن و کار کردن شکست خورد و تاحالا هیچ وقت تجربه ای به این بدی نداشتم. البته دلیل شکست ما یکی اراده نداشتن افرادی مثل کد نویس گروه! بود و یکی هم به کلی اشتباه رفتن مسیر کار

خلاصه بعد از این شکست و بعد از تلف شدن 2 سال شب تا صبح پشت سیستم نشستن و کار با 30 تا نرم افزار مختلف بازی سازی مجبور شدم کلا بازی سازی رو تا زمانی که به پول و امکانات نرسیدم ادامه ندم و تصمیم گرفتم وارد کار ساختمون سازی بشم کاری که اصلا هیچی ازش نمیدونستم اما همین تصمیم باعث شد پیشرفتهای خوبی کنم

تا این روز یعنی روزی که به شهرستان رفتم و کار بنایی رو شروع کردم یکی از بدبخت ترین انسانهای کره خاکی بودم اما بعد از این کار وضعیتم بهتر شد و به پولی که میخواستم رسیدم! اما چه اتفاقی افتاد ؟ رئیس جمهور گند زد به همه چی

هدف ما این بود که بعد از رسیدن به مبلیغ 250 میلیون تومن یه شرکت بزرگ! و خوب! بزنیم. اولین مشکلی که پیش اومد طولانی شدن زمان بدست آوردن این پول شد و به خاطر صبور بودن بیش از حد پدرم و بی تجربه بودن خودم کار خیلی طولانی شد. یعنی من حساب کرده بودم در طول کمتر از 2 سال این 250 میلیون رو بدست بیارم اما متاسفانه محاسباتم یکم جا به جا شد و زمانی به این پول رسیدم که ارزشش خیلی کمتر شده بود (البته 50 میلیون هم کمتر از 250 تومن)

حسابی که من کرده بودم این بود که این 250 میلیون تومن رو توی بانک بذاریم و ماهیانه 5 میلیون تومن سودش رو بین کسایی که قراره تو شرکت کار کنن تقسیم کنیم اما مشکلات اقتصادیی و تحریم باعث شد نشه اینجوری بی گدار به آب زد و تصمیم من رو عوض کرد که تو ایران نمیشه تمام پولی که داری رو واسه یه بازی خرج کنی. و تصمیم گرفتم پولی که جمع کردم رو بیشتر کنم و دیگه مجبور نشم فقط یه کارو انجام بدم بلکه بتونم هم بازی سازی و هم ساخت و ساز رو باهم انجام بدم و داشتم پول لازم برای اینکارو تهیه میکردم که ناگهان قیمت زمین در تهران به صورت باور نکردنی بالا رفت و دوباره تمام سناریویی که کشیده بودم رو نابود کرد.

البته من هنوز تمام تلاشی که دارم اینه که کار ساخت و ساز فعلی که درگیرش هستم رو به تهران بیارم که در کنارش بتونم یه شرکت بازی سازی هم بزنم و از سودی که از ساختمون سازی میبرم تو بازی سازی خرج کنم اما خوب هنوز پول خرید زمین خوب توی تهران هم جمع نشده

شاید بگید خوب اینها چه ربطی به ما داره؟ اینا یه سری درد دل بود دیگه اینجا تنهای تنها هستم و این حرفهارو فقط تو اینترنت میتونتم بنویسم چون هیچ بشری اینجا نیست که بتونم یه کلمه باهاش حرف بزنم

ولی یه چیزی اینجا حتمیه و اونم اینه که من بالاخره بزرگ ترین شرکت بازی سازی ایران رو تشکیل میدم حتی اگه سالها طول بکشه پس همینجا به همتون هشدار میدم اگه تصمیم دارید شرکت بازی سازی بزنید پاتون رو از کفش من بکشید بیرون هر شرکتی که تاسیس کنید در برابر گروهی که من در آینده راه میندازم هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت

اما هرکسی فکر میکنه میتونه تو اینکار شراکت کنه یعنی هرکسی میتونه بالای 100 میلیون یا ماهی 2 میلیون هزینه کنه اعلام کنه شاید بتونیم به زودی با هم همکاری کنیم تو تاسیس یه همچین شرکتی

--------------
    -----------------

مبارزه با نسل جدید بازیها :

با اومدن کنسولهای مثل PS4 و Xbox one کار رقابت با شرکت های غولی که بازار رو قبضه کردن کار وحشتناکی و در حال حاضر غیر ممکنی هست اما میشه امیدوار بود با گذشتن زمان ابزارهای قوی تر در اختیار بازی سازهای بی امکانات قرار بگیره و جوری که امکان مقابله با شرکت های بزرگ هم ممکن بشه

اول من بگم که شرکت بازی سازی که بخواد واقعا بازی خوب و با ارزش بسازه تعداد نفراتش نباید کمتر از 40 نفر باشه وگرنه هیچ شانسی در برابر بازیهای AAA نداره. اما با 40 نفر نیروی کار و امید به داشتن یه موتور بازی سازی قوی هنوز هم امیدی هست که بشه با بازیهای کنسول های نسل بعد رقابت کرد!

الان دیگه مثل اون زمان نیست که با 2 تا کاراکتر و چندتا مدل انداختن تو محیط بازی و یه سری انیمیشن بشه بازی خوب ساخت. الان دیگه بازی سازی حرفه ای رقابتش شده ساخت گیم پلی و صحنه های عجیب سینمایی که گیمرها و حتی بازی سازهارو متعجب میکنه! کلی نابغه تو شرکت های پولدار بازی سازی خارجی هست که رقابت باهاشون چند برابر نسل قبل سخت تر میشه. اگه قبلا یه شرکت کوچیک میتونست بازیهای قابل مقایسه با کنسولهای نسل فعلی بسازه اما دیگه به راحتی نمیتونه بازیهای قابل مقایسه با کنسول های نسل بعدی بسازه. واسه همین تو نسل بعدی خیلی از شرکت های کوچیک بازی سازی حذف میشن

من دیگه مثل قبل آدم رویایی نیستم اما اینبار همه این مسائل رو برسی کردم و میدونم رقابت تو نسل بعد برای یه شرکت ایرانی چقدر میتونه غیر ممکن باشه اما یه سری ایدها و کارهایی آماده کردم که میتونه باعث بشه تو آینده بتونم در برابر بازیهای عظیم نسل بعد دووم بیارم

حالا کسی ایده ای هم داره واسه مقابله در برابر حذف نشدن بازی سازهای کوچیک یا مستقل در نسل بعد اینجا بگه...
    Last edited by anti-military; 01-07-2013 at 04:09.

حـــــرفـه ای ehsan_wwe's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت
    تهران (پایین شهرش) In The End

پيش فرض

ایول خیلی دلم برات تنگ شده
    جای اینا شمارتو بده بحرفیم با هم

ایده می خوای بازی مو بایل

بابا تو هم مثل منی هرچی میری جلو هدفتم همون قد با تو میره جلو

منم معمار شدم تا اومدم زمین بخرم قیمتش 12 برابر شد

هرچی پول جمع میکنی همونقدرم ازت دور میشه
    توف تو زندگیم
    Last edited by ehsan_wwe; 02-07-2013 at 10:10.

3. 9 کاربر از ehsan_wwe بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن توسعه و ساخت بازی parvizamd's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2009
    محل سكونت
    بوشهر

پيش فرض

بابا من همیشه دوست داشتم بازی بسازم نه الان بازی نه ساخته باشم اما بازی هم در حد دمو هم نیست .

با این حال برنامه نویس حسابداری و اتوماسیون که اصلا ربطی به بازی سازی نداره هی select بنویس هی insert بنویس کارداکس و سود و زیان حساب کن....

گزارش کارآموزش همش شد حسابداری!!!

5. 7 کاربر از parvizamd بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز M0hsen3D's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

خوب کردی اومدی اینجا پست دادی هر از چند گاهی اینجور حرفا لازمه : دی
    راستی میگم مشکل سربازیت حل شد یا مث ما سرباز غائبی؟

من میگم چه نیازه که حتما با بازی های AAA نسل بعد رقابت کنی؟؟؟ خب بازی های مستقل کوچیک هم واسه کنسول ها و پی سی ساخته میشن و قصدشون هم رقابت با بازی های بزرگ نیست و فروش خوبی هم دارن کلا گیمرها که تو جهان فقظ مخاطب بازی های AAA نیستن که مثلا احسان هم اشاره کرد میتونه سرمایه گذاریت رو بازی های موبایل و تبلت هم باشه که داره همینجور فرارگیر میشه.

7. 6 کاربر از M0hsen3D بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه mohammd1's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2011
    محل سكونت
    NeverLand

پيش فرض

سلام عزیز
    در حق جماعت بازیساز خیلی اجهاف شده
    ببین نظر من: خودت بالا و پایین شدن بازار و تحریم و... رو دیدی. میتونی بری خارج(!) به جای شرکت یه استودیو کوچیک و دانشجویی راه بندازی(چون این پولی که داری برای یکی از دستگاه های یه استودیو واقعی کم میاد) اینطوری خیالت از تحریم و ... راحت میشه و میتونی پیشرفت کنی البته باید آشنا داشته باشی.
    فکر رقابت با AAA ـها رو هم نکن. یه بازی مثه انگری برد ببین چقدر طرفدار داره؛ یه مشت نوب حاظرن براش بمیرن!!

9. 6 کاربر از mohammd1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

ایول خیلی دلم برات تنگ شده
    جای اینا شمارتو بده بحرفیم با هم

ایده می خوای بازی مو بایل

بابا تو هم مثل منی هرچی میری جلو هدفتم همون قد با تو میره جلو

منم معمار شدم تا اومدم زمین بخرم قیمتش 12 برابر شد

هرچی پول جمع میکنی همونقدرم ازت دور میشه
    توف تو زندگیم
    قربانت بابا من گفتم الان به دلیل انتشار اکاذیب تاپیکو قفل میکنی انتظار استقبال گرمو نداشتم
    شمارم همون رونده بود دیگه

بازیهای آرکید نمیدونم چرا اصلا خوشم نمیاد همین پرنده های عصبانی رو بازی میکردم بیشتر از 10 دقیقه نمی تونسم ادامه بدم

ولی واسه زمین حتما اینکارو بکن حتی اگه مثل من مجبور بشی تنها بری شهرستان. البته الان زمین تو شهرستان های کوچیکم خیلی گرون شده
    ولی بازم اگه بتونی حتی تو یه شهر کوچیک یه زمین بخری و بسازی بازم پول خوبی توش هست. یعنی بهترین کار واسه رسیدن به پول زیاد همین کاره
    الان حتی مسکن مهر اینجا که خارج از محدوده هم هستش واحدی 70 میلیون می فروشن و آپارتمان های معمولی که دیگه رفته بالای 100 میلیون
    واقعا وضعیتش خیلی خرابه

واسه کارهای عمرانیش هم خیالت راحت باشه من دیگه انقدر حرفه ای شدم تو این قسمت بهت مشاوره میدم
    تو زمین جدید که همین چند روز پیش شروع کردم به ساخت عکس های مراحل مختلف کار + توضیحاتش رو تو میذارم تو سایت ایرانسازه

پولت به 150 میلیون رسید حتما اینکارو شروع کن جدیدا دارن وام 50 میلیونی هم میدن رو هر واحد

من یه عنوان یه تازه کار تو این کار واقعا دلم میسوزه واسه اونهایی که بعد 16 سال درس خوندن و سربازی رفتن و خوش شانس بودن و کار پیدا
    کردن و ماهی 1 میلیون یا 1 میلیون و 500 گرفتن چطوری میخوان حتی تو یه شهرستان کوچیک که حداقل قیمت هر آپارتمان کوچیکیش 90 میلیونه
    چطوری میخوان خونه بخرن. مثلا همین بازی سازهای اینجا که پول یه کیسه سیمانم ندارن
    البته 40% تقصیر سازنده ها و بنگاه دارهاست اما 60% تقصیر قیمت مصالحه و میلگرده

بابا من همیشه دوست داشتم بازی بسازم نه الان بازی نه ساخته باشم اما بازی هم در حد دمو هم نیست .

با این حال برنامه نویس حسابداری و اتوماسیون که اصلا ربطی به بازی سازی نداره هی select بنویس هی insert بنویس کارداکس و سود و زیان حساب کن....

گزارش کارآموزش همش شد حسابداری!!!
    پرویز بابا تو که اراده ات زیاده و به بازی آرکید هم علاقه داری و کد نویسی یونیدی هم خوب بلدی یه بازی آرکید بساز بفروش دیگه
    یه ایده بده شاید گرفت و ملت مثل پرنده های خشمگین خریدنش. من دیپلمم برنامه نویسی و ویژوال بیسیک بود که 3 ساله طول کشید بگیرمش
    چون اصلا خوشم نمی یومد کد نویسی کنم. اما عاشق کد نویسی تو Unity شدم . واقعا کد نویسی فقط واسه بازی سازی حال میده

خوب کردی اومدی اینجا پست دادی هر از چند گاهی اینجور حرفا لازمه : دی
    راستی میگم مشکل سربازیت حل شد یا مث ما سرباز غائبی؟

من میگم چه نیازه که حتما با بازی های AAA نسل بعد رقابت کنی؟؟؟ خب بازی های مستقل کوچیک هم واسه کنسول ها و پی سی ساخته میشن و قصدشون هم رقابت با بازی های بزرگ نیست و فروش خوبی هم دارن کلا گیمرها که تو جهان فقظ مخاطب بازی های AAA نیستن که مثلا احسان هم اشاره کرد میتونه سرمایه گذاریت رو بازی های موبایل و تبلت هم باشه که داره همینجور فرارگیر میشه.
    کدوم جور حرفها؟ تو هم قبول داری حرفهام چرت و پرته؟
    منم هنوز مشکل سربازی دارم اما من همیشه یه راهی واسه دور زدنش دارم اما درکل واقعا دست و پا گیره و تو آینده واسم
    مشکل ساز میشه. به امید اینکه محسن رضایی بیاد و سربازی رو حذف کنه بهش رای دادم و کلی تبلیغ کردم به دیگران هم که بهش رای بدید
    اما بدبختی چهارم شد. این سربازهای عقده ای که خودشون خدمتشون تموم شده بود به رضایی رای ندادن که ما رو ببرن خدمت

نمیدونم چرا اما فقط به بازیهای بزرگ و گرافیکی با یه داستان قوی علاقه دارم چون بازی آرکید نمیشه داستان گذاشت و منم بازی رو فقط واسه
    داستانش بازی میکنم

سلام عزیز
    در حق جماعت بازیساز خیلی اجهاف شده
    ببین نظر من: خودت بالا و پایین شدن بازار و تحریم و... رو دیدی. میتونی بری خارج(!) به جای شرکت یه استودیو کوچیک و دانشجویی راه بندازی(چون این پولی که داری برای یکی از دستگاه های یه استودیو واقعی کم میاد) اینطوری خیالت از تحریم و ... راحت میشه و میتونی پیشرفت کنی البته باید آشنا داشته باشی.
    فکر رقابت با AAA ـها رو هم نکن. یه بازی مثه انگری برد ببین چقدر طرفدار داره؛ یه مشت نوب حاظرن براش بمیرن!!
    سلام. ولی نه من قبول ندارم که دولت باید به بازی سازها کمک کنه چون بازی سازی کار خصوصی حساب میشه و تو هیچ کشوری فکر نکنم دولت بخواد حمایت کنه از بازی ساز
    البته تحریم ها خودش باعث میشه هیچ شرکت ایرانی نتونه بازی سازی کنه چون نمیتونه بفروشه

من حاضر بودم برم افغانستان شرکت بازی سازی بزنم اما بازم مشکل سربازی دارم و ارزش پول ایران هم به قدری پایین اومده که اونجا نمیشه کاری کرد
    یه مشکل دیگه هم هست که اینجا کلی بازی ساز خوب میشناسم اما اونجا با افراد طالبان باید بازی بسازم
    Last edited by anti-military; 02-07-2013 at 21:32.

11. 5 کاربر از anti-military بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت

پيش فرض

مشاوره ساختو بیا از خودم بگیر
    بنده خدا با بساز بندازایی کار کردم کف میکنی

یارو می رفت سه تا کامیون آجر دسته دوم می خرید 200 هزارتومن ) بغد لاشخوری خونه رو تموم میکرد

من خونه ای که می خوام بسازم برای زندگیه الان ارزون ترین زمین زمینای نزدیک زندان قزلحساره که متری 100 هزار تومنه اونجا نمیشه خونه رویاییمو بسازم

احتمالا برم کاشان خونه رویاییمو بسازمو زندگگیمو تشکیل بدم تا وضعم بهتر بشه

ما بازی سازا نمی تونیم اجاره بدیم چون درر امدمون معلوم نیست اصلا پس هممون باید خونه از خودمون داشته باشیم شده تو دغوز اباد صفلی

دلتم نسوزه نگا به خودمو خودت نکن رو پای خودممونیم حالا تو کمتر یکم بابات کمکت کرد اولش

بقیه بابا هاشون مایه داره می خرن براشون

داداش خوش حال شدم موفق باشی

13. 4 کاربر از ehsan_wwe بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

مشاوره ساختو بیا از خودم بگیر
    بنده خدا با بساز بندازایی کار کردم کف میکنی

یارو می رفت سه تا کامیون آجر دسته دوم می خرید 200 هزارتومن ) بغد لاشخوری خونه رو تموم میکرد

من خونه ای که می خوام بسازم برای زندگیه الان ارزون ترین زمین زمینای نزدیک زندان قزلحساره که متری 100 هزار تومنه اونجا نمیشه خونه رویاییمو بسازم

احتمالا برم کاشان خونه رویاییمو بسازمو زندگگیمو تشکیل بدم تا وضعم بهتر بشه

ما بازی سازا نمی تونیم اجاره بدیم چون درر امدمون معلوم نیست اصلا پس هممون باید خونه از خودمون داشته باشیم شده تو دغوز اباد صفلی

دلتم نسوزه نگا به خودمو خودت نکن رو پای خودممونیم حالا تو کمتر یکم بابات کمکت کرد اولش

بقیه بابا هاشون مایه داره می خرن براشون

داداش خوش حال شدم موفق باشی
    آجر چیه یه بتونیر بگیرن و خودشون بلوک سیمانی بزنن خیلی راحت و ارزون در میاد من تو کار جدیدم احتمالا فقط تیغه هارو با آجر میکشم حتی قالب فونداسیون هم با این بلوک سیمانی ها میزنم. بخواهی بخری دونه 600 تومنه اما یه کارگر بگیر خودت با بتونیر بسازی خیلی ارزون درمیاد. یه کیسه سیمان 6.500 تومن میشه کلی باهاش بلوک ساخت

اصلا ماشینتو بفروش بزن تو کار ساخت تیرچه و بلوک کارگاه ساخت تیرچه بلوک قدیما خیلی درآمد داشت اما الان دست زیاد شده و خریدار پیدا کردن هم سخت شده

تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت

پيش فرض

بلوکای قدیمو تو با الان مقایسه نکن اون موقع ها بلوک معروف بود به اینکه دریل توش نمیره ) اما الان با انگشت شصتت میتونی بشکونیشون انقدر کم سیمان شدن
    ماشینو میترسم بفروشم راستشو بخوای
    ترجیع میدم هنوزم پول جمع کنم یه زنگ بهم بزن میگم شمارتو ندارم ببین چطوری چی کار میکنی و...

16. 2 کاربر از ehsan_wwe بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن توسعه و ساخت بازی AMIR REZAs's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2010
    محل سكونت
    هر کجا هستی --------- Wherever you are

پيش فرض

خب اینکار هم نیاز به صبر داره .
    اگر قرار باشه موفق بشید باید کار بزرگی انجام بشه . نمیشه با این وضعی که الان تو بازیهای ایرانی داریم کلمه موفقیت رو به حتی یکیشون نسبت بدیم چون اون کار بزرگی که باید انجام نشده .
    این صنعت نوپا هست الان نگاه کن صنایعی که خیلی قدیمی هستن هم مشکل پیشرفت خوبی دارن پس نمیشه انتظار داشت به همین راحتی جلو بریم.

اما بنظر من این راهی که الان بازیساز های ایرانی میرن کاملا اشتباهه .
    اگر قراره تحول بزرگی صورت بگیره و واسه پیشرفت بازیسازی ایران کاری کنیم باید بیشتر متحد شیم باید بیشتر سختی بکشیم اینطوری حداقل در آینده بچه هامون حسرت نمیخورن چرا ایرانیها یه بازی درست درمون نمیتونن بسازن.

الان هنوز وقت رقابت داخلی نشده چون بهرحال درجا میزنیم ( این حرفو نمیدونم درسته یا نه اما شاید باشه)

18. 4 کاربر از AMIR REZAs بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 1 از 7 12345 ... آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •