تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 1 از 1

نام تاپيک: هرس درختان، اصلی مهم در افزایش کمی و کیفی تولید محصولات باغی

  1. #1
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض هرس درختان، اصلی مهم در افزایش کمی و کیفی تولید محصولات باغی

    هرس درختان، اصلی مهم در افزایش کمی و کیفی تولید محصولات باغی





    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در اجرای هرس با رعایت نکات فنی و شناختن نحوه باردهی و اعضای بارده هر نوع درخت، می توان هرس مناسبی انجام داد و این امر از مهمترین اصول مدیریت باغات برای رسیدن به سطح کمی و کیفی تولید محصول محسوب می شود و توجه بهره برداران به این امر، در کاهش خسارات وارده به باغات نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
    به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سعدالله اسکندری با تاکید به این موضوع که هرس عبارت از قطع کامل یا جزئی شاخه، ریشه، پوست، برگ گل و میوه به منظور تحت تأثیر قرار دادن و هدایت نحوه رشد و باروری گیاه بشمار می‌آید گفت: درختان میوه اگر در طبیعت و در شرایط محیطی مناسب بدون دخالت انسان رشد کنند بعد از چند سال، یک حالت متراکم پر از شاخ و برگ به خود گرفته و از نظر میزان کیفیت محصول و باروری نیز حالت نامطلوب پیدا می کند. در این گونه درختان، رشد شاخه‌های مزاحم و پر پیچ وخم در داخل تاج درخت صورت پذیرفته و بدلیل متراکم شدن و پر برگ شدن شاخه‌ها، نفوذ نور داخل تاج درخت محدود و به تدریج شاخه‌ها خشک شده و از بین می روند و باردهی درخت نیز کاهش و میزان محصول و کیفیت آن نیز تقلیل پیدا می کند.
    وی با بیان این مطلب که علاوه بر این، مشکل سال آوری و تناوب باردهی نیز بروز می‌کند، افزود: بنابراین، لزوم اجرای صحیح عملیات هرس جهت ایجاد شکل و فرم مناسب و باردهی منظم و مطلوب برای باغات در راستای جلو گیری از هدر رفت سرمایه های ملی کاملا ضروری می باشد.
    مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با اظهار اینکه شکل و فرم دادن به نهال در سالهای اول تا چهارم به عنوان هرس فرم دهی اجرا می شود گفت: حذف شاخه‌های خشکیده، آفت زده، مریض، شکسته و مزاحم، خلوت کردن تاج درخت از شاخه های اضافی جهت ورود نور و هوا به درون شاخسار درخت، جلوگیری از تناوب باردهی و سال آوری درخت با حذف و تنک کردن تعدادی از شاخه های بارده و در نهایت بعضی از میوه‌ها، جوان کردن درختان مسن، از طریق حذف شاخه‌های پیر و جایگزین کردن آنها با شاخه های جوان، جلوگیری از رشد رویشی بیش از حد و وادار کردن گیاه به رشد زایشی منجر به تولید میوه، ایجاد تعادل بین ریشه و ساقه، که به ویژه هنگام انتقال نهال دارای اهمیت است، ارتقاء کیفی و کمی محصول با قطع شاخه‌های اضافی و متراکم، را از مهمترین مزایا و دلایل انجام به موقع هرس درختان برشمرد.
    اسکندری با اشاره به نکاتی که در موقع هرس باید رعایت شود، اضافه کرد: اگر درخت مسن بوده و چند سال هرس نشده نباید آنرا یک باره هرس سنگین نمود، بلکه باید ظرف چند مرحله و بتدریج هرس سبکتر انجام داد تا به هدف ایده‌آل رسید. در موقع هرس، باید شاخه‌هایی را حذف کرد که با تنه اصلی زاویه کوچکتری دارند و شاخه‌هایی که حفظ می شوند باید دارای زاویه نزدیک قائمه باشند چرا که در این صورت بین دو شاخه بیشترین مقدار چوب تولیده شده و از شکستن آن در اثر فشار ناشی از وزن میوه جلوگیری شده و توزیع مواد غذایی به نحو مطلوب انجام می گیرد.
    گفتنی است آذربایجان‌ شرقی بعد از استان‌های مازندران، فارس و آذربایجان‌غربی رتبه چهارم تولید محصولات باغی کشور را در اختیار دارد و این محصولات از 117 هزارهکتار باغات مثمرحاصل می‌آید و در حال حاضر85 درصد از این سطوح را، باغات بارور تشکیل می‌دهند وهرس به موقع درختان میوه باغات، با توجه به تاثیر آن در اقتصاد کشاورزی استان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

    انتهای پیام

  2. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •