برداشت گل گاوزبان در گیلان آغاز شد
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برداشت گیاه دارویی گل گاوزبان امروز در گیلان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه گیلان، گیاه دارویی گل گاو زبان به صورت خودرو در همه مناطق کوهستانی گیلان میروید وهم اکنون در حدود 630 هکتار از زمینهای کوهستانی رودسر، تالش، املش، رودبار و سیاهکل گل گاوزبان کشت میشود.
احسانالله مشتاق مدیر جهادکشاورزی رودسر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه 450 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گل گاو زبان اختصاص دارد، گفت: رودسر مقام نخست تولید گل گاو زبان را در استان به خود اختصاص داده است.
وی افزود:کشت و برداشت این گیاه در شهرستان رودسر به صورت سنتی انجام میشود.
به گزارش ایسنا، استان گیلان از غنیترین نواحی کشور از نظر تنوع گیاهی است و حدود 20 درصد فلور کشور را در خود جای داده است. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان از مجموع 1822 گونه گیاهی موجود بیش از 450 گونه دارای خصوصیات دارویی میباشد که در حال حاضر بیش از 315 گونه این گیاهان شناسایی و جمعآوری شده و در هر باریوم مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نگهداری میشوند و آزمایشات زراعی تعدادی از این گونهها نیز به انجام رسیده است. گیاه گل گاوزبان از گونههای مهم گیاهان دارویی است که در طب سنتی مورد استفاده بسیار زیادی دارد و به لحاظ استفاده وسیع از آن در طب سنتی، کاشت آن نیز رونق قابل ملاحظهای دارد.
دو گونه گل گاوزبان ایرانی با نام علمی Echium amoenum و گل گاوزبان ایتالیایی با نام علمی E.italicum به صورت طبیعی در عرصههای استان میرویند اما گونه E.amoenum به عنوان کشت رایج در سطح بیش از 500 هکتار از عرصههای استان کشت می شود. متاسفانه در حال حاضر عموماً گیاه گل گاوزبان به صورت سنتی کشت، تولید و مصرف میشود و لذا قابلیت رقابت با گونه اروپایی را ندارد. گونه اروپایی این گیاه که به صورت آزمایشی توسط محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان کشت شد نشان دهنده قدرت سازگاری و مناسبتر این گونه بوده، مصرف دم کرده گل گاوزبان برای درمان سرماخوردگی، بیماریهای قلبی و عروقی و دستگاه گوارشی مفید است.
انتهای پیا