تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 13

نام تاپيک: سوالات مرتبط با بخش بردارهای و فضای برداری

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض سوالات مرتبط با بخش بردارهای و فضای برداری

سلام
    چند تا سوال از بخش بردارها داشتم که ممنون می شم شیوه حل و رفع مشکل رو بهم بگین

در جواب نوشته برای حل مسئه بردار عمود بر صفحه رو به دست بیارم و از A کم کنم ، مگه بردار عمود بر صفحه همان بردار نرمال صفحه با مقدار 1و2و6 نیست؟ چون تفریق و اندازه رو به دست می یارم متفاوت هست؟

شیوه به دست آوردن کمترین فاصله نقطه از خط (که همان بردار عمود بر پاره خط هست) به چه صورت هست؟

متشکرم

2. این کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن ریاضیات *M!L4D*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

سلام

سوال اول : با شرط اینکه ضرب خارجی بردار نرمال در بردار a صفر نیست ( یعنی a تو صفحه قرار نداره ) ضرب خارجی رو محاسبه کنید . طبق تعریف این بردار بر صفحه ی بردار نرمال عمود هست و لذا در صفحه قرار میگیره . حالا کافیه تصویر قائم بردار a رو روی بردار ضرب خارجی بدست بیارید .

سوال دوم : خط AB رو بنویسید و پارامتری کنید . حالا یه نقطه پارامتری در نظر بگیرید و فاصله ی اون رو از c بدست بیارید . با استفاده از قواعد بهینه سازی پارامتر مجهول رو طوری تعیین کنید که فاصله کمینه بشه ( یعنی نسبت به پارامتر مجهول مشتق بگیرید و برابر با صفر قرار بدید )

4. 3 کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

آقا میلاد ممنونم از اینکه وقت گذاشتن و جواب دادین ، بازم ممنونم
    اما شرمنده هنوز جواب سوالتم رو دقیقا نگرفتم
    1-مگه بردار عمود بر صفحه بردار نرمال صفحه نیست؟ یا من اشتباه متوجه شدم؟ مولفه ی برداری عمود یک بردار بر صفحه دقیقا چی جوری به دست می یاد؟ یعنی طبق توضیحات شما بردار نرمال صفحه و بردار A را در هم ضرب خارجی کنم بردار عمود بر صفحه بدست می یاد؟
    2-در توضیحات نوشته به جای پارامتری حل کردن خط بردار AB و BC را در هم ضرب خارجی کنم. در اینجا ضرب خارجی به چه معناست؟ و چه جوری به چنین نتیجه ای می شه رسید

بازم می بخشد هندسه تحلیلم(که برای درس الکترومغناطیس ) استفاده می کنم ضعیف هستم ، چون در این درس ما روش حل پارامتری رو که در هندسه تحلیلی برای یک خط داشتیم اینجا مطرح نمی کنیم

6. 2 کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

آقا میلاد ممنونم از اینکه وقت گذاشتن و جواب دادین ، بازم ممنونم
    اما شرمنده هنوز جواب سوالتم رو دقیقا نگرفتم
    1-مگه بردار عمود بر صفحه بردار نرمال صفحه نیست؟ یا من اشتباه متوجه شدم؟ مولفه ی برداری عمود یک بردار بر صفحه دقیقا چی جوری به دست می یاد؟ یعنی طبق توضیحات شما بردار نرمال صفحه و بردار A را در هم ضرب خارجی کنم بردار عمود بر صفحه بدست می یاد؟
    2-در توضیحات نوشته به جای پارامتری حل کردن خط بردار AB و BC را در هم ضرب خارجی کنم. در اینجا ضرب خارجی به چه معناست؟ و چه جوری به چنین نتیجه ای می شه رسید

بازم می بخشد هندسه تحلیلم(که برای درس الکترومغناطیس ) استفاده می کنم ضعیف هستم ، چون در این درس ما روش حل پارامتری رو که در هندسه تحلیلی برای یک خط داشتیم اینجا مطرح نمی کنیم
    خواهش
    1- درسته . بردار نرمال برداری هست که بر صفحه ی ax + by + cz + d =0 عمود هست و مولفه هاش هم a و b و c هستند .
    برای حل این سوال شما باید برداری داشته باشید که در صفحه ی P ( صفحه ی مورد نظر ) قرار داشته باشه . خب شما اگه بردار a رو در بردار نرمال ضرب خارجی کنید به این بردار می رسید ( توجه کنید با توجه با تعریف ضرب خارجی دو بردار a و b بردار ضرب خارجی برداری هست که بر صفحه ی شامل 2 بردار a , b عمود هست و جهتش از قاعده ی دست راست بدست میاد ) . خوب بردار ضرب خارجی a * n ( بردار n همون نرمال هست ) بر صفحه ی شامل n عمود هست پس با صفحه ی P موازی هست که به عبارتی در درونش قرار میگیره ... حالا کافیه شما تصویر قائم بردار a رو بر بردار ضرب خارجی a*n بدست بیارید .

2- روش های مختلفی برای پیدا کردن کمترین فاصله وجود داره . من درست منظور شما رو نفهمیدم اما فک کنم منظورتون روش تحلیلی حل مسئله باشه . شما یک نقطه ی دلخواه از خط AB انتخاب کنید و اونو D بنامید . بردار CD رو تشکیل بدید . بردار هادی خط AB رو بدست بیارید و اون رو u بنامید .
    و فاصله نقطه ی c از خط AB رو طبق رابطه ی زیر محاسبه کنید :

ستاره همون ضرب خارجی هست ...
    Last edited by *M!L4D*; 04-03-2013 at 23:31.

8. 3 کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

سلام از لطفتون بسیار ممنونم آقا میلاد
    اما هنوز گویا مشکل برطرف نشده است
    مراحل صورت گرفته
    1-بردار برنامه صفحه

2-بردار A

3-ضرب خارجی دو بردار

4-کسر این عبارت از بردار A ، یا خود عبارت و اندازه آن به هیچ یک از گزینه ها شبیه نیست ، طبق سوال باید ضرب خارجی رو از بردار A کسر و نهایتا بردار مماس رو به دست می آوردم اما گویا جایی اشتباه هست
    مشکل من کجاست؟
    ممنون می شم مجددا من رو راهنمایی کنین

10. این کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه Kesel's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2012
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز ؛

سوالتون عجیبه برام . منظورتون از ax و ay و az چیه ؟ اینا پارامترن ؟ اگه بله این چه برداریه که جهت نداره ؟ اما اگه بردار یکه هستن سوال غلطه چون بر فرض که یکی از این گزینه ها تصویر اون بردار روی صفحه بشه ، این دقیقا نتیجه می ده که تک تک نقاط تصویر بردار A در صفحه هستن لذا هر نقطه ای از این بردار باید تو معادله ی صفحه صدق کنه . که خب نمی کنه.

اینو تو متلب بزنید :

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    حالا از اون گذشته ، می گید برا جواب گفته نرمال صفحه رو از A کم کنید ؟! این حرف درستیه به شرط این که مطمئن بشیم ابتدای بردار A در صفحه قرار داره که همچین چیزی نیست با فرض این که ax و ay و az
    همون بردار های یکه ی i و j و k باشن.
    این فرض سوال رو عجیب غریب تر هم می کنه. اندازه ی هر مولفه ی بردار A ، یک هست اونوقت چه جوری اندازه ی مولفه های تصویرش بیشتر از یک شده ؟

مگر بردار حاصل از ضرب خارجی A و n بر هر دو این بردار ها از جمله A عمود نیست ؟ پس چه جوری می خواین A رو روی این بردار تصویر کنید ؟ جواب صفر می شه.

12. 3 کاربر از Kesel بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

سلام جناب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    از توضیحات خوب و کاملتون بسیار ممنونم
    بله ax و ay و az همگی بردارهای یکه هستن و برای خودمم با توضیحات شما الان سوال شده که چرا اندازه بردار مماس از اندازه بردار آن بیشتر شده!!!
    اما فکر نکنم سوال غلط یا جواب آن اصلا به این ظاهر نباشه چون تمامی سوالات درست و با دقت مطرح و حل شده اند

بازم از لطف همتون برای همراهی ممنونم ان شالله که به یک جواب قابل قبول و منطقی برسیم و من از شما بیشتر یاد بگیرم

14. 2 کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن ریاضیات skyzare's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    شهر علم و ادب

پيش فرض محاسبه تصویر بردار بر روی صفحه

با سلام .

البته خود شما توی همون پست اول جواب سوال رو دادید برای این که براتون ملموس تر باشه باشکل رسمش کردم .

1 - محاسبه تصویر بردار بر روی صفحه

منبع :

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

توضیح :

صفحه که به صورت سبز رنگ هست و مشخصه . اون برداری عمودی ( نوشتم بردار نرمال ) هم که مشخص هست بردار A رو هم مشخص کردم . خوب تا این جا اطلاعات مسئله .

1-اولین کاری که باید انجام بدید این هست که بردار نرمال صفحه رو پیدا کنید . که توی شکل مشخص کردم

2- حالا تصویر بردار آ (A) را روی بردار نرمال صفحه به دست میاریم که اون هم توی شکل مشخص کردم و کنارش نوشتم تصویر بردار آ روی بردار نرمال صفحه . ( چون توی شکل انگلیسی نمیشد نوشت فارسی نوشتم )

فرض کنید اسم تصویر بردار A روی بردار نرمال صفحه رو ؛ اسمش می زارم

3-حالا توی ذهن خودتون همسنگ بردار رو ترسیم کنید که توی شکل من مشخص کردم .

فرض کنید تصویر بردار A روی صفحه رو که توی شکل مشخص کردم اسمش رو می زاریم

الان اگر شکل رو خوب نگاه کنید متوجه می شید که این رابطه زیر برقرار هست :

خوب رو که داریم . بردار رو هم که داریم . پس می تونیم بردار رو به دست بیاریم . یعنی :

من دیگه محاسبه نکردم که ببینم پاسخ توی گزینه ها هست یا نه .

محتوای مخفی: مخفی  
    اساتید جایی اشتباه بود بفرمایید من که از متن انگلیسی خیلی چیزی دستگیرم نشد همین جوری از روی شکل های ترسیمی اش و فرمول هاش این جوری نوشتم
    Last edited by skyzare; 08-03-2013 at 14:30.

16. 4 کاربر از skyzare بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه Kesel's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2012
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

خیلی خیلی ممنون از توضیحات خوب و کاملتون.

هر کتابی ممکنه اشتباه داشته باشه هر چه قدر هم دقیق نوشته شده باشه.

این سوال هم غلط هست. شما طبق توضیحات [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پیش برید به گزینه ی (ب) می رسید با این تفاوت که مخرج 14 نیست ، 41 هست.

ویرایش :
    یه اشتباهی که تو پست قبل کردم بحث صدق کردن بود و این که ابتدای A کجاست.از بس با نیروهای داخلی کار کردیم ناخودآگاه فک می کنم همه ی بردارا ثابتن !

Last edited by Kesel; 08-03-2013 at 10:47.

18. 3 کاربر از Kesel بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

با تشکر از همه ی دوستان ..
    استفاده کردیم

20. 3 کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •