سلام
ببخشید شرح ماجرای ما یه مقدار طولانیه ولی این مشکلات اعصاب منو ریخته به هم ! خواستم کامل توضیح داده باشم.
همه چیز از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] شروع شد !![]()
که دوستمون هم لطف کردن و پاسخ دادن در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
که البته اینا ربطی به مشکل اصلی نداره ، من یه هارد یک ترابایت وسترن گرین برای آشیو گرفته بودم که برای تستش hdtune نصب کردم و همینطوری دیدم هاردی که ویندوز اصلیم روش نصبه این warning رو داره.
بعدش من تصمیم گرفتم قبل از هر کاری ، همینجوری با hd tune یه Error Scan بگیرم ببینم اصلا اوضاع هارد از چه قراره. وسط scan دیدم تست متوقف شده و جلو نمیره در نتیجه stop کردم و دیدم به کل سیستم خیلی کند شده ! دستگاه رو ریستارت کردم :
a disk read error occurred
please ctrl+alt+del to restart
که خب اینم طبیعتا وقتی ریستارت میکنی دوباره ظاهر میشد دیگه !
این یه هاردی هست که من دو سال بود داشتم بدون مشکل ازش استفاده میکردم.
بعد از ساعتها ! سر و کله زدن با سیستم موفق شدم بوتش کنم (خوشبختانه به دلایلی ، از قبل یه ویندوز پارک شده روی سیستم نصب داشتم - مفته دیگه !) البته ناگفته نماند که درایو c رو با kaspersky rescue disk هم چک کردم که ویروس نداشته باشه - البته درایوی که ویندوز روش نصب شده رو در لیست OS تشخیص نمیداد ! -
بگذریم که چطور این مسائل رو پشت سر گذاشتم تا بتونم به error اصلی برسم ! که میگفت رجیستری ویندوز منفجر شده ! که درست هم میگفت چون تونستم ویندوز رو بیارم بالا اما ریخته بود به هم و سرویس هاش استارت نمیشد و کلی مشکل دیگه ، که خب از فایل های backup که خود ویندوز از رجیستری میسازه استفاده کردم و اونا رو به جای فایلهای اصلی کپی کردم و ویندوز درست شد !
اما بعد که فایلهامو backup گرفتم ، گفتم بذار بعد از دو سال کار کردن با این ویندوز عوضش کنم دیگه خیلی خسته شده
فایل های درایو c رو بک آپ گرفتم و ویندوز رو مجدد نصب کردم بدون مشکل. و بعد هم شروع کردم کم کم از درایور و برنامه هایی که طی این دوسال نصب داشتم رو نصب کردن روی سیستم. (به دلایلی از ویندوز backup نداشتم)
بعد از دو سه روز که سیستم درست و بدون اشکال کار میکرد ، امروز صبح گرفتم یه چند ساعتی خوابیدم خیر سرم ! (سیستم روشن بود) بعد که بیدار شدم دیدم از screen saver نمیاد بیرون و هنگه ! مجبور شدم دستی ریستارت کنمبعد دیگه چشمتون روز بد نبینه ! ویندوز موقع بالا اومدن هنگ میکرد ، با kaspersky rescue disk چک کردم هنگ کرد همون اوایل کار ! با safe mode اومدم بالا که با dr web چکش کنم باز وسط کار هنگ کرد !
با اون یکی ویندوزه اومدم بالا (که روی همین هارد نصبه) و درایو c رو check disk کردم و تیک scan for and attempt recovery of bad sectors رو زدم ، بعد از اتمام کار پیغام داد که مشکلاتی رو پیدا و رفع کرده.
الان این ویندوز بالا میاد ، در ظاهر مشکلی نداره ، با hdtune تو تب health چک کردم که فقط کماکان همون یه warning سابق رو میده (عکس در پایین هست) و یه دور کامل هم Error Scan کردم و هیچی پیدا نکرد.
اما وقتی سیستم رو ریست کردم و با seagate seatools بوت شدم و خواستم هارد رو چک کنم (با گزینه long test) وسط کار هنگ کرد و بوق ممتد کشید !
ولی به هر حال ویندوز بالا میاد و در ظاهر امر مشکلی نداره البته یک ساعت پیش یه صدای ترق توروق و غژغژی کرد که سابقه نداشته تا الان ! در حال حاضر هم با همین ویندوز دارم پست میزنم (البته نصب مجدد این ویندوز باعث شد که دیگه نشه با اون یکی ویندوز بوت شد - سیستم single boot گردید !- در نتیجه با Hiren مجبور شدم اون یکی ویندوز رو برای check disk کردن این یکی درایو لود کنم که نمیدونم چرا بعدش بوت این یکی هم پرید !
الان با همون hiren دارم بوت میکنم سیستم رو !)
حالا با همه این شرح ماجرایی که خدمتتون ارائه دادم ، به نظرتون قدم بعدی چیه ؟ low level format ؟!
خودم فکر میکنم مشکل از boot sector هم ممکنه باشه به دلایل زیر :
- kaspersky درست boot partition رو نمیتونه تشخیص بده
- الان که با hiren بوت میکنم سیستم میاد بالا ولی بعید نیست اگه مثلا با easybcd بوتش رو درست کنم دوباره اذیت کنه.
- قبل از تعویض ویندوز هم disk read error میداد ولی تقریبا مطمئن هستم که رجیستری ویندوز ترکیده بود.
یه سوال مهم هم دارم :
طی ماه های گذشته استفاده از سیستم همیشه security suite کرک نشده استفاده کردم ، kasper و بعدش هم comodo ، در نتیجه خیلی بعید میدونم که mbr ویروسی شده باشه. ولی باز هم برای اطمینان (شاید هم درست سکتوری که mbr روش هست corrupt شده باشه ؟) ، وقتی boot partition عوض بشه آیا محل Mbr در هارد به کل تغییر پیدا میکنه ؟ و اون Mbr قبلی به کل از بین میره ؟
خیلی ممنون میشم دوستان راهنمایی و کمک کننتو این اوضاع قیمت هارد و وضع بازار ، درست وقتی من یه هارد گرین گرفتم و نصب کردم با این هارد 500 مشکل پیدا کردیم