سلام دوستان من ميخ واهم معادلات ديفرانسيل حل كنم ولي تو انتگرال گيري به مشكل خوردم
مثلا انتگرال DY/Y=DX/E^X انتگرال DY/Y كه ميشه LNY و انتگرال ائن بايد مخرج كه ودش ميشه و صورت نمي دونم چه كنم
اين يكيشه اينو راهنمايي كنيد
تا بعدي ها رو برسم
سلام دوستان من ميخ واهم معادلات ديفرانسيل حل كنم ولي تو انتگرال گيري به مشكل خوردم
مثلا انتگرال DY/Y=DX/E^X انتگرال DY/Y كه ميشه LNY و انتگرال ائن بايد مخرج كه ودش ميشه و صورت نمي دونم چه كنم
اين يكيشه اينو راهنمايي كنيد
تا بعدي ها رو برسم
سلام
صورت و مخرج رو در عدد نپر به توان ایکس ضرب کنید:
حالا تغییر متغیر رو به صورت زیر در نظر بگیرید .
لذا انتگرال به راحتی حل می شود
Last edited by Kesel; 12-10-2012 at 21:24.
دقیقا کجاشو متوجه نشدین ؟
صورت و مخرج عبارت بالا رو در ex ضرب کنید
تغییر متغیر زیر رو اعمال کنید
و با تغییر متغیر بالا انتگرال رو حل کنید
اگر هنوز متوجه نشدید لازمه به قسمت روش های انتگرال گیری / روش تغییر متغیر / ریاضی عمومی 1 مراجعه کنید
Last edited by Kesel; 12-10-2012 at 22:06.
ممنون دوست عزيز اين لوگاريتم جوابش چي ميشه ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و با اين انتگرال آيا فرق ميكنه ؟؟؟؟ منظورم اينه كه بشه 1 تقسيم بر x + a ?????
برای نوشتن عبارات ریاضی می تونید از این سایت استفاده کنید :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کدوم لگاریتم ؟ممنون دوست عزيز اين لوگاريتم جوابش چي ميشه ؟؟
بله فرق می کنه .و با اين انتگرال آيا فرق ميكنه ؟؟؟؟ منظورم اينه كه بشه 1 تقسيم بر x + a ?????
برای حل انتگرال هایی به فرم زیر :
یک راه اینه که باید تغییر متغیر زیر رو در نظر بگیرید و با تکنیک تغییر متغیر که در پست قبلی گفتم ، جواب رو به دست بیارید :
![]()
منظور از لگاريتم همون انتگرال هست اشتباه نوشتم
خوب الان من كلا موجه نشدم باز شما چي ميگي عكسات اصلا ديده نميشه ريزه
چه فقي ميكنه زماني كه شما از زير راديكال در بياري ؟؟؟؟ توان 2 داره وزير راديكال هست بياد بيرون راديكال و تونش از بين ميره ديگه
حال فرمول چنين انتگرال هايي چي مشيه ؟؟؟؟
براي حل ؟؟؟؟؟؟؟
لطفا فرمول بگيد و يه مثالم بزنيد عددي
اینا که خیلی درشته که ! نمی دونم چرا تو سیستم شما ریز نمایش می ده :
آخه بحث اینه که شما نمی تونی از زیر رادیکال در بیاریش . شما وقتی می تونید فرجه ی رادیکال رو با توان زیرش ساده کنید که زیر رادیکال فقط یه جمله داشته باشید. اینجا دو تا جمله دارید.
مثلا شما می تونید بگید رادیکال 1+4 برابره با 2+1 ؟ مشخصا نه
ضمنا انتگرال گیری فرمولی نداره . شما باید از تکنیک استفاده کنید . کلا انتگرال هایی به این فرم رو باید با تکنیک تغییر متغیر حل کنید . تنها نکتش استفاده از تغییر متغیر مناسبه که من براتون نوشتم . خیلی راحت می تونید حلش کنید . یه تلاشی بکنید اگه نتونستید بگید تا خودم حل کنم .
خوب اگر مقدوره با يك مثال عددي بگيد تا من بفهمم
من حدود 30 فرمول انتگرال دارم كه دارم اينا ر و ياد ميگيرم ولي اين توش نبود خواهشا كمك كنيد
با يك مثال بگيد چي كار بايد كنم
يه كاراييم خودم كردم
تفقسيم داره پس حتما ln داره بعد براي ساده شدن فكر كنم يه 2 بايد در اون ضرب بشه درسه ؟؟؟؟ تا اينجا
ببینید شیوه ی حل مساله ی زیر رو :
یعنی با این تغییر متغیر مناسب من تونستم رادیکال رو که دست و پاگیر بود حذف کنم .
گفتید تقسیم داره پس حتما ln داره . اصلا همچین چیزی نداریم ما. ln وقتی جواب انتگراله که دیفرانسیل مخرج در صورت ظاهر بشه نه این که هر جا خط کسری دیدید بگید ln داره .
من نمی دونم از رو چه کتابی می خونید یا چرا این همه فرمول رو مطالعه می کنید که اصلا نمی دونم چی هستن ولی انتگرال حل کردن فرمولی نیست تکنیکیه . شما اگر کتب معمول ریاضی عمومی 1 رو مطالعه کنید روش حل رو به شما می گن و لازم نیست چیزی اضافی حفظ کنید .
این مسائل جور دیگه هم حل می شه مثلا استفاده از توابع هذلولوی هست (توابع هایپربولیک) . اینجوری : (به ازای هر a مثبت)
این یه کم حفظیه ولی دیگه بحث حفظی نداریم به اون صورت توی این مبحث .
ویرایش : با عرض پورش اشتباه تایپ کرده بودم.الان درست شد
Last edited by Kesel; 18-10-2012 at 23:19.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)