سونی چندین دهه سلطان بیچون و چرای بازار کالاهای الکترونیک بود اما از آن زمان بسیار گذشته است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
زمانی بود که سونی اولین نام مطرح در بازار کالاهای الکترونیک به حساب میآمد. تلویزیونهای ترینیترون سونی برای چندین دهه بازار تلویزیونها را در اشغال خود داشت. در سال ۱۹۷۵ سونی فرمت بتامکس را عرضه کرد که اولین فرمت ویدیوئی ضبط تصاویر ویدیوئی در زمان خود بود. واکمن در سال ۱۹۷۹ به بازار عرضه شد و راه و روش گوش دادن به موسیقی را در میان مردم تغییر داد و رده شخصی را در بازار صوتی ایجاد کرد.در سال ۱۹۸۲ سر و کله سی دی پیدا شد که سونی آن را به طور مشترک با فیلیپس توسعه داده بود و سبک شنیدن موسیقی ما را تغییر داد و دامنه تاثیر آن حتی در دنیای امروز ما هم دیده میشود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سونی دامنه تاثیرگذاری خود را در بازار با خرید سی.بی.اس رکوردز در سال ۱۹۸۸و کلمبیا پیکچرز در سال ۱۹۸۹ افزایش داد و در سال ۱۹۹۴ با عرضه اولین نسل پلیاستیشن، اولین قدم پیروزمندانه برای تصرف بیچون و چرای بازار کنسولهای بازی ویدیوئی برداشت. سونی این اواخر از بلو-ری حمایت کرده و به سرعت تنها رقیب چالشبرانگیز اچ.دی ویدئو یعنی اچ.دی دی.وی.دی را عرضه کرده است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همانند اپل، سبک حرکت سونی همواره در قله و پیشرو بوده است. سهم بازار سونی، محصولات سونی و فناوریهای سونی بسیار گسترده بوده و حتی دامنه نفوذ آن از اپل نیز بیشتر بوده است اما درخشش سونی و یا شاید بهتر باشد بگوئیم سرعت درخشش سونی در چند سال اخیر کمرنگتر و یا کمتر شده است.
البته حتی در بهترین زمانها، سابقه سونی بیعیب و نقص نبوده است. در سابقه این شرکت قدمهای اشتباه و شکست در عرضه فرمتها مانند فرمت R-DAT یا DAT (Digital Audio Tape) که در سال ۱۹۸۷ مطرح شده، دیده میشود که شاید به جای رهبری این شرکت در سالهای بعدی و در فناوریهای نمایشگرهای ال.سی.دی و پلاسما قرار گرفت.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بتامکس اگرچه به عنوان اولین فرمت ضبط ویدیوئی شناخته میشود اما نتوانست از پس وی.اچ.اس بربیاید و در سال ۱۹۸۰ فرمت وی.اچ.اس بازار ویدیو آمریکای شمالی را به خود اختصاص داده بود.سونی پس از آن به جای پیوستن به بازار ام.پی.تری پلیرها سعی کرد فرمت نیمهکاره [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ها را گسترش دهد که البته این بار هم نتوانست از پس حریفی همچون آیپاد بربیاید و یا بهتر است بگوئیم نتوانست با بازار آن نزدیک شود. پس از آن باز هم به جای استفاده از فرمت ام.پی.تری در مینیدیسکها سعی در گسترش فناوری فشردهسازی صدا خود با نام [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را داشت که ناکام ماند و اصلا مورد اقبال عمومی قرار نگرفت.این جالب است که وقتی نگاهی به گذشته نزدیک میاندازیم آیپاد را محصولی میبینیم که در لیست محصولات سونی جای خالی آن در ادامه مسیر این شرکت دیده میشود. سونی با اینکه مالک شرکت بزرگ Sony Music Entertainment است اما این موضوع نتوانسته به سونی در ساختن رقیبی برای آیپاد شرکت اپل کمکی بکند.به هر حال اگر چه ممکن است سونی آن غول بزرگ همیشگی که بود نباشد و حتی از کاهش نیروهای خود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اما همچنان یک نیروی تاثیرگذار و صاحب فناوری در بازار بهحساب میآید. دیروز [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] با مشارکت سونی و فیلیپس بود تا ما را بر آن دارد که نگاهی به تاریخچه این شرکت بیندازیم که این روزها با برند اکسپریا خود در بازار دستگاههای دیجیتال همراه عرض اندام میکند!