تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 1 از 1

نام تاپيک: دیشب در همایش اینتل مطرح شد: هاسوِل یک معماری واحد برای تبلت‌ها، کامپیوترها و سرورها است

  1. #1
    M Ơ Ɗ Є Ʀ ƛ Ƭ Ơ Ʀ VAHID's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2008
    محل سكونت
    "فروم" ها خانه دوم ما
    پست ها
    10,149

    پيش فرض دیشب در همایش اینتل مطرح شد: هاسوِل یک معماری واحد برای تبلت‌ها، کامپیوترها و سرورها است



    گاهی در هیاهوی رویدادی پر هیجان مثل مراسم معرفی آیفون 5، رویداد مهمی مانند گردهمایی توسعه‌دهندگان اینتل (IDF) که دیروز برگزار شد، از مرکز توجه دور می‌ماند. حتماً می‌دانید که اطلاعات درباره معماری نسل بعدی پردازنده‌های اینتل، یعنی هاسوِل، مدتی است که از گوشه و کنار به بیرون درز کرده ولی معرفی آن در IDF 2012 سر انجام جزئیات دقیق‌تری را درباره انتظاراتی که می‌توان از این نسل جدید پردازنده‌های اینتل داشت، به ما رساند.

    همانطور که پیش‌تر در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اشاره کردیم هاسوِل بخشِ "تاک" از استراتژی "تیک-تاکِ" اینتل به شمار می‌رود؛ یک معماری جدید بر مبنای پردازش 22 نانومتری و ترانزیستورهای سه بعدی tri-gate. مانند پردازنده‌های ایوی بریج، در اینجا نیز بخش بزرگی از توجه اینتل بر روی کاهش مصرف انرژی و بهبود عملکرد گرافیکی قرار گرفته و در عین حال بهینه‌سازی هاسوِل به ما نوید سریع‌تر شدن واحد پردازش مرکزی را نیز می‌دهد.

    در ادامه با نارنجی همراه باشید تا به مواردی که در گردهمایی دیروز به آنها اشاره شده بپردازیم.
    CPU: پیشرفت معتدل در سرعت، بهینه‌سازی خیره‌کننده در مصرف انرژی

    بالا رفتن سرعت در معماری هاسوِل بیشتر مرهون استفاده بهینه از تکنولوژی‌های فعلی است: نسخه‌ای جدید از تکنولوژی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که احتمالاً AVX2 نام خواهد داشت به طول بالقوه می‌تواند عملکرد در زمینه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را نسبت به معماری‌های ایوی بریج و سندی بریج افزایش دهد که این به خاطر اضافه شدن ساختار یکپارچه ضرب-جمع است؛ پهنای باند کش‌های L1 و L2 افزایش یافته تا با قابلیت‌های جدید وفق پیدا کند؛ دو پورت جدید به ایستگاه رزرو یکپارچه اضافه شده که اجازه انجام 8 عملیات (2 عملیات بیشتر از نسل‌های قبلی) در هر چرخه (سایکل) را می‌دهد؛ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و واحد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نیز بهبود یافته‌اند.

    در حالی که هنوز هیچ نتیجهٔ تست عملکردی سنگینی را برای هاسوِل در دست نداریم، ولی این پیشرفت‌ها در کنار شایعات قبلی به ما می‌گویند که واحد پردازش مرکزی (CPU) نسبت به نسل‌های قبلی سرعت بیشتری خواهد داشت، ولی نه به شکل بسیار فاحش. پلتفرم هاسوِل در شکل کلی خود قرار است مصرف انرژی را به شکل چشمگیری کاهش دهد، اینتل می‌گوید که لپ‌تاپ‌ها با استفاده از هاسوِل و چیپست مرتبط با آن می‌توانند عمر باتری‌ای معادل دو برابر معماری ایوی بریج را رقم بزنند! بزرگترین عامل در اینجا استفاده از یک پایانهٔ جدید انرژی است که اینتل آن را S0ix می‌خواند.
    سیستم‌های استفاده کننده از معماری ایوی بریج یا در وضعیت active (حالت S0) هستند، یا در یکی از وضعیت‌های sleep یا Hibernate (یعنی S3 یا S4). اما پایانه مصرف انرژی S0ix آمده تا تفاوت‌ها را رقم بزند، به این طریق که در عین active نگه داشتن سیستم فقط معادل 5٪ انرژی یک سیستم مبتنی بر ایوی بریج در حالت S3 یا S4 را مصرف می‌کند! و برتری دیگر آن نسبت به S3 و S4 در بازگشت آنی به وضعیت active به محض درخواست کاربر است.
    میل وافر به کم‌مصرف شدن پلتفرم باعث شده تا اینتل پا را از بهبود CPU فراتر گذاشته و پشتیبانی برای چندین رابط اتصالی کم‌مصرف که معمولاً نام آنها مترادف با تبلت‌های برخوردار از پلتفرم ARM است را ارائه کند، از این جمله می‌توان اشاره کرد به: I2C و SDIO به علاوهٔ I2S و UART در کنار اینترفیس‌های قدیمی‌تری مثل SATA و USB و PCI Express. تمام این پیشرفت‌ها در کنار نمونه‌های هاسوِل که به صورت سیستم مجتمع بر روی یک چیپ (system-on-a-chip یا SoC ) با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] معادل 10 وات (7 وات کمتر از ایوی بریج) عرضه خواهند شد، این امکان را به اینتل خواهد داد تا توان پردازشی کلاس اولترابوک‌ها را به تبلت‌هایی با اندازه، وزن، و عمر باتری مشابه تبلت‌های ARM امروزی بیاورد!
    GPU: بهبود چشمگیر به شرط انتخاب چیپ مناسب

    بهبود عملکرد گرافیکی در سری ایوی بریج خیلی چشمگیرتر از بهبود عملکرد پردازش مرکزی بود، و گویا همین آهنگ حرکت در مورد واحد پردازش گرافیکی هاسوِل نیز حفظ خواهد شد که گفته می‌شود دو برابر سریعتر از HD 4000 به کار رفته در ایوی بریج خواهد بود، البته انتخاب چیپ مناسب هم مهم است. اینتل این پیشرفت را با افزودن سخت‌افزار بیشتر به واحد GPU انجام داده. معماری شبیه به سری ایوی بریج است که خودِ آن نیز نسخه بهبود یافته چیپ‌های گرافیکی سندی بریج بود. (قرار است معماری گرافیکی نسل بعد از هاسوِل که براد-وِل نام دارد کاملاً نو بوده و دستاوردهایی به مراتب بهتر داشته باشد.)

    پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه‌ای که در نسل ایوی بریج به کار رفت، دارای دو خانواده بود: خانواده اول یعنی GT2 قدرتمندتر بود و دو سری HD 3000 و HD 4000 را داشت، خانواده دوم یعنی GT1 از توان پردازشی پایین‌تری برخوردار و دارای دو سری HD 2000 و HD 2500 بود. قوی‌ترین و ضعیف‌ترین اعضای این دو خانواده دارای معماری مشابهی بودند ولی GPU های قوی‌تر تعداد بیشتری واحد اجرایی (execution unit یا EU) داشتند. به عنوان مثال HD 4000 دارای 16 واحد EU بود ولی HD 2500 دارای 6 واحد.

    هنوز تعداد دقیق EU های هر یک از دو سری GT1 و GT2 در معماری هاسوِل را نمی‌دانیم ولی برخی از مشخصات و نیز عملکرد کلی آنها بر ما آشکار شده. GPU های جدید از DirectX 11.1 و OpenCL 1.2 و همین‌طور OpenGL 4.0 پشتیبانی می‌کنند و به نظر می‌رسد در سطح عملکردی یکسان با نسل ایوی بریج، مصرف انرژی آنها نصف باشد.
    بهبود کارایی در معماری هاسوِل به GT1 و GT2 ختم نمی‌شود بلکه دسته‌ای جدید با نام GT3 را نیز خواهیم داشت. تعداد EU ها در این چیپ دو برابر آنچه در GT2 وجود دارد است که توان پردازش گرافیکی را در همان سطح از مصرف انرژی، به دو برابر HD 4000 می‌رساند. پس شما با هاسوِل می‌توانید با خیال راحت یک اولترابوک بخرید و مطمئن باشید که برای بازی هم شما را همراهی خواهد کرد به خصوص که GPU جدید می‌تواند از رزولوشن 4K نیز پشتیبانی کند!

    دستاورد دیگر معماری جدید، موتور اختصاصی کیفیت ویدیو است که می‌تواند decode کردن ویدیوها را بدون درگیر نمودن سایر واحدهای GPU انجام دهد، و نیز قادر است GPU clock speed را بدون بالا بردن CPU clock speed افزایش دهد.

    درست مثل ایوی بریج، GPU های هاسوِل نیز از 3 مانیتور پشتیبانی می‌کنند که دوم و سومی را با استفاده از پورت‌های HDMI و DVI می‌توانید به کامپیوتر متصل کنید.
    نتیجه‌گیری کلی


    اگر جدی جدی قرار است پردازنده‌های آینده Atom به رقابت با پردازنده‌های کورتکس A9 و A15 (مبتنی بر معماری ARM) بپردازند، داستان درباره هاسوِل کاملاً فرق می‌کند. این معماری آمده تا تبلت‌هایی با یک کلاس عملکردی کاملاً برتر را به واقعیت تبدیل کند. فقط برای مثال در نظر بگیرید که نتایج بنچمارکِ اولترابوک‌هایی با پردازنده ایوی بریج، 5 یا 6 برابر بالاتر از نتایج بنچمارک تگرا 3 چهارهسته‌ایِ به کار رفته در نکسوس 7 است. نتایج را ضربدر 2 کنید تا بشود برتری هاسوِل بر تگرا 3.

    معماری ARM با پیشرفت در آینده هنوز می‌تواند از نقطه نظر مصرف انرژی برتری خود را حفظ کند، چیپ‌های SoC مبتنی بر آن حتی در بالاترین سطح عملکرد نیز مصرفی به مراتب کمتر از چیپ‌های مبتنی بر x86 دارند. ولی این حق انتخاب که عملکرد پردازشی هاسوِل را روی یک تبلت با عمر مناسب باتری در اختیار داشته باشیم، بسیاری از کمپانی‌ها و مصرف‌کنندگان را به هیجان خواهد آورد.

    تبلت‌ها به کنار، پیشرفت‌ها و بهبودهایی که هاسوِل به کامپیوترها و سرورها خواهد آورد، قابل چشم‌پوشی نیست؛ ماندگاری شارژ بالاتر و گرافیک یکپارچه قوی‌تر برای لپ‌تاپ‌ها و اولترابوک‌ها؛ قدرت بیشتر و مصرف انرژی کمتر برای دسکتاپ‌ها؛ و همین‌طور مواردی مشابه برای سرورها، که حتماً می‌دانید چقدر بهینه‌سازی مصرف انرژیِ آنها مهم است.

    هاسوِل به نظر یک گام محکم رو به جلو در راهی است که اینتل از گذشته تا به حال آمده. رویکرد "اولویت دادن به دستگاه‌های قابل حمل" که در عرضه هاسوِل به چشم خواهد آمد، به معنای حضور آن ابتدا در عرصه لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها است. وعده اینتل برای آمدن هاسوِل، نیمه اول سال 2013 است.












    narenji.ir

  2. این کاربر از VAHID بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •