همیشه این گونه نیست که سرمایهگذاران و نوآوران از کانالهای رایج با هم آشنا شوند. گاهی هم دست روزگار است که آدمها را به ناگاه سر راه هم قرار میدهد. «فیل جیودیسی» مدیر عامل استارت آپی که پیشتر Liquid Metal battery خوانده میشد و چند روز قبل به [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تغییر نام داد، آنقدر خوش شانس بود که استارت آپش توانست به واسطه یک کلاس درس، بهترین سرمایهگذار دنیا را به دست بیاورد؛ «بیل گیتس».بیل گیتس سر کلاس درس پروفسور سادووِی
در ادامه مطلب، داستان کوتاه این آشنایی و هدف مهمی را که کمپانی Ambri دنبال میکند خواهید خواند. با ما همراه باشید.بنا به گفته آقای جیودیسی، بیل گیتس حدود 6 ماه پیش از طریق برنامه اوپن سورس دانشگاه MIT در کلاسهای آنلاین یکی دیگر از مؤسسین Liquid Metal battery، یعنی پروفسور «دان سادووِی» ثبت نام میکند. گیتس 34 مرحله دوره درسی سادووِی را پشت سر میگذارد و با ایمیل، از او درخواست دیدار حضوری میکند تا چیزهای بیشتری یاد بگیرد.Ambri به دنبال چیست؟
آقای جیودیسی میگوید: «دان ابتدا فکر میکرد قضیه شوخی است، بعد فهمید که طرف واقعاً خودِ گیتس است و خیلی هم جدی است.» خیلی زود بعد از ملاقات، گیتس در Liquid Metal battery و حداقل 4 استارتآپ دیگر در رابطه با ساخت باتریهای جدید سرمایهگذاری کرد.
Ambri در حال توسعه یک باتری برای ذخیرهسازی انرژی است که در ساختار آن [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بین دو الکترود ورقی از جنس [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ساندویچ شده است.این باتری هنوز دو سال تا تجاری شدن و عرضه انبوه فاصله دارد. اندازه نمونه اولیه ساخته شده 16 اینچ است ولی ممکن است نمونه نهایی 36 اینچی باشد و سازندگان هنوز تصمیم نگرفتهاند که میخواهند آن را به چه شکلی (چهارگوش یا دایرهای) به تولید برسانند.
اما شاید از خودتان بپرسید که چه چیزی این باتری را آنقدر مهم کرده که بیل گیتس، و حتی کمپانی Total فرانسه و بنیاد ARPA-E که زیر مجموعه دولت امریکا است در آن سرمایه گذاری کنند؟
هدف اصلی کمپانی Ambri این است که قیمت نهایی این باتری تا سر حد امکان پایین باشد و حتی بخشی از فرآیند توسعه نیز وقف این مورد شده. پروفسور سادووِی میگوید چیزی که باعث شده از فلز مایع استفاده کند، اعتقاد به این مورد بوده که یک باتری متشکل از الکترودهای Liquid Metal میتواند کاملاً پایدار و قابل تولید در اندازههای مختلف باشد، و از این رو با هزینهای بسیار پایین در شبکههای ذخیره انرژی و ابزارهای ذخیرهسازی انرژیهای تجدید پذیر به کار رود.
خیلیها تولید انرژیهای تجدید پذیر را راه خلاصی از سوختهای فسیلی و هستهای میدانند. اما هیچ چیز کامل نیست و در اینجا است که اهمیت کار کمپانیهایی نظیر Ambri بیشتر به چشم میآید. منابع انرژیهای تجدید پذیر همیشه در دسترس نیستند؛ خورشید فقط در روز میتابد و باد همیشه در حال وزیدن نیست. بنابراین اهمیت زیادی دارد که در مدت محدودی که در دسترس هستند، بتوان با بهترین و بهینهترین روش از آنها انرژی به دست آورد. ولی این انرژی را باید در جایی ذخیره کرد و اینجا است که هدف Ambri (ارزان بودن باتریها) اهمیت مییابد.
اگر ساخت باتریهای ارزان با استفاده از چنین ایدههایی میسر شود، آن موقع دیگر نگرانی کمتری از بابت ابری شدن آسمان یا نوزیدن باد خواهیم داشت چرا که میتوان در زمان تابش آفتاب و وزش باد، تعداد زیادی باتری ارزان و البته بادوام را شارژ کرد و در زمان فقدان این منابع، مورد استفاده قرار داد. و این یعنی یک تحول که به لطف ارزان بودن باتریها میتواند چشمانداز بزرگی در زندگی بشر پیدا کند.
اگر هنوز برای استفاده از منابع تجدید پذیر انرژی یا لزوم اختراع راههای بهینه و ارزان برای ذخیره الکتریسیته اهمیت کافی را قائل نشدهاید، کافی است در زیر نگاهی به نقشههای مقایسهای الکتریسیته مصرفی در سال 2012 و 2030 بیاندازید.تولید برق با استفاده از منابع فسیلی، تا سال 2012 باعث حجم بزرگی از آلودگی هوا شده و مشکلاتی از قبیل گرم شدن کره زمین را هم به وجود آورده. فکر میکنید اگر بشر بخواهد با همین روند فزاینده تولید برق فسیلی را ادامه دهد، تا سال 2030 که مصرف الکتریسیته افزایش چشمگیری نسبت به حالا خواهد داشت وضع به چه صورتی در میآید؟
narenji.ir