/كاهش چشمگير اتلاف انرژي خطوط برق با فناوري ايراني/
نخستين واحد توليد نوارهاي ابرنرم مغناطيسي در كشور راه‌اندازي مي‌شود



[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پايلوت نيمه صنعتي نوارهاي ابرنرم مغناطيسي به زودي در دانشگاه علم و صنعت ايران به بهره‌برداري مي‌رسد.
دكتر علي بيت‌اللهي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مواد و متالورژي و رييس مركز تحقيقات نانو دانشگاه علم و صنعت و مجري طرح با اعلام اين مطلب به خبرنگار فناوري ايسنا گفت: نوارهاي نانو كريستال ابرنرم مغناطيسي به دليل خواص ويژه خود ميزان تلفات انرژي در ترانسفورمرهاي انتقال برق را به يك چهارم فولادهاي مغناطيسي معمول كاهش مي‌دهند.
وي خاطرنشان كرد: طرح توليد نوارهاي ابرنرم مغناطيسي براي نخستين بار در كشور با موفقيت به مرحله اجرا درآمده و پايلوت توليد اين نوارها طي يكي دو ماه آينده در دانشگاه علم و صنعت به بهره‌برداري مي‌رسد.
مدير مركز تحقيقات نانو دانشگاه علم و صنعت در ادامه با اشاره به گسترش طرح‌هاي تحقيقاتي دانشگاه در حوزه نانوفناوري با راه‌اندازي اين مركز كه اخيرا افتتاح شده است، شبكه سازي و توسعه فعاليت‌ها و همكاري‌هاي پژوهشي اعضاي هيات علمي دانشگاه در حوزه علوم و فناوري نانو، ارتقاي جايگاه دانشگاه در اين حوزه، توسعه تحقيقات در مرز دانش در فناوري نانو، توليد دانش فني و انتقال فناوري به مراكز صنعتي و در نهايت مطرح شدن دانشگاه به عنوان پايگاهي فعال در توسعه علوم و فناوري نانو در سطح ملي و جهاني را از عمده اهداف راه اندازي مركز عنوان كرد.
وي تصريح كرد: اين مركز به صورت فرادانشكده‌يي زيرنظر معاونت پژوهشي دانشگاه در حوزه هاي مختلف علوم و فناوري نانو از جمله نانوشيمي، نانومواد، نانوفيزيك، نانومكانيك، نانوالكترونيك و حتي عمران و محيط زيست فعاليت خواهد داشت كه تمركز اصلي فعاليتها بر توسعه فناوري و ايجاد شركت‌هاي دانش بنيان است.
بيت‌اللهي خاطرنشان كرد: آزمايشگاه مركز به تجهيزات و دستگاه‌هاي پيشرفته سنتز و اندازه گيري مواد نظير دستگاه‌هاي ذوب و ريخته گري انجماد سريع، كوره هاي با اتمسفر قابل كنترل، دستگاه هاي سنجشي نظير منحني نگار هيسترزيس بسيار دقيق و دستگاه‌هاي اندازه گيري اپتيكي بوده و به صورت شبكه با ساير آزمايشگاه هاي دانشگاه در ارتباط است.
مدير مركز تحقيقات نانو دانشگاه علم و صنعت در پايان افزايش تعداد مقالات معتبر بين‌المللي دانشگاه، زمينه‌سازي توسعه ثبت اختراعات بين‌المللي، انتقال دانش فني به شركت‌هاي صنعتي، جذب پژوهشگران پسادكتري و توسعه دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري مرتبط در دانشگاه را از جمله برنامه هاي مركز عنوان كرد.
انتهاي پيام