هم قرص فیناستراید و هم محلول ماینوکسیدیل رو باید به مدت طولانی مصرف کنی و هرچقدر هم که زودتر اقدام به مصرف کنی نتیجه بخشی بیشتره. در کل و با توجه به تجربه ی شخصی ای که طی 3 سال از مصرف فیناستراید داشتم به این نتیجه رسیدم که واقعا توی کنترل ریزش مو تاثیر داره و تا حدود زیادی جلوی ریزش مو رو میگیره اما توی رشد مجدد موها، چیز قابل ملاحظه ای ندیدم.
ماینوکسیدیل هم بستگی داره چه نوعی باشه. اون اوایل من فقط از محلول سینره و آیروکس استفاده میکردم که ازش هم راضی بودم تا ایکه یک سال پیش با توجه به تعریف های زیادی که از یک دکتر یزدی شنیدم رفتم پیشش و طی 6 ماهی که رفتم، واقعا تاثیر زیادی داشت و موهام تا حدودی دوباره در اومد. مینویسم تا حدودی چون اگه بنویسم پپشت شد، اغراق کردم اما واقعا خوب بود اما به خاطر اینکه ماهی یک بار باید میرفتم و واقعا سخت بود، الان طی ماهی میشه که دیگه نرفتم و از محلول 5 درصد ماینوکسیدیل پاک دارو استفاده میکنم که اصلا هم ازش راضی نیستم. (ریزش موهام دوباره شروع شده، این در حالیه که طی 6 ماهی که میرفتم یزد، ریزش موهام به کلی قطع شده بود و شاید طی یک حمام رفتن در حدود 4 یا 5 تار میریخت که کاملا طبیعیه.)
خلاصه اینکه انتخاب ماینوکسیدیل خیلی مهمه و بهتره که ماینوکسیدیل 6 تا 8 درصد ساختگی از یه جای مطمئن تهیه کنی. در مورد فیناستراید هم نوع فین پشیا رو بگیری بهتره. البته من قبلا از ام دی فیناستراید شرکت مهردارو استفاده میکردم که به نظرم زیاد تفاوتی با فین پشیا نداره و ارزونتر هم هست.
عوارض خاصی هم فین پشیا نداره. زیاد جای نگرانی نیست و عوارضش بیشتر شایعه ست تا واقعیت. در ضمن یک نوع قرص دیگه هم هست به نام دوتاسراید که نام تجاریش دقیق یادم نمیاد اما تا اونجایی که من میدونم تاثیرش خیلی خیلی بیشتر از فیناسترایده و کاملا موثره اما هنوز عوارضش کاملا شناخته نشده و مصرفش توصیه نمیشه. (گرچه بعضی پزشکا اونو تجویز میکنن)
یه چیز دیگه اینکه بین فیناستراید و ماینوکسیدیل، محرک اصلی رویش مو بر خلاف باور عموم، فیناسترایده. پس حتما فیناستراید رو استفاده کن.
از مصرف مولتی ویتامین ها و مواد لازم برای سلامت موها هم غافل نشو.
پودر جوانه ی گندم بگیر و با شیر مخلوط کن و روزی یک لیوان بخور.
کپسول اکوفان بگیرو روزی یکی بخور. (سیکل: سه ماه بخور سه ماه نخور).
قرص زینک پلاس روزی یکی بخور. (اگه از نوع زینک پلاس ویتامین سی باشه خیلی بهتره).
تخمه و آجیل کمتر بخور (باعث ریزش مو میشه)
در مورد زمان مصرف فیناستراید هم تجویز دکترها فرق میکنه. هم میتونی بعد از صبحونه بخوری و هم میتونی شب یک ساعت قبل از خواب بخوری. فرقی نداره. یادتم باشه که اصلیترین مورد علاوه بر رعایت موارد بالا، تداوم به اجرای این کاراست. مخصوصا فینپشیا و ماینوکسیدیل.
البته راههای دیگه ای هم چند وقتیه که جهت جلوگیری از ریزش مو مطرح شده. مخصوصا یک مورد توسط فردی به اسم ادوین دیاز که من ویدیوشو دیدم و طبق گفته ی خودش و کتاب معرفی شده توسط خودش و تحقیقاتی که کردم به نظر روشهای موثری میاد اما متاسفانه نتونستم کتابشو گیر بیارم.
راستی اگه هر روز روغن شترمرغ هم بتونی به سرت بزنی خیلی تاثیر داره. چقدر تایپ کردم. فعلا.