تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 15

نام تاپيک: بحث درموردرشته مهندسی برق کنترل

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض بحث درموردرشته مهندسی برق کنترل

این متن را یه جایی خواندم نظرتون چیه ؟
    من به عنوان کسی که کنترل خونده میخوام بهت یک توصیه کنم که شاید بچه هایی که کنترل خوندن خیلی خوششون نیاد..
    چه به فکر بازار کار هستی چه به فکر جنبه های تحقیقاتی کنترل نرو...
    در ایران (و به طور کلی در دنیا) از مهندسین کنترل فقط برای کارهای اتوماسیون صنعتی(مثل plc)استفاده می کنند یا در ابزار دقیق(در مهندسی شیمی و صنایع نفت و گاز) استفاده می کنند و مثلا در کارهای تخصصی مثل سیستم های کنترلی هواپیماها و موشک ها از یک مهندس هوا فضا استفاده می کنند که دانش کنترلی داشته باشه تا بتونه ملاحظات دیگه ای رو هم با استفاده از زمینه ی هوا فضایی که داره رعایت کنه .
    در مورد کابرد کنترل تو زمینه های دیگه مثل مهندسی مکانیک یا حتی مخابرات و قدرت هم دقیقا این نکته برقراره...در واقع یکی از دلایل اساسی که بهت میگم کنترل نرو اینه که این گرایش مهندسی برق یک گرایش فرا رشته ای هست (با اینکه این موضوع رو بعضی ها یکی از نقاط قوت کنترل می دونند) .پس خیلی بهتره که آدم یک زمینه ی دیگر داشته باشه و از کنترل توش استفاده کنه تا اینکه بشینه کنترل محض بخونه.
    نکته ی دیگه اینکه درس های این کرایش در ارشد بیش تر به صورت ریاضیات محضه و شما باید این فرمول های ریاضی رو در زمینه های دیگه به کار بگیری که شما تا اطلاعاتی از این زمینه های دیگه نداشته باشی این فرمول ها به کاریت نمی یان (در واقع مثل کسی هستی که رشته ی ریاضیات محض می خونه با این تفاوت که اون به قصد ریاضی محض رفته داره اونو می خونه ولی شما...)

در نهایت هم یک نکته ی دیگه هم راجع به بازار کار کنترل بگم که متاسفانه تخصصی بچه های کنترل نیست و مثلا تو زمینه ی plc خیلی از بچه های الکترونیکی و قدرتی هم کار می کنند. تو زمینه ابزار دقیق هم با اینکه از کنترلی ها بیش تر استفاده میکنند ولی اولا سوابق کاری بالایی می خوان و به همین دلیل مثلا یک الکترونیکی رو با سابقه ی کاری بالا به تو ترجیح می دن(مثل همین بخش ابزار دقیقی که من توش کار می کنم که الکترونیکی ها از ما کنترل ها بیش ترند) .در کنترلی که تو صنعت استفاده میشه همون کنترل خطی هست و هیچ بحثی از کنترل غیر خطی و فازی و ... توش نمی شه حداقل ما ندیدیم.پس شما باید تا ارشد بخونی (برای کارشناسی کنترل بازار کار میشه گفت تقریبا صفره) و انوقت فقط از کنترل خطی (+مباحث ابزار دقیق) استفاده کنی.
    در مورد پذیرش دانشگاه های تهران هم که یکی از دوستان اشاره کرد که کمتر از سایر گرایش ها میگیره.
    در کل من فقط اگر عاشق کنترل(و ریاضی) هستی برو کنترل.چون اگه دوست داشته باشی و تو اون زمینه خوب فعالیت کنی از صد تا قدرتی و مخابراتی هم می تونی بهتر بشی مثل دکتر جبه دار
    من در رشته برق فراگیر پیام نور قبول شدم . با توجه به مطالب بالا می خواستم از متخصصین بیشتر بحث کنید تا اگه
    ببینم قانع شدم این رشته را تا اخر ادامه بدم و در غیر این صورت تغییر رشته بدم .من به مطالعه و کسب تخصص خارج از دانشگاه اگاه هستم به غیر از موارد بالا در موارد زیر را نیز
    در نظر بگیرید در بحثهاتون :
    1- ناکار امد بودن انچه می خوانی و انچه در عمل و کار وشغل است
    2- امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در صورتی که ان شرایط ویژه و واقعا سختی نداشته باشه
    3- طی کردن مدراک و دوره های خارج از دانشگاه نه درصورتی که دارای هزینه های بسیار سنگین و بدرد نخور باشد
    4- ذات خود رشته . مثلا رشته بین رشته ای هست هر چقدر هم فول باشی خود رشته (کنترل) همینه و مثلا باید
    از رشته های دیگه اطلاعات داشته باشی
    5- دخالت رشته های دیگه در رشته مثلا بتونند کار شما را انجام بدن
    وکلا هر تجربه ای که بعد از خواندن این رشته بدست اوردید

تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض

ممنون می شم اگه نظری دارید بگید.

داره خودمونی میشه navidr's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2011
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

سلام
    من خودم کنترل دانشگاه تهران خوندم و زیاد با این حرفا موافق نیستم
    اولا کاملا درسته که مهندس برق کنترل نیاز داره دانش خوبی از ریاضی داشته باشه ولی ریاضی محض با کنترل زمین تا اسمون فرق داره به همچنین در بقیه مهندسی ها. این شخصی که این متنو نوشته حتما دانش عظیمی از کل جهان داره که میگه در تمام دنیا کنرل این جوری کنترل اونجوری!!!!!اتفاقا کاملا تخصصی هست! شما وقتی رشتت کنترل نیست چطور می خوای یک کنترل کننده طراحی کنی که بر اساس یک observer که کلی از متغییر های حالتو نداری!!؟؟؟؟یک مهندس هوا فضا چطور میتونه این کارو بکنه؟این حرف درسته که برای طراحی کنترل کننده باید دانش فیزیکی اولیه رو داشته باشی و شما یاد میگیری این دانشو در سطحی که لازمه مثلا در زمینه پنیوماتیک و هیدرولیک و ....... که بعد ازین استفاده می کنی. در اتوماسیون صنعتی دوستمون یک اشتباه لپی کردند بگذارید اینجوری بگم

من خودم دارم کلاسای مخصوص همین دوره رو تو شریف میگذرونم که علاوه بر برق کنترل ما از مکانیک جامدات مکاترونیک و حتی مهندس شیمی ادم داریم ولی دقت کنید وظیفه این هفراد با هم فرق داره خیلی هیچ کدوم جای اون یکی رو نمی گیرن.مثلا مهندس کنترل وظیفش طراحی یک کنترل کننده optimize شدست که این وسط کلی
    actuator و valve و مخزن و چیز های دیگه هست که وظیفه پیاده سازی با مهندس مکانیک و ... هست.ببینید علم یک تار کاملا در هم تنیده شده که برای بهره برداریش به ده ها دانش مختلف و گوناگون نیازه.یکی از دوست های من رفت مصاحبه برای مبنا که شرکت کاملا قوی و استخون داریه.تو مصاحبه با دوستم پرسید هرچی از فیلتر های کامن میدونی بگو!!!!!!!!!!!!!!!!!کالمن!!ما اینو تو رویتگر بهینه خوندیم و اصلا فکر نمی کردم تو ایران و تو عمل استفاده بشه و تئوریشو بپرسن!
    مطلب دیگه اینه که کنترل فرارشته ای هست .این یعنی اینکه دست شما بازه که به صورت تخصصی وارد کنترل و طراحی بشی. بری به صورت تئوری کار کنی .وارد اقتصاد بشی .در صنعت کار کنی در رشته هایی که به ظاهر بیربطند
    یکی دیگه از دوستام قبل کنکور ارشد یه apply کرد ولی بره یکی از دانشگاه ها تو دپارتمان شیمی!!!!!!و استاد هم بسیار استقبال کرد چون دانشجویانش همه سر رشته کمی از کنترل داشتند و به مشکل بر می خورد.جالب اینجاست خوده استاد هم کنترل خونده بود و پیشنهاد full fund هم کرد!!
    شما در مهندسی پزشکی هم کاربرد بسیار می بینید بره کنترل
    نمونه دیگه اینکه استاد های کنترل ما مثل دکتر کارولوکس که پدر فازی لاجیک هستند تو حامعه های اماری زیستی مطالعه داشت!!یه چیز عجیب قریبی بود اصلا!یا دکتر سلحشور که استاد کنترل خطی ما بود الان شده معاون وزیر نفت!دکتر جبه دار دکتر نیلی تو رباتیک!!!
    امید وارم مفید واقع شده باشه حرفام
    سر بلند و پیروز باشید

4. این کاربر از navidr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض

میشه شماکه کنترل خواندید نقشه راه را برای موفقیت بم بگید . قطعا فقط پاس کردن درسهای دانشگاه نیست . انهم من که پیام
    نور هستم . می خوام در هر رشته فنی که وارد می شم متخصص بشم و تااخر ادامه بدم . ولی چون این راه را نرفتم نمی دانم چکار
    باید برای موفقیت کنم .همچنین اگه می دانی مسیر یک ادم کنترلی موفق را در بگو که از دانشگاه شروع می کنه و مثلا در اخر
    می تونه چه شغلهایی را بگیره. و فضای پیشرفتش چیه

تاريخ عضويت
    Oct 2011
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

میشه شماکه کنترل خواندید نقشه راه را برای موفقیت بم بگید . قطعا فقط پاس کردن درسهای دانشگاه نیست . انهم من که پیام
    نور هستم . می خوام در هر رشته فنی که وارد می شم متخصص بشم و تااخر ادامه بدم . ولی چون این راه را نرفتم نمی دانم چکار
    باید برای موفقیت کنم .همچنین اگه می دانی مسیر یک ادم کنترلی موفق را در بگو که از دانشگاه شروع می کنه و مثلا در اخر
    می تونه چه شغلهایی را بگیره. و فضای پیشرفتش چیه
    دوست عزیز من هنوز در جایگاهی نیستم که بتونم این مسیرو بره شما ترسیم کنم ولی هدف خودمو میتونم بگم من در حال حاضر منتظر نتیجه ارشد هستم و اگه بشه ادامه تحصیل دکترا در خارج و وارد تحقیق و پژوهش بشم و در نتیچه تدریس در دانشگاه.ولی کس دیگرو میشناسم که ترجیح میده بعد ارشد وارد بازار کار بشه.پس اول مشخص کن چی کار می خوای کنی؟وارد دنیای کار بشی یا پژوهش ؟چون اگه فرض کنیم می خوای وارد کار بشی شرایط فرق میکنه شما لزومی به ادامه تحصیل در ارشد نداری .چیزی که نیاز داری کلاس های مخصوص دوره اموزش مهندس اتوماسیون و کنترل هست که قشم ولتاژ یا همین دانشگاه شریف برگزار میکنه(این کلاس ها حتی بره اپلای کردن و اون ور اب بدرد میخوره)مطمئن باش دانشگاه اصلا نمیتونه خلا ء این وسطو پر کنه.مثال بزنم الان اگه به یه مهندس تازه درومده از دانشگاه بگی یه کنترل کننده طراحی کن بلده فقط یه بلوک دایاگرام بکشه با چند تا تبدیل لاپلاس توش!!!پیاده سازی بلد نیست!نمیگم تو دانشگاه درس نخون ولی اکثر درس ها کاربردی نداره در صنعت به جز درس های زیر که به نظرم دید خوبی به کاری که در اینده می خوای انجام بدی
    کنترل خطی کنترل دیجیتال و غیر خطی ابزار دقیق کنترل صنعتی
    اینارو شده یه سورس خوب پیدا کن بخون یا برو سر کلاس های دانشگاهی که میدونی تو این زمینه قویه یا هر روش که صلاح میدونی
    ولی بره ادامه تحصیل به شما پیشنهاد می کنم که حتما بره کنکور ارشد مثل چی بخونی و حتما حتما دانشگاهتو قوی کن چون بره اپلای کردن میدونم به مشکل بر میخوری اصلا سوای این قضییه شما می خوای وارد کار پژوهش بشی پس باید خودتو صرف درس کنی و فقط به بهترین استادا و دانشگاها فکر کنی از الان هم لزومی به نگران بودن که اینده چی کار کنم که بهترین کار باشه نداری شما دانشجویی بره اینکه اینده خوبی داشته باشی وظیفت درس خوندنه اگه فکر میکنی دانشگاه کم میگذاره سعی کن با روش های مختلف جبرانش کنی یعنی خود انگیخته درس بخونی نه از روی فشار و تکلیف.

فضای پیشرفت جدا در این رشته زیاده دوست من ولی شما تا دید اولیه ای پیدا نکنی نمیتونی انتخاب کنی شما میتونی در صنعت وارد ابزار دقیق بشی یا بری اتوماسیون یا بری در ساخت وسایل روبوتیک که بسیار در علم مهندسی پزشکی پر کاربرده و(این رشته پولدرار و اینده داره مهندسی پزشکی)کار کنی بری در صنایع نظامی وظیفه طراحی سیستم های کنترلی یه موشکو بر عهده بگیری یا در صنعت ماشین یا حتی وارد اقتصاد بشی!!!!!!!کنترل جدا فرارشته اییه!در هر صنعتی که فکر میکنی نیاز به مهندس کنترل وجود داره.
    به نظر من شما تنها کار و بهترین کاری که میتونی بکنی درس خوندن خود انگیختست مسیر ها بعدا پیش پات باز میشه و با دید خوبی میتونی انخاب کنی

7. این کاربر از navidr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض

قطعا که باید خود دانشجو تلاش کنه و روی دانشگاه حساب باز نکنه . من با سن 29 و داشتن یه لیسانس می شه گفت علاقه ام به رشته فنی و مهندسی بود که باعث شد دوباره شروع کنم اما با تجربه ای که از لیسانس اولم
    داشتم و با توجه به اینکه برای ورود به رشته فنی با توجه به شرایطم چاره ای جز پیام نور را نداشتم فقط روی
    دانشگاه حساب باز نکردم بخاطر همین هم است که از کسانی که اطلاع در این رشته دارند دارم مشورت می گیرم
    تا دچار اشتباه نشم و بتونم نقشه راه مطمئنی را پیدا کنم . من هدفم کار و درکنارش متخصص شدن و اپ شدن
    در رشته ام است . می دانم که باید سخت کار کنم . اما از چه راهی . دنبال راه هستم . از صحبتهای بالا متوجه شدم
    که باید روی کلاسهایی که گفتی حساب باز کنم . باز چون من از این رشته اطلاعات بدرد بخور و کافی که به واقعیت نزدیک باشه ندارم از جملاتی که خودم نقل کرده بودم می ترسم . گزینه های دیگری مثل برق قدرت یا مخابرات یا حتی مکانیک را درکنار کنترل گذاشتم . کاش می دانستم از کسانی که در این زمینه اگاهی کافی نسبت به رشته
    برق یا مکانیک به خصوص از فضای داخل کشور دارند راهنمایی بگیرم . نمی خوام سرمو زیر بندازم برم دانشگاه می خوام از اول بدونم باید چه کار کنم و طی طریق کنم. اگه شما جایی یا راهی را برای بررسی و انتخاب رشته و چگونگی متخصص شدن در یک رشته می دانید باز بنده را راهنمایی کنید ضمنا از کلاسهایی که کنار دانشگاه برای رشته برگزار
    می شه و حتی می شه گفت از مدرک دانشگاه هم معتبرتر هست و ذکر کردی باز بیشتر راهنمایی کن .

تاريخ عضويت
    Oct 2011
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

اون جور که من متوجه شدم شما قصد موندن داخل ایرانو دارید.حقیقتش من بیشتر ازین کمکی ازدستم برنمیاد خصوصا چون راجع به رشته های دیگه اطلاعی ندارم ولی اگر زمانی تصمیم گرفتی بیای کنترل پیشنهاد من به شما اینه پس از پایان تحصیلات حتما کلاس های مخصوص صنعت رو شرکت کنید چون دانشگاه تقریبا میتونم بگم ارتباطی با صنعت نداره .برای مثال کسی که شمارو می خواد استخدام کنه کاری نداره از کدوم دانشگاه اومدی می خواد ببینه کار بلدی یا نه!مثلا میپرسه بیا این نقشه P&ID رو تحلیل کن.کلاس های موجود شمارو با این وضع اشنا میکنه بهت اشنایی با PLC نرم افزارهای مربوط و بسیار چیزهای مهم دیگرو یاد میده در حال حاضر من میدونم 2 جا ازین کلاسا ارائه میدن یکی قشم ولتاژه یکی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف
    قشم ولتاژ کلا نمایندگی زیمنس داره(یا داشت)و شریف هم که بهترین هارو از صنعت برداشته اورده دوره جامع کلاس شریف که من شرکت میکنم 800 پولش شد و از همه قشری اومده بودن فقط ه تئوری نیست شما کار با PLC میکنید از ایران خودرو بازدید داره و اخر هم بره ارائه مدرک از شما یه پروژه می خوان که یه مدرک در اخر از دانشگاه شریف ارائه میده
    حتی یه نفر دیپلم درا هم ترم پیش بوده سر کلاس.به جرات میتونم بگم اون اقایی که نشسته سر کلاس و از یه دانشگاه نه چندان خوب ازونی که سر شریف و تهران تئوری خونده اومده بیرون شانس بیشتری بره کار داره.من دیدم دیگه طرف کنترل خطی 18 شد ولی میگفتی کنترلر طراحی کن بلوک دیاگرام میکشید!!!!!!!
    اما شما دنبال بیشتر ازینایی و فکر کنم قانع نشدی.من پیشنهادم اینه پاشو بیا یه دانشگاهی از استادایی که در صنعتن کمک بگیر مثلا دکتر محسنین ادمی که استاد تمامه و تقریبا میتونم بگم هرجا بری تو کثر نیروگاهی هااسمشو شنیدن و باهاش کار کردن و احترام میگذارن بهش.این ادم بسیار ادم خوبیه و لذت میبره کمک کنه من مطمئنم کمکت میکنه دانشگاه تهران درس میده برق قدرت
    اگه کمکی بود بازم در خدمتم ولی فکر کنم چیزی بیشتر ازین نتونم بگم

---------- Post added at 04:52 PM ---------- Previous post was at 04:51 PM ----------

حالا چرا تمرکز شما رو کنترل هستش؟ایا اشنایی قبلی داره به این گرایش؟و یا چرا برق؟به نظرم شما دست گذاشتی رو رشته ای که خیلی ها که اولش با علاقه میان اخرش با تنفر مدرکو میگیرن.یه وقت برداشت اشتباه نشه کل حرفم اینه که راه سختی رو در پیش داری اینجا.بلاخره رشته ای یه که تقریبا از اول تا اخر لیسانس با انواع ریاضیات سرو کله میزنی و اکه علاقه نداشته باشی زده میشی.من 3 نفرو میشناسم از دوستام سریع تغییر رشته دادن.اونم کارگردانی
    مثلا پسر خاله من بره ارشد مکانیک تونست خودشو بورسیه سایپا کنه(نمیدونم روال چه جوریه ولی بعد تحصیل مثلا سه سال باید کار میکرد که اگه اینا خوششون اومد استخدام بشه)به من نگفته چقدر حقوق میگیره ولی اونقدر شد که بعد 4 5 سال باکمک 60 70 ملیون کمک از طرف خانواده و وام تونست یه خونه 70 80 متری خوب بخره .الان هم داده اجاره و جالب اینجاست با یکی شریک شد و تو محمود اباد زمین خریده که بعدا ویلا بسازن!!!!میتونی بررسی کنید الان کدام رشته ها بورسیه میشن.
    Last edited by navidr; 30-03-2012 at 16:06.

10. این کاربر از navidr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض

من به ریاضی و فیزیک علاقه دارم . کلا به تحلیل و طراحی و خلاقیت هم همینطور . با این مشخصات می تونم
    سراغ رشته هایی مثل رباتیک و... برم اما فاکتور جنبه اقتصادی باعث می شه که به فکر کار یا درامد انهم باشم
    بخاطر همین روی دو رشته برق و مکانیک زوم کردم . الان کنترل را قبول شدم و هدفم اول انتخاب رشته دوم
    متخصص شدن در سطح بالا و ادامه دادن تا اخر و سوم اقتصاد هست که خود به خود اگه به دو هدف اول برسم فکر
    کنم جور بشه .براش باید وقت و سرمایه بزارم ولی راه را باید بدانم .
    از کل صحبتهات متوجه شدم که باید از یه استاد دانشگاه یا یه خبره کمک بگیرم و دوم درکلاسهای شریف شرکت کنم
    (چطوری می شه اطلاعاتی از کلاسها و ثبت نام بدست اورد؟ البته برای من زود است فعلا)
    خودتون الان چه کار می کنید؟

تاريخ عضويت
    Oct 2011
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

من به ریاضی و فیزیک علاقه دارم . کلا به تحلیل و طراحی و خلاقیت هم همینطور . با این مشخصات می تونم
    سراغ رشته هایی مثل رباتیک و... برم اما فاکتور جنبه اقتصادی باعث می شه که به فکر کار یا درامد انهم باشم
    بخاطر همین روی دو رشته برق و مکانیک زوم کردم . الان کنترل را قبول شدم و هدفم اول انتخاب رشته دوم
    متخصص شدن در سطح بالا و ادامه دادن تا اخر و سوم اقتصاد هست که خود به خود اگه به دو هدف اول برسم فکر
    کنم جور بشه .براش باید وقت و سرمایه بزارم ولی راه را باید بدانم .
    از کل صحبتهات متوجه شدم که باید از یه استاد دانشگاه یا یه خبره کمک بگیرم و دوم درکلاسهای شریف شرکت کنم
    (چطوری می شه اطلاعاتی از کلاسها و ثبت نام بدست اورد؟ البته برای من زود است فعلا)
    خودتون الان چه کار می کنید؟
    تو اینترنت دنبال جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و یا قشم ولتاژ بگردید به راحتی اطلاعات در اختیارتون میگذارن
    مثلا این مال شریف دورش 110 ساعت و در روز های جمعه از 8 صبح تا 4 بعد از ظهره
    راستش من خودم کنکور ارشد دادم و در حال حاضر منتظر نتیجم ولی هم زمان دارم کلاسای شریفو دارم شرکت میکنم (جلسه دومش جمعست فک کنم)و در کنارش کلاس زبانو تدریس خصوصی بره دانشگاه و دبیرستان
    همینا تقریبا!!

13. این کاربر از navidr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2010

پيش فرض

ممنون . از کلاسهای شریف راضی هستی . یادت باشه اگه مدرک ازشون گرفتی بهم ارزیابیتون رابگید. من قصد دارم با اساتیدی که در دانشگاه هستن و در صنعت و کار هم هستن مشورت کنم . مثل همان استادی که گفتید. اما
    ایا جواب می دن . اصلا چطور میشه گیرشون اورد .

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •