تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 16

نام تاپيک: سيمين دانشور درگذشت (خـبـر)

کاربر فعال انجمن هنر هفتم nar nia's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض سيمين دانشور درگذشت (خـبـر)

سيمين دانشور عصر امروز (پنج شنبه 18اسفند ماه) پس از يک دوره بيماري در منزلش در سن 90سالگي از دنيا رفت.
    به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)سيمين دانشور (متولد 8 ارديبهشت سال 1300خورشيدي در شيراز) نويسنده و مترجم ايراني است.
    وي نخستين زن ايراني است که به شکل حرفه‌اي در زبان فارسي داستان نوشت.مهم‌ترين اثر او رمان سووشون است که نثري ساده دارد و به 17 زبان ترجمه شده است و از جمله پرفروش‌ترين آثار ادبيات داستاني در ايران محسوب مي‌شود. دانشور همچنين عضو و نخستين رئيس کانون نويسندگان ايران بود.
    اخبار مراسم تشييع پيکر بانوي پيشکسوت ادبيات داستاني ايران متعاقبا اعلام خواهد شد.

2. 8 کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    مازندران

پيش فرض

آین چرا اسمش واسه من اینقدر اشناست ؟ کجا شنیدم ؟ چه کارهایی کرده ؟

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

دکتر سیمین دانشور همسر جلال آل احمد

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

سیمین دانشور نویسنده و مترجم شهیر ایران و همسر جلال آل احمد عصر امروز (پنجشنبه) در سن 90 سالگی در تهران درگذشت.

به گزارش مهر، مهم‌ترین اثر او رمان "سووشون" است.
    ...و این آخرین عکس های به جامانده از اوست.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

---------- Post added at 04:25 PM ---------- Previous post was at 04:24 PM ----------

زمان و مکان تشییع و محل خاکسپاری پیکر زنده‌یاد سیمین دانشور مشخص شد.

علی دهباشی در گفتگو با مهر، از هماهنگی با خانواده دانشور برای برگزار مراسم تشییع و خاکسپاری وی خبر داد و گفت: پیکر سیمین دانشور ساعت 10 صبح روز یکشنبه 21 اسفند از مقابل تالار وحدت تهران به سمت بهشت زهرا (س) تشییع می‌شود.

پیکر بانوی داستان‌نویسی ایران و همسر زنده‌یاد جلال آل‌احمد به احتمال زیاد در قطعه هنرمندان و نام‌آوران بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده می‌شود.

سیمین دانشور که 8 اردیبهشت 1300 در شیراز به دنیا آمد، روز پنجشنبه 18 اسفند 1390 روی در نقاب خاک کشید.

برخی از جمله تالیف‌ها و ترجمه‌های دانشور عبارتند از: «آتش خاموش» 1327، «سرباز شکلاتی » اثر برنارد شاو 1328، «دشمنان» اثر آنتوان چخوف، مجموعه داستانهای کوتاه 1328، «بتاتریس» اثر شنیتسلر 1332، «رمز موفق زیستن » اثر دیل کارنگی 1332، «کمدی انسانی» اثر ویلیام سارویان 1334، «داغ ننگ» اثر ناتانیل هارثون 1334، «همراه آفتاب» اثر هارول کور لندر، مجموعه داستانهای ملل مختلف برای کودکان 1337، «شهری چون بهشت» 1340، «باغ آلبالو» اثر انتوان چخوف 1347، «سووشون» 1348، «چهل طوطی با جلال آل‌احمد»1351، «بنال وطن» اثر آلن پیتون 1351، «مسائل هنرایران» ده شب، شبهای شاعران و نویسندگان ایران 1356، «مجموعه داستان کوتاه» 1358، «بی کی سلام کنم؟» 1359، «غروب جلال» 1360، « ماه عسل آفتابی» ترجمه‌ای از آثار نویسندگان مختلف 1362، «جزیره سرگردانی» رمان جلد اول ،1372، «شناخت و تحسین هنر» مجموعه مقالات 1357، «از پرنده‌های مهاجر بپرس» 1376، «ساربان سرگردان» 1380، «کوه سرگردان» و مجموعه داستان «انتخاب».

---------- Post added at 04:25 PM ---------- Previous post was at 04:25 PM ----------

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، درگذشت نویسنده و روشنفکر بزرگ معاصر را تسلیت گفت.

به گزارش مهر، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ، در پیامی با اظهار تاسف از درگذشت سیمین دانشور فقدان وی را به جامعه ادبی و اهل علم و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران تسلیت گفت.

متن پیام حداد عادل به این شرح است :

«بسمه تعالی

درگذشت نویسنده ارجمند ، خانم سیمین دانشور همسر نویسنده بزرگ زنده یاد جلال آل احمد موجب تاسف فراوان شد.

فقدان این بانوی هنرشناس و ادیب دانشمند را به جامعه ادبی و اهل علم و فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران تسلیت می گویم.»

سیمین دانشور نویسنده و مترجم شهیر ایرانی و همسر جلال آل احمد در سن 90 سالگی عصر امروز در تهران درگذشت.

وی نخستین زن ایرانی است که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم‌ترین اثر او رمان "سووشون" است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده است و از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران محسوب می‌شود.

---------- Post added at 04:25 PM ---------- Previous post was at 04:25 PM ----------

یکی از نزدیکان مرحوم سیمین دانشور علت فوت این نویسنده را کهولت سن و آنفولانزای شدید عنوان کرد.

به گزارش فارس، یکی از نزدیکان مرحوم سیمین دانشور علت فوت این نویسنده را کهولت سن و آنفولانزای شدید عنوان کرد.

علی دهباشی در این باره گفت: سیمین دانشور پس از تحمل یک دوره بیماری که در این اواخر دچار آن شده بود سرانجام در ساعت 16 امروز (پنجشنبه) درگذشت.

وی ادامه داد: مرحوم سیمین دانشور در آستانه 92 سالگی بود و کهولت سن وی در فوت وی موثر بود؛ ضمن این که در این اواخر نیز مرحوم سیمین دانشور دچار یک آنفولانزای شدید شده بود که این عامل نیز در فوت وی تاثیر زیادی داشته است.

دهباشی درباره زمان دقیق مراسم تشییع این بانوی نویسنده گفت: مراسم تشییع وی قطعا روز جمعه نخواهد بود و احتمالا روز شنبه و حتی یکشنبه خواهد بود.

وی درباره مکان خاکسپاری مرحوم سیمین دانشور و اینکه وی در کنار همسرش جلال آل احمد دفن خواهد شد نیز گفت: ابتدا باید وصیتنامه مرحوم سیمین دانشور خوانده شود و آن گاه در این باره تصمیم گیری خواهد شد.

6. این کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

منزل مرحوم سیمین دانشور

عکس: روح الله یزدانی

8. 4 کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

مجله گوهران در سال ۸۵ مصاحبه‌ای پیرامون نیمایوشیج با سیمین دانشور کرده بود که او در این مصاحبه خاطراتی را از موسی صدر و نیما و جلال بیان کرده بود.

بخشی از حرف‌های سیمین دانشور بدین شرح است: «موسی صدر خیلی خوش تیپ بود. حالا لیبی (قذافی) یا گمش کرده یا کشتدش، نمی‌دونم. غروب بود. موسی صدر اومد، در زد. اون یکی از زیبا‌ترین مردهای دنیا بود. چشم‌های خاکستری، درشت، زیبا. لباس آخوندیش هم شیک، از این سینه کفتری‌ها. من در رو باز کردم.

گفتم: ببینم! شما امامی، پیغمبری! تو حق نداری این‌قدر خوشگل باشی!
    خندید. گفت: جلال هست؟ گفتم: آره، بیا تو. اومد تو. نیمام که همیشه اینجا بود… دیگه من نرسیدم چایی به نیما بدم.

نیما تو خاطراتش نوشته که: سیمین محو جلال امام موسی صدر شد و چایی ما رو خودش نداد و منم چایی نخوردم.

موسی صدر سه چهار روز اینجا موند. نیما خیلی حسودیش شد. نیما خیلی وسواسی بود. باید چایی رو خودم می‌ریختم. تفاله نداشته باشه. سرش هم این قد خالی باشه. خودمم می‌دادم بهش.

من محو جمال صدر شدم. خیلی زیبا بود. بعد سه چهار روز موند و بعد ما رفتیم قم. او رئیس نهضت امل در لبنان بود. «سووشون» رو او به عربی ترجمه کرد. آورده بود برامون. بعد ما رو به قم دعوت کرد که دیگه بیرونی و اندرونی بود. ولی می‌دیدمش. شام و نهار اینا می‌دیدیمش.»

مجله‌ گوهران (ویژه‌ نیمایوشیج)، ۱۳ دی ۱۳۸۵

10. این کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

sue

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

پيكر سيمين دانشور تشییع شد

پيكر سيمين دانشور روي دست دوستداران فرهنگ و ادب ايران تشييع شد تا در آرامگاه ابدي‌اش آرام گيرد.

به گزارش ايسنا مراسم تشييع پيكر بانوي ادبيات داستاني ايران صبح امروز (يكشنبه، 21 اسفندماه) با حضور جمعي از علاقه‌مندان آثار سيمين دانشور و ادبيات ايران از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه‌ي هنرمئدان بهشت زهرا (س) برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم كه با حضور چهره‌هاي مختلف فرهنگي و هنري همراه بود، سخنراني سيمين دانشور درباره‌ي هنر معاصر پخش شد و صداي اين نويسنده در فضا طنين انداخت. همچنين پيام تسليت سيدمحمد حسيني ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ توسط رضا حميدي خوانده شد.

در ادامه، بهمن دري ـ معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ با عرض تسليت از طرف مجموعه‌ي وزارت ارشاد، گفت: به من مي‌گفتند اين اواخر سيمين دانشور كج‌خلق شده؛ ولي وقتي خدمتش رسيدم، اين‌گونه نبود. او كتابي به من هديه داد و وقتي به او گفتم امضايش كنيد، بعد كتاب را امضا كرد و توسط دوستي برايم فرستاد.

دري با بيان اين‌كه سيمين دانشور در عرصه‌ي داستان‌نويسي حرف اول را مي‌زد و فكر نمي‌كنم كسي بتواند در داستان‌نويسي به تبحر او برسد، عنوان كرد: او در زمان جواني‌اش نيز كيفيت داستان‌هايش يك سر و گردن بالاتر از نويسنده‌هاي هم‌سن و سالش بود.

معاون فرهنگي وزارت ارشاد در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت: سيمين دانشور همواره در كارهاي خير شركت مي‌كرد. بعد از انقلاب و در بحبوحه‌ي انقلاب و جنگ، كمك‌هاي زيادي به رزمندگان مي‌كرد. همچنين در زمان زلزله‌ي بم و رودبار، كمك‌هاي زيادي به مردم زلزله‌زده كرد.

دري در ادامه گفت:‌ دانشور به ساده‌نويسي معتقد بود و كتاب «سووشون» نقطه‌ي اوج كارهاي ساده و در عين حال عميق اوست.

او همچنين اظهار كرد: وزارت ارشاد تلاش مي‌كند اگر اثري از سيمين دانشور به جا مانده است و يا بايد تجديد چاپ شود، آن‌ها را چاپ و در نمايشگاه كتاب در فرم خاصي عرضه كند كه اين موضوع متقارن با هشتم ارديبهشت، روز تولد سيمين دانشور، نيز هست.

در ادامه‌ي اين مراسم، غلامرضا امامي در سخناني گفت:‌ توي اين شهر شلوغ، در خيابان عشق، در كوچه‌ي اول‌، ميان بن‌بست ارض و سماء خانه‌اي است كه جلال ساخته است؛ خانه‌اي كه جلال براي سيمين ساخته و هنوز پابرجا مانده است. او اين خانه را رها نكرد. اين خانه، خانه‌ي دل او و خانه‌ي دل ماست. اين خانه هنوز سخن مي‌گويد. تاريخ ادبي و اجتماعي اين سرزمين در آن خانه نقش بسته است و اميدوارم اين خانه براي اين سرزمين بماند.

اين نويسنده سپس به جمله‌هايي از سيمين دانشور اشاره كرد و از قول اين بانوي داستان‌نويس گفت: زندگي سرودي است، با محبت بخوانش و بدان اصل زندگي، سفر ميان زايش و مرگ است.

امامي در ادامه عنوان كرد: او را هرگز نمي‌يابم كه رفته باشد. ‌سيمين سفر به خير! آخرين سفر به خير! امروز به ديدار جلال مي‌روي. از او بياموزيم دانايي،‌ دل به مردم دادن‌ و راه خود رفتن و بسياري از چيزهاي ديگر را. سيمين دانشور امروز به ابديت و بي گمان به آستان بهشت جاي دارد. بر فراز سيمين، درخت پرادب اين سرزمين، درخت‌ها خواهد بود و در كنار آن‌ها نهال‌ها و نسل‌هاي بعدي به اين بانو و همسرش سپاس خواهند گفت. جلال آبروي اهل قلم بود.

در ادامه‌ي مراسم، علي دهباشي در سخناني گفت: در اين جمع گسترده‌ي ما كيست كه با دانشور زندگي نكرده باشد و بيش‌تر از من با او انس و مجالست نداشته باشد؟ حضور وسيع شاعران و نويسندگان و مقامات فرهنگي در اين مراسم نشان مي‌دهد كه دانشور از چه جايگاهي در ادب معاصر ما برخوردار بوده است.

او همچنين گفت: سه نسل از ما با رمان‌ها و آثار دانشور زندگي كرده‌ايم و هميشه دم گرم،‌ پرمهر و مهربانش آرامش‌بخش همه‌ي ما بود. من به نمايندگي از دو تن از بازماندگان سيمين دانشور موظف شدم از حضور شما در اين‌جا تشكر كنم؛ ويكتوريا دانشور و ليلي رياحي و خاندان جلال آل احمد .

دهباشي با خواندن شعري از فريدون مشيري كه سيمين دانشور آن را دوست داشت و در هنگام خواندن آن صدايش با بغض و اندوه همراه بود، سخنانش را به پايان رساند.

به گزارش ايسنا،‌ پيكر سيمين دانشور پس از اقامه‌ي نماز توسط حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود دعايي، به سمت قطعه‌ي هنرمندان بهشت زهرا (س) تشييع شد تا بانوي داستان ايران در آرامگاه ابدي‌اش به خاك سپرده شود.

مراسم تشييع پيكر سيمين دانشور با حضور چهره‌هاي مختلف فرهنگي و هنري همراه بود. از جمله حاضران در اين مراسم، جواد مجابي، منيژه محامدي، احمد ميراحسان، مسعود جعفري، فرخنده حاجي‌زاده، صديق تعريف، احسان نراقي، سيمين بهبهاني، ابوالحسن تهامي، ليلي گلستان، حبيب‌الله پيمان، فريد مرادي، سهيل محمودي، داريوش شايگان، غلامحسين سالمي، ناهيد توسلي، مصطفي رحماندوست، محمود معتقدي، عظيم زرين‌كوب، نعمت احمدي، محمد دهقاني، هرمز همايون‌پور، احمد مسجدجامعي، بزرگمهر رفيعا، محمد سرير، حسين سناپور، محمد قاسم‌زاده، حسن اصغري، كامبيز درمبخش و بهمن فرمان‌آرا بودند.

12. 3 کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه sami-z's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2011

پيش فرض

خاطرات زیبای از زمان خوندن سوشون دارم...روحت شاد سیمین جان.....

کـاربـر بـاسـابـقـه sourena's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2005
    محل سكونت
    اسرائیل - اورشلیــم

11

واای بر ما ....

ببین به کجا رسیــدیم

تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

مجلس ترحیم سیمین دانشور

محمود دولت آبادی در مجلس ترحیم سیمین دانشور

گفت‌و‌گوی محمود دولت آبادی با وزیر ارشاد مجلس ترحیم سیمین دانشور

سید محمد حسینی وزیر ارشاد در مجلس ترحیم سیمین دانشور

محمدرضا شفیعی کدکنی و حجت الاسلام دعایی در مجلس ترحیم سیمین دانشور

ویکتوریا دانشور خواهر سیمین دانشور

ساعد باقری و سهیل محمودی در مجلس ترحیم سیمین دانشور

لیلی ریاحی دختر خوانده سیمین دانشور

حجت الاسلام نقویان و سید محمد حسینی وزیر ارشاد در مجلس ترحیم سیمین دانشور

دری معاون فرهنگی وزیر ارشاد در مجلس ترحیم سیمین دانشور

عکس: محمد حسن زاده

16. 2 کاربر از nar nia بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 1 از 2 12 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •