يك مطالعه جديد نشان ميدهد يك پنجم از تمامي رايانههاي لپتاپ دست كم يك بار در طول عمر خود دچار مشكلات سختافزاري جدي شده و تعويض برخي قطعات براي ادامه فعاليت آنها اجتناب ناپذير خواهد بود.
به گزارش سايت اينترنتي "پيسيورلد"، شركت تحقيقاتي"گارتنر" اعلام كرد از ميان تمامي قطعات موجود در لپتاپها، دو قطعه "مادربورد" و "هارد ديسك" بيش از ساير قطعات آسيب پذير بوده و امكان بروز مشكل در آنها نسبتا زياد است.
مقايسه وضعيت رايانههاي شخصي روميزي و لپتاپها نشان ميدهد آمار بروز خرابيها در رايانههاي شخصي كمتر از لپتاپهاست به طوري كه شركت "گارتنر" تخمين زدهاست تنها ۵درصد از رايانههاي شخصي روميزي فروخته شده در سالهاي ۲۰۰۵و ۲۰۰۶ممكن است در سال اول فعاليت خود دچار مشكل شوند و ۱۲درصد از آنها با گذشت چهار سال از عمر خود دچار مشكل ميشوند.
اين درحالي است كه حدود يك پنجم از لپ تاپهاي فروخته شده در همين دوره در چهار سال نخست عمر خود، نياز به تعويض قطعات سختافزاي پيدا ميكنند.
به گفته كارشناسان، در حالي كه در گذشته قطعاتي نظير كارت شبكه و يا "مودم"، خارج از "مادربورد" رايانه قرار داشتند، اما مادربوردهاي جديد مورد استفاده در لپتاپها از پيچيدگي بالايي برخوردار بوده و قطعات ياد شده با آنها يكي شدهاند و اين بدان معناست كه بهطور مثال خراب شدن مودم لپتاپ به معناي نياز به تعويض كل مادربورد خواهد بود.
پس از "مادربورد" و "هارد ديسك" در لپتاپها، صفحه نمايش، ضامن بسته شدن و همچنين لولاهاي لپ تاپ از ديگر قطعات آسيپپذير اين رايانهها هستند.