در حال حاضر چهار شرکت خصوصي و يک شرکت نيمه دولتي درافغانستان خدمات مخابراتي را به بيش از 10 ميليون نفر عرضه مي کنند و شمار کاربران اينترنت به يک ميليون نفر مي رسد.
وزير مخابرات و فناوري اطلاعات افغانستان روزيکشنبه اعلام کرد که کشورش براي اولين بار از طريق شبکه فيبرنوري به پاکستان و از آنجا به شبکه جهاني اينترنت متصل شد.
به گزارش "بی بی سی"، "اميرزي سنگين" در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با اتصال شبکه نوري به پاکستان، سهولت هاي قابل توجهي درعرضه خدمات تلفن، فاکس، اينترنت و فناوري هاي اطلاعاتي ايجاد مي شود.
وي با اشاره به دستاورد هاي وزارتخانه متبوع گفت: در هشت سال گذشته بزرگترين رقم سرمايه گذاري خارجي با يک و نيم ميليارد دلار مربوط به عرصه ارتباطات کشور است.
وزير مخابرات افغانستان نحوه گسترش فعاليت هاي مخابراتي را خوب ارزيابي کرد و افزود: در حال حاضر 11 ميليون نفر از خدمات تلفن همراه استفاده مي کنند که 80 درصد جمعيت کشور را شامل مي شود.
مهندس "سنگين" با تاييد پايين بودن کيفيت خدمات اينترنتي درافغانستان گفت: ارائه خدمات اينترنتي به لحاظ موقعيت نامناسب جغرافيايي اين کشور کوهستاني از طريق ماهواره صورت مي گيرد و علي رغم فعاليت 20 شرکت خدمات اينترنتي، هنوزهم کاربران از عرضه خدمات به دليل کيفيت و سرعت پايين شکايت دارند.
اين مقام افغان ادامه داد که با فعاليت رسمي شبکه فيبر نوري از اول دي ماه ، تغييرات اساسي در خدمات تلفن و اينترنت درکشور فراهم خواهد شد و علاوه بر افزايش کيفيت خدمات ، قيمت ها نيز کاهش خواهد يافت.
در حال حاضر هزينه استفاده از اينترنت در افغانستان هر ساعت 60 افغاني است که به گفته مهندس سنگين وزير مخابرات افغانستان ، اين رقم به 10 افغاني در ساعت کاهش مي يابد.
هر افغاني معادل 208ريال ايران است.
ايجاد طرح شبکه فيبر نوري در افغانستان از سال 1386 هجري شمسي آغاز شده است و پيشتر ارتباط اين کشور از طريق شبکه فيبرنوري با ايران، تاجيکستان و ازبکستان برقرار شده بود.
اين پروژه با 102 ميليون دلار سرمايه گذاري در افغانستان گسترش مي يابد.
در حال حاضر چهار شرکت خصوصي و يک شرکت نيمه دولتي درافغانستان خدمات مخابراتي را به بيش از 10 ميليون نفر عرضه مي کنند و شمار کاربران اينترنت به يک ميليون نفر مي رسد.
80 درصد عمليات اجرايي طرح شبکه فيبرنوري در افغانستان انجام شده که باقي مانده به علت مشکلات امنيتي در محدوده کابل به غزني و بالعکس و هرات به زابل و بالعکس همچنان باقي مانده است.
دیگه همینمون مونده بود. آقایان در وزارت ارتباطات خسته نباشند.
واقعا هر روز بجای پیشرفت پسرفت می کنیم. البته جدیدا باید همه چی رو انکار کرد وگرنه متهم به منافق بودن میشی.
---------- Post added at 01:59 AM ---------- Previous post was at 01:55 AM ----------
بخدا بازم افغانیا
تازه همین الانشم بهمون می خندن آخه من چند وقت ÷یش با یه افغانی چت می کردم من با ای دی اس ال یه آهنگ دانلود کردم ولی اون آلبوم رو دانلود کرد بعد منم موندم که چطوری براش توضیح بدم قدرت اول منطقه سرعتش اینطوریه
---------- Post added at 01:59 AM ---------- Previous post was at 01:59 AM ----------
---------- Post added at 02:00 AM ---------- Previous post was at 01:59 AM ----------
رست بر عكس كشور ما . اينجا سرعت كم مي شود و قيمت افزايش مي يابد. يك اقتصاددان سوييسي چهار دهه قبل پيش بيني كرده است كه افغانستان در سال 2030وارد مرحله توسعه يافتگي مي شود و البته پيش بيني كرده است كه ايران هرگز يك كشور توسعه يافته نخواهد شد. نشانه هاي ان را ميتوان در نوع برخورد مقامات افغان در انتخ\ابات اخير و نوع برخورد مقامات كشور مان ديد.