در زمستان سال 83 گروه کوچکی در طبقه پنجم ساختمانی در خیابان ولیعصر گرد هم آمدند تا دست به اقدام مهمی بزنند. این گروه ششنفره پیادهسازی فناوری جدید و پیچیدهای را در ایران در دستور کار خود داشتند.
پدیدهای که بهصورت محدود در آمریکا و چند کشور اروپایی و در آسیا نیز در دو کشور ژاپن و چین پیادهسازی شده بود. فاز مطالعاتی پس از شش ماه به پایان رسید و سرانجام پس از اجرای دهها آزمایش موفق گروه مذکور نتیجه کار خود را بهدست آورد. برای نخستین بار در شهریور سال 84 نسل بعدی اینترنت موسوم به IPv6 در پایتخت ایران متولد شد تا به این ترتیب ایران نیز جزء معدود کشورهای مسلط و دارای دانش IPv6 باشد.
خبر پیادهسازی موفق IPv6 در ایران غافلگیرکننده بود. تصور میکردیم این موضوع فقط باید محدود به چند مطالعه کتابخانهای باشد.
اما وقتی به ساختمان شرکت فناوری اطلاعات (دیتای سابق) واقع در میدان آرژانتین مراجعه کردیم متوجه شدیم که IPv6 روی تمامی رایانههای موجود در شبکه LAN (حدود 250 رایانه) از مدتی پیادهسازی شده است.
گروه مطالعاتی IPv6 بنا بهدستور مدیرعامل وقت دیتا در سال 83 تشکیل شده بود. هدایت این گروه کوچک را مهندس بهروز عباسزاده کارشناس ارشد بررسی و تحلیل شبکه شرکت فناوری اطلاعات (وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) برعهده داشت.
مالزی از مدتها قبل و در شرایطی که هنوز هم ادعای پیادهسازی IPv6 را ندارد، مطالعه بر روی آن را در بوق و کرنا کرده بود. حال آنکه متخصصان ایرانی بیسروصدا و با حداقل امکانات آزمایشهای خود را یکی پس از دیگری و با موفقیت به پایان رسانده بودند.
مهندس عباسزاده مجری IPv6 با اطمینان از امکان پیادهسازی نسخه بعدی اینترنت روی شکبه ملی سخن میگوید. به گفته وی CPM طرح اجرای IPv6 آماده است و امکان پیادهسازی نسل جدید اینترنت روی شبکه ملی کشور فراهم است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
![]()
itiran.com