ایتنا - این رتبه بندی برای اولین بار در گزارش این مجمع آمده است و برای دوره‌های مربوط به ۲۰۱۰ و ۲۰۰۹ و۲۰۰۸ و۲۰۰۷ اطلاعات مربوط به ایران وجود نداشته است.



جمال صوفیه -طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum)، ایران از میان ۱۳۸ کشور که مورد بررسی قرار گرفته است از لحاظ شاخص آمادگی شبکه‌ای رتبه ۱۰۱ را به خود اختصاص داده است. شاخص آمادگی الکترونیکی شامل سه مؤلفه اصلی است که عبارتند از:

1-مؤلفه محیط شامل:

محیط بازار

محیط سیاسی و رگولاتوری

محیط زیرساخت

2-مؤلفه آمادگی شامل:

آمادگی فردی

آمادگی کسب وکارها

آمادگی دولت

3-مؤلفه میزان کاربری شامل:

میزان کاربری توسط افراد

کاربری توسط کسب وکارها

میزان کاربری توسط دولت

هر کدام از این زیرشاخص‌ها هم خود شامل چندین مؤلفه هستند که به ترتیب برای هر کدام شاخص و رتبه ایران به تفکیک قید شده است.

این رتبه بندی برای اولین بار در گزارش این مجمع آمده است و برای دوره‌های مربوط به ۲۰۱۰ و ۲۰۰۹ و۲۰۰۸ و۲۰۰۷ اطلاعات مربوط به ایران وجود نداشته است.

نکته بسیار قابل توجه و تأمل در این آمارها مربوط به زیرشاخص میزان آزادی رسانه‌ها و مطبوعات حوزه ICT است که ایران بدترین رتبه را در میان سایر شاخص‌هایش کسب کرده است (رتبه ۱۳۶ از میان ۱۳۸ کشور) و فقط دو کشور رتبه بدتری نسبت به ایران داشته‌اند.

البته ایران فقط در دو زیر شاخص رتبه یک و دو کسب کرده است که نشان می‌دهد، جنبه‌های مثبت ایران هم درنظر گرفته شده است که آن هم مربوط به مقایسه حق سرانه آبونمان (نه تعرفه) تلفن ثابت شرکت‌ها و منازل است که رقم کمی است و همین دو رتبه خوب خودش در سقوط نکردن بیشتر رتبه ایران (رتبه کلی) نقش مثبتی داشته است.

بیشتر کشورهای منطقه شامل ترکیه (رتبه ۷۱)، عمان (رتبه ۴۱)، عربستان (۳۳)، بحرین (۳۰)، قطر (۲۵)، امارات متحده عربی (۲۴)، اردن (۵۰)، جمهوری آذربایجان (۷۰)، قطر (۷۴)، کویت (۷۵)، پاکستان (۸۸)، همگی رتبه بسیار بهتری از ایران (۱۰۱) کسب کرده‌اند. این رتبه بندی جهانی قطعاً در بسیاری از سیاست‌ها و تصمیم گیری‌ها و تمایل به ریسک و سرمایه گذاری در ایران موثر خواهد بود. (قابل توجه سیاست گذاران و برنامه ریزان برنامه‌های پنج ساله و مدیران که دست یافتن به جایگاه برتر در منطقه را مد نظر قرار دارند). شکی نیست با ادامه روندهای گذشته و سیاست‌های جواب پس نداده گذشته می‌رود که رتبه بندی ما از این هم پایین‌تر بیاید و از معدود کشورهای منطقه که رتبه فعلی ما ازآن‌ها بهتر است مانند سوریه، لیبی، تاجیکستان هم، رتبهٔ بدتری بگیریم. اگرچه نباید سعی و تلاش بدنه خصوصی و دولتی کشور را دست کم شمرد و کم اهمیت جلوه داد اما واقعیت آن است که باید هم نیمه خالی و هم نیمه پر لیوان را دید و به نظر می‌رسد بخش خالی در حال غلبه کردن است.













itna.ir